‘De meesten vonden dat Lozano het been van Serrarens opzocht’

Zondag, 14 april 2019 om

PSV won zondagmiddag met moeite van De Graafschap. De Superboeren kwamen in de eerste helft op voorsprong via Delano Burgzorg, maar dankzij een benutte strafschop van Steven Bergwijn en een treffer van Luuk de Jong wisten de Eindhovenaren met 2-1 te winnen. Burgzorg vertelt tegenover VTBL dat de meeste spelers van De Graafschap het gevoel hebben dat Hirving Lozano het been van Fabian Serrarens nadrukkelijk opzocht.

Scheidsrechter Allard Lindhout legde de bal op de stip na een overtreding van Serrarens op Lozano. “Het ging snel, ik zag het niet goed en ga het zo even terugkijken. Het is balen. Ik heb het zelf niet gezien, maar de meesten vonden dat Lozano het been van Serrarens opzocht”, zegt Burgzorg, die in het Philips Stadion de openingstreffer voor zijn rekening nam. De twintigjarige aanvaller stelt dat de Superboeren gemotiveerd werden door het feit dat PSV er geen misverstand over liet bestaan dat er in het treffen aan het doelsaldo gewerkt moest worden.

“Het motiveert ons, we hebben in de kleedkamer met elkaar gesproken en dat was terug te zien in het veld. PSV heeft heel veel kwaliteiten, met Luuk de Jong bijvoorbeeld een sterke spits”, stelt de aanvaller. PSV liet na om aan het doelsaldo te werken, zo beaamt Denzel Dumfries. De vleugelverdediger zegt in gesprek met het Eindhovens Dagblad het erg moeizaam ging in de beginfase.

"We moeten duels pakken, tweede ballen winnen. Het zijn kleine details waardoor je niet lekker in de wedstrijd komt. Daarin moeten we kritisch naar elkaar zijn, we lopen achter de feiten aan terwijl we de wedstrijd onder controle moeten hebben", stelt Dumfries, die stelt dat het 'zonde' is dat PSV de nodige kansen liet liggen. "Maar het is goed dat we tot die kansen komen en dat moet houvast zijn voor het team."


Poll

Vond jij de strafschop terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door constant kante)

Is gewoon een penalty. Ja, Lozano laat het erger lijken dan het was maar het was bovenal gewoon onbenullig en dom van Serrarens.

14 april 2019 om 18:31

Diving Lozano zoekt elke wedstrijd naar penalty’s en vrije trappen volgens een beproeft recept. In de loop het balletje wegtikken op het moment dat de tegenstander hetzelfde van plan is en vervolgens theatraal over het been heen duikelen.

Vorige week tegen Vitesse dook hij al opzichtig, nog voordat hij de keeper zèlf aantikte. en vandaag was het contact ook minimaal, terwijl hij bijkans stierf van pijn. Ik vind zijn gedrag persoonlijk misselijk. En passant naait hij vaak de tegenstander ook een kaart aan.

14 april 2019 om 20:03

Ben het met je eens dat hij vaak en gemakkelijk valt. Maar als je niet ziet dat dit gewoon een domme overtreding is en een terechte strafschop dan snap je er niet veel van. Je afkeur van Lozano vertroebeld je beoordelingsvermogen.

Overigens vorige week was ook een terechte penalty. Pasveer duikt als een wilde op de bal en heeft nooit kans gehad deze te raken.

14 april 2019 om 20:17

Nee, ik snap er niets van. Is goed joh. Grappig hoe je de zaken omdraait door over eerst mijn vermeende afkeur te spreken, wat vervolgens een vertroebeling van beoordelingsvermogen zou opleveren.

Nee, ik beoordeelde eerst (al een heel seizoen) en keurde het gedrag vervolgens af. Verder keur ik specifiek het gedrag van Lozano af, en nergens de persoon/mens Lozano. Lees eens terug gewoon wat ik schrijf. Dat is een wezenlijk verschil.

Jouw mening is een mening, net zoals de mijne er één is. Zeggen dat ik er niet veel van snap, omdat we van mening verschillen, komt me nogal zelfingenomen over. Nergens voor nodig.

14 april 2019 om 20:47

Lozano is een prima speler die dat duiken niet nodig zou moeten hebben. In het eerste seizoen kenden we hem allemaal als een van de beste spelers uit de eredivisie. Elke club was bang voor hem. Als hij nu zou vertrekken zou ik hem herinneren als een aansteller zoals hij nu is. Een matennaaier en een mietje. Jammer, want hij heeft het niet nodig of beter gezegd, hij zou het niet nodig moeten hebben. Lozano is allang geen 40 miljoen meer waard.

Absoluut opgezocht. Zijn been blijft “onnatuurlijk” lang staan, wachtende op contact. Wel blijft het feit dat het gewoon heel dom ingestapt was en je daarmee het risico neemt om iemand te raken. Ik weet niet zo goed wat hiervan te vinden. Het is slim natuurlijk, maar in mijn gevoel is het ook gewoon onsportief. Als die wel doorloopt kan die hem ook gewoon maken, dus waarom iets uitlokken.

Dom van Serrarens om met zijn been in te stappen. Je geeft de scheidsrechter zo de kans, al dan niet terecht, om hem op de stip te leggen. Denk wel dat Lozano in menige top competitie al een flinke schop te verwerken had gekregen, vanwege al dat rollen en vallen van hem.

Ik snap niet dat hier discussie over is. Overduidelijk een penalty.

14 april 2019 om 19:36

Ik snap ook niet dat hier discussie over is, zoekt ongelofelijk duidelijk het been op dus overduidelijk geen penalty.

14 april 2019 om 19:55

Begrijp het ook niet hoor! Hij zoekt in alles wat hij doet het been van zijn tegenstander op. Niets meer niets minder! De intentie is dus om een penal uit lokken. Laat zijn been hangen en is al met zijn val bezig voor dat hij uberhaupt geraakt word! Zeer vreemd dat je met een var hier mee weg komt, helemaal als je weet dat hij hier een handje van heeft! Suárez kreeg in zijn Ajax tijd geen penal meer mee, waarom komt Lozano er dan elke keer wel weer mee weg?

15 april 2019 om 00:17

Ik vind ook dat je zoiets niet moet belonen, volgens de huidige regels is het misschien wel een penalty.. Maar ik vind dit soort dingen echt vreselijk storend aan voetbal.. Nu met de VAR kunnen ze prima zien of iemand valt voor of nadat er contact is geweest.. Dus waarom dan niet de regels aanpassen en vallen voor het contact behandelen als een Schwalbe en na het contact is een penalty.. Het meest vervelende aan de manier van Lozano vind ik dat hij de bal gewoon wegtrapt naar waar hij er zelf ook niet meer bij kan.. Daaruit blijkt duidelijk dat hij nooit de intentie heeft om te scoren als hij erdoor komt.. Ik vind dit overigens niet omdat dit om een PSV'er gaat, want zo nu en dan vind ik Tadic ook wat te enthousiast ter aarde storten..

14 april 2019 om 19:43

Ik wel want Lozano doet het wekelijks. Vorige week kreeg hij al zo een pengel tegen Vitesse, vandaag weer. Het is spelbederf en de reden dat alles behalve PSV supporters een schurfthekel aan die vent heeft. Het tekent ook direct z'n zwakte, zal nooit de absolute top halen.

14 april 2019 om 19:54

Potje zuur op? Spelbederf is wat Ekkelenkamp tegen C. Ronaldo deed. Iedereen ziet dat Lozano wordt geraakt. Of je wilt of niet. En mij maakt het niet uit wie er wint, maar een beetje objectief zijn is moeilijk.

14 april 2019 om 19:57

Jij zag dus niet iemand die gewoon puur een penal wou uitlokken? En dat terwijl jij zou objectief bent 🤨

14 april 2019 om 23:26

Dat heeft echt geen invloed of hij wel of niet de absolute top zal halen. Robben is ook een heel eind gekomen en die was zeker in zijn jongere jaren net zo erg als Lozano.

15 april 2019 om 00:19

Die kreeg toch geel?.. Lozano word beloont..

15 april 2019 om 13:05

gelukkig heeft neymar de top ook niet gehaald, wat een slecht argument. Volgens mij is t juist sterk dat tegenstanders hem zo afstoppen.

Natuurlijk heb je dat gevoel als je een penal tegen krijgt. Zou ik ook hebben. De woorden van Burgzorg zeggen niet zo heel veel. Hij heeft het zelf niet gezien en de mensen die het hebben gezien noemt hij 'de meesten'. Geen idee wie dat moeten zijn.

PSV moet tegen Ado hoor?.. snap soms echt niet hoe zulke fouten gemaakt kunnen worden.

Ben ik de enige die dit zo'n verschrikkelijk domme actie van Serrarens vond? Zelfs al zou het een schwalbe zijn geweest had je hem van mij mogen geven. Dergelijke ingrepen moeten gewoon bestraft worden anders leert men er helemaal niets van. Zo zonde ook, omdat De Graafschap redelijk goed stond en het geluk aan hun zijde was.

14 april 2019 om 18:27

"zelfs al zou het een schwalbe zijn geweest had je hem van mij mogen geven"
Euhm wat? Dus een (domme) inschattingsfout moet maar een penalty zijn, ook al wordt er een schwalbe gemaakt? Juist ja...

"dergelijke ingrepen moeten gewoon bestraft worden anders leert men er helemaal niets van"
Dergelijke ingrepen? Wat, inschattingsfouten? Je doet net alsof hier een levensgevaarlijke tackle ingezet wordt, het was maar verkeerd instappen hoor...

100% Terechte pingel en oliedomme actie van Serrarens. Dat je zoiets nog probeert bij Lozano is onbegrijpelijk, je weet toch dat die veel sneller is lijkt me.

15 april 2019 om 07:34

In de herhaling zie je dat Lozano al valt voordat er contact is.. Dus dat is gewoon een schwalbe, want hij valt letterlijk al voordat er een overtreding gemaakt is..

15 april 2019 om 19:20

Het was maar verkeerd instappen inderdaad, maar hij gooit alle kans op een punt direct de prullenbak in door zijn hersens uit te zetten en als een blinde door te lopen op de snelste speler van de competitie. Kansloos gewoon. Je zegt het zelf al in je laatste zin. Wat ik zeg meen ik natuurlijk niet letterlijk. Het gaat mij erom dat dit soort gedrag uitgebannen moet worden. Het is heus wel te trainen hoe je in dergelijke situaties en zeker als degradatiekandidaat moet verdedigen. Het gaat mij erom dat dit soort praktijken in Nederland zoveel voorkomen en dat kost je punten of EL deelname.

Is gewoon een penalty. Jammer maar een terechte beslissing. Dat die vreselijke Lozano dan weer doet alsof hij in zijn been geschoten is dat kun je verwachten. Ik heb me als Ajacied enorm geergerd aan Suarez zijn theater, maar in dat opzicht is hij minimaal gelijkwaardig. Ironisch ook dat Guardado op het WK schande sprak van Neymar terwijl de (kwalitatief) mindere versie van Neymar in zijn eigen team rondliep. Nee, die ga ik in geen enkel opzicht missen op de Nederlandse velden.

14 april 2019 om 18:07

Heb jij Tagliafico en Tadic weleens bij je club gezien. Erger je je daar aan of valt het je niet op? Lozano valt inderdaad graag.

14 april 2019 om 18:12

Waar moeten we ons aan ergeren bij Tagliafico dan? Tadic is duidelijk...

14 april 2019 om 18:19

Tagliafico is een duikelaar. Die acteert bij het geringste alsof hij nooit meer kan lopen. Dit doet hij elke wedstrijd. Om maar niet te spreken over het rollen.

14 april 2019 om 18:24

Wat een onzin. Tagliafico gaat soms keihard de duels in en staat daarna vaak genoeg op. Kijk alleen al hoe hij gewoon doorspeelde na die karatekick van Müller.

Die Lozano valt al voordat er überhaupt contact is.

14 april 2019 om 18:30

Als je jezelf al ergert aan Tagliafico hoe zwaar moet je het dan wel niet hebben met Luuk de Jong, Dumfries en Lozano in één team...

14 april 2019 om 18:31

Ha, daar hebben we onze analist weer. Je pretendeert veel kerel, maar wat zit je er vaak compleet naast. Tagliafico moeten ze eerst afzagen om hem af te stoppen!!

14 april 2019 om 19:54

Hahaha Tagliafico hier noemen, hoe kom je er bij. Die komt in de verste verte niet in de buurt bij types als Lozano, Tadic of Luuk de Jong.

14 april 2019 om 20:16

Tagliafico is een acteur. Acteert bijna elke wedstrijd alsof hij nooit meer kan lopen en rolt door. Tagliafico heeft een hoop tegenstanders een kaart aangesmeerd met zijn geschreeuw en geacteer.

14 april 2019 om 20:47

Volgens mij ben je in de war met Lozano, want je praat echt onzin.

15 april 2019 om 22:46

Dat de naam Tagliafico valt, dat kan ik niet heel goed volgen eerlijk gezegd, Tadic wel. Die duikelt ook, heel erg makkelijk. Maar ik vind het geweeklaag van een aantal Ajaxfans over Lozano wel aandoenlijk. Ja, hij versiert pingels, dat ziet iedereen, en ik ook, maar die van gisteren is toch geen klassieke schwalbe? Kom nou toch op zeg! Zelfs Serrarens zei na afloop dat de pingel gewoon terecht was omdat hij dom instapt. Dat Lozano dan dus maar alles moet doen om een domme actie van Serrarens te ontwijken (en dus waarschijnljik de bal te verspelen) is bullshit. Dit was gewoon een zuivere strafschop, klaar.

Maar nogmaals, Ajaxfans moeten niet zo zeuren. Ik heb Lozano nog geen speler zien bijten! Jullie wel?

Het is voornamelijk dom instappen van Serrarens, typisch een aanvaller met een verdedigende actie. Tuurlijk heeft Lozano het etiket van een duiker, maar niet iedere valpartij is gelijk een schwalbe.

Daarnaast ben ik wel een beetje klaar met dat bashen van Lozano bij iedere valpartij. Hij wordt ontzettend vaak gezocht en natuurlijk dikt hij het het af en toe aan (wat verwacht je van een Zuid Amerikaan) want anders krijgt ie geen enkele overtreding meer mee. Dit was simpelweg een overtreding, net zoals Pasveer hem vorige week volle bak raakt (welke aanvaller tikt de bal niet weg als de keeper zo uitkomt).

De voetballerij blijft een heerlijk hypocriet en subjectief wereldje. Zijn we allemaal vergeten hoe gelukkig we waren toen Robben gewillig ging liggen tegen Mexico? Precies.

14 april 2019 om 18:37

Jij bent het voorbeeld van het hypocriete en subjectieve voetbalwereldje, dat is wel duidelijk. Jij roept dat Lozano ontzettend vaak wordt gezocht, waar je het voorbeeld van vorige week met Pasveer geeft. Laat het nu juist Lozano zijn die heel vaak het lichaam van de tegenstander zoekt om te vallen, zoals bijvoorbeeld tegen Pasveer. Lozano had 0 intentie om een doelpunt te maken. Hij tikte de bal blind weg(buiten bereik van zowel de keeper, zichzelf of het doel) en liep tegen Pasveer aan. Wie wordt er dan gezocht? Vandaag ook weer. Serarens steekt zijn been uit en Lozano loopt er heel bewust tegenaan. Kortom vooral Lozano zoekt het op en wordt helemaal niet gezocht. Ik ga niet roepen dat het schwalbes zijn. Maar niet elk contact is een overtreding. Dat lijkt hier wel de norm te worden in 16 meter.

14 april 2019 om 18:57

Er zijn zo verschrikkelijk veel situaties geweest in de complete voetbalgeschiedenis waarbij een speler 1-op-1 ging met de keeper, de bal ongeveer richting cornervlag trapte om vervolgens vol gepakt te worden door de duikende keeper. Dat zijn spelers geweest van Ajax, Psv, Feyenoord, Emmen, Dordrecht en het Nederlands elftal. Waarschijnlijk is het voor jou slim als een Tadic het doet aankomende edit: dinsdag, maar omdat het Lozano betreft is het weer smerig volgens velen.

Hoezo zoekt Lozano het contact met Serrarens? Serrarens steekt zijn been anderhalve meter uit en dat doet hij in een fractie van een seconde. Lozano stapt niet naar rechts, springt niet naar rechts, maakt geen beweging in de richting van het been van Serrarens. Lozano wordt in de loop geraakt op zijn knie door de knie van Serrarens.

Waarom ben ik hypocriet? Ik hoef niet op jouw profiel te kijken om te zien voor welke club jij bent..

14 april 2019 om 19:24

Ach gaan we het weer over anderen hebben, want je zou maar de verantwoordelijkheid nemen voor de spelers van je eigen club. Nee, een jij-bak naar Tadic of Ajax dat is je reactie. Het totaalplaatje negeer je ook maar, dat het bij Lozano structureel gebeurd en niet slechts 1x. Daar zijn in het verleden meer spelers van geweest zoals de Suarez, Robbens Neymars van deze wereld. Die zijn daar allemaal zeer terecht over bekritiseerd in het verleden. Maar als het Lozano overkomt wordt ie gezocht, terwijl hij juist zelf dergelijke momenten opzoekt. Hypocriet van jou dan om te benoemen dat er iemand gezocht wordt, terwijl die speler juist zelf alles opzoekt.

Wat ik overigens bedoel is niet dat elk contact met Lozano alleen tegenwoordig een penalty is, het is met de VAR in de hele Eredivisie het geval. Ik zie Ajax en Feyenoord gisteren lachwekkende penalty's meekrijgen. Het contact is er, maar niet elk contact is een penalty.

14 april 2019 om 19:42

Ik zal de verantwoordelijkheid nemen als Kane of Eriksen een schwalbe maakt hoor, geen zorgen. Daarnaast reageer ik een stuk uitgebreider dan alleen een 'jij-bak naar Tadic of Ajax'.

Lozano heeft het etiket van duikelaar niet zonder reden gekregen, daar ben ik mij van bewust. Ook ik irriteer me met vlagen aan zijn duikelingen en het oneindige doorrollen na minimaal contact.

De kern voor mij blijft dat het subjectief is wat mensen hier van vinden. Zoals ik eerder heb beschreven waren er 17 miljoen Nederlanders zielsgelukkig toen Robben als een stervende zwaan naar het gras ging tegen Mexico.
Alle Ajacieden schreeuwen nu moord en brand over Lozano en vroeger schreeuwden alle Psv'ers moord en brand bij alles van Suarez - bij zowel overtredingen als schwalbes.

Het wordt zoeken genoemd als het een speler van de concurrent betreft en het wordt verdienen of slim genoemd als het een speler van je eigen club betreft. Dat is voor mij hypocrisie en daar doel ik op.

14 april 2019 om 19:40

Als hij voor elke schwalbe een gele kaart had gekregen dan was hij al 2 maanden met vakantie geweest.. Dat een scheidsrechter hier niet beter op let en hem eens aanpakt begrijp ik niet. Geldt trouwens voor elke " matennaaier" En dan ook nog eens tekeer gaan of was zijn been door midden was geschopt maakt het nog erger.

Zuivere pingel, en Luuk had er ook een moeten krijgen. Snap werkelijk niet hoe dit met een VAR nog kan.

14 april 2019 om 21:32

Luuk hangt aan een speler, op het moment dat die speler luuk vast pakt gaat hij liggen. Dit is wat hij wekelijks doet en wekelijks mee weg komt. Het zelfde geld voor Lozano wekelijks haalt hij het zelfde toneelstukje uit en komt daar mee weg. Sterker nog 3 pingels voor 3 swalbes in 2 wedstrijden.

Hij zocht zeker het been op, wat gewoon slim was en psv op dat moment ook nodig had. Overigens, ook zonder die penal had psv gewonnen want de superboeren waren zo naïef genoeg om te denken dat ze de 1-0 konden konden uitspelen door te verdedigen.

14 april 2019 om 19:22

Ik denk eerder dat die superboeren achteruit werden gedrongen...

Begrijp dat je als ref hierin trapt deed ik ook maar toen zag ik de herhaling... schandalig dat de var niet ingreep denk dat de KNVB het slot spannend wil houden gewoon om te kotsen dit was geel voor een schwalbe!

Ik vond het een enorme schwalbe. Als je hier een penalty voor geeft... dan is het einde zoek.

Tuurlijk is het een gezochte en daardoor goedkope penalty, maar het is gewoon lomp inkomen en een 100% pingel. Dom verdedigd gewoon.

Absoluut geen penalty. Doodziek van dat steeds bij minste of geringste gaan liggen . Vorige week bij bij Vitesse was ook geen penalty

Een duidelijk zelf uitgelokte strafschop. Dom van de tegenstander, maar je weet dat Lozano als een klein kind gaat liggen. Toen Suárez dit deed was het verschrikkelijk, maar nu wordt het door heel PSV goed gepraat. Penalty? Ja. Makkelijk gegeven? Ja. Hoog tijd dat er een verdediger opstaat en Lozano dat liggen gaat afleren. Liggen doe je bij een echte schop, Lozano is gewoon een mietje. Begrijp me niet verkeerd, Lozano is niet de enige, het er zijn teveel spelers die gewoon gaan liggen maar Lozano spant nu na Suarez de kroon. Desalniettemin heeft PSV terecht gewonnen, zoals verwacht. Volgende keer een scheids die wel normaal durft te fluiten.

Laten we voorop stellen dat Luuk de Jong een van de grootste zeikerds op de Nederlandse velden is, maar ik steek mijn hand ervoor in het vuur dat 'de meesten' ook vonden dat de zoveelste overtreding op hem weer niet gehonoreerd werd. PSV had ook hier een penalty moeten krijgen, maar daar zal Burgzorg ook wel anders over denken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Actuele wedstrijden

0 fans
21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tottenham Hotspur komt in januari met een bod van tussen de vijftig en zestig miljoen euro op Lorenzo Pellegrini. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren