Tom Beugelsdijk schrikt na evenaren record: ‘Er kwamen 35 man op mij af’

Zondag, 14 april 2019 om

Tom Beugelsdijk pakte zaterdagavond tegen AZ (2-3 winst) zijn twaalfde gele kaart van het seizoen. De verdediger, die vanwege een schorsing het eerstvolgende duel met PSV aan zich voorbij moet laten gaan, deelt nu een kaartenrecord in de Eredivisie. Guy Ramos (RKC Waalwijk, 2011/12), Joeri de Kamps (NAC Breda, 2014/15) en Cristián Cuevas (FC Twente, 2017/18) pakten in het verleden eveneens twaalf gele kaarten in één Eredivisie-seizoen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door constant kante)

Zag net de beelden terug. Hoe is dit geen rood? Waar is de arbitrage mee bezig joh? Dat het met de VAR nog niet allemaal perfect is, snap ik en is ook logisch maar waarom heb je dit ding als je hier geen rood voor geeft? Idem voor die penalty die Ajax niet kreeg en diegene die ze wel kregen. Op deze manier vind ik het een vaag verhaal worden. Hoop dat er na dit seizoen een goede evaluatie volgt en dat er volgend jaar minder bizarre beslissingen uit voortkomen. De VAR is een aanwinst voor de sport, maar moet echt beter gebruikt worden.

14 april 2019 om 08:06

Het VAR systeem legt de zwakheden van de arbitrage zowel nationaal als Europees pijnlijk bloot.. Zo had Feyenoord gisteren nooit een Penalty mogen hebben, krijgt Ajax hem voor de verkeerde situatie en had beugelsdijk rood moeten hebben.. 3/4 blunders op 1 eredivisieavond toont hoe slecht onze scheidsrechters/VAR's zijn.

14 april 2019 om 08:53

Ik ben het eens met Quirento, de VAR is een aanwinst. Op dit moment zijn er 87 goede beslussingen genomen en 14 foute. Dat betekent dat er zonder de VAR 87 extra foute beslissingen genomen zouden zijn. De VAR mag alleen ingrijpen bij 100% fouten. Terugkomend op gisteravond, het eerste moment bij Ajax - Excelsior lijkt mij een penalty. Daar was iedereen het ook wel over eens. Dus had de VAR moeten ingrijpen. Het 2e moment bij Ajax - Excelsior was een voetbalduel, waarvoor je een strafschop KUNT geven. Geen duidelijke fout, dus telt de waarneming van de scheidsrechter. Die gaf in eerste instantie geen strafschop. De VAR had hier niet in moeten grijpen. Dan de overtreding gan Beugelsdijk met volle snelheid met noppen op de knie, wat volgens de spelregels ROOD is, daar was iedereen het over eens. Hier had de VAR dus moeten ingrijpen (door de snelheid en het raakmoment van de overtreding). De beslissing bij Fortuna VVV (buitenspel,) geen discussie over mogelijk De VAR bewijst zijn waarde. Dan naar Feyenoord - Heracles. Het natrappen van Jørgensen is rood. Natrappen is volgens de spelregels rood. Dus de VAR bewijst zijn waarde. Dan naar het penaltygeval, Rossman houdt Botteghin vast. Daarvoor KUN je een strafschop, dat doet de scheidsrechter. Het is nu al een discussie dus geen duidelijke fout l, dus telt de waarneming van de scheidsrechter. De VAR doet het hier dus ook goed l. . Conclusie: 3x had de VAR het anders moeten doen 3x deed de VAR het uistekend. 2 fouten voorkomen natrappen jorgensen en buitenspel Fortuna

14 april 2019 om 09:53

Ik vond het ook een donkerrode kaart. Ik weet niet wie de VAR was, maar dit was echt een blunder van de bovenste plank.

14 april 2019 om 20:30

Kyle

Mee eens. Dit is geen geel meer, voor een overtreding in een duel. Dit is gewoon bewust iemand omver trappen zonder dat de bal in de buurt is zelfs. Geval ernstig gemeen spel, buitensporige inzet.

14 april 2019 om 20:59

Constant, ik ben een voorstander van de VAR, maar hoe die hier niet ingreep, is een raadsel voor mij. Maar goed, dit weekend stond weer bol van fouten van de VAR. Gemiste penalty's en penalty's gegeven die minder waren dan eerdere situaties.

15 april 2019 om 23:41

Ik snapte dat ook niet. De VAR mag ingrijpen en de scheidsrechter adviseren dat die overtreding van Beugelsdijk gewoon rood was, of hem vragen even zelf te gaan kijken.

Overigens vind ik wel dat er teveel aandacht is voor de 'fouten' van de Var. Het aantal correcte beslissingen, zoals beide goals bij Utrecht - Vitesse die allebei buitenspel waren, was gewoon alweer hoger dan het aantal 'foute' beslissingen in mijn ogen. Dankzij de media aandacht en het feit dat het systeem nog niet perfect functioneert ligt de focus op het negatieve. En lijkt het alsof het allemaal kut is, mede ook dankzij die trainers die elke week, als ze een negatief ebsluit aan hun broek kregen, breeduit gaan lopen klagen dat de VAR een prutser is. Maar oh wee als de scheids ene fout maakt straks en we geen VAR meer hebben. Dan gaan diezelfde trainers weer janken dat we videobeelden moeten gaan gebruiken omdat ze allemaal zoveel onrecht aangedaan wordt. Super voorspelbaar!

Ze moeten die VAR er uit gooien. Maakt het voetbal een jury sport! Voetbal en fouten gaan hand in hand, soms heb je mazzel, sons pech, hoort er allemaal bij.

14 april 2019 om 09:42

Onzin. De VAR maakt het veel eerlijker. Ze moeten de VAR gewoon verbeteren.

14 april 2019 om 09:44

En ook met de VAR heb je soms mazzel en soms pech, dus in die zin verandert er niet zo veel.

14 april 2019 om 10:46

Inderdaad,die VAR is ook gewoon een persoon die met willekeur aan de gang gaat.
Het is gewoon een extra scheidsrechter met beelden achteraf, maar die scheidsrechters interpeteren deze situaties telkens anders doordat er geen duidelijke richtlijnen zijn.
De ene vind een centimeter buitenspel wél buitenspel en de ander ziet dat niet...zelfde verhaal met hands en pingel, wat de ene opzettelijk vind ziet de ander weer anders, vandaar die frustraties omdat je zelfs niet op de VAR kunt vertrouwen.
Beugels zijn was gewoon overduidelijk rood, waarom word dat niet herroepen dan.....juist...totale willekeur van de man achter de beelden.

14 april 2019 om 20:32

falonso

Tuurlijk verandert er wel veel. Er is al veel veranderd. Spelers zijn al een stuk voorzichtiger geworden omdat ze weten dat alles achteraf nagekeken kan worden.

Daarnaast worden nu gewoon veel vaker directe rode kaarten gegeven van zonder VAR omdat nu direct bekeken kan worden naar dingen die de scheidsrechter gemist heeft.

14 april 2019 om 20:37

tinus

"beugels zijn was gewoon overduidelijk rood, waarom word dat niet herroepen dan.....juist...totale willekeur van de man achter de beelden."

Klopt. Dát is gewoon een beetje het probleem met de Var. Die is exact hetzelfde als bij scheidsrechtelijke beslissingen. Je hebt regels maar omdat die regels geen duidelijk vooraf ingevulde instructie bevatten, en dus heel veel persoonljike interpretatieruimte geven, zegt de ene VAR dít en de andere dát. En dáár zou je dus iets aan moeten gaan doen, in mijn ogen.

Wat dat betreft moeten we met het voetbal veel beter kijken naar hoe het in het American Football gaat. Daar hebben ze hele precieze regels en omschrijven ze exact in welke gevallen de scheidsrechters moeten fluiten en hoe ze acties moeten beoordelen. Zo zou het bij ons voetbal ook gewoon moeten. Dan voorkom je dat Bas Nijhuis bij alle duels staat te wuiven dat er doorgespeeld moet worden en fluit Higler alles dood (even gecharcheerd gesteld).

14 april 2019 om 23:59

Constant Kante

Ik zeg alleen dat er niet veel verandert in de zin van het hebben van soms pech en soms mazzel, dus jouw reactie op mij is een totaal andere discussie. Snap dan ook totaal niet waarom je dat reageert. Tuurlijk is er veel veranderd, maar nog steeds heb je soms pech en soms mazzel.

Denk dat we even in ogenschouw moeten nemen dat de VAR wordt bediend door mensen. Ook achter een scherm maken mensen nog steeds fouten en blijven het beoordelingen en inschattingen net zoals een Scheidsrechter die op een veld maakt.

De VAR is een hulpmmiddel maar zal nooit en te nimmer foutloos worden. Puur door het feit dat mensen het bedienen.

14 april 2019 om 11:36

Ik denk dat het eerder komt door het feit dat er bij de regels ruimte is voor interpretatie, waardoor verschillende mensen het anders kunnen beoordelen.

14 april 2019 om 21:21

@ Jari Lolswag

Zelfs in de rechtszaal zie je dat wetten anders uitgelegd kunnen worden. Niks maar dan ook niks is in steen gebeiteld.
Jij leest dezelfde spelregels en wetten als mij en toch kunnen we ze verschillend uitwerken. Rara hoe is het mogelijk?

Juist omdat we beide op een andere manier er tegen aan kijken. En daarmee heb je gelijk de definitie van interpretatie te pakken

Donker rode kaart. Var en scheids hier waardeloos laf. Consequent afstraffen deze overtredingen.

Ja weet je, het ik snap dat mensen rood roepen maar ik kan snappen dat Kuipers het afdoet met geel. Tis gewoon een overtreding met een rood randje eraan. Maar hij breekt niet zijn benen of wat dan ook. Tis hard en onbesuisd en als die rood had gekregen had niemand wat gezegd maar zo super overdrijven is ook niet nodig in mijn ogen!

14 april 2019 om 12:12

Je kunt toch niet zeggen dat dit ook maar iets met voetbal te maken heeft , en het is niet de eerste keer dat deze mafkees zo’n soort overtreding maakt , dus de tegenstander moet volgens jou dus een been breken wil heg rood zijn ? Ze mogen van mij alleen voor dit soort overtredingen gelijk 5 wedstrijden schorsing geven ook en dat zal ik er bij zeggen als het spelers zijn van mijn eigen club .

14 april 2019 om 12:44

Ja dat kan jij vinden vriend. Ik geef mijn mening en vind het gewoon een donkerrode gele. Rood had niet misgestaan. Maar het is niet zo dat hij hem echt zn poot had gebroken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.VVV-Venlo5-13
16.FC Emmen3-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. RigoMiddenvelder60
L. KoopmansKeeper60
J. ArweilerAanvaller61
A. ĆatićAanvaller60
M. KramerAanvaller61
P. BijenVerdediger60
V. BesuijenAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

46 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Sparta Rotterdam 5 0 0 0
2019/2020 ADO Den Haag 19 1 5 1
2018/2019 ADO Den Haag 26 0 12 0
2017/2018 ADO Den Haag 26 2 7 0
2016/2017 ADO Den Haag 28 3 5 1
Laatste voetbalnieuws

Beugelsdijk haalt bakzeil in voetbalplaatjesoorlog met Albert Heijn

Tom Beugelsdijk heeft een rechtszaak die door hem was aangespannen tegen Albert Heijn verloren, zo meldt onder meer het Algemeen Dagblad vrijdag. De centrumverdediger was van mening dat met het gebruiken...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren