‘Matthijs de Ligt vertelde me na de wedstrijd dat hij naar Barcelona wil’

Vrijdag, 12 april 2019 om

Matthijs de Ligt wordt de laatste weken hevig gelinkt aan een transfer naar Barcelona. De verdediger van Ajax zou al op grote lijnen akkoord zijn met de Catalaanse grootmacht, terwijl de clubs ook een deal zouden naderen. Pol Llonch zegt tegenover Sport dat De Ligt hem heeft verteld dat de Oranje-international naar Barcelona wil verkassen.

Willem II en Ajax namen het afgelopen weekend tegen elkaar op in de Eredivisie, een duel dat met 1-4 werd gewonnen door de ploeg van Erik ten Hag. Na afloop ging de Spaanse middenvelder in gesprek met De Ligt. “Ik vroeg aan De Ligt of hij naar Barcelona zou gaan. Hij zei dat hij het verwacht, maar dat hij het ook nog niet met zekerheid kon zeggen. Hij zei: Ik hoop het.

“Ik weet niet of Barcelona hem al binnen heeft. Maar ik zie het wel goedkomen met De Ligt als hij naar Barcelona gaat. Hij is fysiek een wonder en verdedigend zeer sterk. Het is moeilijk om een duel van hem te winnen”, aldus Llonch, die weet dat Frenkie de Jong volgend seizoen actief is in het Camp Nou. De Spanjaard denkt dat de 21-jarige middenvelder eveneens goed past bij Barcelona.

“De Jong is een echte Barcelona-speler. Hij laat nu al zien dat hij één van de beste spelers in Europa is. Hij heeft nog een lange weg te gaan en er is nog ruimte voor verbetering, maar ik denk dat hij de stijl en alle eigenschappen heeft om te slagen bij Barcelona. Daar kan hij, met de beste spelers ter wereld om zich heen, zich nog verder ontwikkelen.”


Poll

Verwacht jij dat Matthijs de Ligt komende zomer vertrekt naar Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door jaouadamhaouch)

Lekker dan dat hij dat voor De Ligt zegt. Denk niet dat De Ligt dit had gewild. Ondanks dat hoop ik wel dat ie naar Barcelona gaat. Zou toch wel cool zijn om meer Nederlanders bij Barca te hebben.

12 april 2019 om 12:47

Precies, ik ben wat ouder dus ik was altijd gewend dat er bij de topclubs Nederlanders spelen. Dit is een aantal jaar niet zo geweest, maar nu begint het er weer aan te komen. Mooie toekomst!

12 april 2019 om 16:40

Ik ben nog wat ouder en in mijn jeugd bleven de beste spelers tot hun 27e in nederland en wonnen we regelmatig een Europacup.

13 april 2019 om 12:02

Als dathet geval is ben je al 60 plus neem ik aan? Leuk dat je nog op voetbalzone zit.

Met De Ligt, De jong en dan nog die Arthur/Alena en een umtiti staat Barca toch wel weer een mooie toekomst te wachten.

12 april 2019 om 12:39

Helemaal mee eens. Daarbij heb je nog dembele als jong talent, Semedo die steeds beter wordt en Puiq die mocht hij zich positief ontwikkelen een mooie toekomst tegenmoet gaat.

12 april 2019 om 12:42

owja? En wie moet de goals van Messi opvangen in de toekomst? Als ik rond speur naar een opvolger van Messi, dan zie ik die niet. Messi is zo uniek in alles, probeer hem maar eens te vervangen... Barcelona heeft zoveel aan hem te danken de afgelopen 10 jaar, dat ik juist denk dat de toekomst van Barca juist somberder uitziet.

12 april 2019 om 12:44

Messi is een van de grootsten aller tijden. Die is onvervangbaar, dus barca gaat er zonder hem altijd op achteruit. Ben het dus met hè eens

12 april 2019 om 12:51

Er komt altijd wel weer een topper voor terug. Ze hadden Romario, toen kwam Ronaldo, daarna Rivaldo, vervolgens Ronaldinho en tot heden Messi. Er zal altijd weer een nieuwe speler opstaan.

12 april 2019 om 13:00

Er is leven geweest voor messi en die is er ook na messi

12 april 2019 om 13:00

Met alle respect voor de anderen die jij noemt, maar messi steekt daar met kop en schouders bovenuit, figuurlijk dan he hah.

Ik reageer alleen op iemand die denkt dat Barca een mooie toekomst tegemoet gaat de komende 10-15 jaar met De Jong en De Ligt, en dat denk ik juist niet, omdat ze het gemis van Messi niet zullen opvangen. Natuurlijk zal er OOIT iemand opstaan die misschien nog beter is dan Messi, maar op korte termijn zie ik dat niet gebeuren

12 april 2019 om 13:19

Vergeet stroijkovic, Hagi, Laudrup en Maradona niet.

12 april 2019 om 13:20

Een betere als Messi heb ik in ieder geval nooit gezien. Zo compleet was alleen Cruijff. Achter midden en voor hij kon het allemaal. Ook allemaal van nature. Echter het scorend vermogen van Messi is ongekend en wanneer hij stopt dan zal alles anders worden en dan zal er idd weer een 1 opstaan voor Barça. Maar met Messi is echt once in a time.

12 april 2019 om 13:28

Emile, dat Messi onvervangbaar is lijkt me duidelijk, maar om de toekomst somber in te zien is misschien meer een hoop van jou zelf. Natuurlijk zal er na Messi weer iemand anders komen die de sterspeler van Barca wordt, het zal wrschl niet iemand net als Messi zijn maar toch.. En anders wachten tot de kleine van Messi groot genoeg is

12 april 2019 om 13:34

Gast weet niet of jij Ronaldinho hebt gezien bij Barcelona? Die scoorde misschien niet zoveel als Messi, maar deed magische dingen met de bal die ik Messi nooit heb zien doen. Kreeg applaus in het Madrid stadion.

Romario zat in het dream team en won met Barcelona de Champions League.

Ronaldo scoorde 47 keer in 49 wedstrijden, en dat op 20 jarige leeftijd. Kijk anders die hattrick maar even na tegen Valencia of die solo tegen Compastela. Over magische dingen gesproken.

En dan hebben ze nog Cruijff, Maradona, Stoickhov, Laudrup etc gehad wat hierboven al wordt aangegeven.

Daarnaast is Messi ook niet meer zo goed als paar jaar terug. Ook vrij logisch want Xavi en Iniesta spelen er niet meer.

12 april 2019 om 14:25

Maar Messi heeft 32 hoofdprijzen met Barca gewonnen. Of andersom; Barca heeft 32 prijzen dankzij Messi gewonnen. Ronaldinho, Ronaldo, Cruijff, om maar wat te noemen, komen daar niet bij in de _buurt_ .

12 april 2019 om 14:34

Ik heb Messi ook dingen zien doen waar Ronaldinho niet van mag dromen. Messi zijn overzicht en ruimtelijke inzicht, kwam Dinho nieteens in de buurt. Laat staan zijn geniale chips, vroege finishes, body feints.

12 april 2019 om 14:38

Klopt. Maar Messi speelt er al sinds 2004. Ronaldo heeft er 1 seizoen gespeeld, Romario dacht ik iets van 2 a 3 jaar. Rivaldo 5 jaar en Ronaldinho ook zoiets.

Daarnaast deden Ronaldo en Rivaldo het bijv. met veel mindere ploegen. Toen Ronaldo er speelde, speelden ze nog in de Uefa Cup. Ronaldinho heeft Barcelona toch wel weer op de kaart gezet vind ik met entertaintment voetbal samen met Eto'o en Deco.

Barcelona heeft zekers prijzen te danken aan Messi. Maar het is wel een gouden lichting die dat mogelijk maakte. Met Puyol, Pique, Alves, Busquets, Xavi, Iniesta, Neymar en Suarez mogen spelen.

Nu heeft Barca een ietwat minder team en je ziet dat ze de laatste jaren ook de CL niet meer weten te winnen.

Maar goed we kunnen ook Maradona een hele matige speler noemen omdat die weinig clubprijzen won. Feit blijft wel dat die voor velen als de beste ooit wordt gezien.

12 april 2019 om 14:40

Klopt, ontken ik ook nergens. Maar Messi zwaar boven deze spelers plaatsen slaat natuurlijk helemaal nergens op. Ik vond Neymar in zijn toptijd bij Barcelona al aardig in de buurt komen van het niveau Messi. Laat staan Ronaldinho en Ronaldo. Romario was vooral geniaal in de 16 en waarschijnlijk de slimste en meest elegante spits die er ooit rondgelopen heeft. Rivaldo schat ik beetje op hetzelfde level als Neymar. Als ik een top 5 zal moeten maken zal Messi bij mij niet op 1 staan in ieder geval. Maar zo ieder zijn eigen mening.

12 april 2019 om 15:24

Een topspeler heeft in zijn beste jaar het niveau van Messi van aardig benaderd.. Dat is knap, maar Messi is blijkbaar de standaard. Toppers komen er in hun piek in de buurt, maar halen niet het niveau wat de man al 10 jaar lang haalt.. zegt genoeg..

12 april 2019 om 16:59

Natuurlijk, Ronaldinho was een baltovenaar. Maar ik denk dat de meeste Barca fans wel kunnen beamen dat Messi veel belangrijker is (geweest) voor Barca dan Ronaldinho.

12 april 2019 om 17:48

@elphenomeno Romario zat in '92 nog niet in het dream team. Verder ben ik 't met je eens dat er altijd wel weer een absolute topper bij Barca zal komen. En die zal op z'n eigen manier een legacy vormen.

12 april 2019 om 21:03

Sorry El Phenomo Messi is met afstand de beste voetballer die Barcelona heeft gehad.

Zie hem liever naar Liverpool gaan om met Virgil een sterk verdedigingsduo te vormen. Hij zal in Barcelona een stuk minder zeker zijn van een spoedige basisplaats met Pique, Umtiti en Lenglet in de selectie. Aan zijn niveau ligt het in ieder geval niet. Deze jongen zal (uiteindelijk) waar dan ook slagen.

12 april 2019 om 12:47

Hij zal niet altijd overal slagen, of je slaagt hangt ook af van andere factoren dan je eigen kunnen. In dat opzicht is het wel degelijk belangrijk dat je een zorgvuldige keuze maakt waar hij heengaat. Barca lijkt mij daarom, met de door jou al opgesomde verdedigers in de selectie, niet een optimale keuze.

12 april 2019 om 12:49

Ja, want hij heeft de clubs voor het uitkiezen. Liverpool heeft geen interesse en Ookal zouden ze hem willen, komt die daar nooit 123 basis. Die verdediging krijgen er zo weinig tegen en gomez doet het uitstekend.

12 april 2019 om 13:03

@jaouadamhaouch

Joe Gomez staat al sinds begin december buitenspel wegens een breuk aan zijn linkeronderbeen. Verder is het natuurlijk de vraag of hij weer op zijn oude niveau terugkomt als jong talent.

De Ligt is absoluut een klasse beter dan Joel Matip en Dejan Lovren dus er wel degelijk een kans om daar te kunnen slagen.

Als PL-club zijnde die elk jaar wilt strijden om de titel, zul je toch toppers in je team moeten hebben. De Ligt is in potentie echte wereldtop.

12 april 2019 om 13:03

@jaouadamhaouch

Joe Gomez staat al sinds begin december buitenspel wegens een breuk aan zijn linkeronderbeen. Verder is het natuurlijk de vraag of hij weer op zijn oude niveau terugkomt als jong talent.

De Ligt is absoluut een klasse beter dan Joel Matip en Dejan Lovren dus er wel degelijk een kans om daar te kunnen slagen.

Als PL-club zijnde die elk jaar wilt strijden om de titel, zul je toch toppers in je team moeten hebben. De Ligt is in potentie echte wereldtop.

15 april 2019 om 10:27

Dat weet ik, maar als dei terug is, zit de ligt zo weer op de bank, verder heeft liverpool niet eens intresse.

Dan hoop ik toch dat Barca met iets meer dan die 60mil, die afgelopen week genoemd werd, over de brug komt..

Ik hoop toch echt niet dat ze hem voor minder dan 80 miljoen laten gaan. Het grootste verdedigend talent wat er op deze aardbol rondloopt op dit moment.

Ik heb Matthijs direct gebeld na het lezen van dit bericht. Hij zei niets van waar en dat hij bij Ajax blijft en nieuw contract gaat ondertekenen tot 2024. En zo kunnen we met zijn alleen nog 1000 verzinnen.

Nee Matthijs, niet naar die zaadvereniging! Dat is echt drie keer niks, dat Barcelona. Stad valt ook tegen. Ga lekker naar Italie, daar is het leven beter en daar leer je tenminste verdedigen!

12 april 2019 om 13:28

Haha dat jij Barcelona een zaadvereniging vind, dat mag je vinden. Maar dat Barcelona als stad tegen valt, daar wil ik toch graag over discussiëren!

12 april 2019 om 13:35

Haha, is natuurlijk persoonlijk. Ik vond het niet zo geweldig als velen doen voorkomen.
Hoe dan ook, hij moet naar het mekka van het catenaccio! Daar wordt hij echt een betere verdediger van. Van spelen bij Barca veel minder.

12 april 2019 om 15:56

De stad Barcelona is zwaar overschat. Viezw straten, zwervers overal, Afrikaanse immigranten die je overal nepbrillen aansmeren, en het weer is bij lange na niet zo mooi als andere zuidelijke oorden. De enige reden waarom Barcalona populair is is omdat tienermeisjes uit Nederland daarheen gaan en hopen een Juan of Rafael te ontmoeten, en vervolgens op insta doen alsof het een topreis was want toegeven dat het zwaar tegenviel zullen ze op social media nooit doen.

Ik denk dat hij een nog grotere stap naar feyenoord ook wel kan maken

Ga nou naar City. Imo de meest verstandige keus (geen idee of City interesse heeft. Geweldige trainer, beste competitie ter wereld, grote kans om prijzen te winnen en ook een grote kans om basisspeler te worden. Umtiti en Pique ga je er niet uitspelen en Chiellini e Bonucci ook niet.

Sport, moeilijk te geloven. Dat vod moet iedere dag 15-20 pagina's schrijven over Fcb.

12 april 2019 om 14:16

@almogaver

El Mundo Deportivo ook anders.... Ik zou enkel berichtgeving van Radio Catalunya of TV3 als betrouwbaar noemen.

12 april 2019 om 15:29

Klopt, maar dit artikel gaat over Sport.

Naast Catradio en Tv3, valt er ook te vertrouwen op El9nou, El Punt Avui en Ara. Met name omdat deze laatsten niet afhankelijk zijn van sport als hun grootste bron van inkomen. Publiceren zij iets, dan is het serieus.

Allemaal leuk en aardig wat iedereen roept, laten we gewoon is afwachten tot de spannende zomer... voor de ajacieden. Persoonlijk zie ik hem liever naar juve gaan om het "vak" verdedigen echt te leren. Heb bewondering voor wat de Italiaanse ploegen verdedigend brengen. Aan de andere kant zou liverpool ook mooi zijn met oog op het Nederlands elftal. Centrale duo dat al wekelijks speelt is natuurlijk mooi.. Maar goed barca met de Jong voor je is net zoals nu bij ajax en ook mooi voor het Nederlands elftal. Ik hoop alleen dat beide genoeg kunnen brengen en al hebben om het de huidige spelt lastig te maken en niet op de bank belanden, dat zou echt zonde zijn.

Waar bemoeit deze man zich mee?

Ja bij Barcelona is veel fijner. Ook het weer is beter, dan weer Europa

Die jongen wil ook even wat aandacht. Waarom zou De Ligt de media in afwachting houden om het vervolgens te zeggen tegen een 'nietszeggende' speler als Llonch die geen enkele binding met De Ligt heeft?!

Net of dit nieuws is. Dit is al maanden bekend!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

125 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 5 0 2 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax-aankoop kan niets met vergelijking: ‘Ik schrijf mijn eigen geschiedenis’

Edson Álvarez kan bij Ajax niet altijd rekenen op een basisplaats, maar de miljoenenaankoop uit Mexico maakt zich vooralsnog geen zorgen. De verdediger annex middenvelder geniet naar eigen zeggen het volledige...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 18 oktober
Paul Pogba heeft in Dubai een gesprek gehad met Zinédine Zidane. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren