Pusic haalt uit: ‘FC Twente is onvoorspelbaar in heel veel dingen’

Zaterdag, 13 april 2019 om

Marino Pusic heeft in stevige bewoordingen uitgehaald naar FC Twente en de regionale media. De oefenmeester nam na de thuiswedstrijd tegen Telstar (1-0), de eerste zege na twee nederlagen op rij, geen blad voor de mond. Voor Pusic voelt het alsof de mensen in de regio wachten totdat het misgaat. “Om dan de pijlen op mij te kunnen richten. Ik heb geen idee waarom”, gaf hij bij NPO1 Radio te kennen.

“Als je ziet waar we vandaan komen en wat we gepresteerd hebben dit seizoen, ben ik bijzonder trots op mijn groep en op mijn werk hier. Misschien zijn ze hier gewend om Champions League te spelen, maar ze vergeten wel dat dat verleden tijd is.” Pusic vindt het schandalig dat hij door lokale media als ‘een tactisch onbenul’ wordt neergezet. “Die mensen spreken zichzelf voortdurend tegen. Ze zijn al lang belachelijk en inhoudelijk heel zwak. Ernstige karakterproblematiek. Het is persoonlijk gericht en dat zegt alles over hun incompetentie en karaktergezwellen.”

Op de vraag of de club Pusic steunt en of technisch directeur Ted van Leeuwen wél achter hem staat, reageert de oefenmeester twijfelachtig. “Dat moet je hem vragen. Intern werken we heel goed samen en daar is niets op aan te merken. Maar het is geen wonder dat deze club jarenlang in de problemen heeft gezeten en nog steeds in de problemen zit. Dat is een feit. Als je dan ziet dat geen enkele trainer zijn contract heeft uitgediend in de afgelopen tien jaar, dan zegt dan meer op de wijze waarop het hieraan toe gaat, dan over die trainers.”

Het is dan ook maar de vraag of Pusic komend seizoen nog voor de selectie van FC Twente staat. “In het voetbal is alles mogelijk, zeker bij deze club. Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Deze club is onvoorspelbaar in heel veel dingen, dus dat is ook onvoorspelbaar. Of je nou kampioen wordt of niet, of je nou een doorlopend contract hebt of niet, je weet het hier nooit.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door sirius)

Belachelijk dit van Pusic... gaat nergens over. Ik kan bij deze bevestigen vanuit Enschede dat deze man nu klaar is in Enschede. #aanpassenofoprotten

13 april 2019 om 16:17

Die bevestiging was er al toen Ted van Leeuwen in (ik meende) januari niet in wou gaan op de toekomst van Pusic in een interview. Statistisch functioneert de man niet. Helaas weten sommigen niet waar ze over praten, maar het zegt natuurlijk wel wat dat de achterban van een club met zoveel sores niet achter de coach staat terwijl de ploeg eerste staat met afstand.

13 april 2019 om 16:40

Begrijp alleen niet waarom contract dan verlengd is onlangs?

13 april 2019 om 19:00

Even een serieuze vraag: Waarom functioneert de trainer niet statistisch niet, ondanks de statistieken zeggen dat zijn ploeg 1ste staat?

15 april 2019 om 13:43

Diezelfde statistieken wijzen uit dat het overgrote deel van de wedstrijden worden beslist door individuele kwaliteiten en dode-spel-momenten. Ook wijzen ze uit dat zijn wissels zelden een positieve invloed op de ploeg hebben.

Verder hoef je maar een wedstrijd te kijken om te concluderen dat je naar 11 individuele spelers staat te kijken in plaats van een team en ook tactisch is het allemaal zeer onlogisch.

Je kunt gewoon bovenaan staan, zelfs met een incapabele coach zolang er maar genoeg kwaliteit in de selectie is. Daar mag je Van Leeuwen voor bedanken.

Natuurlijk is er veel mis bij de club. Zowel in het verleden als nu. Maar Pusic, we kunnen niet ontkennen dat jij er maar weinig van kunt. Met dit spelersmateriaal moet er veel meer uitgehaald worden. 2 fatsoenlijke wedstrijden dit jaar. 2! De rest was waardeloos. Geen lijnen, geen automatismen, geen pressie, geen duidelijkheden, niets van dat alles. Het is waardeloos. En nee, ik heb het niet over de prestaties. Want we hebben wat dat betreft een keurig seizoen gedraaid. Ik heb het over het voetbal ,en jouw keuzes. Dat is namelijk waardeloos!

13 april 2019 om 16:07

Ja allemaal leuk en aardig, dat 'amen'. Feit is dat hij gewoon eerste staat met je clubje. Of had je liever met leuk voetbal tweede gestaan? Hij mag dan prima spelers hebben voor KKD-begrippen, maar het was ook een compleet nieuw team. Om daar een hecht team van te maken, met al die Spanjaarden en zo, dat kost sowieso een half jaar. Daarnaast is het algemeen bekend dat teams die net zo'n gedegradeerd 9 van de 10 keer daarna een flutseizoen spelen. Nee, het is geen toptrainer, maar dit is allemaal wel erg ondankbaar richting de trainer die je straks na alle malaise wel binnen een jaar weer terugbrengt naar de hoogste divisie. Dat lukt maar weinig clubs.

13 april 2019 om 16:13

@sjonnyvdbeek

Wat ik nooit snap is dat je nu met argumenten komt die kant nog wal slaan. Statistieken wijzen namelijk uit dat Pusic niets met de resultaten te maken heeft. Dat komt eigenlijk zelden tot nooit voor bij een ploeg die bovenaan staat. Maar goed, ik zal even ingaan op jouw argumenten:

- Nee, het is geen geheel en je hoeft maar twee wedstrijden te zien om dat te beseffen.

- Nee, het hoeft niet altijd mooi, maar als je in een heel seizoen maar 3 goede wedstrijden tegen abominabel slechte tegenstanders kunt spelen, is dat ook niet bepaald goed.

- Ook mag jij me gaan vertellen wat er logisch was aan de tactiek van gisteren en het wisselbeleid van Pusic. Als je dat kunt, ben ik bereid m'n mening iets bij te stellen. Ik denk niet dat je daarin slaagt.

- Statistisch wint FC Twente z'n wedstrijden door individuele kwaliteiten en dode-spel-momenten. Daar hoef je niet lang voor te zoeken om die cijfers onder ogen te hebben. Daar heeft een coach nauwelijks invloed op.

13 april 2019 om 16:35

Ben dan eigenlijk wel benieuwd hoe zoiets te meten valt qua de invloed van een coach op de resultaten. Zeker als je dode spelmomenten niet meeweegt, wat juist super goed te trainen valt. Vind pusic zeker geen tacticus (vasthouden aan holsscher bijv) maar je geeft hem wel heel weinig krediet zo.

Dit is op zich een open deur intrappen, maar wel opvallend van de huidige trainer. Van de andere kant, als hij het zegt als hij weg is, ziet iedereen het als natrappen, hij is wel zo eerlijk om het nu al te doen.

13 april 2019 om 16:08

Het is overduidelijk dat Pusic de afgelopen week te horen heeft gekregen het volgende seizoen niet meer op het stoeltje te zitten. De man is het hele seizoen al karakterloos en daar passen deze uitspraken niet bij. Pusic ontbeert tactisch verstand, zelfreflectie en de kwaliteiten om een selectie dezelfde kant op te krijgen.

Als een coach een positief effect of zelfs geen effect heeft, is het nog te overzien. Als een coach een negatief effect heeft, dan word het problematisch en dat is nu het geval. Dat wijzen de statistieken uit, de kritiek van de achterban en de onzekerheid binnen de club aangezien Pusic in onzekerheid leeft/leefde.

13 april 2019 om 17:27

Wel een raar moment dan om dat te zeggen...Lijkt mij dar rust in dectent totdat je kampioen bent iets belangrijker is. Typisch Twente weer dit geneuzel. Eerst kampioen/promoveren daarna kan de beerput weer open..

15 april 2019 om 13:46

Pusic is enkel coach omdat er geen geld was voor een trainer van buitenaf. Het was dus vooral noodzaak, want normaliter was er geen basis voor een functie als hoofdtrainer.

Beetje een raar interview van Pusic, het is geen tactisch genie of wat dan ook, hij mag blij zijn dat hij uberhaupt coach is. Het voetbal is niet om aan te gluren, hij speelt wekenlang met spelers die structureel falen, en wisselt ook nooit echt lekker. Met dit team, kon je er veel meer uit halen, je hebt een paar leuke wedstrijden gespeeld, de rest was niet om aan te gluren. Hij laat het team laf, verdedigend en zonder pit spelen, omdat hij nooit wil door drukken. Gelukkig heb je een goede doelman met een goed centraal duo ervoor, anders stond je gewoon 7de of wat dan ook..

13 april 2019 om 17:29

We hebben een prima beloften waarbij goede creatieve spelers aan aanvallers en waar het spel goed verzorgd uitziet.wij moeten daarvan de vruchten gaan afplukken en opbouwen met verdere aankopen.

Klare taal. En terecht. In Twente doen ze alsof ze volgend jaar linkerrijtje eredivisie ballen. Moet maar is afgelopen zijn. Het is gewoon hartstikke goed om met een vreemdelingenlegioen dit resultaat te behalen. Opbouwen vanaf nul.

13 april 2019 om 14:15

Wie zegt dat.?dikke onzin van je. In Twente weten ze juist dat het allemaal nog flinterdun is en dat we de komende jaren spelen tussen plaats 12 en staart...

13 april 2019 om 14:25

Zo to horen heb jij dit seizoen niet eén wedstrijd van twente gezien, want dat zou je met je eigen ogen gezien hebben dat het dit seizoen gewoon baggervoetbal is, ongeacht de punten.

13 april 2019 om 14:58

Wat dat betreft bevestigen jullie wat Pusic zegt. Jullie spelen geen Cl meer en niet eens eredivisie. Twente speelt eerste divisie en daar zijn de wedstrijden (het niveau) nou eenmaal bagger. Wordt eens wakker jongens. Alsof Twente nou ineens fluwelen voetbal potjes op de mat moet leggen omdat de spelers zogenaamd zo geweldig zijn. Tegen dit soort teams is het heel anders voetballen dan in de eredivisie. Het gaat nu om het resultaat, promoveren en daarna weer mooi voetballen. Wacht rustig en vooral blijf realistisch! En klap in je handjes als je kampioen bent, goed gedaan Pusic.

13 april 2019 om 15:14

Dat is precies wat ik bedoel. Het id niet vanzelfsprekend dat je nu weer 1 staat.

13 april 2019 om 15:14

Goede reactie toss. Kick & rush voetbal is aan de orde vd dag in de KKD en als je daar “mooi” tegen wilt spelen dan krijg je het deksel op de neus. Het komt jaarlijks voor dat een KKD team het ver schopt in de beker en daarbij een aantal eredivisie clubs uit het rechterrijtje verschalkt met resultaat voetbal. Twente zal straks bij promotie ook (voorlopig) een club uit het rechterrijtje zijn en dan is mooi voetbal én resultaat een erg lastige combinatie. Kijk, als je top eredivisie speelt zoals Ajax, dan kun je met prachtig voetbal bijna alles winnen.

13 april 2019 om 15:14

Goede reactie toss. Kick & rush voetbal is aan de orde vd dag in de KKD en als je daar “mooi” tegen wilt spelen dan krijg je het deksel op de neus. Het komt jaarlijks voor dat een KKD team het ver schopt in de beker en daarbij een aantal eredivisie clubs uit het rechterrijtje verschalkt met resultaat voetbal. Twente zal straks bij promotie ook (voorlopig) een club uit het rechterrijtje zijn en dan is mooi voetbal én resultaat een erg lastige combinatie. Kijk, als je top eredivisie speelt zoals Ajax, dan kun je met prachtig voetbal bijna alles winnen.

13 april 2019 om 15:15

Ik heb dit seizoen veel tegenstanders wél zien voetballen. Dat we het grootste gedeelte hebben gewonnen heeft een flinke dosis geluk nodig gehad. Dat is niet afgedwongen door het tactisch vernuft van Pusic. Pressing is trainbaar bijvoorbeeld. Zie je bij ons volledig ontbreken. Wij als supporters maken ons daarom zorgen.. er zit geen lijn of vooruitgang in. Gelukkig hebben we Aitor en veel benutte dode spelmomenten. Anders was het een heel somber seizoen.

13 april 2019 om 15:20

Er is niemand die het over topvoetbal en CL heeft. Iedereen is zich er donders goed van bewust dat promoveren het belangrijkste is. En dan gaat waarschijnlijk ook gebeuren als het zo door gaat. Neemt niet weg dat het vooral ontzettend heeft meegezeten in heel veel wedstrijden. Een balletje dat tegen de verhouding in net goed valt, scheidsrechters die gelukkige penalty's geven op cruciale momenten. Op 2 wedstrijden na is het spel gewoon verschrikkelijk slecht. Niet meer en niet minder. Verdedigend staat het oké, dat moet je Pusic nageven maar als Brama niet mee doet is het al een heel stuk minder. Wat mij de grootste zorgen baart is als we volgend jaar hopelijk in de eredivisie spelen er direct weer uitvliegen met Pusic aan het roer want dan zal het allemaal niet zo meezitten als dit jaar. Dat mag toch gezegd worden lijkt mij?

13 april 2019 om 16:04

@toss

Er word niets bevestigd en jouw betoog laat ook duidelijk zien dat je niet weet wat er speelt en hoe er gespeeld word. Gisteren werd je bij vlagen nota bene weggespeeld door Telstar. Je haalt er argumenten bij op jouw uitspraak over het verwachtingspatroon kracht bij te zetten zonder dat het ergens op gebaseerd is.

Statistieken liegen niet en die zeggen dat FC Twente de punten binnenhaalt op basis van individuele kwaliteiten (drommel, Bijen, Smith, Brama, Aitor en Espinosa). Die spelers scoren het hoogst binnen de selectie. De rest word behaald op het benutten van dode-spel-momenten.

Juist omdat het zo slecht gaat met de club is men kritisch. Als je ver van tevoren ziet dat Pusic niet genoeg voetbalverstand voor de Eredivisie heeft, is dat niet zonder reden. Denk je serieus dat de achterban graag een trainer uitkaffert terwijl hij bovenaan staat?!

13 april 2019 om 17:13

Gelul, want veel van onze tegenstanders konden wel voetballen, zat wel lijn in het spel en waren, vaak, speltechnisch gezien, beter dan Fct.

Pusic heeft alle geluk (en daarmee wij de supporters ook) van de wereld gehad, kropen veels te vaak door het oog van de naald...mss haet geluk van een kampioen maar zeker niet het veldspel van een kampioen.

Lang geleden heb ik de hoop om een goede pot voetbal van FCT te zien al laten varen, voor mij is nu het enige dat telt, de punten..het kampioenschap en daarmee promotie naar de eredivisie.

13 april 2019 om 17:35

Ik betwijfel of het goed is om met een nieuwe trainer het volgende seizoen in te gaan. Pusic is tactisch geen held. Maar god wat was het aan het begin toch een verademing ten opzichte van bijv. Verbeek. (In ieder geval voor mij)

15 april 2019 om 13:50

@fctinsider

Maar wel met jongens als Maher, Assaidi, Tighadouini, Jensen en Ter Avest, terwijl er geen afbreukrisico meer was. Maar inderdaad, het spel werd de laatste wedstrijden van het seizoen beter vorig jaar.

13 april 2019 om 14:50

Wie zegt dat? Ik moet de eerste Twenye supporter nog tegenkomen die niet denkt dat we (wederom) een lastig jaar tegemoed gaan.

13 april 2019 om 15:30

Klopt. Mar met de financieele steun van enschede moet dat toch wel lukken. Vind Twente verder een mooie club, maar het wanbeleid en alle kwijtscheldingen die ze krijgen vind ik absurd.

13 april 2019 om 15:58

Waarom reageer je als je helemaal niet weet wat er speelt? Geen enkele supporter heeft het nog over het linkerrijtje van de Eredivisie en bovendien heeft het hebben van een 'vreemdelingenlegioen' niets te maken met behalen van resultaten. Misschien weet je het niet, maar ook in Zuid-Europa kunnen ze erg goed voetballen...

De statistieken wijzen uit dat FC Twente het overgrote deel van z'n wedstrijden wint op basis van individuele kwaliteiten en dode-spel-momenten, terwijl diezelfde statistieken uitwijzen dat Pusic tactisch erg veel fouten maakt. Hij staat statistisch niet bepaald hoog op het lijstje om het zacht uit te drukken.

Verder hoef je maar een paar wedstrijden te kijken om te zien dat het tactisch niet klopt, dat het geen geheel is en dat het wisselbeleid volledig onlogisch is. We staan eerste omdat Van Leeuwen toch weer wat pareltjes heeft weten te halen. Het is grote onzin dat een coach automatisch goed presteert als "hij resultaten weet te halen met een vreemdelingenlegioen".

Ik heb het interview gehoord en op de wijze hoe hij sprak kon je opmaken dat hij verwacht dat hij volgend jaar weg moet.

13 april 2019 om 15:18

En dat juicht iedere liefhebber toe hier.. dit jaar kwamen we weg met dit spel. Volgend jaar heb je meer nodig dan iemand die de poppetjes op het bord schrijft.

13 april 2019 om 15:43

De liefhebbers wel ja. Als Twente dit seizoen echter een andere coach zou hebben gehad die meer gaf om goed voetbal dan hadden ze vast niet bovenaan gestaan. In de KKD gaat het om resultaat en niets anders. Wees blij dat Pusic deze hondenbaan heeft uitgevoerd en Twente straks laat promoveren. Met een andere coach was dat waarschijnlijk niet gelukt. Volgend seizoen afwachten welk materiaal er dan staat want er zullen velen vertrekken.

13 april 2019 om 15:52

Daar heb je het mis. Dit was voor Pusic de enigste mogelijkheid om uberhaupt hoofdcoach te worden, laat staan van een club van dat formaat (ongeacht de puinhoop). Hij had niets te verliezen en dat blijkt wel.

Ze hebben gewoon de beste selectie van de Kkd. Verder tonen de statistieken aan dat FC Twente z'n wedstrijden voornamelijk wint op individuele kwaliteiten en dode-spel-momenten. Twee aspecten waar een coach nauwelijks invloed op heeft.

Iedereen had FC Twente kampioen kunnen maken en als we dan toch al schouderklopjes mogen geven, moeten we die geven aan Ted van Leeuwen, de scouting en uiteraard de spelers.

13 april 2019 om 15:49

Ook kun je eruit opmaken dat de man geen enkele zelfreflectie heeft en de statistieken rondom zijn presteren niet heeft bekeken of die duidelijk ontwijkt. Die statistieken laten zien dat deze eerste plaats weinig met de trainer te maken heeft.

Typische reacties weer. Iedere Twente supporter roept al het hele seizoen dat het niet best is , het voetbal vaak niet om aan te zien is en dat het bij lange na niet toereikend is voor eredivisie - mochten we promoveren . En nog - ja echt nog ! komen mensen reageren : ja jullie denken zeker zo maar even linkerrijtje te halen. Ja werkelijk leef je in een grot ofzo? Nu nog wachten op de eerste : jullie mochten niet meer bestaan ! roeper.

13 april 2019 om 16:32

Bovenaan staan of promoveren is echt niet altijd zaligmakend idd, ja voor de buitenwacht lijkt het zo. Ik heb hier bijv vanaf aanstellen al geroepen dat een Henk de Jong bij ons niet meer dan een populist is die met de grootste begroting zowat vanaf de 15e plek aan een opmars is begonnen (poeh wat knap als je gewoon beter bent dan de rest) Promoveren als nummer 5 met de makkelijkste loting. Mensen vergeten even dat het voetbal niet best is, ook al heb je ws de beste selectie. Het gaat iig om het promoveren en zorgt ervoor dat je snel weer terug bent, kan twente vanaf volgend seizoen weer gaan bouwen aan een subtiele middenmoter te worden aankomende jaren. Zou zonde zijn als ze het laten liggen.

Wat een walgelijke uitspraken. Absoluut geen vorm van zelfreflectie en van voetbalverstand is geen enkele sprake bij deze man. De cijfers liegen er niet om. FC Twente wint z'n wedstrijden voornamelijk op individuele kwaliteiten en dode-spel momenten. Bovendien hebben ze kwalitatief de beste selectie van de Keuken Kampioen Divisie.

Waarschijnlijk heeft deze man de afgelopen week te horen gekregen volgend seizoen niet meer op de grote-heren-stoel te zitten, want ineens heeft meneer Pusic een mening. Deze man geeft zichzelf al tijden schouderklopjes voor prestaties die z'n spelers in hun eentje opknappen. Het spel was waarschijnlijk nog beter geweest als je niemand langs de lijn had geposteerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

Nederland
1 fan
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Zondag 13 oktober
Manchester United overweegt in januari een bod uit te brengen op AC Milan-spits Krzysztof Piatek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren