‘FC Twente wil met nieuwe trainer terugkeren in de Eredivisie’

Maandag, 15 april 2019 om

Het is volgens de maandageditie van De Telegraaf een publiek geheim dat de evaluatie van het seizoen van FC Twente negatief gaat uitvallen voor Marino Pusic. Volgens het dagblad zit de oefenmeester op de wip bij de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, of het kampioenschap nu wel of niet wordt binnengesleept.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

FC Twente doet er goed aan om een andere trainer aan te stellen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door sirius)

En waarop is dit precies gebaseerd? Dit lijkt wel een lukrske beeering van de Telegraaf die klakkeloos door VZ wordt overgenomen.....

15 april 2019 om 08:10

Denk dat dit bericht is gebasseerd op precies dezelfde bronnen die de meeste FC Twentefans hier hebben. Hoor namelijk heel weinig positieve verhalen van de fans hier over Pusic. Het kampioenschap zou eerder ondanks Pusic dan dankzij Pusic worden behaald. Die tirade op de radio wordt hem ook niet in dank afgenomen. De leiding van FC Twente krijgt dat soort berichten natuurlijk ook door. Het is nooit super rustig rond de positie van Pusic geweest. Het is niet de vraag of Pusic de deur gewezen wordt, maar wanneer dit gebeurd. Iedereen rond FC Twente ziet dit, maar nee laten we lekker zeuren over de Telegraaf die opschrijft wat iedereen ziet.

15 april 2019 om 08:15

Heb je wel beetje gelijk in maar toch, enige bronvermelding mag een krant toch wel aan doen?

15 april 2019 om 13:33

Maar eigenlijk kan iedereen dit zelf wel invullen. Dit is de eerste keer dat Pusic met dergelijke uitspraken komt en uit niets blijkt dat FC Twente van plan is het contract van Pusic te verlengen. Sterker nog, zijn handelen en het handelen van de club wijzen erop dat beide partijen niet met elkaar verder gaan.

Ook spreken de cijfers niet in het voordeel van Pusic en steun van de achterban heeft hij ook niet echt. Pusic is duidelijk niet de juiste man en dan is het niet vreemd dat mediaplatformen gaan speculeren. Die zullen ongetwijfeld bronnen hebben en die worden niet vaak vermeld.

Ondanks de riante voorsprong is het voetbal gewoon niet om aan te gluren en daar mag hij best op afgerekend worden. Nee, niemand hier verwacht wekelijks een gala voorstelling maar wat we nu wekelijks te zien krijgen doet gewoon pijn aan de ogen. Dringend behoefte aan een trainer a la Fred Rutten die het voetballend weer kan opbouwen.

15 april 2019 om 08:24

Ik denk dat ze met de trainer ten Cate van jong Twente mee doorgaan die de beloften verzorgd en aanvallend voetbal laat spelen.tactisch heeft hij het daar goed voor mekaar.het kost ze uiteindelijk niks.

Zelfs een blinde ziet dat het met Pusic niet gaat werken. Jammer van de vele trainers die sneuvelen, maar dit moet wel gewoon.

15 april 2019 om 13:36

Deze is inderdaad wel essentieel. Het verbaast me dan ook dat mensen z'n prestatie knap vinden. Die mensen kijken duidelijk geen wedstrijden van FC Twente of beoordelen Pusic enkel op de stand op de ranglijst in plaats van z'n functioneren binnen de club.

Riooljournalistiek, copy paste VZ, en zie daar: nieuws!!

Echter: Natuurlijk staat bijna niemand achter Pusic, we worden ondanks hem kampioen en dankzij het netwerk van Ted die heel gericht een paar spelers heeft gehaald die wedstrijden in momenten voor je beslissen.
Aitor, Zekhnini, Espinosa en Smith zijn gewoon eredivisie materiaal. Vervolgens is Bijen naast Gonzales ook een perfect centraal duo gebleken en is Drommel opeens goed gaan keepen.

Maar Holscher blijven opstellen, totdat hij zelf nota bene huilend het veld afloopt, Friday blijven opstellen, 4-4-2 tegen de nr 17 spelen thuis, geen lijn in het spel, onbegrijpelijke wissels.
Hij is niets voor niets de assistent van de assistent van de trainer van 5 jaar terug he? Als je maar gewoon blijft zitten drijf je vanzelf boven.

15 april 2019 om 08:27

Niet om vervelend te willen doen, maar eerst geef je vz een veeg uit de pan en daarna bevestig je alles wat er geschreven wordt ( en wat iedereen eigenlijk al wist). Dus zo slecht is de journalistiek hier nou ook weer niet.

Ot : ben benieuwd wie er volgend jaar voor de groep staat bij Twente en in hoeverre ze weer mee kunnen doen in de Eredivisie. Want ondanks al het gedoe rondom de club, ben ik blij dat ze weer terug komen. ( al hoop ik ook dat Sparta weer promoveert)

15 april 2019 om 08:52

Is niet vervelend, ik geef eerder al aan het deels wel eens te zijn en ik open de 2e alinea met “echter:” waarmee ik al aangeef dat ik zelf zie dat ik het er wel mee ben op zich met de telegraaf. Punt is nou eenmaal dat ik toch vind dat een krant een bron moet hebben, dit is bijna opiniërend.

15 april 2019 om 08:56

Hölscher en Friday komen van Ted, heb het idee dat Pusic die moest opstellen, kan geen andere reden bedenken. Klinkt lullig, maar het kwam niet slecht uit dat Hölscher geblesseerd raakte.

15 april 2019 om 09:00

Ik denk oprecht dat hij niet geblesseerd raakte. Die bewuste wedstrijd was hij echt aan het stuntelen, ballen over de zijlijn, hakjes die mislukten.. en plots was hij geblesseerd.. huilend het veld af... nee die kon gewoon niet meer.

15 april 2019 om 10:39

Bij het proberen binnen houden van de bal overstrekte hij wel iets, zal mee hebben gespeeld dat hij ook mentaal niet lekker in z'n vel zat dat hij het misschien opgaf.

Dat Pusic misschien niet past bij Twente oké dat kan. Zoveel trainers in een korte tijd bewijst gewoon dat er binnen een club niet zoveel visie heerst. Ga nou eerst eens bedenken wat voor type trainer past bij je spelers en bij de club (en bij je visie!). Dit is gewoon armoedig.

15 april 2019 om 13:29

Dat is best lastig. Niet elke trainer zal naar FC Twente willen en FC Twente kan niet elke trainer betalen. De club zal waarschijnlijk op zoek gaan naar een trainer die goed met jonge spelers kan werken en inderdaad een duidelijke visie heeft, maar die zijn zeldzaam en vaak allang bezet.

Steve McClaren weer terughalen? Of zou dit een mooie klus zijn voor de geboren Friese Tukker Gert-Jan Verbeek of misschien wel iets voor Maurice Steijn?

15 april 2019 om 08:44

Verbeek komt er denk niet meer in

15 april 2019 om 08:56

Ik denk dat Steijn liever bij VVV blijft... Ik dacht zelf aan Jos Luhukay die nu weer in de 2. Bundeliga aan de slag is gegaan.

15 april 2019 om 13:24

Verbeek is geen optie en Mcclaren past niet in het huidige profiel. Bovendien zal hij ongetwijfeld te duur zijn. Verder denk ik niet dat Maurice Steijnen op dit moment VVV zal willen verlaten voor FC Twente, waar het afbreukrisico toch groot is.

Ik heb werkelijk geen idee wie de nieuwe hoofdtrainer zal worden. Fred Rutten zou wellicht kunnen, maar het zou me niet verbazen als hij 'nee' tegen de club zegt. Bovendien weet ik niet of FC Twente het salaris van Rutten kan en wil betalen.

Voor die pusic wel lekker dat hij eens een koekje van eigen deeg krijgt. Heeft aan de poten van elke trainer lopen zagen om hier op deze positie terecht te komen. Wint ie waarschijnlijk de titel, maar zijn ze op andere vlakken toch niet zo tevreden als hijzelf gedacht had natuurlijk en kan hij alsnog weg. Maar niet zo'n medelijden mee eerlijk gezegd.

15 april 2019 om 13:26

Ik heb niets met Pusic, maar nergens komt naar voren dat hij aan de poten van z'n voorgangers heeft staan zagen. De reden dat hij dit seizoen hoofdtrainer was/is, ontstond uit pure noodzaak en wanbeleid van de club zelf. Je kunt hem veel verwijten, maar dat niet.

Wijs besluit. Pusic prima kerel lijkt het me, goede elftalleider, maar geen hoofdtrainer. Mijn hemel wat heeft hij veel merkwaardige keuzes gemaakt, totaal onnodig.
Kijkend naar het veldspel en bezetting tenenkromend, maar toch wordt je kampioen!
Deze onkunde kun je niet vertonen in de eredivisie je gaat dan giga op je bek en wordt degradatiekandidaat nummer 1.

Pusic lijkt me verder hartstochtelijk, noem maar op. Als individu absoluut niets tegen.
Verbeek staat nog altijd op de loonlijst, verdient riant. Dus zet hem aan het front met bijv. Youri Mulder om maar een balletje op te gooien.
Pusic kan naar de graafschap begreep ik, leuke uitdaging voor hem!
Win win situatie, Twente in de steigers!

Dat gelul over die verrote centen moet eens stoppen, wat denk je bij de Arena, Kuip, grond Psv, dierentuin Emmen 180 miljoen, Vergrootglas politiek.

15 april 2019 om 10:32

Over centen, ik bedoel daarmee dat die ontslagvergoedingen toch veel geld moeten kosten, iets wat Twente volgens mij niet in overvloed heeft. Als je dan al met de gemeente in conclaaf moet om de financiële plannen weer door te nemen en daar weer allerhande mouwen aan gepast moeten worden, gaan ze wel makkelijk met een ontslag om in mijn mening. En ik heb het niet over de bedragen die ze van de gemeente krijgen, dat boeit me niet, er zijn idd meerderen in Nederland die geld van de gemeenten krijgen. Het gaat mij wel om afspraken die Twente uit goodwill had gemaakt met andere clubs en die ze uiteindelijk vanwege hun penibele situatie eenzijdig gecancelled hebben. Maw ze wilden helemaal geen goodwill was gewoon wederom de aandacht afleiden. Dus Twente hoeft van mij niet te verdwijnen maar vind wel dat ze maar op heel weinig blaren hebben hoeven zitten voor straf. Dat ze zelf hun neergang daarna hebben ingezet vond ik dan ook niet helemaal onterecht.

15 april 2019 om 11:23

Ken jij het contract van de trainer dan? Mss is die ontslagvergoeding helemaal niet zo hoog.

Het zou wel kunnen. Na dit seizoen staan Gertjan Verbeek en Jan de jonge niet meer op de loonlijst; het zou niet goed voelen om dan maar 1 hoofdtrainer op de loonlijst te hebben. Twente onwaardig! Cynisme natuurlijk. Ik ben absoluut niet van mening dat je ondanks pusic kampioen wordt. Hij traint een moeilijke club, met zwaar kritisch publiek en journalisten die gewend zijn om deze club als eredivisieclub te beoordelen. Dus ja: hij heeft het zwaar. Ik denk niet dat er veel trainers staan te popelen om zijn plek in te nemen. Ben ook benieuwd of Fred Rutten dit wel aan gaat durven. Kan zo maar eens van niet. Gericht op zoek gaan naar versterkingen vanaf het moment dat je kampioen bent. Je hebt echt wel eredivisie waardige spelers momenteel (drommel, bijen, Gonzalez, brama, vuckic, smith, assaidi, cantalapiedra, Espinosa en wellicht boere mits in vorm). Vervolgens doorselecteren. Afscheid nemen van de mindere, kleine selectie maar wel kwalitatief op niveau. En dan gaan met die banaan!

15 april 2019 om 09:24

Van de huidige eerste 11 blijven er hooguit 2 over voor komend seizoen. Alles met enige waarde wordt verkocht en we hebben dan in de eredivisie een budget van 170k per speler bij een selectie van 25.

15 april 2019 om 10:14

Uhm... Peuter je dit allemaal uit je neus?

15 april 2019 om 10:33

NoLimit, nee dit komt van het Noabersoverleg.

15 april 2019 om 11:20

Vak104, dat het nu al vast staat dat ze er hooguit 2 van de 11 houden? Waar kan ik dit vinden? Nieuw voor mij.

15 april 2019 om 12:08

Het beleid is op de noabers avond toegelicht, iedereen met restwaarde wordt verkocht. Drommel wellicht verlengen maar geen zekerheidje.
Weet niet of er notulen van de meeting zijn, maar zo gaat het wel gebeuren.

De info over spelersbudget 2019-2020 komt van Furie Snethlage afgelopen vrijdag.

15 april 2019 om 13:14

Er word wel vaker wat geroepen op die bijeenkomsten en bovendien kun je nooit garanderen ook alles te verkopen.

De club heeft met Zekhnini, Friday, Smith, Hamdaoui, Gonzalez en Bapoh 6 huurlingen in de gelederen.

Verder hebben ze met Drommel, Assaidi, Nacho, Ramos, Ricardinho, Maria en Hengelman 7 spelers met een aflopend contract.

Dat zijn in totaal al minimaal 11 en maximaal 13 spelers die sowieso al zullen vertrekken. Bovendien vergeet men dat Assaidi en Drommel een behoorlijk salaris hebben en daarmee flink op het spelersbudget drukken. Die gaan ze denk ik niet verlengen.

Ook is het voetballende zelfmoord als je daarbovenop ook nog eens Aitor, Vuckic en Espinosa verkoopt, terwijl bijna alle spelers nog maximaal een contract tot 2020 hebben. Je kunt als club niet de hele selectie verkopen na een promotie, terwijl de club alleen kan overleven in de Eredivisie.

Fred Rutten staat klaar, die is straks klaar in Brussel

Ah Driessen heeft weer naar de fles gegrepen!

15 april 2019 om 16:42

Normaal zou ik je honderd procent gelijkgeven. Maar ook ik als genuanceerde en realistische Twente-supporter kan niet ontkennen dat Pusic nooit de twijfel heeft kunnen wegnemen. Ik denk dat velen het met me eens zijn dat Twente bovenaan staat voor een groot deel door falen van andere ploegen en in mindere mate door eigen kunnen.

Het zegt eigenlijk genoeg dat Pusic veel kritiek krijgt terwijl hij eerste staat. Je hoeft maar een paar wedstrijden te zien om te concluderen dat Pusic niet geschikt is voor een technische functie binnen een voetbalclub. Zelfs de statistieken wijzen uit dat Pusic een negatieve invloed op de ploeg en de resultaten heeft. Het verbaast me dat er mensen zijn die het voor Pusic opnemen op het gebied van kwaliteiten als coach, want die zijn niet genoeg aanwezig voor betaald voetbal. Verder zag ik dit al aankomen na z'n tirade afgelopen vrijdag. Helaas is zelfreflectie ook geen kwaliteit van hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

Nederland
1 fan
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Nikola Milenkovic heeft over belangstelling niets te klagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren