John Guidetti legt provocatie uit: ‘De Ajax-fans verbrandden toen het shirt’

Dinsdag, 16 april 2019 om

John Guidetti speelt tegenwoordig bij Alavés, nadat hij afgelopen zomer Celta de Vigo achter zich liet. De Zweedse aanvaller maakte in november 2016 een doelpunt tegen Ajax in de Europa League namens Celta en besloot vervolgens het thuispubliek in Amsterdam te provoceren. De voormalig Feyenoorder legt uit waarom hij destijds op een dergelijke wijze het doelpunt vierde.

Tijdens de wedstrijd besloot Guidetti zijn beide handen achter zijn oren te plaatsen, om een reactie uit te lokken van de supporters van Ajax. “Het verhaal daarachter heb ik nooit eerder verteld", begint de 27-jarige spits in een interview met ELF Voetbal. “Twee weken eerder kwam Ajax naar Vigo. Ik ken daar een vast restaurant", aldus Guidetti.

“Minimaal een keer in de week at ik daar een hapje. Als dank heb ik de eigenaar een shirt van het Zweedse nationale elftal met mijn handtekening erop cadeau gedaan. Hij liet het inlijsten”, vervolgt de 25-voudig international. Guidetti vertelt dat op de wedstrijddag fans van Ajax naar het restaurant kwamen en zich zeer slecht gedroegen.

"Ze sloegen het glas kapot en verbrandden het shirt. Toen ik dat de volgende dag hoorde, kwam het stoom uit mijn oren. In Amsterdam kreeg ik tijdens het warmlopen de meest vreselijke verwensingen naar mijn hoofd. (...) Toen ik scoorde, kwamen alle frustraties eruit”, vertelt Guidetti, die niet kon voorkomen dat Celta de Vigo met 3-2 verloor.Gerelateerd

84 reacties (laatste reactie door binny)

En daar komt ie dan een paar jaar na dato mee, zonder dat iemand anders dit ook maar ooit enigszins genoemd heeft. Ik heb toch wel mijn vraagtekens bij dit verhaal

16 april 2019 om 12:45

Je kan die jongen toch niet kwalijk nemen dat ie Ajax zo nodig heeft als bestaansrecht ?
ik wed zelfs dat ie stiekum onder een Ajaxdekbed ligt. logisch,want anders bestaat ie niet.

16 april 2019 om 14:39

Valt wel mee toch? 20 goals in 23 wedstrijden als 19 jarige debutant, er zijn spelers die minder hebben gepresteerd. En dat fanatieke, als hij voor Ajax had gespeeld had je 't juist mooi gevonden.

16 april 2019 om 15:43

Dan moet je vooral heel Ajax over 1 kam scheren. Lijkt Wilders wel, die heel de Islam aanpakt, terwijl men wel beter weet. Het is gewoon kinderachtig...van beide kanten. De daders en Guidetti.

16 april 2019 om 12:46

Hij wordt geinterviewd door Elfvoetbal, dat een Nederlands blad is. Waarom zou Guidetti hierover liegen?

16 april 2019 om 13:52

Klopt, maar tegelijkertijd is hij wel aardig afgezakt en is jaren na dato nog wel heel erg bezig met de rivaal van de club waar hij ooit 1 jaartje heeft gespeeld. Los van het feit of hij wel niet liegt, komt het inmiddels vooral wel een beetje triest over. Vooral als je bedenkt dat hij echt wel veel talent had/heeft.

16 april 2019 om 13:59

@siepie, of hij afgezakt is of niet lijkt me niet relevant. Lijkt me ook dat hij er tijdens dit interview naar gevraagd is. Stel dat dit verhaal klopt, dan kun je je afvragen of Guidetti zo bezig is met Ajax, of die paar Ajax-idioten die het shirt verbrandden, juist nog bezig zijn met Guidetti.

16 april 2019 om 14:08

@siepie dat kan je ook omdraaien, dat er supporters zijn die dit soort dingen doen richting een voetballer die ooit 1 jaar voor de rivaal gespeeld heeft komt ook wel erg triest over.

16 april 2019 om 14:10

@ijsmuts.. Ik had het misschien erbij moeten zeggen, maar uiteraard vind ik het belachelijk wat die Ajacieden daar hebben gedaan. Dat leek me alleen zo voor de hand liggend, dat ik daar niet verder op in ging.

Maar wat ik meer bedoel is dat dit niet de eerste keer is dat hij (of het nou in interviews of social media is) zich nog over Ajax uitlaat. Dat komt gewoon sneu over. En aangezien hij voorlopig nog veel te weinig haalt uit zijn duidelijk aanwezige talent, zou hij zich beter op zijn eigen ontwikkeling kunnen richten ipv afgeven op Ajax. Je kan in een interview ook gewoon zeggen dat je liever niet over dat soort dingen praat. Het is een interview en geen verhoor.

16 april 2019 om 13:25

Het is tijdens een interview, dus er zal wel naar gevraagd zijn naar zijn manier van juichen in die wedstrijd of iets dergelijks.

Heel vreemd dat dit nu nog (3 jaar later) een onderwerp is. Mocht het een vraag zijn van een journalist dan vind ik het een hele slechte vraag + vind ik het moment van vragen raar aangezien dit dus al een paar jaar overdatum is. Mocht dit vanuit zichzelf komen dan vind ik het nog vreemder dat dit nog in zijn gedachten speelt.

16 april 2019 om 13:21

Was een interview door Elfvoetbal, een Nederlands blad. Daar werd die vraag gesteld. Inderdaad vreemd dat het nog gevraagd wordt, maar ook zij moeten hun blad vullen toch.

16 april 2019 om 13:42

Het is wel actueel. Gisteren ook weer tientallen ajax-supporters opgepakt in Turijn. Er zijn heel wat Ajax-'supporters' die zich misdragen

16 april 2019 om 15:27

Emile Hesky, Ik heb het niet over het misdragen, maar over zijn manier van juichen tijdens de wedstrijd in zijn tijd bij Celta tegen Ajax.

Guidetti geeft aan dat hij nooit eerder bekend maakte waarom hij op een bepaalde manier juichte, maar waarom zou hij dat nu ineens doen? daar had ik het over.

Natuurlijk was het een reactie op....vraag is echter of je daar boven moet staan en of jij niet al eerder provocerend gedrag hebt getoond. Beide beantwoordt ik met Ja. Maar goed, gelukkig denk ik zelden aan Gudetti en hij nog minder aan mij. 😂

16 april 2019 om 12:57

Zo'n speler als Guidetti is toch juist geweldig. Bijzondere is dat deze jongen indertijd enkel gehuurd is door Feyenoord, maar het op het moment de meest Feyenoord-speler is die er bestaat. Als ik de nieuwe technisch directeur van Feyenoord zou zijn wist ik wel wie ik zou proberen aan te trekken, ondanks dat zijn statistieken niet echt voor hem spreken momenteel.

Wat mij betreft zouden er meer voetballers met karakter mogen zijn die zoveel emotie en binding met clubs en dergelijke voelen. Tegenwoordig lijkt iedereen enkel binding te hebben met geld of met Champions League (dus spelen voor een club in de CL, het liefst een met zoveel mogelijk potentie maar waar de club voor staat etc. betekent tegenwoordig weinig.)

16 april 2019 om 13:10

Als deze jongen zoveel binding met de club had gehad was hij enkele jaren terug wel gekomen ipv voor het grote geld kiezen. Dat laatste kun je hem niet per se kwalijk nemen, maar dat Feyenoord liefde gedoe komt wel heel geforceerd over...

16 april 2019 om 13:16

Zo'n rasechte Feyenoorder dat hij er niet heen wilde omdat ze hem geen paar miljoen euro tekengeld wilde bieden.

16 april 2019 om 13:17

Die hele binding is toch een poppenkast joh, daar prik je toch zo door heen. Toen het er op aan kwam liet ie Feyenoord zitten en koos voor het geld, wat zijn al die woorden dan waard.

16 april 2019 om 13:32

@ikea Hij voelde zoveel binding met de club dat elke keer wanneer Feyenoord hem wilde halen, hij niet een klein beetje van zijn City salaris wilde inleveren. Hij bleef liever ergens op de bank zitten of in een half leeg stadion spelen dan voor de mensen waar zo'n sterke band mee had.

16 april 2019 om 15:22

@lucasandersen,

Dat is ook de hele kwestie niet eens. Guidetti heeft een heel fijn jaar bij ons gespeeld met uiteraard de waardevolle doelpunten tegen Ajax.

En dat is juist waar het omdraait, daar kunnen de fans van Ajax niet overheen komen. Niks Guidetti is een ras Feyenoorder of wat dan ook. Nee er ligt nu een verhaal dat juist Ajax-supporters het niet een plek hebben kunnen geven en dus maar een shirt van hem verbranden. Nota bene een shirt van zijn land Zweden, niet eens Feyenoord.

Mocht dit waar zijn, dan is het wel echt een schandalige actie van die Ajax-supporters. Je blijft gewoon van andermans spullen af, en al helemaal als het een onschuldige partij zoals een restaurant betreft.

16 april 2019 om 12:52

Als je meer haat voelt voor een ander (club of speler), dan liefde voor je eigen club, ben je voor mij geen supporter. Zo simpel is het.

16 april 2019 om 13:23

Helemaal mee eens, maar ik vind dat op een bepaalde manier ook wegkijk-gedrag.. (niet dat ik jou dat verwijt, dat dat duidelijk mag zijn). Maar de kous is niet af door te zeggen "oh die hoort niet bij ons".

Het lijkt me een beetje een sterk verhaal, maar aan de andere kant schaam ik me af en toe kapot voor mede-Ajax supporters dus het kan helaas waar zijn. Jammer genoeg kunnen we hier niet op de Spaanse, relaxte manier met voetbal omgaan maar moet er altijd wat gesloopt worden en met ziektes gescholden worden.

16 april 2019 om 13:07

Nooit van de Boixox Nois gehoord? Ook daar gaat het er niet altijd relaxt aan toe hoor. Ik zet toch altijd mijn twijfels bij de clubliefde van Guidetti voor Feyenoord. Vond het altijd een beetje gemaakt overkomen. Mocht dit verhaal waar zijn dan is dat natuurlijk schandalig van die "supporters" die de naam van Ajax voor de zoveelste keer door het slijk halen.

16 april 2019 om 14:37

Guidetti plaatst nog regelmatig Feyenoord gerelateerde posts op o.a. Instagram. Bij veel spelers zijn het vaak loze woorden maar bij Guidetti zit zijn liefde echt diep. Heeft regelmatig in verschillende interviews aangegeven dat hij fan is van 1 club. Feyenoord. Voor mij en vele Feyenoord supporters zal hij altijd een held blijven. Na jarenlange ellende was hij het eerste lichtpuntje voor Feyenoord in jaren. Hij zorgde ervoor dat wij weer met trots naar De Kuip gingen.

16 april 2019 om 14:56

Als ik het me goed herinner ging guidetti met zijn vader naar een wedstrijd van feyenoord kijken voordat hij overstapte, toen stond er een grote kale getattooeeerd gozer naast hun. Feyenoord scoorde en het stadion ontplofte, maar die grote vent stond doodstil te genieten met de tranen over zijn wangen. Dit raakte hem zo dat het wel heel bijzonder moest zijn in Rotterdam. Ik ben zelf voor ajax, maar ik vond die actief van Guidetti in de arena geweldig, het staat er hier niet bij maar hij schreeuwde ook nog keihard feyenoord een paar keer achter elkaar. In zijn uppie tegen meer dan 50.000 man, ik heb zitten genieten haha, ik vind hem een topgozer, heeft zijn talent niet echt waargemaakt achteraf, maar hij speelt met gif en karakter en hij heeft schijnt aan heel de wereld, ik mag dat wel.

16 april 2019 om 15:28

''ik vond die actief van Guidetti in de arena geweldig, het staat er hier niet bij maar hij schreeuwde ook nog keihard feyenoord een paar keer achter elkaar. In zijn uppie tegen meer dan 50.000 man''

Hij weet dan ook wel heel goed waar hij dat doet natuurlijk, op de meest veilige plek van het stadion. Doe je dat tussen de fanatieke aanhang, dan had die jongen nooit meer gevoetbald. Net als dat ik stoer genoeg ben om een selfie te maken in de dierentuin met 5 leeuwen achter het hek, maar onder een rots ga liggen als ik voorbij die hekken kom en die telefoon lekker in mijn broekzak laat zitten.

Tuurlijk is het een reactie op reactie, maar die jongen moet zich niet uit de tent laten lokken. Je bent een prof en een voorbeeld voor andere. Gedraag je daar dan ook naar en doe je niet voor als een door gesnoven malloot die op de eerste ring zit.

16 april 2019 om 13:28

Waarom zou het niet waar zijn? Vandaag ook weer twee bussen met ajax fans terug gestuurd na het vinden van wapentuig etc.... dus helemaal verbaasd ben ik niet. En niet alleen ajax supporters hoor, maar groepen voetbalfans kunnen zich weg van huis nogal eens vreemd gedragen helaas.

Echt onbegrijpelijk hoe erg hij schijnbaar als een rode lap werkte bij veel Ajacieden. Ze hadden hem natuurlijk veel beter dood kunnen zwijgen, maar ja, die eeuwige aversie bij een gedeelt3 van de fans tegen alles wat ook maar een beetje Feyenoord ademt (zelfs een eenvoudige passant als Guidetti)...

Blijft wel een heerlijk figuur, zonde van zijn ernstige zenuwinfectie want er had misschien een mooiere carrière in gezeten. Ik vraag me trouwens wel af wat nu de aanleiding is voor deze vraag op dit moment.

16 april 2019 om 12:44

Guidetti vind het toch ook heerlijk om dit verhaal te vertellen?

16 april 2019 om 13:56

Hij wordt ernaar gevraagd en geeft gewoon antwoord.

16 april 2019 om 14:03

Is dat zo? Hij wordt gevraagd naar een onbeduidend akkefietje van drie jaar geleden? Staat nergens in de tekst.

16 april 2019 om 12:48

Die hattrick doet nog zoveel pijn bij Ajax, ondanks dat ze kampioen werden. Onbegrijpelijk.

16 april 2019 om 12:53

Je hebt mensen die provoceren, zich laten provoceren en je hebt mensen die daarboven staan. Veelal wijst het i.q. de groep aan.

16 april 2019 om 13:04

Doet mij geen pijn hoor. Ik vind hem gewoon een beetje sneu omdat hij het nu laat voorkomen dat het een reactie op was. Maar meneer schijnt te vergeten dat hij zelf maar bleef provoceren voor dit incident. Niet dat ik het goedkeur maar hij roept het wel een beetje over zich af.

16 april 2019 om 13:49

Goat, die hattrick doet nog steeds zoveel pijn? Nou nee hoor, het misdragen en provoceren van die matige spits is de issue. Eerste klas engerd als je het mij vraagt.

16 april 2019 om 13:08

Dat werkt toch echt twee kanten op hoor. Guidetti vond het altijd maar wat prettig om zich af te zetten tegen Ajax en zijn supporters om zo een wit voetje te halen bij het legioen

Ik vond het destijds een vrij kinderachtig gebaar, het leek met name gericht op de Feyenoord-bühne. Met deze informatie begrijp ik het toch een stuk beter. Het blijft triest dat er fans zijn die menen dat ze het recht hebben om alles te slopen dat in verband met staat met een rivaliserende club.

16 april 2019 om 12:43

Ik vraag me toch sterk af of dit waar is. Het zou kunnen hoor, maar het 2 jaar na dato zo vertellen, terwijl hij er niet eens bij was, komt nou niet echt geloofwaardig over. Ook dat laatste stukje verraad dat hij niet helemaal oprecht is. Letterlijk op het moment dat hij het veld op kwam, stak hij 3 vingers in de lucht, verwijzend naar zijn hattrick.

16 april 2019 om 13:28

Zo erg verbaast het me ook weer niet. Ook in die hele discussie rondom die FC Emmen keeper blijkt weer hoe diep de haat jegens Feyenoord bij een deel van de harde kern zit. Guidetti is opmerkelijk genoeg wel een symbool geworden van de wederopstanding destijds van Feyenoord en z'n hattrick deed toen zeer in Amsterdam.

16 april 2019 om 14:00

Daarom zeg ik ook dat het kan. Alleen dat het behoorlijk ongeloofwaardig is om er nu mee te komen

16 april 2019 om 14:29

Orgullo, iedere hattrick doet zeer. Het komt niet vaak voor dat Ajax 3 doelpunten tegenkrijgt.

En zoals ik al zei, mongolen zijn er aan beide kanten. Of ben je de "nouri worden" uitspraken vergeten of dat achterlijke spandoek met zielige verwijzingen naar Picornie. Hoe leg je dat uit dan? Dat zijn toch enkele kanslozen die de boel opnaaien, of sta je daar dan wel achter?

16 april 2019 om 14:42

Triester is nog dat er op gereageerd wordt, zonder dat zijn informatie door derden zijn bevestigd.

Zo, Guidetti is zo ver gezakt in zijn voetbalcarriere dat hij dergelijke sterke verhalen, die dan 3 jaar geleden plaats gevonden moeten hebben, de media in brengt? Snap hier het nut niet van.

Op basis van dergelijke incidenten merk je toch dat de haat het diepst zit bij menig Ajacied.

16 april 2019 om 12:51

Dat zullen er zeker een stuk of 100-200 zijn vermoed ik. Het totale aantal fans/supporters zal ik maar niet noemen, anders schaam je je voor het woordje "menig Ajacied" en verander je het in "enkele Ajacieden".

16 april 2019 om 13:33

Hahaha ja jongen ik loop een restaurant binnen om een shirt van Guidetti te verbranden. Dat er een paark gekken rondlopen is bij elke club bekend, maar verder maken de meeste Ajacieden zich vooral druk om hun eigen club.

16 april 2019 om 13:35

En dat laatste is bij iedere andere club natuurlijk evenzeer het geval.

16 april 2019 om 17:51

Bij de meesten wel, alleen heb ik t idee als ik de reacties hier lees dat iedereen erg met Ajax bezig is. Niet arrogant bedoeld, alleen iets wat ik opmerk, maar zeker ik heb een bias.

Dit was echt wel naar buiten gekomen mocht dit waar zijn. En verwensingen naar zijn hoofd in de arena? Er werd wat geprovoceerd maar het viel toen allemaal reuze mee. 'guidetti moet een liedje zingen' '3-0 3-0 3-0 Guidetti staat voor lul' en de Feyenoord goaltune kwamen voorbij. Meneertje moest na de wedstrijd toen nog tegengehouden worden door teamgenoten omdat hij vrij agressief richting een groep zwaaiende supporters liep die naast de ajax bank zaten.

16 april 2019 om 13:05

precies, en dat hij daarna scoort tegen ajax en zn handen achter zn oren deed leek mij een logisch antwoord op de liedjes van de tribune tijdens het warmlopen. Snap de link met dit verhaal eigenlijk niet.

16 april 2019 om 17:53

Is ook logisch, dat mag toch best Guidetti heeft een hekel aan Ajax en wij aan Guidetti. Mooi hoor die hat trick, maar het hielp geen moer dat seizoen net als de late goal voor Celta in de Arena.
Raar om dit nu aan het licht te brengen Jon, neem maar nog een shirtje mee

Lijkt me een onzin verhaal. Ajacieden kwamen in je favoriete restaurant waar een ingelijst shirt van Guidetti hangt van Zweden. Dit slaan ze kapot en verbranden ze? Ik zou eerst graag bewijs hebben voor ik deze mafklapper 3 jaar later geloof.

16 april 2019 om 13:08

Misschien heeft John nog vingerafdrukken bewaard? Camerabeelden? Anders kan de Spaanse politie er wellicht nog een cold case team opzetten? Man, man, man...

16 april 2019 om 13:13

En wat voegt je reactie toe? Mocht dit waargebeurd zijn had hij het toen ook wel gezegd. Dan was dat ook wel in het nieuws gekomen. Ajacieden verbranden shirt Guidetti in restaurant. Daarnaast: De eigenaar zou toch aangifte hebben gedaan? Ik heb er toen niks van gehoord dus ik geloof hem niet.

Probeer de volgende keer inhoudelijk te werk te gaan. Je kraamt onzin uit.

16 april 2019 om 13:25

Inderdaad een beetje flauw. Maar ik vraag me bij jouw reactie dan af: welke reden heb je om aan te nemen dat Guidetti hier over zou liegen? Je kan het een vreselijke vent vinden; een Feyenoorder, maar het lijkt me nou niet het type leugenaar. En om dan eerst met bewijs te moeten komen.. Daar moet ik dan een beetje om glimlachen achter mijn scherm.

16 april 2019 om 13:30

Jij kraamt anders ook aardig wat onzin uit om zonder scrupules dit meteen als onzin verhaal te typeren. Ffeyenoord heeft gewoon gelijk.

16 april 2019 om 13:46

@arsenallz Denk eens na. Het gaat om een makkelijk controleerbaar anekdote. Juist daarom is het niet iets om over te liegen, omdat je het makkelijk kan nachecken. Je gaat gewoon naar de restaurant en vraagt het de eigenaar. Denk je dat de journalist dat niet heeft gedaan alvorens dit te publiceren? Natuurlijk wel. Dat doen alle journalisten bijna. En voor mij klinkt het wel geloofwaardig. Er zijn nogal wat Ajax-supporters die zich vooral in het buitenland als barbaren gedragen, gisteren ook weer.

16 april 2019 om 13:54

Lach jij maar lekker ffeyenoord, tuurlijk zou het waar kunnen zijn. We hebben helaas ook veel hooligans, maar dit is waarschijnlijk net zo waar als die geweldige clubliefde wat hij altijd had voor Feyenoord.😅 Zoiets als dit zou gelijk naar buiten zijn gekomen, plus ze liepen het risico dat het restaurant in de fik zou vliegen. En dat zou stil blijven, en geen media aandacht hebben gekregen. Ok... Was weer even acteren, provoceren en leuk doen net als jaren geleden.

Wat een geweldige speler is dit zeg. Je kan zeggen over hem wat je wilt en ik begrijp dat hij bij Ajax er minder positief opstaat maar dit is één van de weinige echte voetbal karakters die we tegenwoordig nog op de velden hebben. Daarbij een voetballer die nog binding lijkt te hebben met naast de club, de supporters en de gehele entourage.
Feyenoord zou eigenlijk een sponsor moeten vinden om deze jongen terug te halen, zeker nu Jorgensen en Persie er volgend jaar waarschijnlijk niet meer bij zijn!

En over het verhaal. Ik snap niet waarom iedereen er maar vanuit gaat dat het onzin is, maar dat zal enkel te maken hebben met het feit dat het om een Feyenoord speler gaat. Andersom hadden we het met zijn allen waarschijnlijk wel geloofd.

16 april 2019 om 14:08

Ieder z'n clubvoorkeur, daar is niets mis mee.

Maar ik denk dat velen dit niet geloven vanwege het feit dat hij 3/4 jaar later dit pas vertelt en hij steeds verder in het moeras wegzakt...

Matige speler met een topjaar bij Feyenoord, waarin hij geforceerd overkwam. Leuk dat hij nu weer even in het nieuws is, anders waren we 'm allemaal allang vergeten

16 april 2019 om 14:20

Ikea

misschien heeft het er mee te maken dat zijn uitleg van dit verhaal niet geheel logisch is voor iedereen?

Het kan mij verder weinig schelen wat er nou van waar is of niet, ik vind het alleen een vaag verhaal. Verder zie ik Guidetti graag terugkeren hoor hij zou Feyenoord best nog wel kunnen helpen met zijn inzet en hij lijkt me een echte fan. Of Feyenoord er iets aan zou hebben, geen idee.

Ik merk de laatste tijd wel wat meten met twee maten bij veel Ajacieden op het forum. Als Guidetti iets negatiefs zegt over de Ajax achterban: eerst met bewijs komen dan pas geloven. Terwijl dit verhaal toch niet echt als een verrassing kan komen bij een club waarvan een deel van de achterban moeite heeft met een potentiële keeper die nog nooit voor Feyenoord 1 heeft gespeeld. Ik ben benieuwd als het verhaal naar voren was gekomen dat Van de beek was belaagd door Feyenoorders deze forumleden even sceptisch waren geweest. De vraag stellen is hem beantwoorden.

16 april 2019 om 14:03

Dat is niet alleen de laatste tijd. Ajacieden meten vaker met een dubbele maat. Enkele voorbeelden van de laatste week: als er Italianen worden aangehouden met wapens spreekt iedereen er schande van, maar toen ajacieden hetzelfde overkwam waren de reacties een stuk coulanter. Als ze een handgranaat neerleggen dan proberen ze dat te ontkennen, maar als er in de Kuip vuurwerk wordt afgestoken staan ze weer met zn allen in de rij om het te veroordelen.

16 april 2019 om 14:17

Wat een onzin marocberkane.

- Ajacieden meten vaker met een dubbele maat
- Toen Ajacieden hetzelfde overkwam waren de reacties een stuk coulanter
- als ZE een handgranaat neerleggen proberen ZE dat te ontkennen.
- Als er in de Kuip vuurwerk wordt afgestoken staan ZE Weer met zn Allen in de rij om het te veroordelen.

Alleen maar aannames waarin je iedereen over 1 kam scheert zonder ook maar een greintje nuance. Ben ik als Ajacied verantwoordelijk voor iedere mafklapper in dit land dit een handgranaat neerlegd en 3 kruizen op een muur spuit? Is iedere Hagenees verantwoordelijk voor de troep die in Amsterdam werd neergekalkt enkele weken geleden? Nee.

Zielige reacties zijn er van alle kanten, zo ook in het voorbeeld wat Orgullo geeft (vd beek en de Kuip) of zijn we vergeten wat er in die bekerwedstrijd allemaal voor debiele dingen geroepen werden door een aantal fanatieke supporters. (of moet ik nou zeggen dat dat het hele stadion was?) Tegenwoordig kost het niet veel moeite om je mening te ventileren met alle sociale media en forums. Lees alleen door dit draadje heen en je ziet genoeg argumenten voor de andere kant. En dat is niet schreeuwen om bewijzen omdat het anders niet gebeurt is.

Zou die restauranteigenaar in Vigo nog een nieuw shirt hebben gekregen?

Ah, meneer Guidetti heeft zijn portie aandacht weer nodig. Zonder bron is het makkelijk lullen. Dit verhaal was veel eerder naar buiten gekomen als het ook echt zo zou zijn. Dan had hij dit toch na de wedstrijd ook kunnen uitleggen, dan had ik tenminste begrip voor zijn rare fratsen gehad. Geloof er geen bal van.

Tsja. Het toont Guidetti wel weer in optima forma dat hij op zoiets reageerde door... Te provoceren. We kennen hem niet anders. In die zin lokt hij dit soort reacties van die Ajacieden ook uit. Ik zie ze een shirt van bijvoorbeeld Van Persie of Clasie toch een stuk minder snel verbranden (al valt ook dat niet uit te sluiten, er zitten genoeg gekken tussen). Maar als je al jaren bezig geweest bent met provoceren, dan moet je ook niet verrast zijn als dat inderdaad als een rode lap op een stier gewerkt heeft. Dat maakt het niet goed te praten, maar het verklaart wel een hoop.

In die zin kan ik me trouwens ook niet voorstellen dat een shirtje van Lasse Schöne het goed zou doen in een restaurant vol PSV-fans. Heeft-ie het ook helemaal zelf naar gemaakt. Of ze het shirt dan meteen zouden affakkelen is een tweede (ik neem aan van niet), maar wie provoceert vraagt ook om reacties.

Afijn, ik hoop dat Guidetti die restauranteigenaar een nieuw shirtje geeft, want het is natuurlijk bijzonder zuur en misdadig dat die hier de dupe van geworden is. En beter doet Guidetti verstandig en zwijgt hij er verder over. Ga je lekker op je eigen carrière richten joh.

16 april 2019 om 15:26

"Ik zie ze een shirt van bijvoorbeeld Van Persie of Clasie toch een stuk minder snel verbranden". Van Persie is als jeugdspeler zelfs al een keer fysiek belaagd bij een wedstrijd met Jong Feyenoord, dus dit is niet helemaal waar. En daarnaast slaat je laatste zin ook nergens op. Waarom moet hij erover zwijgen? Er zijn genoeg mensen die wel geïnteresseerd zijn in de reden achter de actie. En dat hij zich op zijn carrière moet richten betekent niet dat hij helemaal geen interviews meer mag geven.

16 april 2019 om 17:30

Een nieuw shirtje fixen en daar dan vervolgens over zwijgen. Een volwassen vent zijn en erboven gaan staan, in plaats van het kleutergedrag dat we van hem kennen en wat voor de doorgeslagen kleuters onder de Ajaxaanhang weer koren op de molen is. Dat. Ik zou graag een volwassen Guidetti zien. In dit interview provoceert hij wat mij betreft trouwens ook niet hoor. Het is prima dat hij uitlegt wat er rond die wedstrijd gebeurd is, maar dat hij dat destijds uitte door lekker terug te gaan provoceren kan ik echt niet begrijpen. Of vind jij zijn houding van toen (eind 2016) wel verstandig?

Ik kan Guidetti wel begrijpen maar beide partijen moeten nu kappen met die onzin nu. Met name Ajax fans.ik begrijp niet waarom de meeste Ajax fans dit niet geloven. Ik heb genoeg van dit soort praktijken gezien dat Ajax fans in het buitenland zich misdroegen. Hoezo zou hij hier over liegen? Ik begrijp de meeste Ajax fans niet hij geeft duidelijk aan wat er aan de hand was. En toch geloven de meeste Ajax fans niet.. Oh wacht het komt omdat hij een Feyenoord verleden heeft en heel arrogant over kan komen. Tuurlijk is het niet netjes wat hij in het verleden heeft gedaan.toch moet je het anders aanpakken in plaats van doorgaan met het haat zaaien jegens Guidetti. Conclusie dit ligt meer aan de Ajax fans die zich misdroegen in Vigo dan Guidetti zelf. De hooligans van Ajax en Feyenoord die zich altijd misdragen in het buitenland maken de imago van de clubs kapot. Vroeger waren de Engelse erg maar op dit moment komen de hooligans van Ajax en Feyenoord stap voor stap dichterbij. Jammer

16 april 2019 om 18:44

Ik snap best dat ze het vreemd vinden dat zoiets tweeënhalf jaar later pas naar buiten komt, maar ik zie inderdaad niet in waarom Guidetti de hele boel bij elkaar zou fantaseren. Dat slaat gewoon nergens op, dat verzin je niet (tenzij je echt een flinke persoonlijkheidsstoornis hebt). Je kunt er wel van uitgaan dat dit gewoon echt gebeurd is. Trieste constatering dat sommigen daar zo te merken een aardige blinde vlek voor hebben. Dat is geen best teken als het gaat om onderling begrip en toewerken naar een situatie waarin Feyenoorders en Ajacieden weer normaal genoeg met elkaar kunnen omgaan om bijvoorbeeld samen in een stadion te kunnen zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Celta de Vigo

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Levante44-7
18.Girona37-16
19.Huesca33-22
Voor de complete stand: LaLiga

363 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 juni
De transfer van Pablo Sarabia naar Paris Saint-Germain is in kannen en kruiken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren