Van Hanegem: ‘Ik lees de meest verschrikkelijke dingen over die jongen’

Maandag, 15 april 2019 om

Feyenoord gaat disciplinaire maatregelen nemen tegen Jordy Clasie. De middenvelder werd zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) een kwartier voor tijd gewisseld en liet duidelijk blijken dat niet te waarderen. Niet alleen liep Clasie eerst heel langzaam van het veld af, maar vervolgens duwde hij trainer Giovanni van Bronckhorst weg toen deze een arm om zijn schouders wilde leggen. “Nou nou, wat erg allemaal. Niet slim, maar geen doodzonde toch?”, vraagt Willem van Hanegem zich openlijk af.

Van Hanegem wijst er maandag in zijn column in het Algemeen Dagblad op dat Clasie nog altijd dezelfde Clasie is ‘die als klein ventje jarenlang voor dag en dauw opstond om met zijn voetbaltas in de trein te stappen om bij zijn grote liefde Feyenoord te mogen trainen’. “Die ondanks het advies van de club om misschien toch maar een club dichter bij huis te zoeken als jochie nooit opgaf en zich opwerkte tot international en bepalende speler in de Kuip?”

Ver esta publicación en Instagram

De frustratie van Jordy Clasie vanwege zijn wissel zag er zó uit #clasie #feyenoord #010 #feyenoordrotterdam #dekuip #rotterdam #eredivisie

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

Van Hanegem erkent dat dit seizoen niet de allerbeste versie van Clasie op het veld staat. “Dat zien we allemaal, ik ook. Maar ik lees de meest verschrikkelijke dingen over die jongen. Terwijl hij snel na afloop al sorry heeft gezegd en niemand toch serieus hoeft te twijfelen over zijn liefde voor de club? Steun die gozer, laat die jongens na een klein foutje niet als een baksteen vallen. En stop met al die verwensingen die echt zo grof zijn dat ik er stil van werd.”

Van Hanegem denkt dat hij niet heel lang meer een account op Facebook zal hebben. “Want wat ik daar allemaal op lees, dat is bijna weerzinwekkend", besluit de oud-speler en -trainer van onder meer Feyenoord. "Ik ben ook kritisch op het werk van Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. Maar waarom moet hem van alles worden toegewenst? Wie zijn die achterlijke mensen die dat doen?”Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door zlatan65)

Dit was te verwachten. Kameraad je van Willem die gaat natuurlijk alles nuanceren.

15 april 2019 om 07:19

Nou, ik vind dat Willem groot gelijk heeft. Actie van Clasie is natuurlijk niet goed en zal consequenties hebben. Maar hij stond niet veel later vol spijt voor de camera. Dat scheelt een hoop, want je haalt direct de angel uit de spanning. Het feit dat er op internet allemaal verwensingen komen is verachtelijk. Ook maar even extra erbij vermelden om weg te blijven van een clubdiscussie, dat ik dat vind van iedereen die dat doet welke ‘supporter’ je ook bent.

15 april 2019 om 08:14

Ook ik vind dat er weinig aan de hand is.
Die jongen is telleurgesteld na de wissel en hoef op dat moment geen arm over zijn schouder van de man die hem wisselt.
Hij sloopt niks schopt nergens tegen aan. Lekker man een speler die emotie en temperament toont na een wissel. Zou toch stom zijn als hij met een big smile van het veld zou lopen.

15 april 2019 om 09:05

@4ever

Groot gelijk? Nee, hij misdroeg zich gewoon. Dat er later spijt betuigd wordt doet niets af aan het feit dat hij zwaar over de schreef ging en zichzelf belangrijker achtte dan het elftal.

De verwensingen op internet zijn inderdaad verwerpelijk, maar om nou zijn gedrag met de mantel der liefde te bedekken is echt onzin. Ter vergelijking Ziyech werd ook gewisseld, was daar duidelijk niet blij mee, maar in zijn tocht van het veld naar de bank, kwam hij wel tot het besef dat dit een wissel was om hem rust te gunnen en het team verder te helpen. Eenmaal bij EtH aangekomen (die zogenaamd geen autoriteit heeft en totaal niet serieus wordt genomen), besefte hij het zelf ook, gaf hij een handje en was alles klaar. En op Ziyech stond absoluut geen grootheid zoals van Persie te wachten. Een van de belangrijkste speler, die bekend staat als eigenzinnig, weet zich een stuk beter te gedragen dan Clasie die zogenaamd van de club moet houden.

Dit is geen storm in een glas water dit is het zoveelste incident binnen Feyenoord. Krijg toch sterk het gevoel dat bepaalde spelers zich veel beter voelen dan dat ze daadwerkelijk zijn. De superster van Persie (met afstand de beste speler van Feyenoord), gedraagt zich echt stukken beter en komt enorm sympathiek over. Misschien dat de rest daar eens een voorbeeld aan kan nemen.

15 april 2019 om 10:32

"hij misdroeg zich gewoon. Dat er later spijt betuigd wordt doet niets af aan het feit dat hij zwaar over de schreef ging en zichzelf belangrijker achtte dan het elftal."

Nou Nou Nou, wat een ware woorden toch voor zo'n simpel iets. Blijkbaar moeten het allemaal ideale schoonzonen zijn. Wat een enorme ophef over iets onbenulligs.

Dit is inderdaad geen storm in een glas water maar een zware orkaan in een glas water.

15 april 2019 om 11:41

@ninjakai: Je hebt ook gelijk over Clasie. Actie kon echt niet en zal worden bestraft. Daar begin ik mijn tekst ook mee. Ik begrijp alleen niet dat al die verwensing komen (nogmaals, dat vind ik van geen enkele 'supporter' ongeacht je club niet goed).

Ach in het heetst van de strijd kan zoiets een keer gebeuren. Excuses zijn aangeboden. Als ik de tekst van Willem lees, schrik ik meer dat Clasie international is (geweest). Pfff geen wonder dat het een tijdje slecht ging met Oranje...

15 april 2019 om 07:35

Clasie was in zijn eerste periode bij Feyenoord echt international waardig hoor. Ik kan me zijn optreden in de troostfinale van het WK ook nog goed herinneren, hij speelde echt een hele goede pot tegen Brazilië! Jammer dat hij dat niveau nooit meer heeft weten te halen dit seizoen. Het lijkt me duidelijk dat Feyenoord absoluut geen miljoenen voor deze jongen moet gaan betalen.

15 april 2019 om 09:42

Eigenlijk vind ik de prestatie van LvG tijdens dat WK met de dag groter worden. Clasie, Janmaat, Bruno Martins Indi, De Guzman, Vlaar, Fer, Krul.. Allemaal hebben ze daar eigenlijk boven hun kunnen gepresteerd en kenden hun plek in het team. Velen heb ik daarna nooit meer dat niveau zien aantikken.

15 april 2019 om 07:37

Hij is derde geworden tijdens het wk in Brazilië dus wat je zegt is onzin

15 april 2019 om 07:41

Domste opmerking van de dag, en het is nog geen acht uur. Jij volgde het WK voetbal 2014 zeker nog niet? Het is te zien.

15 april 2019 om 07:42

Dan zijn er wel meer geweest waar jij van geschrokken bent is het niet. Maar diegene waar jij van schrikt zijn ook diegene die 3e in Brazilië zijn geworden.

15 april 2019 om 08:34

Op t WK speelde hij een goeie invalbeurt tegen argentinië en een wereldpot tegen Brazilië. Door Wijnaldum, die toen zelf ook een erg goede wedstrijd apeelde, de reden dat het hele team toen Brazilië met 3-0 klopte( ik weet niet of die uitslag jou nog bijstaat natuurlijk). Ook tegen equador heeft hij een oefenpot een keer zijn klasse laten zien met een wereldbal op van Persie ( die dat weer waanzinnig afronde). Soms ia het gewoon beter om twee keer na te denken voor je wat zegt. Wat dat betreft verschil je niet veel van de mensen die Willem noemt.

15 april 2019 om 08:59

In de periode dat Clasie international was werd Nederland 3e van de wereld. Misschien beter je huiswerk doen. Cynische opmerkingen zijn voor intelligente mensen...

15 april 2019 om 09:58

Clasie deed het toen (rond 2014) niet slecht. Maar de rest van Oranje was toen ook in goede doen

ik heb niet het gevoel dat Van Hanegem helemaal objectief is als het op Clasie aankomt want hij heeft echt een zwak voor die jongen. natuurlijk maakt iedereen fouten maar Clasie zet hier wel Gio en RvP te kijk die veel meer voor Feyenoord en het Nederlandse voetbal hebben betekend dan Clasie ooit al doen.

dat Clasie gehaald werd dit seizoen sloeg al helemaal nergens op en dat zei ik al voordat hij definitief gehuurd werd. het is uiteindelijk ook gebleken want hij heeft echt helemaal niks aan Feyenoord toegevoegd wat te verwachten was als je ook bij een club als Club Brugge al geen speeltijd kon afdwingen

15 april 2019 om 07:21

Als je puur kijkt naar zijn boodschap, gaat het niet eens om zijn voetbalkwaliteiten, maar meer dat hij schrikt hoe mensen op internet op Clasie reageren (maar daar had denk ik net zo goed iemand anders kunnen staan, ook bij een andere club). En dat vind ik ook verachtelijk, net als Willem dat vindt. Als voetballer vind ik dat hij op dit moment weinig toevoegt aan Feyenoord.

15 april 2019 om 07:51

Clasie deed een potje leuk mee, zn 5e dit seizoen. Dat ie dan zo neerbuigend doet is van de zotte, wat men erna plaatst op S.M is van de pot gerukt en heeft Willem gelijk in.

15 april 2019 om 07:24

Natuurlijk is Willem van Hanegem niet objectief. Maar wees eens eerlijk, wat heeft Clasie nou echt gedaan waardoor hij de ergste verwensingen op sociale media verdient? Zeker als je kijkt naar het feit dat hij direct na de wedstrijd zijn excuses heeft aangeboden en tekst en uitleg heeft gegeven. Dit is toch een storm in een glas water?

15 april 2019 om 07:38

@ktb84

dat is zo inderdaad maar je weet dat je altijd idioten op internet hebt zitten. dat soort gasten moet je niet eens aandacht geven en daar moet je gewoon proberen boven te staan als voetballer. niet dat ik het verder goedkeur ofzo maar je hebt als speler geen invloed op dit soort mensen. die zitten achter hun beeldscherm verstopt en gaan heel stoer zo een speler voor allerlei dingen uitmaken. heel triest inderdaad maar helaas de tijd waarin we leven

ik doelde in mijn reactie meer op de misplaatste arrogantie van Clasie afgelopen zaterdag. natuurlijk kan je teleurgesteld zijn maar je moet wel je plek kennen. als je goed presteert worden zulke dingen sneller door de vingers gezien dan als je zo matig presteert als Clasie dit seizoen

15 april 2019 om 07:45

Japie

Jij weet toch ook wel fat de meeste spelers die onzin niet lezen maar dat het juist hun vrouwen en naasten zijn die de stress ervan ervaren.

15 april 2019 om 10:01

Enerzijds is dat vrij vervelend, als je om de oren wordt geslagen met teksten van allerlei randdebielen. Maar ook voor die vrouwen en naasten geldt: je kunt dat social media maar beter gewoon negeren. Zelf doe ik ook helemaal niets meer met twitter of nog nauwelijks met facebook. Wel betere dingen te doen dan de negativiteit daar in de gaten te houden.

15 april 2019 om 10:59

@fr_jc

ik ben met je eens dat dit geen leuke dingen zijn maar hoe meer aandacht je dit soort figuren geeft, hoe meer ze gaan reageren

15 april 2019 om 07:51

@japie_krekel

Quote: "dat Clasie gehaald werd dit seizoen sloeg al helemaal nergens op en dat zei ik al voordat hij definitief gehuurd werd. het is uiteindelijk ook gebleken want hij heeft echt helemaal niks aan Feyenoord toegevoegd wat te verwachten was als je ook bij een club als Club Brugge al geen speeltijd kon afdwingen"

Beetje onzinnige vergelijking. Dat een speler het bij de ene club wel of niet goed doet, wil niet zeggen dat dat ook zo zal zijn als hij naar een andere club gaat. Zo wist Graziano Pelle bij AZ, Parma en Sampdoria nauwelijks potten te breken en zat meer op de reservebank dan dat hij op het wedstrijdformulier verscheen. En die heeft het bij Feyenoord toch aardig gedaan volgens mij. En zo zijn er legio voorbeelden.

15 april 2019 om 08:37

@scepticus: volgens mij is ruud vormer ook een mooi voorbeeld. Kwam bij Feyenoord niet aan de bak ten koste van clasie. Groeide bij Brugge uit tot een van de best emiddenvelders van die competitie en hield daar vervolgens Clasie op de bank.

15 april 2019 om 14:23

@scepticus38

ja maar het is dan geen van beleid voeren, maar natte vingerwerk. Pelle pakte geweldig uit idd maar het was een pure gok en gokken gaat wel eens goed, maar nog veel vaker helemaal verkeerd. een normaal beleid voeren houd in dat je naar de recente prestaties van spelers kijkt die je aantrekt

Let maar op nu krijgt Willem weer een emmer stront over hem heen. Maar dit keer heeft hij zeker gelijk. Er wordt al snel gezegd tegen zo,n speler rot maar op. Vergeet niet dat er heel veel is gebeurd in zijn voetballeven. Naar Engeland gehaald. Aanpassing als jongen uit Nedederland had tijd nodig. Vervolgens nieuwe trainers die met hun eigen ego wel even zouden zeggen hoe het moet. Dan naar Belgie tegen je zin in om vervolgens weer bij je cluppie in Rotterdam te komen. Met open armen binnengehaald maar het liep niet zoals het moest gaan. Maar wie voldeed er wel aan de verwachtingen? En wat was de reden dat hij zo deed? Had hij deze week te horen gekregen dat hij weer terug moest.? En hij is natuurlijk niet de enige die daar niet is geslaagd. Je kan zo een lijst maken van spelers uit deze competitie die niet of veel later geslaagd zijn. En ja, ook Tadic stond het eerste jaar ter discussie toen Koeman weg was. Valt het niet op dat er meer vraagtekens komen bij het beleid van van Bronkhorst? Over 1 ding zijn we het eens denk ik. Het is een zooitje bij de club er moet heel snel iets gebeuren anders kan je de komende seizoenen vergeten. Europees is dan niet meer aan de orde. Geen speler krijg je nog naar het wespennest. Seizoenkaarten minder en veel minder toeschouwers. Dus hou is op met schreeuwen en wacht af.

15 april 2019 om 07:41

@braveman

er word nu ook weer heel makkelijk gewezen naar Gio maar bij elke club waar de resultaten tegen vallen zal de sfeer niet goed zijn. bij PSV zal het op dit moment ook niet gezellig zijn, zeker niet als ze straks echt het kampioenschap mislopen

verder vind ik dat Gio het eigenlijk niet eens zo heel slecht doet. ik vind AZ meer kwaliteit hebben als dit Feyenoord als ik naar de selectie kijk maar we staan wel gewoon derde

ik zeg nergens dat Gio een topcoach is of nooit iets fout doet maar het echte wanbeleid komt van de TD af die Gio met dit zooitje armoede heeft opgescheept en in 8 jaar tijd nooit een capabel scoutingsaparraat heeft weten neer te zetten, waardoor er aardig wat kapitaal is vernietigd. daarnaast staat de jeugd ook nog eens stil omdat Van Geel een Jong Feyenoord in de Keuken Kampioen Divisie maar onzin vond en liever dat geld stak in een of twee middelmatige Eredivisie voetballers

15 april 2019 om 07:59

@braveman

Quote: "valt het niet op dat er meer vraagtekens komen bij het beleid van van Bronkhorst?"

Een trainer is een passant, wiens taak het is om spelers te prepareren en voor te bereiden op wedstrijden en om iedere wedstrijddag een zo sterk mogelijk team samen te stellen waarmee hij wedstrijden kan winnen. Wat een trainer niet is, is een beleidsmaker of -uitvoerder omdat het beleid wordt gemaakt voor de langere termijn en door mensen die gedurende langere tijd aan een club verbonden zijn. Het zou onlogisch zijn om een trainer niet bij een aankoop te betrekken omdat hij met hem moet werken, maar het is uiteindelijk de TD die de knoop doorhakt en verantwoordelijk is. Het "beleid van Van Bronkhorst" waar jij het over hebt, bestaat in werkelijkheid dan ook niet. Er zijn ook nog steeds Ajaxsupporters die het hebben over "de aankopen van De Boer", terwijl het in werkelijkheid ging om aankopen van Overmars omdat zonneklaar is dat die daarover gaat en er verantwoordelijk voor is.

Classie had zijn terug keer anders voor gesteld , een teleurstelling is het geworden. Ik denk dat dit er allemaal even uitkwam op dat moment. Niet goed natuurlijk , maar wel menselijk. Ik denk dat hij meer teleurgesteld is in zijn eigen optreden. Hij heeft zijn verontschuldigen aan geboden , volgende wedstrijd......

Tja was dit Jörgensen of Berghuis geweest dan was Willem onverzoenlijk. Het is algemeen bekend dat Willem eigen jeugd en jongens met een migrantenachtergrond doorgaans spaart en zelfs beschermd. Kan die man moeilijk serieus nemen.

Jammer dat deze oude man niet objectief kan zijn, vreselijk. Clasie is een van zijn pupillen, en die kunnen niets fout doen. Lieve Willem, deze jongen voegt echt helemaal niets toe aan Feyenoord en zijn reactie was echt ongepast. Dus lekker banken de volgende wedstrijden en geef een ander de kans

Ome Wim, de reacties op internet zijn meer ook door het waardeloze presteren van je zorgenkindje dit seizoen. Hij is gehuurd maar Gio had in januari al moeten zeggen jochie bedankt maar je voegt totaal niets toe. Dat clasie het hele seizoen gewoon basis stad bij je club daar zou ik me meer zorgen over maken Wim. Southampton zit zeker niet op hem te wachten en zal hem het liefst gratis de deur uit doen. Jullie zitten zo krap bij kas dat het me niet zal verbazen hij een contract voor jaren bij feyenoord krijgt. Daar zou ik me zorgen over maken dat zo een waardeloze voetballer je clubkleuren verdedigt.

De column waarvan je wist dat die ging komen. Van Hanegem die alles wat Clasie doet weer goed gaat praten en die het nodig vindt om het (op de gebruikelijke verre van objectieve manier) voor hem op te nemen.

15 april 2019 om 15:25

Alsof niemand hierboven een keertje zichzelf heeft verloren en al snel spijt had. Altijd maar wijzen naar anderen is hier op VZ echt een dooddoener.

15 april 2019 om 16:40

Ik heb het ook niet over wat Clasie gedaan heeft, maar over het eeuwige gedweep van Van Hanegem met hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Feyenoord131
11.FC Twente12-2
Voor de complete stand: Eredivisie

134 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015-2019 Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Van Bronckhorst sprak met Guardiola: ‘Mooie oplossing voor een sabbatical’

Giovanni van Bronckhorst is sinds kort werkzaam binnen de City Football Group. De voormalig oefenmeester was zondagmiddag aanwezig bij de afscheidswedstrijd van Rafael van der Vaart en vertelt na afloop over...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Manchester United krijgt concurrentie van Paris Saint-Germain in de strijd om Ivan Rakitic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren