Ongeloof om Nathan Aké en Virgil van Dijk: ‘Alsof hij Andrea Pirlo is’

Maandag, 15 april 2019 om

Garth Crooks is onder de indruk van Nathan Aké en Virgil van Dijk. De oud-aanvaller van onder meer Tottenham Hotspur en Manchester United is tegenwoordig analist bij de BBC en heeft beide Nederlanders opgenomen in zijn Team van de Week. De Engelsman genoot van de verdedigers van respectievelijk Bournemouth en Liverpool.

"Wederom een staaltje meesterlijk verdedigen van Aké tegen Brighton & Hove Albion. Als Aké geen ballen aan het wegkoppen was uit zijn eigen strafschopgebied, dan was hij wel belangrijk bij enkele briljante tegenaanvallen", schrijft hij op de site van de BBC over de inbreng van de Oranje-international bij de overwinning van Bournemouth op Brighton (0-5).

Ook Van Dijk mag op complimenten rekenen van Crooks. De aanvoerder van het Nederlands elftal wist onder meer vijf keer de bal succesvol weg te werken in de gewonnen wedstrijd tegen Chelsea (2-0), terwijl negentig procent van zijn passes bij een teamgenoot terechtkwam. “Het begint belachelijk te worden”, aldus Crooks over de klasse van Van Dijk.

De oud-voetballer was onder meer onder de indruk van de aanvallende impulsen van de stopper. “Virgil van Dijk geeft nu ook ballen aan Mohamed Salah alsof hij Andrea Pirlo is. Niet alleen leidt hij de verdediging alsof het een militaire operatie betreft: hij weet ook nog eens beslissende passes te fabriceren. Is er iets wat deze gast niet kan momenteel?”Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door vernon)

over Van Dijk hoef je niet veel meer te zeggen, veel betere verdedigers ga je niet vinden. hij is niet alleen verdedigend sterk maar ook in meevoetballend en aanvallend opzicht. als we het hebben over allround verdedigers is hij samen met Ramos de beste ter wereld imo

15 april 2019 om 13:55

Zonder de achterlijke theatervoorstellingen, uitvallen tegen de scheidsrechters en schandalige overtredingen die Ramos elke week nodig heeft. Van Dijk is een gentleman, die vergelijk je niet met een etterbak als Ramos.

15 april 2019 om 16:23

VvD is iedereen het over eens. Echter vind ik Ake beter dan De Ligt. Ake en VvD moet het duo zijn bij NL.

15 april 2019 om 16:52

Warabe, je maakt een grapje mag ik hopen

15 april 2019 om 13:56

Vind hem nog een stuk beter, Ramos was wel klasse teven Real en heeft natuurlijk veel belangrijke goals en prijzen gewonnen de afgelopen jaren. Maar positioneel, in de duels en zijn tackling komt hij niet in de buurt van Virgil.

15 april 2019 om 14:01

@ajaxcunian

ik ben ook niet echt een fan van Ramos maar iemand die zich al zo lang staande houd in de top en zoveel grote prijzen heeft gewonnen moet wel wat kunnen. hij heeft ook vaak belangrijke goals gemaakt zoals bv in de Champions League finale

zou ik als club zelf mogen kiezen tussen de twee zou ik ook voor Van Dijk gaan, zeker ook omdat hij een stuk jonger is als Ramos dus nog een tijdje langer mee gaat

15 april 2019 om 14:57

Ramos kan zeker wat, dat spreek ik absoluut niet tegen. Hij gaat de geschiedenisboeken in als een van de grootste verdedigers aller tijden.

15 april 2019 om 16:46

@AjaxCunian Ramos kan alles wat van Dijk ook kan, en heeft alles al laten zien wat van Dijk nu laat zien. Mensen vergeten even dat Ramos al ruim 10 jaar in de basis staat bij Real Madrid en al jaren in het beste elftal van de wereld staat, en het mede dankzij Ramos was dat ze uit nog met 2 - 1 wonnen van Ajax. Zonder Ramos had Ajax ook thuis Real gesloopt. Verschil echter tussen Ramos en van Dijk is dat van Dijk de return tegen Ajax gewoon had gespeelt, heeft niet het aggresieve en soms valse acties van Ramos nodig. Misschien heeft van Dijk op dit moment een streepje voor op Ramos, maar ik twijfel er niet aan dat Ramos een grotere legende zal zijn dan VVD.

15 april 2019 om 17:31

De passing van Ramos is echt veel minder. In de opbouw heb ik Ramos altijd al vrij matig gevonden. Ramos zal vooral een grotere legende worden omdat hij in een legendarisch elftal speelde dat zo veel prijzen won. Dat is natuurlijk ook zeker voor een belangrijk deel aan Ramos te danken maar het is gewoon wel een feit dat Ramos altijd een (veel) beter team om zich heen heeft gehad.

15 april 2019 om 20:23

@henkurt Het is ook een feit dat Ramos al op zijn 17e ofzo door Real is weggekocht bij Sevilla en hij daarna nagenoeg altijd een basisplaats heeft gehad bij zowel Spanje als Real Madrid. Hoezo vind je de passing van Ramos minder als ik vragen mag? Het is niet alsof van Dijk daar nou met kop en schouders boven uitsteekt, het is gewoon iets van recent wat mensen opvalt. Ik stond altijd versteld van de passes die Ramos en Xabi alonso soms verstuurde, dat zag je Pepe nooit doen, en weet je hoelang dat al geleden is? Sorry het duurde Nederland tot ongv van Dijk zijn 26e verjaardag om te erkennen dat hij een wereldspeler is en hij is al binnen 1,5 jaar veel beter in alles dan een speler die al ruim 10 jaar aan de top staat, vergelijking gaat echt mank. Morgen is Frenkie zeker ook beter dan Xavi als ze Juventus uitschakelen.

15 april 2019 om 21:05

Ramos is absoluut niet zo sterk in de tackle, sterk in de lucht, fysiek zo sterk en positioneel zo sterk als van Dijk. Geen kans. Kijk je wel Real? Hij en Varane schutteren zo enorm vaak, daar doen een aantal Cl's niets van af.

15 april 2019 om 22:45

AjaxCunian Dus jij bent Ajax fan en gelooft dat verdedigen alleen de verantwoording is van de achterste 4? Een ploeg dat zo aanvallend speelt als Real moet verdedigen als team, net als Ajax nu laat zien. In alle opzichten die jij net opnoemt is Ramos wereldklasse, fysiek niet zo sterk als van Dijk die geef ik je. De enige keren dat ik Ramos heb zien schutteren tegen spelers is tegen Messi en Ronaldinho. Kijk jijzelf wel Real? Als er een speler is die nagenoeg altijd zijn niveau haalt is het Ramos, die nog vaak vuil werk opknapt voor Varane. Die nog vaak genoeg wedstrijden beslist voor Real. Laat van Dijk eerst prijzen winnen en dan praten we verder. Ik ben zelf een groot fan van Virgil, maar Ramos heeft geschiedenis geschreven en Virgil tot nu toe nog niet.

16 april 2019 om 11:59

Je vergeet een heel belangrijk moment. Heb Ramos namelijk nog noot zo erg zien schutteren als tegen Robben op het WK in 2014.

16 april 2019 om 13:37

Weer zo een drogreden. Wat kan Virgil eraan doen dat hij nog nooit in een wereldteam heeft gespeeld? Kijk hoe hij Liverpool heeft beinvloed sinds zijn komst, dat zie ik Ramos weer niet doen.

Kijk hoeveel penalties Ramos de laatste jaren heeft weggegeven, hoeveel kaarten en vooral rode kaarten hij heeft gepakt. Mag je daar dan niets van zeggen? Het is waar dat Real niet zo geweldig als een team verdedigt, maar het duo Ramos-Varane is ook gewoon enorm vaak kwetsbaar gebleken, en ook tegen de mindere goden in Spanje. Real krijgt als structureel echt te veel tegengoals tegen, en dat is helemaal niet louter de schuld van Ramos, maar daar is hij ook debet aan.

16 april 2019 om 20:27

@elamdaoui1 Hij werd er compleet uitgerend ja, dat kan iedereen gebeuren tegen Robben als je met zoveel ruimte in je rug speelt.

16 april 2019 om 20:47

@AjaxCunian Wat van Dijk eraan kon doen? Van Dijk heeft zich prachtig ontwikkeld, maar over een veel langere periode heeft Ramos gewoon op een aantal hogere niveaus veel beter gepresteerd. Ramos heeft 2 eks 1 wk en 4x de CL gepakt allemaal als basisspeler. Hadden we het ook over zijn rode kaarten na de gewonnen finales waar hij volgens mij allemaal basis stond? Je kan lekker al die mensen in Engeland blijven napraten maar van Dijk vergelijken met Ramos is alsof we nu Mbappe gaan vergelijken met Messi en Ronaldo. Tuurlijk brengt Mbappe nu iets extra’s, maar de vergelijking gaat compleet mank. Daar komt bij dat Ramos Real vaak genoeg bij de hand neemt en heeft genomen. Jij hebt net als de rest een mening, maar dat Ramos al 10 jaar bij de beste verdedigers hoort is een feit. Dus dat jij die paar CL’s van Ramos niet zo bijzonder vind is pure afgunst. Ramos is niet zo goed omdat Real de afgelopen 2 verval jaren veel tegendoelpunten krijgt. Maar van Dijk kan er niet zoveel aan doen dat hij in een slecht team speelt. Je praat echt zoveel onzin, heb je dat zelf niet door?

16 april 2019 om 20:52

Weer onzin, ik ontken dat zeker niet. Al die prijzen zijn geweldig, maar heeft hij die in zijn eentje gewonnen? Dat is toch afhankelijk van het team, ookal heeft hij daarin een bijdrage geleverd?

Ik beoordeel niet de Ramos van 10 jaar geleden, ik kijk naar nu. Of vind jij Rooney dan ook beter dan Mbappe?

De afgelopen tijd vind ik van Dijk inderdaad een hoger niveau halen. En Ramos is inderdaad een van de grootste verdedigers van de afgelopen 10 jaar.

Ik zeg niet dat Ramos daarom niet zo goed is. Ik zeg dat Ramos wel degelijk zijn mankementen heeft, meer dan van Dijk die heeft.

16 april 2019 om 22:24

@Ajaxcunian Rooney is practisch al gestopt en van Dijk en Ramos spelen allebei gewoon. Gebruik ik Salah als voorbeeld, hij speelde vorig jaar op het niveau Messi/Ronaldo, maar je moet dat niveau maar 10 jaar vast houden. Adriano was ooit ook veel beter dan Zlatan, zou je nu nog ooit iemand horen zeggen dat Adriano beter is dan zlatan? Ik denk van niet. Ramos is altijd de definitie geweest van een complete verdediger, dus om dan over te komen alsof van Dijk met kop en schouders boven hem uitsteekt, vind ik gewoon echt onzin. Van Dijk is een beest, maar hij staat bij wijze van spreken nog in zijn begin jaren van de absolute top, laat hem het nu constant bewijzen. Mocht hij ooit gigantisch succes hebben, laat maar zien dat je het ook daarna nog kan opbrengen, iets wat Ramos jaar in jaar uit doet.

17 april 2019 om 11:47

Daar gaat het helemaal niet om. Salah presteerde ook niet op Messi/ronaldo niveau, maar was vorig seizoen inderdaad beter dan een Kane bijvoorbeeld.

En van Dijk is al langer briljant hoor, maar nu heeft hij de gelegenheid om dat te laten zien in een topteam.

Compleetheid zegt me niet alles, ik vind Pique net zo compleet. Pogba is een ongelooflijk complete voetballer, maar komt niet in de buurt van Modric die veel specifiekere kwaliteiten heeft.

Je mag wel blijven doordraven over Ramos z'n legende, maar in actuele prestaties doet hij het niet beter dan van Dijk (individueel). Alle cijfers wijzen daar bijvoorbeeld ook op uit.

15 april 2019 om 14:11

Ik vind dat je Chiellini daar ook wel bij mag plaatsen. Die heeft op voetballend opzicht ook enorme stappen gemaakt de afgelopen jaren. Verdedigend is hij natuurlijk al langer wereldtop.

15 april 2019 om 15:00

Inderdaad imo beste verdediger ter wereld op basis van de laatste 5 jaar. Nu is V Dijk net zo goed, maar vind ze beter dan Ramos puur omdat klasse siert en al dat theater niet. Daarnaast is Chiellini zo stabiel en professioneel dat hij vaak net zo onzichtbaar acteert als Lahm dat zijn hele carriere heeft gedaan. Dat maakt je ook een betere voetballer.

15 april 2019 om 15:19

Tja klasse of niet, Ramos kan de prijzen voorleggen die hij won, voor mij de absolute nummer 1 van de afgelopen 10 jaar. Van Dijk op dit moment beter, zeker weten maar Ramos blijft Ramos. Hopelijk kan Virgil de titel pakken of CL of doe maar beide

15 april 2019 om 14:12

Je vergeet Piqué

15 april 2019 om 15:04

Pique is sinds Puyol minder goed geworden, die 2 waren in die laatste jaren op hun best. Dominant voetballen, als verdediger bijdragen aan het aanvallende spel en alles winnen hoeft niet te zeggen dat je de beste verdediger bent.

15 april 2019 om 16:11

@schop1989 dan heb je toch te weinig wedstrijden gezien. Vroeger kon Puyol het verdigende werk doen zodat Pique zich meer met de opbouw kon bemoeien. De laatste jaren, en zeker dit jaar, is Pique zowel verdedigend als aanvallend (een van) de beste verdediger ter wereld. Zelfs bij de Madrid kranten als Marca en As wordt hij bestempeld als beste verdediger ter wereld. Ik wil niet zeggen dat Pique beter is dan VvD of Chiellini, maar minimaal in die categorie.

Het is toch ook te bizar voor woorden? Jarenlang was onze verdediging 3x niks. En nu hebben we gewoon van Dijk, de Ligt, de vrij en Ake!

15 april 2019 om 13:55

Jammer genoeg hebben we hetzelfde probleem als de Belgen hebben gehad (en misschien nog steeds hebben), dat we geen fatsoenlijke backs hebben. België heeft volgens mij ook een tijd met vertonghen op de back gespeeld. Leuk veel goede centrale verdedigers, maar had liever twee goede centrale en twee goede backs gehad.

15 april 2019 om 14:04

@kleinegeneraa7

Ake kan ook linksback spelen dus dat zou een optie kunnen zijn. een Dumfries in vorm vind ik ook een hele goede rechtsback, hij is alleen na de winterstop helaas een stuk minder. verder is het idd vrij matig qua backs die beschikbaar zijn voor Oranje

15 april 2019 om 14:14

@kleinegeneraa7

Het is ook bijna een droom om op elke positie iemand te hebben die top is of elke week uitblinkt. Dat is maar voor weinig landen/generaties weggelegd. Gelukkig is het centrale duo nu wel top en dat scheelt al een hoop, ook voor de backs.

15 april 2019 om 14:34

Twee goede centrale verdedigers is top. Vier beter. Maar Italië heeft die ook en ook zij ontbraken op het WK. Er is meer nodig.

15 april 2019 om 14:59

De top of wekelijks uitblinken is geen eens nodig. Onze backs zijn gewoon echt van de onderkant van de subtop. Dat is gewoon te matig als we echt weer mee willen doen, vooral omdat je in de voorhoede ook niet de toppers hebt. De echt laatste goede back die ik in het Nederlands elftal ben gezien was Van der Wiel tijdens het wk 2010. Daarna is het gewoon dramatisch geweest en zie ik het ook niet snel verbeteren.

15 april 2019 om 15:01

Hateboer speelt in Italie steevast basis bij Atalanta, die ondertussen gewoon meedoen voor de CL plaatsen.
Op links is het helaas wel vrij matig allemaal, Daar zou je Pieters neer kunnen zetten, die verdedigend het sterkst is. Of Van Anholt die aanvallend weer beter is.

15 april 2019 om 15:16

Echt heel vreemd dat Pieters er niet bij is en Hateboer moet ook gewoon selectie zitten idd. Pieters speler van de maand en doodleuk thuis laten. Ja het is 'maar' Frankrijk maar is toch een prestatie

15 april 2019 om 15:35

Hateboer is een wingback in een 5mans verdediging. Daardoor hoef je minder verdedigende kwaliteiten te bezitten. In een 4mans gaat hij zeker door het ijszakken. Kijk bijvoorbeeld alonso. 5mans verdediging fantastisch maar nu heel dramatisch want dan kome je verdedigende kwaliteiten aan het licht.

15 april 2019 om 16:59

Klopt. Had echt gehoopt dat Haps daar nu zou staan maar deze jongen is gewoon constant geblesseerd, was een prima linksback geweest en natuurlijk al veel verder in z'n carriere zonder al die blessures.

Voor de rechtsback is Dumfries gewoon degelijk, hij voert z'n taken gewoon prima uit. Is geen topper en heeft 0,0 techniek maar is wel een beest. Verdedigend zeker beter dan Karsdorp, Janmaat, Hateboer of Tete. Aanvallend helaas iets minder door z'n techniek.

Het enige echte probleem waar Oranje tegenaan gaat lopen over een aantal jaren zijn de Keepers. Wat staat er eigenlijk achter Cillessen wanneer hij op leeftijd is? Maak me hier wel zorgen om want ik zie in de jeugd bij geen enkele club echt iets lopen.

15 april 2019 om 14:11

@feysupporter

Ja raar he? In 2010 en 2014 was het schrapen om een fatsoenlijke verdediging te hebben maar kwamen we wel heel ver dankzij spelers als Sneijder, Bommel, Robben en Van Persie.

En nu hebben we een verdediging om je vingers bij af te likken. Met name rechtsback is nog een kleine beetje zoeken, maar tussen Dumfries, Karsdorp en Tete moet er toch altijd wel iemand te vinden zijn. En dan hebben we ook nog de ideale schakel voor de verdediging staan (frenkie). Echt geweldig. Alleen jammer dat we nu in de twee linies ervoor wat minder weelde hebben. Er moet nog een onbetwiste man naast Wijnaldum komen te staan, en voorin minder afhankelijkheid van Memphis.

15 april 2019 om 17:03

Ik denk zelf dat je met Wijnaldum - Frenkie - Vd Beek al een heel eind komt hoor. Vd Beek is samen met Frenkie op dit moment wel echt een van de betere bij Ajax, die jongen speelt zo ontzettend goed op dit moment. Het enige nadeel is het afmaken maar dit leert hij nog wel. Ook Propper kan hier prima voetballen lijkt mij. Over een aantal jaren hebben we ook Ihattaren erbij voor de nummer 10, moet natuurlijk nog veel bewijzen maar ik heb er wel vertrouwen in. Denk dat Oranje over 3-4 jaar op z'n sterkst is met een mix van talent en ervaring.

18 april 2019 om 12:01

Zie nu pas je reactie. Ja Donny is een uitstekend optie, die vond ik nog net wat te weinig brengen tot voor kort, maar die heeft ook weer een grote stap gezet. Dan missen we wel wat creativiteit op het middenveld maar met de handelingssnelheid van Frenkie en de diepgang van Donny en Wijnaldum kom je een eind.

Propper was ik een beetje fan van, maar die is blijven steken. Ihattaren mooi talent, maar in die categorie reken ik nog niemand mee, want daar kan nog zoveel mis gaan. En dan denk ik niet eens alleen aan Appie-achtige scenario's maar ook spelers die gewoon net de laatste stap niet weten te zetten. Daar hebben we er al veel van gezien.

Haha, mensen komen superlatieven tekort over Van Dijk. Nu zelfs de vergelijking met Pirlo, geweldig. 😂😂

15 april 2019 om 15:56

Ik denk dat Van Dijk minimaal bij de top-5 beste verdedigers hoort. Dan lijkt het bij niet vreemd dat er een superlatief wordt gebruikt door mensen die hem ergens de beste in vinden. Vergelijking met Pirlo qua passing is natuurlijk een overdrijving. Ik vind het wel leuk dat een Nederlandse verdediger gewaardeerd wordt.

Mooi om te zien dat Aké zich zo aan het ontwikkelen is. Had niet gedacht dat hij zo goed zou worden toen hij naar Chelsea ging.

Als Gomez zoveel geblesseerd blijft, kan hij misschien wel een mooi duo vormen met v Dijk. Denk dat Arsenal of United hem ook wel kan gebruiken.

Ramos was eerder 1 vd beste verdedigers maar je ziet nu aan hem dat hij het moeilijker heeft.V Dijk daarin tegen staat nu op en laat x op x zien dat hij bij de beste verdedigers vd wereld hoort.

Ake heeft altijd al veel potentie gehad en speelt nu een aantal jaren PL. Hopelijk neemt hij de lb positie van Blind over in Oranje. Veel betere speler en zit denk nog rek in.

Los van het feit dat ik van Dijk een van de beste verdedigers ter wereld vind (mss op het moment zelfs de beste) en Ake een wereld pot voetbalde (net zoals Fraser en Wilson)...

Kleine nuance mag ook wel, Paul Pogba stond bijvoorbeeld ook in dat team van de week. Hij schoot er idd twee penaltys in maar Declan Rice was heer en meester op het middenveld die wedstrijd.

Daarnaast vond hij tot de goal van Salah, Chelsea de betere ploeg...

Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, maar denk dat 90 van de mensen die deze wedstrijden heeft gezien dit toch ook op zijn minst opmerkelijk vind

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool9952
4.Chelsea6615
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Mohamed SalahAanvaller3419
J. KloppUnknown
AlissonKeeper290
V. JarosKeeper
L. KariusKeeper
D. OrigiAanvaller284
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Liverpool.

49 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 13 augustus
Liverpool maakt werk van de komst van Thiago Alcántara. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren