Slordig AZ loopt door late nederlaag averij op in strijd om derde plaats

Zaterdag, 13 april 2019 om

ADO Den Haag heeft een week na de 5-0 overwinning op FC Utrecht opnieuw een knap resultaat weten te boeken. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk was zaterdagavond in een duel dat een enerverende slotfase kende met 2-3 te sterk voor AZ. De Alkmaarders lopen door de nederlaag averij op in de strijd om de derde plaats met Feyenoord, dat het gat later op de zaterdag tegen Heracles Almelo uit kan breiden tot vier punten. ADO vergroot de marge met nummer zestien De Graafschap door de driepunter in het AFAS Stadion tot tien punten en lijkt niet langer achterom te hoeven kijken.

ADO liet zich in de beginfase al loerend op de counter terugzakken en dat leidde na een minuut of vijf al tot een aardige kans voor Sheraldo Becker, die Ron Vlaar eruit sprintte en de bal vervolgens voor het doel van Marco Bizot langs schoot. AZ werd in de fase daarop succesvoller in zijn pogingen om een gat in de Haagse defensie te vinden en een fout van Dion Malone bood Oussama Idrissi een grote kans op de openingstreffer. Robert Zwinkels wist die inzet echter te pareren en dat gold ook voor een grote kans voor Guus Til, die tijdens een uitbraak beter Idrissi had kunnen bedienen dan voor eigen succes te gaan.

Via Mats Seuntjens kreeg AZ vervolgens nog een goede mogelijkheid voordat het het deksel op de neus kreeg na een aantal grote gemiste kansen. Met een ruim halfuur op de klok kon Erik Falkenburg namelijk vrij in koppen uit een corner en twee minuten later scoorde de middenvelder bijna voor de tweede keer tegen zijn voormalige werkgever. Til kreeg daarop nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij stuitte opnieuw op Zwinkels. De teller voor AZ kwam daarmee in de eerste helft op maar liefst twintig schoten te staan, het hoogste aantal van een Eredivisie-ploeg in een eerste helft dit seizoen.

Een doelpunt leverde dit echter niet op voor de Alkmaarders en een paar minuten na rust namen de problemen nog verder toe voor de manschappen van trainer John van den Brom toen Falkenburg zijn tweede treffer van de avond erin kopte. Zwinkels vervulde in de eerste helft al een hoofdrol met een aantal goede reddingen en in de fase na de 0-2 hield hij met goede ingrepen op pogingen van Calvin Stengs en Jonas Svensson opnieuw zijn doel schoon. Van den Brom greep vervolgens in door Björn Johnsen in te brengen voor Stengs en de lange spits leek zijn voormalige werkgever meteen pijn te doen.

Een goal met het hoofd van de Noor werd een halfuur voor tijd echter afgekeurd omdat hij in de aanloop naar zijn treffer Tom Beugelsdijk even vasthield. Vier minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwam de aansluitingstreffer er toch nog via invaller Albert Gudmundsson en de IJslander leek met een tweede goal in de blessuretijd een punt te redden voor de thuisploeg. In de absolute slotfase maakte Becker echter alsnog de winnende treffer namens ADO.


Poll

Vind jij dat ADO Den Haag het verdiende om te winnen?


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door azrsenal)

Manmanman, we zijn echt het choke-team van het jaar. Bij Vitesse 2-0 voorsprong weggegeven en eigenlijk wegkomen met een gelijkspel, tegen de graafschap in de 90e min de overwinning weggegeven, nu na belachelijk veel 100% kansen ADO op onverdiende 0-2 laten komen en dan na een knappe comeback het wéér weggeven. Ondanks dat je veel beter bent, verdien je het dan eigenlijk ook gewoon niet. Na zo’n achterstand bij de winterstop Feyenoord terug inhalen en het dan zo verpesten. Echt onvoorstelbaar.

13 april 2019 om 20:43

Feyenoord stuntelt aan de lopende band dus gespeeld is het nog niet, maar deze zag ik eerlijk gezegd niet aankomen. AZ heeft inderdaad vaak moeite als het erom gaat spannen.

13 april 2019 om 20:53

Tja het is eigenlijk al jaren als de druk erop staat: de wedstrijden tegen de top 3 (op de wedstrijd tegen Ajax na), de bekerfinales, de play offs voor EL en de play off finale in NL (tegen Utrecht 3-0 weggegeven). Het seizoen van 2007 spant natuurlijk de kroon, maar dat heeft niet zoveel met deze selectie te maken.

Ik ben erg tevreden met de drie punten. De bühne had het over het moeilijke programma van Ado, maar het is al vele malen gebleken dat ADO tegen de kleinere tegenstanders geen vuist weet te maken, en de punten morst terwijl er vervolgens tegen de grotere tegenstanders wel punten worden gepakt. Desondanks kan ik het me niet heugen wanneer er voor het laatste überhaupt een punt uit Alkmaar is meegenomen, en dat doet me goed, vooral de manier waarop. Pas in de 90e minuut hoorde je het AZ publiek weer maar die zullen het vanavond moeten doen met de herhaling van de voice!

Erg blij dat we nu min of meer veilig zijn en nog blijer voor die lieve Erik Falkenburg die toch na een hele lange poos niet te hebben gespeeld toch weer zijn waarde weet te tonen! Nu nog drie punten in Eindhoven, al mogen zij ze in principe hebben, ze moeten immers nog over Ajax heen!

13 april 2019 om 20:34

Haha wat een sneue kerel ben je, liever verliezen dan ajax de punten gunnen😂

13 april 2019 om 20:39

Ja sorry, als je zo'n verdrietig seizoen speelt waar op het moment weinig eer meer te behalen is, laat dan alsjeblieft PSV de titel behalen om al die in zichzelf genomen Ajax supporters hun mond te smoren.

Overigens gaat dit over een klein gedeelte, die bijvoorbeeld denken dat ADO met Juventus vlaggen zwaait omdat Ajax tegen Juventus speelt. Het spijt me voor de rest, want jullie hunkeren er vast naar etc., dit is gewoon mijn kijk erop.

13 april 2019 om 20:48

Je weet toch wel dat de harde kern van Ado bevriend is met de harde kern van Juve? Ik heb de wedstrijd niet gekeken, maar als er met zwart/wit vlaggetjes gezwaaid werd, dan is de kans groot dat het wel naar Juve gericht was.

Overigens heeft Jeffrey gelijk; liever verliezen voor Ajax dan winnen voor jezelf, best calimero gedrag ja.

13 april 2019 om 20:50

Wauw Ikea.... Je staat 5 punten van een Play Off plek af en toch hoop je dat je eigen ploeg verliest? Je moet toch altijd vol voor de winst gaan als ADO zijnde, dat past ook bij ADO. Je medesupporters schamen zich denk ik kapot voor je. 1 van de meest sneue reacties die ik in tijden heb gelezen op voetbalzone.

13 april 2019 om 20:58

@regulator. Je hoeft me heus niet uit te leggen met welke clubs ADO een vriendschappelijke verhouding heeft, je zou eerder aan enkele lieve Ajax pubers uit kunnen leggen dat de wedstrijd Juventus - Ajax niet het geen is waar de ADO supporters mee bezig zijn in Alkmaar!

@thugvz Tuurlijk zou ik het leuk vinden om te winnen in Eindhoven, maar op dit moment lijkt ADO veilig. Ze staan er namelijk niet vijf punten boven, maar tien, mits de graafschap dit weekend verliest, wat ik overigens niet hoop voor ze. Ik snap dat het misschien moeilijk te begrijpen is, maar als je zo'n gezapig seizoen speelt en er weinig eer meer te halen is, dan krijg ik echt een grotere glimlach op zijn gezicht als PSV toch nog kampioen wordt dan dat ADO in plaats van 13e 15e wordt. Niet zo flauw doen jongens, ik zeg helemaal geen rare dingen!

13 april 2019 om 21:02

Je staat 5 punten van play offs van europees voetbal af... Niet degradatie.

13 april 2019 om 21:08

Ach zo, het zou inderdaad onwijs leuk zijn die nog te halen maar heel eerlijk, als je die bereikt heb je ze absoluut niet verdient. Vorig seizoen heeft ADO fantastische wedstrijden gespeeld met na genoeg dezelfde selectie, dit seizoen is ADO een muurbloem van de eredivisie!

13 april 2019 om 20:42

“Vooral de manier waarop”. Als AZ klinischer was geweest had dit rustig 4-1 kunnen zijn. Met 36 schoten voor az heb je als ADO zijnde gewoon belachelijk veel geluk gehad met het falen van de AZ-afronding. Heel knap dat ADO 3 punten pakt in Alkmaar, maar laten we nou niet doen alsof ADO AZ heeft weggespeeld.

13 april 2019 om 20:48

Nou, mij doet het vreugde als je 0-2 voor staat, het gevoel krijgt dat je niet met 1 punt maar met 0 punten naar huis gaat om vervolgens toch nog te winnen. Als AZ supporter is dat misschien lastig te begrijpen maar ADO speelt al een heel seizoen gezapig, dan is het heerlijk om juist zo een wedstrijd te winnen!

13 april 2019 om 20:51

Geluk kan je het niet noemen, eerder kwantiteit. Jeetje wat is die guus til een grapjas voor de goal daarmee mag je wel 150 keer op goal schieten, verder heeft Zwinkels vandaag ook echt goed staan keepen dat mag ook gezegd worden. Verder blij dat we de 3 punten gehaald hebben ons seizoen zit erop, kijken wat er allemaal onder ons gaat gebeuren en inderdaad hopen dat PSV kampioen word en niet dat arrogante Ajax dat zichzelf nu alweer benoemt heeft tot de nummer 1 topclub van de wereld.

13 april 2019 om 21:01

Wauw, waar komt dit vandaan dan? Zit die haat echt zo diep dat jullie je eigen club wel liever zien verliezen omdat Ajax dan geen kampioen word? Mag je jezelf dan wel supporter noemen?

En wij zijn helemaal niet de nummer 1 topclub ter wereld.. Het gaat gewoon goed met onze club. We staan na meer dan 1000 dagen weer op nummer 1 in de competitie, kwartfinale CL hebben we bereikt en we staan in de finale van de beker.

Het is jarenlang een teringzooi geweest en er was weinig om voor te juichen, moeten we dat blijven benadrukken dan? Dat we hebben ondergepresteerd? Zijn we dan nederig genoeg in 020? We doen het om dit moment gewoon goed, laat ons daar eens trots op zijn.

13 april 2019 om 21:10

Waar kwam die handgranaat en die 3 kruisen vorige week bij ons stadion vandaan?

13 april 2019 om 21:24

Mocht ADO nog echt ergens voor spelen dan had het hele kampioenschap me koud gelaten. In mijn optiek is kiezen tussen Ajax en PSV kiezen tussen de lamme en de blinde, ze hebben beiden niet mijn voorkeur. Echter vermoed ik dat de komende twee wedstrijden uit bij PSV en thuis tegen Excelsior verloren zullen worden, puur omdat zij beiden een veel groter belang hebben bij die wedstrijd.

De twee wedstrijden die daarop volgen zullen met dit vooruitzicht dan helemaal nergens meer over gaan, ondanks dat die twee ploegen ons wel goed liggen (willem II en Feyenoord). In die optiek zou het mij niet onwijs veel uitmaken of ADO 13e of 14e of 15e wordt. Tuurlijk hoop je dan toch dat PSV kampioen wordt? Het liefst zonder te hoeven verliezen in Eindhoven, dat dan weer wel.

Maar goed, over twee weken kan het er inderdaad ook heel anders uitzien, laten we daar maar op hopen!

13 april 2019 om 21:24

@Ikea, is inderdaad logisch. Had die zin verkeerd geïnterpreteerd.

Ja als je je kansen niet afmaakt dan wordt het wel heel lastig he. En Gudmundsson brengt ons dan terug in de wedstrijd vervolgens geeft hij geheel op eigen typische wijze de bal weer terug aan de tegenstander waardoor er een levensgevaarlijke counter komt. Helemaal klaar met die gast. Ze hebben er in ieder geval voor gestreden maar het mocht niet zo zijn vandaag. Volgende week in de Kuip wordt een lastige pot. Gefeliciteerd ADO-fans.

13 april 2019 om 21:12

Dankje, als het goed is moeten wij ook nog tegen Feyenoord die pakken we ook wel even aan haha dan hebben jullie je 3e plekkie terug.

14 april 2019 om 19:39

Laten we dat afspreken!! Moeten wij eerst wel winnen van Feyenoord volgende week, maar dat zie ik niet gebeuren.

AZ - 36 doelpogingen Als je dan maar 2 keer weet te scoren is er iets goed mis. De kansen worden wel gecreëerd maar niet afgemaakt. Daar ligt het probleem bij dit AZ. Het wordt hoog tijd dat Boadu weer fit wordt, want die Johnsen kan er helemaal niks van.

13 april 2019 om 20:40

Nou ben ik zeker geen fan van Johnsen - integendeel, ik vind hem echt de slechtste speler die ik in tijden in een AZ shirt gezien heb - maar vandaag kreeg hij ook alleen maar klote ballen die of te hoog of te laag waren.

Ja hoor, geef het maar weg die 3e plek. Zodat het in de laatste wedstrijd nergens meer om gaat en de rode loper uit kan voor psv.

13 april 2019 om 21:37

Als je voor Ajax bent moet je juist hopen dat AZ wel ergens om moet spelen op de laatste speeldag. AZ is voetballend een uitdager van de topclubs, maar mentaal een uitdager van NAC Breda. Zodra de druk erop komt choked AZ. Zodra AZ nergens om speelt gaan ze de pannen van het dak spelen.

Soms is het toch echt frustrerend az supporter te zijn. Of het is een paar weken lekker punte binnenhalen, om dan weer goed en/of mooi te spelen maar niks mee te nemen.

14 april 2019 om 12:13

Vast heel frustrerend maar je staat gewoon vierde en kunt nog derde worden. Het is echt een stuk frustrerender om soms supporter te zijn van een andere club, neem dat maar van me aan!

14 april 2019 om 19:43

Sorry maar daar geloof ik niet in. AZ heeft zo veel potentie maar het komt er telkens niet uit , dat is super frustrerend. 'je staat gewoon vierde en kan derde worden', ja dat zal vast, maar AZ had allang die derde plek moeten hebben maar ze geven het knullig weg. Dan is het leuk dat je vierde staat met nog enig uitzicht, maar had het allang beslist moeten zijn. Nu maken ze het weer spannend. Dus dat is wel ontzettend frustrerend. Hoezo is het bij een andere club zo veel erger?

Gaat iemand nog over die tackle van Beugelsdijk beginnen? Ik ben een groot voorstander van de VAR maar hoe kan dat nou geen rood zijn? Dat lijkt me gewoon 4 wedstrijden schorsing waard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

131 fans
Verdediger, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 0 0
2018/2019 AZ 28 2 3 0
2017/2018 AZ 12 0 3 1
2016/2017 AZ 24 0 2 0
2015/2016 AZ 17 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Clasie tekent in Eredivisie: ‘Mensen zeiden: ‘Pak toch die kans in Rusland’’

Jordy Clasie is definitief terug in de Eredivisie. De middenvelder heeft een contract tot medio 2021 getekend bij AZ, met een optie voor een extra seizoen. De Alkmaarders melden zijn komst...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Bayern München is om de tafel gegaan met de entourage van Leroy Sané. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren