João Félix eindigt droomweek met vier doelpunten en drie assists

Zondag, 14 april 2019 om 22:54Demen Bulbul • Laatste update: 00:25

João Félix heeft opnieuw huisgehouden voor Benfica. Het Portugese wonderkind leidde as Aguías afgelopen donderdag met drie doelpunten en één assist in de Europa League voorbij Eintracht Frankfurt (4-2) en zondagavond was hij in de Liga NOS opnieuw de grote uitblinker. Félix maakte in de thuiswedstrijd tegen Vitoria Setubal één doelpunt, bereidde twee treffers voor en verdiende ook nog eens een strafschop: 4-2.

Félix was al na 62 seconden voetballen goud waard voor Benfica. De negentienjarige aanvaller had vanaf de rechterflank een scherpe voorhuis in huis, waarna Rafa Silva op schitterende wijze achter het standbeen langs scoorde: 1-0. Rond het halfuur deed Félix opnieuw van zich spreken, ditmaal door de bal in het strafschopgebied op de hand van verdediger Rúben Micael te schieten.

De strafschop die volgde werd vervolgens gemist door Pizzi, maar in minuut 36 wist Benfica zijn voordelige marge alsnog te verdubbelen. Félix ontfutselde een verdediger van Vitoria Setubal de bal, waarna hij Rafa Silva vrijspeelde in het strafschopgebied. Die haalde verwoestend uit en tekende zo voor de 2-0. Er leek zodoende geen vuiltje aan de lucht voor Benfica, maar de bezoekers wisten op slag van rust nog wel wat terug te doen via Nuno Daniel Costeira Valente.

Elf minuten na de onderbreking wist Félix de voordelige marge van twee voor Benfica echter toch weer in ere te herstellen. Hij werd in de zestien bediend door Pizzi en verschalkte Giorgi Makaridze vervolgens met een fraaie uithaal: 3-1. Haris Seferovic completeerde een kwartier voor tijd het kwartet voor Benfica, alvorens Jhonder Cádiz vanaf de strafschopstip de eer redde voor Vitoria Setubal. Benfica heeft door de overwinning de koppositie in de Portugese competitie op doelsaldo weer overgenomen van FC Porto.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door ajaxcunian)

Hoop zo dat United in deze jongen durftte investeren. Zit echt veel potentie in.

14 april 2019 om 23:04

Waarom zou hij naar United gaan? United zou er zeker in willen investeren maar voor hem een slechte keuze.

15 april 2019 om 12:33

Hoezo? Financieel natuurlijk prachtig. Grote kans op basisplaats en kan de ster van een grote ploeg zijn. Zie zelf niet in waarom niet? Behalve dat andere grote clubs ook loeren, maar daar is de concurrentie ook groter.

15 april 2019 om 21:05

United speelt erbarmelijk voetbal, geen bewezen coach, veel spelers zijn er mislukt afgelopen jaren en er wordt geen goed beleid gehanteerd.

14 april 2019 om 23:42

Persoonlijk vind ik hem te technisch voor de Premier League. Denk dat deze speler uitstekend past in de La Liga. Ook zie ik in zijn speelstijl meer een Messi dan een Ronaldo. De vergelijking is er enkel vanwege dezelfde nationaliteit. Als Barcelona deze knul weet te strikken dan zullen er vele ellendige jaren volgen nadat Messi stopt want hij speelt geweldig in een team waarbij veel loopbewegingen worden gemaakt. De techniek en inzicht heeft hij daarvoor.

Maar goed ik zie hem liever bij United dan bij Barcelona en het is de vraag of Zidane Felix zou willen kopen als (zeer waarschijnlijk) Mbappé deze zomer niet komt. Op basis van wat ik zie denk ik dat Benfica wel 90 miljoen voor hem kan vangen met wat geluk 100 zodra andere topclubs concreet worden. Mocht Griezmann naar Barcelona gaan dan vermoed ik wel dat hij onder de 100 miljoen zal kosten maar ik denk dat Barcelona liever Felix zal aantrekken dan Griezmann.

15 april 2019 om 08:55

Het zou fijn zijn als United een technisch begaafde aanvaller erbij zou krijgen. Die hebben ze ook altijd gehad en nu met Lukaku in de punt ,en Rashford die het toch ook meer van zn snelheid moet hebben, kunnen ze die goed gebruiken.

Holy shit, als een Frenkie 86 mil waard is, dan is deze man 150 mil, of mag ik dat niet zeggen? Voorgaande weken las ik ook vaak:"als deze, willekeurige voetballer, 70 mil is, is frenkie/de ligt, 100 mil ect ect"...

14 april 2019 om 22:59

Natuurlijk mag je dat zeggen, maar ik denk alleen dat deze jongen in tegenstelling tot De Ligt en Frenkie flink door de mand gaat vallen in een top competitie.

14 april 2019 om 23:05

@peerberwers

en hoezo zou Felix dan in tegenstelling tot De Ligt en Frenkie De Jong door de mand vallen?

14 april 2019 om 23:36

Ik vind het nogal een verschil of je een hattrick maakt tegen Frankfurt of tegen Madrid en/of Juventus je klasse bewijst. Leuke hype hoor die Felix, maar zo bijzondere stats heeft die ook weer niet.

14 april 2019 om 23:44

@miltonkeynes

toen Dolberg tegen Schalke en Olympique Lyon scoorde waren we anders aardig lyrisch in Nederland over hem

15 april 2019 om 00:01

En kijk waar Dolberg nu is

15 april 2019 om 00:07

@waltgrace

dat komt natuurlijk wel door zijn blessureleed maar Dolberg is idd nooit meer de oude geworden daarna. hopelijk blijft Felix zo een scenario bespaard

17 april 2019 om 07:34

Het maken als jonge spits is in deze tijd gewoon heel erg moeilijk. Fysiek is hij eigenlijk nog niet ver genoeg en hij heeft ook niet de snelheid van een Mbappe.

14 april 2019 om 23:00

Felix laat bizarre stats zien laatste weken, er wordt kritiek geleverd omdat hij de zoveelste opvolger van Ronaldo of portugese wonderkind zou zijn, hij laat het meeste zien van alle voorgaande portugese wonderkinderen, mooie speler

14 april 2019 om 23:05

Dit is natuurlijk een groot talent maar speelt nog niet zo heel lang in het eerste. Als hij volgend seizoen weer zo goed presteert dan is hij zeker toe aan een stap omhoog.

14 april 2019 om 23:21

Heb je de wedstrijd ook gezien? Zie jij hem überhaupt regelmatig spelen om een goed oordeel te vellen? Bij Nederlandse spelers komen altijd argumenten voorbij als hij speelt maar in de Mickey Mouse competitie. Deze jongen doet dit tegen een laagvlieger in Portugal en jij glijd wel van je stoel. Zijn stats zijn in de competitie gewoon vergelijkbaar met bijv. Een Neres, Lozano of Bergwijn. Ik zie hem niet genoeg spelen om een oordeel te vellen, maar de Ligt en de Jong hebben al mooie dingen laten zien in de CL en met het Nederlands elftal.

14 april 2019 om 23:25

@sportweek86

scoorde Felix laatst ook niet een hattrick in de Europa League?

De Jong en De Ligt zijn geweldige talenten maar het is niet zo dat we alleen in Nederland hele grote talenten hebben. Portugal heeft er nu ook met Felix die gewoon van de buitencategorie is

14 april 2019 om 23:33

Tegen real Madrid, Bayern munchen en Juventus is wel andere koek als tegen eintracht Frankfurt. Dat zou iig gezegd worden als het om een Nederlandse speler zou gaan. Het zal best een goede speler zijn hoor, maar volgens mij slaat maurootje een beetje door, en ziet hem niet eens regelmatig spelen.

14 april 2019 om 23:38

Dolberg had volgens mij betere of vergelijkbare stats in zijn 1e seizoen bij Ajax waarin toen de finale van de EL werd gehaald. En ja ook Dolberg werd heel erg gehyped toen na zijn 7 doelpunten in Europa.

De 3 die Felix maakte tegen Stuttgart waren trouwens pas zijn eerste doelpunten in de EL. Laten we niet vergeten dat Stuttgart al vroeg met 10 man stond en dat Benfica natuurlijk altijd thuis de grote favoriet is tegen een ploeg als Setubal.

Hij heeft ook maar 11 goals in de competitie gemaakt (plek 7 in topscorerslijst ) minder nog dan de 14 van Dost bijvoorbeeld. Een speler die we allemaal een beetje zijn vergeten.

Nee 150 miljoen vind ik hem absoluut niet waard. Frenkie heeft al veel meer bewezen en ook op een hogere niveau en is dus mijn inziens ook meer waard. Felix heeft nog niet eens gespeeld voor het Portugese nationale elftal.

14 april 2019 om 23:40

@scrumptiouz

maar het nationale elftal zegt toch ook niet alles? dat kan ook liggen aan een bondscoach. ik kan me een tijd herinneren dat een speler als Anita wel voor Oranje werd geselecteerd en een Ziyech die wekelijks uitblonk bij Twente niet bv

dat eerste gedeelte valt wat voor te zeggen maar Frenkie De Jong laat het ook pas dit seizoen zien op een hoog niveau. voorheen niet en die werd toen ook als supertalent bestempeld omdat hij een paar leuke acties had tegen een NAC Breda bv

14 april 2019 om 23:55

@scrum 150 mil was ook sarcastisch... net zoals ik dat vind dat sommige mensen doodleuk verkondigen dat ze 86 mil(!) Te weinig vinden, kom op man. We hebben het hier niet over Ronaldo ofZ

14 april 2019 om 23:56

Anita en Hakim zijn totaal andere spelers, dus die vergelijking gaat al niet op. Als het Nederlands elftal een back zoekt moeten we hakim maar selecteren, omdat hij het zo goed deed bij Twente? Volgens jou redenatie iig. Bovendien brengt spelen bij een topclub een hele andere spelsituatie en druk met zich mee. Dat zal een bondscoach ook altijd meewegen.

15 april 2019 om 00:05

@sportweek86

de enige redenen die Blind liet mee wegen bij het passeren van Ziyech was de persoonlijke frustratie van zijn maatje Van Basten tegen deze speler. Ziyech was toen het grootste talent op de Nederlandse velden en had meer kwaliteit dan minimaal de helft van de Oranje selectie van dat moment

15 april 2019 om 00:13

maurootje heeft het ook over dit seizoen want Frenkie is ook op basis van dit seizoen voor 86 miljoen overgenomen door Barça. Felix is een groot talent, laat ik daar duidelijk over zijn, maar ik vind hem op basis van dit seizoen niet meer waard dan Frenkie. Laat staan 150 miljoen.

Het verhaal van Ziyech kennen we allemaal. Hij werd wel degelijk al eens opgeroepen voor Oranje, maar moest toen geblesseerd afhaken. Daarna accepteerde hij een uitnodiging voor Marokko om te spelen in vriendschappelijke wedstrijden. Zijn zaakwaarnemer had hem niet verteld dat hij dan niet meer kon switchen ook al waren het vriendschappelijke wedstrijden.

Anita is natuurlijk een hele andere type speler. Hiddink en Blind kozen toen voor de meer ervaren Sneijder en Afellay als aanvallende middenvelders en daar valt ook wat voor te zeggen. Ziyech had iets meer geduld moeten opbrengen, hij speelde ook wel een beetje voor de verkeerde clubs. Als Heerenveen en Twente speler kom je gewoon moeilijker in Oranje.

15 april 2019 om 00:22

maurootje als een club als Ajax straks Juventus uitschakelt en in de halve finale staat dan is 86 misschien wel degelijk te weinig. Barça betaalde dat bedrag nog voordat we het team uitschakelden dat 3 keer CL won in de laatste 4 jaar. De inflatie is flink ingezet na Neymars transfer.

Ja Felix heeft 3 goals gemaakt in de EL, maar Dolberg had er 7 en stond in de finale. Toen vonden we dat hij weleens meer dan 35 miljoen kon opleveren.

EL en CL is qua niveau en aandacht niet met elkaar te vergelijken. Als Ajax geen EL speelt dan volg ik het niet eens, dus ik vind het niet zo gek dat de grotere clubs in de groepsfase met reservespelers spelen.

15 april 2019 om 00:44

@scrumptiouz

zo is het niet helemaal gegaan natuurlijk. Ziyech werd constant gepasseerd door Blind, tot in het ongeloofwaardige toe en pas toen Marokko hem benaderde wilde Blind hem zogenaamd opeens wel selecteren onder druk van de publieke opinie. Ziyech prikte daar doorheen en voelde het vertrouwen niet van de bondscoach

de Knvb had al ver voor die tijd moeten ingrijpen en Blind moeten verplichten Ziyech desnoods eenmalig te selecteren. dan was het nooit zo ver gekomen

15 april 2019 om 01:42

Mensen, wat een rare discussie wordt dit. Het gaat over Félix en niet over Ziyech, die te trots was om nog voor NL uit te komen. Hij heeft zijn keuze gemaakt voor Marokko, accepteren en prima toch? Als het goed is, is hij diegene die een keuze heeft gemaakt en is het zo gegaan. Dat kunnen we Blind, Van Basten en Hiddink niet kwalijk nemen. Je stopt niet met je land omdat je een of twee keer niet opgeroepen wordt. Dat kan je een bondscoach niet kwalijk nemen. Maar over Felix: echt een schitterende voetballer, hier wat onbekend, maar lijkt er wel te komen. Paar keer zien spelen en is echt een juweeltje. Nu hopen dat ie dit door kan zetten, maar lijkt me beter om nog een vol jaar daar in Portugal te blijven en ervaring op doen. Erna naar La Liga, want voor Engeland is ie fysiek (nog) te kwetsbaar lijkt me. En die vergelijking met De Ligt en De Jong zijn raar, zowel van Ajacieden als niet Ajacieden. Tot nu toe blijken Portugese clubs sterren in het hoog verkopen van spelers. Ajax groeit daar ook in tegenwoordig, maar Portugese clubs doen het al jaren. Zullen zien wat er gebeurt. De vergelijkingen mogen echt de koelkast in want de competities, clubs, landenteams, posities en prijzen zijn echt heel verschillend bij deze spelers.

15 april 2019 om 02:37

Ach, zo kan ik me iets herinneren van Rio Ferdinand (?) die een hele poos geleden zei dat ze Quaresma kenden en dat Ronaldo toen nog helemaal niet zo bekend was. Het kan snel gaan, maar het stokje overnemen van iemand die meer doelpunten gemaakt heeft dan Felix aan speelminuten lijkt me een pittige (onwaarschijnlijke) opgave.

14 april 2019 om 23:07

Lekker gefrustreerd zeg. Frenkie en de ligt hebben het al laten zien tegen iets betere tegenstanders vind je niet. Deze man werd tegen Ajax niet eens opgesteld.

14 april 2019 om 23:47

@De Visie 2.0

Frenkie De Jong werd op de leeftijd van Felix bijna helemaal nooit opgesteld door Ajax. Felix speelt nu al in de basis bij Benfica

14 april 2019 om 23:11

Dat mag je natuurlijk zeggen. Maar ik denk persoonlijk dat Frenkie voor te weinig gaat. Frenkie is zo'n unieke speler, dus is het ook logisch dat daar flink voor betaald wordt. Bovendien is het van Joao Felix bekend dat hij waarschijnlijk meer dan 100 moet kosten

14 april 2019 om 23:33

Extreme hype hoor, 13 doelpunten in laatste 23 wedstrijden. Scoort afgelopen week een hattrick, maalt hem geen 120 miljoen waard.

14 april 2019 om 23:34

Waar was hij ook alweer in de wedstrijden tegen Ajax in de CL? Dit is een heel leuk talent maar hij speelt op een ander podium. Frenkie en De Ligt shinen in de CL en voor hun nationale team.

14 april 2019 om 23:38

Hij speelt pas na de winterstop in de basis. Het is niet gek dat hij een kans krijgt, zijn concurrentie in de spits is erg matig. Kijk maar naar de wedstrijden tegen Ajax.

15 april 2019 om 03:42

Hahaha dat mag je zeggen laat alleen zien waar je vandaan komt.. Frenkie is een genius vergelijken heeft geen zin.. feit is dat talenten voetballend in NL altijd goedkoop waren vergeleken met Portugal maar niet minder qua talent..

15 april 2019 om 03:52

Daarom deden we het ook altijd zo goed tegen Portugal.

Gaat hard nog zo. Benfica denk natuurlijk iets van: "Ha, daar kan nog een 5-10 miljoen extra bij."

Begreep dat Bayern op pole zit volgens transfermarkt.

ik zie Bayern geen 120 miljoen betalen voor 1 speler ook al is hij het grootste talent in Europa.
ik zie Felix het liefst bij Man u Real madrid Barcelona of Juventus
benzema is geen echte afmaker net zoals Mandzukic Suarez is over the hill en Man U kan een topspits gebruiken en dan kan Lukaku vertrekken.

14 april 2019 om 23:31

Je hebt gelijk, het is Bayern te gortig. Heb het nagekeken en het was oude belangstelling. Ze richten zich op Zaniolo van Roma en Pepe.

Ach ja, als het een Ajacied was geweest waren jullie niet meer te houden. Nu is het een Portugees en is iedereen onzeker over zijn kwaliteiten... #blahblahblah

15 april 2019 om 03:44

Nee sorry dat is shit omdraaien.. Buitenlandse talenten worden standaard hogen aangeschreven.. haha de meeste kende deze jongen niet eens voor 2 weken geleden.. frenkie is snel gekomen maar frankrijk, duitsland, bayern, benfica, real gewoon uberhaupt het niveau van Ajax en Oranje haha genius!!! En i guess de Ligt wint golden boy voor niks..🙃

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Benfica

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.FC Porto8045
3.Benfica7642
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
PizziMiddenvelder326
ÉvertonMiddenvelder327
H. SeferovićAanvaller3122
L. WaldschmidtAanvaller277
Helton LeiteKeeper150
Voor de complete selectie: Clubpagina Benfica.

1 fan
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren