Ten Hag moet drie keer slecht nieuws uitdelen: ‘Ik ga er alvast vanuit’

Maandag, 15 april 2019 om

Jurgen Ekkelenkamp is door trainer Erik ten Hag van Ajax opnieuw bij de selectie gehaald voor de wedstrijd tegen Juventus. De negentienjarige middenvelder maakte vorige week woensdag als invaller zijn opwachting in de eerste onderlinge ontmoeting (1-1). Dat hij de schifting toen overleefde, verraste de tiener. "Twee uur voor de wedstrijd hoorde ik dat ik erbij zat", blikt Ekkelenkamp terug in gesprek met Ajax TV.

Een dag van tevoren kreeg de jeugdexponent te horen dat hij deel uitmaakte van de selectie. Er moesten echter nog twee mensen afvallen. "Gelukkig was ik dat niet. Ik dacht dat ik de twintigste man zou zijn, maar gelukkig was dat niet zo", geeft hij aan. Over zijn invalbeurt werd na afloop veel gesproken: Wojciech Szczesny voorkwam dat hij de 2-1 maakte en Ekkelenkamp ging niet veel later viraal door zonder pardon bij een Italiaanse uitbraak Cristiano Ronaldo te vloeren.

"Juventus was bezig met een counter en Ronaldo liep opeens voor me. Het zag er eigenlijk te gevaarlijk uit, dus toen greep ik een beetje gemeen in. Het was een terechte gele kaart, maar ik ben blij dat ik Ronaldo kon afstoppen", aldus Ekkelenkamp. Op zijn Wikipedia-pagina was al snel zijn bijnaam veranderd in 'Ronaldo-gooier' en op sociale media oogstte zijn actie een vloedgolf aan complimenten. "Grappig natuurlijk. Ik vind het prima om zo genoemd te worden", vertelt hij lachend.

"Mijn kans? Ik wilde hem hoger schieten, maar het was lastig. Ik kreeg ook een klein duwtje, dus ik was niet echt in balans", legt Ekkelenkamp bovendien uit. Ondanks dat hij vorige week een kwartier meedeed, en inmiddels zes officiële clubduels op zijn naam heeft, rekent Ekkelenkamp er niet op dat hij dinsdag opnieuw op de bank mag plaatsnemen. Maandag nam Ten Hag 22 spelers mee naar Turijn; vier daarvan zullen nog afvallen.

Iemand die zeker zal afvallen, is Nicolás Tagliafico. De back is geschorst en is meegegaan om het trainingsprogramma te blijven volgen. Drie anderen zullen dus nog slecht nieuws krijgen van Ten Hag, daar de wedstrijdselectie uit achttien man moet bestaan. "Ik denk dat ik er nog steeds vanuit moet gaan dat ik als negentiende of twintigste man mee ben, zodat ik daar niet teleurgesteld word. Ik denk dat we daar zeker kunnen winnen, als we de kansen afmaken. Thuis hadden we ook kansen om met 2-1 of 3-1 te winnen."


Poll

Denk je dat Jurgen Ekkelenkamp weer tot de wedstrijdselectie zal behoren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door bereta)

Topgozer. Deze man heeft een neusje voor de goal. En dat als middenvelder.

15 april 2019 om 18:32

Mee eens. Een speler die van zowel Frenkie als Donny wat heeft. Hopelijk weet hij dat niveau te halen!

15 april 2019 om 21:40

@isco1 Nooit. Nooit en te nimmer gaat hij het niveau van zowel Donny en al helemaal Frenkie halen. Je weet het natuurlijk nooit met talenten, maar dit durf ik wel met grote zekerheid te zeggen. Deze jongen heeft een leuk moment van fame gehad vorige week en dat is hem gegund. In de jeugd veel op hem gelet en hij heeft absoluut iets wat vele anderen niet hebben: een neusje voor de goal. Maar verder is het allemaal oerdegelijk en niet meer dan dat. Er zijn 4 a 5 middenvelders waar ik komende jaren veel meer van verwacht dan deze jongen maar die zijn allen nog een stuk jonger: uiteraard Unuvar, maar ook Kenneth Taylor, Ryan Gravenbergh en Quinten Timber. Dat zijn mijn inziens 4 zeer grote talenten, ragfijne Ajax-voetballers. Een basistechniek veel beter dan die van Ekkelenkamp. Desalniettemin heeft Ekkelenkamp hier hard voor gewerkt en weet hij ook zelf wel dat hij voetballend niet het grootste talent van Ajax is. Het is een pientere, goeie gozer. Werkt hard, en heeft dat neusje voor de goal wat vaak toch wel neerkomt op een goed gevoel voor positie hebben. En laat Ten Hag daar nou net van houden. Maar goed, in de categorie 19-20 jaar is de keuze voor middenvelders nog wat karig. Daarna komt het grote talent.

Ekkelenkamp is een middenvelder waarbij Ajax er zoveel van heeft in de jeugd. Valt bij Jong Ajax totaal niet op, maar loopt er juist wat verdwaald bij. Hoop voor hem dat deze ervaringen in het 1e ervoor zorgen dat hij zich met grote stappen gaat ontwikkelen, want tot nu toe is het een 13 in een dozijn voetballer.

15 april 2019 om 19:17

Tja helaas staat er momenteel vooral 13 in een dozijn materiaal dat op de deur klopt. We zijn ook wel erg verwend met de lichting van de afgelopen jaren. Daar moet je gewoon een beetje mazzel mee hebben. Met jongens als De Ligt, De Jong, Nouri, Vd Beek zijn we maximaal verwend. Je kan ook tijden hebben dat er niets door breekt wat er echt bovenuit springt

15 april 2019 om 20:50

De situatie is echter wel veranderd. Deze jongens leveren een hoop geld op en ze geven aan talenten in het buitenland een voorbeeld van een club waar je naam kunt maken. Een club waar grote clubs voor in de rij staan als je daar slaagt. We raken bijzondere jongens kwijt maar ik denk dat we er een paar hele leuke spelers voor terugkrijgen.

15 april 2019 om 21:43

Jurgen heeft geluk dat hij het 'grootste' talent van de 19 tot 20-jarigen is. Lang zal niet zoveel kansen op het middenveld krijgen (helaas), die wordt toch vaker als buitenspeler gebruikt waar 'ie wat vast staat. Maar ik denk dat dat een beetje een gevalletje Mazraoui wordt. Komt net tekort voor Ajax' middenveld. Verder ga je een Jasper ter Heide natuurlijk nooit en te nimmer gebruiken in 1.

15 april 2019 om 21:44

Maar, daarna komt wel een heerlijke lichting middenvelders aan hoor. Uiteraard Unuvar maar ook zeker Kenneth Taylor en Quinten Timber (beiden groot fan van). Verder natuurlijk ook Ryan Gravenbergh.

15 april 2019 om 21:18

Maar 1 van die 13 zal waarschijnlijk wel doorbreken, en voor hoever je het nu kan zeggen voetbalt hij best aardig mee.

Volgens mij wil men na Frenkie de Jong weer een nieuwe speler om te hypen. Jongens.. Ekkelenkamp in Oranje? Let's do this!

15 april 2019 om 23:42

Dus Frenkie De Jong vind jij gehyped begrijp ik? Meer een modaal spelertje is hij of zo? Als je niet van De Jong kunt genieten of zijn potentieel niet ziet, wat geniet je dan nog wel van?

16 april 2019 om 13:12

De hype was in zekere zin terecht, maar de hoeveelheid hype in het begin sloeg nergens op. Net als nu met deze jongen.

Ik geniet redelijk van Frenkie trouwens, soms krijgt hij echt veel te veel credit na een wedstrijd. ik geniet denk ik meer van ander spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
19 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren