Amsterdam geeft fouten rondom Ajax - Juventus toe: ‘Onbedoelde provocatie’

Zaterdag, 13 april 2019 om

De politie heeft fouten gemaakt tijdens het handelen rond de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Juventus, woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA. Dat is de conclusie van het eerste overleg van de Amsterdamse driehoek. De inzet van twee waterkanonnen en politiepaarden, toen supporters van Ajax fakkels afstaken, zou voor ‘een onbedoelde provocatie’ hebben gezorgd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door xyzz)

Waterwerpers? Haha, die kende ik nog niet. Waterkanon mag niet meer tegenwoordig? On: was een forse reactie op niet onwelwillende supporters. Kan me voorstellen dat dat weer een reactie bij de supporters uitlokt, hoewel dat eigenlijk bijna nooit valt goed te praten.

13 april 2019 om 08:25

Prachtig groen links jargon. Waterkanon klinkt te dreigend, dat je met die waterwerper kinderen van 10 jaar gewoon omver spuit is de harde realiteit, maar een waterwerper klinkt een stuk zachter uit de mond van La Halsema. Goed dat ze duidelijk aangeven fouten te hebben gemaakt (Halsema gaat nu lekker thee drinken met de harde kern) want dit is zoals Repus zegt met een kanon/werper op een mug schieten. Voortaan maar een paar supersoakers in de me bus meenemen.

13 april 2019 om 12:45

Leuk bedacht maar een waterwerper is een voertuig met daar op een waterkanon. Niks geks dus. Wel gek is de manier van inzet overigens.

13 april 2019 om 09:13

Zal wel beledigend zijn voor de echte kanonnen. Of misschien associeert het waterkanon zich meer als een werper. Zelfs voorwerpen hebben tegenwoordig lange tenen gekregen blijkbaar.

Verrassend snelle uitslag van het onderzoek, normaal gesproken doen ze hier toch wel een paar weken over. De uitslag zelf was natuurlijk wel te verwachten. Als we tegenwoordig al een waterkanon in moeten zetten voor het doven van fakkels (die na een goede minuut uit zichzelf al doven) gaat er toch iets behoorlijk mis. Vervolgens een massa (na verluid) insluiten en charges uitvoeren, onwetend wie er daadwerkelijk op dat moment kwade bedoelingen heeft. Vreemd volk soms, de politie. Neigt naar machtsmisbruik, en ging zeker niet in het kader van de openbare veiligheid (zeg maar hun primaire taak).

Nee, lekker supportertje pesten. Stoere jongens.

Had wel gehoord dat er ongeregeldheden waren geweest, maar verder niet meekregen wat er was gebeurd. Maar als je dan nu leest dat ze een paar fakkels zijn gaan doven met een waterkanon, dan komt echt over als een totaal bezopen ingreep van de ME. Kennen ze het spreekwoor "met een kanon op een mug schieten" niet in Amsterdam?

13 april 2019 om 07:45

Ik was erbij. 31 jaar kom ik bij Afca, dit geneuzel nog nooit mee gemaakt. Het is de betutteling ten top, alles maar onder controle willen houden. Wat gebeurde er nog meer? UB40 fans, muziekconcert wat daarnaast plaats vond, kwamen kijken bij entrada, en werden zo ook slachtoffer van politie. Ik sprak 'n vrouw van 'n jaar of 55 die zat te trillen op haar stoel bij JinSo. Wat gebeurd hier, er was toch niet ad hand? Rondjes rennende paarden sloten mensen in, ME die in voorwaartse beweging ging en bijna alles wat zich op hun weg tegenkwamen, weg mepten. Dit hele circus kunnen zelf veel beter organiseren en dan gebeurd er niets behalve wat overweldigende rook. Een excuus is op zijn plaats. Bedankt politie. Zorg dat je erbij bent...

13 april 2019 om 09:08

Ik heb dit in 15 jaar seizoenkaart ook nooit meegemaakt. Het vervelende was dat mijn ingang naast de F-side ingang is. Zeiknat sta je daar dan in de rij. Het was buiten 5 graden en na de wedstrijd 0 graden. Ijskoud. Normaal ben ik een groot voorstander van het platslaan van supportersgeweld. Dit keer was er letterlijk niets aan de hand. Het was gezellig, er was veel publiek en van alle leeftijden. Er Stond UB40 publiek bij die ook genoten van de Ajax supporters, er waren kinderen, rolstoelers en toen kwam de politie. Ik heb een rolstoeler zien rollen als een gek omdat er een politie te paard de boel uiteen wilde drijven. Ik denk dat er niemand aanwezig was die dit machtsvertoon kon begrijpen. Het sloeg werkelijk nergens op. Een genante vertoning van de politie, die een reactie van de f-siders heeft uitgelokt. Zonder politie had je een groot feest gehad van een uur, een beetje vuurwerk en veel belangstelling. Het winkelend publiek zoals het wordt genoemd had er een uur last van gehad. Nu heeft het winkelend publiek er 3 uur last van gehad.

Op de pagina van de ultras van Ajax is een nieuwe entrada aangekondigd. Deze vindt plaats voor Femke Halsema haar huis. Weet niet of het echt gaat gebeuren maar anders gaat het flink weer flink mis.

Kijk. Zo kan het dus ook.. Kritische zelfreflectie en durven toegeven dat je anders had moeten handelen. Top! Gelukkig hebben ze niet met stenen, bierblikken en vuurwerk gegooid. Of ergens handgranaten achtergelaten. Dat zou misschien ook een reden zijn om een boetekleed aan te trekken. Ben benieuwd of daar nog iemand op terug komt.

13 april 2019 om 09:39

Maar wel weerloze kinderen, ouderen en gehandicapten mishandeld... Leuk dat ze zelfreflectie hebben (nadat de politie gisteren nog zei dat er niet buitensporig geweld was gebruikt)maar wat heb je er aan als er geen consequenties aan hangen? Benieuwd of ze daar ook nog op terugkomen.

13 april 2019 om 14:08

Zijn er echt kinderen, ouderen en gehandicapten mishandeld ? Dit heb ik nergens gelezen. Ik ben er niet bij geweest, weet dus niet wat er precies gebeurd is (los van de beelden) maar kan wel lachen om het feit dat ze de Verboden fakkels uitgespoten hebben met een water kanon.

13 april 2019 om 10:20

'Zo kan het dus ook.' Tja, eerst stellen dat er niet geslagen is en geen buitensporig geweld plaats heeft gevonden maar zodra de filmpjes online komen kunnen ze het ineens toegeven. Het is goed dat er veel filmmateriaal is anders was de uitkomst heel anders geweest. De tegenreactie is natuurlijk niet goed, in heen enkele situatie zou je iets mogen gooien naar de politie. "Of ergens handgranaten achterlaten" is ook beetje misplaatst in deze, daar loopt namelijk een onderzoek naar en is voor zover bekend (nog) geen bewijs dat iemand betrokken bij Ajax daarachter zat. De club helpt zelf mee in het onderzoek en heeft zich al gedistantieerd van dat gedrag mocht de uitkomst zijn dat iemand dat gedaan zou hebben namens Ajax.

13 april 2019 om 14:10

Je kunt je afvragen wat er was gebeurd als er geen fakkels en vuurwerk was geweest. Want de politie gaat wel door het stof, maar je kunt ook niet ontkennen dat er supporters waren die dingen gedaan hebben die tegen alle regels in waar. Dat daar tegen opgetreden wordt is niet meer dan terecht. Helaas verliezen veel mensen dit uit het oog.

En ja, ik vind fakkels ook mooi, net zoals hard rijden op de snelweg, maar beide is verboden.

13 april 2019 om 16:21

Helaas verlies jij uit het oog dat er meer mensen staan dan de enkeling met vuurwerk. Maar iedereen wordt vervolgens wel nat gespoten met een waterkanon terwijl de temperatuur buiten het vriespunt niet ver ontstijgt.

Als mensen te hard rijden op de snelweg geef je ook niet gelijk 100 mensen die niet te hard reden ook maar een boete puur omdat ze in de buurt waren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 21 oktober
Mauricio Pochettino maakt zich zorgen over Jan Vertonghens vormdip en denkt dat de verdediger zijn snelheid begint te verliezen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren