Ajax wijst verzoek FC Twente af: ‘Dat is niet ons probleem’

Maandag, 15 april 2019 om

FC Twente gaat de kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax komende vrijdag niet afwerken in de Johan Cruijff ArenA. De huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie had Ajax en de gemeente Amsterdam gevraagd de wedstrijd te verplaatsen naar de ArenA, maar een woordvoerster laat weten dat het duel gewoon gaat plaatsvinden op De Toekomst.

“De wedstrijd wordt gewoon op De Toekomst gespeeld. We zijn op de hoogte van het verzoek, maar we gaan niet in de ArenA spelen”, zo citeert de NOS. Voor de fans van FC Twente zijn er slechts 185 kaartjes beschikbaar, waardoor men graag wilde zien dat de wedstrijd zou worden afgewerkt in de ArenA, waardoor veel meer supporters erbij kunnen zijn.

De KNVB had het prima gevonden als er in de ArenA gespeeld zou worden, zo klinkt het, maar Ajax wil niet meewerken aan het plan. "Met 185 kaarten is de capaciteit al verhoogd. De KNVB heeft de eis dat 2,5 procent van de beschikbare kaarten voor uitsupporters moet zijn. Met 185 kaarten is 8,8 procent gevuld met Twente-fans."

"We begrijpen dat Twente graag met meer supporters naar de wedstrijd wil komen, maar dat is niet ons probleem. In principe spelen we gewoon op De Toekomst, dat is alles wat we er nu over kunnen zeggen." Supportersvereniging Vak-P heeft al aangekondigd dat men vrijdag met duizenden fans naar Amsterdam zal afreizen als het duel op De Toekomst zou worden afgewerkt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

491 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Verzoek ingediend, geweigerd en weer door. Dan maar verliezen aanstaande vrijdag en maandag kampioenschap pakken tegen Jong Az.

Overigens dan niet te hopen dat Sparta vrijdag verliest..

15 april 2019 om 14:42

Twente moet gewoon zijn plek kennen. De KKD dus. Volgend jaar de Arena en niet zeuren.

15 april 2019 om 14:56

Vasselfc dat geblaat over 'je plek kennen' weten we nu wel. Het was een verzoek van Fc Twente, geen mes op de keel en nergens een verplichting voor Ajax natuurlijk. Het wordt weer enorm opgeblazen. Ik persoonlijk snap Ajax volkomen, wij spelen KKD dus moeten we ook in die stadions spelen en het doen met de aantallen kaarten die we krijgen. Maar vragen staat vrij. Het is niet zo dat we door de wantoestanden in het verleden, door bestuurders die er nu niet meer zijn, maar moeten buigen voor iedereen en vooral zielig in een hoekje de bek moeten houden.

De manier hoe velen hier op deze website vandaag al in 3 verschillende topics op ditzelfde onderwerp reageert is imo zwaar overtrokken en gaat nergens over. Fijn dat velen hier dit weer aangrijpen als een stok om mee te slaan.
Wat Vak-P roept slaat wat mij betreft ook nergens op, laat Amsterdam toch lekker links liggen en vier het in onze eigen mooie regio.

In afwachting naar het volgende topic over dit onderwerp, ik heb toch geen zin om te werken vandaag

15 april 2019 om 15:04

Jong Ajax - NAC werd in 2016 ook in een (bijna compleet lege) Arena gespeeld. Is dus niet zo dat Jong Ajax alles op de toekomst heeft gespeeld.

15 april 2019 om 15:07

@VasseLFC Er zijn wel vaker kkd wedstrijden verplaatst naar de arena... of om een oud trainer van Jong Ajax te citeren: "Ja, de risicowedstrijden zullen in de Arena gespeeld worden. Er zijn altijd ploegen bij die een harde kern hebben, waarbij het risico gewoon wat groter is. Met die wedstrijden kunnen we dus uitwijken naar de ArenA."

15 april 2019 om 15:15

Vraag mij eigenlijk af of Ajax wel zomaar kan beslissen. Voor zover ik weet is de Arena (nog niet) het eigendom van Ajax. Weet niet in hoeverre overige belanghebbenden hierin mee dienen te beslissen...

15 april 2019 om 15:29

@twenteov
Nee, het ''mes op de keel'' was vanuit de club FC Twente ook niet nodig natuurlijk nadat VAK P heeft gezegd met 1000en de stad in te gaan als de wedstrijd niet in de Arena gespeeld mag worden.

Ik geef Ajax groot gelijk, en benieuwd hoe gezellig het gaat worden in Amsterdam vrijdag. Mocht daadwerkelijk de pleuris uitbreken is het ook wel weer even klaar met het gedrag van sommige Twente fans m.i. (en dan doel ik op de uitspraken dat '' Ze moeten ook altijd ons hebben'`

15 april 2019 om 15:30

Volgens mij was toen het uitval van de Toekomst ook nog niet zoals het nu is. Daarnaast weet je niet welke afspraken Ajax met de ArenA heeft mbt jeugd en jong teams.

15 april 2019 om 15:31

Geldt ook voor Ajax als ze Europees willen spelen. Daar hoeft een ander zich ook niet voor aan te passen toch?

15 april 2019 om 15:36

je moet ze is horen als Ajax vraagt om een wedstrijd te verplaatsen hahaha , dan moet iedereen opens meedenken en akkoord gaan

15 april 2019 om 15:42

@thebrightone

Quote: "vraag mij eigenlijk af of Ajax wel zomaar kan beslissen. Voor zover ik weet is de Arena (nog niet) het eigendom van Ajax. Weet niet in hoeverre overige belanghebbenden hierin mee dienen te beslissen... "

Het gaat om een wedstrijd van Jong Ajax. Bij wie ligt volgens jou de beslissing waar een club haar elftallen wedstrijden laat spelen? Bij de stadionverhuurder?

15 april 2019 om 15:47

@twenteov: Dat mes op de keel is wel degelijk van toepassing omdat Vak-P 'dreigt' met duizenden naar Amsterdam te komen als de wedstrijd op de Toekomst wordt gespeeld. Alleen daarom moet je al niet naar de Arena gaan. Twente heeft de belastingbetaler genoeg gekost. Eens dat je dat de supporters niet kwalijk kan nemen, maar het is wel gebeurd. Het feit dat Twente nog bestaat mag een wonder heten. Als dan zoals gezegd Vak-P gaat dreigen, mag de Knvb zich wel over de kwestie gaan buigen om een strafzaak in te gaan stellen.

15 april 2019 om 16:07

Volgens mij hebben ze de Toekomst een beetje verbouwd en ze hebben een uitvak gemaakt wat aan de eisen voldoet. Jong Ajax speelde wel meer wedstrijden buiten de toekomst, bijv in Almere. Ook tegen Nac.

15 april 2019 om 16:19

@kohaku

Weet je nou echt niet dat Ajax geen eigen stadion heeft en per wedstrijd het stadion huurt van de De Vereniging Van Eigenaars Amsterdam Arena?

15 april 2019 om 18:58

@ scepticus Ik denk dat dat inderdaad bij de stadionverhuurder ligt. Anders wil ik mijn verjaardag daar misschien wel vieren 😉. Ik kan me zo voorstellen dat er kosten aan verbonden zijn en moeite voor gedaan moet worden terwijl Ajax een prachtig jeugdcomplex heeft voor jeugdwedstrijden.

15 april 2019 om 19:23

Wie zou de Arena dan moeten afhuren . Net wat je zegt is niet in eigendom van Ajax . Als Twente zo graag in de Arena wil voetballen , laten ze dan ook de huur betalen . Dus Ajax heeft groot gelijk . Dan maar kampioen worden in Twente ! En een mooi feessiej daar bouwen .

15 april 2019 om 20:23

Ondertussen heeft de Tubantia het echte probleem ontdekt. De Ajax-bestuurders zitten allemaal al in Turijn, en weigeren het verzoek van Twente serieus te gaan behandelen. ARROGANTIE ten top.

15 april 2019 om 20:58

4ever4ajax nee, ook het geblaat van vak p is geen mes op de keel. Dat is een sterk staaltje bluf van slechts een deel vd twente aanhang. En het feit dat twente nog bestaat komt voort uit een kennelijk groot draagvlak voor de club. Laten we verder idd een strafzaak instellen naar vak p pffff.

16 april 2019 om 06:54

Natuurlijk verdienen we wel een groot feest. Weet jij wel hoeveel we over ons heen hebben gekregen de afgelopen jaren(soms terecht soms zwaar overtrokken)
Dit kan een mooi nieuwe begin voor Twente worden . En ook de komende jaren zullen we het moeiliojk houden maar dat zien wel dan wel weer
Dus wel een groot feest en wat de andere supporter daarvann zeggen zal me compleet worst zijn. Om in de woorden van Ajax te blijven "dat is niet ons probleem"

15 april 2019 om 15:22

Heb wel een beetje het gevoel dat wanneer het om het even welke andere club geweest was, Ajax deze geste zou wel willen verlenen. Maar nu voelt het wel een beetje als (al dan niet terecht) natrappen richting Twente, waar dan uiteindelijk de fans de dupe van zijn. En dat laatste is denk ik niet heel goed gewogen door de verantwoordelijken bij Ajax, maar dat is mn persoonlijke mening.

15 april 2019 om 15:32

Waar komt dat gevoel vandaan? Uit je onderbuik? Waarom zou Ajax Twente het eerder misgunnen dat buik elke ander club? Op basis waarvan zou Ajax Twente na moet trappen? Twente wil gewoon dat Amsterdam, Ajax en de Arena op korte termijn even de hele organisatie om moet gooien, binnen een week. Slaat nergens op. Jing Ajax heeft gewoon zijn thuisbasis op De Toekomst, daar heeft Twente zich maar aan te comprimeren.

15 april 2019 om 15:53

Wat een onzin allemaal!! Wat jij denkt en voelt is helemaal niet relevant en je mening is subjectief en niet gebaseerd op feiten. Je weet niet de beweegreden waarom Ajax hier niet aan wil of kan meewerken en dan moet je voorzichtig zijn met voorbarige conclusies trekken. Het kan vanwege commerciã«le, personele of veiligheidsoverwegingen zijn dat ze niet mee willen of kunnen werken aan een eventueel feestje van Fc Twente. Dat weten we niet want daar zijn geen uitspraken over gedaan. Optie voor Twente kan zijn om Heineken music hall aan de overkant te huren. Dan kun je toch met max 5000 man op een paar grote scherm de wedstrijd kijken en zijn de supporters die niet op de toekomst passen toch relatief dichtbij.

15 april 2019 om 16:03

Op een openbaar forum die bedoelt is om te discussiëren is wat iemand denkt of voelt toch gewoon relevant? Of je het er nou wel of niet mee eens bent.

15 april 2019 om 16:22

@ftbllr

Waarom haal je Ajax erbij? Ajax heeft geen stadion anders dan de Toekomst. De Johan Cruyff Arena is eigendom van de Vereniging Van Eigenaars Amsterdam Arena die bestaat uit de Gemeente Amsterdam en Stadion Amsterdam N.v.

Jij verwacht dat Ajax een stadion gaat afhuren zodat Twente i.p.v. 185 bezoekers met 1600 bezoekers kan komen? Besef je wel dat een uit kaartje dan 375 euro gaat kosten? Of verwacht je dat Ajax de vijf ton op tafel gaat leggen om de Arena af te huren zodat Twente een mooi feestje heeft?

15 april 2019 om 16:31

@speedy Misschien omdat het gaat om een wedstrijd tegen Jong-Ajax? En over de kosten: zoiets moet je natuurlijk afstemmen dan met Twente.

15 april 2019 om 16:41

@ftbllr

FC Twente gaat geen tonnen betalen voor iets van 1600 kaartjes, dat kan ik je nu al vertellen. Financieel gezien staat het water daar tot aan de lippen.

15 april 2019 om 16:50

@FTBLLR

SpeedyAFC bedoelt dat de JC Arena geen eigendom is van Ajax. Ajax is niet meer dan huurder en zal het stadion speciaal moeten gaan huren om Twente ter wille te zijn, omdat het meer supporters wil meenemen. Ajax heeft toch geen enkel belang bij het verplaatsen van de wedstrijd? Om het nog niet eens te hebben over de verantwoordelijkheden rond de wedstrijden.

Jong Ajax speelt dan bovendien in een stadion dat ze niet gewoon zijn en er zullen meer uitsupporters zijn dan thuissupporters. Weg thuisvoordeel.

Het gaat verder niet alleen om het maken van kosten, maar vooral om de hele korte organisatie in korte tijd. Overheden, vervoerders, beveiliging, Ajax en de Arena zelf, et cetra. Hoeveel tijd en geld denk je dat Ajax & Co daaraan kwijt zal zijn? Afstemmen klinkt eenvoudig in theorie, maar we leven in Nederland hè?

15 april 2019 om 15:26

Ach ja, Twente gaat er voor het gemak maar ook vanuit, dat het punten gaat pakken in Amsterdam om een privé feestje kunnen gaan vieren. Volgens mij moet de wedstrijd eerst nog maar eens afgewerkt worden.

Ik kan me nog herinneren dat ze eind 2018 in de eigen Grolsch Veste met 2-5 op hun broek kregen van Jong Ajax.

15 april 2019 om 15:31

buitenspelval

Nee, daar gaat niemand vanuit juist door die zeperd eerder dit seizoen en daarbij zijn alle supporters hier het er wel over eens dat het spel allesbehalve goed is/was.

Feit is wel dat je nu revanche kunt halen en daarbij kampioen kunt worden. Niet zo verwonderlijk dan dat je je club tijdens zo'n wedstrijd liever massaal aan wilt moedigen, ongeacht eerdere uitslagen.

15 april 2019 om 15:32

Raar hé dat ze daar vanuit gaan. We kunnen er ook met z'n allen vanuit gaan dat ze verliezen, maar dan is het zo saai als ze onverwacht toch winnen vind je niet?

Wil je gewoon alleen even aangeven dat het Jong Ajax gelukt is te winnen van Twente dit seizoen of?

15 april 2019 om 15:44

@Twenteov

Ik heb ook alle begrip voor de wens van de supporters om massaal aanwezig te zijn om hun cluppie te supporten. Maar het is nou eenmaal een uitwedstrijd en je ben te gast bij de tegenstander en kunt niet eisen om uit te wijken naar een andere locatie omwille van dat argument. Het moet geen verkapte thuiswedstrijd worden voor de Tukkers, dat moeten we niet willen met z’n allen.

Zo blijf je aan te gang. Vele duizenden Ajax-supporters hadden er 2016 ook wel liefst bij in Doetinchem bij de kampioenswedstrijd van Ajax willen zijn, om hun club massaal aan te kunnen moedigen maar grotere hoogten. Maar de plekken op de Vijverberg waren nou eenmaal beperkt.

Niemand opperde om de wedstrijd daarom te verplaatsen naar bijvoorbeeld De GelreDome ter aller glorie van Ajax en zijn supporters. Dan had de geschiedenis er onterecht ook héél anders uitgezien.

15 april 2019 om 15:46

@twenteov

Qiuote: "feit is wel dat je nu revanche kunt halen en daarbij kampioen kunt worden. Niet zo verwonderlijk dan dat je je club tijdens zo'n wedstrijd liever massaal aan wilt moedigen, ongeacht eerdere uitslagen".

Feit is ook dat als de spelers destijds iets beter hun best hadden gedaan, ze nu kampioen waren geweest en deze poespas niet nodig was geweest.

15 april 2019 om 16:03

@Nolimit

Ik wil gewoon aangeven dat het Jong Ajax gelukt is om te winnen van Twente? Hoe kom je daar nou weer op? Waarom zou ik? Dat zou mij een werkelijk worst wezen.

De KKD is leuk om zijdelings te volgen, maar doet me verder niet zoveel. Twente speelt de laatste drie wedstrijden wat ik ervan gezien heb gewoon moeizaam en verloor al eerder kansloos van dit Jong Ajax., dat is mijn punt.

En nee, het is niet raar dat Twente ergens van uitgaat dat er gewonnen kan gaan worden, maar het is geen vanzelfsprekendheid. En saai als ze onverwacht winnen? Jong Ajax is voor mij niet meer dan een elftal waarin talenten zich mogen bewijzen, leuk om te zien wat er aan komt, maar meer niet. Ik lig er niet wakker van als Jong Ajax verliest.

15 april 2019 om 16:43

Bij Ajax zit wel wat meer prestige achter het beloftenteam als bij jou. Ajax investeer jaarlijks vele miljoenen in dit team en dat doen ze niet zomaar voor erbij.

15 april 2019 om 16:57

@Steef71

Dat snap ik ook wel. Maar dat neemt niet weg, dat ik vooral supporter ben van Ajax 1 en aan Jong Ajax en de uitslagen van hen als supporter minder belangrijk acht? Zelf prestige speelt bij mij niet op als ik aan Jong Ajax in de KKD denk.

Zoals gezegd volg ik Jong Ajax met meer dan interesse, maar blijf ik niet zondermeet thuis als er een wedstrijd van Jong live op Fox Sports wordt uitgezonden.

15 april 2019 om 21:51

Scepticus klopt, als de spelers toen beter hun best hadden gedaan dan waren ze nu missch wel kampioen. Ben het met je eens, maar is die stelling relevant nu? Wauw

Als twentesupporter snap ik dit helemaal. Wat een gedoe om niks zeg....
Volgend jaar wel weer lekker in de arena

15 april 2019 om 22:57

Goed verwoord. Misschien wil gemeente Enschede of stadion Twente wel mee helpen met grote schermen en lekker in de eigen stad een geweldig feest bouwen.

Haha. Heel de wereld moet in het gareel lopen als ze Europees willen spelen, maar andersom: ho maar.

15 april 2019 om 14:40

Als Twente tegen top Oss had gespeeld. Was er dan verzocht om in het PSV stadion te spelen? Gewoon spelen waar er altijd word gespeeld in dit geval zegt de club.

15 april 2019 om 14:48

Dat zou zomaar kunnen. NAC heeft ook ooit de kampioenswedstrijd (uit) tegen Excelsior in de Kuip gespeeld. Is toch alleen maar mooi dat zulke dingen kunnen? Zijn wedstrijden die je nooit vergeet.

15 april 2019 om 15:14

knivyevad, Top Oss zou waarschijnlijk meedenken en 1 of 2 vakken extra open zetten voor uitsupporters. Zo is dat eerder ook bij Volendam gegaan waar 1000 Twentesupporters een gezellig voetbalfeest hebben kunnen maken.

15 april 2019 om 15:27

@janssen

Ook Ajax heeft zijn capaciteit al verhoogd op de Toekomst voor de Twente Supporters. Dat staat gewoon omschreven in de tekst.

15 april 2019 om 15:35

haha, tja.. een verhoging met een paar plekken is ook een verhoging moet gedacht worden. Echter op de gebruikelijke 1700 lege plekken bij Jong Ajax is 185 gewoon erg karig.

Mij maakt het overigens niet zoveel uit hoor. Ik kijk lekker in Twente.

15 april 2019 om 15:42

Dat punt is duidelijk. Voor mijn part maken ze tijdelijke tribunes oid. Maar naar een stadion gaan met ruim 50k capaciteit en dan maar met 1000 man staan is een rare gewaarwording.

15 april 2019 om 15:44

Vergeet het belangrijke feit niet dat jouw club gewoon uit speelt? Het is toch volkomen logisch dat Ajax niet zit te wachten op een gevoelsmatige uitwedstrijd in eigen huis op de Toekomst?

Andersom was dit ook nooit bespreekbaar geweest, laten we a.u.b. gewoon normaal en objectief blijven doen.

Dan laat de wedstrijd in Amsterdam gewoon lekker lopen en vier het lekker de week erop in de Grolschveste.

15 april 2019 om 16:00

Met 185 kaarten maakt Ajax zoals het zelf al zegt 8,8% van de kaarten beschikbaar voor uitsupporters, terwijl er maar 2,5% gevraagd wordt door de Knvb. Wat moet Ajax dan doen, die hele tribune van de Toekomst maar aan Twente-supporters verkopen en er een Twentse 'thuiswedstrijd' van maken?

15 april 2019 om 16:10

Ook met 185 fanatieke Twentesupporters zal het voor twente op een thuiswedstrijd lijken. En tuurlijk voldoet Ajax aan de norm en is ze niets te verwijten. Twente had een nee, en heeft gevraagd om een ja dus jammer maar helaas.

Voor mij persoonlijk is het uberthaupt geen punt, want ik kijk zoals gezegd lekker in Twente. Het is hier echter een discussieplatform, dus is het ook leuk om te discusseren over andere mogelijkheden als de standaard gebaande paden.

15 april 2019 om 17:10

@jansen Joenite

Uitsupporters kunnen niet in de normale vakken. Vak P is behoorlijk fanatiek, wie wat wat er gebeurt als jong Ajax van Twente wint door een beslissing van de scheidsrechter waar ze het niet mee eens zijn.

Uitvakken zijn speciaal gemaakt om schade aan het stadion te voorkomen.

15 april 2019 om 17:16

Tja.. ik weet niet wat het meest wenselijk is. Om supporters bij elkaar te zetten, of straks 1000 tukkers verspreid tussen 600 Ajacieden te hebben (want ik verwacht dat je dat ongeveer kunt verwachten).
Ik kan me er niet heel druk om maken eerlijk gezegd

15 april 2019 om 19:03

Er worden geen 1000 kaartjes aan Tukkers verkocht, slechts 185 kaartjes zijn er beschikbaar gesteld.

15 april 2019 om 19:53

Klopt, en de overige 815 komen ook wel op een of andere manier in handen van Tukkers. Of ben je zo naïef?

15 april 2019 om 14:41

Dit is toch niet met elkaar te vergelijken? Ajax vraagt niet aan clubs of ze in een groter stadion mogen spelen.

15 april 2019 om 14:42

Eens CantonaEric, wedstrijden met enkele weken / dagen / uren verplaatsen is ingrijpender en zijn veel supporters de dupe van! Hier is niemand de dupe van...

15 april 2019 om 15:20

Dat zijn vooraf gemaakte afspraken van de knvb. Voordelig? Absoluut, maar dat zou bij Twente hetzelfde zijn als ze ver komen in een Europees toernooi. Maar omdat het nu goed uitkomt is het een tegenargument. Volgend jaar speelt Twente weer naar z'n stand en dat is in de eredivisie, maar nu nog even op de velden van de kkd.

15 april 2019 om 14:43

Dat is natuurlijk een totaal belachelijke vergelijking.

15 april 2019 om 14:53

Het is de enige juiste vergelijking. De enigen die echt belang hebben bij Europees succes zijn (altijd dezelfde) de CL deelnemers, namelijk Ajax en PSV. Voor hen wordt hemel en aarde bewogen en worden kleinere clubs tot consessies gedwongen. De kleinere clubs worden door de KNVB niet vertegenwoordigd. Zo een wedstrijd waar zoveel entourage mogelijk is, interesseert de KNVB vreemd genoeg niets.

15 april 2019 om 15:01

Vergeet voor het gemak alle Europa League potentiele deelnemers, het hele linkerrijtje. En als Ajax zich zo op de kaart zet qua europees voetbal, hebben alle teams er profijt. Het aantrekkingskracht van de Eredivisie gaat hier zeer door omhoog. Dus je loopt gwn slap kortzichtig te lullen.

15 april 2019 om 15:02

De KNVB heeft al toestemming gegeven, Ajax weigert gewoon er een thuiswedstrijd voor Twente van te maken. Hoe kunnen mensen ooit verwachten dat het leuk is voor supporters om in een minder dan een kwart gevulde arena te spelen?

15 april 2019 om 15:02

Misschien is dat Peter Isaias, omdat die "kleinere clubs" die jij noemt, vaak genoeg de mogelijkheid hebben gehad Europees te presteren. Maar die gaan er dan weer schaamteloos af tegen semi-profs.

Er keken vorige week 3,5 miljoen Nederlanders naar Ajax-Juventus, misschien wel 10-15miljoen mensen wereldwijd. Dan lijkt het me best interessant omdat je door een kleine verschuiving in het speelschema Ajax zo kan zien floreren als ze deden tegen Bayern, Real en nu dus ook Juventus.

Het is een belachelijke vergelijking en die wordt ook alleen maar gedaan door de misgunners van Ajax.

15 april 2019 om 15:03

Dus de 8 ploegen die afwisselend meedoen om een europees ticket hebben er geen baat bij? Of de clubs waarvan de spelers in waarde krijgen omdat de Eredivisie weer serieus wordt genomen als competitie? Of de verhoogde interesse vanuit het buitenland voor de Eredivisie waardoor de TV gelden eventueel kunnen stijgen?

Kortzichtige reactie dat alleen de CL deelnemers er baat bij hebben.

15 april 2019 om 15:04

De winnaar van de beker krijgt nu door de goede prestaties in Europa ook weer een direct ticket voor de groepsfase. Dat kan dan toch zeker ook een club als Willem II helpen, als ze de beker winnen. Dat scheelt dan namelijk 2 voorrondes voor de bekerwinnaar, dus het is zeker niet alleen voor Ajax en Psv.

15 april 2019 om 15:05

Een besluit van de KNVB vergeleiken met een besluit van Ajax kan sowieso niet. De KNVB heeft met deze situatie helemaal niets te maken. Ik denk zelfs dat de KNVB het wel prima zou vinden als Ajax en de gemeente Amsterdam ja hadden gezegd. Daarom slaat de vergeleiking nergens op.

15 april 2019 om 15:10

"het is de enige juiste vergelijking."
Je hebt het dus over een feit?
Dan noem je zelf al 100 meer belanghebbenden met de naam PSV (naast Ajax), maar zelfs dat is helemaal fout. Het zijn ook de clubs daaronder inclusief de bekerwinnaar (dan wel finalist indien de bekerwinnaar kampioen wordt) die ervan meeprofiteren. Daarnaast vergeet je ook nog gemakshalve dat Nederlands talent dat bij de top speelt ook profijt hiervan heeft door op het hoogste niveau te kunnen acteren dus ook indirect het Nederlands Elftal.
Het verzoek van Twente is niet eens van belang voor de selectie, maar slechts voor de fans.
Misschien dat je nu inziet dat de vergelijking van zowel jou als @darleytorres als een tang op een varken slaat.

15 april 2019 om 15:18

@desteek77.

Als jij nu ook nog even beseft dat de vergelijking niet gaat over de twee situaties maar hoe er wordt gereageerd om een gunst.

In beide gevallen was, of is, er geen 'probleem' maar wordt er een club gevraagd om een gunst. Ajax bij PEC en Twente bij Ajax.
Wat boeit het nou weer of Ajax zo super geweldig machtig goed is dat ze Europees zoveel punten halen dat we ze als Nederland nog 100 jaar dankbaar mogen zijn?

Het gaat om de reactie 'het is niet ons probleem' dat ze wat mij betreft nu ook de spreekwoordelijke 'kolere' mogen krijgen als ze toch weer zo'n zwaar week programma hebben.

15 april 2019 om 15:40

@nolimit
Je zin is niet volledig:
"als jij nu ook nog even beseft dat de vergelijking niet gaat over de twee situaties maar hoe er wordt gereageerd om een gunst."
Daar hoort achter: "in eigen belang van de supporters van Twente en in eigen belang van Ajax, maar ook mogelijk in Nationaal belang van Ajax". "mogelijk", omdat het voorafgaand aan Madrid beslist werd en de gerede kans bestond dat Ajax uitgeschakeld zou worden.

Jong Ajax speelde diens eigen kampioenswedstrijd op de Toekomst. Waarom dan voor een andere ploeg naar de Arena uitwijken?

Plus Ajax heeft PEC nooit om een gunst gevraagd. PEC had geen keuze omdat de Knvb besliste en omdat Ajax de Knvb om een gunst vroeg. Als PEC had mogen beslissen, zou er geen sprake zijn geweest van verplaatsing.

En dit:
"wat boeit het nou weer of Ajax zo super geweldig machtig goed is dat ze Europees zoveel punten halen dat we ze als Nederland nog 100 jaar dankbaar mogen zijn?"
Waarom zeg je dit. Niets uit mijn tekst insinueert dit, dus begrijp ik dit niet helemaal. Klinkt een beetje gefrustreerd en is in mijn optiek overbodig. Jammer!

15 april 2019 om 15:52

"je zin is niet volledig:
"als jij nu ook nog even beseft dat de vergelijking niet gaat over de twee situaties maar hoe er wordt gereageerd om een gunst."
Daar hoort achter: "in eigen belang van de supporters van Twente en in eigen belang van Ajax, maar ook mogelijk in Nationaal belang van Ajax". 0"

Nee mijn zin is wel volledig. Jij wil alleen gaan vergelijken welke gunst je wel of niet belangrijker vind maar daar gaat het niet om bij een gunst maar volgens mij begrijp je dat niet.

Het is niet zo dat als Ajax een gunst is gedaan de gunst bij een andere club om minimaal hetzelfde moet gaan of nog belangrijker moet zijn.

"jong Ajax speelde diens eigen kampioenswedstrijd op de Toekomst. Waarom dan voor een andere ploeg naar de Arena uitwijken? "
Zucht, wat was nou de reden voor het indienen van dit verzoek? Alsof er bij een kampioenschap van Jong Ajax net zoveel volk af komt..

Daarbij heeft Ajax de Knvb en PEC om een gunst gevraagd... Denk je nou echt dat dit alles door iedereen kwam behalve Ajax?

15 april 2019 om 15:54

@nolimit: De Europese inkomsten worden zelfs voor een deel verdeeld over de andere clubs. Hier vraagt Twente om de thuisspelende club zelfs meer kosten te maken. Daarnaast dreigt VAK-P met duizenden te komen als de wedstrijd op de Toekomst wordt gespeeld. Dat is gewoon bedreiging en zou vervolgd moeten worden door de Knvb. Enige juiste beslissing van Ajax om te weigeren.

15 april 2019 om 16:08

@nolimit
Mij had het niet uitgemaakt waar die wedstrijd gespeeld wordt. Van mij mochten ze in de Arena spelen. Laat ik dat even gezegd hebben.

Het gaat zich mij meer om het feit dat niet Pec, maar de Knvb beslist heeft dat de wedstrijd uitgesteld werd. Als het aan PEC had gelegen, werd de wedstrijd geen minuut verplaatst. Die hebben hun ongenoegen zeer duidelijk kenbaar gemaakt (en terecht, is volkomen begrijpelijk vanuit hun perspectief). Het frappeerde mij alleen dat PSV ook moest aangeven hier ontevreden mee te zijn, aangezien zij hier profijt van konden/kunnen hebben door de hogere ranking en wanneer zij in ditzelfde schuitje komen kunnen wijzen naar deze maatregel. Dan kan de Knvb niet opeens zeggen: "nee, dat geldt alleen wanneer Ajax de kwartfinale van de CL haalt".
Dus om dan te zeggen dat PEC Ajax iets gunt en Ajax Twente iets misgunt vind ik zo krom als een hoepel. Nogmaals, van mij mochten ze, maar er zullen redenen van (jong) Ajax zijn om dit niet te doen. Weet jij wat de gemeente Amsterdam heeft gezegd in deze? Ik niet in ieder geval.

15 april 2019 om 16:28

@nolimit

Quote: "als jij nu ook nog even beseft dat de vergelijking niet gaat over de twee situaties maar hoe er wordt gereageerd om een gunst".

Met zo een uitspraak neem je vooral jezelf in de maling. Net doen alsof het niet meer dan een verzoek is en vervolgens helemaal uit je plaat gaan als dat verzoek niet wordt ingewilligd. Dan heb je het niet meer over een verzoek of gunst, maar gewoon over een eis. Een onmogelijke eis ook nog omdat er wordt verwacht dat Ajax Twente tegemoet komt, terwijl de Twentesupporters stuk voor stuk een pleurishekel hebben aan Ajax en Ajax Sparta zou duperen door aan dat verzoek tegemoet te komen terwijl de club een samenwerkingsverband heeft gesloten met Sparta.

15 april 2019 om 16:34

Dat is een misvatting van supporters van de top 2. Geld wordt er verdiend in de Champions League niet in de Europa League. Daar houden Nederlandse clubs nauwelijks iets aan over.

De vergelijking is dat de Knvb andere clubs dwingt in het belang van Ajax te handelen als Ajax daarom vraagt en als een andere club iets vraagt gaat Ajax daarover en heeft Knvb ineens geen mening. Zo moeilijk is dat toch ook alweer niet?

15 april 2019 om 17:45

@peter Isaias

Quote: "de vergelijking is dat de Knvb andere clubs dwingt in het belang van Ajax te handelen als Ajax daarom vraagt en als een andere club iets vraagt gaat Ajax daarover en heeft Knvb ineens geen mening. Zo moeilijk is dat toch ook alweer niet? "

Dat is appels met peren vergelijken. Het competitieprogramma wordt door de Knvb gemaakt en daar kan de Knvb dus als enige over beslissen. Dat geldt niet voor de plaats waar de wedstrijden worden gespeeld, dat is een keuze van de thuis spelende club. Zo moeilijk is dat toch niet?

15 april 2019 om 21:16

Scepticus ik zie dat je nog meer onzin post hier. Twentesupporters hebben nl. helemaal geen stuk voor stuk een hekel aan ajax. Sterker: vroeger konden f-side en oude garde van vak p prima met elkaar door een deur. Er leeft meer afkeer tegen feyenoord bij veel twentesupps. Ik persoonlijk heb geen afkeer naar welke club dan ook (behalve enkele zuid-europese clubset theatermakers) en heb sympathie voor ajax.

16 april 2019 om 15:54

@twenteov

Quote: "scepticus ik zie dat je nog meer onzin post hier. Twentesupporters hebben nl. helemaal geen stuk voor stuk een hekel aan ajax".

Omdat je kennelijk niet eens weet wat er leeft bij je eigen club, onderstaand het volgende bericht uit het AD van 9-5-2016:

" Leedvermaak om Ajax bij Feyenoord en Twente.
Niet alleen in Zwolle werd er zondag gejuicht toen Ajax op de valreep het kampioenschap verspeelde bij De Graafschap. Ook in Rotterdam en Enschede was het leedvermaak groot om het falen van de gedoodverfde landskampioen. ,,helemaal niets in Amsterdam!'' was een veelgehoord spreekkoor.

Ook het humeur op de Enschedese tribunes is zondagmiddag opperbest. Niet vanwege de vertoonde voorstelling tegen Vitesse (2-2), maar omdat Ajax het kampioenschap heeft verspeeld. De verrassende ontknoping wordt met groot enthousiasme begroet op de Twentse ringen. 'helemaal niets in Amsterdam', galmt het door de Veste, die al eerder op de middag was ontploft van vreugde toen de gelijkmaker van De Graafschap op het scorebord werd getoond. 'superboeren, olã©' luidt vanmiddag de Twentse ode richting de Achterhoekers. FC Twente houdt niet van Ajax. Het wordt nog maar eens vet onderstreept".

15 april 2019 om 14:46

Wat een kortzichtige reactie. Ajax vraagt om voldoende rust zodat ze zich kunnen voorbereiden op de CL, waardoor ook de eredivisie weer meer exposure krijgt. Neem maar van mij aan dat er doordat eredivisie clubs zich in de CL laten zien er spelers eerder hiernaar toe willen komen. Zeker voor broodvoetballers uit Zuid-Amerika is dit hét bewijs dat de eredivisie als goede springplank kan dienen. Hoe FC Twente en de Arena in dit verhaal passen is mij totaal onduidelijk, dus het andersom verhaal ontgaat mij volledig.

15 april 2019 om 14:51

Dit is geen appels met peren vergelijken maar zoutzuur met azijnzuur vegelijken. Man, wat een ondoordachte zure en zielige reactie. Heel Nederland heeft wat aan het Europese succes van Ajax, niemand buiten FC Twente heeft wat aan een groter stadion die waarrempel Ajax ook nog moet gaan faciliteren.

Misschien hadden ze niet direct voor de Johan Cruijff Arena moeten gaan maar eventueel het Olympisch Stadion, maar het is echt absoluut normaal dat Ajax hier niet in gaat helpen.

15 april 2019 om 14:59

Jong Ajax speeld misschien niet meer voor een prijs maar wel gewoon voor de ontwikkeling van de spelers. De spelers hebben geen voordeel van het voetballen in de Arena waar er 10x meer Twente supporters zijn dan Jong Ajax supporters. Nu is de Toekomst zo goed als uitverkocht en zal er dus voor Jong Ajax een leuke sfeer zijn.

15 april 2019 om 15:35

Kunnen ze alvast wennen of denk jij dat er in Turijn net zoveel ajaxsupporters als supporters van Juventus zijn?

15 april 2019 om 15:55

Is Turijn in jouw ogen thuis of uit? De Arena zou elke keer als een thuis wedstrijd moeten voelen.

15 april 2019 om 15:00

Met de vergelijking ben ik het niet helemaal eens. Ik vind het een gemiste kans om op een makkelijke manier 'goodwill' te creëren voor Ajax, je eigen jeugd een mooi podium te geven, wat respect te tonen voor de (waarschijnlijk) aanstaand kampioen en heel veel Twente-supporters blij te maken

15 april 2019 om 15:02

Enlighten me, wie behalve Twente heeft er belang bij dat zij meer uitsupporters mee kunnen nemen? Jong Ajax en Sparta iig al niet.

15 april 2019 om 15:05

Dit soort reacties van supporters zijn echt tenenkrommend. Alleen in Nederland levert dit gezeik op. Ik weet overigens niet of er iets meer competitievervalsing is dan een uitwedstrijd omtoveren tot een thuis wedstrijd.

Anderzijds beetje stom van Ajax om zo te reageren. Verder weten we niet wat de mogelijkheden zijn en wat bv Twente heeft geboden om iets te realiseren.

15 april 2019 om 15:07

Sorry ik was even vergeten dat Twente met deze wedstrijd belangrijke Europese punten pakt.

15 april 2019 om 15:10

Weer zo'n Torres op voetbalzone.. Anyway, Ajax is jaren gewend om op Toekomst te spelen, hoezo vanwege een andere club verhuizen naar de Arena? Als het vaker was voorgekomen, okay. Dan kan het meer. Dus in de geschiedenisboeken moet gaan dat Jong Ajax in de Arena heeft gespeeld voor eerste keer in KKD omdat Twente een kampioenschap in Amsterdam wil vieren? Lachwekkend!

Wel zou het naar Twente toe fijn zijn geweest als de capaciteit voor uitsupporters, wellicht ten koste van thuissupporters als blijk van vertrouwen naar een kalm verlopende wedstrijd, meer verhoogd wordt dan naar 185.

15 april 2019 om 16:05

Is niet de eerste keer, tegen NAC in 2016 speelden ze ook in se Arena.

15 april 2019 om 15:15

Eens maar ajax hoeft in principe niets. Zal mooi wezen als ajax zich coulant zou opstellen maar ja t zei zo

15 april 2019 om 15:28

Inderdaad ergens wel jammer. Al snap ik ook wel dat ze het veld niet willen verpesten door de wedstrijd en eventueel het feest er kort na.

15 april 2019 om 16:14

Komt op de Toekomst anders ook niet geweldig uit dit weekend aangezien de dag erna Future Cup begint, dan zullen er ook weer 3 wedstrijden op het hoofdveld gespeeld gaan worden, Zondag nog 2 en Maandag nog een paar. Het veld zal denk ik niet de reden zijn. Omdat we het fijne er niet van weten kunnen we speculeren, is het de kosten (las schattingen van rond de 100k per wedstrijd in de ArenA als je alle kosten meeneemt dus ook huur, stadionkosten die dag, beveiliging etc al weet ik niet hoe accuraat dat bedrag is) die te hoog oplopen?

15 april 2019 om 20:27

De bestuurders van Ajax die hierover gaan vinden zichzelf te druk om het te van bespreken. Ze zitten namelijk in Turijn en willen het verzoek van Twente blijkbaar niet eens behandelen omdat ze te druk bezig zijn met europees netwerken...wat een arrogantie.

15 april 2019 om 16:10

Wat een matige vergelijking. In deze situatie profiteert er namelijk maar 1 club van de wijziging en dat is Twente. In de Europese situatie profiteert heel Nederland van een goed resultaat voor Ajax, behalve de club die z'n wedstrijd moet verplaatsen.

15 april 2019 om 16:24

En nog eentje die niet begrijpt dat Ajax geen stadion heeft anders dan de Toekomst. De Arena moet per wedstrijd afgehuurd worden, Kost je meer dan 3 ton.

Er kunnen iets meer dan 1600 man in de uit vakken. Dat wordt dan 375 euro per kaartje voor de Twente fans.

Of was het de bedoeling dat Ajax de vele tonnen op tafel gaat leggen?

15 april 2019 om 16:25

Wat heeft dat er nou weer mee te maken. Jong ajax speelt opde toekomst, is een ander team dan ajax en spelen dus ook op een andere plekdan ajax. Twente speelt in de jupiler league, dan krijg je ook JL faciliteiten. Dat is niet het probleem van jong ajax of ajax.

15 april 2019 om 20:28

Twente heeft nooit in de JL gespeeld. Je leeft in het verleden...

Prima, verzoek kun je er neerleggen en dan kan het ook geweigerd worden. Jammer maar helaas.

15 april 2019 om 14:48

Als je zo redeneert had er geen enkele wedstrijd van Ajax verplaatst, we gunnen elkaar nl niks in NL! Alle begrijpt de KNVB dan in omwille van het NL voetbal... Prima opzich, alleen hebben clubs als een Zwolle vrij weinig aan dat argument aangezien ze bijna nooit Europa zullen bereiken

15 april 2019 om 14:49

Totaal andere discussie, voor het NL voetbal maakt het namelijk geen ruk uit of er op de toekomst of in de Arena wordt gespeeld.

15 april 2019 om 15:40

@friets Zwolle heeft een paar jaar geleden Europees mogen spelen tegen een van de clubs uit Praag. Dat mochten zij doordat er door de clubs zoveel punten waren binnengehaald en Zwolle de Europa league in mocht. Dus zeker ook Zwolle heeft daar wat aan. Twente krijgt gewoon wat alle andere clubs uit de jupilair league ook kregen, een uitwedstrijd op de toekomst.

15 april 2019 om 17:04

Nou, volgens mij had PEC de beker gewonnen en hebben ze zich dus op eigen kracht geplaatst!

15 april 2019 om 18:11

De bekerwinnaar hoeft nu een voorronde minder te spelen door de punten die Ajax heeft gehaald. Dat kan dus ook Willem II worden. Ergo: elke club die Europees kan gaan spelen, heeft er voordeel van.

Beetje kinderachtige reactie van ajax: "dat is niet ons probleem". Je kan daar ook iets volwassener optreden en kijken of je gezamenlijk een ruimte kan creeren waar FC Twente in ieder geval het feest kan vieren.
Dat zou ik een prettiger statement vinden van mijn club

15 april 2019 om 14:44

Dat had idd iets anders geformuleerd kunnen worden, Magikhetwete.

15 april 2019 om 14:45

Deze opmerking zocht ik ! Zo’n ongelukkige woordkeuze inderdaad.. erg onsympathiek. Zouden de thuiskaarten uitverkocht zijn? Anders zou ik die als Ajax zijnde gewoon beschikbaar stellen. Die wedstrijd gaat voor Jong Ajax om niks..

15 april 2019 om 14:51

Ik wilde net zeggen. Als PEC Zwolle deze reactie had gegeven bij het verzetten van hun wedstrijd was de teneur hier in de reacties zeer negatief geweest.

15 april 2019 om 14:57

Pec Zwolle heeft zo'n reactie gegeven.

15 april 2019 om 15:09

En de reacties waren ook zeer negatief. Wat een wereld van verschil met nu.

15 april 2019 om 15:34

Precies, en wat gebeurde er toen?

15 april 2019 om 17:26

Gaat Twente de extra kosten betalen voor het spelen in de arena ? Ajax bepaald zelf wie er in hun huis speelt.

15 april 2019 om 15:17

@magikhetwete,

ben het met je eens. ongelukkig gekozen, echter heb ik het idee dat dit een reactie is op het hele gebeuren. Vergeet niet, Twente heeft het al eens gevraagd, toen werd het afgewezen. Vervolgens gaan supporters blerren dat ze van alles in Amsterdam willen gaan doen en onder deze druk vraagt Twente het weer. Dat ze er dan een beetje klaar mee zijn bij Ajax kan ik inkomen.

15 april 2019 om 20:31

Dat krijg je als je een stagiaire de telefoon laat opnemen. ;-) Alles en iedereen die zich bij Ajax een beetje belangrijk vindt is al afgereisd naar Turijn...die weigeren na te denken over de wedstrijd van Jong Ajax omdat ze met hun hoofd in CL-sferen zitten.

15 april 2019 om 16:03

Wat dacht je van de Grolsch Veste? Schermpje en kijken maar...

15 april 2019 om 16:25

Ajax heeft geen ander stadion dan de Toekomst. Dus Ajax kan er verder niets aan doen, het is geen probleem van Ajax.

Wat een ongelofelijk hypocriete reactie.

"we begrijpen dat Twente graag met meer supporters naar de wedstrijd wil komen, maar dat is niet ons probleem"

Het was ook niet het probleem van PEC dat Ajax Europees speelt.
Er was in dit geval sowieso geen sprake van een probleem maar er werd gevraagd mee te denken of er een mogelijkheid is de wedstrijd in de Arena af te werken maar schijnbaar stond dit voretijd al vast.

Wat hoop ik toch dat vanaf nu elke club zegt 'dat is ons probleem niet' als Ajax graag meer ruimte wil voor haar Europese schema.

15 april 2019 om 14:44

Verschil is dat de Europese wedstrijden zowel direct als indirect van belang zijn voor de Eredivisie. Hier spreken we alleen over het belang van Twente

15 april 2019 om 16:12

Je zou ook nog supporters van Twente kunnen zeggen (dat maakt het belang nog minder), aangezien de club Twente sowieso wel kampioen wordt.

15 april 2019 om 14:45

Ergens wel met jou eens hoor, maar de vergelijking gaat niet op:

Dit is alleen in het belang van Twente en Europees succes voor meerdere ploegen (competitie). Dat is hier wel een groot verschil imo.

Ik had het Twente overigens best gegund om in de JC Arena te spelen, maar ik neem die beslissing (gelukkig) niet. En ze spelen nu in de Kkd. Als ze uit moesten naar bijvoorbeeld Helmond Sport hadden ze ook geen groot stadion gehad.

15 april 2019 om 14:46

Volgens mij begrijp je het nog steeds niet. Dat besluit is genomen om dat het heel Nederland ten goede kwam, dit word alleen maar gedaan voor Twente die daar baat bij hebben. Appels met peren vergelijken.

15 april 2019 om 14:46

dat is toch appels met peren vergelijken? Dat Ajax goed Europees presteert daar is het hele NL voetbal bij gebaat. (zie resultaat dat we na komend seizoen weer onze kampioen direct in de poule fase zit) Twente speelt toch in de KK divisie en niet in de eredivisie. Dus spelen zij op de toekomst en waarschijnlijk volgend jaar weer in de Arena.

15 april 2019 om 14:46

Dit is niet met elkaar te vergelijken. Dit is zelfs competitievervalsing voor andere kkd clubs als dit gehonoreerd zou worden. Want die krijgen geen wedstrijden in grote stadions. Best onnozele reactie van je dus.

15 april 2019 om 14:51

Na Volendam - Twente heb ik niemand horen klagen over competitievervalsing! Gingen er 1400 supporters mee... Het woord competitievervalsing is het als discriminatie, lekker makkelijk te gebruiken terwijl het nergens op slaat! Verliest zijn waarde ...

15 april 2019 om 14:46

In dit geval had ik het Twente ook gegund om in de Arena te spelen maargoed. Spelen in de Arena moet je dus blijkbaar verdienen tot volgend jaar zou ik zeggen

15 april 2019 om 17:11

Je hoeft het niet te verdienen, je moet ervoor betalen. Dat is het probleem, de Arena kost vele tonnen per wedstrijd aan huur. En dan heb je 1600 uit kaartjes beschikbaar.

15 april 2019 om 14:48

Hey Nolimit, Stel, stel, stel hè dat Pec zich voor Europees voetbal weet te plaatsen. Dan is het voor de Blauwingers ook van belang zo laat mogelijk in de voorrondes in te stromen. Mocht Psv het zijn geweest dan had ik dat ook gevonden. Landsbelang heet dat. Laatste jaren al genoeg afgegleden 🙉.

15 april 2019 om 14:48

Maar je snapt dat bij het verzetten van de wedstrijden dat er nu veel Europese punten zijn binnengehaald want kan betekenen dat clubs in de aankomende jaren makkelijker in Europa kunnen voetballen. Dus iedereen draagt zijn steentje bij om Ajax optimaal te kunnen laten presteren in Europa en krijgt daarvoor iets terug.

Wat heeft Ajax eraan dat Twente het kampioenschap wilt vieren in een groter stadion? Kan alleen maar geld kosten. En we weten in het verleden hoe Twente omgaat met geld.

Ajax kan alleen maar verliezen in dit scenario...

15 april 2019 om 14:52

Lekker kortzichtig weer van je.

Knvb maakt die keuze, PSV Ajax en Feyenoord hebben gezamenlijk besloten om die regel door te voeren om het Nederlandse voetbal te ''helpen'' in waar het kan en bij machten is. Dat Feyenoord tegen Trecin op de broek krijgt en PSV een moeilijke poule voor de kiezen krijgt in de CL neemt niet weg dat die afspraak gewoon staat en dus Ajax als enige over blijft die wordt geholpen dit seizoen. Volgend jaar zal daar Psv, Feyenoord en of AZ ook de vruchten van plukken.

Je hebt als Twente fan 0,0 recht van spreken in deze kwestie. Het gaat hier namelijk niet om een eventueel voordeel o.i.d. maar om een groter hoeveelheid aan supporters in Amsterdam te krijgen omdat je graag een feestje wilt vieren als er uberhaupt gewonnen gaat worden.

Dit verhaal van jouw en meerdere hier staan dus schots en scheef op de werkelijkheid.

Volgend jaar zijn jullie net als bijna alle andere clubs van harte welkom in de JC Arena.

15 april 2019 om 17:01

Precies. Daarnaast kan je vooraf niet weten dat je in April nog in de CL zit. Zondag Eredivisie en dinsdag CL wordt dan gewoon onmogelijk qua tijd en dus logisch dat het dan naar zaterdag verschoven wordt. Of anders de EL. Speel je op donderdagavond in Gelsenkirchen en moet je zaterdag alweer tegen excelsior. Terecht dat zo'n pot dan verschoven wordt naar zondag. Hier wordt elk jaar gewoon naar gekeken, maar nu heb je toevallig 2 jaren dat Ajax ver komt en er hier en daar veranderd moet worden ivm tijd. Doen ze in elke competitie.

15 april 2019 om 14:52

Ja, dat is een opmerking waar je plusjes mee kunt scoren. Maar ik neem aan dat je zelf toch ook wel weet dat dit totaal belachelijk is wat je nu zegt. Aan het begin van dit seizoen is er overleg geweest tussen alle Eredivisie clubs dat er iets gedaan moet worden om de Nederlandse clubs beter de kans te geven om zich voor te bereiden op Europese wedstrijden. Dit zodat Nederland weer wat plekken kon stijgen op de Uefa ranglijst. Alle eredivisie clubs zijn hier bij geweest en hebben daarmee in gestemd. Dat er vervolgens dan vanuit de Knvb waardeloos wordt gecommuniceerd kan Ajax niets aan doen.

Maar ik geloof niet dat er aan het begin van dit seizoen een overleg is geweest met alle KKD clubs om hier een afspraak over te maken. Wat nou als 1 van de clubs kampioen kan worden in de uit wedstrijd bij Jong Ajax, Jong AZ, Jong PSV etc. Dan zou het fijn zijn als die wedstrijd dan in het stadion van het eerste wordt gespeeld. Dan, prima. Nu is die afspraak er niet. Dus Twente kan het vragen. Het antwoord is nee. Dus niet zeuren.

15 april 2019 om 15:25

Je schrijft je verhaal alsof je precies weet hoe het is gegaan maar het gaat al fout bij het feit dat alle clubs hiermee in hebben gestemd.
PEC stond notabene op het punt een rechtzaak te beginnen en dan denk jij dat ze dit doen terwijl hun punt in de afspraken al wordt ontkracht?
De situatie die is afgesproken tussen alle clubs is een hele andere dan uiteindelijk genomen is.

Daar gaat het verder trouwens ook niet eens om.. Het zou me jeuken of Ajax nou wel of niet de ruimte krijgt vanuit andere clubs. Het is namelijk gewoon een gunst, waarbij Ajax hier op voorhand al zegt 'niet ons probleem'.

Op je tweede alinea hoef ik dus niet meer in te gaan want die gaat niet op. In beide gevallen zijn er nooit harde afspraken gemaakt. Het gaat om gunsten

15 april 2019 om 15:37

Nolimit.

''je schrijft je verhaal alsof je precies weet hoe het is gegaan maar het gaat al fout bij het feit dat alle clubs hiermee in hebben gestemd.''

Jij wijst Kilum hier op het feit dat hij wellicht niet weet hoe het is gegaan bij de onderhandelingen met de Knvb maar vervolgens zeg jij dit:

''waarbij Ajax hier op voorhand al zegt 'niet ons probleem''.

Weet jij precies of het zo gegaan is of denk je niet dat Ajax eerst gekeken heeft of het mogelijk was? Je beticht Kilum nu van hetgeen dat je zelf vervolgens doet. Aannames verspreiden terwijl je van niets weet.

15 april 2019 om 15:41

Hilarisch jij. Die afspraken waren er wel degelijk. Die zijn toen ook uitgebreid door zowel de clubs als de Knvb gecommuniceerd. De reden dat PEC een rechtzaak wilde beginnen is omdat de Knvb besloot de wedstrijd niet te verzetten binnen de speelronde maar juist met meerdere weken. En dat was volgens PEC niet afgesproken. En dat wil ik ook best wel geloven. PEC was niet tegen het verzetten op zich.

Daarnaast is de ruimte die Ajax krijgt nu dit seizoen helemaal geen Gunst naar Ajax. Maar afspraak. Als PSV verder was gekomen dit seizoen hadden ze voor PSV het zelfde gedaan. En komend seizoen gaan er wederom 5 clubs Europa in via voorrondes. En dit clubs krijgen allemaal de zelfde behandeling die Ajax nu krijgt. Dat is namelijk omdat de Knvb het doet voor de Nederlandse clubs in Europa. Toevallig is dat nu alleen Ajax. Maar dat zou net zo goed AZ kunnen zijn.

Dus dat is geen gunnen. En ook niet iets voor Ajax. Maar iets voor Europees spelende clubs.

Daarnaast is wat Twente en jij hier willen van een heel andere orde. Jullie willen van een uit wedstrijd een thuis wedstrijd maken. Toen jong Ajax kampioen werden speelde ze ook op de toekomst en niet in de Arena. en er zijn van te voren geen afspraken over gemaakt. Dus Twente moet niet miepen. Je kunt het vragen. Het antwoord is nee. En dan is het klaar.

15 april 2019 om 20:34

"hilarisch jij. Die afspraken waren er wel degelijk. Die zijn toen ook uitgebreid door zowel de clubs als de Knvb gecommuniceerd. De reden dat PEC een rechtzaak wilde beginnen is omdat de Knvb besloot de wedstrijd niet te verzetten binnen de speelronde maar juist met meerdere weken. "

Nou precies.. Wat dus niet de afspraak was. Je kunt alles wat krom is wel proberen recht te lullen maar zoals het is gegaan is nooit een afspraak over gemaakt.

Ook in dit geval is de rest van je verhaal dus niet relevant. PEC wil een rechtzaak aanspannen tegen iets waar harder afspraken over zijn uhuh, geloof je het zelf?

15 april 2019 om 14:56

arena is voor clubs uit de eredivisie, knvb bekerwedstrijden en europese wedstrijden.
niet voor clubs uit de keuken kampioen divisie om daar een thuiswedstrijd van te maken.

15 april 2019 om 15:25

Ja, en die regels hebben ze bij de bouw van de Arena op een grote tegel gezet voor de deur? Of waar haal je die onzin regels anders vandaan?

15 april 2019 om 15:32

Nee, daar is geen tegel van. Net zoals er geen tegel is waarop staat dat Ajax verplicht is om een kampioenschap van een andere club te faciliteren aangezien dat ook onzin is, snap je wel?

15 april 2019 om 16:50

@nolimit

Het gaat om de kosten. De uitvakken in de Arena kunnen 1600 supporters ontvangen. Dan zouden die per kaartje 375 euro moeten gaan betalen zodat er genoeg geld binnen komt om de Arena af te huren.

15 april 2019 om 20:36

Er heeft werkelijk nooit iemand gezegd dat ook maar iemand van FC Twente vind dat Ajax verplicht is om Twente in de Arena te laten spelen.
Het gaat om een gunst, die Ajax Europees gezien heeft gekregen door verplaatsingen.
Ik begrijp niet waarom er telkens van alles uit de kast wordt gehaald om aan te geven dat Ajax niets verplicht is als er ook maar iemand is die aangeeft het een hypocriete reactie te vinden van Ajax.

15 april 2019 om 15:13

Want het verschuiven voor Europese resultaten is hetzelfde als het verschuiven voor alleen FC Twente.. zie je zelf hoe scheef die vergelijking is? Maar je kunt weer zielig spelen hoor, zoals ik helaas wel meer Twente supporters zie doen. Jammer dat jullie zo zijn afgezakt. Gelukkig zijn er ook nog andere Twente supporters, die niet zo zielig doen.

15 april 2019 om 15:19

En het is ook niet het probleem van belastingbetalend Nederland dat er mismanagement was bij FC Twente en de gemeente garant moest staan. Zo kunnen we wel even doorgaan..

Ik heb een hoge mate van sympathie voor Twente maar dit schiet door. Dat Vak-P dit eist is logisch, maar als club moet je beter weten dan Ajax op kosten willen jagen. Lekker dat feestje in Enschede vieren op de vrijdagavond, is voor iedereen een stuk leuker dan in een praktisch lege Arena.

15 april 2019 om 15:20

Nolimit,

Waarom zou je deze situaties met elkaar willen vergelijken? Om ajax weer eens te kakken te kunnen zetten? Ajax vraagt overigens niet zelf om de ruimte, dat doet de Knvb. Dus ik begrijp je punt jegens ajax, zoals vaker niet.

15 april 2019 om 15:29

elninoo,

Ja want de Knvb heeft Ajax gevraagd of het goed is/was om de wedstrijd te verplaatsen.

Ajax heeft de Knvb, en Pec, om een gunst gevraagd waar Twente Ajax nu om een gunst vraag.
In beide gevallen was geen sprake van een probleem dus hecht niet zoveel waarde aan de 'situatie' dat Ajax verantwoordelijk is voor het gehele Nederlandse voetbal de komende eeuw.

15 april 2019 om 15:40

Daar gaat het al mis.

Ajax of de Knvb heeft Pec helemaal niet om een gunst gevraagd maar de knvb heeft die wedstrijd er keihard doorheen gedrukt zonder de mening van pec daarover te vragen. Er is nooit een gunst gevraagd door Ajax, er is een afspraak gemaakt vooraf met alle clubs en die afspraak is geldig voor iedere europees spelende club. of dat nu Ajax, Feyenoord, Psv, Az of wie dan ook was geweest.

Als je discussieert moet je wel je feiten op orde hebben, anders is een discussie niets waard.

15 april 2019 om 15:29

@nolimit: FC Twente heeft 0 recht van spreken. Sterker nog, door de zwendel van Twente, zijn meerdere clubs benadeeld. Twente is de laatste club die iets mag vragen aan een andere club, ze mogen blij zijn dat ze niet failliet gegaan zijn. De vergelijking met Ajax loopt mank. Die gaat over een ander tijdstip plus andere clubs worden ook beter bij succes. Daarnaast moet de knvb de regels mbt minimale rust in acht nemen, wat ze nu niet altijd hadden gedaan.

15 april 2019 om 16:05

Die beslissing lag bij de Knvb, niet bij Ajax zelf. Bovendien moeten jullie niet zo zeuren, het is logisch dat het op de Toekomst wordt gespeeld. Indien het in de Arena moet worden gespeeld moet Ajax ineens heel veel regelen en is het slecht voor het veld. Twente is wel de laatste club op aarde die geholpen moet worden.

15 april 2019 om 17:50

Zoals wel vaker denkt de club Twente weer alleen aan zichzelf en moet de rest zich maar schikken... goed dat Ajax hier niet in mee gaat en zich niet onder druk laat zetten door een een groepje supporters die dreigen om met 1000e naar Amsterdam af te reizen wanneer ze hun zin niet krijgen. Nou, jullie hebben kunnen zien hoe Halsema een statement maakt, ik mag toch hopen dat of de treinen met fans terug gestuurd worden of anders de politie ingrijpt met water kanonnen

15 april 2019 om 16:40

@nolimit

Quote: "wat een ongelofelijk hypocriete reactie. We begrijpen dat Twente graag met meer supporters naar de wedstrijd wil komen, maar dat is niet ons probleem. "

Dat is geen hypocriete reactie, maar eerlijk zeggen wat je denkt. De hypocriete reacties komen vooral van jezelf. Net doen als het om een verzoek gaat, maar als dat verzoek niet wordt ingewilligd, dat altijd kan gebeuren als het om een verzoek gaat, vervolgens helemaal uit je plaat gaan. Tenzij het begrip "verzoek" in Enschede een heel andere betekenis heeft, natuurlijk.

15 april 2019 om 18:22

Nolimit maak je toch niet zo druk. Ik als Twente supporter vind het prima zo. Houdt het feest toch lekker in Enschede! Wat hebben wij te zoeken in Amsterdam als Twente kampioen wordt?

Sommige Twente supporters moeten echt eens wat nederiger gaan doen, want feit is dat we nog steeds in de KKD spelen.

Groot gelijk van Ajax. Het is heel vervelend voor de Twente supporters dat zij met minder de wedstrijd kunnen bijwonen, maar dat krijg je in de Kkd. Gewoon kampioen worden en dan maar een groot feest geven in Enschede voor alle supporters

Ach bekijk het positief, een kampioenschap o op een amateurveld zonder ambiance, minder "eerste divisie" kan je het bijna niet krijgen!

Wel alle hulp verwachten voor hun succes in de CL maar de rest lekker laten stikken als ze Ajax nodig hebben. Heel sportief van Ajax!

15 april 2019 om 14:46

Ik blijf het apart vinden dat wanneer een afspraak die van te voren gemaakt is en een potentieel goed voorstel met elkaar te vergelijken is. Dan had FC Twente maar een verzoek moeten indienen aan het begin van het seizoen. Konden alle clubs mee instemmen, maar nee er moet tijdens het seizoen weer gesleuteld worden... Dit is gewoon een goede les voor iedereen, lees de voorwaarde, ga in gesprek en wanneer je ergens niet mee eens bent aan het begin van elk seizoen kan er over gepraat worden.

15 april 2019 om 15:23

Twente had al eerder een verzoek ingediend om deze wedstrijd in de arena te spelen. Is ook afgewezen helaas. Hoe kun je trouwens in gods naam aan het begin van het seizoen voorspellen dat dit de kampioenswedstrijd zou worden? Veel Twente suporters hadden juist verwacht dat het tot de laatste speelronde spannend zou blijven. Veel Twente suporters hadden ook niet verwacht dat we kampioen zouden worden en zeker niet met zo'n grote voorsprong. Hoe kun je dat dan voorspellen?

15 april 2019 om 16:19

@Tukr1965 je had het niet zo precies kunnen voorspellen, maar dat een kampioenswedstrijd zou plaatsvinden bij een Jong team was zeker vooraf al een mogelijkheid. Dan is het niet zo gek om vooraf te bespreken of elke kampioenswedstrijd bij een Jong team gespeeld kan worden, indien mogelijk, in het stadion van het volwassen team. Had alsnog het antwoord nee kunnen zijn, maar dan was het vooraf duidelijk. Nu ligt die afspraak er niet en is het een simpel verzoek van Twente aan Ajax. Verzoeken mag je weigeren en het is niet eens zo apart dat Ajax dit weigert. Dus ik snap alle ophef hier niet zo.

15 april 2019 om 18:38

Wie had verwacht dat ajax zo ver zou komen in de CL niemand had het verwacht, maar toch afspraken voor gemaakt. Dan kan je hoog of laag springen, gewoon eens goed naar het schema kijken voordat je maar roept ja we gaan beginnen!!

15 april 2019 om 15:09

Jij bent niet heel slim he. Ajax in de cl was enorm belangrijk voor het Nederlandse voetbal. De wedstrijd van Twente niet

15 april 2019 om 15:16

Welk sportief belang heeft Twente dan bij deze beslissing, buiten dat een uitwedstrijd wordt omgetoverd tot thuiswedstrijd?

Misschien moet Ajax aan Groningen ook maar vragen of zij de reguliere tribunes mogen bezetten en Groningen het uitvak. Dan krijg je qua supporters ongeveer dezelfde verhoudingen.

15 april 2019 om 15:25

Dat het een "thuis" wedstrijd zal worden voor Twente is zowiezo al het geval aangezien er toch geen hond op jong teams afkomt. En die wel komen zijn zeker de sfeermakers niet

15 april 2019 om 15:39

Ik kan me zelf diverse keren herinneren dat de thuisclub het uitvak vergroot heeft voor verschillende clubs. Meestal gebeurd dit bijv bij bekerwedstrijden omdat het dan makkelijker is om seizoenskaart houders te verplaatsen. Maar dat zal bij jong Ajax ook geen probleem zijn. Is niet dat dergelijke situaties nu paan voor het eerst voorkomen.

15 april 2019 om 15:47

@tukr1965
Laat ik vooropstellen dat het van mij had gemogen (in de Arena spelen).
Ik kan me gewoon voorstellen dat Jong Ajax in principe altijd op de Toekomst speelt en aangezien zij hun eigen kampioenswedstrijd ook op de Toekomst speelden, zou het vreemd zijn om het voor een andere club wel te doen.
Het zal wellicht allemaal vastgelegd zijn bij (jong) Ajax naar ik aanneem.
Ik denk dat het voor jullie het beste zou zijn om deze speelronde geen kampioen te worden. Wat is nou mooier dan thuis kampioen worden?

15 april 2019 om 16:08

Ik vind ook dat Ajax niets verplicht is. Ik vind het wel jammer dat ze niet mee willen werken gezien ze dat wel van PEC en misschien De Graafschap (die nog vollop in de strijd tegen degradatie zitten) verwachten. Thuis kampioen worden is idd het beste. Maar ik verwacht van ons team dat ze iedere wedstrijd er alles aan doen om te winnen. Dit is uiteindelijk ook een luxe probleem.

15 april 2019 om 16:26

Wat had Ajax dan moeten doen? Vele tonnen op tafel leggen om de Arena af te huren zodat Twente met 1600 man kon komen?

Ajax heeft simpelweg geen ander stadion dan de Toekomst.

15 april 2019 om 16:30

Maar Twente speelt toch niet in dezelfde competitie als Ajax? Welke concessies heeft Twente moeten doen voor Ajax, dat Ajax nu naar Vak-P moet luisteren?

Oei Oei, ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen. Hoop dat de supporters enkel feestvieren als ze naar Amsterdam gaan, maar ik ben er bang voor.

15 april 2019 om 15:33

Dan hebben ze de eerste thuisduels in de eredivisie komend seizoen gewoon een straf om geen thuissupporters toe te laten. Spelen ze toch weer een beetje in “kkd-sferen”... 😉 (geintje guys)

Ik weet niet precies wat er verzocht is natuurlijk, maar als Twente bereid is om voor de extra ontstane kosten op te draaien en het is voor de belasting van de politie Amsterdam geen punt, dan zie ik geen reden waarom het duel niet in de Arena kan worden afgewerkt. Dan zie ik eigenlijk alleen maar winnaars. Bij jong Ajax zullen ze het wel leuk vinden om de Arena te spelen en je maakt een hoop mensen bij Twente blij. Ook voor de Jupiler League in zijn algemeenheid kan extra publiciteit geen kwaad

15 april 2019 om 15:28

Beetje vreemd op deze reactie als voorbeeld te bestempelen. Niet alleen is het competitievervalsing naar de andere teams toe die niet de mogelijkheid hadden om twee keer een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax te spelen. Het is ook nog eens dubieus om te verwachten dat FC Twente zelf die kosten wel even gaat betalen.. Bovendien is er nog een derde reden (hoogstwaarschijnlijk de voornaamste reden voor Ajax) en dat is die achterlijke grasmat van ons al slecht zat is momenteel. We hebben dit seizoen al 50+ wedstrijden gespeeld en de kwaliteit moet zo goed mogelijk zijn de resterende wedstrijden. Dan zou ik het vreemd vinden om een ander team je grasmat te laten gebruiken om er straks vervolgens zelf de hinder van te ondervinden. Triest dat we als rijkste club van het land op zo'n matige ondergrond spelen.

15 april 2019 om 16:44

Inderdaad prima reactie, slaat de spijker ook op zijn kop. Is FC Twente bereid alle kosten te dragen (vele tonnen) voor 1600 uitkaartjes ?

15 april 2019 om 17:14

@origineel: je hebt helemaal gelijk in je gehele post. Ik vind de post van ajax073 wel heel lief naar Twente toe, maar het is gewoon competitievervalsing naar alle andere KKD-teams toe, laat staan dat Twente vast niet alle kosten wil betalen.

15 april 2019 om 17:25

Waarom vreemd, het is een verademing bij de vele negatieve reacties van de Ajax aanhang vergeleken.
Verder geen fatsoenlijke reactie gezien zonder dat er vermeld wordt dat we niet meer hadden mogen bestaan of dat we onze mond dicht moeten houden.
Heb nog nooit zoveel onzin voorbij zien komen.
En wat competitie vervalsing, we kregen van Volendam 1400 kaarten
Spelers uit het eerste opstellen dat is pas competitie vervalsing.
Maar als een club als bv Pec Zwolle verplicht op een ander tijdstip moet voetballen om Ajax te verlichten, wordt er niet eens gekeken of dat wel mogelijk is, en wie draait er voor die schade op?
Je bent een profclub met duurbetaalde spelers, moeten ze nog meer in de watten gelegd worden?
Verder snel weg met die reserve teams uit de eerste divisie, ben je tenminste van het gezeur af.
Ajax had best wel iets meer supporters toe kunnen laten, want er zit normaal 10 man en een paardenkop.
Maar ja ze kijken liever niet verder dan hun neus lang is.

15 april 2019 om 18:41

@rijvers

Je het makkelijk praten nu Twente naar de eredivisie promoveert. Afschaffen van de jong teams in de KKD betekent dat het contract met Fox niet nagekomen wordt. Dat wordt een behoorlijke schade post en de KKD komt wederom zonder partij te zitten die het uitzend. Maar goed, Twente zit dan allang weer in de eredivisie dus die zal het verder niet raken.

Overigens heeft Ajax bijna 9 procent van de capaciteit van de Toekomst beschikbaar gesteld aan Twente fans.

15 april 2019 om 18:42

Voor dit seizoen heeft Jong Ajax gewoon een vaste selectie. Kan je gezeik over competitievervalsing op dat gebied de prullenbak in.

15 april 2019 om 19:14

Niets makkelijk praten.
Ik ben altijd tegen dit soort teams in de eerste divisie geweest.
En ook de clubs die al langer in die divisie spelen zijn tegen.
Dus met dat makkelijk praten heb je geen punt.

15 april 2019 om 19:26

Tja als er geen partij is die het uit wil zenden, als er in vele sponsor contracten geeist wordt dat het voetbal op TV te zien is, als er nog maar zestien teams over zijn en bij veel van die clubs de financiën niet rooskleurig zijn, dan is het wel degelijk makkelijk praten als je niet verantwoordelijk bent voor die clubs.

En vergis je niet, de meeste KKD clubs gaan gewoon failliet als er te weinig geld binnen komt.

15 april 2019 om 21:00

Lol Dennis, de jong teams spelen helemaal niet bovenin mee, PSV daargelaten. Iedereen hekelt de maandagavond voetbal en een jong team trek 200-700 toeschouwers (fors minder dan gemiddeld in de competitie). Die teams voegen echt niets toe.

15 april 2019 om 21:25

@rijvers en Jansen Joenite: Zonder jong-teams, geen goede deal met Fox. Jullie kunnen zeuren wat je wil, maar de KKD heeft de Jong-teams financieel gewoon nodig. Daarnaast bewijzen de jong-teams ook de meerwaarde voor de 1e teams. Als dit de eerste wedstrijd van het seizoen was geweest, had je niemand gehoord. Had het gewoon eerder zelf afgemaakt, had je dit gezeur niet gehad.

15 april 2019 om 22:09

Hoeveel heeft die deal gescheeld dan? Dat de jong teams een meerwaarde heeft voor de eerste teams is leuk voor hen, maar geen enkele waarde voor Dordrecht of Helmond Sport. Sterker nog.. vroeger werd er dan nog wel eens een leuke speler aan die clubs verhuurd.

15 april 2019 om 14:56

Er een verkapte thuiswedstrijd van maken voor Twente, dat is geen competitievervalsing hoor! Jong Ajax heeft bij hun eigen kampioenswedstrijd niet eens in de Arena gespeeld, waarom zou Twente dat wel mogen?

15 april 2019 om 15:16

Nouja.. verkapte thuiswedstrijd?
Reken erop dat die 185 uitsupporters het vrijdag doen lijken alsof Twente thuis speelt

15 april 2019 om 15:51

"nouja.. verkapte thuiswedstrijd?"

Een beetje wel, natuurlijk. Er kunnen 1600 mensen in het uitvak van de Arena en dat gaat zonder twijfel wel uitverkopen. Terwijl Jong Ajax thuis gemiddeld maar 719 supporters trekt.

15 april 2019 om 16:16

ik bedoel het geluid wat die 185 zullen maken

15 april 2019 om 15:00

"twente is bereid om voor de extra onstane kosten op te draaien". Makkelijk praten als Twente in financieel zwaar weer zit... ja dat betalen we echt hoor!!

15 april 2019 om 15:11

"twente is bereid om voor de extra onstane kosten op te draaien" is een mooi vervormde quote, maar er staat toch echt "als twente bereid is".

Inhoudelijk:
Misschien valt er constructie te bedenken waarbij de extra ontstane kosten worden verrekend in de ticketprijs voor de Twente supporters.

Maar misschien is het ook wel precies de reden waarom Ajax voorlopig heeft geweigerd.
"in principe spelen we gewoon op De Toekomst, dat is alles wat we er nu over kunnen zeggen." " Klinkt namelijk nog niet helemaal definitief.

15 april 2019 om 16:52

FC Twente is helemaal niet bereid om vele tonnen op tafel te leggen voor 1600 plekjes in de uitvakken. Daarnaast is een garantstelling nodig voor eventuele schade, die kan FC Twente helemaal niet geven, dan moet de gemeente Enschede garant willen staan.

15 april 2019 om 17:30

Hoe weet jij dat nu?
Heb je contacten bij FC Twente?
Staat de gemeente Amsterdam ook garant voor de rottigheid die de supporters van Ajax in hun eigen stad hebben geschopt.
Aub zeg wat een onzin.

15 april 2019 om 18:19

Rijvers, heb je er enig idee van hoeveel het kost om de Arena te huren? Denk je echt dat Twente dat geld heeft? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ze dat willen doen. Daarnaast kan ik me wel voorstellen dat Ajax de grasmat wil beschermen. Die wordt al zwaar belast dit seizoen, dus elk wedstrijd minder is meegenomen.

15 april 2019 om 18:46

@rijvers

Ook ik lees de krant, Ook ik weet dat Twente technisch failliet was. Ook ik heb meegekregen dat de gemeente Enschede, een armlastige gemeente, Twente vele miljoenen euro's schuld kwijt moest schelden zodat Twente niet om zou vallen.

En dan zou FC Twente eventjes tonnen subsidie neer gaan tellen zodat 1600 fans de wedstrijd in de Arena kunnen gaan volgen?

Het lijkt wel of je niets geleerd hebt van het verleden. Volstrekt onverantwoord om zoveel geld uit te geven voor een kampioens wedstrijd in de Kkd. FC Twente zou al het geld moeten sparen om te zorgen dat je volgend jaar een eredivisie waardig team kunt opstellen, zodat je niet opnieuw degradeert.

15 april 2019 om 15:02

Je zit met het punt dat je niet weet hoeveel fans van Twente er naar Amsterdam gaan komen. En laten we eerlijk zijn, de fans zijn niet allemaal brave burgers.

En hoe gaat Twente voor die kosten opdraaien? Ze hebben pasgeleden weer een lening gekregen van de gemeente, dan kun je het financieel niet verantwoorden om dit dan te doen.

15 april 2019 om 15:07

Maar een andere club laten opdraaien voor jouw feestje is wel eerlijk? Vraag jij je buurman ook of hij voor jouw verjaardag het bier en de versnaperingen bekostigd?

15 april 2019 om 15:14

Dat is een scheve vergelijking. De vergelijking klopt pas als jij een feestje geeft bij je buurman thuis.

15 april 2019 om 15:20

Zou je dat wel doen dan? Je buurman hoeft niet allerlei politie te bekostigen als ie je verjaardag zou organiseren, het is meer die kosten die ik wilde vergelijken dan de locatie.

15 april 2019 om 18:33

Ajax bekostigd ook geen politie. Dat is zaak van de gemeente. Te gek voor woorden eigenlijk dat er wekelijks zoveel overheidsgeld naar de politie bij Ajax wedstrijden moet he? :P

16 april 2019 om 00:54

Ik doel niet op de politie. Weet je wat het kost om een stadion te huren (want de Arena is niet van Ajax)? Ik denk dat Ajax daar serieus geld op moet toeleggen, want de Arena ga je niet uitverkocht krijgen, sterker nog: Als je die meer dan een kwart vol krijgt mag je al heel blij zijn. En waarom zou Ajax geld uitgeven aan het kampioensfeest van Twente?

16 april 2019 om 06:28

Waar staat dan dat Twente wil dat Ajax voor alle kosten opdraait? Lijkt wel Ajax een soort luisterlijn heeft zodat iedereen de gesprekken kan afluisteren. Jij en ik zaten niet aan de telefoon/tafel waar het verzoek is gedaan.

16 april 2019 om 14:34

Komop, je weet zelf ook hoe de financien van Twente zijn, op zijn minst niet heel rooskleurig. De Arena afhuren kost echt wel een paar ton, ik denk niet dat Twente dat hiervoor over heeft.

15 april 2019 om 15:02

Er is wel een reden waarom je dit verzoek zou kunnen weigeren: het idee dat deze wedstrijd dan een soort halve thuiswedstrijd wordt voor Twente, en dat kun je zien als competitievervalsing t.o.v. de andere teams die wel gewoon op de Toekomst moesten spelen met steun van nog geen 200 supporters.

Ik vind het wel jammer dat Ajax dat argument niet gebruikt, en in plaats daarvan dingen roept als "het is niet ons probleem". Dat is niet zo charmant en had ik graag anders gezien van mijn club.

15 april 2019 om 16:28

Het probleem zit hem in het uit publiek. Ze hebben maar twee uitvakken, dat is 1600 plekjes maximaal. Voor dat geld kan je de Arena niet afhuren.

Een andere optie om de normale vakken op te stellen is veel te riskant. Stel je voor dat jong Ajax dreigt te winnen en alle stoeltjes worden gesloopt, wie gaat dat betalen? FC Twente?

16 april 2019 om 12:05

De J.c. Arena afhuren voor 1400 supporters? Waar haalt Twente dat geld vandaan?ze hebben niets geleerd vanuit de periode Munsterman en blijven die arrogante houding houden van om hun zin overal in te krijgen.

Goedzo. Hebben het maar een enkele keer voor elkaar gekregen in de eredivisie om het uitvak te verkopen, herinner me de wedstrijd van 15 mei 2011 nog wel. Verder zit het nooit vol in de arena als Twente op bezoek komt. De Twente supporters doen er naar mijn mening verstandig aan om geen feestje in Amsterdam te gaan vieren. Doe dat lekker thuis.

15 april 2019 om 16:16

We hebben dit seizoen het iedere wedstrijd voor elkaar gekregen om een vol uitvak te hebben. In Volendam waren we zelfs met 1400 man aanwezig. En jij denkt dat we bij ons promotie feestje dat uitvak niet vol krijgen?

15 april 2019 om 16:29

Jawel hoor, je kan het uitval zeker vol krijgen maar ik denk niet dat jullie 375 euro per kaartje willen betalen. Ajax heeft enkele tonnen uit de recette nodig om de Arena af te huren.

15 april 2019 om 16:58

Lachwekkend dit. Juist Twente supporters reizen met bussen vol naar uitwedstrijden, ook in de KKD en dan zal het uitvak bij Ajax niet vol zitten?

15 april 2019 om 17:13

Het uitvak wel, dat is 1600 plekjes. De thuis vakken niet. Hoe wil je de kosten van vele tonnen aan stadion huur dekken met 1600 kaartjes? Wil je ze voor 375 (aangepast nav kritiek Rijvers) euro per stuk gaan verkopen ofzo? Ben bang dat je met dergelijke prijzen geen 1600 man publiek gaat trekken.

15 april 2019 om 18:37

@rijvers

Je hebt gelijk, het is inderdaad veel goedkoper. Ajax betaald per jaar 10 miljoen euro huur voor de Arena (krijgen ze een paar miljoen van terug via de participatie maar dat is rendement op de investering).

10 mio gedeeld door 17 is 588.000 euro per wedstrijd. Komt bij de inzet van politie, inzet suppoosten e.d., g om alle schade te dekken. Zit je zo op 6 ton.

600.000 / 1600 = 375 euro.

Je hebt inderdaad gelijk, de FC Twente supporters hoeven maar 375 euro voor een kaartje te betalen en je bent uit de kosten.

Is het realistisch om te denken dat 1600 fans een kaartje voor 375 willen gaan kopen? Nee dat is het niet. Is het realistisch dat FC Twente of de gemeente Enschede 5 ton subsidie gaan betalen voor deze wedstrijd? Nee dat is het ook niet.

Dus waarom de vraag aan Ajax stellen of zij mee willen denken? Het is volstrekt onrealistisch.

Prima besluit, nee heb je ja kun je krijgen! Volgens seizoen vastleggen dat we nergens meer aan tornen in welk opzicht dan ook, krijg je bij niemand scheve gezichten...

Prima, het is hun probleem ook niet en ik snap Ajax ook. Ik peins er toch niet over om onze regio te verlaten op een mogelijke kampioensdag.

Moet zeggen dat ik de hoeveelheid topics over dit specifieke onderwerp op deze website vrij fors vind.
Maar alles voor de clicks en ook fijn om iedereen die een stok heeft gevonden om mee te slaan verspreid zijn en niet op 1 hoop. Wel zo overzichtelijk.

15 april 2019 om 14:51

Op dit type topics kunnen ze ongegeneerd zeiken op Twente en dat levert veel reacties op, niet alleen op Twente topics hoor, moet je eens kijken op een topic als een van de top 3 clubs verloren heeft, dan komen de zogenaamde supporters van die andere clubs het wel vertellen. Topics waarin met negatief kan reageren leveren veel meer reacties op dan neutrale of godbetere het positieve topics

Erg lullig en onsympathiek, de Knvb heeft ook erg veel rekening gehouden met ons op Europees gebied. Kom Fc Twente dan tegemoet, een prachtige club die binnenkort weer terugkeert in de eredivisie waar het hoort. Erg jammer dit signaal wat mijn cluppie afgeeft.

15 april 2019 om 14:49

Ajax 1 speelt in de JC Arena en Jong Ajax op de Toekomst. We gaan ook niet voor schubbekutteveen 3 onze JC Arena laten gebruiken. Twente speelt dit jaar Kkdv en geen Eredivise.

15 april 2019 om 14:50

Denk dat je één van de weinige bent die Twente een prachtclub vind na al het wangedrag in het verleden. Ik ben ze liever kwijt dan rijk.

15 april 2019 om 15:01

@false9, voor het gedrag van enkele bestuursleden is de club FC Twente n.m.m. dubbel en dwars gestraft. Met forse boetes en met puntenaftrek. Als ik zie hoe groot en hondstrouw de aanhang van FC Twente is dan kan ik alleen maar concluderen dat ze alleen al daarom een aanwinst zijn voor de Eredivisie. Hopenlijk slaagt mijn club (sparta Rotterdam) er ook via een succesvolle nacompetitie in de Tukkers naar de Eredivisie te vergezellen. Dan komen er simpelweg twee teams bij die op echt gras spelen. En als er tegelijk ook twee ploegen uit de Eredivisie degraderen die op competievervalsend kunstgras spelen, dan is dat een win-win situatie. Toch?

15 april 2019 om 14:54

De waarheid is soms onsympathiek, het is echter hun goed recht om het af te wijzen.

15 april 2019 om 15:04

Stel dat ze tegen Sparta zouden spelen, zouden ze dan naar Feyenoord gaan en vragen of het in De Kuip kan? Of als ze tegen FC Eindhoven spelen, gaan ze dan naar het Philips stadion? Plus: Als je dit doet heb je een halflege Arena, moet je dat willen voor je kampioenswedstrijd?

15 april 2019 om 15:27

Beide voorbeelden spelen niet hun thuiswedstrijden op een amateurcomplex. Dat is dus niet ter zake.

16 april 2019 om 00:56

Ook goed, stel het was Jong Feyenoord, die spelen volgens mij op Varkenoord. Weet niet op welk niveau ze spelen, maar dat maakt voor de vergelijking niet uit.

15 april 2019 om 16:30

Dan moet je je toch wat meer in je club verdiepen, Ajax heeft geen ander stadion dan de Toekomst. Ajax moet de Arena per wedstrijd huren, voor vele tonnen.

15 april 2019 om 20:43

De toekomst is volgens mij niet van Ajax NV(waar Jong Ajax onder valt), maar van de amateurvereniging Ajax. Wordt daarvoor niet ook huur betaald?

En terecht, Ajax staat in zijn volste recht om deze beslissing te nemen.

Andersom was dit natuurlijk ook nooit goed gekeurd. Je gaat als thuis spelende club toch niet meer uit supporters toelaten dan dat je eigen thuis publiek op komt draven.

Ik lees hier toch wel belachelijke vergelijkingen met Ajax die door Europees succes het speelschema aangepast krijgt: Hoe is dit in hemelsnaam te vergelijken met het mogelijke kampioenschap van de concurrent in de Eerste Divisie? Je gaat toch als PSV in Amsterdam komt om kampioen te worden, ook niet even een ring op de Johan Cruijff Arena bouwen?

Dat clubs, mede door de Knvb, gevraagd worden om het speelschema aan te passen zodat Ajax (succesvol) voor het eerst in 13 jaar de kwartfinale Champions League haalt, daar heeft heel Nederland wat aan. Inclusief FC Twente, want die speelde nog niet zo lang geleden door Ajax' behaalde punten CL.

15 april 2019 om 15:20

Ondanks dat ik de afwijzing begrijp, wel grappig dat je begint met "belachelijke vergelijkingen" en vervolgens het spelen in een stadion een paar honderd meter verderop vergelijkt met een miljoenenverbouwing van een stadion.

Dat Twente de vraag stelt lijkt me logisch, dat Ajax het afwijst lijkt me logisch, Vak-P stelt zich aan en alle mensen die op hun achterste poten staan vanwege een normaal verzoek stellen zich ook aan.

Soap voorbij.

Heel het Nederlandse voetbal moet omgegooid worden, wanneer Ajax een wedstrijdje Europees moet spelen, maar voor andere club zijn ze niet bereid mee te werken. Erg onsympathiek besluit. Een kampioenschap is voor velen een hoogtepunt in het supportersbestaan, ookal is het 'maar' de Eerste Divisie. Hoofdschuldige is echter de Knvb door überhaupt al deze Jong teams in de voetbalpiramide toe te laten.

15 april 2019 om 14:53

Want FC Den Bosch had wel even een ring op dat stadionnetje gebouwd om FC Twente kampioen te laten worden? Zulke zure, kleine reacties, dié vind ik vrij onsympathiek.

15 april 2019 om 15:16

Over zure, kleine reacties gesproken. Volgens mij vraagt niemand Ajax om een nieuw stadion te bouwen. Ze verzoeken alleen om in het stadion te spelen wat op steenworp afstand ligt van de Toekomst, zodat hun fans aanwezig kunnen zijn bij de kampioenswedstrijd. Aangezien Ajax de faciliteiten gewoon heeft om dit te organiseren, vind ik het inderdaad erg onsympathiek om dit af te wijzen. Vervolgens verwachten ze wel dat het hele Nederlandse voetbal wordt omgegooid wanneer zij een keer Europees moeten voetballen.

15 april 2019 om 15:31

@FC Den Bosch, ze verzoeken alleen om in een stadion te spelen dat niet van Ajax is. Punt uit. Ajax moet het stadion huren, dat lijkt iedereen te vergeten. Hoeveel Ajax daadwerkelijk bij moet betalen wordt altijd aan het einde van het seizoen berekend aan de hand van de recette. Dat is momenteel niet zo veel omdat het stadion altijd nagenoeg uitverkocht is. Dat wordt echt heel anders als ze in een half lege arena spelen. Dan wordt dan een flink kosten plaatje.

Ajax heeft dus helemaal niet de faciliteiten om dit te organiseren. Zal het je nog sterker vertellen, als de arena verhuurt is voor een of ander concert en Ajax moet opeens toch in de arena spelen voor Europese wedstrijden, hebben ze gewoon een probleem. Er moet een compleet nieuw grasveld in komen en in record tempo. Dan moet er een smak geld op tafel komen en Ajax krijgt hier gewoon de rekening van. Ze hebben niets in eigen hand. Dat beslist namelijk de Arena, maar de rekening is voor Ajax. Hetzelfde met de stoeltjes, dat heeft een eeuwigheid geduurd voordat het stadion in plaats van een regenboog sfeer, Ajax sfeer uitstraalt. Stadion was in eerste instantie gebouwd voor evenementen, Ajax en de Admirals. De Admirals zijn jaren geleden al gestopt, maar toch bleven die lelijke stoeltjes in de arena. Pas toen die aan vervanging toe waren, kwamen er Ajax stoeltjes in. Iedereen bij Ajax wilde meteen Ajax stoeltjes, maar ja, daar gaan zij niet over. De Arena is namelijk niet van Ajax. Ajax heeft slechts een deel van de aandelen van de Arena N.v. Pas als dit 100% is, is het stadion daadwerkelijk van Ajax.

15 april 2019 om 15:14

Europees wedstrijdje..
Noem t maar zo. 'Heel Nederland'

Wat kunnen sommige hier wenen zeg. En natuurlijk extra lekker om naar Ajax te wijzen..
Want jaaa.. dat zijn de boosdoeners.
Does f lekker normaal man.
Ging t wel door..wat mij betreft.. prima.
Beslissing is anders. Deal with it ipv appels met peren vergelijken. Ajax ( en de andere grotere clubs) helpen de clubs met kunstgrasvelden ook met financiele steun voor echte velden? Nee.. alles moet wijken voor Ajax..

Zucht

15 april 2019 om 15:30

Dus omdat Ajax financiële steun geeft om kunstgras te vervangen mag er geen kritiek meer geleverd worden? Dit lijkt me overigens een mooi voorbeeld van appels met peren vergelijken, maar dat geheel terzijde. Je kunt tevens ook staven dat andere clubs ooit overgestapt zijn op kunstgras, omdat Ajax (en andere topclubs) een groot deel van tv inkomsten opslokt. Dat is een andere discussie, het gaat er hier om dat Ajax niet bereidt is om Twente de helpende hand toe te steken, terwijl ze dat anderzijds wel verwachten als ze Europees spelen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het succes van Ajax in Europa geweldig, maar vind het onsympathiek om dan vervolgens Twente in dit geval niet te helpen.

15 april 2019 om 16:05

Nee dat is juist een voorbeeld van appels en peren. Dat dat je dat wel begreep.
'Opslokken' ook. Dat gaat vanzelf als je een grote club bent met een grote achterban.
Moet je dan als grote club altijd een helpende hand bieden? Los van mn eigen mening, die t geen probleem zou vinden, is t een keuze . Maar dan ben je onsympathiek als je nee zegt. Daar gaat t mij om. Net als je uitspraak als heel Nederlads voetbal moet omgegooid worden voor Ajax. Wat ook onzin is. Een wedstrijd werd verplaatst. Nie tt de hele competitie(s)
Daarom zeg ik.. zeuren om t zeuren. Vooral als t om een grote club gaat.. staan ze in een rij om vingertje te wijzen. Net als jij

15 april 2019 om 16:30

@FC Den Bosch je vergelijking klopt gewoon niet, omdat Ajax niet verwacht dat andere clubs uit good will meewerken aan het verzetten van wedstrijden. Voor het seizoen is afgesproken dat wedstrijden verzet kunnen worden. Ajax dient verzoeken in, de KNVB honoreert dit. Als andere clubs het daar niet mee eens zijn, is dat een probleem tussen hen en de KNVB. Ajax ziet simpelweg een regel staan en maakt daar gebruik van. In dit geval is er geen regel. Het een is een verzoek vanuit Twente direct naar Ajax. Compleet anders dus. De KNVB geeft aan dat zij het prima zouden vinden, alleen de keuze is logischerwijs aan Ajax. Die zeggen nee, wat hun goed recht is. De Europese situatie is dus iets tussen clubs en de KNVB. Dit is iets tussen clubs onderling. Regels versus good will. Dat je het sympathieker had gevonden als Ajax ja had gezegd. Dat kan. Maar die twee zaken met elkaar vergelijken slaat nergens op, omdat Ajax nergens de sympathie vraagt van andere clubs.

15 april 2019 om 16:32

Moet je als kleinere club altijd de helpende hand bieden als de topclubs Europees spelen? Het opslokken van het tv geld gaat niet vanzelf, dat is vastgesteld in de FOX contracten. Overigens is niet slechts een wedstrijd verplaatst, maar de opzet van meerdere speelrondes is op zijn kop gezet. Ik vind het in dit geval erg onsympathiek van Ajax om nee te zeggen. Dit heeft niks met grote club te maken, zou hetzelfde zeggen bij AZ en Utrecht.

15 april 2019 om 17:55

Nee dat hoeft ook niet als kleinere club. Omgekeerd dus ook niet. Maar na een keer nee is t klaar toch. En juist bij een Ajax zorgtvt ervoor dat een hoop op hun achterste poten staan. Want t is T grote Ajax ..dat 'hulp' had. Dus moeten ze ook wat terug doen. Je mag vinden wat je wilt uiteraard. Maar ik vind t ophef

15 april 2019 om 18:26

FC Den Bosch, je realiseert je toch wel hoeveel geld het Ajax zou kosten om de Arena te huren? Dat stadion is niet van Ajax. Dus wie gaat de huur betalen? Twente?

15 april 2019 om 16:56

Hoofdschuldige van de jong teams was het probleem dat de JL destijds geen uitzendgemachtigde kon vinden die de JL uit wilde zenden. Daarmee werden alle sponsorcontracten van de JL clubs waardeloos en kwam er niets binnen aan uitzendrechten. Ook was door de faillisementen van diverse clubs de JL gekrompen tot 16 clubs.

Men is toen afgestapt op Fox, of die asjeblieft de JL uit wilde zenden. Fox eiste dat dan de grote eredivisie teams mee zouden doen met hun jong teams.

Kan me niet voorstellen dat er veel clubs in de eerste divisie zijn met een veel groter vak voor uitsupporters. Zijn over het algemeen toch wel kleine stadions.

15 april 2019 om 15:29

Alleen een paar Jong-teams hebben een kleiner uitvak dan De Toekomst. Slecht voorbeeld dus.

De maximale capaciteit van 2200 toeschouwers is gewoon van amateurniveau.

15 april 2019 om 15:34

Twente liep dit seizoen er wel vaker tegen aan dat de vraag naar kaarten groter was dan het aanbod. Dat is helaas de realiteit van de kkd. De meeste uitvakken zijn overigens wel groter. Twente had gemiddeld 400 uitsupporters per wedstrijd.

Het gevolg van spelen in de Keuken Kampioen Divisie moet waar gewoon geaccepteerd worden. Dit is het speelterrein van Jong Ajax waar ze al heel het jaar hun wedstrijden spelen. Ajax supporters zijn niet welkom in de Kuip moet Feyenoord dan ook uitwijken voor de Ajax supporters ??

15 april 2019 om 17:07

Dat heeft toch een volledig andere reden? Daar is de veiligheid te vaak in gevaar gekomen. Deze situatie is een andere. En dat staat los van dat ik vind dat Ajax dit verzoek gewoon mag weigeren en ik het helemaal geen mooie optie vind om in de Arena te gaan spelen vrijdag.

Opzich had Ajax een hoop sympathie kunnen kweken door collega's/supporters te helpen die begrijpelijkerwijs bij deze wedstrijd willen zijn. Tevens ook leuk voor de eigen spelers lijkt me

15 april 2019 om 16:58

Hoe had Ajax dat dan moeten regelen? De Arena is niet van Ajax. Ajax huurt de Arena voor een enorme som geld per wedstrijd. Dan kan je 1600 kaartjes verkopen voor de uitvakken, dat is de maximale capaciteit. Wie betaald dan de vele tonnen aan euros die je te kort komt?

15 april 2019 om 17:53

Jij zit wel echt met de situatie lijkt het, je reageert namelijk op iedereen die er iets over zegt.
En over wie de kosten moet dragen, hoop toch echt dat je wel een goede nachtrust hebt ondanks je zorgen.

15 april 2019 om 18:17

Het is alleen om aan te geven aan al degene die zo makkelijk roeptoeteren over Ajax dat ze wel eventjes in de Arena moeten gaan spelen dat dat niet zo eenvoudig is. Normaliter hebben Nederlandse clubs nou eenmaal zelden een stadion in eigen bezit. Vinden ze vaak te riskant qua financiën.

En ja, dan maak ik me dan wel zorgen over de enorme kosten. Iemand moet het toch betalen en je kan moeilijk de gemeente Enschede vragen om weer over de brug te komen met vele tonnen omdat de fans in vak P een leuk feestje willen hebben.

Indirect was dit toch gewoon competitie vervalsing geweest. Geen een andere club heeft 1200 supporters mee mogen nemen naar jong Ajax. Daarnaast zijn de spelers van Jong Ajax gewend om op de toekomst te spelen en niet in de arena. Ik snap het punt van Twente en het had mij ook niet uitgemaakt als hij in de arena gespeeld was, alleen snap ik de reactie van Ajax ook.

15 april 2019 om 15:28

Ik vind het terecht dat Ajax dit zo doet. Anders heb je competitievervalsing.

15 april 2019 om 15:53

Normaal zou je gelijk hebben, maar aangezien er inmiddels geen sprake meer is van competitie, kan er ook geen sprake zijn van competitievervalsing. De vraag is namelijk nief of Twente kampioen wordt, maar wanneer dat gebeurt. Jammer dat Ajax zich niet wat sympathieker op wil stellen in deze

15 april 2019 om 17:41

Dan kunnen de Twente supporters het toch net zo goed alvast vieren? Kampioen ben je pas als je niet meer in te halen bent en dat is nu nog niet het geval.

Op 1 mei 2000 speelde NAC tegen Excelsior in de Kuip, er waren ca. 4500 uitsupporters aanwezig. Dit omdat NAC promotie af kon dwingen en Excelsior op Woudenstein niet de grote hoeveel uit supporters aankon. Wat mij betreft blijft dit 1 van de onvergetelijke wedstrijden, geweldig dat dit kon natuurlijk. Jammer dat Ajax niet met Twente mee wil denken...

Het antwoord van Ajax liet zich raden: het zgn kampioensduel wordt gewoon verspeeld op de Toekomst. En dat is misschien maar beter ook. Omdat de kans groot is dat Jong Ajax het duel gewoon wint. Eerlijk gezegd wordt FC Twente geen kampioen van de KKD omdat ze kwalitatief en voetbaltechnisch zo geweldig spelen. En zeker niet dankzij maar ondanks een trainer die luistert naar de naam Mario Pusic. Het lijkt me het mooiste en het beste als FC Twente 2e Paasdag thuis kampioen wordt tegen Jong AZ. Waardoor ze weer terugkeren op het niveau waar ze, zeker gezien de ongelooflijk grote en hondstrouwe aanhang, ook thuishoren. Al zal Ted van Leeuwen c.s. alles uit de kast moeten halen om volgend seizoen een Eredivisiewaardige ploeg te vormen. Inclusief een daarbij passende trainer-coach. Als er één in staat is om dat voor elkaar te krijgen is het wel Van Leeuwen.

Kijk dat is Ajax....Alles moet wijken als het maar gunstig voor hun is maar o wee als anderen ook iets van Ajax vragen..Bah!

15 april 2019 om 15:02

Moeten ze wel iets vragen wat redelijk is. Dit is onredelijk want het werkt competitievervalsing in de hand voor andere kkd clubs. En je wilt toch niet dat Ajax daaraan gaat meewerken? Kunnen we ook net zo goed gaan vragen aan Twente of ze volgend seizoen zonder thuissupporters de thuiswedstrijd tegen Ajax willen laten spelen. En dat ze er een verkapte thuiswedstrijd voor Ajax van maken met alleen Ajaxsupporters op de tribunes. Als we toch onredelijk willen gaan doen.

15 april 2019 om 15:26

Als ze dat hadden gezegd was het ook een prima reden geweest. En ik begrijp het sowieso wel. Maar het " Maar dat is niet ons probleem" is dan weer wat jammer.

Daarnaast is het toch ook niet heel onredelijk, er zijn genoeg argumenten tegen en ook een aantal voor maar lijkt toch niet op de vraag om zonder thuissupporters te spelen? Het geeft aan beide clubs meer capaciteit (al zou dat idd in het voordeel van FCT uitvallen en is er wat mij betreft dus een goede keuze gemaakt).

15 april 2019 om 17:16

Dat is toch logisch, ze vragen het aan de verkeerde. De Arena is niet van Ajax. Ajax moet de Arena huren per wedstrijd, voor een hele grote som geld.

Leuk dat FC Twente dan 1600 kaartjes af wil nemen voor de uitvakken (maximale capaciteit) maar daarmee kan je de kosten alleen maar dekken als de prijs dan 375 euro per kaartje wordt.

Dus in plaats van bah te roepen is het misschien beter als je eerst even nadenkt voordat je reageert.

15 april 2019 om 18:03

Pffff en weer over de kosten.
Maar misschien is het beter dat jij eerst even nadenkt, in plaats van andere forum leden te verbieden om te reageren.
Iedereen mag hier zijn of haar mening te geven als het netjes is. Ajax of supporter van welke club ook.
Misschien al vast concentreren op de wedstrijd tegen Juventus, geeft je afleiding.
Want FC Twente lijkt bijna een nachtmerrie voor je te worden.

15 april 2019 om 18:19

Iedereen mag hier zijn mening geven, En daar mag iedereen dan weer op reageren. Iets wat jij me kennelijk wil verbieden, gezien je reactie.

Het is gewoon erg kinderachtig om maar te blijven wijzen naar Ajax terwijl ook jij heel goed weet dat Ajax helemaal geen ander stadion heeft dan de Toekomst. En om dan Ajax ook nog een bah te gaan noemen, daar lijkt me geen enkele reden voor.

15 april 2019 om 19:20

Volgens mij lees jij alleen wat je wilt lezen.
Waar verbied ik jouw namelijk te reageren, ik zeg juist dat een ieder zijn of haar mening hier mag geven, of heb je dat niet gezien

Heeft Ajax ook groot gelijk in. Een verzoek Kun je doen en dat kan afgewezen worden. Niks aan de hand, het is eigenlijk niet eens nieuws.... Het is stom toeval dat de eerste mogelijkheid tot kampioen zich aandient in een jeugdcomplex, het is niet anders.

Een beetje bescheidenheid zou Twente wel passen. Een klein bescheiden feestje om de terug keer naar de eredivisie te vieren. Het staat heel vreemd als een club als Twente groots gaat uitpakken bij een kampioenschap in een divisie waar ze qua uitstraling en supportersschare helemaal niet thuis horen. Een eventuele huldiging zou eigenlijk niet moeten kunnen wat mij betreft voor een club die nog geen decennia geleden kampioen van Nederland werd.
Gepaste bescheidenheid lijkt mij het toverwoord voor Twente en zijn aanhang.

15 april 2019 om 15:25

Geloof me; allereerst, ik wil allesbehalve medelijden. Maar probeer het ook van de andere kant te zien:
Al jaren waardeloos voetbal, jarenlang dagelijks 685 nare berichten over onze club en evenveel lijken uit de kast en als klap op de vuurpijl bijna dood (nog steeds). Een uitgebreide huldiging van de club hoeft van mij ook niet, maar dat het door de supporters wel uitgebreid gevierd gaat worden in deze toch al dorstige regio lijkt me zeer begrijpelijk.

15 april 2019 om 18:29

Ik vind het prima dat Twente kampioen wordt. En ik begrijp dat ze dat willen vieren. Maar het kan toch niet zo zijn dat Ajax voor dat feestje moet betalen?

Het zou gewoon competitievervalsing zijn geweest voor de andere kkd clubs als Ajax en de Knvb hiermee had ingestemd. Dus goed dat het is afgewezen.

Persoonlijk sta ik liever met 3700 Tukkers op het Leidseplein dan met 3700 Tukkers in een voor 10 gevulde Arena. Dat Ajax het stadion niet wil open gooien dat is een keus, prima, gewoon accepteren. Ik hoop echt dat iedereen zich rustig houd en dat er een positief feestje gevierd word. Het weer beloofd mooi te worden, positief voor de omzet.

15 april 2019 om 15:13

Remco, wat is de logica om in het centrum van Amsterdam feest te gaan vieren? Bij Nac gingen we toch ook niet de stad in. Toen kon er misschien 800 man mee, ook veel te weinig. Maar het is niet anders. Gewoon lekker de markt. Persoonlijk is de titel KKD me nauwelijks een feest waard. Missie volbracht en verder.

Neemt niet weg dat hier veel reacties vanuit Ajax kamp erg giftig zijn. Twente kan toch een verzoek indienen? Dat kan geweigerd worden of niet. punt. Niet meer, niet minder.

15 april 2019 om 15:27

Het hele seizoen kom je met een groep uitsupporters (grotendeels zijn het dezelfden) op de vrijdagavonden op plekken om je club te steunen. Je neemt er vaak eerder vrij voor omdat het clubgevoel groot is. Nu moeten er vele vaste gasten verstek laten gaan, simpelweg omdat er geen plek is.... dan zegt het groepsgevoel, of allemaal of niemand. Dit is de wedstrijd waar je bij wil zijn als uitsupporter, hier heb je je club het hele jaar voor gesteund, veel voor opzij gezet ook.

15 april 2019 om 16:06

Waarom vier je het feest niet gewoon in Enschede? Zet een paar schermen neer en je bent toch klaar?

15 april 2019 om 16:59

@remco198

Ajax kan het stadion niet open gooien, het is niet van Ajax, De Arena moet je per wedstrijd huren voor vele tonnen.

Verder hebben de uitvakken maar een capaciteit van 1600 plekjes. Dus kunnen er geen 3700 man in.

Het spelen in de Arena zou ook extra kosten met zich meebrengen en extra beveiliging. Het is niet zo maar even een wedstrijd verplaatsen ,er komt nog meer bij kijken.

formulering is wat bot, maar de beslissing lijkt me wel logisch. De vergelijking met de verplaatsing van de Europese wedstrijden zie ik niet, omdat hier een algemeen (voetbal)belang mee gediend is en niet de belangen van 1 club in tegenstelling van de aangevraagde verplaatsing naar de Arena.
De Arena openstellen voor de wedstrijd betekent verder dat er niet 185 mensen voor Twente komen, maar misschien wel een paar duizend. Hiervoor is ook weer inzet van stewards en politie en wat al niet meer voor nodig. Ik kan me voorstellen dat ze hier bij Ajax en de gemeente Amsterdam niet zoveel trek in hebben. Twente is gedegradeerd en heeft mazzel dat het nog bestaat. Gewoon accepteren, verder bouwen en volgend jaar weer naar de Arena in de eredivisie.
Kan me overigens wel voorstellen dat het als supporter van Twente zuur is dat Ajax niet wil meewerken, maar goed, lekker die Grolsch Veste ombouwen met grote tv schermen en daar een feest vieren. Kan iedereen nog op de fiets naar huis ook.

15 april 2019 om 15:11

Ajax werkt in principe al mee, door veel meer kaarten beschikbaar te stellen dan ze zouden moeten. Ze zouden normaal gezien 60 kaarten ter beschikking moeten stellen (2.5 procent), ze zitten nu op iets van 8 procent. Dat is alsof Ajax bijna 5000 kaarten voor de uitfans ter beschikking stelt in de Arena. En ik kan begrijpen dat dit voor Ajax enkel geld kost, ze moeten in de Arena veel meer kosten maken voor bijvoorbeeld beveiliging en alle andere zaken. De tickets op de Toekomst kosten volgens mij iets van 5 euro, die in de Arena zijn niet voor niets vijf keer zo duur.

Twente zal bij dat verzoek wel geen financiële tegemoetkoming hebben gedaan. Dat betekent dat Ajax dus de Arena beschikbaar moet gaan stellen voor het feestje van een paar duizend Twente supporters. Verder blijft het stadion dan natuurlijk grotendeels leeg, dus ik snap wel dat men bij Ajax daar niet op zit te wachten tenzij er wat tegenover staat.

Makkelijke oplossing: Ajax wint lekker van Twente, iedereen blij.

Tsja dit hadden we kunnen verwachten van het Bayern Munchen van Nederland dat alleen maar aan het eigen belang denkt en waarvoor andere clubs wel plaats moeten maken. We moeten wel meedenken met Ajax, maar andersom "ho maar".

15 april 2019 om 15:13

Dat ligt eraan. Heeft Twente aangeboden om mee te helpen met alle kosten te betalen? Want spelen in de Arena kost gewoon een stuk meer dan spelen op De Toekomst. En zeker zo'n wedstrijd levert niets op, die kost je gewoon geld. En ik kan ook begrijpen dat Ajax geen zin heeft in een stadion waar er veel meer uit dan thuissupporters zijn.

15 april 2019 om 15:19

Doe dan ook geen onredelijke voorstellen. Ajax vraagt toch ook niet aan clubs om er verkapte thuuswedstrijden voor Ajax van te maken als Ajax op bezoek komt?

15 april 2019 om 15:24

Haha, wat een onzin en wat kinderachtig. Zo een verzoek is natuurlijk al heel bijzonder en Ajax heeft alle recht om dat te weigeren. De reacties van fans zoals jij zijn echt heel bijzonder. Dit was alleen in het belang van FC Twente. Telt Jong Ajax niet meer mee dan? Moet Ajax maar meedoen aan het FC Twente feestje? Dat had gekund, maar Ajax besluit toch anders. Prima, deal with it.

Waar jij op doelt heeft een Nederlands belang, afgesproken door de Knvb en de top 3. Maar hé, laten we dat even vergeten en er lekker op afgeven ook al heeft FC Twente daar totaal geen last van gehad dit seizoen. Het komt een beetje over als een kind dat boos in de hoek zit, armpjes over elkaar en een pruillipje. Je krijgt je zin niet, dus ga je boos doen.

15 april 2019 om 16:42

Ik vind het juist kinderachtig van Ajax door niet aan het verzoek van Twente tegemoet te komen. Wat zijn de argumenten van Ajax om niet mee te werken, die lees ik namenlijk niet in het statement van Ajax. Er wordt alleen gesteld dat het een probleem van Twente is en verder hebben ze kennelijk geen enkel ander argument. Voor Jong Ajax maakt het weinig uit of ze nu in de Arena of op de Toekomst spelen, sterker nog, ik denk dat die jonge gasten het juist mooi vinden om in de Arena te voetballen.

15 april 2019 om 16:51

Dat is een hele andere en imo betere reactie dan de eerste, die erg gefrustreerd en kinderachtig overkomt.

15 april 2019 om 17:02

Ajax is geen Bayern Munchen. Bayern heeft een eigen stadion met grote capaciteit. Ajax heeft alleen de Toekomst met beperkte capaciteit.

Hoe komt het toch dat zoveel Twente fans niet weten dat Ajax geen eigen stadion heeft anders dan de Toekomst? Twente is echt een van de weinige clubs in Nederland die een groot stadion bezitten, andere clubs vinden de financiele risico's van een eigen stadion veel te groot.

Zou geen ander belang vervuld worden dan dat van Twente. Van een uitwedstrijd een thuiswedstrijd willen maken is competitie vervalsing en minachting van het feit dat ze dit seizoen nu eenmaal kkd spelen in dus kleine stadionnetjes. Vind het eerder arrogant van Twente om het verzoek neer te leggen dan van Ajax dat terecht zegt dat het niet hun belang is. PEC erbij halen is zinloos: de KNVB faciliteert het totale Nederlandse voetbal en het Europese belang van Ajax woog daarbij zwaarder dan het clubbelang van PEC ten aanzien van het Nederlandse voetbal in zijn algemeenheid.

2 vragen die nogal relevant zijn.
1. hoeveel supporters komen er
2. wie draait op voor de kosten
Sommige vinden het weining sympatiek maar gaan voorbij aan het feit dat er nogal extra kosten bij komen kijken. Ik verwacht niet dat er 40.000 tukkers mee komen dus waarom moet Ajax dan meewerken.

15 april 2019 om 17:04

De uit capaciteit van de Arena is 1600 plekjes. Wil je de overige vakken ook gebruiken, dan zal er een garant stelling moeten komen voor alle kosten en vervolg schade mocht het uit de hand lopen. Gezien de financiële situatie van Twente kan alleen de gemeente Twente die geven.

Let wel, als het zo uit de hand loopt dat de Arena voorlopig allen nog met beperkte capaciteit gebruikt kan worden, kan het zo over miljoenen euro's gaan.

Gewoon verliezen en een vol eigen huis.
En het bier is ook hetzelfde thuis

15 april 2019 om 17:12

Ik zou het graag zien, maar met ons spel is winnen 2de paasdag uiteraard ook geen zekerheidje. Daarnaast: indien Sparta verliest vrijdag zijn we ook bij verlies kampioen.

Maar het allermooist is natuurlijk gewoon kampioen worden in eigen huis

Ajax hoeft idd niet mee te werken aan het verzoek. Ja voor ajax wordt het omgezet het speelschema. Welkom in het land waar de club ajax een streepje voor heeft. Kijk ajax heeft er totaal geen last van als ze de arena zouden gebruiken. Alleen maar nemen. Slechte eigenschap

15 april 2019 om 15:26

Van mij mocht het speelschema ook aangepast worden van FC Twente hoor, bijvoorbeeld de wedstrijd op een zonovergoten zondag laten spelen bij wijze van spreken. Maar van een uitwedstrijd een thuiswedstrijd maken is iets wat je niet moet willen faciliteren. Klinkt misschien flauw. Als Twente uit bij Almere kampioen kon worden moesten ze het ook doen met hooguit 200 fans. Laat de fans maar massaal naar Amsterdam komen, daar zijn ze vrij in zolang ze de boel niet verstieren.

15 april 2019 om 15:35

Ja klopt ook,maar wat geeft dat nou joh. Zolang ajax toch niet benadeeld wordt mbt het veld wat evt slechter wordt. Keertje voor een ander wat doen kan best voldoening geven

15 april 2019 om 15:53

denk dat het voor Ajax als club te veel organisatorische maatregelen vergt. Als ik me niet vergis is Ajax verantwoordelijk voor de veiligheid binnen het stadion en de politie/gemeente voor daarbuiten. Een uitvak van 185 man op de Toekomst is te overzien, een vol uitvak in de Arena zorgt voor veel meer organisatie. Het speelveld wordt daarnaast extra en onnodig belast. Elkaar iets gunnen is wat anders dan daadwerkelijk je eigen belangen ondermijnen ten gunste van een ander. Weet zeker dat Ajax als club het beste voorheeft met andere clubs en akkoord was gegaan met een ander tijdstip of dag maar een stadion switch is niet realistisch en buitenproportioneel.

Nee, hadden we en we hoopten ja te krijgen
Niet gekregen, dus terug naar de orde van de dag. Het is mooi weer, geniet ervan

15 april 2019 om 17:04

Je vroeg het ook aan de verkeerde. Je had eerst zelf de Arena moeten regelen en pas daarna Ajax om medewerking moeten vragen.

15 april 2019 om 17:14

Ach.. je moet ze allemaal langs denk ik: Ajax, Arena en gemeente. Geen idee of ze contact hebben gehad met de Arena en/of gemeente.

15 april 2019 om 17:21

De Arena kan je gewoon afhuren hoor, dan gebeurt wel vaker voor concerten e.d., het kost je alleen vele tonnen en ze zullen alleen Twente supporters toelaten in de uit vakken, tenzij een kapitaal krachtige partij garant staat voor alle schade en vervolgschade indien het mis gaat.

Daarna moet je de gemeente betalen voor de grootschalige politie inzet en zal je beveiliging en suppoosten voor in het stadion moeten huren en de kosten van het regelen van het verkeer.

Daarna zal je afspraken met de cateraars moeten maken die de stands in het stadion bemannen.

Pas dan moet je naar Ajax gaan met de vraag of zijn wellicht in de Arena willen spelen i.p.v. op de Toekomst.

Linksom of rechtsom, de rekening zal groot zijn, vele tonnen tot zelfs een miljoen of meer.

15 april 2019 om 18:37

Dus je mag dan wel huren, maar je mag maar een beperkt aantal plaatsen bezetten van de verhuurder? Bijzondere huurconstructie... betaalt Ajax werkelijk de politie ja? Dat is een overheidstaak

15 april 2019 om 18:40

Overigens was deze volgorde veel efficiënter. Een belletje naar Ajax en je hoeft al niet eens meer de Arena of gemeente te vragen omdat het hier al ophoudt

15 april 2019 om 18:53

Ik hoef je toch niet uit te leggen dat het uitgesloten is dat de eigenaar van de Arena vak P supporters en dergelijke in de normale vakken gaat ontvangen?

Stel dat jong Ajax op (dubieuze) wijze het feestje van FC Twente verpest, wat denk dat er dan gebeurt? Is de kans dan niet aanwezig dat er massaal plastic stoeltjes afgebroken worden die richting het veld vliegen. Wat gebeurt er verder allemaal, kapotte toiletten, kapotte ramen noem maar op.

Geen enkel weldenkend mens zal de supporters van een club met een harde kern in haar eigen vakken ontvangen. De schade kan immens groot zijn.

Evenementen betalen tegenwoordig voor de politie inzet. De gemeente Amsterdam gaat niet betalen voor een feestje van mensen uit Enschede. Dat zal je dus zelf moeten doen of moeten vragen of de gemeente Enschede dat wil doen.

Je belt nu met Ajax en legt het verzoek bij hen neer om het eventjes te regelen. Ajax gaat dat niet voor je regelen, ze zijn al zeer vriendelijk door bijna 9 procent van de kaartjes op de Toekomst af te staan.

15 april 2019 om 19:59

Haar eigen vakken? Je huurt toch een complex? Zo ging dat ten tijde van de Grolsch Veste verbouwing ook. Toen werd het Gelredome gehuurd. Fraai als straks niemand gaat betalen voor politie inzet met supporters in de stad, haha. Maaskantje taferelen. Zoals in de KNVB regels staat: organisatie zorgt voor veiligheid in het stadion, overheid daarbuiten.

15 april 2019 om 20:11

Ik heb jullie jaarrekening nog even gekeken Speedy. Waarom dragen jullie zelf niets af aan politie inzet? Of zou je even de verwijzing willen quoten?

Ik kan begrijpen dat dit voor Twente fans frustrerend is, maar is toch niet meer dan logisch? Hoe zouden jullie het vinden als de F Side jullie stadion ff overneemt voor een wedstrijd? En kom alsjeblieft niet met die achterlijke PEC argumenten die hier niks mee te maken hebben, het gaat om de veiligheid en gesteldheid van het stadion in verband met de hoge opkomst. Ik kan me heel goed voorstellen dat het bestuur er niet op zit te wachten dat er duizenden Twente fans na afloop het veld op komen nadat ze waarschijnlijk hebben gewonnen. Ook staat vak p uiteraard niet bekend als lieverdjes, dus de kans dat er wat stoelen sneuvelen is ook meer dan aanwezig. Heeft niks met gunnen te maken dit, maar beeld je nogmaals in dat een stel Ajax hooligans de Grolsch veste ff komen terroriseren. Zeer spijtig voor de trouwe twentefans maar ik vind dit besluit meer dan begrijpelijk.

sportief meegedacht van Ajax !

maar wel zeiken als pec Zwolle niet akkoord gaat met het verplaatsen van een wedstrijd.

en dat is dan de rijkste club van Nederland

15 april 2019 om 15:42

Misschien kunnen ze hem in de kuip spelen! Of is het dan ineens niet meer een probleem van het thuisspelende team?

Misschien een extra prikkel voor Twente om niet gelijk weer te degraderen, want alleen in de Eredivisie mag je met de grote jongens meedoen en in grote stadioms spelen. Moest je maar niet degraderen en er komen veel meer kosten bij kijken..

De manier waarop het wordt gebracht is niet constructief te noemen en getuigt zelfs een beetje hautain, iets waar je als Ajax's zijnde toch iets anders mee om had moeten gaan vind ik.....

15 april 2019 om 16:08

Wat om ophef om...niks!? Twente heeft het recht te vragen naar de mogelijkheden de wedstrijd te verplaatsen. Daartegenover heeft Ajax het recht hier niet aan mee te willen/kunnen werken. Bij ieder artikel over Twente denkt half nederland zijn plasje te moeten doen. Man dat is echt te veel eer hoor! Maak je lekker druk met zn allen!

15 april 2019 om 16:58

Wat je zegt.. hoe het wordt gebracht
Ik denk dat in praktijk gewoon een verzoek is ingediend en is afgewezen. Niet meer en niet minder. Daar is echter weinig sensatie aan en scoort niet.

15 april 2019 om 18:38

@Jansen, ik las op het AD dat Ajax had verklaard dat ze heel goed begrijpen dat Twente meer supporters mee wil nemen, omdat Ajax dat ook wel eens heeft. Daar hebben ze begrip voor. Maar, zo vervolgen ze, is dat in dit geval niet mogelijk. Dat klinkt een stuk beter dan hier staat geschreven.

15 april 2019 om 18:41

Inderdaad, het is de toon die de muziek maakt

Nog niet eens aan gedacht maar Ajax kan daar niet eens over beslissen want ze zijn de huurder met een minderheidsbelang op de J.c. Arena. Contractueel zal wel vastgelegd zijn dat deze huur alleen geld voor het 1e elftal vandaar dat 2e stadion(netje) op de toekomst voor Jajax. Twente doet dus zijn beklag bij de verkeerde rechtspersoon en moten bij de directie van de J.c. Arena zijn.

15 april 2019 om 16:09

@janta, het zou in dat geval, dunkt mij, passend zijn geweest dat vanuit Ajax dienovereenkomstig aan te geven. En de reactie niet te beperken tot "we begrijpen dat Twente graag met meer supporters naar de wedstrijd wil komen, maar dat is niet ons probleem'". Dat lijkt me een kwestie van beleefdheid en fatsoen.

15 april 2019 om 16:19

Ik zie geen enkele rede waarom Ajax Twente tekst en uitleg moet geven. Een duidelijke nee lijkt mij wel voldoende.

15 april 2019 om 17:06

Precies, dat is dan ook het hele punt. Is al eerder gecommuniceerd maar Twente supporters vergeten elke keer dat zij een van de weinige zijn met een eigen stadion. De meeste clubs vinden een eigen stadion financieel gezien veel te riskant. Daarom wil Feyenoord ook garanties hebben van de nieuwe Kuip in plaats van hem zelf te bouwen.

Als ik het goed heb, is de Toekomst bij wedstrijden van Jong-Ajax nauwelijks gevuld. (dit seizoen gem. 719 toeschouwers) Is het dan niet mogelijk meer uitsupporters toe te laten? Dit gebeurt volgens mij wel meer.

Ik heb totaal niets met Twente, maar kan me voorstellen dat clubs met zo'n grote en trouwe aanhang, zeker voor de keuken divisie, bij zo'n beladen duel veel supporters mee willen nemen.
Los van deze wedstrijd is het natuurlijk vreemd dat er zo weinig uitsupporters kunnen komen. En dat geldt voor meerdere clubs.
Spelen in de Arena is met deze aantallen natuurlijk geen optie, of je moet tegelijkertijd de Toppers laten optreden.

15 april 2019 om 16:16

Ik het geen enkele klacht gehoord van de andere clubs uit de KKD terwijl Jajax alle wedstrijden op de toekomst heeft afgewerkt.

15 april 2019 om 20:57

Die konden dan ook geen kampioen worden op de Toekomst...

16 april 2019 om 12:57

Ook dat is een voorschot nemen van iets dat nog helemaal niet zeker is. Ondanks dat Jajax in de middenmoot staat geef is ze thuit in hun eigen stadin(netje) een grotere kans op een overwinning dan Twente.

Voor iedereen die vindt dat Ajax dit maar moet doen en dus eigenlijk van een thuiswedstrijd een uitwedstrijd moet maken, vinden jullie ook dat de Graafschap naar de Arena moet uitwijken mocht Ajax de voorlaatste speelronde kampioen kunnen worden? Dan kunnen er namelijk meer Ajacieden bij die wedstrijd aanwezig zijn.

15 april 2019 om 16:21

Haha ja precies. Laten we ook gelijk een aanvraag bij Groningen doen of ze alleen Ajax supporters willen toelaten bij hun thuiswedstrijd.

Voor mij was het geen probleem geweest om in de Arena te spelen. Wat mij echter opvalt is dat we hier wel allemaal redenen verzinnen waarom Ajax bezwaar zou hebben maar dat Ajax zelf eigenlijk geen inhoudelijke argumentatie geeft. Bijzonder zwak vind ik dat, wat is de afweging dat ervoor gekozen is het verzoek af te wijzen? Ik neem aan dat er toch wel iets van praktische, organisatorische of andere bezwaren kleven aan het verzoek? Als het niks uitmaakt dan zou je het verzoek net zo goed kunnen goedkeuren.

Ik vind het erg jammer, dit gedoe en gezeik rondom je promotie wil je niet hebben en dat gun ik Twente supporters ook niet.

15 april 2019 om 16:28

Die zullen er ook wel zijn denk ik. Maar het feit blijft dat geen enkele andere club in de KKD zoiets gevraagd heeft, en ook dat Ajax omdat ze beursgenoteerd zijn niet alles zomaar op straat kunnen en mogen gooien. Een halfleeg stadion kost gewoon veel geld, en de Arena gaan ze echt niet hiervoor vol krijgen. En als Twente wil je ook weer geen kampioenschap als je met 5000 mensen in een stadion waar er 55000 in kunnen zit.

15 april 2019 om 18:46

Dat Ajax niet zomaar alles op straat kan gooien spreekt voor zich, maar Ajax had wel iets meer beweegredenen mogen geven zonder daarbij in details te treden. Het gevolg is dat de mensen hier een houding in gaan zien die misschien helemaal niet terecht is.

Ajax heeft zelf ook wel eens duels naar de Arena verplaatst van Jong Ajax, als dat niet teveel gedoe en moeite zou zijn zou je daar nu ook aan kunnen meewerken. Nogmaals, misschien zijn er kosten of organisatorische zaken die het onmogelijk maken maar als Ajax dat gewoon keurig verteld dan zullen ze in Enschede ook wel snappen (de meederheid althans) waarom ze het moeten doen met 185 kaarten.

Ik vind dat normalisatie bij je eigen club begint, dus als het weinig moeite zou kosten zou ik graag zien dat Ajax meewerkt. Iedereen die alsmaar roept dat Ajax zelf ook altijd afwijzingen op verzoeken krijgt en daarom maar zou moeten weigeren hebben naar mijn mening geen punt. Een betere wereld begint bij jezelf. Maar nogmaals, ik sluit ook niet uit dat er wel degelijk argumenten zijn om deze beslissing te nemen. Ik betreur het alleen dat er op zo'n manier wordt gecommuniceerd.

16 april 2019 om 00:59

Ligt ook aan je bron. Volgens het AD had Ajax een stukje sympathieker geantwoord op Twente, al bleef de strekking nog steeds nee. Ik vraag me ook af of dit artikel direct van iemand is gequote.

Volgens mij is het voor elke Nederlandse club die ooit nog (meer) kans wil maken op Europees voetbal van belang dat Ajax zoveel mogelijk punten haalt voor de UEFA ranglijst. Dan is dit echt wel een ondergeschikt belang.

Fc Twente staat al een straatlengte voor op de concurrentie dus die worden sowieso kampioen. Draai de locatie van de wedstrijd om naar Enschede en jong ajax deelt mee in de opbrengst na aftrek van alle kosten.

Als mijn buren vragen een feestje te mogen vieren in mijn huis zeg ik ook Nee.... Daar ben ik ze geen uitleg voor verschuldigd lijkt mij. Vragen mag....maar weigeren ook...

15 april 2019 om 16:45

Jouw huis? Ajax huurt de Arena en mag blij zijn dat andere partijen (o.a. de Gemeente) in het stadion hebben geinvesteerd (nu weer met de opknapbeurt). Het zou mij niet verbazen dat de Gemeente Amsterdam besluit dat de wedstrijd, om veiligheidsredenen, in de Arena gespeeld moet worden. Dit kan Ajax niet tegenhouden. Ik vind het uitermate kinderachtig van Ajax door niet mee te werken, temeer omdat de Knvb geen problemen heeft met de verplaatsing naar de Arena.

15 april 2019 om 19:11

Ajax zal geen problemen hebben met spelen in de Arena. Het is alleen van de zotte om 1000 Twente supporters uit te nodigen. Overigens kan Ajax hier wel wat aan doen, namelijk gewoon weigeren. En als de gemeente alsnog zegt dat het in de Arena moet is dat prima, maar met dezelfde bezoekersaantallen. 185 man dus. God Twente wordt steeds zieliger.

15 april 2019 om 16:56

De arena is gewoon een zaal die je kunt huren en geen huis. Volle arena levert geld op . Voor jong Ajax maakt het niks uit. Dus waarom zou het niet in de arena kunnen?

15 april 2019 om 19:09

Omdat het nogal wazig is wanneer er 10x zoveel Twente supporters op de tribune zitten? Het is een Ajax thuis wedstrijd he. En de Arena komt ook niet vol te zitten. Als Twente in de Arena wil prima, maar dan ook gewoon 185 kaarten op een nog minder goede plek.

15 april 2019 om 16:57

Vreemde vergelijking om stadion met je eigen huis te vergelijken...

Was het proberen waard. Snap niet waarom mensen zich zo opwinden, Twente mag dit toch gewoon vragen? Nee heb je ja kun je krijgen. Weet niet precies wat de reden is maar Twente zou zich hier geen druk om mogen maken.

Zou als ik Twente was nu vragen aan de Knvb of het omgezet kan worden naar een thuiswedstrijd. Denk niet dat Jong Ajax hier zo heel veel problemen mee heeft. Twente word toch wel kampioen en iedereen is het er mee eens dat thuis kampioen worden leuker is als uit. Als dit ook word afgewezen dan maar gewoon verliezen van Jong Ajax en de eerst volgende thuiswedstrijd kampioen worden.

15 april 2019 om 19:08

Omzetten in een thuiswedstrijd? Hoe hard ben jij gevallen? Je speelt allemaal evenveel uit en thuiswedstrijden, maar jij wil het omgooien? Dan moet Twente gewoon verliezen en de week erna kampioen worden. En jij denkt dat Sparta dit ook goed vindt? Laten we Ajax Juventus morgen dan ook maar nog een keer in Amsterdam doen. Zal Juventus ook niet erg vinden

15 april 2019 om 19:45

Er is wel vaker een wedstrijd omgezet hoor.
Zo raar is het nog niet wat Grapsv zegt, en zo hoog vind ik hem niet gevallen.
Verder doen de jonge elftallen toch maar voor spek en bonen mee.

15 april 2019 om 20:49

Dus jij gaat nu de CL vergelijken met de KKD wat al beslist is? Wie is er nou hard gevallen? Ik zie in veel reacties dat je niet echt de slimste bent hier op VZ, blijkt nu wel weer.

Anyway, dit is gewoon vaker gebeurt in het verleden hoor. De KKD is beslist en niemand heeft hier last van. Het is ook maar gewoon een suggestie en geen werkelijkheid dus blijf maar rustig.

Ajax kan het verzoek natuurlijk weigeren maar dan zou ik ook graag de argumenten willen horen in plaats van alleen "het is niet ons probleem". Dit vind ik nogal arrogant.

15 april 2019 om 17:22

Competitievervalsing, heel simpel

15 april 2019 om 17:38

Dat maakt bij Europees voetbal ook niet uit. Daarnaast het is jong Ajax die spelen nergens om

Alles moet wel wijken voor de heren uit Amsterdam. De competitie wordt wel even aangepast voor de heren uit Amsterdam, maar als er een gunst wordt gevraagd die voor een andere club positief kan zijn, geven de heren uit Amsterdam niet thuis. Erg kinderachtig allemaal.

Aan de ene kant begrijpelijk dat Ajax hier niet aan meewerkt maar dit levert voor Ajax toch ook wat extra geld op (meer kaart verkoop, consumpties etc..)??

15 april 2019 om 18:41

Alleen als de hele Arena vol komt. En dat zal niet gebeuren.

Waarom zou je als Ajax moeten faciliteren dat de arena vol zit met twentesupporters en een paar Ajacieden? Vind het ook competitievervalsing als Ajax hier aan had meegewerkt

15 april 2019 om 17:35

Waarom zou je als PEC mee moeten werken aan een verzoek dat Ajax in dient bij de KNVB? De Ajax en de KNVB hebben niet eens gevraagd wat PEC er van vond. Waarom kun je als Ajax zijnde Twente dit dan niet gunnen? Ze geven nota bene aan dat ze vaak tegen problemen aan lopen.

15 april 2019 om 19:02

Die verschuivingen in duels zijn begin dit seizoen afgesproken, tussen alle clubs en de KNVB. Altijd leuk dat huilen wanneer het zover is. Moet je daarom Twente dit maar gunnen? Nee toch? Overigens heeft Twente niks te maken met diezelfde verschuivingen. En terecht, Twente speelt KKD. Hadden ze of beter hun best moeten doen in de beker of niet moeten promoveren. Dan mag je in de Arena.

Gezien de redenatie van Twente zou Ajax ook haar kampioenswedstrijd in een groter stadion moeten spelen als de wedstrijd den uitwedstrijd betreft.

15 april 2019 om 17:43

Toen jullie bij Heracles kampioen werden zat het stadion 90 procent vol met Ajacieden. Deed niemand moeilijk over en werd niet gecontroleerd

15 april 2019 om 18:59

Dat Is omdat half Almelo zijn kaartje had verkocht aan Ajacieden. Excelsior Feyenoord hetzelfde verhaal. Dat betekent niet dat Ajax de toekomst maar even moet uitbreiden he Yello (pak dan een plaatje van die gele m&m..). Overigens keur ik het af wat er toen bij Excelsior en Heracles gebeurd is.

15 april 2019 om 19:14

Hoeft ook niet , je kunt ook gewoon in de arena spelen. Kwestie van gunnen , net zoals ze dat bij Excelsior en Heracles ook deden. Maar goed dat is blijkbaar teveel gevraagd - en dat mag hoor dat recht hebben ze. Maar o wee als er Europees wordt gespeeld dan moet iedereen meewerken

15 april 2019 om 20:17

@ Yello:

Heeft niets te maken met gunnen, maar vooral met het kostenaspect. Zoals al door velen hier vermeldt kost het verplaatsen van de wedstrijd naar de arena tonnen (huur, personeelskosten, beveiliging etc).

Het wel of niet maken van die extra kosten is aan Ajax, en het antwoord is nee.

Misschien kan het bestuur van Twente aan de gemeente Enschede vragen of die nog ff 3-4 ton kunnen schokken, maakt niet meer zoveel uit na al die miljoenen die Twente al van de gemeente gekregen heeft..

Het is weldegelijk het probleem van Ajax, namelijk dat de veiligheid van eenieder gegarandeerd is en de openbare orde. Ik kan me prima voorstellen dat de burgermeester van Amsterdam dit duel zo gaat verbieden.

15 april 2019 om 17:48

@jagert, bij voorbeeld. Zo kan ik nog wel een paar redenen bedenken waarom het verstandig is het overigens vriendelijke verzoek van FC Twente niet in te willigen. Het zou echter van beleefdheid, fatsoen en beschaving getuigen dat dan in de reactie richting FC Twente te beargumenteren. In plaats van je te beperken tot 'dat is niet ons probleem'.

Gewoon een PSG'tje uithalen in Amsterdan en een week later thuis de kampioenschapswedstrijd spelen.

15 april 2019 om 18:03

Of een week later nog eens punten verspelen

Ajax heeft Juventus gevraagd of de wedstrijd in San Siro gespeeld kan worden zodat Ajax meer supporters kan meenemen. Hebben die rotzakken de euvele moed gehad om dat te weigeren.

Misschien moet de rest van de eredivisie Ajax ook maar vertellen dat hun Europees avontuur niet ons probleem is. Leer maar 3 wedstrijden spelen. (ja de coefficientie, aanzien eredivisie, niet mijn probleem)

15 april 2019 om 18:57

En iets zegt me dat je dit niet had geroepen wanneer niet Ajax maar PSV nu zo ver in de CL was gekomen. Maja, lekker bashen op Ajax he. Dit heeft ook niks te maken met deze kwestie dus doe niet zo raar. Ajax moet maar meer twente fans toelaten en in de Arena spelen, omdat het competitie programma voor hen is aangepast, zoals van te voren afgesproken is met alle clubs? Yeaah. Moet Ajax straks ook de diesel betalen van de Twente bus? Want hey, dat heeft er ook niks mee te maken!

15 april 2019 om 19:31

Echt, een klein beetje kritiek op Ajax en je bent aan het bashen. Zeker lid van de fluwelen groep die overal aanstoot aan neemt?

Maar het heeft er wel degelijk mee te maken. Ajax duwt andere clubs ook hun zin door de strot mbv de KNVB. De KNVB staat hier positief tegenover, laat dan ook wat goodwill zien aan je mede clubs. Misschien een bedankje dat uiteindelijk een paar andere clubs hun zooi omgooien voor Ajax zijn avontuur.

Dus de Ajax bril af, beetje ophouden met een wijzen en accepteer dat wat meer fatsoen dan 'niet ons probleem' hier wel op zijn plaats was. Echt kansloos weer dit, van beide. Dus goede avond, denk er maar eens over na.

Wat een idioten lopen hier toch rond. Hoe kan je in godsnaam het verplaatsen van wedstrijden erbij halen als argument in deze situatie. Heeft werkelijk niets met elkaar te maken. Is ook een Knvb besluit daarnaast..

En Twente moet gewoon niet zo zeuren. Zijn zelf gedegradeerd en moeten daardoor tegen Jong Ajax die inderdaad op De Toekomst zijn wedstrijden afwerkt. Moeten we dan ineens uit gaan wijken omdat zij op bezoek komen? je speelt het hele jaar al in stadions waar maar een enkeling in kan. En nu is het een probleem omdat je kampioen kan worden? Zou het prima vinden als het in de Arena afgewerkt word, maar mensen die nu weer een reden zien om op Ajax te haten mogen zich wel even achter de oren gaan krabben.

15 april 2019 om 18:20

Het is ook maar een verzoek , het hoeft ook niet. Maar die arrogante reactie he

15 april 2019 om 18:41

Arrogante reactie? Dat een of andere woordvoerster het een beetje dom verwoord tegenover de media is zo, maar gelijk weer gaan roeptoeteroen over arrogantie slaat weer nergens op. Maar goed dat doen ze in 'de provincie' nogal graag. Twente zal van Ajax een inhoudelijke beslissing op het verzoek hebben gehad. Zie Twente, als fatsoenlijke club, dit gewoon accepteren. Hoop van harte dat ze promoveren want ze horen gewoon in de eredivisie.

Hoe een grote club klein kan zijn. Maar wel zaniken wanneer de champions league eraan komt, dan moeten O.a. Zwolle / De graafschap en PSV alles maar accepteren. Je wordt er weer even aan herrinerd waarom bijna heel NL ze het liefst wekelijks onderuit ziet gaan.

Dom idee misschien - maar kan de KNVB deze pot niet gewoon aflasten en verplaatsen? Kan Twente lekker in eigen huis proberen kampioen te worden en spelen we deze pot gewoon als het toch meer nergens om gaat.
- Heeft Twente zijn feestje
- Heeft Ajax geen verkapte uitwedstrijd en extra kosten
- Heeft de stad geen gezeik met ronddwalende fans

Edit: of AZ en MVV lief aankijken en de Goede Vrijdag en Paasmaandag omdraaien

15 april 2019 om 18:54

Het is een idee, dus het mag geopperd worden. Maar kunnen we het er niet gewoon bij laten dat het een uitwedstrijd is en Twente dit seizoen gewoon niet in de Arena speelt? Als er duizend man van vak P wil komen gaat het ook fout, die worden echt wel opgewacht door Ajax fans. Ze hebben het gevraagd maar niet het gewenste antwoord gekregen, klaar. Dat er dan duizend fans zo triest zijn om te provoceren dat ze naar Amsterdam komen, prima. Ze komen van een koude kermis thuis. Ik ga er vanuit dat zowel politie als Ajax supporters klaar staan, en terecht.

15 april 2019 om 19:18

Hoezo worden die opgewacht? Wil je er een vechtpartij van maken ofzo. Twente supporters willen gewoon eventueel een feestje vieren. Ajacieden mogen meedoen of naar huis gaan. Dus hoezo zou er een probleem zijn?

15 april 2019 om 21:05

Graag! Het zure scenario zou alleen zijn dat Sparta verliest vrijdag. Dan is Twente zonder te spelen al kampioen.

Ik snap best dat je in deze belangrijke en drukke week geen zin hebt om ook nog dingen te regelen voor een KKD-wedstrijd, waar voor jezelf niks op het spel staat. Met het feit dat het tussen Ajax en Twente-fans niet altijd lekker gaat, is het ook kort tijd om genoeg handhavers te regelen. Want je weet gewoon dat er 'hooligans' van Ajax naar de wedstrijd zullen gaan puur voor het irriteren en uitlokken van Twente-fans.

Er is vrijwel maar 1 oplossing... net als Juventus en PSG expres verliezen zodat je thuis kampioen kan worden.

Niet jullie probleem, maar een beetje mee denken en mee werken zou fijn zijn. Doet de KNVB toch ook bij en voor jullie.

Snap niet dat Ajax zo moeilijk doet.

Gezien het meerendeel van de reacties hierboven blijkt wel weer hoe laag het gemiddelde IQ in NL is, dat een bestuur / directie van een club door is geslagen en hiermee een club op de rand van een faillissement heeft gebracht zegt uiteraard niets over de club zelf of de geweldige supporters van een club.

Er hebben heel veel mensen heef veel tijd, energie en geld ingestoken om FC Twente te redden. Hierbij moeten we ook eens kijken naar onze geweldige eredivisie met clubs zoals Fortuna Sittard, FC Emmen enz...niets ten nadele van deze clubs, absoluut niet, maar deze gaan de eredivisie niet echt sterker maken.

Twente is en blijft qua grote en achterband de 4e club van Nederland en zal altijd een toegevoegde waarde zijn in de Eredivisie.

Dat er zoveel mensen zo achterlijk blijven reageren zegt meer over het feit dat ze maar heel beperkt kunnen denken, of vindt men dat de Knvb zoveel betekend op het moment voor het Nederlandse voetbal ? Het enige wat daar op het moment zit zijn mensen die het geweldig vinden om in de spotlights te staan en graag overal aan mee willen doen maar tot weloverwogen besluitvormingen te komen voor het Nederlandse voetbal ho maar...

Just my 2 cents....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Manchester United wil in het komende jaar zes nieuwe spelers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren