Noussair Mazraoui waarschuwt: ‘Die waren in Turijn helemaal niets’

Zaterdag, 13 april 2019 om

Noussair Mazraoui keerde zaterdag in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Excelsior (6-2) weer terug na een schorsing. De rechterverdediger moest na zijn rode kaart in de topper tegen PSV (3-1) het uitduel met FC Emmen (2-5) aan zich voorbij laten gaan en was woensdag ook geschorst voor het eerste Champions League-duel met Juventus (1-1). Na een afwezigheid van twee weken had Mazraoui dan ook volop zin om een wedstrijd te spelen.

“Het begon zeker weer te kriebelen. Je komt weer in de kleedkamer en doet je kleren weer aan. Je krijgt gewoon weer een lekker gevoel”, vertelde Mazraoui na afloop van het duel, in gesprek met AT5. Hij betreurde de tegengoals, zeker met oog op de strijd om de landstitel. "Ik vond dat de tegengoals niet nodig waren en als je kijkt naar het aantal kansen dat we hebben gekregen, had de uitslag wel wat hoger mogen uitvallen.”

Mazraoui kijkt uit naar het weerzien met Juventus, dinsdag in Turijn. De vraag is of Erik ten Hag ‘gewoon’ voor de Marokkaans international zal kiezen of beroep zal doen op Joël Veltman. “Dinsdag mag ik opdraven, hoop ik. Natuurlijk kijk ik ernaar uit om dan tegenover Cristiano Ronaldo te staan. Het is een jongensdroom om tegen misschien wel de beste speler op aarde te staan.”

Mazraoui denkt dat Ajax een goede kans heeft om door te gaan. “We hebben het thuis laten zien, maar uit is natuurlijk wel een ander verhaal. Dat hebben we ook gezien bij Atlético Madrid, die waren daar helemaal niets”, verwees de rechtsback naar de 3-0 nederlaag van het team van Diego Simeone. “We moeten ons eigen spel spelen en hoop dat de eerste kans meteen een doelpunt oplevert, zoals uit bij Real Madrid. Dan maak je het jezelf veel makkelijker.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik ben benieuwd. Zou toch wel een stunt zijn als ze dit ook flikken. Dan begin ik er serieus in te geloven. Zeker als we Tottenham dan in de halve finale treffen, maar goed vooralsnog alleen maar hopen. Ik verwacht dat ons Europees seizoen dinsdag uiteindelijk ten einde is, maar als ze met de bravoure van de gehele CL spelen dan zullen we wel zien waar het schip strand.

13 april 2019 om 23:52

Het is wel te hopen dat Frenkie gewoon fit is. Zonder Nico en Frenkie zie ik het somber in.

13 april 2019 om 23:56

Ajax mag, Juve moet, die hebben niet voor niks Cristiano naar Turijn gehaald. Daarnaast denk ik dat Allegri tevreden is met de 1-1 als uitgangspunt, maar tegelijkertijd 'geschrokken' is van Ajax. De discipline, geduld en controle tijdens de wedstrijd is al heel de Europese campagne indrukwekkend.

14 april 2019 om 00:57

Nou, in deze... Ajax moet en Juve mag. Ajax wilt toch gewoon door? Ze zijn een profclub en willen gewoon winnen/doorgaan. Juve heeft op dit moment een geplaatste status door die uitgoal.

Verder zou het ook raar zijn om geschrokken te zijn van Ajax na wat ze tegen Real hebben geflikt. Die wedstrijd afgelopen woensdag werd uiterst serieus genomen door Juve, Ajax is niet meer in de positie om als verassing te worden bestempeld, ze staan er en horen erbij.

14 april 2019 om 01:15

Pfff ben zo enthousiast over wat Ajax aan het presteren is, echt ongekend. En ik ben geen Ajax fan, integendeel maar zeer zeker fan voor alle Nederlandse clubs in Europa. Maar laat staan jullie Ajax fans, lijkt me weergaloos om dit te mogen meemaken, bedoel wie had dit ooit nog gedacht. Echt ik hoop zo erg dat ze doorgaan. Ik voel een 2-2 eraan komen, maar ze dienen wel klinisch te zijn straks. Elk kans moet er meteen in, dan ga je Juve kunnen breken. Hoop ook dat Taglia's gemis niet gevoeld zal worden en natuurlijk moet de Jong absoluut meedoen natuurlijk.

14 april 2019 om 09:33

Ja ze blijven mij ook maar verbazen. De eerste pot tegen Bayern dacht ik nog als we er maar niet zo kansloos met 4-0 afgaan zoals de laatste CL campagnes vind ik het al best. Tegen Real dacht ik als we in Bernabeu weg komen met een klein verlies dan kunnen we met opgeheven hoofd weer naar Amsterdam. Tegen Juventus was ik ook heel benieuwd hoe ze het tegen zo'n taaie ploeg met Ronaldo zouden doen. Elke keer verbaast dit team me weer. Ik denk oprecht dat als we hem ooit nog willen winnen dat het dit seizoen moet gebeuren. Dit team speelt in de CL elke keer weer zo goed dat je het geen "geluk" meer kan noemen (zoals die 2-1 tegen Barcelona destijds). Frenkie kunnen we inderdaad niet missen. Die speelt de laatste weken echt heel goed.

14 april 2019 om 10:02

Ik had dus precies hetzelfde: toen Ajax tegen Bayern moest, zou ik van tevoren getekend hebben voor een gelijkspel. Na de wedstrijd was ik teleurgesteld. Voor de wedstrijd tegen Real dacht ik precies hetzelfde. De thuiswedstrijd dus. En ook daarna weer de teleurstelling. Afgelopen woensdag had ik een verlies ingecalculeerd. En weer werd ik verrast door Ajax. Nu begin ik te denken dat dinsdag een stunt mogelijk is. Maar zelfs zonder stunt ben ik heel trots op Ajax. Wat een geweldig avontuur hebben ze voetbalminnend Nederland bezorgd!

Ik wil niet lullig zijn, maar ik denk helemaal niet dat Mazraoui tegenover Ronaldo zal staan. Ik denk dat Mazraoui Tagliafico zal vervangen als linksback en dat Veltman gewoon weer rechtsback zal spelen.

13 april 2019 om 23:54

Dat is een mogelijkheid, en de meest geprefereerde wat mij betreft. Toch ben ik bang dat Blind LB gezet wordt en Veltman centraal komt te spelen.

14 april 2019 om 00:31

Ik denk het juist niet. Ten hag heeft het helemaal niet op om z'n centrale verdediging te veranderen. Je kan ervan uitgaan dat veltman rb komt te staan, anders had hij deze wedstrijd ook naast de ligt gekomen. Ik denk dat het inbrengen vam veltman op rb en doorschuiven mazraoui al duidelijk genoeg teken is

14 april 2019 om 02:12

Derde optie: Frenkie en Matthijs achterin, Blind links en Veltman rechts. Niet heel waarschijnlijk na PSV-uit, maar je weet het nooit

14 april 2019 om 11:20

@gaalmeister toen speelde De Ligt niet. De Ligt/frenkie kan prima

14 april 2019 om 01:16

Als Mazroui tegenover Ronaldo staat kun je het direct vergeten. Die jongen kan niet verdedigen.

14 april 2019 om 08:39

Daar ben ik dus ook bang voor. Hij kijkt er wel naar uit om tegenover Ronaldo te staan, maar ik absoluut niet. Als dat gebeurt, heeft Ronaldo daar vrij spel.

14 april 2019 om 10:18

Ronaldo stond in de heenwedstrijd overal behalve als linksbuiten. Erg weinig duels waren er tussen veltman en Ronaldo. Ronaldo zwerfte over het hele veld. Je zag duidelijk dat Zyech zijn maatje mazraoui miste omdat veltman passend gewoon erg matig was. Zou me niks verbazen als mazraoui gewoon rechtsback speelt hierom.

14 april 2019 om 10:43

Veltman matig? Dan heb jij niet goed gekeken. Op de verkeerde pass na, speelde hij een prima wedstrijd. Gisteren daarentegen zag ik Mazraoui geel pakken en hij had nog een keer geel kunnen krijgen. Hij kan gewoon niet goed verdedigen.

Ach, Roma ging naar Turijn met het plan om zo lang mogelijk de 0 te houden en niet eens om aan te vallen. Ajax daarentegen, al hadden we woensdag 3-0 gewonnen zouden wij alsnog ons eigen spel maken. Dan zijn wij t sterkst. Ik denk dat Ajax het gaat redden door een 2-2.

weetje wat het is ajax kan door gaan naar de laastste 4 besef juve verloor in de poule van utd 1-2 ben heel erg benieuwd. alleen ajax moet gwn winnen

14 april 2019 om 03:28

Welk punt probeer je nu duidelijk te maken?

14 april 2019 om 06:47

Dat ze thuis niet onverslaanbaar zijn. Er wordt namelijk net gedaan of Juve thuis altijd alles wint.

14 april 2019 om 11:02

juve was zwaar dominant en was al geplaatst en word gedaan of ze niks voorstellen en dat na 16 jaar een keer ver komen..bah

14 april 2019 om 11:26

Nee dubbel f, er wordt helemaal niet gedaan alsof Juve niks voorstelt, dat maak jij er van. Alle Ajacieden weten dat we tegen een top ploeg spelen. Er zijn juist alleen wat mensen als jijzelf die doen alsof Ajax niks voorstelt, terwijl die toch overduidelijk hebben getoond hoe goed ze zijn in de CL.

14 april 2019 om 11:00

besef juve was zwaar dominant in die match en was al geplaatst!sef dat maar eens

Resultaat telt het zwaarst voor italiaanse ploegen, ik denk dat Juve op de 0-0 gaat gokken en de boel achterin gewoon dicht gooit. Af en toe eruit via de counter zonder al teveel risico. Een doelpuntrijk gelijkspel kunnen we iig vergeten.

14 april 2019 om 06:43

Feit is wel dat Ajax overal wel een doelpunt maakt. Mocht Ajax vroeg op 0-1 komen, dan moet juve haar hele spel gaan omgooien, en daarin zijn ze kwetsbaar. Met de spelers zoals de jong die continu tussen de linies door spelen heeft juve echt veel moeite onder allegri. Dus nogmaals, mocht Ajax op voorsprong komen zou het zomaar kunnen dat Juventus te nadrukkelijk de aanval gaat zoeken en ze daarbij in het mes van Ajax lopen ( zie real uit )

14 april 2019 om 10:01

Feit is ook dat niemand nog weet of de Jong kan spelen. Hoop wel dat Ajax doorgaat, op welke manier dan ook.

Veltman tegen Ronaldo ik houd mijn hart vast. Costa was al een probleem voor hem

14 april 2019 om 09:04

Veltman heeft 1,5 jaar lang stil gestaan door zijn blessure, paar minuten meegepakt in de competitie en daarna 70 min goed gedaan tegen Ronaldo. Zijn conditie is dus niet opperbest vervolgens komt costa van de bank dan zou iedereen het moeilijk hebben. Stop met het neerhalen van Veltman hij is gewoon voor Ajax een prima verdediger.

14 april 2019 om 10:05

@RassAjax, het is een hype om Veltman af te branden. Gelet op zijn blessure en gebrek aan wedstrijdritme, heeft hij het prima gedaan in mijn ogen. Ja, hij heeft een foute pass gegeven, maar daarin was hij niet de enige.

14 april 2019 om 10:21

Zyech kreeg geen fanstoenlijke bal van veltman. Veltman is gewoon niet van het niveau waar Ajax naar streeft aan de bal.

14 april 2019 om 10:44

Ik heb tegen Juventus liever een RB die kan verdedigen dan eentje die al tegen Excelsior een gele kaart pakt omdat hij te laat is.

14 april 2019 om 12:17

@kyle66 Ik merk dat steeds vaker ja.. Veltman zal de Europese top niet halen daar is iedereen het over eens. Maar ik durf te wedden dat hij bij alle andere 17 clubs in de Eredivisie basis zou staan (psv, net als Ajax 1e wissel voor de verdediging).

14 april 2019 om 13:44

@rassajax

toen hij conditioneel wel fit was en spelritme had, maakte hij ook vaak genoeg van die cruciale fouten die hij tegen Juve ook weer 2 keer had (verkeerde pass en slecht dekken van Costa waarna die op de paal schoot). voor hetzelfde geld worden dat gewoon 2 goals voor Juve en verlies je met 1-3. dan had je nu niet gezegd dat hij een goede wedstrijd had gespeeld.

Blind speelde ook niet heel slecht maar die verdedigingsfout bij de 1-0 van Juventus kost Ajax wel 2 punten. een verdediger staat er om dat soort goals te voorkomen. kan je dan nog spreken over een goede wedstrijd van Blind? dat was echt een cruciale dekkingsfout

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 5 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
2017/2018 Ajax 8 0 0 0
2017/2018 Jong Ajax 22 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

Italiaanse media delen drie onvoldoendes uit bij Ajax: ‘Hij danst te weinig’

Ajax moest dinsdagavond op bezoek bij Atalanta in de tweede groepswedstrijd van de Champions League genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Aan de zijde van de Amsterdammers maakten Lassina Traoré en...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren