‘Je ziet De Jong juichend weglopen, dan zakt de moed je in de schoenen’

Vrijdag, 12 april 2019 om

Noussair Mazraoui vreesde dat zijn rode kaart tijdens het thuisduel van Ajax met PSV grote gevolgen zou hebben. De rechtsback kreeg bij een 1-0 stand een rode kaart van scheidsrechter Björn Kuipers na een overtreding op Angelino. “Nu kan ik er om lachen, omdat we met 3-1 hebben gewonnen. Maar het kon zomaar heel anders aflopen”, weet de Marokkaans international.

“Ik heb niet veel schade bij hem aangebracht en hij zei zelf ook dat er niets aan de hand was. Maar natuurlijk was het gevaarlijk spel, mijn voet was te hoog en de bal was ergens anders. Na de rode kaart loop je naar beneden en hoor je meteen gejuich. Je ziet op de tv Luuk de Jong juichend weglopen. Dan zakt de moed je wel even in de schoenen.”

Mede dankzij David Neres wist Ajax alsnog te zegevieren. De Braziliaanse aanvaller werd gevloerd in het strafschopgebied, waarna Dusan Tadic vanaf elf meter de 2-1 maakte. Neres was in de slotfase zelf verantwoordelijk voor de 3-1. “Ik heb Neres heel erg bedankt", lacht Mazraoui, die door twee schorsingen de voorbije duels van Ajax heeft moeten missen.

“Ik voel me nu superfit. Ik heb anderhalve week keihard getraind, maar ik heb ook een aantal dagen vrij gekregen. De rust heeft me goed gedaan, al heb ik het niet expres gedaan natuurlijk. We hebben alles in eigen hand en dit mag je niet meer weggeven”, besluit Mazraoui tegenover Ajax TV. Ajax neemt het zaterdagavond op tegen Excelsior, de huidige nummer zeventien van de Eredivisie.


Poll

Verwacht jij dat Ajax dit seizoen kampioen wordt?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door dvs33fan)

Zal nog een strijd worden om de plek van de rechtsbackpositie. Veltman deed het meer dan goed tegen Willem II en Juventus. Verdedigend met Joël zit ik toch rustiger op m’n stoeltje en zijn goal tegen de Tilburgers was technisch ook niet echt slecht.

Mazaroui heeft aanvallend misschien meer inbreng, maar Veltman deed het als opkomende back ook niet verkeerd en wint practisch elk duel. Per tegenstander zou ik als Ten Hag zijnde kijken welk soort rechtsback het meest voor de hand liggend is.

12 april 2019 om 17:13

Buitenspelval, ik ben inmiddels zover dat ik Veltman als rechtsback de beste optie vind. Aanvallend voegt hij niet veel toe, maar als puur als rechtsback hebben we verdedigend geen beter. We hebben genoeg spelers met aanvallende kwaliteiten, dus voor de CL, beker en competitie gewoon Veltman houden. Mazraoui is verdedigend gewoon te zwak, hij moet zich op het middenveld richten net als Sinkgraven. Al denk ik dat laatstgenoemde op weg is naar de uitgang.

12 april 2019 om 17:43

Tegen Excelsior heb je wellicht meer aan Mazraoui. Tegen Juve viel weer op hoe beperkt Veltman aan de bal was en welke keuzes hij daarin maakt. Excelsior zal zich wss ingraven, Veltman kan dan mooi rust krijgen om tegen Juve weer te kunnen spelen..

12 april 2019 om 18:02

Veltman had 1 belabberde bal tegen Juventus. Nous heeft er overigens ook een handje van om nonchalant balverlies te lijden, vooral tijdens de eerste fases van een wedstrijd.

12 april 2019 om 19:14

Je hebt het over hoe beperkt Veltman was in balbezit maar denk je niet dat dit ook te maken heeft met wedstrijdritme? Ik vond het heel behoorlijk hoe hij het deed, vooral na zijn lange afwezigheid!

12 april 2019 om 23:32

Hij liet och wel heel makkelijk voorbij spelen tegen Douglas in 10 minuten. Hij is meer een back alleen niet zo beweeglijk.

13 april 2019 om 00:54

Douglas was fit, Veltman had zich al helemaal leeggelopen en was vaak ook aanvallend mee.

12 april 2019 om 23:51

Beiden zijn erg beperkt, maar helaas geen andere opties. Ben dan inderdaad voorstander van een iets beter verdedigende Veltman. Creativiteit komt al vanuit de aanval en het middenveld.

Het was niet het meest handige moment om zowel voor de CL als voor de competitie geschorst te zijn. Veltman heeft een goede indruk achtergelaten en ik ben nu benieuwd wat ten Hag gaat doen als hij weer inzetbaar is in de competitie. In de CL denk ik dat de schorsing van Nico een basisplaats oplevert voor Nous en Veltman.

12 april 2019 om 17:04

Ik denk ook dat Nous linksback komt. Hoop niet dat Veltman centraal komt ipv Blind. Maar nu in de competitie zou ik Veltman zeker rust geven. Eventueel ook Ziyech en/of Tadic zodra de wedstrijd beslist is eraf en Schone hoeft niet te starten, daar kan Huntelaar of Dolberg voor in de plaats. Hopelijk wordt het een rustig wedstrijdje achterin zodat De Ligt en Blind ook niet te veel energie hoeven te verspillen.

12 april 2019 om 17:13

Ik weet het niet. Als Costa begint zou ik Nous rechts houden en dan toch misschien veltman centraal. Costa speelde Veltman wel erg makkelijk uit en Nous heeft meer snelheid en toch wat behendigheid.

13 april 2019 om 00:55

Elcadejo, dat hebben we gezien met vinicius...

12 april 2019 om 17:34

Nous rechts, veldman centraal en blind links.

12 april 2019 om 23:56

Centrum gewoon intact houden, staat goed met Blind en de Ligt. Veltman en Mazraoui op de backposities

Even voor de goede orde. Hij bedoelt natuurlijk dat de Jong juichend wegliep na het maken van de 1-1. Want hoewel een stuk of 7 psv-'ers druk bezig waren op de scheidsrechter in te praten ( en er alleen 2 andere Ajax spelers bezorgt bij het psv slachtoffer stonden) liep de Jong niet juichend weg omdat mazzroui een rode kaart kreeg. PSV krijgt helaas wel een reputatie dat ze continu met veel mensen de scheidsrechter belagen. Daar waren afspraken over gemaakt, maar jammer genoeg durven de scheidsrechters hier niet tegen op te treden.

12 april 2019 om 17:10

Vreemd dan dat bij een soortgelijke situaties in de CL tegen Bayern bij Mazraoui hetzelfde gebeurde. Zou dat dan toch niet alleen bij PSV zijn?

12 april 2019 om 17:28

Skede ik weet dat je een trouwe psv fan bent en je ploeg te vuur en te zwaard verdedigt. Dat mag en dat siert je. Maar je noemt nu een verkeerd voorbeeld. Ik heb voor de zekerheid beide situaties nog eens goed bekeken en het klopt niet wat je zegt. Ajax bestormde de scheids niet zoals psv dat wel deed. En Ajax spelers keken ook om naar hun geraakte teamgenoot terwijl psv 'ers allemaal met Kuipers bezig waren. Dat is helaas de harde realiteit. Ik vind het heel knap dat psv heel lang ( met kunst en vliegwerk) koploper is , maar ik zie heel veel verkeerde frustratie bij de spelers en dat vind ik jammer. Dit zie ik niet als enige, want heel veel neutrale voetballiefhebbers geven Ajax nu een hogere gunfactor dan psv. En dat komt mede door het vervelende gedrag in het veld en vanaf de zijlijn.

12 april 2019 om 17:54

Ik verdedig slechts wanneer er dingen gezegd worden die niet kloppen. Zoals nu. Ajax spelers keken net zo weinig om naar Mazraoui als dat PSV'ers naar Angelino omkijken. Wat in beide gevallen volkomen logisch is trouwens. Je ziet toch gewoon dat Blind naar de scheidsrechter sprint terwijl hij dichter bij Mazraoui is? Dat andere Ajax spelers net zo goed naar de scheids rennen? Je wilt hier nu iets neerzetten dat niet klopt, en ja dan ga ik daar tegen in inderdaad.

12 april 2019 om 19:15

Frtorres voor een Feyenoord fan is het sowieso moeilijk om objectief naar Ajax te kijken. Ik projecteer helemaal niets. Ik werk door het hele land en spreek heel veel mensen en zeg gewoon wat ik hoor. Dat dat jou niet bevalt is dan voor jou

12 april 2019 om 19:54

Skede jij bent psv fan en je sleept er nu een CL wedstrijd van Ajax met de haren bij. En je verhaal klopt gewoon Niet. Bij Ajax gingen er een paar spelers naar de scheids, maar gingen er ook spelers naar hun teamgenoot. Bij Ajax-psv vlogen ze als een roedel jachthonden op de scheidsrechter af en stonde er 2 Ajax spelers bij Angelino.

12 april 2019 om 20:06

Ja dat ik PSV fan ben dat weet ik nu. Om daarmee een mening te degraderen als zijnde niet objectief is dan weer niet zo sterk. Ik sleep er niks met de haren bij ik pak een vergelijkbare situatie (namelijk een schoen tegen het hoofd) om te laten zien dat dat wat je stelt niet klopt. Dat volgens jou de PSV spelers als een 'roedel jachthonden op de scheidsrechter vlogen' en dat volgens jou dan weer 'een paar ajacieden naar de scheids gingen' doet mij twijfelen aan je zelfgenoemde 'neutraliteit'. Blind heeft nog nooit zo hard gerend namelijk. En nogmaals, dat is helemaal niet vreemd of erg of wat dan ook. Maar om te stellen dat dit alleen bij PSV gebeurt omdat ze meer bezig zouden zijn met de scheids dan met hun teamgenoot is gewoon kolder.

12 april 2019 om 20:23

Frtorres, als ik zeg dat het voor een feyenoordfan moeilijk is om objectief naar Ajax te kijken dan interpreteer JIJ dat alsof ik zeg dat jij een Ajax hatende voetbalfan bent. Dan geef jij er wel een hele rare draai aan. Hoewel er inderdaad best wat haat is tussen 010 en 020 en tussen 020 en 010, zijn er genoeg supporters die wel (zeker Europees) positief en objectief naar elkaar kunnen kijken.
En zoals ik hieronder al eerder had aangegeven heb ik ook een hekel aan het gejammer van Tadic en ook Veltman vind ik een etter.
Maar probeer svp objectief mijn eerste reactie te lezen, ik richt helemaal niet alleen mijn pijlen op psvers. Het was gewoon iets wat me opviel tijdens de wedstrijd.
En wat betreft gunning, kijk eens naar de Vitesse trainer, komt uit Rusland maar is helemaal klaar met het gedrag van psv, en ziet liever Ajax kampioen worden. Lees de leuke column van Sjoerd. moussou in het AD, wat toch een krant met Rotterdamse roots is, over het gedrag van Mark van Bommel, dan zie je toch wat kantelen. Maar dat is mijn mening, en jij hebt recht op de jouwe.
Maar laten we daar gewoon over praten in plaats van de kleuterschool er bij te slepen.

12 april 2019 om 20:31

Skede
Blind en hard rennen dat kan gewoon niet, dat weet jij ook

Jouw mening is niet gedegradeerd omdat je psv supporter bent, hij is alleen gekleurd. Want het viel mij juist op omdat ze dus niet met hun teamgenoot bezig waren.

Want hoewel ik geniet van een razendspannende titelstrijd lopen de spanningen op het veld wel hoog op, zeker in een sleutelwedstrijd wat Ajax psv was. Want als psv die gewonnen had, was de titelstrijd gewoon beslist geweest. En wij kunnen vanaf onze luie stoel ons niet voorstellen wat dat doet in het hoofd van de spelers. En zeker als de eindstreep in zicht komt is voetbal niet alleen meer een sportieve maar ook een psychologische strijd. En je ziet dat een aantal spelers dicht tegen hun mental psychologische grens aan zitten.
Succes met je club dit weekend!

12 april 2019 om 18:49

@soccersupp, deels met je eens maar ken er paar Ajax ook een paar die iedere wefstrijd ook zulk gedrag vertoond: ene Donny vd beek staat altijd vooraan te miepen bij de scheids, de Jong als het niet loopt en laten we het maar niet over Tadic hebben. En ik zie de wedstrijd Feyenoord Ajax ook nog zo voor met mekkerende spelers. In elk team zitten er spelers met dit gedrag.

12 april 2019 om 19:13

Joshtesselaar, ik ben het ook deels met jou eens. Zelf vind ik vooral Tadic en Veltman vervelende gasten. Vd Beek en zeker de Jong vind ik wel meevallen. Bij Feyenoord Ajax werd er zeker gemekkerd, maar volgens mij waren ze toen flabbergasted dat ze zo werden weggespeeld, wat totaal onverwacht was. Het gaat erom dat ze bij psv als een meute jachthonden de scheids terecht/onterecht belagen en dat zouden wij (wat door de KNVB besloten) niet meer accepteren en toch komt psv er elke keer mee weg.

12 april 2019 om 19:22

Ja eens. Zoals je zei zouden scheidsrechters in algemeen de gemaakte afspraak moeten hanteren: zeuren is geel geven, aan hele meute, dan stopt het vanzelf wel.

9 van de 10 keer geef je daar het kampioenschap cadeau aan PSV dus erom lachen hoeft nog steeds niet Nous. Was één van de domste acties op de Nederlandse velden dit seizoen. Hij kon deze rustperiode wel goed gebruiken na zoveel wedstrijden gespeeld te hebben dit seizoen. Hopelijk komt hij sterk terug in de komende periode.

Die kop van hem toen hij dacht dat z'n gele kaart werd ingetrokken, amaar toen rood kreeg.. Prachtig

12 april 2019 om 17:21

Het bijft toch vreemd dat de overtreding van Hendrix (expres) op zijn enkels staan en hands van Viergever geen eens bekeken zijn door de VAR. De VAR blijft mesen werk, alleen daarvoor al afschaffen.

12 april 2019 om 17:26

Die koppen van de Jong, van Bommel en Lozano waren veel mooier toen Neres de 3-1 erin knalde!

12 april 2019 om 18:55

De beslissingen laten nemen door de scheidsrechter is geen mensenwerk? De VAR is een verrijking maar het gezeur zal nooit weggaan. https://decorrespondent.nl/9196/en-de-knvb-schiep-de-var-en-maakte-het-voetbal-rechtvaardiger-maar-het-gezeur-bleef/4772298013692-aa007bec

12 april 2019 om 18:04

Ik vond de koppen van PSV veel leuker na die 3-1 nederlaag.

12 april 2019 om 18:26

Klopt, maar Tis een beetje naïef om te denken dat de scheids gaat kijken en dan als. Conclusie zou hebben dat je helemaal geen kaart keijgt

Wedstrijd tegen Juventus: Mazraoui- blind - de ligt - veltman Lijkt mij de meest logische keuze en je hoeft niet teveel te veranderen.

12 april 2019 om 18:05

Veltman op linksback? Zou eerder gaan voor mazraoui - Veltman - de ligt - blind.

12 april 2019 om 18:09

Nee veltman gewoon op rechts, en dan mazraoui linksback dan blijft je centrum intact,weet niet of ik het zou aandurven om veltman CV te zetten..

13 april 2019 om 00:56

Ten Hag gaat verrassen en een middenvelder op LB zetten. Mark my words.

Deze jongen mag van geluk spreken dat Schwaab, een van de meest degelijke spelers, een complete offday had. Als Schwaab gewoon zijn niveau had gehaald, dan was het waarschijnlijk gelijk geworden of nog erger. Dan was Mazraoui bijna persoonlijk verantwoordelijk voor het verspelen van de laatste titelkansen. Hij heeft er nu vooral zichzelf mee, want ik vind dat Veltman het heel prima doet! En zeer degelijk oogt, zeker voor een speler die er zo lang uit heeft gelegen. Het is misschien een speler met misselijke trekjes, die je alleen als Ajax-fan nog enigszins kan 'waarderen', maar hoe hij teruggekomen is is echt klasse. Ik zie liever Veltman dan Mazraoui, omdat hij veel stabieler is.

Misschien heeft de afgelopen voetballoze periode Mazraoui zijn scherpte weer teruggebracht. Hij leek me steeds meer en meer vermoeid ogen de laatste tijd. Nu Veltman prima terug is gekomen heeft Ajax extra opties in de achterhoede, maar ook op het middenveld. Mazraoui kan tegen Excelsior best Schone vervangen. Die laatste kan wel wat rust gebruiken. Viel ook (geblesseerd?) uit tegen Juventus. Zo zou ik het doen, maar gelukkig zijn het bij Ajax anderen die daar over gaan;-).

Hoewel met Nico erbij op linksback je uiteraard de sterkste opstelling hebt, zou ik tegen Excelsior spelen met de achterhoede die we tegen Juve moeten laten aantreden. Tegen Excelsior moet je daarmee weg komen en dinsdag moeten ze er vanaf de eerste minuut staan

12 april 2019 om 18:03

Ik weet niet of het verantwoord is dat Veltman 3 wedstrijden in 6 dagen speelt momenteel. Verder wel eens natuurlijk.

12 april 2019 om 18:29

Inderdaad, gewoon Mazraoui en Sinkgraven op de backposities tegen Excelsior. Dolberg weer terug in de spits.al kun je daar ook wel de Hunter neerzetten. Ziyech een wedstrijdje rust en Labyad (of Ekkelenkamp) een wedstrijdje gunnen.

Onana
Mazraoui
de Ligt
Blind
Sinkgraven
Van de Beek
Frenkie
Labyad
Neres
Dolberg
Tadic
12 april 2019 om 21:59

Daar heb je natuurlijk een punt. We moeten Joël nu ook niet overbelasten. Alleen puur voor het ritme zou het wel goed zijn. Maar misschien inderdaad wel beter om juist de andere kant op te gaan en juist wat mensen rust geven voor wie al die wedstrijden in zo'n korte tijd toch een zware belasting zijn.

Misschien wel goed voor hem om een beetje rust te hebben gehad, hij heeft al heel veel gespeeld dit seizoen en dat zag je af & toe. Kan hij nog even knallen die laatste maanden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
2017/2018 Ajax 8 0 0 0
2017/2018 Jong Ajax 22 6 2 0
2016/2017 Jong Ajax 33 6 3 0
Laatste voetbalnieuws

Boussaboun haalt uit: ‘Mazraoui heeft het jaar van zijn leven gedraaid’

Marokko begon zondag met een overwinning aan de Afrika Cup, maar eenvoudig ging het niet. De ploeg van Hervé Renard kende veel moeite met het defensief opererende Namibië en won dankzij...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 27 juni
Juventus wil Nicolo Zaniolo en Lorenzo Pellegrini overnemen van AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren