Van der Vaart ziet ‘voordeel’ voor Ajax: ‘Dat moeten ze in Turijn weer doen'

Maandag, 15 april 2019 om

Voor Ajax staat komende week de return in de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus op het programma. Na de 1-1 in Amsterdam zal de ploeg van trainer Erik ten Hag minimaal één keer moeten scoren in Turijn om de halve finale te bereiken. Rafael van der Vaart zegt bij Studio Voetbal dat Ajax wellicht toch een goede uitgangspositie heeft.

“Iedereen heeft het over Juventus en uit bij Atlético verloren ze met 2-0, waardoor ze maar één ding konden doen thuis: gas erop en we zien wel. Ze speelden toen fantastisch. Maar na de 1-1 in Amsterdam is het de vraag wat ze moeten doen. Dat kan wel een voordeel zijn voor Ajax”, zo verwijst Van der Vaart naar de vorige ronde van de Champions League, waarin Juventus de heenwedstrijd tegen Atlético Madrid met 2-0 verloor en in eigen stadion met 3-0 wist te winnen.

“Hetzelfde spelen, dat is logisch. Wat ik fantastisch vond, waren de verdedigende acties van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, anders heb je zo nog twee tegengoals te pakken. Dat moeten ze in Turijn weer gaan doen, want die momenten komen weer”, zo antwoordt de oud-middenvelder op de vraag wat Ajax in Turijn moet doen om van Juventus te winnen. Edgar Davids, die als speler een verleden heeft bij Juventus, vond la Vecchia Signora matig spelen in Amsterdam.

“Donny van de Beek vond ik best wel goed spelen, tussen de linies. Hij maakte het Miralem Pjanic heel moeilijk. Dan moet je als coach wat doen. Het is niet Italiaans dat ze gaan proberen te spelen als ze onder druk staan”, stelt Davids. “Dat is niet hun sterkste punt en ik denk dat je juist de diepte moet zoeken, want je hebt een paar gasten voorin staan die wel het verschil kunnen maken. Je ziet dat als je een aantal keer de bal verliest, Ajax ook spelers heeft die je pijn kunnen doen.”

Youri Mulder zegt bij Rondo dat hij denkt dat Ajax de halve finale van de Champions League zal bereiken. “Ik zeg Ajax, want ik vond hen van de twee ploegen de betere”, concludeert Mulder. Aad de Mos is het niet met zijn tafelgenoot eens. “Het is de eerste keer dat ze een wedstrijd moeten spelen met twee dagen rust. Fysiek ga je ten onder, helaas. Door de wisselingen en de blessures.”


Poll

Bereikt Ajax de halve finale van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door bossie)

Ik neem aan dat Juventus doorgaat. Juventus is gewoon andere koek voor Ajax en dat maakt ook zeker niet uit. We hebben het dan ook over de kanshebber voor de CL.

15 april 2019 om 09:31

Hoezo andere koek? In het eerste duel bleek al dat Ajax gewoon mee kan komen en zelfs Juventus vast kon zetten. Het voordeel is dat Juventus niets hoeft goed te maken en dus hun eigen spel zullen spelen afwachten en reactie voetbal spelen, hierdoor kan Ajax lekker hun spel spelen en hoeven ze niet vol op de aanval te gaan. Je bent als Ajax zijnde zeker niet kansloos, wel moet je hopen dat de kansen nu wel afgemaakt worden dan kan je gewoon net zo’n wedstrijd spelen als bij Real uit.

15 april 2019 om 09:39

"wel moet je hopen dat de kansen nu wel afgemaakt worden dan kan je gewoon net zo’n wedstrijd spelen als bij Real uit."

Alleen denk ik niet dat er bij Juve sprake is van een wanorde in de verdediging. Tevens speelt Juve compacter en verdedigend beter dan Madrid.

15 april 2019 om 09:48

Andere koek omdat ze op dit moment veel verder zijn dan bijv eerdere tegenstander als real Madrid. Kijk allereerst maar naar de verdediging tussen die 2. Heb je met de coach gesproken hoe ze spelen? Ik neem aan van niet. Ik verwacht dat Juventus speelt zoals ze altijd spelen in eigen huis. Net zoals tegen atletico.

15 april 2019 om 16:38

Lijkt mij niet. Tegen Atletico moesten en nu dus niet. Zullen heel compact spelen en loeren op de counter. Enige kans voor Ajax lijkt mij op voorsprong komen waardoor Juventus er alsnog uit moet komen en ruimte weggeeft.

Ik ben heel benieuwd naar morgen en het maakt mij eigenlijk niet zo heel veel uit of ze doorgaan of niet. Een ding is voor mij belangrijk: Ajax doet het fantastisch in de CL en daar ben ik trots op. Ze hebben de broodnodige punten behaald en de wereld versteld doen staan. Dus ik kan niks anders dan trots zijn op de mannen.

Het zal natuurlijk een lastige wedstrijd worden. We hebben allemaal de Juve gezien tegen Atletico thuis, maar de situatie is nu wel anders. Juventus hoeft niet vol druk te zetten nu en hebben aan een 0-0 al genoeg. Ik denk dat ze weer net zo gaan spelen als vorige week; verdedigend, Ajax het spel laten maken en hopen in de counter een goal te maken. Scoren zullen ze toch wel doen met Ronaldo in de gelederen. Toch vond ik Ajax zeer goed spelen in de eerste wedstrijd en daar put ik wel hoop uit. Ze moeten inderdaad vroeg druk proberen te zetten, want dat zijn ze niet gewend. Enige nadeel is wel dat Juventus start met een uitgerust elftal. Dat kan nog meespelen.

15 april 2019 om 10:46

Ik reken op een Juventus dat er vanaf het begin af aan vol op klapt, Ajax onder druk zet en meteen op zoek gaat naar 1-2 doelpunten om Ajax duidelijk te maken dat er niks te halen valt. De backposities zijn op dit moment de zwakke plek bij Ajax, dus ik verwacht dat daar met name de dreiging zal komen, Juventus zal dit perfect kunnen uitbuiten. Ik hoop het natuurlijk niet maar normaal gesproken lig je eruit vanavond.

15 april 2019 om 12:04

Dat zou wat zijn, al die voorbereidingen treffen en dan vanavond er al uit liggen

Ik vrees voor een soort herhaling van Europa league finale tegen Manchester United. Die wisten toen goed de wedstrijd dood te spelen. Met Chiellini erbij heb je veel spelers in huis die dat prima kunnen. maar ik heb me al vaker positief laten verassen dit seizoen, dus ik ben benieuwd.

15 april 2019 om 09:35

Ik lees weer dat Chiellini geblesseerd is en niet mee doet en hetzelfde geldt voor Costa dat zo gunstig zijn

15 april 2019 om 09:37

Dat zou zeker gunstig zijn voor Ajax, Costa was de man met de meeste dreiging.

Juventus heeft de beste papieren na de 1-1 in Amsterdam. Maar Ajax leeft nog en we weten dat ze ook tegen de topclubs kunnen scoren.

Can is in ieder geval terug. Dat geeft Max een fysieke en dynamische optie op het middenveld. Chiellini en Costa worden nog geã«valueerd. Maar kans is aanwezig dat ze er bij zullen zijn. Ik hoop dat Allegri een oplossing heeft gevonden tegen het hoge druk zetten van Ajax. Dit doet me aan de wedstrijd van vorig jaar denken tegen de Spurs. Ik mag ook hopen dat Juve vooruit voetbalt en niet voor een gelijkspel gaat ofzo. Dat zou echt dom zijn. Al bij al heb ik er vertrouwen in dat Juve doorgaat.

Mocht dat niet zo zijn, hoop ik dat Ajax de CL wint. Jongens als de Ligt, Ziyech, Tadic, Ners en de Jong verdienen dat wat mij betreft. Als je Real, Juve en evt City/spurs/barca/liverpoor weet te verslaan, heb je de beker wel verdiend.

Aad "het omgekeerde van wat ik zeg gebeurt" de Mos zegt dat Juventus gaat winnen, dus dat is goed nieuws.

Ik denk dat het er om gaat spannen, en het zal afhangen van hoe de verdediging staat met de noodzakelijke aanpassingen (geschorste Nico). Ben benieuwd hoe Ten Hag het gaat opzetten.

Ik blijf maar horen dat Juventus thuis sterker is dan uit. Maar Ajax is uit geen fractie minder dan thuis en vaak zelfs net ietsje scherper en volwassener. Ik zie ze er dus wel een overwinning uitslepen, omdat Juventus sowieso gaat komen. Die kunnen niet weer gaan afwachten, zeker niet als Ajax de eerste speldenprikken kan uitdelen.

15 april 2019 om 09:53

Hoezo zou juve niet kunnen wachten? Ze staan virtueel voor en het blijven Italianen

15 april 2019 om 12:45

Ik zie Juventus ook niet aanvallen. Die gaan de boel dicht proberen te houden en counteren

Verschil is wel dat Juventus Akax niet onderschat zoals Real deed. Ook is Juventus veel klinischer. Ik maak me het meeste zorgen om mazroui. Hoop toch niet dat hij speelt. Aanvallend prima back maar verdedigend soms zeer matig in de ED. Laat staan hoe dat zou worden tegen Costa of Ronaldo.

15 april 2019 om 10:51

Ga er maar vanuit dat hij speelt, zeker met de schorsing van Tagliafico. Mazraoui op rechts en dan Blind, Veltman of Sinkgraven of links, andere opties heb je niet. Echt een enorme zwakke plek dus, en Frenkie zal alles op alles moeten zetten om mee te verdedigen. Ajax moet echt de flanken zien te neutraliseren vanavond, want daar zie ik het faliekant misgaan met die snelle aanvallers tegen die trage backs die ook nog eens verdedigend niet al te sterk zijn.

Het CL seizoen is al dik geslaagd. Wat er morgen ook gebeurt, Ajax kan met opgeheven hoofd naar huis. En hier zit meteen een voordeel voor Ajax, ze kunnen vrijuit spelen, wetende dat ze niet moeten. Verliezen ze, is het geen schande en niemand die het ze kwalijk neemt. Ik ga er vanuit dat Ajax morgen wordt uitgeschakeld, dan kan het altijd meevallen.

Ik ben vooral benieuwd hoe Ten Hag de back positie invult. Ik hoop met Blind als linksback. Ik hoorde gisteren bij VTBL dat Mazraoui Linksback staat en Veltman op rechts. Dat mag ik toch hopen van niet.

15 april 2019 om 09:50

Het centrum uit elkaar halen is ook een lastige keuze.

15 april 2019 om 09:51

Nee blind wil je niet als linksback daar is hij te traag voor, Nu composeert de Ligt het nog voor hem. Midden laten zoals het is en Mazeroui linksback. Wat ik eerder zei ik heb zelf rechtsback gespeeld en vaak linksback gestaan en zit niet veel verschil in, het enige wat hij zich moet aan leren is de manier hoe hij zich opstelt dus positioneert

15 april 2019 om 09:54

Jij hebt op amateurniveau gespeeld (waarschijnlijk). Daar maakt het niet zo veel uit. Op dit niveau maakt het heel veel uit. Alleen al de samenwerking met de spelers om je heen en naar welk been je opendraait zijn al cruciaal

15 april 2019 om 10:19

Klopt daarom zeg ik ook dat het aan te leren is om goed te staan om zo de juiste sliding enz te nemen en voor een prof is dit makkelijker aan te leren dan bij mij destijds bij bal op het dak 1 haha

15 april 2019 om 11:56

@Raubant.....Als je hoopt dat blind linksback staat dan wil je dus keihard verliezen. Dan liever mazzraoui op links. Meer snelheid. Verdedigend niet al te geweldig maar toch de betere optie dan sinkgraven of blind.

Lekker wedstrijdje toch? Wie had dat 25 juli kunnen denken de eerste wedstrijd van het seizoen! Wat een mooie trip is Ajax het maken dit seizoen. Ze maken gewoon een reële kans. 1-1 dan is er alles mogelijke. Juve zal scoren verwacht ik,maar de kans is ook gewoon groot dat Ajax er minimaal 1 in het netje legt. Het is gewoon fantastisch wat Ajax heet laten zien en als ze zo spelen als de tweede helft in Amsterdam dan zou ik niet weten waarom Juve meer kans maakt.

Volgens Aad zou Ajax er in de voorronde al uit gaan tegen Sturm Graz en standard Luik. Die man geloof ik niet meer

Aad heeft wel een punt maar 2 dagen rust voel je echt wel in de benen. Bij manager spellen zit je dan op 90 procent van je conditie. Gelukkig hebben schone en de Jong rust gehad.

15 april 2019 om 10:54

3 dagen rust... bijna 72 uur rust heb je gehad. Bovendien was het nou niet zo dat je tegen Excelsior echt de longen uit je lijf aan het lopen bent. Ik denk dat ze het wel aankunnen, dat is dan weer het voordeel van een hele jonge selectie, die zijn allemaal nog zo fit als een hoentje. Al die dertigers van Juve zouden er eerder last van moeten hebben.

15 april 2019 om 12:11

Al die dertigers? Zoals het er naar uit ziet zal Juve maar 3 spelers die de 30 gepasseerd zijn opstellen... Ronaldo, Bonucci en Matuidi, dus al die dertigers???

15 april 2019 om 12:19

Ze hebben veel oudere spelers in hun selectie, dat kun je niet ontkennen. Mandzukic (32) en Chiellini (34) spelen normaal gesproken ook basis (dan zit je al op de helft van je veldspelers). Dan heb je nog Khedira (32) en Cuadrado (30) vaak in de basis, en daarnaast spelen Barzagli (37) en Caceres (32) af en toe ook nog een potje mee. Denk wel echt een van de oudste selecties op dit niveau hoor.

Realistische verwachting is dat dit het eindstation is voor Ajax. Hoop het natuurlijk niet. Zou zonde zijn om het voetbal van Ajax niet nog 2 wedstrijden te kunnen bewonderen in de CL

Dat is het voordeel van Juventus. Die hebben veel meer rust gehad. Gelukkig ging het redelijk makkelijk tegen Excelsior maar toch je had wel een paar spelers extra rust kunnen geven. We zitten nu niet vroeg in het seizoen maar ze zijn nu echt op elkaar ingespeeld. Een frenkie de jong bijv kan je tegen Excelsior dan echt wel rust geven. Nu heeft ie weer een klein pijntje wat morgen misschien wel erger kan worden waardoor ie weer uitvalt.

15 april 2019 om 12:44

Juventus nam zaterdag rust omdat veel spelers er al door heen zitten.

Het is altijd lastig om andere wedstrijden erbij te halen. of te vergelijken. Ajax moet gewoon net als altijd volle bak gaan , alles gegeven en er in geloven. En dan is het zaak daar het stadion stil te krijgen , op een paar duizend Ajax-supporters na.
Het CL-verhaal is een mooi en lang verhaal . Vele zullen het zich blijven herrineren , het fantastische voetbal. De sfeer in de Arena, de vreugde , de inzet en de passie. En wat zou het mooi zijn als het verhaal nog langer wordt.
Wie had dit ooit verwacht aan het begin van de CL reeks van Ajax dat ze zo ver zouden komen en op deze manier; ongekend gewoon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

175 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 12 1 1 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Nikola Milenkovic heeft over belangstelling niets te klagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren