Ronald Waterreus: ‘Daar kan Clasie alleen heen als-ie een tribunekaartje koopt'

Maandag, 15 april 2019 om

Jordy Clasie reageerde zaterdagavond behoorlijk gepikeerd toen hij door Giovanni van Bronckhorst werd gewisseld tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo (2-1). Het publiek reageerde verontwaardigd op het gedrag van de middenvelder. Ook Ronald Waterreus vindt de reactie van Clasie opvallend, zo schrijft hij in zijn column in de Limburger.

“Gebrek aan zelfkritiek en -kennis in het voetbal; verbazingwekkend blijft het”, zo schrijft Waterreus over Clasie. De middenvelder moest het veld verlaten voor Robin van Persie, terwijl Feyenoord op dat moment met tien stond door een rode kaart voor Nicolai Jörgensen. “Een paar topduels speelde hij goed. Verder heb ik hem vooral plichtmatig in de middencirkel zien hobbelen. En zo'n jongen zet Van Bronckhorst dan eventjes op zijn nummer in een volle Kuip, de trainer die zijn spelers naar buiten toe juist altijd zo beschermt?”

Waterreus benadrukt dat Van Bronckhorst als speler actief was bij onder meer Arsenal en Barcelona. “Waar Clasie alleen heen kan als-ie een tribunekaartje koopt. Het is de wereld op zijn kop. Clasie mag zijn handjes dichtknijpen dat hij voor zo'n prachtige club als Feyenoord mag spelen”, vervolgt de oud-doelman. Clasie wordt dit seizoen door Feyenoord gehuurd van Southampton, waar zijn contract nog loopt tot medio 2020.

Clasie speelde dit seizoen tot dusver 36 wedstrijden, waarin hij goed was voor 1 doelpunt en 3 assists. Waterreus weet wel een ‘gepaste strafmaatregel’ die Feyenoord zou kunnen treffen na het incident. “Ik zou zeggen: laat Clasie alle bokalen poetsen die Gio in zijn loopbaan heeft gewonnen. Is hij wel even zoet.”


Poll

Ben jij het met Ronald Waterreus eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Ik zou het niet erg vinden die bokalen te poetsen. Eerst even langs in Glasgow, daarna langs Londen en als laatste naar Barcelona. Dat zijn leuke stedentripjes.

Persoonlijk ben ik wat harder, je bent een oud speler van de club die je na 3 seizoenen huurt omdat je nergens potten breekt en doe je zo respectloos tegen je trainer.... Retour sturen naar Southampton.

15 april 2019 om 12:25

Denk dat Southampton hem wil weigeren haha. Maar even zonder gekheid. Ben wel oprecht benieuwd waar deze jongen terecht gaat komen. Het zou minstens opmerkelijk zijn als Feyenoord hem terughaald. Verwacht dat hij ergens in de Championship komt te ballen vraag me af of hij dat wel aankan met die wedstrijdintensiteit daar.

15 april 2019 om 13:25

Southampton wil hem ook helemaal niet terug, maar wil er nog steeds rond de 5-8 mln voor hebben, gekkigheid.

Championship zie ik Clasie niet ballen, 1 van de redenen dat hij naar Brugge (daarna Feyenoord) ging was om het simpele feit dat hij in het buitenland niet kan aarden.

Pp zich schrijft Waterreus niets raars maar het is jammer dat hij telkens open deuren intrapt in zijn column: twee weken geleden "Ronaldo is goed (men zou voor hem moeten klappen)" vorige week "het gif van Van Bommel, psv gaat daardoor 90 min lang voor de winst" en nu "clasie heeft zich misdragen". Opzich niks mis mee maar een verassend onderwerp of invalshoek zou best eens verfrissend zijn.

15 april 2019 om 08:07

Dat is toch met al die analisten zo? Ze zeggen allemaal hetzelfde en zo niet, dan zijn ze vaak aan het provoceren. De enige die daadwerkelijk verstand heeft van voetbal lijkt me Kenneth Perez. En van Hanegem, die heeft soms ook wel goede punten.

15 april 2019 om 08:40

@azrsenal

Quote: "dat is toch met al die analisten zo? Ze zeggen allemaal hetzelfde en zo niet, dan zijn ze vaak aan het provoceren. De enige die daadwerkelijk verstand heeft van voetbal lijkt me Kenneth Perez. En van Hanegem, die heeft soms ook wel goede punten".

Het zijn bijna allemaal opportunisten die reageren naar de waan van de dag. Perez ook, die heeft maandenlang kritiek lopen uiten op David Neres en hem als miskoop bestempeld, terwijl het niet meer dan normaal is dat een tiener die van de andere kant van de wereld en vanuit een totaal ander cultuur naar NL komt, even de tijd nodig heeft om te acclimatiseren en zijn weg te vinden in een omgeving die totaal vreemd voor hem is. Kik Pirie wordt door velen van hen al bij zijn enkel afgezaagd, terwijl zijn contract bij Ajax nog niet eens is getekend. Het probleem met dat soort mensen is dat het ze ontbreekt aan inlevingsvermogen. Wat Clasie deed, is niet goed te praten maar wel een daad uit emotie. En ik denk dat er maar weinig mensen zijn die hun emoties te allen tijden onder controle hebben en als dat zo is zoals bij Dolberg, is dat weer een punt van kritiek. Het was duidelijk te zien dat Clasie teleurgesteld was en dan moet je als trainer een speler misschien wel even de gelegenheid geven om die teleurstelling te verwerken en dat verplichte handje achterwege laten. Als Van Bronkhorst dat had gedaan was al die commotie die nu is ontstaan, er nu niet geweest en had hij zich nu niet in allerlei bochten behoeven te wringen om zijn autoriteit gestand te doen. Sec is het niet meer dan een storm in een glas water.

15 april 2019 om 08:56

@scepticus Ben het compleet eens met je hele reactie. Je mag tegenwoordig niet eens meer je emotie en teleurstelling uiten anders krijg je de fatsoensbrigade op je dak van oud spelers en journalisten. Deze mensen doen dat vooral om zelfverheerlijking. Zo van "kijk mij eens over superieure waarden en normen beschikken. Kijk mij eens een goed mens zijn.". Cladie had direct na de wedstrijd spijt en dan is de kous af.

15 april 2019 om 09:29

(bombarena99)
Je mag best je teleurstelling uiten maar je moet ook presteren dat doet Clasie al jaren niet en Feyenoord heeft hem gewoon de kans gegeven om weer op zijn oude niveau gekomen dan is dit een gebaar van minachting naar je trainer , en Clasie was dit seizoen in een ding goed dat was de middencirkel bewaken dat deed hij goed maar verder heeft hij niet toegevoegd aan Feyenoord , en je kunt dit niet vergelijken met Neres en Pirie die zijn of waren 18/19 jaar Clasie is denk ik 26/27 die moet beter weten maar ik denk dat dit einde oefening voor hem bij Feyenoord want hij is gewoon niet goed genoeg maar die zelfreflectie zal hij wel niet hebben denk ik ,want Clasie zal bij diverse eredivisie waarschijnlijk niet eens opvallen of in de basis staan .

Ik denk dat Clasie dat zelf ook wel wilt, hij schaamt zich verrot. Die arme jongen, hij doet gewoon zijn best en kan niet beter. Natuurlijk is dat frustrerend, lekker laten voetballen en probeer hem een beetje beter te maken dat hij van waarde is en blijft voor Feyenoord.

15 april 2019 om 08:14

Dat wordt al een heel jaar geprobeerd. Hij is gewoon niet goed genoeg.

15 april 2019 om 08:15

Feyenoord is geen zorginstelling. Clasie heeft de afgelopen 4 jaar niks laten zien en voegt niks toe aan Feyenoord. Waarom zou je hem dan moeten laten staan? Hij is namelijk niet van waarde voor Feyenoord. Ja, 6 jaar geleden deed hij het er leuk, al was toen ook de directe concurrentie van minder niveau. Ik vind het nog altijd lastig te peilen hoe belangerijk hij toen was. Voor nu is hij gewoon inwisselbaar voor een willekeurige andere middenvelder. Daar zou ik mijn beperkte budget niet aan besteden komende zomer om hem door middel van een transfersom en salaris vast te leggen.

Ik vind allemaal wel meevallen.
Je mag best telleurgesteld zijn als je bent gewisseld. Het is precies wat Theo jansen zegt. Je weet dat sommige jongens meer emotie tonen. Dan moet je slimmer zijn en zelf je hand niet eens uitsteken na een wissel.
Laat die jongen uit zijn wedstrijd spanning komen en hij denkt er anders over.
Maar bij ons moeten we allemaal het zelfde brave jongetje uit de klas zijn anders geef je een verkeerd voorbeeld.
Hij sloopt niks schopt nergens tegen aan prima toch

Ik hou wel ervan dat spelers telleurgesteld zijn als ze gewisseld worden.

15 april 2019 om 08:16

Wel als ze teleurgesteld zijn in zichzelf je. Je hebt genoeg spelers die een draak van een wedstrijd spelen en dan bij een wissel kijken alsof zij het echt niet snappen en boos worden.

15 april 2019 om 08:44

weet je dat is op dat moment. Iki speel echt op eeb belabberd niveau maar soms denk ik echt een top wedstrdij gespeeld te hebben. Dan denk je er lekker in te zitten en dan hoor je van de rest. Jongen het was niet best vandaag. Ach dat kan eens gebeuren..

Zolang ze hun frustatie niet botvieren op spullen zoals een dugout of een waterzak of noem maar op dan heb ik er weinig moeite mee.

15 april 2019 om 10:30

Daar ís die waterzak toch voor? Dat schopt zo heerlijk! En hij is toch altijd lek. Behalve in de winter als een overijverige vader binnen twee tellen een halve liter ijswater uit zijn spons in je sok douwt. Terwijl je net een trap heb gehad. Lekker soppen.
Trappen die waterzak! Heerlijk, kan geen kwaad. En daarna netjes naar de microfoon om uit te leggen dat je graag beter had willen spelen.
Klaar.

Teleurgesteld zijn mag,
Maar deze jongen heeft toch bijna het hele seizoen niks laten zien en dan zo het veld aflopen als ware het Johan Cruyff, Maradonna of Messi betreft.
Dit soort voetballers overschatten helaas hun eigen kwaliteiten en daar lopen er tegenwoordig te veel van rond op de voetbalwereld.
Die jongen mag toch blij zijn dat hij prof voetballer is geworden.
Wat ik niet snap is dat als je nou de sterren van de hemel speelt en je wordt op zo'n moment gewisseld dan heb je enigszins nog recht van spreken maar anoniem over het veld dwarrelen en dan zo'n reactie.
En het ergste is dat het ook geen jongentje van 19 meer is.
Onbegrijpelijk.

Niet te dramatisch doen. Een geldboete , de rest van het seizoen geen aanvoerder. En voetballen maar weer. De sfeer is momenteel niet goed bij Feyenoord maar dat heeft alles met resultaten te maken. Het seizoen is verloren en nu moet je ook nog strijden voor de 3e plaats , hetgeen onder het niveau van Feyenoord zou moeten liggen. Werk aan de winkel voor Jaap stam en de nieuwe TD voor een kwaliteits-injectie

Wat een overdreven gedoe. Die jongen is gefrustreerd en staat met tranen in zijn ogen voor de camera zijn excuses aan te bieden. Laat Feyenoord dit lekker binnenskamers oplossen.

Wellicht is exelsior een optie. Denk dat beide blij met elkaar zijn.

Het toeval wil dat Clasie in zijn tijd bij Southampton wel degelijk op bezoek is geweest bij Arsenal als speler en toen ook lange tijd heeft gespeeld die wedstrijd! Dat seizoen is Arsenal ook op bezoek geweest bij Clasie en co en won Southampton met 4-0! Dus wat Waterreus zegt is onzin. Maar even zonder gekheid, wat Clasie doet kan natuurlijk niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Feyenoord131
11.FC Twente12-2
Voor de complete stand: Eredivisie

516 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Manchester United krijgt concurrentie van Paris Saint-Germain in de strijd om Ivan Rakitic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren