Paul Scholes op het matje geroepen na inzetten op 140 wedstrijden

Dinsdag, 16 april 2019 om

Paul Scholes moet zich tegenover de Engelse voetbalbond verantwoorden over zijn gokgedrag in de afgelopen jaren. De FA laat dinsdagmiddag namelijk weten een onderzoek te zijn gestart naar de oud-middenvelder aangaande mogelijke overtredingen van de regels op het gebied van het gokken op voetbalwedstrijden.

Scholes is mede-eigenaar van Salford City FC en vanwege die functie moet hij zich afzijdig houden van het wedden op duels. De clubicoon van Manchester United zou tussen 17 augustus 2015 en 12 januari 2019 echter 140 keer geld hebben ingezet op wedstrijden, waarmee hij die regels dus zou hebben overtreden. Scholes heeft tot 26 april gekregen om te reageren op de aanklacht.

De voormalige middenvelder was onlangs overigens ook nog even actief als trainer van Oldham Athletic, dat uitkomt op het vierde Engelse niveau. Scholes hield het na 31 dagen echter alweer voor gezien bij de club uit de League Two, die in die periode slechts één van de zeven wedstrijden met de 44-jarige Engelsman aan het roer wist te winnen.Gerelateerd

8 reacties (laatste reactie door zodzeh)

Ik durf te wedden dat hij in de problemen zit!

Ik ben van mening dat dit soort figuren ook gewoon lekker een toto moeten kunnen zetten. Als hij bijv. denkt dat Man Utd vanavond wint van Barca en er 5,000 pond tegenaan knalt moet hij het toch zelf weten.. Gaat het om bets van zijn eigen club, of echt merkwaardige bets die gewonnen zijn, dan vind ik pas dat je er naar moet gaan kijken.

16 april 2019 om 18:00

Mee eens. Maar misschien heeft hij met die bets al meer dan het bedrag gewonnen dat hij moet betalen als eventuele boete.

16 april 2019 om 18:21

Dit is natuurlijk super moeilijk te handhaven en vergt veel controle. Daarom heeft is een totaal verbod natuurlijk wat eenvoudiger.

16 april 2019 om 18:32

Ben het eens met RodaJCCC, een volledig verbod is veel makkelijker te handhaven. Daarnaast is het mogelijk dat Scholes achter extra informatie kan komen waar 'normale' gokkers geen informatie over hebben. Stel je voor dat hij bijvoorbeeld die 5000 pond op FC Barcelona gaat zetten omdat hij een aantal dagen geleden met Solskjaer heeft gesproken en hem heeft verteld day hij met een volledige B-opstelling aan gaat treden (ik weet dat dit niet gaat gebeuren, maar het is even een voorbeeld). Dit is informatie die de bookmakers en media wellicht nog niet zouden weten en dit heeft dan ook invloed op de quoteringen. Paul Scholes zou hier een voordeel uit kunnen halen.

16 april 2019 om 18:59

Ik begrijp het wel maar dat kan de bakker van Solksjaer ook.

16 april 2019 om 19:04

Zijn relatie met Solskjaer (of United) geeft er niets mee te maken. Gaat er om dat hij mede eigenaar was van Salford City. Vind het overigens dikke onzin dat hij niet mag wedden, zolang dit niet op zijn eigen team is moet dit kunnen. Of het nu makkelijk te handhaven is of niet. En dat zou met IT ook nog wel mogelijk moeten zijn.

16 april 2019 om 19:28

Even een vraagje, hoe zijn ze erachter gekomen dat hij heeft gegokt? Hebben ze op zijn bankrekening gekeken waar hij zijn geld aan uitgaf? Want ik snap het niet meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

Engeland
132 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
De vader van Neymar heeft een ontmoeting met de clubleiding van Juventus op het programma staan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren