FC Twente doet Ajax nieuw verzoek: ‘Hopen snel duidelijkheid te hebben’

Maandag, 15 april 2019 om

FC Twente kan, doordat Sparta Rotterdam zondag onderuit ging tegen TOP Oss, aanstaande vrijdag kampioen worden in de wedstrijd tegen Jong Ajax. Doordat de wedstrijden van de Amsterdamse beloften doorgaans op De Toekomst worden gespeeld kunnen er echter slechts 185 bezoekende supporters aanwezig zijn. De Tukkers hebben nu opnieuw bij Ajax het verzoek neergelegd of het treffen verplaatst kan worden naar de Johan Cruijff ArenA, zodat meer meegereisde fans het duel mee kunnen maken.

FC Twente deed dit verzoek een maand geleden ook al en woordvoerder Richard Peters bevestigt maandag in gesprek met TC Tubantia dat de club zondagavond opnieuw contact heeft opgenomen met Ajax. Hij verwacht later op de maandag uitsluitsel te krijgen: “We hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben, omdat we dit dan tenslotte voor onze supporters moeten gaan faciliteren. Bijvoorbeeld het vervoer moet dan worden geregeld”, legt de woordvoerder uit.

De gemeente Amsterdam zou er eveneens de voorkeur aan geven om het duel in de ArenA te laten spelen. Supportersvereniging Vak-P sprak eerder op de maandag al uit van plan te zijn om vrijdag met duizenden fans naar Amsterdam af te reizen als het duel inderdaad op De Toekomst wordt afgewerkt. De supporters willen dan een zogenaamde Homeless Party en een TwEntrada, verwijzend naar de Entrada die de supporters van Ajax vaak organiseren voor belangrijke thuisduels, houden.

FC Twente laat nog in het midden of het een optie is om schermen op te hangen in de eigen Grolsch Veste als de kampioenswedstrijd op De Toekomst gespeeld moet worden. De gemeente Enschede, het Openbaar Ministerie, de politie en de club gaan maandagmiddag met elkaar om de tafel voor een spoedoverleg om te bepalen hoe er het beste met verschillende scenario’s omgegaan kan worden.


Poll

Vind jij dat Ajax het duel moet verplaatsen naar de Johan Cruijff ArenA?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

239 reacties (laatste reactie door jansen joenite)

Gewoon lekker verplaatsen. De ruimte is er. En je doet er Twente een groot plezier mee.

15 april 2019 om 11:52

En het kost een hoop extra geld. Huur stadion. Inzet stewards, politie etc.

15 april 2019 om 11:56

Vak P wil sowieso afreizen en problemen gaan veroorzaken, ik denk eerlijk gezegd dat je die politie sowieso in moet gaan zetten, waarschijnlijk krijg je minder problemen met Twente supporters als je ze gewoon een plek bij de wedstrijd geeft. En dan mag Twente de stewards etc betalen.

15 april 2019 om 12:00

En daarmee geef je vak P dus de handvatten om de volgende keer weer te dreigen. Wat een vervelende club is dat FC Twente en hun supporters geworden.

15 april 2019 om 12:01

Maar goed, dan krijgen de dreigementen dus wel gehoor

15 april 2019 om 12:01

Geen probleem. Twente kan dat makkelijk bekostigen.

15 april 2019 om 12:02

en wat nou als Jong Ajax wint ? gaat Twente haar supporters dan compenseren ?

15 april 2019 om 12:04

FC Twente hoeft niet op te houden met bestaan, dat zou zonde zijn voor al die duizenden supporters die zich wel kunnen gedragen. Supporters kunnen veranderen, gedrag kan verbeteren. Kijk naar hoeveel beter de Engelse supporters zich gedragen ten opzichte van de jaren 80.

15 april 2019 om 12:07

Haha mooi man, er is nog niks gebeurd je weet niet eens hoeveel mensen er gaan en waar ze naar toe gaan maar alle supporters van Twente zijn vervelend👍🏻

15 april 2019 om 12:11

@sunsright.. Het maakt eigenlijk al niet meer uit hoeveel er daadwerkelijk gaan. Na de oproep van Vak P, moet je namelijk toch al die extra politiemensen inzetten om voorbereid te zijn. Daarmee wordt de stad al onnodig op kosten gejaagd. Dus ja.. Dat is best een vervelende actie van ze.

15 april 2019 om 13:19

Twente lekker de kosten laten maken. Hun verzoek. Stewards mee. En alle evt schade door belasten. Hebben ze het geld wel voor in tukkerland

15 april 2019 om 13:21

Wat een vervelende reactie, beste Rochus. Ten eerste: waar lees jij dat het een dreigement is? Waarom zou het per definitie om iets negatiefs gaan? Ten tweede: je scheert alle supporters wel heel gemakkelijk over een kam. Geldt voor jou ook dat jij uitwisselbaar bent met iedere fan van jouw club? Ten derde: dat eeuwige gezever over het het bestaansrecht van FC Twente. Probeer eens wat objectiever of in ieder geval empathischer te zijn. Dat zou jou, en velen met jou, sieren. Elkaar de afgrond in wensen.. in dat geval zou er nauwelijks meer een BVO kunnen bestaan.

15 april 2019 om 13:34

Dat is maar een klein deel van de supporters van twente die zich met zulke dingen bezighoud.
Helaas lopen er bij elke club dergelijke figuren rond.
DE mmeste supporters van twente zijn gewoon hardwerkende eerlijke mensen hoor.
Beetje kortzichtig om Heel Fc Twente aan te kijken om de gedragingen van enkelen

15 april 2019 om 13:46

Maar wat nou als er straks 49000 Ajaxfans een kaartje zouden kopen. Dat zou fantastisch zijn 😂😂

15 april 2019 om 14:08

Zeker! Maar dat zou vreemd zijn niet? Bij de beloften wel en het eerste elftal niet.

15 april 2019 om 14:25

Nolimit.

Je reactie raakt kant nog wal. Ajax verkoopt de kaartjes wel degelijk. Alleen komt niet iedereen altijd opdagen. Maar je grap is leuk geprobeerd.

15 april 2019 om 14:32

elninoo

Bijzonder dat je er eerst serieus op in gaat om vervolgens te constateren dat ik een grapje maakte.

15 april 2019 om 14:40

Nolimit,

ach ja, Ik ben van mening dat als je een grapje wilt plaatsen, het origineel moet zijn en niet een al 100 keer uitgemolken grapje.. maar wellicht ligt dat aan mijn humor.

Nu wil Twente graag dat het in de Arena gespeeld wordt om de fans te plezieren maar dan denk ik: ''waarom zou je dat als Ajax zijnde doen als mensen op deze manier de club, die ze iets moet toezeggen beoordelen''?

Zelf hoop ik dat Ajax jullie die hand toereikt en jullie te hulp schiet. Een voetbalfeestje moet voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn en zeker als je club kampioen kan worden, zij het op het tweede niveau. Zoiets maak je niet vaak mee als club. Dus ik zeg doen. Gun een ander ook zijn lol.

Ik zou het sjiek vinden van Ajax als het dit realiseert voor Twente. Maar als ik de mensen die ajax niet aanhangen altijd over Ajax hoor praten zou ik zeggen. Speel het lekker op de toekomst.

15 april 2019 om 15:02

elninoo, Zou ook prima te maken kunnen hebben met die pauper mat die we hebben liggen. Denk dat ze daarom Jong Ajax ook nooit in de Arena laten spelen. Hopelijk pompen ze die De Ligt miljoenen eens in een fatsoenlijke grasmat .

Meen me te herinneren dat ze bij Ajax al eens bonje hebben gehad met het beheer van de Arena omtrent een wedstrijd van de Amsterdam Admirals.

15 april 2019 om 15:03

Ach de gemeente Enschede kan dat makkelijk betalen

15 april 2019 om 16:43

Een Twente fan die een ander objectief wil laten kijken.. Doe dat eerst zelf knul.

15 april 2019 om 23:01

Pparzyszek.. verklaar je nader? Als Twente fan ontbreekt het je per definitie aan objectiviteit? En dat denigrerende 'knul' hoeft niet hè.

15 april 2019 om 12:01

Wat wint Ajax er precies mee? Volgens mij maken ze alleen extra kosten en gaat het ten koste van de sfeer (lege Arena met 1000 twente supporters of volle tribunes met 250 twente supporters op De Toekomst). Gewoon op De Toekomst spelen. Uit bij almere, telstar of achilles kunnen er echt niet veel meer in. Als Ajax ooit nog een kampioenswedstrijd bij sparta of excelsior moet spelen en feyenoord moet toevallig uit spelen dan ook maar lekker verplaatsen naar de kuip om ons een plezier te doen?

15 april 2019 om 12:22

Ik snap je vraag zeker, wellicht win je er niet zo veel mee. Ik vind echter wel in het belang van normalisatie (wat er nog bestaat) dat er gewoon over gesproken kan worden toch? Bekijk gewoon of het realistich is en help elkaar een beetje. Iedereen begrijpt dat Ajax niet voor de kosten moet opdraaien. Maar als er niet over gesproken word, kom je sowiezo nergens. Het is voor Jong Ajax toch ook wel leuk om eens in de Arena te spelen, met meer publiek? En misschien kan er wel geregeld worden dat Ajax volgend jaar wat meer kaarten kan krijgen voor de Grolsch Veste? Ik hoop gewoon dat men wel om tafel gaat en niet op voorhand het al weg wuift.

15 april 2019 om 12:30

Wat ajax er mee wint? Goodwill. Het past bij de sport. En Ajax heeft de laatste tijd (terecht) ook offers moeten vragen van andere clubs, in de vorm van wedstrijden verplaatsen. Werk dan ook actief mee als je andersom iets voor een ander kan doen.

15 april 2019 om 12:34

Het is toch een logisch verzoek? Denk je dat als Ajax in een uit wedstrijd kampioen kan worden er geen bepaalde verzoeken zijn. Uiteindelijk kan je elk verzoek naast je neer leggen, maar als ik hier al die verongelijkte reacties zie, snap ik daar niets van.
Het lijkt wel of alles steeds negatiever wordt benaderd hier op Voetbalzone. Gisteren werd elke uitspraak vanuit het PSV kamp uitvergroot en veroordeeld, nu weer het verzoek vanuit het Twente kamp wat de grond ingeboord wordt. En ik zal de laatste zijn die niet zou toegeven dat ook zaken rondom Ajax vanuit andere supporters worden afgebrand.
Triest hoe de mentaliteit steeds harder wordt...

15 april 2019 om 12:52

@[email protected]@romarky eens dat een verzoek gewoon bekeken moet worden. Eens dat Ajax ook tegenover andere schappelijk moet zijn. Dus wat mij betreft bekijken ze het nog eens. Alleen....wat de “supporters” van Twente doen is chantage. En mijn eerste reactie daarop is dat ik het niet accepteer en dus juist niet doe. Dussssss, tja laten wij (lees Ajax) maar extra over ons hart wrijven en het gewoon nog eens bekijken. Maar wel onder voorwaarde dat een besluit, ook als dat voor Twente negatief uitvalt, geaccepteerd wordt!

15 april 2019 om 13:06

Huur stadion, kosten politie, kosten stewards, onderhoud grasmat enz. enz. neerleggen bij Twente. Past ook bij de sport....

15 april 2019 om 13:27

Wat heeft Ajax aan goodwill? Ajax wordt door de meeste clubs toch al verguisd. Een gebaar als deze gaat er echt niet opeens voor zorgen dat de rest van NL wat sympathie krijgt voor Ajax.

Slaat gewoon nergens op dat Twente niet kan leven met het feit dat ze maar met 185 man in een uitwedstrijd zitten en daar kampioen kunnen worden. Zulke omstandigheden heb je nou eenmaal in de KKD.

15 april 2019 om 13:35

Het zou een mooie geste zijn. Ajax is natuurlijk niets verplicht .

15 april 2019 om 13:44

Vernon, Ajax kan er misschien goodwill mee winnen, begrijp dat je dat zegt, alleen is het stadion niet van Ajax. Dus dat zijn enorme kosten. Als Twente dat stadion dan evt huurt, plus de rest van de kosten (stewards, politie etc), dan is het misschien makkelijker om tot elkaar te komen.

15 april 2019 om 13:48

@tipptopp

Wat doen die supporters dan? Aankondigen dat ze met duizenden gaan komen? Het zou me pas verbazen als het andersom zou zijn. Kampioenschappen worden gevierd, dat is helemaal niet raar.

15 april 2019 om 13:52

@supernico

Nee, niet iedereen gaat opeens van Ajax houden, dat klopt. Daar moet je iets geduldiger voor zijn. Je kan het natuurlijk allemaal heel erg feitelijk en kil bekijken en alleen kijken of je verplicht bent om mee te werken. Dan draag je bij aan kille omgangsvormen. Of je stelt je soepeler op, dan draag je bij aan prettigere omgangsvormen. Sommige anders clubs zullen daar best voor open staan.

De tweede alinea ben ik het volstrekt mee oneens. Het slaat vooral nergens op om een club een fatsoenlijk feestje te onthouden. Kom op man, het is sport, en titels moeten gevierd worden. Als daar mogelijkheden toe zijn, dan moet je kijken of je die kan gebruiken. En als dat geld kost, dan praat je daar met elkaar over.

15 april 2019 om 13:54

@formus, dat klopt, is bekend om hoeveel het gaat? Ik heb geen idee namelijk. Het is vast niet goedkoop. Kan me ook voorstellen dat de amsterdamse politie ook niet staat te trappelen.

Maar wat is het alternatief? Proberen rondzwervende Twente-fans in bedwang te houden? Volgens mij is het beter om dat te kanaliseren.

15 april 2019 om 14:12

Wat ik me wel afvraag in deze. Als Twente t stadion huurt, betekent dat dan ook dat men meer supporters mee mag nemen? Want tja, een heel stadion huren voor 2500 man, vind ik prima hoor, maar lijkt me dan wel een beetje overdreven.

15 april 2019 om 14:22

Wie onthoudt Twente van een fatsoenlijk feestje? Niemand, want dat kunnen ze prima in Enschede houden volgens mij.

15 april 2019 om 16:32

Wie gaat de vele tonnen betalen dat het gaat kosten? FC twente?

15 april 2019 om 12:17

Zoals Twente ook graag een pleziertje voor Ajax doet. Nog maar te zwijgen over alle vriendendiensten.. maar niet heus...

15 april 2019 om 13:08

Fc twente mag god op hun blote knieen bedanken dat ze niet bij de amateurs spelen, laten we ze nog meer pleziertjes toe stoppen, lijkt me een goed plan.

15 april 2019 om 13:51

Dat heeft totaal niets te maken met dit verzoek.

15 april 2019 om 14:22

IK hoop dat Ajax haar steentje bijdraagt in deze en dat het de sport voorop zet in plaats van sentimenten over en weer. Wat er bij FC Twente is gebeurt is niet goed te praten maar laat Ajax dan de wijste zijn en dit twente een helpende hand bieden. Een kampioensfeest organiseren is ongeacht de tegenstander gewoon leuk. Gun een ander ook wat.

15 april 2019 om 13:57

De Knvb zal sowieso met deze kwestie in de maag zitten. Hun twee favoriete clubs die nu tegenover elkaar staan met compleet botsende belangen. Ik kijk nu al uit naar de soap.

Zolang Twente de kosten betaald om de JC ArenA: prima!

15 april 2019 om 13:51

Dit is, volgens mij, ook vrij logisch. Wanneer Twente een speciaal (en ergens ook wel logisch) verzoek indient hiertoe, moeten ze gewoon samen gaan kijken of het mogelijk is, waarbij eventuele meerkosten dan logischerwijs voor Twente zijn.

15 april 2019 om 13:56

Ik denk dat ze het verzoek ook niet bij ajax maar bij de arena moeten neerleggen en de gemeente. Ajax wint of verliest er niks mee behalve geld.

15 april 2019 om 14:24

@Vesta: inderdaad. Twente heeft door de schandalen het Nederlands voetbal genoeg gekost. Als zij de volledige kosten op zich nemen, prima dan.

Duel kan inderdaad beter worden verplaatst naar de Arena, dit enkel al vanwege veiligheidsredenen. Wat heb je er aan als er duizenden Twente fans naar De Toekomst komen? Vrij weinig natuurlijk, dat kan enkel voor problemen zorgen.

Het is overigens ook niet voor de eerste keer dat dit wordt besproken, wel vaker worden wedstrijden (bijvoorbeeld in Europees verband) verplaatst naar een groter stadion.

15 april 2019 om 11:54

Die moet je bij aankomst gewoon terug sturen met de trein. Zonder entreekaart heb je er niks te zoeken. Helft van vak P komt waarschijnlijk toch om rotzooi te trappen.

15 april 2019 om 11:59

Europees verband is iets anders dan de 2de competitie van Nederland. En als je in die competitie kampioen wordt. Dan heb je allen plaatsing direct naar de eredivisie.

15 april 2019 om 12:45

Maar daar verhelp je het probleem niet mee, het is toch van der zotte dat vak P met een dreigend vingertje gaat lopen zwaaien, terwijl ze zich eerst overal tegenin hebben gegooid. Ken je plek.. Wij tegen iedereen? Best, nu dan ook iedereen tegen wij!

Tuurlijk joh, vraag ff of je in het andere stadion mag zitten. Betaalt Twente dan ook direct de kosten die dit met zich mee brengt????

15 april 2019 om 11:54

Precies wat ik dus ook dacht. Zo te zien denkt niet iedereen gelijk hieraan. Ik zie het eerlijk gezegd ook niet gebeuren, tenzij Twente inderdaad een hoog percentage meebetaald aan die desbetreffende kosten.

15 april 2019 om 13:52

Anderszijds wordt door menige reaguurder hier ook direct aangenomen dat Twente hier geen aandeel in neemt. Dat lijken mij de dingen waarover de clubs in gesprek zijn. Wanneer Twente meebetaalt, dan lijkt het me ook dat ze meedelen in de opbrengsten uit kaartverkoop.

15 april 2019 om 14:26

Vanuit het Ajax publiek zijn de opbrengsten minimaal, en als je iets “huurt” hoeft het niet te betekenen dat je dan ook de opbrengsten hebt. Als ik voor een feestje een locatie huur, betaal ik ook de drankjes nog... 😉

15 april 2019 om 14:35

Organisatoren van feestjes of festivals vragen ook een toegangsprijs, maar dat hoeft niet te betekenen dat dat naar de uitbater of verhuurder van de locatie gaat. Als dat zo was, dan zou de organisator waarschijnlijk vrij entree geven.
Hoe dan ook: we zitten beiden niet aan de gesprekstafel. Nee hebben we, en wellicht kunnen we ja krijgen.

15 april 2019 om 11:58

Ligt eraan hoe vol het stadion is. Vanaf een bepaalde vullingsgraad kan Ajax er winst uit maken, dus het kan een win-win situatie zijn.

15 april 2019 om 12:04

Er is alleen geen Ajacied die er op zit te wachten om op een vrijdagavond naar een kkd wedstrijd te gaat in een lege Arena.

15 april 2019 om 12:15

Snap ik, maar misschien kun je Twente wat meer uitkaarten geven dan gebruikelijk, en misschien vind een deel van de Ajax supporters het nog wel aardig om in de ambiance van de Arena de kampioenswedstrijd te bekijken. Misschien dat je met 10-15 duizend aanwezigen wel uit de kosten bent, en dat is wellicht wel haalbaar.

15 april 2019 om 12:39

Dan is het dus opeens een thuiswedstrijd voor Twente eigenlijk want er zijn dan veel meer Twente supporters

15 april 2019 om 12:42

Er is ook geen enkele weldenkende clublievende supporter die zit te wachten op B-elftallen in hun voor hun wél serieuze competitie met doelstellingen.

15 april 2019 om 13:54

Zytto34, dan wordt de oplossing erg makkelijk. Lekker spelen op de Toekomst en de lege plekken beschikbaar stellen voor Twentesupporters. Met 1500 plekken hebben we weinig te klagen.

15 april 2019 om 15:35

@jansen Oke die oplossing vind ik best. Wedstrijd is uitverkocht dus heb je pech en krijgen jullie dus precies wat jullie verdienen, helemaal niks.

15 april 2019 om 16:29

Uitverkocht, en je mag raden uit welk deel van het land de meeste mensen op de stoeltjes zitten

15 april 2019 om 12:52

@ Ninjakai, Mocht Twente het willen betalen, dan wel volledige bedrag vooruit betalen
Anders zien we het nooit meer......

15 april 2019 om 13:06

We doen er ook een streng ballonnen en een doos stickers bij. Wat is je adres?

15 april 2019 om 13:57

Je laat het mooi klinken maar die ballonnen en stickers moeten we wel weer zelf betalen he.

15 april 2019 om 14:06

Origineel.

15 april 2019 om 14:05

Sommigen zijn het spoor compleet bijster hier. Enigszins logisch als je van alle kanten hulp hebt ontvangen om te blijven bestaan. Dan ga je ineens verwachten dat iedereen altijd maar de regels aanpast om je tegemoet te komen.

Jong Ajax speelt altijd op de Toekomst, zelfs zijn eigen kampioenswedstrijd. Snap dus niet waarom dit nu ineens anders zou moeten zijn. En dat dreigement van wat voetbaltokkies kan je toch ook niet serieus nemen. Het laatste wat we zouden moeten willen is voorover buigen voor tokkies die dreigen om de regels aan hun laars te lappen. Daar hebben we er in Amsterdam al veel te veel van rondlopen helaas.

Tot slot vind het erg jammer voor de vele normale nuchtere Twente fans die hier weer voor schut worden gezet door medesupporters als Nolimit die hier als een hooligan op iedereen neerpraat met laatdunkende termen en vak P. Juist deze nuchtere mensen gun je na tijden van ellende een paar leuke voetbalseizoenen. Mooi voor hen dat die titel er in ieder geval al komt.

15 april 2019 om 14:30

Hele sterke reactie! En dan zeggen dat ik m'n medesupporters voor schut zet haha.

Om je even uit je 'hooligan en vak p' sprookje te halen; ik heb nog nooit met Vak P te maken gehad.

"jong Ajax speelt altijd op de Toekomst, zelfs zijn eigen kampioenswedstrijd. Snap dus niet waarom dit nu ineens anders zou moeten zijn."

Nee natuurlijk snap je dat niet. Als iets maar een keer anders moet voor Ajax hé? Hypocriet volk.

15 april 2019 om 14:58

Haha voor Ajax maakt het natuurlijk niets uit. Net als dat het mij aan mijn kont zal roesten waar Twente kampioen word. Het is gewoon stuitend om je gedrag hier te lezen, geen klein beetje realiteitsbesef aanwezig. Na het jarenlange wanbeleid is Twente al voldoende gematst lijkt me. Talloze miljoen kwijtgescholden, een lachertje van een straf gekregen en daardoor word dus nu verwacht dat Twente altijd haar zin krijgt. Als een kind wat na ieder snoepje twee nieuwe snoepjes verwacht.

Stuur gewoon een B elftal naar Amsterdam, dan kan je mooi kampioen worden in je eigen stad. Het leukste voor iedereen.

Als Twente voor de kosten (huur, stewards, beveiliging, ed) wil opdraaien ipv dat het Ajax geld kost, waarom niet?

Anders is het 'gewoon' op de Toekomst, net als voor alle andere clubs.

15 april 2019 om 11:54

Het grote argument tegen is natuurlijk dat er voor Jong Ajax nooit zoveel supporters komen opdraven waardoor je een thuiswedstrijd veranderd in een soort uitwedstrijd omdat er meer Twente publiek zal zitten. Nou heeft Jong Ajax niet echt meer iets om voor te spelen maar het is toch een gek idee. Ik zou er verder zelf ook niet te moeilijk over doen.

15 april 2019 om 12:18

@LucasAndersen, dat is zowiezo het geval bij uitwedstrijden van jong teams. Komt haast geen hond. En die lui die er wel zijn overstemmen het uitvak toch niet.

15 april 2019 om 14:01

Lucasandersen, ook met 185 fanatieke twentesupporters zal het lijken alsof
Ajax uit speelt. Dat argument gaat dus niet helemaal op

Ach.. ik snap alle argumenten voor en tegen wel, maar blijf zelf toch het liefst lekker in Twente. Stiekem hoop ik dat we kampioen worden op 2de paasdag in eigen stadion. Dat is natuurlijk het mooist.

Ik zou hier als Ajax zijnde geen probleem van maken. Laat Twente lekker de kosten betalen, bewijs je hun een dienst wat je weer een goeie band als club oplevert. En zeg nou zelf, stel ze spelen het in de Arena hoe lekker zou het dan zijn als Jong Ajax wint en je al die Twente supporters weer stilletjes naar huis kan sturen?

15 april 2019 om 11:54

Er zullen geen kosten zijn denk ik, want alle toeschouwers moeten gewoon een toegangskaartje betalen waarmee de kosten gedekt zullen worden.

15 april 2019 om 12:01

Als de kosten daar inderdaad mee gedekt kunnen worden dan is dat prima. Maar de JC arena is groot hé, ik weet niet of het lucratief is om een wedstrijd te houden daar voor een paar duizend man

15 april 2019 om 12:04

Schijnbaar is dat voor jullie nog steeds heel lekker inderdaad. Ik zou het overigens ook prima vinden. Maandag gewoon een feestje in eigen huis zonder een rit richting dat zure uiteinde.

15 april 2019 om 12:16

Oef, over zuur gesproken. Jong Ajax speelt al jaren op de Toekomst en heel zelden wordt er uitgeweken naar de Arena. Het is nu aan Ajax en evt. Amsterdam om te kijken of het mogelijk is, maar mocht dat niet lukken dan moet er ook niet gezeurd worden.

15 april 2019 om 12:22

Daarom is het ook een verzoek. Twente kan Ajax niet dwingen. Het is overigens wel vaker voor gekomen dat jong Ajax naar de arena uit week. Tegen Den Bosch in 2015 bijvoorbeeld. De gemeente Amsterdam zou ook graag zien dat aankomende wedstrijd in de arena wordt gespeeld ivb met veiligheids redenen

15 april 2019 om 12:27

Nolimit, wat bedoel je met die eerste zin? Of het nou Twente, Rkc of Top Oss is, het is toch gewoon lekker voor elk team om de ander na zoveel gedoe teleurgesteld naar huis te sturen?

15 april 2019 om 12:28

Dat begrijp ik. Wat heeft dit met mijn reactie te maken? Van mij hoeft het sowieso niet want ik ga die kant sowieso niet op.

15 april 2019 om 13:17

Nog steeds heel lekker? Hoe bedoel je? Dat is over 50 jaar nog steeds heel lekker, of het nou tegen jullie is of tegen Heerenveen of Roda.

Wel grappig dat iedereen loopt te zeuren over competitievervalsing met de Jong-teams en dat dit dan niet gezien wordt als competitievervalsing. Terwijl Twente dan straks een ''uitwedstrijd'' speelt met veel meer fans dan de andere teams dat hadden tegen Jong Ajax... Just Saying

15 april 2019 om 11:58

Ajax moet natuurlijk helemaal niets! Ga met elkaar om tafel en kijk wat er mogelijk is.

15 april 2019 om 14:05

185 fanatieke Twentesupporters zullen het ook een thuiswedstrijd voor Twente laten lijken
Just saying..

Haha vindt het echt bizar dat Twente hier de ballen heeft om Ajax te vragen deze wedstrijd in de Arena te ballen. Je speelt gewoon 2e divisie, ken je plek. Als je kampioen bent en terug bent in de Eredivisie, dan mag je in de Arena voetballen. Eerder niet. Dit is gewoon de prijs die je betaald voor degradatie.

15 april 2019 om 12:02

Lekkere kortzichtige reactie. Maar als Ajax Europees presteert moet wel alles aangepast worden. Dan zeggen we toch ook niet dat is de prijs die je betaald voor Europees succes.groot gelijk dat ze het vragen.

15 april 2019 om 12:12

Je hebt het hier over PRESTEREN t.o.v. FALEN, wat dus totaal niet in verband staat met elkaar.

15 april 2019 om 12:16

Omdat Twente dit jaar dus wel PRESTEERT en met het kampioenschap promotie afdwjngt, zie ik het verschil niet.

15 april 2019 om 12:36

@the Rock, nou verplaatsen we de wedstrijd toch gewoon. Haal je deze wedstrijd uit het competitieschema, wordt die op een later moment ingehaald, kan Twente mooi volgende week in eigen stadion de kampioenswedstrijd spelen. Mooi toch iedereen tevreden, mooi opgelost.

15 april 2019 om 12:40

Eensch prima oplossing

15 april 2019 om 12:51

Prima oplossing lijkt me, maar ik vermoed dat de Knvb en Ajax dit niet willen.

15 april 2019 om 12:54

Geen prima oplossing. Mocht Sparta dan vrijdag weer verliezen wordt Twente kampioen zonder te spelen. Ook geen wenselijke situatie.

15 april 2019 om 13:43

Kampioen worden in de KKD is ook een prestatie. Niet van dezelfde orde maar voor Twente wel belangrijk. Niet alles in het voetbal draait om Ajax..

15 april 2019 om 13:53

Sparta moet tegen Helmond. Dat winnen ze wel.

15 april 2019 om 17:28

Ik bedoel natuurlijk het falen van afgelopen seizoen, waar Twente nu nog steeds de consequenties van moeten accepteren. Volgend seizoen weer Arena, klaar.

15 april 2019 om 14:03

"ken je plek", dit zijn van die machismo-ego-argumenten waar ik helemaal niks mee kan.

Twente probeert gewoon zoveel mogelijk supporters de kans te geven om het kampioensfeestje op een verantwoorde manier mee te kunnen vieren. En daar is de Arena goed geschikt voor. Niks meer, en niks minder. Wat wordt er toch een hoop gedoe om gemaakt zeg. Laat die gasten lekker in ons stadion kampioen worden, wat kan ons dat nou schelen. Die Arena staat die avond anders toch leeg.

Geen uitzonderingen maken. De keuken kampioen divisie wedstrijden horen gewoon op de toekomst te worden gespeeld. De Arena is voor de grote jongens. De Arena is voor de wedstrijden van Ajax 1 bedoeld en niet voor wedstrijden van Jong Ajax.

Wat een gezeik van andere supporters over de kosten, net alsof de JC Arena volledig in het bezit van Ajax is. Indien de wedstrijd in de Arena wordt gespeeld verwacht ik dat veel Tukkers zullen afreizen naar Amsterdam om de (evenetuele) kampioenswedstijd mee te maken. Indien we de kosten betalen dan graag ook de opbrengsten. Zou me niet verbazen dat Twente er dan aan gaat verdienen.

15 april 2019 om 12:04

Helemaal prima als Ajax en FC Twente eruit komen, maar als Ajax toch nee zegt om welke reden dan ook, dan moet er ook niet gezeurd worden. Zoiets is namelijk niet vanzelfsprekend. Ik vind de reacties van VAK P toch wel erg zuur tot nu toe. Alsof Ajax maar even akkoord moet gaan. Zo werkt het natuurlijk niet.

15 april 2019 om 14:29

Ach.. laat je ook niet leiden door Vak P. Dat is "slechts" een supportersvereniging, die ook bij eigen aanhang er niet altijd goed op staat. Voor de club is het gewoon simpel: nee heb je en ja kun je krijgen. Tuurlijk kan je het proberen.

15 april 2019 om 14:38

Zo is het ook. En herkenbaar overigens. Een deel van de F-Side zet de Ajax supporters al jaren in een slecht daglicht.
Hoe dan ook: Ajax heeft nee gezegd, dus het gaat helaas niet door. Nu hopen dat het rustig blijft als Vak P echt naar het centrum van Amsterdam komt, want echt verstandig is dat natuurlijk niet.

15 april 2019 om 14:51

Op zich verlopen de homeless parties van Vak P zonder incidenten en overheerst gezelligheid. Sinds de sluiting van het home zijn er meerdere geweest zonder gedoe.
Echter gaat het nu wel om iets meer mensen waarschijnlijk. Wanneer ze de stad ingaan, dan wordt het zaak voor Halsema en is het in principe niet meer voetbalgerelateerd (al ziet de publieke opinie dit uiteraard anders). Laten we hopen dat onze supporters nu niet weer "de voetbalsupporter" in kwaad daglicht zetten.

15 april 2019 om 12:04

Posten met letterlijk 0.0 kennis van zaken. Tot op heden zijn ze in Enschede vooral goed in geld uitgeven wat ze niet hebben. Wellicht dat die daar zijn gekomen door jouw manier van denken aan te houden

15 april 2019 om 12:29

Kennelijk heb jij wel kennis van zaken. Verklaar je nader, graag een concreet overzicht van de kosten en opbrengsten bij een bezetting van 10.000 supporters (voorzichtige aanname), waarbij er circa 50% (wederom een voorzichtige aanname) meer bier wordt omgezet dan bij een gemiddelde wedstrijd van Ajax.

15 april 2019 om 12:50

Zoals je zelf aangeeft neem je veel Tukkers mee en uiteindelijk ben je nog steeds in Amsterdam. De kans op opstootjes is gewoon aanwezig en dat moet je helemaal niet willen. De wedstrijd gewoon op De Toekomst spelen, beeldschermen in de Grolsch Veste en klaar. Totaal niet nodig om uit te wijken naar de Johan Cruijff Arena.

En wie gaat het betalen dan om de Johan Cruyff arena te openen. Ik neem dat Twente daar voor gaat betalen. Want het niet is niet de eredivisie maar een lullig competitie eronder.

Lijkt mij dat dit niet meer gaat gebeuren op korte termijn. Zonde dat Ajax in een eerder stadium niet mee wilde werken, in het verleden zijn immers ook wedstrijden van jong Ajax in de arena afgewerkt.

15 april 2019 om 12:04

Heb je voorbeelden daarvan? In principe speelt Jong Ajax altijd op De Toekomst. Niet in de JC Arena. Ajax moet die huren. Waarom zouden ze die kosten moeten dragen terwijl Twente het zo graag wil? Alleen als Twente betaalt zou ik het doen.

15 april 2019 om 12:08

Jong Ajax- FC Den Bosch een aantal jaar geleden bijvoorbeeld. Zou inderdaad "normaal" zijn als Twente een groot deel van de extra kosten op zich neemt. Echter zie ik geen oplossingen meer op korte termijn.

15 april 2019 om 13:04

Dat was overmacht. Het veld op De Toekomst was onbespeelbaar. Ajax moest toen wel de kosten voor de Arena op zich nemen. Maar als Twente alle extra kosten wil betalen, denk ik dat Ajax het geen probleem zal vinden. De vraag is wel of Twente dat kan en wil doen.

15 april 2019 om 12:13

Zelfs de kampioenswedstrijd van Jong Ajax werd niet verplaatst naar de Arena. Zie dus niet in waarom dit voor Twente wel gedaan zou moeten worden.

Laat Twente lekker zelf in het eigen stadion een scherm neerzetten.

Gewoon de kosten doorberekenen aan Twente dan is het prima. Kan Ajax dat duel meteen doen dat ouders met kinderen gratis entree hebben zit de arena ook meteen vol en het uitvak met Twente supporters. Dan nog hopen dat Twente verliest en moet hun kampioensfeest toch uitgesteld worden 😛

Gezellig, kampioensfeestje in een stadion met 55.000 plaatsen dat op het uitvak na helemaal leeg is...

15 april 2019 om 12:20

Zo is het ook nog, het is zo stupide allemaal... Toekomst, klaar

15 april 2019 om 12:44

De club laat nu simpelweg z'n oren hangen naar een groepje supporters, want de club weet heel goed dat ze dit plan in Amsterdam natuurlijk niet gaan uitvoeren. De Toekomst is inderdaad gewoon prima.

Wat mij betreft spelen ze de wedstrijd in eigen stadion, kunnen de supporters ook hun eigen stadion afbreken als ze niet winnen.

15 april 2019 om 12:42

Zou voor de suporters wel het mooiste zijn maar dat is competitie vervalsing.

Twente leert het ook nooit. Ze blijven maar boven hun stand leven. Per direct naar de prullenbak verwijzen dit voorstel.

15 april 2019 om 13:29

Als een tang op een varken, deze reactie. In welk opzicht staat dit verzoek gelijk aan 'boven hun stand leven'? Of Ajax er iets mee doet is volledig hun vrijheid. Maar vragen staat toch altijd vrij?

15 april 2019 om 13:34

Dat ze in een groter stadion willen spelen dan dat ze op dit moment thuis horen. Ze horen in kleine stadionnetjes te spelen want ze spelen in de keuken kqmpioen divisie.

15 april 2019 om 14:05

Kleiner stadion, prima. Maar een betaald voetbal onwaardig amateurcomplex is het andere uiterste. Misschien uitwijken naar Volendam? Die zien Twente graag komen bleek dit seizoen al.

15 april 2019 om 14:18

Ik vind jouw denkwijze een beetje bijzonder. Jij bent van mening dat, wanneer je niet op het hoogste niveau speelt, je per definitie in een klein stadion moet spelen? Sowieso ben ik benieuwd naar waarom je dat vindt, maar ook naar wat je onder 'klein' verstaat. Had Twente ook het eigen stadion moeten aanpassen naar de maatstaven van de competitie? En nogmaals, dit heeft werkelijk niets met 'boven je stand leven' te maken.

Laat ze lekker voor woekerprijzen op de thuistribunes plaats nemen. Kaartjes kopen via marktplaats net zoals andere supporters dat "moeten" wanneer hun club bij een uitwedstrijd kampioen kan worden. Stel Ajax kan de op 1 na laatste wedstrijd tegen De Graafschap uit kampioen worden, dan kan Ajax toch ook niet vragen aan De Graafschap speel de wedstrijd effe in de Grolschveste zodat er enkele 10.000 Ajax supporters kunnen komen kijken.

15 april 2019 om 12:13

Exact, het is zoals het is gewoon.
Ze geven zelf al het antwoord op eigen vraag.....beeldschermen in Enshede of stadion

Ik de problemen niet heb je gewoon een volle arena lekker belzngrijk dat het grootste deel twente supporters zijn. Gun die gasten hun feestje.

15 april 2019 om 12:13

Ja de ontvangende club moeten het de ontvangende club natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken. wellicht kan Ajax gelijk het kampioensfeest organiseren als ze toch bezig zijn.

Waarom moet het perse in Amsterdam gevierd worden? Doe gewoon je ding, wordt kampioen en reis lekker terug naar Twente om het daar met je hele supportersschare te vieren.

Twente geeft zelf al antwoord op eigen vraag.
Beeldschermen ophangen in "eigen huis".
Nu vragen ze of Ajax hogere kosten wilt maken door het spelen in de Arena omdat ze kampioen kunnen worden terwijl Jong Ajax gewoon op de toekomst speelt.
Nogmaals.....schermen in eigen stadion is de meest logische oplossing.
Dat er überhaupt nog serieus over gediscussieerd gaat worden....dit snappen ze bij Twente toch ook wel.

15 april 2019 om 12:43

De Toekomst is sowieso de beste oplossing. Ik snap wel dat FC Twente een dergelijk verzoek indient, maar je kunt de veiligheid en/of het gedrag van een grote groep niet garanderen of makkelijk controleren.

Beeldschermen in de Grolsch Veste volstaan naar mijn mening. De eventuele festiviteiten zullen sowieso niet plaatsvinden in Amsterdam en nu voorkom je het risico dat er iets escaleert.

We zullen het maar niet hebben over de laatste keer dat Fc Twente kampioen kon worden in Amsterdam..

Jong Ajax-Fc Twente gewoon op de toekomst en geen gezeur. Reizen Fans van Fc twene mee (buiten die netjes een kaartje hebben) tegenhouden en mochten ze zich misdragen een stadionverbod uitdelen.

die gaan zich dan echt wel gedragen of blijven weg want een terugkeer in de eredivisie willen ze niet missen

15 april 2019 om 12:19

Pcies! Vak P statement draait op niets uit hoor, gewoon de Toekomst, klaarrrr

Dus wel bereid om meerdere keren te bellen om te vragen of de wedstrijd naar de ArenA verplaatst kan worden, maar het was niet mogelijk om in de tussentijd al te kijken of er schermen kunnen worden opgehangen in het eigen stadion. Iets gaat hier mis volgens mij. Dus als Ajax en Amsterdam speciaal voor Twente allemaal extra stewards en politie in moeten zetten is het prima, maar op het moment dat er zelf iets geregeld moet worden "ligt de optie in het midden". Nee okee is goed.

15 april 2019 om 12:39

Zelf iets regelen kost geld, iets wat ze bij Twente nou niet direct voor handen hebben.
Hoeft ook niet zoveel te kosten als je schermen ophangt en al die duizenden enthousiastelingen een tientje entree laat lappen.

15 april 2019 om 13:31

Ooit in een stadion een wedstrijd bekeken? Niet vergelijkbaar met een wedstrijd op een scherm toch?

15 april 2019 om 17:55

Heb al ongeveer 30 jaar een seizoenskaart van mijn club dus ik denk dat ik dat wel weet ja. Is geen vergelijking, maar soms is het gewoon niet anders.

15 april 2019 om 23:04

Mijn reactie was op diegene boven jou. Die doet het voorkomen alsof het bij een wedstrijd zijn hetzelfde is als met z'n allen naar een scherm staren.

16 april 2019 om 00:00

Dat doe ik zeker niet. Het gaat hier nog niet eens om de beleving van de wedstrijd, maar om het feit dat Twente ondertussen al 20 keer had kunnen besluiten of er evt schermen opgehangen kunnen worden in het eigen stadion voor het geval dat er gewoon op de Toekomst gevoetbald wordt. Ze willen wel dat er in Amsterdam van alles omgegooid wordt speciaal voor hen, maar zelf kunnen ze nog niet eens een beslissing maken over schermen in het eigen stadion.

De grootste reden om het niet te doen heb ik nog niet gehoord. Ik zou het reinste competitievervalsing vinden als alle concurrenten het moeten doen met 185 man en Twente komt met 1200. Denk dat Sparta dat ook wel had gewild

15 april 2019 om 14:44

Hahaha, een Ajacied die in een KKD topic begint over competitievervalsing door te verwijzen naar het aantal uitsupporters. Zo zelfbewust zijn anders nooit geweest de afgelopen jarenals het gaat om Jong Ajax in deze competitie.

De grootste reden?
Wist je dat bij veel clubs 1 of 2 vakken kunnen worden geopend, naar gelang het aantal uitsupporters? Waarom maak je daar geen probleem van?

Ik zou een protestbeweging opzetten als ik jou was...

15 april 2019 om 23:27

Nee joh, het boeit me namelijk vrij weinig. Daarnaast hebben de 'jong' teams zich altijd prima aan de regels gehouden. Dat die regels jou niet aanstaan dat is niet het probleem van de knvb en zodoende kun je dit ook niet omschrijven als competitievervalsing.

Ik vind alleen dat je het niet kan maken naar een Sparta (al staan ze er vrij ver achter) om Twente wel duizend(en?) supporters mee te laten nemen als ze het zelf met 185 moesten doen.

16 april 2019 om 11:11

Dat je je aan de regels houd wil nog niet zeggen dat die regels eerlijk zijn geweest. De regels (zeker in het verleden) werkte de ware competitievervalsing in de hand. En ook Ajax deed daar doodleuk aan mee.

Het staat Twente vrij om te vragen. Daar komt geen enkele competitievervalsing aan te pas. Nee heb je, ja kun je vragen.

Wat is het volgende voor jou: dat je het niet kan maken dat Twente 185 supporters meeneemt, en bij Sparta misschien maar 30 man zin hebben in een potje op de maandagavond? Of misschien een decibelmeter ophangen en opleggen dat de uitsupporters niet meer dan 90db mogen produceren?
Het zijn supporters.. niet de competitie.

Het Olympisch Stadion lijkt me een prima tussenweg. Stukje kleiner maar een prachtige ambiance!

15 april 2019 om 12:27

Geen scheidingswanden, voldoet niet

15 april 2019 om 12:32

Hier had ik nog niet aan gedacht. Zou wel mooi zijn met een paar aanpassingen.

15 april 2019 om 12:38

Ik vind het niet nodig om van locatie te veranderen. Je weet dat je bij Jong Ajax op De Toekomst speelt en met 185 man weet je zeker dat je de veiligheid kunt garanderen. Voor beide clubs de beste oplossing los van het resultaat.

Mooie reacties hier... je zal het de Twente supporter ook eens gunnen he? Complete competitieronden worden omgegooid om Ajax te helpen in de CL, supporters missen door die aangepaste data en tijden wedstrijden van hun eigen cluppie en dat allemaal voor Ajax. Nu is het een keer andersom en zie de reacties. Ik gun het jullie Twente supporters, na een zware tijd hoop ik dat jullie er een groot feest van maken. Zie jullie volgens jaar graag weer in de Euroborg.

15 april 2019 om 12:27

Worden er in de eredivisie wedstrijden verplaatst naar een ander stadion voor Ajax dan? Daarnaast zou ik maar niet over 'gunnen' beginnen want de reacties na de wedstrijd verplaatsing ivm de CL lieten exact zien hoeveel het Ajax gegund wordt.

15 april 2019 om 14:29

@tubes Naar een ander stadion nee. Naar een ander tijdstip wel als het dat ajax beter uit komt. Wat dat betreft kan ajax zich best coulant opstellen want zij dienen ook verzoeken in die hun tegenstanders maar moeten slikken.

15 april 2019 om 14:47

tubes, het komt regelmatig voor dat er 2 (ipv 1) vakken open worden gezet bij grote uitsupportersstromen. Dus ja.. er wordt ook mee Ajacieden meegedacht wanneer er meer mee willen.

15 april 2019 om 12:30

Verschilletje is wel dat het nederlands voetbal profiteert van ajax en europees succes. Het nederlands voetbal heeft er echter niks aan als twente kampioen wordt in de JC arena in plaats van op de toekomst.

15 april 2019 om 12:35

Je kunt ook stellen dat alle clubs op de Toekomst spelen en Twente dus ook. Overal neem je handvol supporters mee naar toe, maar omdat Ajax een groter stadion heeft moet de wedstrijd verplaatst worden zodat er meer mee kunnen en Twente een soort thuiswedstrijd speelt........dus eigenlijk competitievervalsing, want de rest van de clubs had die optie niet. En de vergelijking met de CL raakt kant nog wal, dat gaat over aanvangstijden en rusttijden. En dan ook nog in het belang van het NL voetbal.

15 april 2019 om 13:01

Twente neemt gemiddeld zo'n 400 uitsupporters mee per wedstrijd.het uitvak van de Toekomst is daarvoor gewoon te klein voor.

Gewoon bij Ajax verliezen en volgende wedstrijd in eigen stadion kampioen worden. Probleem opgelost.

Lijkt me niet slim. Die wedstrijd gaat Twente nl gewoon verliezen en dan heb je een heel stadion vol met gefrustreerde twente gasten die je dan weer naar huis moeten bonjouren. Beter is dat de week erop tegen Jong AZ thuis. En die moeten ze dan winnen, want als ze tegen Jong AZ de bietenbrug op gaan, volgt een uitwedstrijd tegen NEC die ze dan ook verliezen. En dan hangt alles vol zenuwen af van de thuiswedstrijd tegen Cambuur.

15 april 2019 om 12:39

En jij denkt dat Sparta alles nog gaat winnen na de zeperd thuis tegen Oss?

15 april 2019 om 12:50

En die laatste gaan zeker verliezen!

TwenTrada zou wel mogen, en als ajacied krijg je een waterkanon op je giechel. Of je nou in je rolstoel zit of 7 jaar oud bent.

15 april 2019 om 12:40

Wij komen uit Twente , dat kun je zien als krakers . We worden dus met alle egards ontvangen

Dit moet je eigenlijk niet willen. Los van het resultaat brengt dit veel kosten met zich mee en ik denk niet dat je als club kunt garanderen dat supporters (of zogenaamde supporters) zich gaan gedragen. Speel de wedstrijd gewoon op De Toekomst en vier het feest gewoon in Twente. Dan weet je in ieder geval zeker dat er geen smet op de wedstrijd komt. Bovendien is dit kampioenschap meer een 'must' dan iets bijzonders.

Snap enigszins wel als Ajax het niet doet. Ze spelen elke thuiswedstrijd gewoon op De Toekomst namelijk. Anderzijds doe je en Twente er een plezier mee. En denk ook dat je daar ook nog eens meer aan zult verdienen. Laat lekker alle Twente fans die willen een kaartje kopen en gooi dat stadion vol. Is en leuk voor de wedstrijd en voor je eigen spelers is het ook goed om in een goed gevuld stadion te spelen.

Ajax heeft geld zat , regel gewoon de arena. Wat een skere types zeg en dan wel voor een habbekrats overal jeugd wegkopen. Kom op zuinige Amsterdammers gewoon betalen - Zie het maar als compensatie Ziyech , Tadic en ten Hag hahaha

Mocht Ajax1 kampioen worden mogen we dan ons feestje in Enschede vieren met 200.000 man want museumplein mag niet en Enschede heeft ruimte zat. En als het niet mag komen we toch.

Ik kan me nog goed herinneren dat er in de Grolsch Veste een oorverdovend gejuich los barstte toen Ajax de titel verspeelde tegen De Graafschap. De houding van de Twente supporters ten opzichte van de club Ajax is allesbehalve vriendschappelijk en dat men hetzelfde Ajax nu om een geste vraagt, is dan ook vrij bizar. Logisch dat de Ajax supporters het totaal niet zien zitten. Ik kan me ook niet voorstellen dat Ajax hier op in zal gaan en als dat wel het geval is, zal Twente voor de kosten moeten opdraaien. De gedachte dat het veiliger zou zijn in de Arena, vind ik ook vrij kortzichtig omdat je er vanuit kunt gaan dat een deel van de Ajax hooligans het duel zullen aangrijpen om de confrontatie te zoeken en bij het beschikbaar stellen van de Arena, zal het aantal supporters dat met Twente meereist, alleen maar toenemen. En als het uit de hand loopt, kan het zo maar zijn dat Ajax voor de gevolgen, zowel sportief en financieel, moet opdraaien. Ik zou er totaal niet van op kijken als de gemeente Amsterdam het besluit zou nemen om de stad op de wedstrijddag op slot te gooien, terwijl ik het uit veiligheidsoverwegingen spelen zonder publiek of zonder uitpubliek ook een serieuze mogelijkheid acht. Het dreigement van de Twente-supporters om ook zonder kaartje massaal naar de stad te komen, is niets anders dan pure chantage en daar moet je sowieso niet aan toegeven omdat de kans groot is dat je daarmee een precedent schept als de situatie zich opnieuw zou voordoen. Laat Twente het eigen stadion maar beschikbaar stellen en daar videoschermen neerzetten voor de supporters. Dan kunnen ze daar de eventuele overwinning samen vieren, of nog beter een mogelijke nederlaag samen verwerken.

Twente wil er een veredelde thuiswedstrijd van maken en het feit dat Sparta de naaste concurrent van Twente is en Ajax daarmee een samenwerkingsverband heeft, is alleen al reden genoeg om daar niet in mee te gaan. Bovendien is dat ook niet echt in het voordeel van Jong Ajax dat de wedstrijd waarschijnlijk ook gewoon wil winnen, ook al is die om des keizers baard.

https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/leedvermaak-o...

Dit is het minste wat Ajax voor Twente kan doen. Ze hebben Twente bij de transfer van Tadic van Southampton naar Ajax al genaaid. De transfersom is kunstmatig laag gehouden zodat Southampton geen geld hoefde over te maken naar Twente bij een transfer boven een bepaald bedrag. Het bedrag dat naar Tadic zelf zou gaan in nu verdisconteerd in zijn salaris bij Ajax.

Twente is een KKD-clubje net zoals jomg Ajax. Aangezien de thuisbasis vam Jong Ajax de toekomst is het miet meer dan logisch dat ook daar de wedstrijd gespeeld gaat worden. Of FC Twentr moet alle kosten op zich nemen, zowel huur Arena als alle politieinzet die nodig zal zijn. Laat ze maar hun feestje in de grolschveste vieren

15 april 2019 om 14:58

Limboroy, de politieinzet wordt niet betaalt door clubs. In het stadion is de organisator verantwoordelijk voor een veilig verloop van het evenement. Daarbuiten zorgt de overheid voor veiligheid en handhaving van de openbare orde.

Wanneer Twente de organisatie overneemt, dan zouden zij verantwoordelijk zijn in het stadion.
Eigenlijk te gek voor woorden dat er zoveel politie inzet nodig is bij wedstrijden van Ajax, vind je niet? Wat een overheidsgeld moet dat kosten...

Ajax zal gek zijn als ze hier in meegaan, niet alleen de kosten is een puntje maar ook het feit dat JA gewend is om o het veld van de toekomst te spelen(thuisvoordeel). waarom zouden ze dat voordeel weggooien?! kom nu niet met; "JA speelt toch nergens meer voor" want als je nergens meer voor speelt heb je alsnog een sportieve plicht, daarbij is het altijd leuk om een kampioenschap te verpesten.... Misschien kan Twente anders beter naar de knvb stappen en vragen of ze niet gwoon om 20:00 feest kunnen gaan vieren en de wedstrijd niet hoeven te spelen.

Wat zijn er toch een hoop bekrompen mensen hier op dit forum. Na de jarenlange ellende, waar de supporters geen schuld aan hebben, kunnen we eindelijk weer eens een feestje vieren. Iedereen weet dat Twente enorm leeft bij de supporters met elke 2 weken een bijna uitverkocht stadion en daarnaast, op Ajax, PSV en Feyenoord na, verruit de meeste uitsupporters trekt van alle betaald voetbalclubs. Los van het feit dat veel mensen het Twente gewoonweg niet gunnen (begrijp ik ook nog, maar nogmaals dit kun je de supporters niet kwalijk nemen), is het gewoon de beste oplossing (ook uit veiligheidsoverwegingen) om een kampioenswedstrijd van een "grote" club niet in een veredeld amateurstadion te laten spelen. Ik verwacht dat de Gemeente Amsterdam dit ook zal zien en dat de wedstrijd in de Arena wordt gespeeld.

15 april 2019 om 13:39

En Twente gaat alle extra kosten betalen?

15 april 2019 om 13:48

Ja lijkt me logisch, maar dan ook alle opbrengsten (inclusief bier).

15 april 2019 om 20:03

Gewoon onterecht. Alle andere kkd-clubs moesten en moeten spelen op de Toekomst, waarom zou je dan voor een ander KKD-ploegje een uitzondering moeten maken puur en alleen omdat ze kampioen kunnen worden? Zowel Ajax, de Johan Cruijff Arena als de gemeente Amsterdam moet hun poot stijf houden. Komt er toch een forse delegatie uit Enschede en instaat er schade dan alle kosten op fc Twente verhalen. Heeft ook niks met gunnen te maken, meer met gelije omstandighede ten opzichte van de overige KKD-clubs

Lieve mensen, het is maar een verzoek. Ik heb nog nooit zoveel droeftoeter reacties gelezen als hierboven, gun elkaar het licht in de ogen en houdt alstublieft op met dat kinderachtige gedram. Jullie hoeven nikt te vinden, dat doen de instanties wel. Bang wat een gezever om niks.

15 april 2019 om 13:22

Exact, het is hilarisch dat een verzoek zoveel Posts oplevert, en allemaal vol haat, prachtig om te zien.

Hallo Twente je speelt tegen Jong Ajax die werken hun potjes af op De Toekomst. Niet zeuren. Volgend jaar doen jullie weer mee met de grote jongens. Nu nog even lekker op de blaren zitten.

Kaartjes betalende supporters betalen toch de kosten? Gewoon als een normale Ajax 1 thuiswedstrijd uit de competitie benaderen en nog leuk voor onze beloften ook. Ik denk dat ik wel kom kijken, mits ook niet-seizoenkaarthouders mogen komen. Wanneer is het?

Je speelt in de Kkd, Twente. Dit jaar even geen Kuip of Arena. Volgend jaar speel je weer op het hoogste niveau. Nu even nederigheid tonen en op de toekomst spelen.

Wat een gezeik, mierengeneuk hier, bah bah bah.

Je kunt toch wat voor een ander over hebben of niet soms, dat gezeik over geld, weet je weleens hoeveel geld Amsterdam in Ajax & Arena gestoken heeft, F'noord, Psv, noem maar op. Gebeurd overal...
Ook buiten het voetbal Emmen, dierentuin 180 miljoen ga maar door.
Dat gezeik op Twente continue, kleutergedrag.

Hartstikke blij dat Ajax een goede pot speelde tegen Juve en nu hopen dat het dinsdag goed komt! Mooi voor het Nederlandse voetbal....na dit lezen wordt je spontaan Juve fan. Vindt je gek dat er zoveel anti ajaxieden zijn. Hele competitie op de kop voor Ajax, kan allemaal.....maar een verzoek indienen no way. dramatoeters hier dat zich Ajaxfans noemt, bah bah bah

15 april 2019 om 13:54

De Gemeente Amsterdam dat geld steekt in Ajax en de Arena, de dierentuin in Emmen, zelfs het kwijtschelden van schulden van de gemeente Enschede aan het adres van FC Twente, het zijn stuk voor stuk investeringen in de lokale economie, de lokale werkgelegenheid en het imago/aanzien van de betreffende steden.

Dat kun je niet vergelijken met geld over de balk smijten voor 1.600 tukkers die een avondje voetbal willen kijken in de Arena.

Voor de fans van Twente jammer De Toekomst heeft niet meer capaciteit dus 185 man zijn welkom. En anders moet vak p maar bij het bestuur van Twente aankloppen dat er een groot scherm in de eigen stadion komt. Kunnen ze daar in. Volgend jaar zijn er weer meer kaarten beschikbaar in Amsterdam.

Wat een misplaatste arrogantie weer vanuit dat Enschede... Wij komen terug op het podium waar we thuis horen ?! (zie het Algemeen Dagblad)
Lekker spelen op de toekomst. Je speelt Keuken Kampioen, omdat je met "geluk"slechts gedegradeerd bent naar deze divisie en niet failliet bent gegaan.

15 april 2019 om 13:21

Een verzoek is arrogant? Haha wat een kolder.

15 april 2019 om 13:48

Als ze kampioen worden in de Kkd, dan is de Eredivisie toch het podium waar ze thuishoren? Overigens vind ik ook dat ze gewoon op De Toekomst moeten spelen maar zou het heel vriendelijk zijn als Ajax het wel wil verplaatsen naar de JC Arena. De vraag lijkt me begrijpelijk en nee hebben ze, ja kunnen ze krijgen. Knap hoe we ons zo druk kunnen maken om een simpel verzoek.

Het moet niet gekker worden... Als ze vorig seizoen gewoon hun best hadden gedaan hadden ze in de Arena kunnen spelen. Dat is nu niet het geval, dus moet je net zoals de rest van de KKD op de toekomst je duel afwerken.

Het feestje vieren doen ze maar een Enschede...

Alle wedstrijden van Jong Ajax worden gespeeld op de toekomst. Waarom moet er nu uitgeweken worden naar de Arena.

Die van dat Vak-P sporen blijkbaar niet helemaal. Wat is er nou zo moeilijk te begrijpen aan "we spelen op De Toekomst, maximaal 185 man mogen mee". Ik snap dat je graag je club kampioen ziet worden, maar dat is toch geen reden om voor niks naar Amsterdam af te reizen en daar wat voor het hek van De Toekomst te gaan rellen? In plaats van je te gedragen als een stel debielen en de Gemeente Amsterdam en Ajax van alles te verwijten, kun je je woede beter richten tot FC Twente. Zij hebben het immers zo ver laten komen dat ze nu in de Keukenkampioen Divisie moeten spelen.

De Arena wordt toch gehuurd door Ajax voor zn thuiswedstrijden? Moet dan Twente het verzoek niet bij de gemeente Amsterdam neerleggen.
Het zou me verbazen dat Ajax hier Twente in gaat helpen . Twente had (toen t nog eredivisie voetbalde)van elke club een sjaaltje gevraagd voor t spelershome om op die wijze de stand uit te beelden met die sjaaltjes,
Elke erdivisieclub stuurde Twente zo n sjaaltje gratis op behalve ...........
Dus t zal met echt verbazen dat ajax hier aan mee wil werken en dat hoeft voor mij ook niet.

15 april 2019 om 14:05

Ajax huurt de Arena, maar niet rechtstreeks van de Gemeente Amsterdam. De Arena wordt gehuurd van Amsterdam Arena NV, een bedrijf waarin zowel Ajax, de gemeente Amsterdam en private investeerders aandelen in hebben.

Toch moet het verzoek moet zowel op Ajax als op de Gemeente Amsterdam gericht zijn. Waar Ajax met Amsterdam Arena NV moet regelen dat het de Arena een extra dag kan huren, moet de Gemeente ervoor zorgen dat er genoeg politie-inzet beschikbaar is om de wedstrijd in veilige banen te leiden.

15 april 2019 om 14:32

OK bedankt
Maat t gaat waarschijnlijk toch niet door Ajax wil niet meewerken.
Wel raar trouwens
Zo vaak is er de laatste jaren ook geen kampioensgfeest meer gevierd im de Arena

Blijft jammer allemaal.

Zoals eerder gezegd omdat het kan, lekker verliezen daar, 1e spelers en jong twente rust geven en stel eventuele aankomende talenten op 16 -18 jarigen. Who cares verlies je met 1-0 of 30-0...

2de paasdag feest in de Veste!! De rest lekker laten kletsen, lekker belangrijk.
Gelukkig kan het elders op andere manieren.

Ajax heeft al gereageerd dat het gewoon op de Toekomst moet... prima, niks mis mee, next.....

15 april 2019 om 14:32

Zou nog kunnen. Maar dan komt die beslissing van uit de gemeente Amsterdam. Die zijn overigens ook mede eigenaar van het stadion dus ik heb nog stille hoop.

15 april 2019 om 15:02

Precies... nee hadden we en ja kun je vragen (maar niet afdwingen)
Het is mooi weer, tijd voor een wandeling in de zon

Gaat Twente alle kosten betalen voor het verplaatsen naar de Arena. Kampioen kunnen worden van keuken divisie heb je wel erg veel noten op je zang. Grootheid waanzin heet dat maar dat hebben ze al jaren. Vandaar ook dat ze financieel flink in de min staan en zwaar gesubsidieerd worden. Over competitie vervalsing. Hoe is het gesteld met het fair play systeem. In het buitenland worden clubs hiervoor gestraft.

Inmiddels bekend geworden dat Ajax het voorstel afwijst van Twente.
Reactie van Ajax: Niet ons probleem.
Haha geniale reactie van Ajax!
En niet meer dan terecht natuurlijk.

Het antwoord van Ajax laat zich raden. Het duel wordt gewoon verspeeld op de Toekomst. En dat is misschien maar beter ook. Omdat de kans groot is dat Jong Ajax het duel gewoon wint. Eerlijk gezegd wordt FC Twente geen kampioen van de KKD omdat ze kwalitatief en voetbaltechnisch zo geweldig spelen. En zeker niet dankzij maar ondanks een trainer die luistert naar de naam Mario Pusic. Het lijkt me het mooiste en het beste als FC Twente 2e Paasdag thuis kampioen wordt tegen Jong AZ. Waardoor ze weer terugkeren op het niveau waar ze, zeker gezien de ongelooflijk grote en hondstrouwe aanhang, ook thuishoren. Al zal Ted van Leeuwen c.s. alles uit de kast moeten halen om volgend seizoen een Eredivisiewaardige ploeg te vormen. Inclusief een daarbij passende trainer-coach. Als er één in staat is om dat voor elkaar te krijgen is het wel Van Leeuwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Emmen32-13
13.VVV-Venlo28-27
14.FC Twente27-12
15.PEC Zwolle26-18
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MarkeloVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Donderdag 13 augustus
Liverpool maakt werk van de komst van Thiago Alcántara. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren