‘Ik zie Erik ten Hag morgen tegen Juventus geen karatetrap maken’

Maandag, 15 april 2019 om

Ajax hoopt zich dinsdagavond ten koste van Juventus voor de halve finales van de Champions League te plaatsen. Een meerderheid van de fans denkt dat dit ook gaat gebeuren en dat vindt Hugo Borst nogal wat. De journalist vraagt zich openlijk af of de 1-4 bij Real Madrid wel zo’n goede graadmeter is voor succes in Turijn. “Als je Real in eigen huis kunt verslaan, waarom Juventus dan niet? Nou, bijvoorbeeld omdat Cristiano Ronaldo in Turijn speelt”, vertelt Borst maandag in het Algemeen Dagblad.

“En omdat Juventus veel betere verdedigers heeft. En omdat er in Turijn een oerkracht bovenkomt. Vraag maar na bij de spelers van Atlético Madrid”, verwijst Borst naar de 3-0 zege van Juventus, na eerder met 2-0 in Spanje te hebben verloren. “Is Ajax dan niet goed genoeg? Dat hoor je mij niet zeggen. Maar overdrijven is ook een vak.”

Borst kan bijvoorbeeld weinig met de vergelijkingen tussen het elftal van Erik ten Hag en het Ajax dat in 1995 de Champions League won. Hij vindt het huidige Ajax een verzameling individualisten, elf spelers. “Tel je het elftal van Ajax 1995 bij elkaar op, dan is de uitkomst twaalf. Herstel: dertien. Want de coach in 1995, volgens mij was dat Louis van Gaal, was belangrijker dan Erik ten Hag nu. Waarbij ik niks lelijks zeg over Ten Hag, die man doet het goed. Maar zo uitzonderlijk en charismatisch als Louis van Gaal is hij niet.”

“Ik zie Ten Hag morgen langs de lijn geen karatetrap maken om de scheidsrechter te beïnvloeden.” Borst erkent dat hij niet had verwacht dat Ajax succesvol zou zijn in het Santiago Bernabéu. “Maar dat gebeurde wel. Ik geef Ajax morgen dertig procent kans. Maar ook als ze worden uitgeschakeld, maak ik een diepe, diepe buiging.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Helaas was ik net iets te jong om ‘95 bewust mee te maken, maar om het huidige Ajax elf individualisten te noemen slaat natuurlijk nergens op. Ik vind zeker in de CL dat Ajax echt als team voor elke meter strijdt. Dat is ook juist hun kracht, aangezien de tegenstanders altijd meer individuele kwaliteit hebben. Maar ach, wat moet het heerlijk zijn om Hugo Borst te heten. Dan mag je week in week uit achterlijke teksten uitkramen, en dan krijg je er nog voor betaald ook..

15 april 2019 om 08:05

Ik vond het in de eredivisie voor de winterstop nog wel eens elf individualisten, maar juist een (geweldig) team in de CL. En de laatste weken ook in de competitie.

@ebbie07

Quote: "helaas was ik net iets te jong om ‘95 bewust mee te maken, maar om het huidige Ajax elf individualisten te noemen slaat natuurlijk nergens op. Ik vind zeker in de CL dat Ajax echt als team voor elke meter strijdt. Dat is ook juist hun kracht, aangezien de tegenstanders altijd meer individuele kwaliteit hebben. Maar ach, wat moet het heerlijk zijn om Hugo Borst te heten. Dan mag je week in week uit achterlijke teksten uitkramen, en dan krijg je er nog voor betaald ook.."

Het elftal van 95 is onvergelijkbaar met dat van nu. Als team was het elftal absoluut beter dan dat van nu, maar dat is ook logisch omdat het al jaren in dezelfde samenstelling speelde. Het team had grote talenten, waarvan Seedorf en Kluivert zijn uitgegroeid tot topspelers, maar er zaten geen talenten bij van de buitencategorie zoals De Ligt en De Jong. Het is ook onzinnig om de prestaties van het Ajax van 95 en dat van nu met elkaar te vergelijken omdat de tegenstanders nu veel en veel sterker zijn dan destijds. Dat is niet om de prestaties van het Ajax van 95 te bagatelliseren, die waren fenomenaal voor die tijd. Getuige het feit dat het team in de CL in 1 jaar drie keer won van de titelverdediger, waarvan 2 keer heel overtuigend. Ajax gold in die tijd volkomen terecht als beste team van de wereld en heeft volgens Guardiola als blauwdruk gediend voor zijn Barcelona. Er is sinds die tijd echter heel veel gebeurd en dan heb ik het vooral over financiele zaken. De afstand tussen relatief kleine clubs als Ajax en de Europese elite is zo gegroeid dat er sprake is van een afstand van lichtjaren. Dat is onvergelijkbaar met de periode in de jaren 90. In die tijd wist Ajax haar sleutelspelers nog tot hun 28e of zelfs langer vast te houden, Danny Blind is zelfs zijn gehele carriere bij de club gebleven. Nu moet de club haar spelers al rond hun 20e laten gaan en is een elftal waaraan jaren kan worden gesleuteld een utopie. Daarom is iedere vergelijking van het huidige team met teams uit voorgaande jaren, niets anders dan appels met peren vergelijken. Dat het huidige team uit individualisten zou bestaan, is natuurlijk grote onzin. Dat is louter gebaseerd op een paar wedstrijden vlak na de winterstop, maar als je naar de Europese campagne kijkt en daar hebben we het nu over, is het juist de teamprestatie die in het oog springt en het heeft mogelijk gemaakt dat het team zover is gekomen.

15 april 2019 om 08:27

Sterke tekst! goed verwoord!

15 april 2019 om 08:40

Voor het overgrote deel heb je gelijk, maar dat Ajax in 95 geen talenten van de buitencategorie had, daar sla je de plank volledig mis als je het mij vraagt. Seedorf, Kluivert, Davids waren zeker wereld talenten en daarnaast waren er ook nog Overmars, Kanu en een de Boer en in de goal stond vd Sar. Dat geen van hen een gouden bal gewonnen heeft klopt, maar dat zie ik een de Jong of de Ligt ook nog niet doen, eerst maar eens zien hoe het met hun carrières gaat.

15 april 2019 om 08:51

@only1romario

Quote: "voor het overgrote deel heb je gelijk, maar dat Ajax in 95 geen talenten van de buitencategorie had, daar sla je de plank volledig mis als je het mij vraagt. Seedorf, Kluivert, Davids waren zeker wereld talenten en daarnaast waren er ook nog Overmars, Kanu en een de Boer en in de goal stond vd Sar".

De door jou genoemde namen waren op Seedorf en Kluivert na, tijdens de hoogtijdagen van Ajax geen talent meer maar volwassen voetballers. Toen ze dat nog wel waren, waren ze net als Seedorf en Kluivert (en Kanu) wel toptalenten, maar niet van de buitencategorie. Als dat wel zo zou zijn, zou die term wat mij betreft van nul en generlei waarde zijn omdat er honderden spelers zijn geweest met vergelijkbare kwaliteit waardoor je nauwelijks nog kan spreken van een aparte categorie. Al mag jij daar uiteraard anders over denken.

15 april 2019 om 09:06

Het verschil met toen was dat Ajax Europees nog echt top was. Nu doet Ajax het goed maar dat kan ook incidenteel zijn. Kluivert Seedorf etc waren toen dan ook geen talenten meer. De Jong en de Ligt zijn nog talenten, puur omdat we niet weten hoe ze bij een absolute topclub gaan presteren. Dit moeten we dan ook afwachten tot we kunnen spreken van wereldtopspelers (Zoals van Dijk etc)

15 april 2019 om 10:35

Kluivert seedorf waren toen al geen talenten meer? Hadden de 20 nog niet aangetikt hoor..

15 april 2019 om 13:07

Jarno11

Quote: "de Jong en de Ligt zijn nog talenten, puur omdat we niet weten hoe ze bij een absolute topclub gaan presteren".

Klinkklare onzin. Talent betekent niets anders dan natuurlijke aanleg. Hoe meer je daar van hebt, hoe een groter talent je bent. Ook Bergkamp was een begenadigd talent, maar als je dat afzet tegen de prijzen die hij heeft gewonnen, valt dat bitter tegen. Er zijn ook zat spelers voor wie het omgekeerde geldt. De Ligt en De Jong zijn ook begenadigde talenten en het antwoord op de vraag of die het uiteindelijk wel of niet zullen redden bij Barcelona, doet daar helemaal niets aan af.

15 april 2019 om 08:51

@scepticus De Ligt en de Jong mogen beiden de veters niet strikken van Seedorf en Davids op dezelfde leeftijd. Borst heeft gelijk dat het huidige Ajax individialisten zijn. Het elftal valt grote delen van een wedstrijd vaak uit elkaar. Soms is er een compleet gat op het middenveld. Ik vind Ajax alleen als team opereren als ze met z'n allen pressing zetten. Als dat wegvalt of niet lukt dan blijft komen de zwakheden naar boven.

15 april 2019 om 08:57

En daar is gij weer de azijnpisser van voetbalzone die op elk Ajax bericht probeert Ajax omlaag te praten. Als Psver zie je hem nooit op Psv artikelen reageren want zijn obsessie naar Ajax is zo groot! Bombanera je praat alsof je alles als enige ontzettend goed weet. Arrogantie ten top!

15 april 2019 om 09:06

@ flok Dit noemen ze een mening uiten. Dit medium is niet bedoeld om sociaal wenselijke meningen te geven of te gaan liegen en je mening aan te passen aan anderen die andermans mening niet kunnen accepteren. Ik geef complimenten aan Ajax met pressing en nog haal je het negatieve eruit. Ik vind Ajax zonder bal niet als team opereren. Dat is geen nieuwe mening maar dat constateer ik al vanaf het begin van het seizoen.

15 april 2019 om 09:21

@bombanera99

Haha heel het stuk is (negatief) kritisch over Ajax en dan vind je het gek dat hij dat compliment niet noemt. Prima dat je kritisch bent en ik respecteer jouw mening, maar ik zie dat toch anders.

'de Ligt en de Jong mogen beiden de veters niet strikken van Seedorf en Davids op dezelfde leeftijd.'

Dit slaat naar mijn idee nergens op. Beide spelers (werden) worden niet voor niks in verband gebracht met ploegen als Barca, Juventus etc. Frenkie speelt vanaf volgend seizoen al bij Barca dus dat zij de veters niet morgen strikken is een rare uitspraak imo. Iedereen ziet dat dit twee super grote talenten zijn.

En dat Ajax veel individualistische kwaliteit heeft, dat klopt. Maar de laatste weken spelen ze juist als team erg sterk (ook de CL campagne).

15 april 2019 om 09:59

Ik vind eigenlijk dat Bombanera best een punt heeft over dat gat en de pressing. Ik zie vaak genoeg, vooral in de Eredivisie, dat er gaten zijn waardoor de tegenstander het middenveld zo kan oversteken. Ruimtes worden dan veel te groot ipv dat t team compact staat. Ook al omdat de beide backs vaak (te) ‘hoog’ staan... Als Ajax elke wedstrijd speelt, met dezelfde bevlieging en discipline zoals in de CL, dan word je makkelijk kampioen. Helaas, en dat is denk ik waar Borst op doelt, gelden er dan kennelijk andere regels waardoor er iets meer gepingeld of getruct wordt ipv t als team uit te spelen. De veters-strik-opmerking snap ik wel n btje, maar de spelers van toen zijn eigenlijk niet vergelijkbaar. Seedorf was op zn 17e al n beest en bepalend voor Ajax. Davids was al hard op weg de beste middenvelder (op CV kon ie t ook) vd wereld te worden.

15 april 2019 om 10:02

@koeral
Prince Boateng speelt ook bij Barcelona.
Dat is toch geen graadmeter. Seedorf, Kluivert hadden veel meer talent dan beide spelers.
De Ligt en de Jong worden ontzettend gehyped.
De Ligt maakt elke wedstrijd simpele positionele fouten en de Jong heeft een zwakke passing.
Twee zeer belangrijke kwaliteiten die spelers op die positie moeten bezitten.
Kom volgend jaar maar terug als Frenkie de Jong een half jaar bij Barcelona speelt dan kan je zien hoe langzaam hij de oplossingen zietven dat het allemaal te lang duurt met zijn getreuzel en geloop met de bal.
Dit is geen mening dat hij er niets van kan of geen talent is. Maar hij zal nooit het niveau kunnen halen van snelle denkers in passing.
Als je bijv. naar Veratti en Kroos kijkt qua passing. Dat is miljoenen km verwijderd van de passing van de Jong.

15 april 2019 om 10:41

@bombanera

Dat ze nog niet foutloos spelen, is toch gewoon logisch? De Ligt is nog maar 19 jaar. Natuurlijk maakt hij dan af en toe nog een foutje wat helemaal niet erg is. Maar iedereen ziet dat hij enorm getalenteerd is.

Over Frenkie ben ik het wel deels eens, maar wanneer je bij Barca speelt is het juist handig om soms de bal langer vast te houden. Spelers komen dan naar je toe en zo creeer je ruimte voor medespelers. is imo best handig als je bijna alleen maar op de helft van de tegenstander speelt. Ook voor hem geldt; geweldig talent. Hij toont wel aan dat hij het niveau aan kan tegen Real en Juventus. Ook de ligt overigens.

15 april 2019 om 13:17

@bombanera99

Quote: "de Ligt en de Jong mogen beiden de veters niet strikken van Seedorf en Davids op dezelfde leeftijd".

Dat is een provocerende en nietszeggende mening, die met geen enkel argument is onderbouwd. Een nutteloze reactie derhalve. Dat Ajax alleen bij pressing als team zou opereren, terwijl het bij vlagen weergaloze positiespel door vriend en vijand wordt geroemd, is zo volslagen belachelijk dat ik er verder geen woord aan wil vuil maken. Dat zou totale tijdverspilling zijn.

Ik ben het wel met Borst eens, het team uit 1995 was net ietsje meer een team en van Gaal is natuurlijk ook legendarisch. Mocht ten Hag dit seizoen de CL winnen met Ajax, of in ieder geval Juventus verslaan en de komende 15 jaar ook een prachtcarriere opbouwen dan wordt dit seizoen vanzelf meer legendarisch en dit team vanzelf meer een team. Dat is hoe het werkt met 'stories'

15 april 2019 om 11:17

Toen was ook een succesvolle UEFA-cup campagne het voorportaal voor succes in de CL.

Het team van 1995 was kwalitatief gewoon veel maar dan ook veel sterker. Des te knapper wat ten Hag met deze spelers doet. Daar moet je hem ook de credits voor geven. Maar goed wat hebben we morgen te verliezen? Helemaal niks.

Als Juve-fan ben ik er toch niet gerust op. Ajax presteert waanzinnig en is in staat makkelijk kansen te creëeren. Daarnaast kampt Juventus met veel blessureleed. Als Ajax Juventus wegspeelt kan ik alleen maar vrede hebben met de uitschakeling. Als Juventus net zo speelt als tegen atletico thuis en wanneer Ajax er niet onderuit kan voetballen alleen dan zal Juventus doorgaan anders wordt het toch 90 of 120 minuten billenknijpen

Het is toch heerlijk dat Ajax nog steeds mee doet? Of ten Hag verantwoordelijk is voor dit succes vraag ik me af, denk dat gezien het materiaal elke trainer met wat ervaring een sterk Ajax neer kan zetten dit seizoen. Ze zijn absoluut niet kansloos, en hebben laten zien dat de verschillen heus zo groot niet zijn als altijd wordt beweerd. Ook PSV heeft sterke potjes gespeeld tegen Barcelona thuis, Spurs uit en thuis, en Internazionale. Helaas minder resultaat gehaald, maar we mogen best een beetje trots zijn op onze clubs. We moeten alleen niet doorslaan, sinds Ajax na 29(!) wedstrijden niet meer achtervolger is maar koploper in de Eredivisie is het weer hypen tot en met. Laten we vooral rustig blijven, en hopen op een knaller van een wedstrijd in Turijn. In de competitie is het ook weer eens spannend tot het einde, en dat is smullen voor de liefhebbers.

Team van 95 was een geoliede machine! Het huidige Ajax kan goed voetballen, maar laat het wel eens afweten. Verliezen met 6-2, 3-0, 1-0 van fey, psv en Heracles uit. Daar tegenover staat wel dat ze op CL avonden kunnen pieken. Het zou zo maar eens kunnen dat Ajax morgen Juventus eruit knikkert, maar als ze verliezen dan hebben ze het ook heel goed gedaan.

Ik denk persoon dat dit het eindstation is.. Juventus uit ent huis is echt een wereld van verschil. Ik hoop dat Ajax stunt, maar ik vrees voor het ergste.

Hugo is een Rotterdammer en die hebben in dit soort situaties gewoon te weinig geloof in eigen kunnen. Je kunt jezelf ook naar een uitschakeling toe praten hè.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3827 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 10 5 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

Sneijder: ‘Ik had dan in hetzelfde rijtje als Messi en Ronaldo gestaan’

Wesley Sneijder zwaaide in augustus van dit jaar officieel af als profvoetballer. De geboren Utrechter speelde als middenvelder voor Ajax, Real Madrid, Internazionale, Galatasaray, OGC Nice en Al-Gharafa en groeide met...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren