Hans Kraay jr. en Lex Immers staan perplex: ‘Ik ken hem helemaal niet zo’

Zondag, 14 april 2019 om

Het gedrag van Jordy Clasie is momenteel het gesprek van de dag bij Feyenoord. De middenvelder misdroeg zich tijdens de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo toen hij werd gewisseld door Giovanni van Bronckhorst ten faveure van Robin van Persie. Hans Kraay junior is net als de fans van Feyenoord verbaasd over het gedrag van Clasie.

Verschillende spelers van Feyenoord waren net als Van Bronckhorst teleurgesteld in de middenvelder, die nog een sanctie van de trainer en de club kan verwachten. “Voetballers verdenk ik er heel vaak van dat ze vooral met zichzelf bezig zijn. En daar had ik Clasie nou niet van verdacht”, begint de analyticus zondag bij De Tafel van Kees van FOX Sports.

Feyenoord speelde toen al met een man minder door het wegsturen van Nicolai Jorgensen. Kraay junior vond het tactisch een 'uitstekende wissel' van Van Bronckhorst. “Dan moet je je niet zo gedragen. De Kuip verwacht het ook niet van Clasie. Ze gingen fluiten.” De voetbaltrainer vindt het meer dan terecht dat Clasie na afloop door het stof ging.

Tafelgast Lex Immers was eveneens verbaasd over de actie van Clasie. “Ik ken Jordy helemaal niet zo. Ik heb een aantal jaar met hem gespeeld. Het is een emotionele jongen en dat hij nu zijn excuses aanbiedt: dat doet hij goed. Zo ken ik hem niet. Hij heeft een Feyenoord-hart, hij baalt van de resultaten”, zegt de voormalig Feyenoorder, tegenwoordig actief bij ADO Den Haag.Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door frtorres)

Ik zat werkelijk met stijgende verbazing te kijken naar dit zeg. Van de langzame aftocht naar de kant tot van Persie die hem maande op te schieten en van het wegkijken en weigeren van de hand van Gio tot het weggooien van zijn jas. Ongekend zeg en zeker van iemand van Varkenoord, die bovendien als huurling (nota bene aanvoerder) terug mocht komen bij zijn geliefde club.

Totaal niet van hem verwacht dit en een straf is uiteraard het enige juiste. Tijd voor Ayoub z'n kans.

14 april 2019 om 11:55

Aan de andere kant had Clasie ook moeten blijven staan, want hij was na Berghuis misschien wel de beste man op het veld. Die reactie is absoluut niet goed te praten, maar de man heeft op nationale tv zijn excuses gemaakt, en blijkbaar dus ook intern. Ik vind dat hij nog een boete moet krijgen, maar dat hij volgende week tegen az gewoon moet spelen.

14 april 2019 om 17:36

Late reactie hoor, maar of Clasie nou had moeten blijven staan of niet. Dit doe je gewoon niet. Ik vond ook dat een Vilhena of Toornstra eraf hadden moeten gaan, want die hebben geen enkele bal geraakt. Maar het is vooral de verbazing die bij mij overheerst. Clasie was wel de laatste waarvan ik het verwacht in zo'n situatie. Maar je kan dit echt niet onbestraft laten. Een simpele boete (boetes vind ik uherhaupt onzin) doet dit er niet mee af in mijn ogen. Het is ook een voorbeeld richting anderen.

14 april 2019 om 14:09

Toen Kazim dit deed tegen Cambuur uit deed Gio niets.

Ik praat de actie van Clasie zeker niet goed altijd respect hebben voor de coach en in het teambelang denken. Maar in het heetst van de strijd lopen de emoties soms hoog op en aangezien je dit niet weekelijks bij Clasie ziet lijkt me een boete voldoende of wat vrijwillig bij de jeugd doen. Clasie ziet zelf ze fout in heeft ze excuses aangeboden en dan moet het niet groter gemaakt worden dan het is. Jorgenson word waarsschijnlijk al geschorst dus zal Feyenoord zichzelf in de vingers snijden als ze Clasie ook nog schorsen vooral met de belangerijke wedstrijd tegen AZ op komst.

Ik denk pure frustratie omdat hij van af het begin vh seizoen dramatisch speelt op een enkele wedstrijd na dan, dat denk ik. Snap ook niet dat ze hem gehaald hebben terwijl je Ayoub hebt lopen want die kwijnt nu weg op de bank.

Hij werd binnen gehaald als de grote vedette en dan krijg je dit soort gedragingen. Snap sowieso niet dat hij zo veel status heeft want aan de wedstrijden was het niet te zien. Feyenoord was denk ik beter af met Ayoub op die positie. Hopelijk neemt Feyenoord afscheid van Clasie na dit seizoen. Geluk dat van Geel daar niks meer over te zeggen heeft want die had hem een contract aangeboden, van Geel kennende

14 april 2019 om 12:00

Lekker makkelijk. Hij gedraagt zich altijd prima en nu zijn het gelijk vedette neigingen?

Ach zo’n jongen wordt terug gehaald en denkt van toegevoegde waarde te kunnen zijn in misschien wel een verrassend mooi jaar en daar had hij zin in en dat straalde hij gewoon uit dit jaar. Dan krijg je een jaar zoals deze waarin het gewoon niet loopt als gehoopt en misschien gedroomd en dan wordt je in een wedstrijd waar het omgaat en je echt het team aan het helpen bent door serieus goed te spelen gewisseld.... dan moet je eigenlijk zo reageren als je het idee hebt ze er doorheen te helpen.. kan daar alleen maar respect voor hebben!

Liever nog even positiviteit scheppen met prachtige Fey mensen als Gio en RvP. Geen wereld nieuws maken van Clasie nu. Zie het voor volgend jr namelijk echt niet beter worden zonder deze 2! Helaas....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

519 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
De wegen van Baba Rahman en Chelsea lijken eindelijk definitief te gaan scheiden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren