‘Barcelona zet na vijftien scoutingstrips streep door naam van aanvaller’

Maandag, 15 april 2019 om

Barcelona ziet Luka Jovic niet meer als een beoogde versterking, zo verzekeren diverse Spaanse media maandag. De Spaanse topclub heeft de beslissing over de 21-jarige aanvaller van Eintracht Frankfurt en het nationale elftal van Servië naar verluidt niet over één nacht ijs laten gaan. Onder meer Mundo Deportivo verzekert dat Jovic in de voorbije anderhalf jaar liefst vijftien keer door een delegatie van de Catalanen is bekeken.

Zo waren algemeen directeur Pep Segura, Eric Abidal en Ramon Planes bijvoorbeeld present bij het Europa League-duel tussen Internazionale en Eintracht Frankfurt, waar Jovic het enige doelpunt voor zijn rekening nam: 0-1. Barcelona twijfelt niet over de scorende kwaliteiten van de aanvaller, die dit seizoen al 24 doelpunten in 39 officiële duels maakte. De Catalanen zijn echter op zoek naar een aanvaller die meer dan alleen een ‘killer’ is.

Barcelona zoekt een aanvaller die kan scoren maar ook een belangrijke rol kan spelen in het opzetten van een aanval, ver van het doelgebied, en zich eventueel naar de zijkanten wil laten zakken om ruimte te maken voor clublegende Lionel Messi. Daar blinkt Jovic in de optiek van de koploper van LaLiga niet in uit. Ook zet men vraagtekens bij de capaciteit van de Serviër in de kleine ruimtes; situaties waar Barcelona veelvuldig mee te maken heeft.

De vraagprijs is ook een obstakel. Eintracht Frankfurt gaat een optie tot koop van 12,5 miljoen euro in het tweejarige huurcontract van Jovic lichten en kan vervolgens vragen wat het wil. Benfica heeft recht op liefst twintig procent van de toekomstige transfersom. Bedragen van zestig à zeventig miljoen euro doen de ronde. Spaanse media gaan ervan uit dat Jovic nog wel in beeld is bij Real Madrid, waar hij als een ideale aanvalscompagnon voor Karim Benzema wordt gezien.


Poll

Een wijze beslissing van Barcelona


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door guaporta)

Ik meende toch dat Jovic zelf niet naar Barca wilde? Apart artikel dit dan

15 april 2019 om 09:19

Probleem opgelost dan toch als beide partijen niet met elkaar in zee willen? Ben benieuwd bij wie ze dan uit komen want dat er een vervanger voor Suarez moet komen is wel duidelijk.

Klinkt wel alsof ze hun werk gedaan hebben, al is het wel een beetje vreemd dat men dit naar buiten brengt een week nadat zijn vader reeds had aangegeven dat Jovic niet naar Barcelona wil.

De vraag is dan wel; welke spits zou een dergelijke rol optimaal kunnen vervullen? Griezmann is in mijn ogen te duur. Zowel vraagprijs als salaris.
Het zou mooi zijn als men een groot talent weet te strikken die nog geen 20 miljoen per seizoen wil verdienen.
Voordat men over de jeugd gaat beginnen. Abel Ruiz is een groot talent, maar heeft helaas een hamstringblessure gehad tot februari dit jaar en is op de weg terug. De vraag is echter of hij een aanvalsleider kan gaan worden in het eerste van Barcelona.

15 april 2019 om 10:24

Het klinkt inderdaad als een weloverwogen beslissing, al lijkt me de waarheid iets pragmatischer; de club zocht naar een aanvaller die als stand-in van Luis Suárez kan fungeren en op langere termijn hem kan vervangen (of dat nu met Lionel Messi als valse spits en met deze nieuwe aankoop als vleugelaanvaller of in een andere samenstelling is). De interesse begon te spelen toen de vraagprijs (volgens de Duitse media) nog rond de veertig miljoen euro lag, terwijl dat nu door de interesse van andere topclubs nu bijna zeventig miljoen euro is. Voor zo'n belachelijk bedrag moet je er honderd procent zeker van zijn dat je een absolute wereldtopper aantrekt. En dan begrijp ik wel dat de technische staf begint te twijfelen, want het is geen geheim dat Luka Jovic in het verleden problemen had met een professionele levensstijl en hij buiten Eintracht Frankfurt nog eigenlijk weinig heeft laten zien. Niet bij Benfica, niet bij het nationale elftal. Dan moet er wel een erg overtuigend scoutingsrapport komen om dan toch zeventig miljoen op tafel te leggen.

Uiteindelijk komt het op het volgende neer; wat zijn de financiële mogelijkheden van Barcelona? In mijn ogen kan je beter nog een zomer wachten en dan voor een speler van het kaliber Leroy Sané of Kylian Mbappé gaan. Ik zie namelijk geen dusdanig overtuigende talenten rondlopen die al komend seizoen de overstap zouden kunnen maken en tegelijkertijd op dit moment al haalbaar zijn. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn de prioriteit, een stand-in van Suárez kan in principe ook nog even wachten. Tsja... Als je afgelopen winter een speler á la Zlatan Ibrahimovic had kunnen verleiden tot een terugkeer had je nu geen enkel probleem gehad.

15 april 2019 om 12:49

Maar een typen Zlatan is toch juist niet het kaliber dat de club nastreeft. Ik ben ook niet van mening dat een stand-in van Suarez kan wachten, sterker er moet een vervanger komen. In eigen huis is er helaas geen type aanvaller die deze plek kan overnemen. De astronomische bedragen die Barcelona de afgelopen periode heeft uitgegeven zullen er ook zeker hebben ingehaakt. Een Mbappe of Sane zie ik dan ook zeker niet komen. Ook twijfel ik enorm of zij het type aanvaller zijn die Barcelona nodig heeft. Aangezien ik het nergens met je eens ben hierin zal ik wel mijn 'visie' toe lichten. De meest succesvolle spitsen bij Barcelona waren meevoetballende aanvallers. Suarez, Villa, zijn ook niet als jonge talenten gehaald. Dit waren bewezen aanvallers die perfect in het plaatje passen. Indien je een sterke vervanging in de punt zoekt, iemand die mee kan voetballen, een neusje voorn het doel heeft, dienend kan zijn en niet meer dan 50mil hoeft te kosten (dit vermoed ik dan) zou ik voor Bernardeschi gaan.

15 april 2019 om 13:24

Wat vindt je van firmino als vervanger van suarez. Firmino 1e spits en suarez als stand-in?

15 april 2019 om 18:11

Ik ben het volledig met je eens dat Zlatan in huis halen volledig gestoord zou zijn. Een speler die Barca jaren terug 40 miljoen verlies heeft bezorgd en een te groot ego heeft. Zlatan past dan ook totaal niet in Barca cultuur. Villa en Suarez waren reeds bewezen toppers die goed fungeren vanwege hun professionaliteit en slimme plus stabiele voetbalkarakter.

Bernadeschi is daarentegen geen directe versterking voor Barca. De club heeft meer geld te besteden. De Ligt zal betaald worden met middelen uit de kas en de aanvaller met de opbrengst uit verkoop van eigen spelers. Persoonlijk vind ik dat Barca haar trots opzij moet zetten en alsnog Griezmann moet aantrekken als hij daadwerkelijk wilt. Die heeft zich bewezen en past in alles bij Barca. Anders zie ik graag een snelle buitenspeler komen a la Dembele zoals een Sane, Mane, Neymar of zoiets.

15 april 2019 om 22:45

Nee, de club had Zlatan Ibrahimovic afgelopen winter moeten aantrekken in plaats van Kevin-Prince Boateng. Dat is een speler met karakter, leiderschapskwaliteiten en het vermogen om de ploeg op sleeptouw te nemen in wedstrijden waarin dat van hem wordt gevraagd. Natuurlijk heeft hij een ruw randje, maar dat maakt hem juist geschikt naar mijn mening.

15 april 2019 om 17:55

In mijn ogen is de enige die in die rol zou kunnen fungeren Roberto Firmino, kan zichzelf volledig wegcijferen in het belang van het team, kan teamgenoten in stelling brengen, scoren en is geweldig in de kleine ruimte. Al zal die wel behoorlijk prijzig zijn.

Hahaha de speler wil niet naar ons komen, dus zeggen we maar dat wij hem ook niet willen

Ik snap de uitleg overigens wel. Misschien past een speler als Jesus van City wel goed bij Barcelona.

15 april 2019 om 09:47

Jezus of Firmino zijn inderdaad zeer geschikte kandidaten! Dat komt omdat ze Braziliaans zijn die zijn geschikt in de kleine ruimte en allebei scorend vermogend

En in catalaanse media valt te lezen dat ze nog altijd achter Jovic aanzitten...De kranten moeten natuurlijk vol. Jovic 75m of Pepe 80m zijn natuurlijk prijzen waar je niet vrolijk van wordt maar dat is de markt nu zeker? Maar voor die prijs moet het wel een voltreffer zijn en geen gevalletje Andre Gomes

Vind een Gabriel Jesus wel bij Barca passen. Complete aanvaller en nog erg jong. Alleen hangt natuurlijk een duur prijskaartje aan.

15 april 2019 om 09:41

G. Jesus zit al bij Man City en naar Barcelona gaan zou alleen maar stapje opzij zijn voor hem. Bij City wordt Aguero ondertussen ook al beetje oud dus heeft hij voldoende perspectief om veel aan spelen toe te komen; ook Guardiola ziet het in hem zitten.

Als hij naar Barcelona gaat heeft ie alle risico om de 2e Coutinho te worden die niet uit de schaduw van Messi kan treden.

15 april 2019 om 10:07

Barcelona is in alle opzichten een geweldig stap voor hem. Suarez is na volgend seizoen gewoon cooked. Jesus is een geweldige nr9 en zal zeker een geweldige topspeler worden. In niets is city beter. Stadion, stad, spelers en kan zo doorgaan.

15 april 2019 om 10:18

G. Jesus is net zoals Aubamayang een uitstekende counterspits die razend snel aan de overkant is; en vlijmscherp kan afronden in een split-second.
Bij Barcelona moet ie ineens op de helft van de tegenstander gaan meevoetballen; dit ligt niet per sé in zijn straatje.
Qua stad heeft Manchester meer te bieden dan Barcelona.
Qua stadion doen ze niks onder, het publiek is zelfs fanatieker in Engeland.
Alleen het klimaat is wel beter. Minder regen en meer zonneschijn.
Qua geld zullen beide partijen ook niet uit elkaar liggen.

Zie hierboven al vaker de naam Firmino voorbij komen en die vind ik veel meer passen bij Barcelona; echter mogen die twee partijen geen zaken meer doen de komende tijd vanwege Couthinho.

15 april 2019 om 10:20

Stap opzij? Real barca zijn nog steeds stap vooruit. Ookal zit je bij city of liverpool

15 april 2019 om 10:23

Gek dat jij liever in manchester zit dan in barcelona.. zal wel iets met smaak zijn

15 april 2019 om 10:26

Nou als ik bij Liverpool zou mogen voetballen en daar beetje populair was dan ging ik echt niet weg.
De supporters in Engeland zijn veel beter als in Spanje.
Liever meespelen in een team dat draait om het gehele team dan naar een team gaan dat maar om één persoon draait.

15 april 2019 om 10:28

Ik vind Barcelona ook wel leuk zo af en toe. Het is niet meer zoals de glorie tijden met Xavi en Iniesta er nog bij.
Vind die Barca spelers vaak van die zeurpieten die overal om zeiken bij de scheids en altijd snel gaan liggen als er niet zoveel aan de hand is om maar die vrije trap mee te krijgen.

Het Engelse voetbal ligt mij dan ook qua smaak veel meer. Stevige mannelijke duels, scheidsrechters die alleen als het nodig is fluiten en veel meer sensatie als de topteams tegenover elkaar staan. In Spanje heb je er maar 3 die de dienst uitmaken; in Engeland wel stuk of 6~8 die het elkaar moeilijk maken.

15 april 2019 om 10:57

Toch staan city en liverpool straat lengte voor op al die teams.. daarnaast is het natuurlijk wat je leuker vind.

15 april 2019 om 11:01

Toch zijn suarez en couthino en mascherano allemaal weg gegaan. Dat komt omdat barca stap omhoog is. Een ploeg waar je elk jaar mee doet om de prijzen. Liverpool doet het nu goed maar als Klopp weg is zie ik het weer als een kartenhuis in elkaar vallen. Spelers als Mane Salah fermino worden op gegeven moment toch wel weg gekocht.

15 april 2019 om 11:05

Barcelona heeft de naam en reputatie mee inderdaad maar ook zij hebben last van spelers die weggaan/pensioen en kunnen het ook niet altijd opvangen met aankopen.

Is in jouw optiek PSG dan ook een stap omhoog omdat Neymar daarheen ging?

Jongens als Vidal, Dembele, Malcom, Semedo en Alcacer zijn geen van allen echte top die Barcelona verder helpen.

Als Pique, Busquets, Alba en Messi eenmaal pensioen gaan vieren stort Barcelona ook in als een kaartenhuis.

15 april 2019 om 11:32

Kijk jij wel barca dan? Dembele is vaak beslissend geweest dit seizoen. Semedo doet het gewoon goed en vidal brengt gewoon iets wat barca niet heeft op het middenveld. Messi is natuurlijk niet te vervangen maar barca is echt wel bezig met de toekomst. Spelers als arthur semedo dembele de jong umtiti en misschien de ligt zijn spelers die voor de toekomst zijn. Over dat van neymar is natuurlijk geen stap vooruit. Blijkt zelf een stap terug te zijn. Iedereen weet dat het gewoon voor het geld is geweest dir stap

15 april 2019 om 11:51

Dembele vind ik maar een blind paard dat wel enorm op de brommer zit en daarmee zijn slechte acties kan herstellen maar wat hij doet is vaak zoals Dumfries doet, puur op snelheid/doorzetten en dan maar hopen dat de bal goed valt.

Semedo komt enorm te kort voor het niveau wat Barcelona moet nastreven. Heeft wel dubbele longen maar is veelste weinig doorslaggevend.
Vidal vind ik juiste de vreemde eend in de vijver. Alles gaat op techniek en balbezit en de combinatie. Hierin schiet hij enorm te kort, hij is een soort Casemiro van Barcelona.. Frenkie in deze rol zou echt een verbetering zijn.
Arthur is wel een goede aankoop alleen is die nog niet zó aanwezig als die zou moeten zijn; heeft misschien nog wat tijd/zelfvertrouwen nodig.
Umtiti is op zich okã©, staat z'n mannetje achterin maar ze hadden beter paar jaar geleden Kocielny kunnen kopen en/of Vertonghen want opbouwen kan Umtiti echt niet.
De Ligt is in principe niet nodig want ze hebben voldoende Cv's; anders moeten ze echt 1~2 jongens verkopen.

15 april 2019 om 12:00

Al jouw argumenten bewijzen mij dat iij barca niet kijkt.. vidal vreemde eend umtiti die niet kan voetballen semedo die alleen longen heeft dembele die alleen kan rennen. Jup jij kijkt waarschijnlijk alleen liverpool geen reden om verder te discussiëren

15 april 2019 om 12:13

Heb jij Vidal ooit het spel goed zien verdelen/versnellen? Hij houdt altijd de bal even bij zich en bijna altijd tikkie breed.
Umtiti is op zich prima CV. Wint bijna alle persoonlijke duels maar kan niet goed opbouwen. Schuift de bal maar vaak in de voeten van Busquets of iemand anders. Niks mis mee maar als iedereen gedekt staat weet hij niks te verzinnen.
Semedo en Dembele zorgen voor veel energie op de rechterflank maar heb ze nog niet vaak betrapt op een goede actie.. hiervoor moet toch echt Messi zich ermee gaan bemoeien.

Als ik zo de omschrijving lees van wat ze zoeken, is Firmino dan niet een geschikte kandidaat? Is bij Liverpool veel betrokken bij de opbouw en zakt vaak ver terug uit de spits, scoort veel en kan goed meevoetballen. Heb de naam nog niet horen langskomen maar lijkt me toch geen gekke kandidaat.

15 april 2019 om 09:38

Liverpool en Barca hebben bij de transfer van Coutinho afgesproken x aantal jaar geen zaken met elkaar te doen naar het schijnt. Firminho zal desondanks ook wel onhaalbaar blijken. Persoonlijk hoop ik op Gabriel Jesus, die met een Aguero in deze vorm niet al te veel speeltijd gegund wordt. Dit perspectief kan Barca hem volgend jaar en zeker het jaar nadien zeker en vast wel bieden

15 april 2019 om 09:40

Exact. Alleen mag Barcelona volgens mij geen Liverpool spelers meer kopen na de deal van Coutinho. Weet alleen niet hoe lang.

15 april 2019 om 10:07

(Ik meen te hebben gelezen 2 seizoenen.)

Ik ben benieuwd of Barça zich aan dit systeem gaat vasthouden als Messi er over 3/4 seizoenen mee stopt. Sowieso erg benieuwd hoe het leven post-Messi gaat zijn.

Firmino schiet me gelijk te binnen,maar Barca zal kansloos zijn,want ook Firmino heeft een langlopend contract.
Uiteraard als een megabedrag op tafel komt,maar na Coutinho zou Barca niet meer shoppen bij Lfc.
Mascherano,suarez en Coutinho hebben 270 mln opgebracht,maar had ze het liefst nog bij ons gezien.

Andere positie, maar nu nog Willian van het lijstje halen. Snap niet dat hij nog steeds in beeld is. Een meevoetballende beschikbare en betaalbare is nou eenmaal moeilijk te vinden.

Als Barca zijnde zou ik voor een linkerflankspeler gaan en Messi als valse 9 laten fungeren. Neymar terug halen zou wel heel lekker zijn, alleen vraag ik me af of de Barça fans hem nog willen zien. Toch denk ik dat PSG met een ruildeal van Coutinho + geld nog wel akkoord zouden gaan. Neymar - Messi - Dembélé is wel een heerlijke aanval met dieptegang. Helemaal als je er een middenveld met Frenkie, Rakitic en Arthur achter hebt staan, die strooien met steekpassjes.

15 april 2019 om 10:09

Barcelona heeft al meerdere keren aangegeven dat Neymar terughalen geen optie is.

15 april 2019 om 10:12

Beste idee voor nu. Voor een vleugel aanvaller gaan is het beste voor nu. Misschien sancho? En psg zoekt naar middenvelder die gaan dus rakitic halen maar ook coutinho voor de nummer 10 positie.

15 april 2019 om 10:29

Wat mij betreft is een terugkeer van Neymar geen mogelijkheid, net als dat de komst van Griezmann na zijn gedrag richting de club geen mogelijkheid meer zou moeten zijn. Al zijn 'wij voetballiefhebbers' ook wel weer zo simplistisch dat we na een hattrick weer zijn naam zouden scanderen.

Ben het overigens volledig eens met je insteek dat Barcelona voor een vleugelaanvaller met scorend vermogen zou moeten gaan. Leroy Sané, Kylian Mbappé, Paulo Dybala, Gabriel Jesus... Liever geen linksbenige aanvaller (want dan loop je met drie linksbenige aanvallers rond en dat lijkt me wat eenvoudiger te verdedigen), maar dat terzijde.

15 april 2019 om 11:25

Dembele is toch tweebenig?! Volgens mij is hij er tenminste zelf ook nog niet uit. Een rechtspoot zou wel het best zijn inderdaad. Dan heb je een rechtspoot, een linkspoot en een tweebenige.

15 april 2019 om 14:28

Volgens mij is Dembele gewoon linksbenig. Dat hij met rechts ook prima kan schieten, wilt niet zeggen dat hij tweebenig is. Dan is bijvoorbeeld Cristiano ook tweebenig, en Suarez ook, maar die zijn allebei rechtsbenig.

15 april 2019 om 23:53

Maar dat je volgens mij zegt, geeft al wel dat het niet echt duidelijk is met welk been hij beter is

Laat Dybala maar komen.. Als ik zie wat de vereisten zijn dan zou dit een goede keus zijn en waarschijnlijk ook haalbaar aangezien hij momenteel zit te verpieteren op de bank.

Haha grappig, Jovic is juist heel goed in kleine ruimtes, is perfect tweevoetig, zeer balvast, kan makkelijk een man uitschakelen & scoren met ogen toe

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4902 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona1610
Voor de complete stand: LaLiga

0 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 13 oktober
Manchester United overweegt in januari een bod uit te brengen op AC Milan-spits Krzysztof Piatek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren