Rutten toont ‘fair play-houding’ en vertrekt per direct bij Anderlecht

Dinsdag, 16 april 2019 om

De sportieve directie van Anderlecht, vertegenwoordigd door Michael Verschueren en Frank Arnesen, en Fred Rutten hebben in onderling overleg beslist om hun samenwerking met onmiddellijke ingang stop te zetten. Na drie dagen overleg heeft de oefenmeester besloten dat hij geen deel wil uitmaken van het sportieve plan van Anderlecht volgend seizoen.

Daar Rutten de sportieve staf alle kansen wil geven om de toekomst optimaal voor te bereiden, zijn beide partijen overeengekomen om de samenwerking per direct stop te zetten. "De directie waardeert het werk dat Fred heeft geleverd in moeilijke omstandigheden. Zijn fair play-houding ten opzichte van RSC Anderlecht laat ons toe het sportieve project van volgend seizoen in optimale omstandigheden voor te bereiden”, legt Arnesen op de clubsite uit.

"We gaan in de beste verstandhouding en met wederzijds respect uit elkaar. We wensen Fred veel succes in zijn verdere carrière.” Rutten werd begin januari in Brussel aangesteld, als opvolger van de ontslagen Hein Vanhaezebrouck. Negen speeldagen voor het einde van de reguliere competitie bevond de club zich op veertien punten van koploper KRC Genk. Anderlecht dreigde zodoende voor het eerst sinds de invoering van de play-offs naast een deelname aan Play-off 1 te grijpen.

De start van de 56-jarige Rutten was matig, met twee nederlagen in de eerste drie competitieduels. In de daaropvolgende zes wedstrijden werden echter veertien punten gepakt en wist Anderlecht zich uiteindelijk tóch bij de eerste zes te scharen. Na vier nederlagen in evenveel duels in de Play-off 1 scheiden de wegen van club en trainer echter per direct. Eerder stond Rutten voor de selecties van FC Twente, Schalke 04, PSV, Vitesse, Feyenoord, Al-Shabab en Maccabi Haifa.Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door zilverenvos)

En weer door naar Twente.

16 april 2019 om 10:35

Aub niet. Laten we gewoon weer met een schone lei beginnen en geen oud trainers binnenhalen. Persoonlijk vind ik het een zeer matige trainer die bijna nergens geslaagd is.

16 april 2019 om 11:04

Wie zou je dan wel graag zien komen? Want dit lijkt me persoonlijk wel echt de beste en meest ervaren trainer die haalbaar is voor Twente.

16 april 2019 om 12:18

Fred is een goede assistent maar echt niet meer dan dat komt stuntelig over in de media en me lijkt dat ie ook geen overwicht als trainer afdwingt in de groep. Liever een jong ambitieus iemand dan iemand die de afgelopen jaren nergens successen heeft gekend

16 april 2019 om 12:38

Een jong en ambitieus iemand, is Marino Pusic dat niet?

16 april 2019 om 12:45

Iedereen roept dat ie naar Twente gaat/moet komen. Van mij mag hij komen maar ik weet niet of Rutten genoegen neemt met een veel lager salaris.

Nieuwe trainer Twente?!?!??

16 april 2019 om 09:59

Denk ook dat dit de ideale man is om Pusic op te volgen bij Twente. Anderlecht toch echt rampzalig slecht de laatste weken, logische beslissing dus

16 april 2019 om 10:23

De volgende droomtrainer voor FC Twente. Als de resultaten volgend jaar weer die van een degradatiekandidaat zijn zie ik het maar zo gebeuren dat het dan weer tijd wordt voor de volgende droomtrainer in Twente.....

16 april 2019 om 11:53

"als de resultaten volgend jaar weer die van een degradatiekandidaat zijn zie ik het maar zo gebeuren dat het dan weer tijd wordt voor de volgende droomtrainer in Twente....."

Ja, het scheelt dat alle andere clubs wel altijd zo loyaal zijn om trainers van degradatiekandidaten te verlengen, toch?

16 april 2019 om 12:35

Bij twente is het inmiddels een jaarlijks (of twee maal per jaar) feestje aan het worden. Trainerskerkhof nummer 1.

16 april 2019 om 13:27

Schreuder, Jansen, Hake, Pusic en Verbeek sinds 2013.
Wat een bizar grote kerkhof is het toch.

16 april 2019 om 13:43

Dan heb je dus in de laatste 5,5 jaar 5 trainers gehad. Dan is het toch wel een aardig kerkhofje of niet?

Beste oplossing. Was te verwachten

Hopelijk naar ons, hoewel ik een van de weinige ben die Pusic volgend seizoen nog steeds wel een kans wil geven.

Fredje wil (gaat) terug naar Twente.

16 april 2019 om 10:12

Fredje kon al een paar keer instappen weer, liet het telkens afweten. Ik zou de deur als FCT zijnde nooit meer opendoen.

16 april 2019 om 10:18

Dan vergeet je te makkelijk wat hij in de eerste periode heeft neergezet, open armen wat mij betreft

16 april 2019 om 10:22

Fred is de man met ervaring in het voetbal die we hard nodig hebben. Hij is zgeen coach voor een topclub gebleken, geen absolute prijzenpakker, maar wel een bewezen bouwer.

16 april 2019 om 10:40

@vak104

Had hij zich toen al niet verbonden?

16 april 2019 om 11:03

Nee! Zeker niet

16 april 2019 om 11:06

Ik vergeet het niet te makkelijk, had kampioen moeten worden toen (iet als eis maar als in wat ik hem gunde toen) want beter heeft Fct, ook onder Mcclaren nooit meer gespeeld. 2008-2009 was echt weergaloos.

Maar daarna is hij toch echt in achting gedaald hoor, ieder zijn keuzes, ieder zijn portomonnee in dat licht verwijt ik niemand iets, maar hij heft zovaak de mond vol gehad over 'zijn' Twente maar de nood kwam aan de man en Fred gaf gewoon meerdere malen niet thuis.

Komt hij wel dan steun ik hem net als ik in eerste instantie elke trainer steun, maar goodwill is wat mij betreft wel weg. Of beter gezegd, de glans is er af.

16 april 2019 om 11:17

Bedankt voor je uitgebreide onderbouwing Vak104, daar was ik niet geheel van op de hoogte en zodoende begrijp ik je punt beter.

16 april 2019 om 10:24

@fr_jc,

Ik weet niet of Rutte geschikt is voor degradatie voetbal om eerlijk te zijn. Het is meer iemand die wil bouwen en dat lijkt me een heel moeilijke combinatie met de strijd onderin de eredivisie.

16 april 2019 om 10:39

@tornado72

Ik begrijp je punt. Maar ik mag toch aannemen dat er een trainer komt die het hoe en wat weet over Twente. Daarbij werd een half jaar geleden (ongeveer) gevraagd of hij een rol in de directie / opbouw van Twente op zich wou nemen maar toen zich al verbonden had. Voor mij is dit een één tweetje. Ik denk werkelijk dat Rutten er volgend seizoen weer staat.

Volgend jaar Twente..

En weer heeft Fred Rutten gefaald. Net zoals hij bij PSV, Schalke, Feyenoord en Vitesse gefaald heeft. Snap niet dat clubs nog aan deze man beginnen. Speelt maximaal 2 maanden goed in een seizoen.

16 april 2019 om 10:03

Ik verbaas mij er ook altijd over. Het lijkt wel als je eenmaal ergens iets van een prestatie hebt geleverd, je in een bepaalde pot komt en je altijd baanzekerheid hebt. Ach, uiteindelijk gaat het ook gewoon om wat voor spelers je hebt.

16 april 2019 om 10:04

Bijzonder kort door de bocht. Aan dit Anderlecht is geen eer te behalen.

16 april 2019 om 10:23

Dat mag dan wel zo zijn, maar dan stap je toch niet in. Het moment dat je instapt weet je dat er verwachtingen zijn, en als je daar niet aan voldoet dan heb je in mijn ogen gewoonweg gefaald..

16 april 2019 om 10:10

Vind niet dat hij bij Vitesse heeft gefaald. Werd 4de met goed verzorgd voetbal de enige smet was de bekerwedstrijd in emmen.

16 april 2019 om 10:21

Vitesse was zo slecht niet, en clubs als Schalke en Anderlecht zijn met name de afgelopen jaren nou eenmaal probleemclubs.

16 april 2019 om 10:22

Gefaald bij Feyenoord vind ik ook een groot woord. Laatste trainer die Europees een prestatie had neergezet, Feyenoord speelde veel beter voetbal dan de afgelopen 4 jaar onder Gio. Enige smetje was dat hij het voor elkaar kreeg Europees voetbal mis te lopen.

16 april 2019 om 11:21

@Zilverenvos Niet gefaald bij Feyenoord? Hij is de enige trainer die zich niet voor Europees voetbal wist te kwalificeren in het tijdperk Koeman, Gio en hijzelf dat bijna 10 jaar beslaat.

16 april 2019 om 11:25

Hij moest ook een compleet nieuwe as opzetten, nadat vier belangrijke krachten vertrokken waren. Daarnaast werd er amper geïnvesteerd in het team.

16 april 2019 om 11:34

Inderdaad heb echt genoten van het voetbal van Rutten. Alleen hoe hij die laatste 3 of 4 wedstrijden verloor en daardoor Europees voetbal misliep was wel heel erg.

16 april 2019 om 11:54

@masterd, want Koeman en Gio hebben Europees wel wat gepresteerd. Die werden netjes tweede, om dan vervolgens tegen Krasnodar of Trencin eruit te vliegen. Vooral onder Koeman was het schandalig als je zag wie daar allemaal in dat team speelde. Fred heeft echt goed werk verricht door te winnen van Sevilla en die prachtaffiches tegen Roma. Maar ja Fred heeft het verpest door lang te wachten met bijtekenen. Toen liep het mis. En laten we ook niet vergeter die wedstrijd tegen PSV dat toen verplaatst werd. Toen zat Feyenoord echt in een goede fase.

16 april 2019 om 12:54

Tja er werden ook wedstrijden gewonnen tegen titelhouder Sevilla (zelfs groepswinnaar geworden), Napoli en Manchester United. Het is ook niet zo alsof alles alleen maar drama was onder alle drie de trainers. Dat het negatieve meer voorkwam en langer blijft hangen snap ik overigens wel

17 april 2019 om 07:38

@masterd

Dat is dus het enige smetje.maar daartegenover heeft hij wel weten te overwinteren in Europa. Dat isook wat waard. Iets wat Koeman en Gio niet is gelukt.

Gio heeft wat prijzen gewonnen, maar het voetbal is ontzettend slecht, we staan jaarlijks mijlenver achter Ajax en PSV en dit jaar niet eens Europees voetbal. Blij dat hij vertrekt.

16 april 2019 om 11:08

Iets meer dan 2 maanden. Het was altijd tot aan de winterstop. Daarna stortte het als een kaartenhuis in. Ongekend die negatieve transformatie van zijn ploegen terwijl juli-december altijd verbazingwekkend goed waren.

16 april 2019 om 11:24

Geinig. Bij Vitesse werd hij gewoon vierde, wat een hartstikke prima prestatie was. Bij Feyenoord had ie te maken met een leegloop. Veel topspelers verdwenen en hij moest een nieuw team opzetten. Bij FC Twente heeft ie het ook uitstekend gedaan.

Gewoon een prima coach voor de (sub)top in Nederland.

Als coach faal je sowieso vaker dan dat je succes hebt.

Valt ook geen eer aan te behalen met die selectie van Anderlecht. Echt een totaal gebrek aan kwaliteit

Zoals Boskampie (en vele anderen) al zei(den); er valt geen eer te behalen met Anderlecht en het is er veel te rumoerig. Jammer voor Fred, maar de weg naar Twente ligt open lijkt me.

Fred trainer van FC Twente. Het is nu of nooit (meer).

Slechtste resultaat ooit gehaald bij anderlecht, dat is best wel een schande.

16 april 2019 om 10:20

Met de slechtste selectie en grootste bestuurlijke chaos. Het getuigd al van lef als je daar instapt.

16 april 2019 om 10:21

Sinds 1962. Is wel lang, maar niet het slechtste resultaat ooit.

NEE NEE NEE niet naar Twente!!
Een echte kerel was eerder ingestapt, er waren legio momenten maar hij liet de assistent van de assistent van de assistent voor de groep staan 'meneer lafjes op de achtergrond' als het lastig is bij de club.

Toen Niet, Nooit Niet!!

16 april 2019 om 10:55

Zo denk ik er ook over. Het lijkt of hij alleen in een gespreid bedje wil binnenkomen en geen verantwoordelijkheden wil nemen. Daarnaast wil hij bij be"slis"singen waarschijnlijk wel een flinke vinger in de pap. Ben daarbij bang voor een Verbeek-scenario.

Echter denk ik wel dat hij komt..

16 april 2019 om 11:58

Zo denk ik er inderdaad ook over. Net zo lang wachten tot hij gewoon rustig z'n gang kan gaan in de Eredivisie. Laat Pusic het maar eerst alleen uitzoeken en als hij het red kijk ik wel weer verder.
Nou Fredje, kijk vooral verder!

Gefaald? Hij moest de play offs halen en dat is gelukt.

Fred Rutten lijkt mij een ontzettend sympathieke, loyale eerlijke man. Ook een echte vakman die spelers graag beter maakt. Maar we mogen nu best stellen dat Rutten niet geschikt is voor de wat grotere clubs. Bij PSV, Feyenoord en Anderlecht heeft hij niet gebracht waar men op hoopte. De deur ligt bij Twente ligt hopelijk wagenwijd open maar als ik Heerenveen was zou ik hem ook snel proberen te polsen. Clubs als Twente, Heerenveen en Utrecht lijken mij prima clubs voor Rutten. Daar kan hij het in de luwte doen en boven zichzelf uitstijgen.

De selectie van Anderlecht mag eens in de spiegel kijken. Geen fatsoenlijke spits en te weinig kwaliteit. Dit was bij voorbaat een kansloze missie. En dat zag je ook omdat Rutten 6e keus was

Praktisch overal buiten Twente is deze trainer mislukt. En het gekke is, dat hij straks wel weer ergens als trainer, adviseur of als technisch directeur aan de bak komt.

Rutten is een prima techniektrainer of assistent, maar meer kun je van hem niet verwachten. Is geen leider en dat zal hij ook nooit worden.

16 april 2019 om 10:31

Zou ook goed kunnen dat hij wellicht z'n plek moet leren kennen (al was hier echt geen enkele eer te behalen, hoor) als assistent. Ik zou 'm wel dolgraag als assistent-/veldtrainer willen zien bij Feyenoord, om het spel erin te krijgen. Want dat moet je ‘m wel altijd nageven. Hij laat z’n ploegen wel altijd goed spelen. Bij Feyenoord ook erg genoten dat jaar ondanks de mindere selectie dan we nu bijvoorbeeld hebben.

16 april 2019 om 11:02

Klopt, daarom is het een goede assistent of veldtrainer. De visie heeft ie.

Maar als hoofdcoach wordt er meer van iemand verwacht. Leiderschap, hardheid en goede media performance.

16 april 2019 om 13:01

Leegloop bij Feyenoord, bij Vitesse toch zeer behoorlijk gedaan, Anderlecht en Schalke hadden beschamend materiaal. Valt nog wel mee dus. Al Shabab en PSV faalde hij dan wel weer. Weet niet meer zo goed waarom hij bij Maccabi Haifa weg ging, maar dat was volgens mij een bestuurlijk conflict? Ach ja, beetje nuance kan geen kwaad. Is niet de beste trainer, dat zijn we dan wel weer eens.

Zo ergens midden in een seizoen binnenstappen is niet makkelijk, dus kijk er niet van op.

Gefaald gaat me toch echt te ver. De doelstelling bij zijn aanstelling was om de play-offs te halen en daar is hij in geslaagd. Maar zijn trainerscarrière is inderdaad geen aaneenschakeling van successen! Zal volgend jaar wel weer 'iets' bij Twente gaan doen.

Geen enkele coach kan samenwerken met een clown als Marc Coucke die nu voorzitterschap bezit.

Kan hij na het behalen van het kampioenschap door Twente meteen gepresenteerd worden en Pusic meteen de laan uit gestuurd.
Ik heb wel vertrouwen erin dat van Leeuwen volgend seizoen weer een redelijk elftal op de been weet te krijgen, wat van Halst dus niet lukte.
Rutten is gewoon een hele goede veldtrainer, maar ik hoop wel dat hij niet een laffe assistent krijgt.
Dus iemand die af en toe hem kan overtuigen wat aanvallender te spelen/wisselen, want dat vind ik van Rutten wel dat hij redelijk verdedigende opstellingen altijd maakt.

Heeft de play-offs behaald dus daar danken wij hem voor. Anderzijds heeft hij spelers als Najar,Saelemaekers,Amuzu en Cobbaut compleet genegeerd,en dit ten voordele van Obradovic en Appiah. Spelers die zwaar tekort komen voor Anderlecht. Heeft volgend het bestuur de jeugdwerking ook zwaar verstoord dus logisch gevolg. Heeft denk ik niet het sterk karakter dat je moet hebben bij een club als Anderlecht. Ik wens hem veel succes bij zijn volgende club,daar zal hij gelukkiger zijn dan bij ons.

Voorgekookt. Daarin is deze beslissing een logische stap naar het geliefde trainerschap komend seizoen bij FC Twente. En Anderlecht is ook blij, dus tevreden gezichten alom. Pusic ziet de bui ook al lang hangen en moet knarsetandend toezien hoe hij na het kampioenschap opzij wordt gezet. Tja, Fred Rutten en FC Twente zijn nu eenmaal voor het leven aan elkaar verbonden....

16 april 2019 om 11:17

Ik weet het niet hoor..
Hij heeft al vele kansen afgeslagen bij Twente en wil waarschijnlijk het liefst in geen gespreid bedje binnenkomen. Ook bij promotie is er nog bijzonder weinig mogelijk bij Twente, en moeten we voorlopig denk ik nog wel strijden tegen degradatie. Ik zie hem wel weer voor de zoveelste keer bedanken voor een job als trainer bij ons.

16 april 2019 om 15:12

Hij had ruzie met van Halst en daarom kwam die niet en daarna was hij trouw aan Allach die hem in Israël gehaald heeft.
Daarna is Twente niet geweest naar mijn weten.

Het zou mij eerlijk gezegd niets verbazen wanneer Rutten straks de plek van Schreuder gaat invullen bij Ajax. Het is misschien niet eens zo gek voor Rutten om eens een stapje terug te doen in een functie van assistent. Rutten en Ten Hag zijn een goed koppel die al veel hebben samengewerkt bij Twente en Psv.

Wat een wespennest,dat Anderlecht!
Wanen die zich nog gelijke met Real Madrid ofzo?
Is een topclub in verval,dan krijg je dit soort paniekacties.
Rutten is weinig te verwijten met zo'n povere selectie.

16 april 2019 om 13:08

Off: dit jaar mogen ze zich toch vergelijken met Real?

Even serieus nu. Kan je even vertellen waarom je denkt dat Anderlecht zichzelf zou vergelijken met een club als Real Madrid? Waar staat dat in de tekst? Omdat ze het sportief moeilijk hebben en een coach ontslaan die er niks van gebakken heeft?

De selectie is inderdaad niet wat het moet zijn, maar ze zijn nog slechter geworden onder Rutten.

16 april 2019 om 13:27

Idd,je kaart het zelf al aan...
Het inruilen van een trainer is een stap die snel gezet wordt als er paniek is,idd net als bij Real Madrid...
En het zal alleen maar nog minder gaan door dit soort acties en al helemaal door die "supporters" met hun wandaden,kortom...een (top?)club in verval...
Ben er een keer naar een EL-duel geweest en moet zeggen dat de ligging in die woonwijk mij wel aanstond,al die gevulde cafeetjes in de buurt etc
Het stadion zelf en zeker de terreinen binnen de hekken vond ik erg verouderd om niet te zeggen onderkomen...en je kreeg alleen maar bier 0% haha...

16 april 2019 om 14:59

Ik denk dat Anderlecht er wel weer bovenop komt. Ze hebben net afscheid genomen van een grote familie die verantwoordelijk was voor de succesjaren. Ze moeten weer bouwen. Bekijk het als United een beetje, dat duurt even. En met Coucke hebben ze iemand in huis die kan geld kan spenderen op de transfermarkt. En qua jeugdspelers zit Anderlecht altijd goed.

was te verwachten wat een puinhoop op Anderlecht. Ze hebben gewoon kwaliteit te kort. Veel spelers die te kort komen. Zal pak moeten geinvesteerd worden. Heimwee naar betere tijden...waar is het grote Anderlecht dat zoveel europese finales speelden. Wat Ajax nu kan moet Anderlecht toch ook lukken...verschil is dat er bij Ajax mensen zitten met veel kennis van zaken (van der sar, overmars,winter) Bij Anderlecht tot voor kort een zekere luc devroe...weet je genoeg he. hopen op betere tijden voor toch wel deze prachtige grote club

‘fair play-houding’ is in dit geval gewoon een net woord voor: 'de zak krijgen'....

Ik hoor veel tukkers hier zeggen dat hij naar Twente moet komen. Als Fries zie ik hem graag bij Heerenveen komen. Gezien verbeek geen optie is, zou ik met rutten tevreden zijn.

Jammer voor Fred... Maar hij zou ook zo maar eens de nieuwe TD van Feyenoord kunnen worden als opvolger van Van Geel

Wat gebeurt er eigenlijk met de wedstrijd tegen standard Luik? Wordt die nog uitgespeeld of wordt het een overwinning voor Luik?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. TauAanvaller94
L. NmechaAanvaller74
E. CobbautVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

43 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren