Thierry Henry ‘vol frustratie’: ‘De spelers waren een beetje in shock’

Maandag, 15 april 2019 om

Thierry Henry begon in oktober 2018 aan zijn eerste klus als hoofdtrainer bij AS Monaco. De Franse oud-aanvaller kon echter weinig klaarspelen bij de club uit de Ligue 1 en vertrok na enkele maanden alweer. Aleksandr Golovin, middenvelder van AS Monaco, vertelt dat Henry zich soms opmerkelijk gedroeg op de trainingen.

“Misschien kon Henry geen afstand doen van de rol van voetballer”, begint de 26-voudig Russisch international, geciteerd door diverse Engelse media. “Als dingen niet goed uitpakten op de training, werd hij nerveus en schreeuwde hij veel. Dat was soms misschien onnodig. Hij ging dan zelf het veld op en liet dan zien hoe het moest.”

“Een andere trainer had misschien gezegd: 'Kom op, jongen. Schouders eronder.' Maar hij werd meteen krampachtig en stormde het veld op", stelt de 22-jarige middenvelder. "Hij schreeuwde dan bijvoorbeeld: 'Pak de bal dan maar van mij af, pak maar!' De spelers reageerden vaak rustig, maar misschien waren ze ook wel een beetje in shock.”

Golovin denkt dat Henry vaak vol frustraties bij Monaco rondliep. "Je kon wel zien dat hij de transitie van speler naar trainer niet helemaal had doorstaan. Hij was een geweldige voetballer, misschien dat alleen Radamel Falcao en Cesc Fàbregas bij Monaco qua niveau in zijn buurt komen”, besluit Golovin, die afgelopen zomer overkwam van CSKA Moskou.Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Iedereen kon zich bedenken dat Henry deze baan gewoon niet aan moest nemen. Het was veel beter geweest om bij een kleinere club te beginnen.

15 april 2019 om 16:11

Maar hij heeft er wel enorm veel geld mee verdient. Dus op financieel gebied wel een verstandige keuze, maar sportief minder.

15 april 2019 om 17:26

Als je het voor het geld doet, tuurlijk. Op korte termijn. Maar het schaadt je reputatie wel. Niet echt handig voor je repuratie dus.

15 april 2019 om 17:33

Ik vind het dan alsnog niet echt een verstandige keuze financieel.. De kans dat een topteam hem nog een keer een kans geeft met bijbehorend topsalaris is nu een stuk kleiner. Dus dan heb je idd lekker snel verdiend, maar je moet het er wel nog lang mee doen. Kwestie van een snelle gulden of een langzame knaak.

Bovendien denk ik dat Henry na zijn voetbalcarriere sowieso niet aan de bedelstaf hoefde te hangen.

Het zijn van een topvoetballer betekent helaas niet dat je ook een toptrainer bent. Vaak lijkt het er wel op alsof er gedacht wordt door speler én club van: dat varkentje wassen we wel even. Zidane, Pep en Gatusso zijn natuurlijk managers die al vrij snel gingen managen en het tegendeel bewijzen. Maar niet iedereen is natuurlijk zo. Hopelijk voor Henry blijft hij ontwikkelen en kan hij slagen bij een volgende klus.

15 april 2019 om 17:04

@zwaailicht

maar als jij een Real Madrid hebt met Ronaldo in de gelederen of je krijgt het geld dat Pep mag uitgeven aan spelers, dan word het natuurlijk wel een stuk makkelijker om te presteren voor een coach als instappen bij een matig AS Monaco dat strijd tegen degradatie.

een coach is net zo goed als zijn materiaal, mits hij uitgaat van eigen kracht, logische beslissingen neemt en zijn beste spelers opstelt op de goede posities.

natuurlijk bestaan er coaches die niet gemaakt zijn voor dit vak, maar dit was Henry zijn eerste klus als hoofdcoach dus ik vind het nog te vroeg om hem nu al af te schrijven. zeker aangezien het niet de meest makkelijke klus was. Pep en Zidane hadden ook niet veel voor elkaar gekregen met dit materiaal waarschijnlijk

15 april 2019 om 18:01

Ik denk dat het wel zijn laatste klus was, want Henry ging niet uit van eigen kracht, nam onlogische beslissingen en stelde zijn beste spelers op de verkeerde posities.

15 april 2019 om 18:22

Hoeveel trainers heeft Cristiano Ronaldo daar ook alweer gezien? Vijf, in acht seizoenen. Dat alleen al haalt je punt behoorlijk onderuit.

Het is helemaal niet makkelijker om daarmee beter te presteren. Je hebt kwaliteit op het veld, maar als manager zijnde moet je minimaal alle neuzen dezelfde kant op hebben staan.

15 april 2019 om 20:16

@amlmogaver

ik ben een fan van de coach Zidane maar toch is het zo dat je als coach al snel beter presteert met goed materiaal. of denk jij dat een Guardiola of Zidane het bij pakweg een FC Groningen, met Ajax en PSV zou strijden om het kampioenschap?

15 april 2019 om 20:18

Nee, maar dat is ook geen juiste vergelijking. Je geeft aan dat iedereen ermee kan winnen en het is herhaaldelijk bewezen dat dit niet klopt. Dat is wat ik aankaart.

Wel ben ik ervan overtuigd dat een Guardiola (veel meer dan een Zidane) een team als FC Groningen naar een hogere plek kan tillen dan de huidige mensen. Dit omdat Guardiola stelselmatig spelers én teams beter maakt. Iets dat v. Gaal bv ook heel goed kan (of in ieder geval, kon).

15 april 2019 om 21:45

@almogaver

als Guardiola spelers echt zoveel beter kon maken dan had City de afgelopen 3 jaar niet zoveel geld uitgegeven en hem de spelers beter laten maken die al bij City zaten imo. Pep heeft bijna een heel nieuw elftal gekocht daar

Henry had het geluk dat hij zich toen nog kon verschuilen achter de vele blessuregevallen, maar ook toen enkele belangrijke spelers terug kwamen, was er nog steeds geen lijn in het spel van Monaco te zien, dus denk wel dat er een kern van waarheid in kan zitten in wat Golovin heeft gezegd.

Goed dat Golovin voor deze stap heeft gekozen in plaats van te vroeg naar een topcompetitie te gaan na zijn sterke optredens op het afgelopen WK. Is nog niet echt op het niveau dat hij bij Cska wekelijks liet zien, maar hij kan ten minste wel rekenen op speelminuten.

Alweer heeft Co gelijk, een goed paard is nog geen goede ruiter.

Achteraf gezien was het niet de beste beslissing van Monaco om een onervaren trainer te nemen voor zo een lastige klus. Waar de spelers juist kalmte en vertrouwen nodig hadden, forceerde Henry de boel allicht teveel. Henry straalde ook naar de buitenwereld niet echt veel rust uit, waar bv Vieira dat wel doet bij Nice.

Konden ze bij Monaco natuurlijk moeilijk inschatten. Bij Belgiã« deed Henry het juist uitstekend omdat hij daar als assistent samen oefeningen mocht uitvoeren met de spelers, vooral Lukaku en Hazard waren zeer blij met zijn aanwezigheid op de trainingen toen. Heb wel het gevoel dat Henry nog een toptrainer kan worden, moet alleen nog wat meer groeien in die rol.

Tsja de meeste moeten gewoon rustig als assistent te werk gaan bij een toptrainer. Er zijn uitzonderingen maar de meeste moeten het vak leren, het liefst van ervaren toptrainers. Je mag dan een topvoetballer geweest zijn en dat kan hier en daar wat voordelen hebben maar het vak trainer zijn is toch duidelijk anders. Je moet vooral kunnen managen en spelers hebben dat nooit geleerd tijdens hun voetbal periode. Mooie voorbeeld vind ik toch Zidane, begon zelf bij het 2e team van Real. Daarna ging hij als assistent verder onder Carlo Ancelotti, tjsa een van de beste.

15 april 2019 om 17:43

mee eens en Zidane was als speler op het veld ook het brein van Juventus en de Franse ploeg die alle lijnen uitzette en heel het spel daar bepaalde. dat soort spelers worden vaak goede trainers omdat ze tactisch ook goed onderlegd zijn door de rol die ze in het veld hadden. dat zijn natuurlijke leiders

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Monaco

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Amiens38-21
16.Toulouse38-22
17.AS Monaco36-19
18.Dijon34-29
19.SM Caen33-25
Voor de complete stand: Ligue 1

3 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren