Erik ten Hag weet het zeker: ‘De kans dat hij hier blijft, is nul’

Vrijdag, 12 april 2019 om 12:15Tim Siekman • Laatste update: 13:02

Erik ten Hag houdt er rekening mee dat hij deze zomer veel spelers gaat uitzwaaien bij Ajax. De transfer van Frenkie de Jong naar Barcelona is al wereldkundig gemaakt, terwijl ook onder anderen Matthijs de Ligt in verband wordt gebracht met een overstap. Ten Hag weet haast zeker dat de negentienjarige verdediger naar de Europese top verkast.

“De kans dat hij hier blijft, is nul”, zegt de trainer van Ajax in gesprek met de Suddeutsche Zeitung. “Er zijn zoveel clubs die interesse in hem hebben. Hij zal in de zomer verkassen, maar ik weet niet of het Bayern München of Barcelona wordt.” Ten Hag constateert dat het aanvoerderschap De Ligt goed heeft gedaan, aangezien de verdediger nu 'echt als een man' speelt.

“De ploeg speelt nu met lef en creativiteit en dat komt ook omdat hij de aanvoerder is. Hij heeft veel moed. Veel Nederlandse spelers houden ervan om de bal te hebben, maar De Ligt houdt ook van verdedigen. Dat is nieuw hier.” Ten Hag weet dat veel spelers van Ajax in de belangstelling staan van Europese grootmachten door het succes van de Amsterdammers in de Champions League.

Ten Hag stelt dat, als Ajax het voor elkaar zou krijgen om de selectie intact te houden en ook enkele gerichte aankopen te verrichten, de club structureel een kandidaat zou zijn voor de halve finale van het miljardenbal. “Maar laten we daarover ophouden. Het is zinloos, die gedachten helpen je niet. En ik kan de voetbalwereld niet veranderen.”

De oefenmeester, die nog tot medio 2020 vastligt, zit goed bij Ajax. “Ik ben erg gelukkig bij Ajax. De club heeft een strategie waar ik volledig achtersta. Ik weet niet wat de komende jaren zullen brengen, maar ik hoop op veel succes met de club. Wat ik wel weet, is dat ik alleen ergens kan werken waar ik een strategie kan identificeren en delen”, besluit Ten Hag.


Poll

Wie verwacht jij dat de volgende ronde van de Champions League gaat halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door moyashi)

Ik snap het allemaal qua salaris, competitie etc. maar als je dit team gewoon 5 jaar bij elkaar houdt ben je standaard een team dat meedoet om cl winst... zo zonde

12 april 2019 om 12:22

Klopt qua salaris kun je misschien in de toekomst mee als je structureel dit soort winsten maakt met transfers. Alleen zal de competitie altijd gewoon ruk blijven. Kunstgrasveldjes waar geen hond op zit te wachten en clubs zonder enige visie waar nooit geen vooruitgang in komt.

12 april 2019 om 16:50

Ach ga even doen alsof Ajax op weerstand zit te wachten. Als ze 2 keer in een week moeten voetballen moet er al van alles verplaatst worden.

Qua salaris kun je nooit mee, en in de toekomst ook niet. Het feit dat je dit zegt op basis van transfers is al helemaal grappig.
Als je salaris gaat betalen op basis van transfers kom je vanzelf in de geweldige situatie terecht als m'n mooie FC Twente nu

12 april 2019 om 12:27

Dit seizoen loopt het allemaal goed bij Ajax, maar CL winst is toch nog wel een heel ander verhaal. Als ze dit team 5 jaar bij elkaar houden zijn er nog altijd een aantal zwakke schakels waardoor je normaal gesproken de CL niet wint. Het huidige elftal en nog 2-3 gerichte aankopen plus een aantal jaar langer bij elkaar zou heel iets moois kunnen neerzetten. Maar jammer genoeg zit dat er niet in voor een Nederlandse club.

12 april 2019 om 12:32

Ik ben ajacied en was er woensdag bij en ik heb echt genoten(zoals zo vaak Dit seizoen) maar je moet wel reëel blijven, het heeft ook vaak erg mee gezeten en dat dwing je zeler af maar wat als t tegenzit(loting , treffer wel/niet laatste minuut).. dus zomaar standaart laatste 4 gaat m voor Ajax ook met dit team niet worden!

12 april 2019 om 12:46

Nou Nou overdrijven is ook een vak. Sommige poules waren wel erg dodelijk. Die van Napoli bijvoorbeeld met Liverpool en Psg. Ajax heeft simpelweg nog teveel zwakke schakels om zelfs met dit team structueel mee te doen. Mazraoui, Blind, Schone en van de Beek kun je bij de absolute top niet mee aankomen. En ook Tadic, Ziyech en Neres zijn niet de absolute wereldtop.

12 april 2019 om 14:35

Maar ze spelen een stuk beter dan spelers die wel bij de wereldtop behoren.

12 april 2019 om 14:48

Ja eens. Maar dat betekend niet dat dat structueel 5 jaar het geval is.

12 april 2019 om 12:52

Standaard om Champions League winst?! Ik snap de euforie en het is prachtig wat ze laten zien, maar dit is toch vooral een uitschieter?

12 april 2019 om 13:54

ik heb het vooral voor over 5 jaar hè, niet perse de komende 5 jaar ieder jaar meedoen om de cl winst, lijkt me wat onrealistisch idd maar op de lange termijn zeker! ervan uit gaande dat de Ligt, de Jong, van de Beek, Neres, Onana etc. allemaal 5 jaar ouder zijn met een paar aankopen erbij heb je een wereldtop team.

12 april 2019 om 14:06

Dat geld voor heel veel teams toch? Wat als Dortmund, Schalke, Leverkusen, Monaco, Lyon, Everton, Arsenal, Roma, Sevilla, Valencia etc al hun toppers had behouden? Dortmund had dan gewoon Reus, Aubameyang, Lewandowski en Dembele gehad.

12 april 2019 om 16:47

@crazydj07: Die jongens zijn toch enorm gebaat bij een transfer. Ze zijn klaar voor wekelijks meer weerstand. Waarom zou je hen remmen in hun ontwikkeling? Een Sneijder heeft ook een ontzettende ontwikkeling doorgemaakt bij Real en Inter. Net als Suarez bij Liverpool en Barcelona. Met minder weerstand zoals ze kregen bij Ajax stijgen ze niet tot dat soort hoogten.

12 april 2019 om 13:06

Tja alleen kunnen die spelers dat in Spanje of Engeland waarschijnlijk allemaal ook. Voor Ajax heel zonde, maar de kans dat je bij Barcelona, City, Bayern of Juve de kwartfinale van de CL haalt (minimaal) is natuurlijk wat groter dan bij Ajax. Ajax presteert dit seizoen geweldig in de CL, maar het is niet gezegd, dat dit ook volgend jaar net zo is, al houden ze het team bij elkaar. Die andere clubs draaien structureel kwartfinale CL normaal gesproken. En wat je zegt, het salaris is beter, de competitie is beter, en het is ook een mooi avontuur om eens elders te spelen.

12 april 2019 om 13:15

Daarom is de Nederlandse competitie al een lange tijd geen ruk meer aan en persoonlijk kijk ik er al niet eens meer na.

12 april 2019 om 13:33

Ik begrijp niet dat Ajax jongens als de Ligt een flinke salarisverhoging geven. Die jongen gaat voor minimaal 60 miljoen euro weg. De CL heeft volgens mij ook al 70 miljoen opgeleverd. Frenkie is al verkocht voor minimaal 68 miljoen. En de rest van de afgelopen jaren is er ook al miljoenen winst gemaakt. Gewoon Ziyech, de Ligt e.d. wat flinke salarisverhogingen geven.

12 april 2019 om 13:43

Protukker, je snapt toch ook wel dat Ajax zoveel kan willen. Maar deze jongens willen gewoon zelf weg, hoe jammer het ook voor ons is. En tsjah kunstgras velden in de eredivisie, het blijft een schande en amateuristisch. Daarbij vind ik wel dat zeker Ajax, en de overige topclubs iets meer tvgelden en wellicht een kleine donatie zodat we van kunstgras velden af zijn.

12 april 2019 om 14:15

''frenkie is al verkocht voor minimaal 68 miljoen''

Nee, voor minimaal 75 miljoen en door simpele bonussen kan op lopen naar 86 miljoen.

12 april 2019 om 16:19

Zelfs 75 miljoen. En ik snap wel dat Ajax zoveel kan willen maar een flinke zak geld extra en een jaar extra ervaring met een basisplek kan ook aantrekkelijk zijn

12 april 2019 om 16:19

Zelfs 75 miljoen.
En ik snap wel dat Ajax zoveel kan willen maar een flinke zak geld extra en een jaar extra ervaring met een basisplek kan ook aantrekkelijk zijn

12 april 2019 om 15:25

Als Frenkie de Jong al niet zo vroeg een contract bij Barcelona had getekend, was het wellicht gelukt om hem en de Ligt nog een seizoen te behouden. Nu gaat Mathijs ook zeker weg en Ziyech zou sowieso denk ik wel weggaan. Weer 15 jaar wachten op een behoorlijk team nu.

12 april 2019 om 17:07

Huh ma hier hebben toch alle ploegen last van tenzij je een topclub bent? Of jn eens topcompetitie acteert. Leuk de 5 jaar bij elkaar ma daar hebben Monaco Benfica etc. Allemaal last van..

In het begin had ik vaak me twijfels over de Ligt maar wat heeft hij zich goed ontwikkeld zeg is de eredivisie ontgroeid en klaar voor de absolute top. Heerlijk om in oranje een duo met virgil en de Ligt waar we komende jaren vooruit mee kunnen en dan nog een de Vrij achter de hand. Ik zie hem graag naar Juve vetrekken het italiaanse voetbal zal hem een nog betere verdediger maken. En denk dat de intresse van Juve alleen maar zal toenemen want wat stond die woensdag weer sterk te spelen zeg.

12 april 2019 om 12:24

Zpu Juventus ook zeker toejuichen. Kan mooi de plek innemen van Chiellini na dit seizoen

Dat zou echt zo zijn als Ajax deze ploeg kan behouden 3 jaar lang. Dan zouden ze 3 jaar lang kandidaat zijn voor halve finale CL. Ajax moet om volgend seizoen kans te maken goeie gerichte aankopen doen die best wat mogen kosten. Met gasten als pirie, scherpen etc schiet je nix op. Marin als vervanger schone zie ik nog wel zitten. Verder zou ajax voor de ligt en de jong gewoon de portemonnee moeten trekken en een wat geariveerdere naam moeten halen.

Hoop echt dat die naar Juventus komt, Talenten zoals hij zijn er niet veel. De concurrentie is echter wel groot. Eke topclub zou hem wel willen

zo werkt het..een roma met een omzet van bijna 300 miljoen moet ook alison verkopen salah noem maar op..terwijl de salarissen er goed zijn..de serie a derde staat samen met bundesliga!je haalt de halve finales maar kan zo ongeveer opnieuw beginnen..ajax weet hoe het werkt hoe zonde ook!

Het belangrijkste is dat ten Hag blijft.
De man focust op driehoekjes en passing.
Wat een verademing, dit Ajax.

Realistische, maar harde teksten. We weten het eigenlijk natuurlijk allemaal al, maar de Nederlandse competitie heeft 0,0 appeal. Het is een opstapje naar de grote competities. Met ontzettend veel geluk en een enorm sterke lichting kan een club eens Europees stunten zoals Ajax hier doet, of PSV enkele jaren geleden in iets mindere mate.

Het is ontzettend jammer, dus laten we vooral nog een paar wedstrijden genieten van dit heerlijke elftal, voor we weer moeten bouwen aan de volgende generatie. Hoop wel dat Ten Hag ons daarmee blijft helpen.

Standaard overwinteren in Europa, in welk toernooi dan ook. Wanneer je dat als Nederlandse club kunt bewerkstelligen dan doe je het uitermate goed. Om dat te bereiken moet het gehele niveau in de compt omhoog. Het afschaffen van kunstgras is een mooi begin. Daarnaast is de eerste divisie op een uitzondering na natuurlijk een groot drama.
Verder ben ik wel voorstander van een eredivisie met 16 clubs, een Benelux beker, en voor 2e elftallen een aparte compt. wat mij betreft ook in samenwerking met België.

OK, kunstgras hebben ze in Italië niet (voorzover ik weet), maar wat onbeduidende wedstrijden betreft denk ik niet, dat de spelers van Juventus staan te trappelen om tegen Empoli en Frosinone te spelen. Dat lijken me net zulke "kutwedstrijden" als Ajax-Emmen of PSV-De Graafschap. En in de PL zal Liverpool ook niet reikhalzend naar het treffen met Huddersfield Town uitkijken.

12 april 2019 om 16:10

een speler die naar Napoli of leverkusen kan kijkt uit na juve inter roma milan lazio of schalke bayern dortmund zeg maar..vergeet niet dat vooral uitwedstrijden tegen samp genoa Torino frankfurt bremen enzo ook leerzaam zijn

Hoop voor Ajax dat ze gewoon maximaal profiteren van dit jaar zodat ze in alle opzichten de aansluiting kunnen blijven houden, en dat het niet zo’n slap seizoen wordt als na de Europa League finale mede doordat ze spelers als Sanchez, Klaassen en Traoré te matig vervingen. Tadic en Blind kwamen voor de broodnodige ervaring, maar met de status en uitstraling plus binnenkomend geld uit transfers en Champions League, verwacht ik toch wel dat Ajax nu uit de categorie ‘buitenlandse toptalenten’ zal kunnen (en waarschijnlijk wel moeten) halen. Maar als ik de geruchten mag geloven klinken mij namen als Pavón, Aleña, Diawara, Ödegaard en Rogério in ieder geval al beter dan Wöber, Orejuela, Siem De Jong en Johnsen.

Ben ik de enige die het raar vindt dat een coach zo spreek over een van z'n toch nog eigen spelers? je kan wel zeggen dat hij waarschijnlijk weggaat maar dan zo een beetje speculeren over mogelijke clubs vind ik toch wel bizar. Je zou die jongen moeten laten voelen hoe belangrijk hij is en hem tonen dat er een project is dat Ajax weer een topclub in Europa kan maken.

12 april 2019 om 20:21

Alsof de Ligt niet voelt hoe belangrijk hij is. Op 19 jarige leeftijd aanvoerder terwijl er nog vele ervaren spelers bij Ajax zitten. Projectjes vinden voetballers alleen interessant als dat gepaard gaat met minimaal 10 miljoen euro per jaar

Het zou voor Ajax natuurlijk prachtig zijn maar t zou dodelijk voor de Nederllanse competitie zijn.dan kun je net als in duitsland alvast de kampioen invullen.bovendien zullen de aandeelhouders van Ajax ook hun deel willen hebben van de transfermiljoenen .

Er blijft echt geen hol over van Ajax

De Ligt
De Jong
Neres (?)
Ziyech
Dolberg (?)
Tadic
Tagliafico
Blind (?)

Ze hebben echt geluk dat Onana een seizoen heeft bijgetekend en het zou me niet verbazen als schone ook vertrekt, die is inmiddels wel uitgegroeid tot een clubheld overigens. Dus die zou goed kunnen blijven tot einde carrière.

12 april 2019 om 18:38

onana kan altijd weg bijtekenen betekent alleen dat een club iets meer moet betalen

Als Ajax zoveel spelers verkoopt en niet voldoende talent voor terughaalt, hoe willen ze PSV verslaan in de competitie? Of raakt PSV ook spelers kwijt komende transfermarkt? Ik hou het allemaal niet zo bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

154 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 19 0 3 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Juventus boekt overwinning ondanks curieuze actie van Matthijs de Ligt

Juventus is zondagmiddag een stap dichter bij kwalificatie voor Champions League-voetbal gekomen. De regerend kampioen van Italië won thuis met 3-1 van Genoa en blijft daardoor voorlopig op de derde plaats...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 13 april
Sergio Peña wordt gevolgd door clubs uit België, Spanje en Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren