Luuk de Jong baalt: ‘We hadden al 3 of 4-1 voor moeten staan bij rust’

Zondag, 14 april 2019 om

PSV had het zondagmiddag in eigen huis tegen De Graafschap bijzonder moeilijk in de eerste helft en ging zelfs met een 0-1 achterstand de rust in. De Eindhovenaren hielpen in het eerste bedrijf wel een aantal goede kansen om zeep en dat leed tot frustratie bij Luuk de Jong, die na de uiteindelijk met 2-1 gewonnen wedstrijd balend voor de camera’s van FOX Sports verscheen.

“Het is zuur dat we precies vandaag zo’n dag hebben”, begon de aanvoerder, die niet vond dat zijn ploeg goed weg is gekomen tegen de Superboeren. “Zoveel hadden ze niet gecreëerd. We hadden al 3 of 4-1 voor moeten staan bij rust.” PSV komt in punten weer gelijk met koploper Ajax, maar de achterstand op basis van doelsaldo bedraagt nu twaalf goals.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Graafschap werd nog gesproken over een ruime overwinning voor de regerend landskampioen. Hier kwam het echter niet van: “Nu wordt het op basis van doelsaldo moeilijk, maar niets is onmogelijk in het voetbal. We moeten telkens eerst gaan voor de drie punten en dan maar kijken hoe de wedstrijden verder lopen.”

De Jong weigert prolongatie van de landstitel dan ook al uit het hoofd te zetten: “Er zijn nog vier wedstrijden te spelen en er kan nog van alles gebeuren, maar we hopen dat Ajax punten laat liggen”, sluit hij af. Voor PSV kan het vizier nu op volgend weekend, als ADO Den Haag op bezoek komt in het Philips Stadion. De Eindhovenaren spelen in het restant van het seizoen nog tegen Willem II, Heracles Almelo en AZ.


Poll

Vind jij dat PSV een ruimere zege had verdiend?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door bobonno)

Wat een stelletje aanstellers heeft Psv toch. Dumfries die steeds met opstootjes is betrokken, schwalbekoning Lozano die opzichtig blijft duikelen en de scheidsrechters trappen er nog in ook, Luuk die om elk wisjewasje doet of hem groot onrecht is aangedaan en een trainer die daar ook precies bij past.

14 april 2019 om 14:40

Goed onderbouwd. Luuk is super belangrijk en een goede spits voor PSV. Dat het allemaal wat minder is dan bij Ajax, so be it.

14 april 2019 om 14:42

Het gaat me niet om het kwaliteitsverschil maar dat gedrag van bepaalde Psv spelers en ook van de trainer is zo verschrikkelijk aanstellerig en onsportief.

14 april 2019 om 14:43

Heeft dit nog verdere onderbouwing nodig dan?!

Voor de rust vond ik het wel meevallen met dat overwicht. Tweede helft hadden ze er in ieder geval een stuk meer kunnen en moeten maken.

14 april 2019 om 14:45

Luuk is wel echt de meest verongelijkte speler die er rondloopt. Altijd trekt hij er ook zo'n zure bek bij.

14 april 2019 om 14:45

"Het is zuur dat we precies vandaag zo’n dag hebben",  Dude die hebben jullie al t hele seizoen 🤣🤣

14 april 2019 om 14:53

Ik zou er als ik PSV-supporter was intussen met plaatsvervangende schaamte naar kijken. De drie punten zullen een hoop vergoeilijken in Eindhoven waarschijnlijk, maar het geduikel, gezeur, gezeik, gezanik, geacteer en gevoel onrecht aangedaan te worden gedaan, begint soms werkelijk gênant te worden.

Men heeft altijd de mond vol van duikelaars als Luis Suarez of Neymar, maar ook Lozano begint zich een plekje te verwerven als nationale Schwalbekoning. Zal wel weer af worden gedaan als Latijns-Amerikaanse winnaarsmentaliteit en de geest van Van Bommel.

14 april 2019 om 14:54

Er staat gewoon een goeie onderbouwing in hoor.

14 april 2019 om 15:11

Vind het constante duikelen en de constante verontwaardiging van een Lozano, Dumfries en in mindere mate van De Jong (alleen maar zeuren) ook vreselijk. Het veinzen van blessures na schwalbes/heel lichte overtredingen vind ik echt schrijnend. In de geest van de trainer? Heb zelf liever een coach die daar bovenstaat, net als in de emoties. Maar dat lukt Van Bommel nog niet. Had ie als speler ook nooit.

14 april 2019 om 16:28

Dus Luuk had geen penal mee moeten hebben toen die De Graafschap speler zowat zijn shirt uittrok?

Ik kan me voorstellen dat als elke wedstrijd meerdere malen verschillende spelers aan je gaan hangen dat je helemaal gek wordt. Ook móét je wel neergaan. Als je blijft staan krijg je sowieso niks mee, dus beter 10 keer vallen en hem 1 keer meekrijgen. Is misschien niet het sportiefste, maar op dat punt zijn we aangekomen in het voetbal.

14 april 2019 om 16:29

Formus, wat vind je dan van Tadic? Heeft precies het gedrag wat jij in jou post omschrijft.

14 april 2019 om 17:38

AmazingNinja, het gaat hier toch over PSV? Waarom dan die eeuwige vergelijking met Ajacieden? Dat komt een beetje kinderachtig over. Sorry, kan het niet anders noemen. En als je het écht wilt weten: ik stoor me vreselijk aan constant zeuren en liggen om niks. Tadic kan daar ook wat van en ik had meer van hem verwacht als ervaren kracht om het team op sleeptouw te nemen als het nodig is, ipv zelf de hele tijd zeuren als het voetballend niet lukt (en dat gaat wel steeds beter). PSV uit viel ie me echt tegen. Helemaal uit zijn spel, door alleen maar bezig te zijn met andere dingen. Je kan de topics erop nalezen en mijn verdere reacties. Maar hier gaat het nu niet over PSV. Lozano en Dumfries spannen toch echt de kroon de afgelopen weken met hun eigen gejank, valpartijen om niks en met hun gezeur? Of niet? Er staat erg veel druk op, dat merk je aan alles. Dat gedoe wat ik net beschreef, maar ook de interviews na de wedstrijden. Zijn vaak zo 'apart. En dan druk ik me voorzichtig uit 😉

14 april 2019 om 18:08

Formus, ik kan me je reactie voorstellen en ik ben blij dat je ook kritisch op je eigen favoriete ploeg kan zijn. Dat is voor velen heel moeilijk hier. Ik stoor me mateloos aan Dumfries omdat die jongen beter op zijn eigen spel kan letten. Ik stoor me minder aan Lozano, omdat die gast nu eenmaal uit een andere cultuur komt waar dit veel vaker voorkomt. Het zit in hun natuur. Vinden wij helemaal niks, maar je leert ze het niet zomaar af. En dan de Jong, een echte winnaar. Iemand die praat in het veld en zeurt... daar zijn er heel veel van op de Nederlandse velden, maar we schieten graag op Luuk omdat hij bij PSv speelt. Wil niet zeggen dat het mateloos irritant is, maar misschien is het net zo irritant dat iedereen altijd weet te vertellen hoe slecht het bij een andere club is. Dit PSV doet het helemaal niet zo slecht, het voetbal is niet van Amsterdamse kwaliteit op dit moment, maar het verschil is nog steeds 0 punten. Daar gaat het om, hopelijk gaat het straks weer beter.

14 april 2019 om 21:24

Vond Luuk tot voor kort altijd een heel sympathieke vent. Maar hij begint nu toch de druk te voelen lijkt het en is echt overal over aan het zeuren. Vind ik echt heel jammer. Van Lozano begrijp ik het meer, maar het lijkt ook meer en meer te worden naar mate de druk toeneemt. De echte toppers staan daarboven denk ik. Druk moet je tegen bestand zijn. Maar 1 ding, dat kan je wel leren (zie Suarez). Nou hopen op een spannend slot, het liefst al la 2007, alleen met de andere winnaar 😉

15 april 2019 om 12:49

Toen ik las stond er alleen: "wat een stelletje aanstellers heeft PSV toch." Dus ja ik wilde meer onderbouwing, maar het bleek dat het weer alleen zo geplaatst was zodat hij bovenaan kwam te staan met zijn reactie. Chapeau, dat is dus gelukt.

15 april 2019 om 12:50

Lees mijn onderstaande reactie. Was weer typisch zo'n reactie met de bedoeling: ik wil bovenaan staan dan krijg ik veel duimpjes.

Dan heb ik blijkbaar een andere eerste helft gezien!

14 april 2019 om 14:49

Had 0-2 moeten staan in de rust

14 april 2019 om 17:29

Psv had de eerste helft een aantal gekke grote kansen en gaat zeker een aantal keren moeten scoren. Dat het 2 1 geworden is mag meer aan psv dan aan de graafschap. Als ze scherp waren geweest hadden ze veel vaker kunnen scoren

Ik snap die houding niet zo van de vele journalisten die blijven vragen of PSV de landstitel uit zn hoofd heeft gezet.. Ja, het is waar dat qua doelsaldo het lastig is voor PSV maar het staat gelijk in punten! Klopt wel dat Ajax in goede doen is, maar het zou niet voor het eerst zijn dat een goeie periode opeens een slechte wedstrijd kent! Het blijft gewoon erg spannend, tot aan de laatste wedstrijd! Leuk wel!

14 april 2019 om 14:45

Gewoon bloed irritant gedrag zoals die Hugo Borst bijvoorbeeld. Alsof het allemaal al beslist is.. Als er een Ajacied zo praat wordt die met de grond gelijk gemaakt. We moeten gewoon kalm blijven en iedere wedstrijd tot het gaatje gaan, heerlijk die spanning.

14 april 2019 om 15:28

Hugo Borst is ook gewoon een vermoeiende vent. Tuurlijk hoop ik dat Ajax kampioen wordt, maar kom op. Er zijn nog 4 wedstrijden te gaan. Letterlijk 1 misstap kan je de titel kosten. Ja, bij PSV is het de laatste tijd maar telkens met de hakken over de sloot maar 3 punten zijn 3 punten. De kans dat PSV op doelsaldo kampioen gaat worden is wel erg klein.

14 april 2019 om 15:33

Op doelsaldo zal het inderdaad niet misgaan. Eerder op weer eens een slappe instelling na een mooie champions league wedstrijd, zoals die wel vaker matig zijn van Ajax!

14 april 2019 om 15:49

Dit seizoen op PSV-uit na alle wedstrijden na een CL-wedstrijd gewonnen en regelmatig ook met zeer grote cijfers. Als het dit seizoen toch ergens mis gaat, zijn het de wedstrijden voor CL-voetbal.

14 april 2019 om 14:55

Inderdaad. Ik ben Ajax fan, maar zolang het in punten gelijk is, is de titel alles behalve beslist. Zelfs bij een gelijk spel vandaag voor PSV was het nog niet beslist. Ajax kan gewoon nog tegen een flater aanlopen, bijvoorbeeld komend weekend al na een zware avond in Turijn. Ik ben er nog niet gerust op hoor. Behalve dan over het doelsaldo. 12 goals in 4 wedstrijden is niet meer in te halen.

14 april 2019 om 15:07

Ja exact! Ajax kan verliezen volgende week van Groningen, PSV kan winnen! En zelfs dan, de week erop kan het weer andersom zijn. Zolang de achterstand drie punten is zet ten eerste niemand een kampioenschap uit zn hoofd (gelukkig maar) en blijft het ten tweede spannend tot de laatste ronde! Hoop natuurlijk dat Ajax kampioen wordt, maar liever een spannende competitie zoals dit jaar dan een competitie die al vijf rondes voor het einde is beslist! Ook al betekent dat dat je een aantal jaar geen kampioen wordt

14 april 2019 om 16:01

Levi

Juist Levi, tegen Groningen hebben we het altijd moeilijk. Niks is beslist en alles ligt nog open, daarom is eeuwig zonde dat Psv vandaag geen punten heeft laten liggen.

14 april 2019 om 15:10

@LeviV: helemaal eens. Als PSV alles blijft winnen, is de kans aanwezig dat wij puntjes kunnen laten liggen (zeker als we door zouden gaan in de CL). De strijd om de titel is gewoon nog niet gestreden. Waarschijnlijk zal de beslissing pas de laatste ronde vallen.

Beetje off maar die goaltune van Luuk de Jong in het stadion, dan heb je toch als supporter een beetje plaatsvervangende schaamte?

14 april 2019 om 14:48

Ik lees geen afkeurende reacties over de schwalbes en theater van Lozano, Dumfries en Luukje dus kan me niet voorstellen dat zo'n goaltune voor enige schaamte kan zorgen. Die volwassen man met zijn gele kaart was ook lekker op dreef, leek wel carnaval daar.

14 april 2019 om 14:48

Klopt haha. Denk dat Luuk zich er ook voor schaamt

14 april 2019 om 20:40

Andres13 wij zijn een vrienden groep uit weert de 3 beste vrienden tot zondag daarna weer wel en eerlijk 1 harde kern Feijenoord 1 harde kern PSV en een harde kern Ajax en toch vrienden buiten het voetbal om en ja dat kan ook maar we zijn altijd eerlijk tegen elkaar dit PSV is beschamend vinden we alle 3 dat vallen praten smeken dit is PSV onwaardig de warmste club dit is niet goed het zou beter zijn voor het Nederlandse voetbal dat PSV kampioen wordt maar eerlijk is eerlijk ze verdienen het niet mijn vriend van PSV heeft zich vanmiddag geschaamt en diep hij zij zelf ik hoop dat PSV kampioen wordt als PSV fan maar als voetbalfan niet

14 april 2019 om 14:49

Je denkt toch niet dat ze daar enige schaamte kennen op dat gebied, als zulke trainers, spitsen en backs worden verafgood

14 april 2019 om 18:42

Hoe gaat die dan?

Laat dit PSV toch aub geen kampioen worden hoor, laten we eerlijk zijn, Het is toch niet om aan te zien.

14 april 2019 om 14:46

Dat jij dat niet hoopt prima maar ik hoop van harte dat PSV kampioen wordt. Met 2 a 3 kwalitatief goede spelers heb je zeker een leuk team staan.

14 april 2019 om 15:01

Net als die Mexicaan van de zomer???

14 april 2019 om 15:18

Kom op zeg, net zoals mensen die overmars afrekenen op z’n niet renderende transfers zonder zijn toptransfers mee te nemen in het verhaal. Geen enkele club haalt voltreffers. In de basis heeft PSV echt wel een prima elftal staan, ze missen alleen een creatieve en aanvallende middenvelder in mijn ogen.

14 april 2019 om 14:51

Eerste seizoenshelft was de beste sinds jaren... De schaal is waar het om gaat nu, niet meer hoe. Ik zal er niet minder om feesten als ze het halen... Ook al vind ik het ook niet om aan te gluren nu! Degene met de schaal is altijd terecht kampioen of dat nu PSV is of Ajax, ze hebben beide 34 wedstrijden om de meeste punten te pakken.

De kansen waren er inderdaad, iets beter mikken de volgende keer

"Het is zuur dat we precies vandaag zo’n dag hebben",  Dude dit hebben jullie al t hele seizoen 🤣🤣🤣

Dat Luuk kan scoren is een feit maar ik zou liever een ander soort spits zien bij PSV. Iemand die bal kan vasthouden, kan voetballen met de bal aan zijn voet, en overzicht kan bewaken. De ballen die hij doorspeelt over de grond is echt om te janken. Ziet de looplijnen niet, en heeft echt een draai cirkel van een tractor.

Ik denk dat PSV blij mag zijn dat die slechte dag vandaag was. Psv speelde dramatisch en er makkelijk zeven of acht maken. Het is dat De Graafschap niet goed genoeg was om te blijven profiteren van het slechte spel van PSV. Spelen ze zo uit bij Willem II of AZ dan ga je er faliekant af. Dus in die zin kon je beter nu die off day hebben dan in een van de resterende wedstrijden. Neemt niet weg dat het zo uitzonderlijk is dat ze dramatisch spelen de laatste tijd. Zou zomaar kunnen dat Ajax zich nog een misstap kan veroorloven, want ik zie PSV het op deze manier al moeilijk krijgen tegen een sterk ADO in eigen huis.

Luuk krijgt per wedstrijd zeker 3 tot 4 honderd procent kansen die allemaal bijna teniet wordt gedaan. Vandaag had hij zeker 3 kansen om een doelpunt te maken. Tis leuk met die hoge en ballen, maar Luuk komt daar niet vaak aan of kopt over. Dan wordt de aanval voor niets opgezet. Met Bergwijn in de spits zit er meer voetbal voorin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

193 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Sevilla 5 2 0 0
2019/2020 Sevilla 35 6 2 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
Laatste voetbalnieuws

Luuk de Jong helpt Sevilla op fraaie wijze aan Champions League-zege

Sevilla heeft de eerste zege in de groepsfase van de Champions League te pakken. Een week na de doelpuntloze remise bij Chelsea had het team van Julen Lopetegui woensdagavond aan een...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren