Tranen na uitschakeling tegen Ajax: ‘Het deed pijn, heel veel pijn’

Maandag, 15 april 2019 om

Ajax staat momenteel in de kwartfinales van de Champions League tegen Juventus, nadat de Amsterdammers over twee wedstrijden te sterk waren voor Real Madrid. Dani Carvajal moest een traantje laten toen hij besefte dat de Madrilenen na drie Champions League-titels op een rij al in de achtste finales eruit waren geknikkerd door Ajax.

De Spaanse verdediger besefte pas laat in de verloren thuiswedstrijd (1-4) dat Real aan moest zetten om eliminatie te voorkomen. “Toen het 0-2 stond, wisten we allemaal dat we wakker moesten worden. De 0-3 deed ons echt pijn. Op dezelfde avond moesten we de stand nog gelijktrekken naar 3-3 om ons te kwalificeren voor de volgende ronde”, zegt Carvajal in gesprek met Marca.

“Het was een slechte wedstrijd van onze kant. We hadden zelfs nog vier of vijf duidelijke kansen om het tij te keren, maar het lukte niet. Dat is ook voetbal. Zij waren beter en dat is waarom ze nu in de kwartfinales staan”, aldus Carvajal, die erkent dat hij het nadien moeilijk had. “Ik ben soms in emotioneel opzicht een wrak. Het deed pijn, heel veel pijn.”

“Ik voelde ook ingehouden woede. Ik had die nacht heel weinig geslapen”, vervolgt Carvajal, die het duel met Ajax met pijntjes speelde. “Ik had al een tik gekregen tijdens de wedstrijd tegen Barcelona, dus het was al wat gevoeliger. Ik voelde het in de zestigste minuut, maar bij zo'n wedstrijd (tegen Ajax, red.) neem je het risico. Als je dat risico dan niet neemt, wanneer wel?”Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door dennish)

Real Madrid spelers lijken soms ook net mensen

15 april 2019 om 14:13

Wat heeft dat ermee te maken verkoop van Ronaldo was gewoon zelfmoord dit had iedereen zien aankomen.

15 april 2019 om 15:45

Ronaldo had ons niet gered dit seizoen. Vorig seizoen liep het ook voor geen meter. In de CL was het vorig jaar steeds met hakken over de sloot en Ronaldo’s honger begon zelfs minder te worden. We hebben gwn een paar nieuwe frisse spelers nodig

15 april 2019 om 16:12

Met hakken over de sloot? Je schakelt PSG, Bayern en Juventus uit en wint vervolgens redelijk makkelijk van Liverpool in de finale. Wat had je dan verwacht dat Real al die ploegen wel ff uitschakeld. Dat waren gewoon de sterkste tegenstanders die je kon treffen (misschien Barca). Dat heeft niks met hakken over de sloot te maken maar met kwaliteit van de tegenstander. Real speelde ook gewoon sterk en Ronaldo al helemaal. Hoezo begon zijn honger minder te worden? Heb je hem dat gevraagd? 13 wedstrijden en 15 doelpunten en zijn honger is weg haha. Dat is gewoon pure speculatie. PSG win je gewoon 2 keer van, Bayern was gewoon een gelijkwaardige tegenstander en Juventus maak je het onnodig spannend want Real speelde Juventus helemaal kapot in de uit-wedstrijd.

15 april 2019 om 16:39

In de competitie leek het echt nergens op. We waren in november al uitgeschakeld voor de titel en de uitschakeling tegen leganes in de beker. Ronaldo had er tot Februari in maar 4 gemaakt. Dat is voor hem echt absurd.

15 april 2019 om 16:54

Daar heb je gelijk in, dacht dat het over de CL ging. Tweede seizoenshelft was overigens wel een stuk sterker maar de 1ste seizoenshelft inderdaad dramatisch. Ronaldo had overigens wel die zware schorsing aan het begin van het seizoen maar dat veranderd de slechte prestaties in de competitie inderdaad niet..

15 april 2019 om 14:41

Hoop dat dit Ajax deze CL reeks een soort van 'Leicester city is' met de cup met de grote oren als eindresultaat...zou een juweel voor het voetbal in zijn algemeenheid zijn.

Een uitgesproken voetballer, die ook al meteen na de wedstrijd zelfkritisch was. Dit soort spelers zijn toch leuker om voor de camera zien te verschijnen dan spelers met een voorgekauwd mediagetraind verhaal.

15 april 2019 om 14:25

Eens Ajax073!

Ik vind alleen de volgende uitspraak wel vreemd:
De Spaanse verdediger besefte pas laat in de verloren thuiswedstrijd (1-4) dat Real aan moest zetten om eliminatie te voorkomen.'toen het 0-2 stond, wisten we allemaal dat we wakker moesten worden. De 0-3 deed ons echt pijn'.

Dit komt toch over als onderschatting vanuit zijn kant. Natuurlijk komt het voor Real vaak wel goed, maar je moet ook de wedstrijd/tegenstander aan kunnen voelen. Als je pas na de 0-2 gaat beseffen dat je aan de bak moet, is dat toch wel kwalijk en is dat best triest. Vooral in een seizoen dat de CL de enige prijs is die je nog kunt winnen.

15 april 2019 om 14:33

Hij bedoelt denk ik, dat de 0-2, met een winst van 1-2 in Amsterdam in het achterhoofd, een wake-up call was en ze snel de 1-2 moesten scoren om alles weer gelijk te trekken. Maar dat de 0-3 ze vervolgens deed beseffen, dat het wel erg moeilijk zou worden om er nog 3 te scoren en het wellicht over kon zijn. Natuurlijk was er onderschatting, zie de opzettelijke schorsing van Ramos, maar het te laat beseffen is pijnlijk.

15 april 2019 om 14:35

Dacht precies hetzelfde.
Voor Real kwam het meestal wel goed, o.a. door de klasse van ene Ronaldo.
Ze hebben dat nog niet weten op te vangen. De huidige selectie bestaat nog steeds uit een aantal uitstekende spelers, maar je zult uit een ander vaatje moeten tappen om succes te blijven hebben, werken aan een goede tactiek, de tegenstander serieus nemen.
Dat hebben ze verzuimd en daarom staan ze nu op alle fronten dit seizoen met lege handen.

15 april 2019 om 14:40

@buitenspelval

Dat zou inderdaad goed kunnen, maar hij zegt het voor mijn gevoel anders dan jij het schetst.

Hij heeft tot de 0-2 gedacht dat het wel goed zou komen in een wedstrijd die heel moeizaam verloopt. Op dat niveau zou dat gewoon niet mogen (ook niet tegen een op papier mindere tegenstander zoals Ajax). Dat je dan pas wakker wordt, is in mijn ogen niet goed en dat is ook wel gebleken uit de uitslag. Vooral als je weet dat de uitwedstrijd ook niet best was (buiten het goede resultaat).

15 april 2019 om 14:50

@koeral

Ik denk ook dat hij er vanuit ging, dat het wel goed zou komen en Real, zoals het altijd gewend was, op basis van ervaring en routine de wedstrijd alsnog naar zich toe zou trekken.

Stom natuurlijk, maar na 3x de CL winnen op rij wordt men overmoedig en vergeet je schijnbaar, dat er ooit een eind aan de zegereeks komt. Ajax is toch een club uit het kleine Nederland, dat zorgt blijkbaar voor onderschatting en zelfoverschatting. Dat kan er zomaar insluipen

Doet me een beetje denken aan het prima AZ van Van Gaal, dat tegen het kleine Excelsior kampioen kon worden, maar op Kralingen pijnlijk de titel misliep. Of de het pijnlijke verlies van Ajax in Doetinchem, waar Ajax ook al dacht, dat de kampioenswedstrijd een formaliteit zou worden.

15 april 2019 om 14:53

@buitenspelval

Klopt en het is ook menselijk om die gedachten te hebben. Als ik vroeger tegen een mindere tegenstander moest voetballen, dacht ik er bij voorbaat ook makkelijker over. En dat zal ook op het hoogste niveau gelden (hoe stom en fout het ook kan zijn). Nogmaals, niet goed, wel menselijk. Des te pijnlijker was de uitschakeling van Real.

En die wedstrijd vergeet ik (helaas) nooit meer. Is wel een beetje te vergelijken met deze wedstrijd.

15 april 2019 om 15:04

@koeral

Nee, voor ons Ajacieden was die bewuste wedstrijd een pijnlijk litteken, dat nooit helemaal weg zal gaan. Hopelijk kunnen we dat aan het einde van dit seizoen wat verzachten met de 34ste 💿

15 april 2019 om 15:06

Die onderschatting was er al in Amsterdam , toen Ramos die gele kaart pakte. Toen ze met 1-2 voorstonden dachten ze al dat ze in de volgende ronden zaten. Hoe anders is het verlopen ....

15 april 2019 om 15:10

@buitenspelval

Haha klopt, en die litteken zit diep! Nog een paar wedstrijden vlammen en we kunnen hopelijk na een lange tijd eindelijk weer feest vieren

Toch mooi dat Ajax zelfs nu nog van Real Madrid kan winnen zelfs nu de grote clubs in de grote competities vele malen meer geld te besteden hebben dan Ajax in de Mickey mouse competitie. Zelfs een degradant in de PL competitie heeft nog meer dan Ajax te besteden. Dat maakt het resultaat van Ajax des te knapper.

15 april 2019 om 14:43

Het hoort bij voetbal en zal altijd bij voetbal blijven horen. Nu is het Ajax en zijn we allemaal gelukkig, omdat de voorgaande jaren dit soort dingen nooit gebeurde. Kijk maar naar Zuid Korea op het WK tegen Duitsland.

Ajax als uitspelende ploeg is echt een rotploeg om tegen te voetballen. Dat gaat Juventus ook weer ondervinden morgen. Je wordt in eigen huis flink onder druk gezet en aan de andere kant opgejut door het eigen publiek om vooruit te voetballen... Dat is de reden dat Ajax altijd scoort in uitduels dit jaar. De ploeg is gemaakt om kansen te creã«eren en Juventus is gemaakt om vooral niet te verliezen.

15 april 2019 om 15:24

Zou dat ook niet gedeeltelijk liggen aan de Ajax uit supporters? Die zijn ook geweldig en verdienen ook alle lof voor hoe zij de ploeg steunen en toezingen.

15 april 2019 om 16:13

Zullen we dit plan maar aanhouden, veel kansen (doelpunten) voor Ajax en een Juventus dat niet verliest. 2-2 of 3-3 prima stand en precies volgens plan!!

Hij besefte pas laat dat ze aan moesten zetten om eliminatie te voorkomen? Das wel vreemd. In de wedstrijd in Amsterdam wonnen ze weliswaar, maar ze konden toen al toch zien dat Ajax uitstekend op CL niveau kon voetballen.

Gezien het voor Real de laatste kans was om nog wat van dit flutseizoen te maken zou je toch vanaf minuut 1 met het mes tussen de tanden moeten spelen?

Ik zeg niet dat de Real spelers geen mentaliteit hebben, anders speel je daar niet. Maar ik heb wel het vermoeden dat van enige onderschatting in Madrid wel sprake was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4239 fans
Stand
Actuele wedstrijden

86 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren