Van Bommel: ‘Dan denk je: ‘Potverdorie, hoe lang gaat dit nog duren?’’

Zondag, 14 april 2019 om

PSV beleefde zondag een moeizame middag tegen De Graafschap en de Eindhovenaren slaagden er uiteindelijk toch in om een 0-1 achterstand bij de rust om te buigen in een 2-1 overwinning. Vooraf werd er nog gesproken over de goede zaken die PSV mogelijk kon doen op het gebied van doelsaldo, maar trainer Mark van Bommel moest na afloop van de wedstrijd concluderen dat zijn ploeg blij moest zijn dat er überhaupt werd gewonnen van de Superboeren.

“We hebben genoeg kansen gehad, maar het was zo'n middag je blijft schieten en de bal er niet in gaat. Achteraf moet je blij zijn met de drie punten. Bij de 2-1 ben ik zo blij omdat ik mij daar meer speler als trainer voel. We hadden zoveel kansen. Laat ik vooropstellen; we speelden niet goed en erg stroef”, reageerde hij voor de camera’s van FOX Sports. “Op een gegeven moment denk je: ’Potverdorie, hoe lang gaat dit nog duren?’. Het zijn uiteindelijk allemaal momenten die de wedstrijd beslissen. En mag je blij zijn dat je nog wint.”

Steven Bergwijn is het ermee eens dat zijn ploeg ‘niet best’ speelde: “In deze situatie moet je gewoon die wedstrijd winnen. Voorlopig hoeven we in elk geval niet over het doelsaldo te praten. Je mag zeker wat meer verwachten van ons in eigen huis”, vertelde de aanvaller. Ajax won zaterdagavond al met 6-2 van Excelsior en het doelsaldo is nu twaalf goals in het voordeel van de Amsterdammers.

“Vandaag hebben we best veel kansen gecreëerd, maar te veel gingen er niet in. In de eerste helft speelden we trouwens niet goed onder De Graafschap uit. Ik weet niet waar het aan lag. Of we kampioen worden als we nog vier wedstrijden winnen? We gaan het zien, hoop het wel”, sloot hij af.


Poll

Vind jij dat PSV het verdiende om te winnen van De Graafschap?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door jaouadamhaouch)

Haal dan potverdorrie dat vriendinnetje van je genaamd Rosario eraf en zet pereiro of guti erin.

14 april 2019 om 15:05

Want dat is voorheen zo succesvol gebleken wil je zeggen? Pereiro is ook geen speler die je kan vertrouwen. Daarnaast moet je wel 1 defensief ingestelde middenvelder houden, anders wordt je daar simpelweg overlopen. Sadilek is daar niet goed genoeg voor.

14 april 2019 om 15:12

Waarom blijft iedereen roepen om guti? Bij psv zien ze hem dagelijks trainen en ze passeren hem niet zomaar voor simpele voetballers als hendrix, rosario en sadilek of een jongen van 17 genaamd ihattaren.

14 april 2019 om 15:17

Guti is een international en net zoals bij Lozano is/was heel Mexico lyrisch. Ik denk wel dat hij iets meer moet kunnen brengen dan zo’n simpele waterdrager als Hendrix niet?

14 april 2019 om 15:21

Dat zou ik ook denken, maar hij zit nu al wel 8 maanden bij psv en hij wordt zelfs gepasseerd door een sadilek. Dat is ook een simpele waterdrager tot op heden. Een topaankoop passeren ze niet zomaar lijkt me voor zulke spelers.

14 april 2019 om 16:45

Kapitaal vernietiging om guti niet te laten spelen. Heeft veel gekost voor PSV begrippen en de minuten die hij maakte waren goed dus waarom hem niet gewoon de kans geven.

14 april 2019 om 18:39

Zyoto dat heeft meer te maken met de defensieve/controlerende instelling, waarbij het belangrijkste is dat er niets wordt weggegeven.

15 april 2019 om 20:07

Dat klopt.
Van Bommel is gewoon een discipel van zijn schoonvader. Die stond ook voor defensieve zekerheid. Op zichzelf kan ik die filosofie van Van Bommel nog best volgen ook. Hij heeft een vrij matige selectie, als je die vergelijkt met Ajax, dus moet hij iets doen in tactisch opzicht om dat gebrek aan echte klasse te verbloemen. Dat is in de eerste seizoenshelft goed gegaan (16 van de 17 duels gewonnen), maar daarna is het Van Bommel effect uitgewerkt.

Dat PSV met Guti in het team opeens flitsend combinatievoetbal van een andere planeet zou gaan spelen is een waanidee. Zo is het niet natuurlijk. Het zou er hooguit toe leiden dat PSV nóg meer goals tegen zou krijgen dan het nu al krijgt. En nauwelijks meer punten. Eerder minder.

14 april 2019 om 15:28

Guti moet gewoon in plaats van Hendrix of Sadilek spelen. Rosario is niet de zwakste middenvelder.

Realistische analyse van, van Bommel. In de andere reacties zal hij wel weer afgekraakt worden. Prima coach die het met matig materiaal soms bijzonder goed doet.
Het spel was inderdaad stroef en niet altijd even goed.

14 april 2019 om 15:22

Matig materiaal slaat helemaal nergens op. Minder dan Ajax dus prima als ze 2e worden. Maar met dit ‘matige’ materiaal moet je gewoon 5-0 thuis winnen van De Graafschap.

14 april 2019 om 15:28

Ik vind dat PSV op sommige posities en op de bank matig materiaal heeft als het gaat om de eerste plaats, ja. Zoet heeft PSV dit seizoen best veel punten gekost. Het centrale duo is niet zo heel sterk. Je defensieve middenvelders zijn ook niet extreem bijzonder. PSV Moet het dit seizoen puur hebben van haar voorhoede. Lozano, De Jong en Bergwijn.

Dus je bent van mening dat je als topclub altijd met 5-0 van een laag geklasseerd team moet winnen. Wake-up call. Dat gebeurt heel vaak alsnog niet.

14 april 2019 om 19:19

Nee dat gebeurt niet altijd nee. Maar bij PSV de laatste tijd wel heel weinig, spel is niet om aan te gluren. Maar goed, dat zal wel door het matige materiaal komen..

14 april 2019 om 15:34

De spelers worden überhaupt beperkt door tactische onkunde van Mark. Denk dat het een prima 'people manager' is, maar hij heeft niet echt een frisse voetbalvisie. Tegen lagere teams kun je toch veel hoger spelen, en daarbij kun je het slechte positie- en combinatiespel ook gewoon verbeteren door te trainen. Speelwijze heeft inderdaad ook met de technische vaardigheden van de spelers te maken, maar als je oefent en er bepaalde patronen inkrijgt kun je je aanvalsspel gewoon verbeteren.

15 april 2019 om 08:40

Ik vind dat Bommel juist geen goede keuzes maakt. Hoe kun je in deze wedstrijden waar het om gaat, nu kiezen voor een middenveld met zo weinig ervaring. Rosario, ihatteren en Sadilek. Volgens mij is dat vragen om problemen. Er zit totaal geen tempo in, weinig creativiteit. Juist in het begin moet je de graafschap onder druk zetten en ze het idee geven dat er niks te halen is. Maar het was juist omgekeerd. Laf en afwachtend.

Je had ook vroeger op zoek kunnen gaan naar doelpunten door twee extra controleurs erin te zetten. Mocht PSV nog 4 keer winnen zie ik ze wel kampioen worden. Het Europese sprookje zit er straks op en ben benieuwd hoe Ajax daarop gaat reageren met de loodzware uitwedstrijd tegen Groningen er meteen achteraan.

14 april 2019 om 15:10

Echter wint PSV geen 4 wedstrijden meer. En ondanks Groningen uit zie Ajax wel alles winnen. Juventus winst of verlies gaaat hier geen invloed op hebben.

14 april 2019 om 15:16

Vitesse win je niet zomaar van

14 april 2019 om 16:44

Ajax is geen PSV. In de zin dat Ajax continue erop klapt en combinaties aangaat, waardoor ze snel weer in balbezit komen. Het wordt geen walk-over, maar zeker ook geen nederlaag. En met een ruime voorsprong op doelsaldo en nog een paar lastige duels moet je blij zijn als je minimaal wint. Feit is dat je dan gewoon PSV voor blijft.

14 april 2019 om 15:10

Blijf maar hopen op een misstap. Wij hebben lang en geduldig gewacht. Nu blijft Ajax t/m wedstrijddag 34 aan kop.

14 april 2019 om 15:16

Waarom zou ik in hemelsnaam hopen op een misstap van Ajax?! Ondanks dat de titel voor ons al zeker is volgens de zogenaamde kenners ga ik nog niet mee in de feeststemming. Komen nog een paar pittige wedstrijden aan.

14 april 2019 om 15:11

Ach, na een groepsfase standing zou de focus miss nog niet snel om kunnen naar de eredivisie. Maar speelronde 31, met een koppositie in handen.. Denk dat dat wel goed komt. 0-1 daar is na vandaag ook prima.

14 april 2019 om 15:18

Hopelijk heb je gelijk. Vind dat we de titel ook echt verdienen dit seizoen, zou een mooie bekroning zijn voor het fantastische voetbal dat ze regelmatig op de mat leggen.

Ja als je 3 verdedigdende middenvelders opstelt ja dat gaat het scoren moeilijk

14 april 2019 om 15:30

Tellen is natuurlijk ook een kunst. Wie zijn de drie verdedigende middenvelders?

14 april 2019 om 15:48

Oké zit er naast. 2 verdedigende middenvelders en het hele middenveld is goed voor welgeteld 1 doelpunt dit seizoen. Wil hij nou winnen of niet met een grote uitslag

14 april 2019 om 17:43

Makkelijk als de andere middenvelder net een handje vol wedstrijden heeft gespeeld.

15 april 2019 om 20:13

almere

Is dat een plicht, dat je middenvelders moeten scoren? Logica van lik-mijn-vestje. Als je voorhoede spelers ze er gewoon in jassen, wat boeit het dan dat het middenveld van die middag er samen maar eentje in schieten (waarbij twee van de drie niet eens tien eredivisieduels hebben gespeeld....)? Het zijn statistieken van niks. Oogklepstatistieken. Pereiro heeft meer goals gemaakt dan Van de Beek. Wat is je punt eigenlijk?

16 april 2019 om 10:42

Gelukkig heeft pereiro er al 11 gescoord.

Ondanks dat hij vandaag weer scoort zou ik die Luuk de Jong en weg doen aan het eind van het seizoen. Alleen om al om af te zijn van al die lange ballen de hele tijd en zijn beperkte voetballende kwaliteiten. Maar die goals zullen dat wel verbloemen voor velen.

Lijkt wel alsof de spelers niet meer in de titel geloven. Psv hoeft niet meer te rekenen op de doelsaldo en moet hopen op een misstap van Ajax. Zie anders Psv echt geen kampioen worden.

14 april 2019 om 15:42

Ook als Ajax een misstap begaat, hoe groot acht je de kans dat PSV in deze vorm uit van AZ en Willem II wint? Niet heel groot.

14 april 2019 om 16:00

Als Ado van AZ kan winnen, dan ik wel mogelijkheden. Willem II zal wel met de beker bezig zijn.

14 april 2019 om 16:48

Zo moet je natuurlijk niet redeneren, hè. Dat Ajax Real Madrid uit de beker wipt, betekent niet dat ze op een slechte dag niet gelijk kunnen spelen tegen een Emmen. Elk duel staat op zichzelf. In deze vorm is PSV door iedereen te kloppen, dat is gewoon duidelijk. Het lijkt wel alsof ze daar niet weten te reageren op het feit dat ze het niet meer in eigen hand hebben.

V.bommel is nog geen topcoach, dan moet die zn eigenwijze/starre houding eerst gaan veranderen. Nog steeds ontkennen dat het niet met het defensieve blok te maken heeft. Zolang die het niet ziet, gaan we nooit kampioen worden. Ten hag speelt gisteren met een middenveld met een voetballende controleur enb2 aanvallend ingestelde middenvelders. V.bommel wisselt de ene verdedigende controleur voor de andere... Als die dit niet gaat veranderen gaat die in het buitenland ook hard falen, zeker wanneer de resultaten minder zijn. Maar ach hij ziet het nog niet of wilt het niet zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
270 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren