Droomtransfer lonkt voor Reis: ‘Het gaat natuurlijk wel om miljoenen’

Zaterdag, 13 april 2019 om

Barcelona heeft bij FC Groningen aangeklopt voor Ludovit Reis. De twee clubs zijn in gesprek over een overgang van de achttienjarige middenvelder en daar zijn Daniël de Ridder en NOS-commentator Jeroen Elshoff verrast over. Het tweetal had niet verwacht dat de talentvolle Reis zich met zijn kwaliteiten in de kijker zou spelen bij de koploper van LaLiga.

“We moeten er wel even bij zeggen dat het Barcelona B is waar hij voor in aanmerking komt", reageert De Ridder tegen de NOS. “Dat is een belangrijk detail. Het is niet dat hij aan de A-selectie toegevoegd gaat worden, net als Frenkie de Jong. De B-selectie is twee divisies lager. Ik had het zeker niet zien aankomen.”

Volgens De Ridder beschikt de Nederlands jeugdinternational over specifieke kwaliteiten waarmee hij ver kan komen. “Wat hij heel goed kan is ballen afpakken. Daar is hij enorm goed in. Hij heeft goed gevoel voor waar de bal gaat vallen en kan de counter van de tegenstander doorbreken. Dat is heel erg bruikbaar”, legt hij uit. “Hij is ook heel snel en explosief. Bij Oranje Onder-19 zijn ze onder de indruk van deze kwaliteiten van hem.”

Toch ziet De Ridder nog veel verbeterpunten aan het spel van Reis. Aan de bal vindt de oud-Ajacied hem niet altijd even sterk. De Ridder zag hem tegen Excelsior veel balverlies lijden. “Dat vind ik niet van Barcelona-niveau. Een aantal cruciale ballen speelt hij gewoon over de zijlijn. Het bal afpakken is wel van belang. Kijk naar spelers als Kanté, die hebben dat ook”, klinkt het.

Algemeen directeur Hans Nijland wilde de interesse van Barcelona niet bevestigen, maar volgens Elshoff is een transfer op komst. “Ze zijn vorige week in Groningen geweest om te praten, er is mailverkeer en er komt waarschijnlijk een tweede afspraak. Het ligt nog een beetje uit elkaar, maar ik verwacht dat ze daar wel uit gaan komen als ze hem echt willen hebben. Het gaat natuurlijk wel om miljoenen. Het zou voor hem een droomovergang zijn."Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door markoesj)

Wat een slecht item was dit zeg. De Ridder had geen idee wat de sterke punten van hem waren en heeft daarom de wedstrijd tegen Excelsior teruggekeken. Vervolgens gaat hij hem afbranden op de twee slechte passes die hij in die wedstrijd (één van zijn mindere potten dit seizoen) gaf.

Mocht iemand nog willen weten waarom Barça hem wil, er staat een video op YouTube (zoek op ‘10 minutes Ludovit Reis’). Ik snap dat niet iedereen alle wedstrijden van Groningen helemaal ziet en zijn acties halen de samenvattingen vaak niet.

13 april 2019 om 11:51

"mocht iemand nog willen weten waarom Barça hem wil, er staat een video op Youtube (zoek op ‘10 minutes Ludovit Reis’)."

Okay, bedankt voor de tip. Nogal veel tackles en weinig splitting passes. Ik weet niet of bij hem nu een goede opbouw kan beginnen van achteruit. Nu hoeft het niet een Verratti te zijn, maar vind je dat Groningen echt goed aan het voetballen komt als hij de bal krijgt van de verdediging? Want hier denk ik wel aan als bij potentiele Barca spelers. Als FC Groningen fan, word jij rustig als Reis de bal krijgt? Denk je dan:"okay, nu komt er iets goeds", of heb je dat niet bij deze speler? Of ben je zelfs bang voor balverlies?

13 april 2019 om 12:21

Balverlies leed hij in het begin vaak, maar tegenwoordig zelden meer. Bovendien zou hij prima renderen als balafpakker en iemand naast hem aan wie hij de bal altijd direct kwijt kan (bijvoorbeeld een Frenkie, waarmee ik niet zeg dat hij al klaar is voor Barça). Denk dat elk team ook dit soort spelers nodig heeft, juist teams met spelers die vooral aan de bal goed zijn.

13 april 2019 om 12:53

Op basis van beelden die op Youtube staan zijn de meeste misaankopen gedaan. Daar zou ik mij niet al te veel op vastpinnen. Denk eerder dat er een scout diverse keren langs geweest is om hem te bekijken.

13 april 2019 om 13:42

@Janta Wat een onzin, youtube bestaat in Februari 15 jaar, voetbal bestaat 3000 jaar +, en in 1893 waren er al transfers voor geld. Miskopen bestaan al langer als wij zullen leven.

13 april 2019 om 14:00

@roze panter, volgens mij begrijp je niet helemaal wat Janta bedoeld. Zet wat complicaties video van je zelf op YT en geheid dat er top clubs voor je deur staan.

13 april 2019 om 13:16

De Ridder zegt nooit iets relevants en smijt met open deuren. Lijkt me ook zo'n type die thuis geen nationale en internationale voetbal ziet en dit enkel doet in de uitzendingen waarin die zit.

13 april 2019 om 13:25

Ik ga hem niet, net als De Ridder, afkraken op 1 wedstrijd maar je kan hem toch ook onmogelijk beoordelen op 10 minuten op youtube. Als dat de maatstaf is dan ben ik ook een weergaloze voetballer waar de topclubs voor in de rij staan.

13 april 2019 om 13:32

Wij ( FC Groningen supporters )' beoordelen hem ook niet op 10 minuten youtube filmpjes, wij zien hem namelijk elke week spelen. Vorige week was dan een mindere wedstrijd, maar al die andere wedstrijden gewoon erg goed gespeeld en het valt me dan ook op dat wederom de ''top 3'' zit te slapen, want net als bij van Dijk laten ze weer een potentiële grote voetballer lopen...

13 april 2019 om 13:49

Klopt, je kunt hooguit zien wat iemand wél kan op die filmpjes, zwaktes worden niet getoond. Je kunt hem beoordelen op live wedstrijden, maar ik weet dat lang niet iedereen Groningen bekijkt en zeker niet focust op één speler, dus dan is zo’n compilatie wel handig. Bovendien, als je op je 18e al zo veel hebt laten zien op het hoogste niveau, is dat zeker wel bijzonder vind ik.

Ik zie in Reis een heel talentvolle jongen die gewoon nog heel veel speeltijd nodig heeft om zijn minder sterke punten door te ontwikkelen. Als ik hem zou zijn dan zou ik, hoe moeilijk het ook moet zijn, ‘nee’ verkopen aan Barcelona. Hij staat basis bij Groningen, is super geliefd en verdient waarschijnlijk heel aardig. Nog een jaar of twee, drie en hij is klaar voor een grote stap. Nu nog niet. Ik ben zo bang dat je in Barcelona niets meer van hem gaat horen, met name ook omdat ze zijn type speler helemaal nooit in het eerste elftal op hebben gesteld.

13 april 2019 om 09:51

Welk type is hij volgens jou dan? Hij is geen sloper of pure CVM volgens mij.
Goed aan de bal, zeer sterke staande tackle, zeer goede positionering.
Volgens mij juist typisch een middenvelder die bij Barcelona wordt opgesteld, alleen nog lang niet van dat niveau natuurlijk. Dat is echter ook niet gek, de talenten die bij het eerste van Barcelona spelen/doorbreken zijn over het algemeen 20-22 jaar. Daar heeft Reis dus nog minimaal 2 jaar voor te gaan.
Als ik hem was, zou ik, als er geen interesse van bv. Ajax komt, 100% zeker die kant op gaan.

13 april 2019 om 14:44

"is super geliefd". Dat vind ik altijd zo'n onzin. De voetbalwereld is opportunistisch en als Reis een.half jaar niet presteert, is hij direct weer de meest gehaatte speler van Groningen en wordt hij de exit op ge duwd

Dit zou heel fijn zijn voor Groningen hopen dat ze dan een goede versterking kunnen halen of in de jeugd hebben lopen. Zodat deze ploeg ook de eredivisie sterker kan maken.

13 april 2019 om 09:31

Vd looi staat klaar om hem te vervangen ook een talent 1 jaar ouder en wel iets minder maar die zit er aan te komen. Heeft ook alle jeugd alftallen van jong oranje doorlopen.

13 april 2019 om 10:40

Van de Looi.. die heeft mij echt alles behalve overtuigd to be honest..

13 april 2019 om 11:26

Vd Looi speelde anders prima in zijn tijd in de basis afgelopen seizoen. Valt ook nu prima in steeds, die zie ik wel ver komen. Hij heeft alleen zijn naam niet mee he, dan worden je kwaliteiten al niet meer gezien.

13 april 2019 om 12:19

Dat ben ik niet helemaal met je eens. Ik vind hem altijd vrij onzeker ogen, maargoed hij is nog jong en heeft natuurlijk de tijd om zich te ontwikkelen.

Reis heeft iets van 5-7 volledige wedstrijden gespeeld in een kort tijdbestek (FC Groningen en Oranje -19) en maakte daardoor tegen Excelsior een vermoeide indruk en daardoor meerdere fouten. De Jong lijdt ook een paar keer balverlies per zoveel wedstrijden, is hij hierdoor niet meer 'Barcelona-waardig'?

Het was direct duidelijk dat het om Barcelona B ging, daar hoeft echt niemand over na te denken. Feit blijft gewoon dat Barcelona interesse in hem heeft

13 april 2019 om 10:24

Maar toch, het wordt een toptransfer genoemd, en dat is het natuurlijk qua grote naam en transfersom voor Groningen wel, maar ik vraag me af of spelen in B-selectie en twee divisisies lager zo’n grote stap vooruit is in deze fase van zijn ontwikkeling.

Is het niet gewoon verstandiger voor zo’n rookie, om in de Eredivisie op het hoogste nationale niveau te blijven acteren om er minuten en ervaring op te doen, denk ik dan bij mezelf.

13 april 2019 om 10:40

Zo'n jongen wordt natuurlijk niet gehaald om 'voor altijd in Barcelona B' te spelen. Die krijgt als 18-jarige de tijd om zich te ontwikkelen in de hoop dat hij uiteindelijk de stap naar het eerste kan maken. Neemt niet weg dat, als ik hem was, nog bij Groningen zou blijven of me in ieder geval terug laat verhuren.

13 april 2019 om 11:35

Ja, maar gaan we naar een website als whoscored en selecteren we de passing tab voor beide spelers, dan zien we duidelijk andere statistieken.

De Jong heeft een passing succes van 91.5, terwijl Reis op 75.4 zit en met veel minder risico in zijn spel. De Jong verstuurd veel meer key passes en long balls per wedstrijd. De jong heeft ook een veel groter aandeel in het spel van Ajax. Die zit op 80.9 passes per wedstrijd, terwijl Reis slechts op 31.2 passes per wedstrijd zit.

De tegenwerpingen die naar voren gebracht kunen worden jegens dit alles is dat Ajax betere spelers heeft, waardoor het spel van de Jong beter tot uiting komt. Je zult meer ballen krijgen en makkelijker balbezit houden met meer goede spelers om je heen. Ook de filosofie van de trainer van Ajax komt het spel van de Jong ten goede. Dat is allemaal prima. Zal zeker opgaan voor een gedeelte, maar de Jong is voor nu echt wel wat beter en zuiverder aan de bal. Echter ik hoor graag van iemand die hem iedere week ziet (ik zag Reis voor het laatst tegen AZ en hij was niet super maar had wel een paar mooie acties), of ze denken dat hij het in zich heeft om nog veel beter aan de bal te worden.

We moeten wel opmerken dat Reis pas 18 is. De Jong is 21 dacht ik. Het is heel knap om een heel seizoen zo constant te zijn op je 18de en dat is een hele goede indicatie dat de jongen stappen kan maken. Normaal is een jeugdig talent het ene weekend een 8 en daarna weer een 4. Reis scoort nooit echt een onvoldoende. Hoge ondergrens man. Heel knap.

Ik ben persoonlijk geen fan van de Roon in Oranje. Nuttige voetballer en heeft het beter gedaan dan ik dacht, maar wil daar zo snel mogelijk weer iemand van het niveau Edgar Davids hebben op 6 in het nationale elftal. Mijn hoop is dat deze Reis een topper op 6 gaat worden. Davids deed het trouwens fantastisch in zijn korte Barca periode, dus wie weet kan Reis hetzelfde gaan doen na het Busquets tijdperk (die is al minder aan het worden en zit wat in een dip op dit moment heb ik me laten vertellen).

13 april 2019 om 13:01

Uhm eigenlijk wel ja. Frenkie liet het zogenaamd alleen tegen NAC en de Graafschap zien. In de top zou zijn spel nooit kunnen. Tegen PSV liet hij zogenaamd zien er lang niet klaar voor te zijn (terwijl hij echt geen CV is). Frenkie moest het zogenaamd rondom de 16 van de tegenstander gaan laten zien. Toen kwam Frankrijk en draaide de meningen bij. Vervolgens volgde de CL wedstrijden tegen Madrid en was de rest van Nederland er ook achter dat de Jong een centrale middenvelder is, die vanuit een meer verdedigende positie op zijn best is, verdomd snel is en heel goed mee verdedigd. Dat spel maken, maakt hem bijzonder en dat hij juist het spel versneld. Maar dat kwam toch echt pas na topwedstrijden op Europees topniveau

Jammer dat er zoveel jaloerse mensen zijn. Mooie kans voor zo’n jongen en als hij talent heeft komt hij echt wel boven drijven. Is het niet bij barca dan wel bij een andere club.

13 april 2019 om 10:25

Huh, welke vele jaloerse mensen zij er dan? Volgens mij zijn er weinigen die hem zo’n kans misgunnen, althans ik heb het niet voorbij zien komen de afgelopen dagen.

is dit niet gewoon z'n transfer van dit met frenkie overkomt ons niet nog is voor zoveel geld ? dus we zijn iedereen en alles voor .

Ik vraag me echt af of hij miljoenen gaat kosten. Het is tenslotte Barcelona B. Daar vang je sowieso niet meer dan drie a vier miljoen voor, en mogelijk minder. Fc Groningen heeft het geld ook nodig. Pierie is ook maar voor 4 miljoen weggegaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. El MessaoudiMiddenvelder51
R. LundqvistMiddenvelder50
A. MatusiwaMiddenvelder50
D. van KaamMiddenvelder50
M. El HankouriAanvaller50
S. PadtKeeper50
P. JoostenAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1 fan
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren