KNVB teleurgesteld over FC Twente en Ajax na verbod kampioensduel

Dinsdag, 16 april 2019 om

De KNVB is teleurgesteld dat FC Twente en Jong Ajax niet samen een oplossing hebben kunnen vinden voor het spelen van de kampioenswedstrijd, komende vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie. Dat laat de voetbalbond in een reactie weten aan onder meer De Telegraaf en Tubantia naar aanleiding van het besluit van de gemeente Amsterdam om de wedstrijd te verbieden uit vrees voor ongeregeldheden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

110 reacties (laatste reactie door silaz)

Het is nog een heel gedoe zo. En dat eigenlijk terwijl er gewoon een simpel en logisch verzoek werd gedaan door Twente.

16 april 2019 om 19:34

Zo simpel was dat verzoek niet, aangezien de arena niet van Ajax is.
Jong Ajax speelt alle wedstrijden op de toekomst en daarom heeft Twente ook geen recht om ergens anders de wedstrijd te laten spelen.
Zullen we volgend jaar maar klagen dat Ajax geen 50000 uit supporters mee mag nemen naar Twente-Ajax en het Twente verplichten om in het stadion van Schalke te spelen?

16 april 2019 om 20:02

Ajax mag hopen dat ze een x 5000 supporters mee willen naar een uit duel

16 april 2019 om 20:05

Kunnen er nog geen 50000 man in van Ajax.
Zijn er alleen maar meer Twente supporters. Zo veel supporters, is toch een goede kans voor de horeca om wat meer winst te draaien.

Met andere woorden je opmerking raakt kant nog wal.
Toch algemeen bekend dat er meer supporters in de stad komen
van de bezoekende club, als hun club kampioen kan worden. Gebeurd altijd, waarom komt het nu aan als een verassing.

Overigens Ajax heeft natuurlijk groot gelijk dat ze de wedstrijd op
de Toekomst af laten spelen. Gemeente heeft gewoon heel slecht
ingespeeld op deze wedstrijd. Zeer amateuristisch.

16 april 2019 om 20:32

Joh, iedereen zit nou te wijzen naar FC Twente maar dit had je op je klompen kunnen aanvoelen. FC Twente neemt het hele jaar al het maximale aantal uitsupporters mee in de KKD. Dan komt de kampioenswedstrijd, waar gemeente Amsterdam ook rekening mee had kunnen houden, en dan gaat de gemeente Amsterdam zich verschuilen achter Jong Ajax en de Toekomst. Ik vind dit geen fout van FC Twente of van Ajax. Ik vind dit een grote fout van de gemeente Amsterdam. Die hadden dit aan kunnen zien komen, want er wordt al weken gesproken over een homeless party. Dat je pas zo laat reageert en geen plan B voorhanden hebt is gewoon een grove inschattingsfout. Van mevrouw Halsema overigens al de tweede binnen een week op voetbalgebied. Ik hoop dat de supporters van beide clubs (en ook supporters van andere clubs) stoppen met het beschuldigen van elkaar en gaan inzien hoe slecht de gemeente Amsterdam hier mee is omgegaan.

16 april 2019 om 20:46

Wat gemakkelijk om nu Halsema de schuld te geven, Zij neemt de meest verstandige beslissing. Ajax wil niet in de Arena, Twente dreigt met een hoop fans te komen dus de ellende ligt voor het grijpen. Niet te geloven dat je de verantwoordelijkheid van Ajax en de Knvb opzij schuijft. Ajax vind ik de boosdoener, die wedstrijd had in de Arena gemoeten maar daar had Ajax geen zin in. Wel verwachten dat andere teams gaan schuiven voor Ajax maar zelfs niets collegiaals in petto hebben.

16 april 2019 om 20:48

Vanavond 4000.....

16 april 2019 om 20:56

Vind inderdaad ook dat de KNVB hier veel meer een rol in had moeten en kunnen spelen. In jouw gedachtengang ga je voorbij aan het feit dat de Arena niet van Ajax is maar van de gemeente Amsterdam. Als je als lokale bestuurder al 4 weken vooraf deze signalen krijgt, dan zorg je toch dat je plan B klaar hebt liggen (inzet Arena)? Dat is je taak, zeker als lokale bestuurder: het handhaven van de openbare orde en dus het juist faciliteren van evenementen. Ik vind dat de burgemeester, in dit geval Halsema, daarin tekort geschoten is.

16 april 2019 om 20:59

Kan mij totaal niet vinden in de schuld bij Ajax leggen.
Maar 1 die hier fout heeft gehandeld en dat is de gemeente.
Dat een groep supporters roept dat ze een feest gaan vieren
in Amsterdam is toch niks nieuws bij een kampioenwedstrijd
van de uit ploeg.

Het is heel slecht dat hier niet op in is gespeeld.
Waarom zou Ajax van stadion veranderen voor een andere club...?
Kan ook vervelend zijn als de eerste club die kampioen wordt in de Arena met nieuwe naam, niet Ajax is, maar Twente.

16 april 2019 om 21:25

De supporters van Twente moeten maar eens snappen dat ze in de kkd spelen en dat er dus niet zoveel fans mee kunnen. En dat ze in Amsterdam een feestje willen vieren is helemaal belachelijk. De supporters van Twente zijn hierin de enige schuldige. Maar de directie van Twente is zo bang voor vakkie P dat ze hier niks tegen durven ondernemen. Die hadden gewoon duidelijkheid moeten maken. 185 uitsupporters. Groot scherm in de veste. Na afloop muziek en een groot feest, gevolgd door huldiging dag later.

17 april 2019 om 07:53

Wat een onzin atleticofc. Je kunt supporters niet verbieden om af te reizen. Denk eens na voordat je wat tikt.

17 april 2019 om 08:14

Terecht. Als Twente niet mee betaald.

16 april 2019 om 19:36

Die daarmee toch niet per se ingewilligd moet worden? Anders is het geen verzoek maar een eis namelijk.

16 april 2019 om 19:50

Moet zeker niet ingewilligd worden. Snap de beslissing van Ajax volkomen.

16 april 2019 om 19:42

Zeker een logisch verzoek, omdat Fc Twente weet dat er meer supporters komen dan er kaarten zijn. Vragen om narigheid! Het zal vanwege logistieke/ veiligheidsredenen vast niet mogelijk geweest zijn om de arena te huren. Voor de eredivisie mooi dat Twente terug komt. Groot stadion met een knappe grasmat!

16 april 2019 om 19:43

Ze spelen in de KKD niet in de Eredivisie. Volgend jaar mogen ze weer lekker in de Arena spelen.
Twente had ook gewoon een groot scherm in het eigen stadion op kunnen hangen maar daar hoor je verder ook niets over i.v.m. de kosten dat het meebrengt want voor hun is het waarschijnlijk makkelijk als Ajax het op zich neemt en de Arena beschikbaar stelt. Maar als er zelf iets in de buidel moet worden getast voor een oplossing dan hoor je niets.
Prima dat de wedstrijd niet doorgaat scheelt een hoop gezeik.

16 april 2019 om 19:45

Dus Ajax moet maar het kampioensfeestje van Twente organiseren en betalen? De wedstrijd kon niet gespeeld worden doordat Twente supporters de openbare orde en veiligheid in gedrang wilde brengen. Dan lijkt mij een 3-0 voor jong Ajax de enige eerlijke oplossing. Ajax voldeed aan alle voorwaarden en Twente wilde niet op een normale manier. Duidelijk toch?

16 april 2019 om 19:51

Duidelijk, wel stom. De redelijke (de club FC Twente) onredelijk straffen voor mensen die zich identificeren met, maar geen vertegenwoordiging zijn, van de voetbalclub.

16 april 2019 om 19:51

Ik zeg nergens dat Ajax hier mee had moeten werken. Snap vanuit Twente het verzoek en vanuit Ajax de beslissing om niet mee te werken.

16 april 2019 om 19:58

@johannesg,

Hou toch op met je stemmingmakerij. Twente doet een verzoek en Ajax zegt dat het niet kan. Einde discussie. Er staat nergens te lezen dat Ajax voor de kosten moet opdraaien. Dat verzin jezelf. Misschien is het gewoon om praktische redenen niet te organiseren. De Johan Cruijff Arena is een commercieel bedrijf dat leeft van bezettingsgraden. Misschien hadden ze de wedstrijd wel graag willen organiseren. Een avondje 5000 supporters ontvangen die best wat eten en drinken levert misschien wel meer op dan een avondje geen activiteiten.

En hou op over de openbare orde. Alsof de Ajax supporters zo goed bekend staan. Zelfs bij thuiswedstrijden moet de politie al waterkanonnen inzetten om de orde te herstellen. Dan heb ik het nog niet eens over de gasten die Italie zijn uitgezet omdat ze denken dat ze bewapend naar een voetbal wedstrijd moeten gaan.

Het oog kijkt altijd van zich af!

16 april 2019 om 20:21

Los van dat de Amsterdamse politie van de week hun excuses hebben aangeboden voor hun optreden tijdens de wedstrijd tegen Juventus, maakt het gedrag van Ajax supporters nu helemaal niet uit. Dat staat totaal los van het gedrag van Twente.

16 april 2019 om 20:28

Wat een onzin Johannes, hangt van verzinsels aan elkaar

Wat een onzin... Jong Ajax speelt op de Toekomst, waarom zouden ze verhuizen naar een ander stadion??

16 april 2019 om 22:20

Dat hoeven ze volgens mij ook van niemand. Twente heeft slecht gevraagd naar de mogelijkheden. Vervolgens doet de media haar welbekende plasje en vind half nl hier iets van. Wat een overdreven gedoe man..

De KNVB was weer eens te laf om echt zich uit te spreken. Nu doen ze het overkomen alsof het de schuld van de clubs is en van de supporters en van de burgemeester en de gemeente. Wie is er in dit verhaal de overkoepelende organisatie? Wie maakt de wedstrijdprogramma's? Tijd dat de KNVB eens echt op gaat treden als een echte leidende voetbalbond en niet zich verschuilen achter de clubs oid

16 april 2019 om 19:32

Als de Knvb zou optreden zouden ze Ajax een 3-0 overwinning moeten geven, doordat Twente hun supporters niet in bedwang kan houden wordt de wedstrijd helaas afgelast.

16 april 2019 om 19:34

Luchtkastelen... wat heb jij gerookt??

16 april 2019 om 19:37

Gerard13, Ajax houdt gelukkig hun supporters wel in bedwang. Grappemaker.

16 april 2019 om 19:39

En worden daarvoor toch ook gestraft? Wat is je punt?

16 april 2019 om 19:40

En daarvoor krijgt Ajax ook straf, en spreekt de clubs zich ook duidelijk uit over deze supporters.

16 april 2019 om 20:03

Er zijn 2 bussen met Ajax "supporters" Italië uitgezet, ook maar 3-0 als uitslag noteren?

16 april 2019 om 20:24

Haha Gerard, als je zon simpele redenering hier neerplempt doe ik mee! De UEFA had Juventus een 3-0 overwinning moeten geven omdat Ajax hun supporters niet in bedwang kon houden...

16 april 2019 om 20:35

Daarvoor krijgt Ajax straf... Moeten ze nablijven of wat? Had Ajax Juve dan ook niet door moeten gaan met 0-3 als uitslag? Lachwekkend.

16 april 2019 om 20:52

Dan kun je beter Vak P leeg laten bij de kampioenswedstrijd. Dan straf je de aanstichters er zelf mee.

16 april 2019 om 21:02

Vak P is een supportersvereniging, niet een vak

16 april 2019 om 19:42

Wat is je punt nu? Wat had de Knvb hier moeten doen? Je gelooft toch niet serieus dat de Knvb meer autoriteit heeft dan de gemeente Amsterdam?

16 april 2019 om 19:44

Een signaal geven dat Twente hun supporters in bedwang moet houden en indien ze dat niet kunnen de club straffen zo simpel is het.

16 april 2019 om 19:49

Dat het niet aan FC Twente of de supporters is om de speellocatie van een uitwedstrijd te bepalen. Dat had de KNVB moeten zeggen.

16 april 2019 om 19:53

Mijn punt -yannick- is dat de KNVB het verzoek had moeten beoordelen. Een keuze had moeten maken en duidelijke taal had moeten spreken. Dat als Twente wel met de supporters die kant op was gegaan en er gedoe was gekomen dat ze punten in mindering riskeren bijvoorbeeld. Dat is onder andere mijn punt

16 april 2019 om 19:53

Omdat zij naar Amsterdam afreizen? Weet jij hoeveel Ajax supporters er vanavond in Turijn zijn zonder kaartje? Wat kun je hier als club nu aan doen vraag ik me af?

16 april 2019 om 20:01

@kniveyad

De Knvb had in deze kwestie niks te zeggen. Ajax bepaalt zelf of zij willen uitwijken naar de Arena of niet. Dat kost hun namelijk geld, de Knvb niet. En hoe weet je dat Twente niet was gestraft als het uit de hand was gelopen? Dat spreekt toch voor zich dat er straffen worden uitgedeeld als supporters zich misdragen? Of moet dat nu voor elk duel worden aangekondigd?

16 april 2019 om 20:13

@master D

Ah, dus de Knvb had Twente en de supporters op de vingers moeten tikken? Dan zul je me deze zin vast wel kunnen uitleggen: "nu doen ze het overkomen alsof het de schuld is van de clubs en de supporters..."

16 april 2019 om 20:25

Nogmaals Gerard, als je oprecht wilt dat de KNVB zulke straffen uitdeelt staat Ajax op het einde niet met de kampioensschaal, zoveel punten aftrek zullen ze krijgen

16 april 2019 om 21:18

Je kunt een club niet straffen voor gedoe buiten het stadion. Kun je nog meer onzin verkondigen?

16 april 2019 om 23:20

Twente en de supporters zijn twee verschillende partijen in deze. Dat mensen naar Amsterdam afreizen kan Twente niet tegenhouden. Moeten ze met 50 man personeel bij het perron gaan staan? Hoe had je dat zelf in gedachten?
Dat supporters zonder kaart naar een stad gaan om er toch bij te zijn komt natuurlijk veel vaker voor. Nederlands elftal, Ajax in Turijn. Een kampioenswedstrijd past in dat rijtje.

16 april 2019 om 20:05

Ik vind juist dat het nieuwe knvb bestuur zich wel durft uit te spreken en beslissingen duft te nemen waarvan ze weten dat het niet bij iedereen goed zal vallen. De knvb had hier weinig opties? Wat zou jouw voorstel zijn? Wat had de knvb moeten doen dan wel zeggen?

Ben benieuwd wanneer de club Twente zich een uitspreekt over de eigen supporters en hoe schandalig het is dat de club zich door de eigen supporters laat onderdrukken.

16 april 2019 om 19:36

Maar dat doen ze niet, de supporters wouden gewoon hun club volgen en steunen. Is dat gek? Moet de wedstrijd van vanavond ook afgelast worden omdat er meer Ajacieden dan dat er kaarten beschikbaar zijn?

16 april 2019 om 19:38

Er gaan niet 30x zoveel Ajacieden dan kaarten naar Turijn.

16 april 2019 om 19:39

Als het zulke lieverdjes waren konden ze de orde wel bewaken hoor.
Die komen met z'n alle naar Amsterdam om zich te misdragen en zich niet aan de regels te houden. Als Ajax met 10* zoveel supporters komt opdagen als is afgesproken was de wedstrijd van vanavond ook afgelast en werd Ajax gewoon uit de Champions league gegooid.

16 april 2019 om 20:06

Dat lijkt mij niet, dan zou ik als Juve supporters mezelf gaan identificeren als Ajax supporter en daarmee hebben we dan de wedstrijd gewonnen... als club zijnde kun je er gewoon weinig tegen doen als supporters meereizen. Als Twente geen verzoek had gedaan en er reizen wel 15.000 supporters naar Amsterdam af, is dat dan beter? Dusja, dat ze het verzoek indienen snap ik. De KNVB had het duel ook kunnen verplaatsen (zoals nu wel zal moeten) want dat kan in de Eredivisie ook en dan is politie etc. ook maar voor aan de thuisploeg om het op te lossen, zie Zwolle bijvoorbeeld.

16 april 2019 om 21:11

@Gerard13 ik kan me anders nog beelden voor de geest halen van Arsenall - 1. FC Köln. Er waren ongeveer 10.000 Köln suporters aanwezig in Londen. Meesten hadden niet eens een kaartje. Wedstrijd ging gewoon door. Niets gezijk.

16 april 2019 om 21:22

Tubes, ik denk dat er in absolute aantallen meer Ajacieden in Turijn zijn dan er mogelijk Tukkers zouden zijn in Amsterdam. Daar gaat het om. Het percentage ten opzichte van de kaarten die beschikbaar zijn is irrelevant. Zeker als het aantal beschikbare kaarten minder is dan er in een gemiddeld bruin café kunnen tijdens de verjaardag van tante Sjaan.

16 april 2019 om 19:48

Ja het is schande!!! dat ze graag bij het kampioenschap willen zijn
en ongeacht waar ze spelen met duizenden supporters komen.
Puur om er een mooi feest van te maken mocht het daar gebeuren.

Het was ook niet zo dat ze het al weken van te voren konden zien
aankomen dat er een grote kans is dat Twente kampioen kan
worden bij jong Ajax. Ow wacht, wel.

Ajax komt toch ook wel met 30x zoveel supporters naar Doetinchem dan er kaarten zijn. Waarom precies, ze willen er graag bij zijn. Dan organiseer je als stad zijnde wat. Is ook weer goed voor de horeca in de stad.

16 april 2019 om 20:57

Ik vind ook dat ze allemaal welkom moeten zijn in Amsterdam. Als er dan een aantal gaan rellen kan je die altijd nog laten opvegen door de ME. Voetbal is emotie en een kampioenschap vieren is misschien wel de mooiste emotie van allemaal. Helemaal wanneer je club zoveel klappen te verduren heeft gehad. Spijtig maar wel logisch als dit op de toekomst had gemoeten. Ben de hele discussie op 3 topics wel beu ook ondertussen. Ik zou zeggen alvast gefeliciteerd met jullie kampioenschap en maak er een mooi en groot feest van!

16 april 2019 om 21:01

Bedankt, al wacht ik nog wel even met vieren ondanks we zo dichtbij zijn.

Schandalig, FC Twente reglementair met 3-0 laten verliezen

16 april 2019 om 21:04

Omdat de club zich neerlegt bij het besluit van Ajax om het duel niet te verplaatsen krijg je dus 3-0 op de noten? Poeh, vreemde wereld.

16 april 2019 om 21:21

Heb je nog meer onzin te verkondigen? Dat is net zo'n reglementair onmogelijke straf als de degradatie die de licentiecommissie 2 jaar geleden voor Twente had bedacht.

Ik krijg een beetje het idee dat het hier VAK-P om te doen was. We krijgen niet meer kaarten? Oké, we zeggen dat we dan met duizenden ergens in de binnenstad gaan kijken. Wedstrijd ook niet in De Arena? Oké, zeggen we dat er ook Schalke 04 fans komen. Wedstrijd verboden? Mooi, nu kunnen we in de eigen Grolsch Veste kampioen worden..

16 april 2019 om 19:40

Daar riekt het inderdaad wel naar, geluiden vang ik ook wel op hier.

16 april 2019 om 19:45

Ja idd. Ze hadden de wedstrijd nooit moeten schrappen maar simpelweg de uitsupporters moeten weren. Dat was pas een statement geweest. Nu ben je op een punt dat dreigen wordt beloond...

16 april 2019 om 19:50

Hou toch eens op met de term 'dreigen'. Er is niets, maar dan ook niets strafbaars aan het hele plan. Dat verdraaien van de werkelijkheid is pure interpretatie.

16 april 2019 om 19:55

Het besluit van gemeente Amsterdam onderstreept mijn reactie en mijn woordkeuze, ze zijn bang dat de openbare orde en veiligheid niet gegarandeerd kunnen worden....0 Misschien moeten de club Twente en haar supporters het gedrag van sommige van haar eigen supporters niet goed willen praten.

16 april 2019 om 20:14

Je vindt altijd wel een stok om de hond te slaan, volgens mij. Niemand keurt wangedrag goed of bagatelliseert het. Er is echter niets strafbaars aan het geplande uitje. Net zo min als aan het feestje van elke willekeurige andere club bij een uitwedstrijd. Dat je liever geen supporters in een speelstad hebt zonder dat zij de wedstrijd bezoeken is begrijpelijk. Maar je kunt het toch niet verbieden als ze niet onder de supportersvlag daar aanwezig zijn?

16 april 2019 om 20:35

Zou het ook kunnen dat de openbare veiligheid niet gegarandeerd kan worden omdat Ajax-fans hun handen niet kunnen thuis houden als ze Twentefans feest zien vieren. Ik heb diverse opmerkingen gelezen van de volgende strekking: we meppen ze de stad uit!

Opmerkelijke reactie van de knvb dit. Als ajax ergens meer supporters of überhaupt supporters mee wilt in bepaalde steden krijg je dit halfbakken riedeltje niet. Ajax had vast in de arena willen llrn spelen, als twente voor de huurkosten en alle gerelateerde kosten op zou draaien. Maar dat was vast geen oplossing voor ze? Heel t jaar zitten ze daar anti-ajax en anti-amsterdam te doen, maar nu moet ajax ineens hun feestje gaan organiseren en betalen? Haha wat een mafketels die dat zo graag wilden laten doordrukken. Je speelt dit jaar in de kkd, gedraag je daar dan ook naar en accepteer dat je in een kleiner stadion moet spelen met bijbehorende capaciteit voor uit supporters. Dit doen die andere clubs en supporters ook

16 april 2019 om 19:41

Twente accepteerde ook, snap niet zo goed daarom waarom je dit typt...

16 april 2019 om 19:50

Als ze dit hadden geaccepteerd van te voren, dan hadden ze geen verzoek ingediend. Misschien nog eens alles nalezen en nadenken, wellicht dan het dan te begrijpen is

16 april 2019 om 19:51

Twente accepteerde dit zo goed dat het nu is afgelast door de Twentefans en de club FC Twente zich daar geen moment van gedistantieerd heeft.

16 april 2019 om 19:55

Twente verzoekt, Ajax wijst af, Thats it, verder niets gelezen dat de club het ermee oneens is.. Dat de gemeente zich laat chanteren door een paar blagen op FB, tja.. kan de club weinig aan doen.

Het gedrag van FC Twente is werkelijk schandalig. Wat heb ik het gehad met deze club en supporters. FC Twente had moeten accepteren dat zij hetzelfde krijgen als iedere andere club uit de jupilair league. Ze hadden de eigen aanhang terug moeten fluiten en niet laten toestaan dat zij deze druk konden uitoefenen. Na het kwijtschelden van de schulden nu weer dit. Wat is het een vervelende club geworden.

16 april 2019 om 19:51

Doen ze toch ook, maar de grote groep supporters komt hoe dan ook.
Dat is het geval in elke uitwedstrijd dat een team kampioen kan worden.
Dat ze daar niet vanuit gaan is in en in triest.

16 april 2019 om 19:53

Vragen mag toch? Daarna was er voor Twente niets aan de hand. En je hebt toch geen invloed op acties buiten het stadion om? Wat verwacht je van Twente? Ze hebben toch geen enkel middel om supporters die afreizen te straffen? Je kunt hen wijzen op hun gezonde verstand. En ik geloof dat dat ook wel gebeurd is.

16 april 2019 om 19:54

Wat kan de club hier nou aan doen? Haha wat een gekke reactie.

16 april 2019 om 20:41

Twente kan moeilijk alle supporters die geen kaartje hebben tijdelijk opsluiten zodat ze niet op eigen gelegenheid naar Amsterdam kunnen gaan

16 april 2019 om 21:13

Het geroeptoeter van dit soort types vind ik eerlijk gezegd schandaliger. De club doet precies wat schreeuwlelijk nummer 100 voor de duizendste keer in 24u post: accepteren dat zij hetzelfde krijgen als iedere andere club uit de Keuken Kampioen Divisie (al noemt hij het nog Jupiler League, want ja, zo ingelezen is hij wel). Vervolgens het totaal irrelevante schulden verhaal er weer aan koppelen, en voila: Meneer krijgt ongetwijfeld wat duimpjes (want ja, daar gaat het om) en kan trots gaan slapen. Wat een vervelende stemmingmakerij is het geworden, maar succes met de heksenjacht.

Twente heeft een verzoek gedaan om in de Arena te spelen, dat is afgewezen. Daar had de kous mee af moeten zijn. Maar ik snap best dat Twente dit gevraagd heeft aan Ajax. Dat mag toch? Wat een heisa om een simpel verzoek. Maar als er dan vervolgens toch duizenden supporters verwacht worden heb je uiteraard wel een groot veiligheids probleem. Want waar gaan die duizenden supporters heen tijdens de wedstrijd? Centrum van Amsterdam ofzo? Dat lijkt me geen goed plan. Misschien ook maar beter zo, laat Twente maar kampioen worden in eigen stadion. Is toch ook veel mooier. Volgend seizoen weer in de Arena.

16 april 2019 om 19:49

Hoezo geen goed plan? Er waren toch ook Juve en Real en Bayern supporters in Amsterdam ?

Wat een vreselijk volk dat twente fans, ajax speelt op de toekomst en willen niet de arena en daarmee klaar. En dan Zie ik hier op vz nog twente fans horen zeggen' Het Is TocH NoRMaAl DaT We OnzE ClUB KaMpIoEN WiLlEn ZiEn WoRdEn. Ja en Het is ook normaal DaT Ajax op de toekomst speelt día waarom zouden ze zich aanpassen alleen omdat JULLIE dat willen. Hopen dat Twente kampioen word zonder te spelen zodat dit gezeik klaar is

16 april 2019 om 19:46

Hoho, de meeste Twente fans zijn gewone normale mensen, dat er wat doorgesnoven types bijzitten heb je bij elke club.

16 april 2019 om 19:47

Ajax kan geen wedstrijd in de Arena organiseren en jullie gemeente kan geen wedstrijd organiseren op de toekomst. En nu hebben we helemaal geen wedstrijd. 1 grote cabaretshow in Amsterdam. Zijn we mooi klaar mee.

16 april 2019 om 19:52

Dat kunnen ze dus wel.... Alleen als jullie gaan lopen dreigen met feesten in Amsterdam, kan ik snappen dat de gemeente er niet op zitten te verwachten. jullie hebben het verziekt. Het is walgelijk dat je dit niet gewoon kan toegeven. En dan Amsterdam belachelijk maken... Je komt uit Enschede man...

16 april 2019 om 19:58

Dreigen met een feest whahahaha

16 april 2019 om 19:58

Ja, alsof andere supporters van clubs die uit kampioen worden niet met grote getallen naar die stad gaan.. Dat Twente supporters feest willen vieren in Amsterdam, grote schande. Maar de rest mag dat wel.

16 april 2019 om 20:18

Kijk uit he!!! Anders ga ik feest vieren!!! Kijk uit Johannes!!

17 april 2019 om 08:02

JohannesG. Wat een frustratie. Lijkt nergens naar. Kom op man, je kan niet alleen maar FC Twente overal de schuld van geven alleen maar omdat ze in het verleden fouten hebben gemaakt. Als je zo denkt, dan Kun je geen enkele club meer supporten. Bekijk het eens wat objectiever

Wat een onzin zeg. Als ajax niet wil dat jong ajax tegen Twente in de arena speelt dan gebeurd dat gewoon niet. De wedstrijd op de toekomst was ook gewoon prima geweest.

Wat een onzin KNVB . Zowel Ajax als Twente hebben hier geen invloed op. KNVB had dit zelf kunnen voorzien , dit scenario zit erin. Kan volgend jaar zo weer gebeuren met bijv. Go Ahead of NAC

Hoezo teleurgesteld in Ajax. Volgens mij bepaald de thuisclub de speellocatie en niet de uitclub. Als Ajax de locatie niet wenst aan te passen en FC Twente ziet als ieder andere tegenstander in de KKD. Dan is dat niet het probleem van Ajax dat FC Twentefans zich groter wanen.

Knvb vind het jammer dat Twente en Ajax er niet uitkomen.
Dat Ajax alle wedstrijden op de Toekomst wil spelen is hun goed recht.
Dat de gemeente geen rekening heeft gehouden met een grote toestroom
van supporters, kunnen beide clubs niks aandoen.

Alleen maar lekker voor Twente toch?Kampioen worden in eigen stadion met 40 duizend fans.

16 april 2019 om 19:59

30 duizend, maar klopt het is zeker mooier om in eigen stadion kampioen te worden.

16 april 2019 om 20:09

Zal wel bom vol zijn in de stad en stadion.

Ergens toch wel heerlijk dat velen blijkbaar onze club haten.
Worden we met zijn allen veel sterker van.
Hoe was het ook weer?
"god schiep uit korenaren de Twentenaren.
Uit het kaf en de resten de mensen uit het westen"

16 april 2019 om 20:17

Juustem Jopie!! Haha mooie ontwikkeling he!

Ik heb het gevoel dat dit de bewuste opzet was van Twente. Ze hebben zelf geen 10.000 euro over voor een scherm in hun eigen stadium maar verlangt wel dat de tegenstander de kosten voor een wedstrijd in de arena maakt. Kansloos dit. Dan dreigen om met veel supporters naar Amsterdam te reizen met als gevolg dat de wedstrijd wordt verboden. Nu hebben ze hun zin en kunnen ze maandag in eigen stadion kampioen worden. En hier op dit forum zijn we er allemaal in getrapt

Dat Twente tot tweemaal toe het verzoek doet was te verwachten, dat Ajax het tot tweemaal toe afwijst was ook te verwachten en dat moeten we gewoon accepteren! Helaas gooit Ajax echter de deur direct dicht door te stellen dat het niet hun probleem is. De aankondiging dat er een x aantal Twente supporters naar Amsterdam zouden komen was ook te verwachten en is een indirect gevolg van de starre houding van Ajax... Stel kleine kinderen zijn alle betrokkenen in deze casus!

Kan Twente mooi thuis kampioen worden. En als dat gebeurt is de wedstrijd tegen jong Ajax toch een voor de statistieken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren