‘Ik vind het erg voor mijn team, voor Feyenoord en voor de supporters’

Dinsdag, 16 april 2019 om

Feyenoord accepteerde maandag het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB inzake de rode kaart van Nicolai Jörgensen tegen Heracles Almelo. De aanvaller moet een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, uitzitten na het natrappen van Tim Breukers. Dat betekent dat de Deen de belangrijke thuiswedstrijd tegen nummer vier AZ moet missen, evenals het bezoek aan hekkensluiter NAC Breda.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door ffeyenoord)
16 april 2019 om 11:14

Zou mooi zijn als hij door dit geintje geïnteresseerde clubs afschrikt en nog een jaar blijft. Opstelling volgende seizoen: Larsson in een Frenkie de Jong rol links op het middenveld. Zo wordt hij meer bij het spel betrokken en kan hij zich niet meer verstoppen. Elia, Karsdorp/janmaat, en Bruno terug halen.

Voor de rest een goede bezem door de selectie (vooral door de achterhoede) en de grote talenten als Kokcu, Bannis, El Bouchataoui, Burger, Geertruida en Summerville als eerste wissels gebruiken en langzaam inpassen.

Bijlow
Karsdorp/Jan
St Juste
BMI
Haps
Tapia
Larsson
Berghuis
Toornstra
Elia
Jorgensen
16 april 2019 om 11:24

Sinesterra, Vente, Wehrmann en Malacia verhuren.

Exit Martina, Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Verdonk, Clasie, Vilhena, Ayoub, Van Persie.

Botteghin en Toornstra wat mij betreft behouden wanneer ze hun rol als rotatiespeler accepteren: spelers met de juiste instelling, nodige ervaring en geliefd bij het publiek.

Edit: nu maar wachten tot Jaap dit leest...

16 april 2019 om 12:24

Er zitten nogal wat haken en ogen aan, he. Malacia verhuren en Verdonk exit? En wie gaat er spelen achter de blessuregevoelig gebleken Haps? Hartman zonder contract? Larsson als een van de twee verdedigende middenvelders ofwel als linkshalf? Larsson is een pure aanvaller. Ayoub weg? Da’s juist een jongen die bij een vertrek van Vilhena kan gaan spelen.

Karsdorp is een geweldenaar, maar valt helaas wel in de ene na de andere blessure momenteel en basisspeler Janmaat verdient nog een vermogen. Botteghin is onze beste verdediger en zou echt niet zomaar aan de kant gezet moeten worden.

Maar goed, dat er doorgeselecteerd moet worden bij o.a. v/d Heijden, van Beek, etc. is wel overduidelijk.

16 april 2019 om 13:17

Ayoub en Botje kan je er inderdaad prima bij houden, zo lang ze zich schikken in hun rol.

Persoonlijk denk ik dat Janmaat deze zomer echt open staat voor een come-back, en dat hij bereid is hiervoor salaris in te leveren.

Over de linksback: Malacia en Verdonk deden dit seizoen pijn aan mijn ogen. Leuke jongens, daar niet van. Wellicht een Burger of Ayoub op die positie uitproberen. Ik vind persoonlijk dat Feyenoord (in de Eredivisie) altijd uit moet gaan van balbezit, dus dat risico met Haps zou ik dan wel aandurven. Europees kan je Bruno nog doorschuiven naar de back.

Larsson heeft echt een uitstekende dieptepass, dito inzicht, en kan een mannetje passeren. Lijkt me een heerlijke positie voor hem om de aanvallers weg te steken. Stam lijkt me wel iemand die de discipline bij zo een jongen erin kan brengen, mits hij zelf bereid is hard te werken en zijn verdedigende taken op te pakken.

16 april 2019 om 13:56

‘’zolang ze zich schikken in hun rol’’. Ayoub wil gewoon spelen en verdient die kans ook als Vilhena weggaat. Hij is nota bene ook als vervanger gehaald; zelfde geldt voor Tapia die ook als vervanger kwam voor Tonny. En Botteghin verdient gewoon zijn basisplaats. Waarvoor moeten we BMI terughalen als we met Botteghin gewoon een uitstekende (onze beste) verdediger hebben? Als hij nou het niveau niet meer had zoals v/d Heijden bijv.; ja, doorselecteren. Maar dat is niet het geval.

En je gaat toch geen jongens ‘zomaar’ op linksback even uitproberen. Bij Karsdorp werd dat gedaan, omdat hij zijn waanzinnige rush (combinerend met zijn snelheid) had. Ayoub en Burger zijn echt in alles middenvelders. Verdonk en/of Malacia zijn beide geen wonderen, maar voldoen echt wel als 2e keus. Het is gewoon jammer dat Haps dit seizoen zo bijzonder veel geblesseerd is.

Bij Larsson gaat het overigens niet om discipline, maar gewoon om kwaliteit. Dat is toch niet één van de twee verdedigende middenvelders? Als je nog zou zeggen een ‘10’; ja. Waarom dan niet ‘gewoon’ Ayoub? Heeft veel meer de kwaliteiten voor die plek.

Wat betreft Janmaat hoop ik met je mee, hoor. Hoop van harte dat hij terugkeert, want een goede back voegt gewoon veel toe. En over de jeugdspelers heb je gelijk: gewoon eerste keus maken. Maar dat geldt dan ook voor Malacia die je plots zo snel afschrijft.

16 april 2019 om 14:29

Ik denk dat je in je selectie altijd moet streven naar topspelers (voor Feyenoord), aangevuld met toptalenten. Ayoub is in mijn ogen geen topspeler voor Feyenoord en heeft, mijns inziens, ook niet de potentie om zich te verbeteren tot zo een speler. Als bankzitter kan je hem er prima bij hebben, maar het lijkt me voor beide partijen beter dat hij een nieuwe club zoekt.

Zelfde geldt voor Malacia: gewogen en te licht bevonden voor Feyenoord 1. Wellicht doet een uitleenbeurt hem goed, maar ik zie in hem absoluut niet de vaste linksback van Feyenoord in de toekomst. Dan kan je toch beter afscheid nemen? Vriendjespolitiek en middelmaat, dat zou ik nou graag anders zien bij Feyenoord. Ook als het om talenten uit eigen jeugd gaat.

BMI zou dan de vervanger worden van Vd Heijden, dus zou een prima duo kunnen vormen met Botteghin (hem vind ik wel een toepverdediger voor Feyenoord standaarden).

Over Larsson: hij zou op de positie van Vilhena spelen, waardoor hij meer naar voren kan dan een Clasie/tapia. Ik denk dat we er voetballend beter van worden, maar het is inderdaad een beetje 'out of the box'. Zou gewoon erg benieuwd zijn naar hem op die positie.

Was dom, maar de sfeer en dit soort gekke uitingen verbazen mij wel. Daar mag Jaap volgend seizoen korte metten meemaken.

16 april 2019 om 08:00

Klopt, maar nu weer blik naar volgende wedstrijd. In dit sentiment wil je niet blijven hangen.

16 april 2019 om 08:45

Wordt ook vooral voor komend seizoen. Je ziet bij Feyenoord in het verleden maar nu bijvoorbeeld bij Liverpool wat dicipline en een goede teamgeest kunnen doen. Er zit nog genoeg kwaliteit bij Feyenoord. Genoeg om beter te eindigen dat dat ze gaan doen. Alleen door gebrek aan dicipline en tactisch plan zie je dat men niet eruit haalt wat erin kan zitten. Die frustratie uit zich op vervelende manieren. Hopelijk zaterdag winst op AZ en dan zijn wij klaar met het seizoen..

16 april 2019 om 13:53

@frdirk

een slechte sfeer ontstaat bij elke club als de resultaten slecht zijn. Stam kan dat alleen voorkomen als Feyenoord goede resultaten haalt. dan pas zal de sfeer goed zijn

Mag weg tegen ieder aannemelijk bod. Vijf goede wedstrijden in twee jaar is net even te weinig. Als dat de norm is kun je wel een goedkoper alternatief vinden.

16 april 2019 om 08:17

Ze hebben niemand beters, ik zou toch eerst vervanging zoeken voor ik hem weg zou doen, ook omdat hij momenteel niet zoveel oplevert

16 april 2019 om 09:37

Zeker, maar je krijgt er ook wat voor natuurlijk. Jorgensen kan een hoog niveau halen, maar als je dat bijna nooit doet heb je er niet zoveel aan. Die bv Novakovic schiet er ook heus wel 10 per jaar in. Vente lijkt niet goed genoeg, maar speelt ook wel vijf keer goed in twee jaar.

16 april 2019 om 09:56

Ik zou hem absoluut houden. Ik weet niet of je het ziet, maar Jorgensen is echt een klasse spits voor de Eredivisie. Dit seizoen behoorlijk wat blessures, pech, van Persie die z'n plek 'inpikte', door dan wel en dan weer niet te starten niet in de juiste vorm. Maar afgelopen wedstrijd weer; hij kreeg misschien maar 6 ballen over de grond (!), en ie-de-re keer doet hij er wat goeds mee.

Met van Persie die dalijk stopt en - zo verwacht ik - een getergde Jorgensen, heb je gewoon weer je enige echte spits staan.

Afgelopen zaterdag een debiele overtreding en daarvoor mag hij door het stof (wat hij nu ook gaat), maar ik zou hem zeker niet wegdoen.

16 april 2019 om 12:52

Ik zie wel dat hij een hoog niveau kan halen, maar wat heb je daaraan als hij dat bijna nooit haalt? Er is ook geen enkele garantie dat het volgend jaar beter gaat dus daarom gewoon weg doen als er een leuk bod wordt gedaan.

16 april 2019 om 13:38

Jorgensen z'n beste wedstrijden dit seizoen waren zonder van Persie in de basis. Toeval? Ze lopen elkaar helaas in de weg en bovendien was van Persie ook nog eens een tijd eerste keus. Weet zeker dat Jorgensen het gewoon goed gaat doen komend seizoen. En aangezien van Persie stopt is dat in elk geval al één garantie. Welke garantie heb je met je suggestie Novakovic hierboven? Geen. Van Jorgensen zijn z'n kwaliteiten bekend.

16 april 2019 om 14:01

Met novakovic heb je nul garantie, bovendien denk ik dat hij niet goed genoeg is (maar hij wordt genoemd, vandaar dat ik hem noem). Maar met jorgensen heb je ook geen garantie zo is inmiddels al twee jaar gebleken. Hij heeft in totaal vaker slecht, dan goed gespeeld. Probeer dan lekker iets nieuws. Dit is het topsportbeleid, waar zo veel Feyenoorders om vragen. Twee jaar niet presteren is next.. dat geldt ook voor Jorgensen.

Zou hem zeker niet wegdoen. Als van Persie stopt, heb je alleen nog Vente. Vijf goede wedstrijden is ook niet helemaal waar. Vervelende is dat hij na een goede wedstrijd weer op de bank mocht beginnen. Het kan toch niet zo zijn dat hij het helemaal niet meer kan. Ik denk dat als hij weer de nummer 1 spits is hij er echt wel meer in legt. Mooie taak voor Jaap Stam om hem weer aan het voetballen te krijgen.

16 april 2019 om 08:28

Exact, hem nu verkopen op zijn laagst is ook vrij onverstandig.

Blijft een ontzettend domme overtreding van hem. Ik ben benieuwd welke club hem nu nog wilt kopen, heeft sinds het kampioensjaar weinig laten zien, regelmatig blessures en nu dit..

Ene kant heb ik zoiets van het kan goed zijn Jorgensen te behouden, als hij weer zijn niveau uit het kampioensjaar is hij gewoon een van de topspitsen in de Eredivisie en kan hij er zomaar een kleine 20 inschieten. Andere kant, als hij dat niveau niet weet aan te tikken dan blijft het een 'one season wonder' en is het nog pijnlijker dat Feyenoord niet die 18 miljoen had gepakt.

Een vlaag van verstandsverbijstering zoals we die allemaal weleens hebben (ikzelf althans wel).

Allebeide zaken opgelost. Verder met de orde van de dag ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper50
R. HapsVerdediger52
B. NieuwkoopVerdediger50
M. SenesiVerdediger51
L. FerMiddenvelder50
S. BerghuisAanvaller56
B. LinssenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1662 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren