Ajax betaalt miljoenen aan sc Heerenveen en haalt Kik Pierie

Woensdag, 17 april 2019 om

Kik Pierie maakt deze zomer de overstap van sc Heerenveen naar Ajax. Laatstgenoemde club meldt via de officiele kanalen dat de achttienjarige verdediger tot medio 2024 gaat tekenen in de Johan Cruijff ArenA. Ajax betaalt minimaal vier miljoen euro voor Pierie, die afgelopen donderdag in Amsterdam was om de transfer af te ronden.

De stopper debuteerde in mei 2017 in het eerste elftal van sc Heerenveen en heeft inmiddels meer dan zestig wedstrijden op zijn naam staan, waarbij hij twee keer wist te scoren en vijf keer een medespeler in stelling wist te brengen. De in Boston geboren verdediger lag nog tot de zomer van 2020 vast bij de Friese club, maar Ajax heeft dus besloten dit contract af te kopen.

De jeugdinternational geldt als een grote belofte voor de toekomst, aangezien hij al veel duels in de Eredivisie heeft gespeeld. Mogelijk speelt Ajax met de komst van Pierie in op het vertrek van Matthijs de Ligt, die hevig in verband wordt gebracht met diverse Europese topclubs. Momenteel worden Barcelona en Juventus nadrukkelijk gelinkt met de negentienjarige Oranje-international.

Ajax is druk bezig om de selectie voor volgend seizoen in kaart te brengen. Eerder maakte de Amsterdamse club al melding van de komst van Razvan Marin. De 22-jarige middenvelder komt voor 12,5 miljoen euro over van Standard Luik en tekent tot medio 2024. Daarnaast is de club van trainer Erik ten Hag bezig met een transfer inzake Kjell Scherpen, de negentienjarige doelman van FC Emmen.


Poll

Een goede aanwinst voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Helemaal overtuigd ben ik (nog) niet van Pierie, maar toch ben ik benieuwd naar hem en hopelijk kan hij mij verrassen. Potentie heeft hij wel en hopelijk ontwikkeld hij zich ook echt gewoon goed.

17 april 2019 om 19:50

Ik ook. Genoeg opties voor centraal nu. Blind, Veltman, Magallan, Schuurs, en Pierie. Twee van deze 5 moeten wel in vorm kunnen raken volgend seizoen toch?

17 april 2019 om 19:59

@ Djablacka,

De Ligt zal na dit seizoen zo goed als zeker vertrekken en dan heb je met Pierie, Blind, Veltman, Magallán en Schuurs inderdaad de beschikking over 5 centrale verdedigers maar toch zou ik er niet raar van opkijken als Ajax toch nog 'n extra centrale verdediger haalt als de Ligt daadwerkelijk vertrokken is, maar misschien dat Magallán (heb wel vertrouwen in hem) dan de plek van de Ligt overneemt en centraal met Blind in de verdediging zal staan.

Voor Magallán is het nu eigenlijk vooral 'wennen en aanpassen' en hopelijk speelt hij zich aankomend seizoen dan in de basis bij Ajax, maar zoals ik al aangaf: het zal mij niets verbazen als Ajax in de zomer alsnog nog een extra centrale verdediger haalt zoals bijvoorbeeld Edson Álvarez of Timothy Fosu Mensah.

17 april 2019 om 20:03

Ik zou Mensah nog halen. Mazraoui zal waarschijnlijk vanaf volgend seizoen op het middenveld terecht komen waar ze dit seizoen al af en toe mee aan de slag zijn. Mensah en Veltman voor Rechtsback waarbij Veltman ook centraal kan spelen indien nodig. Kristenen zou ik weg doen als Mensah komt.

17 april 2019 om 20:09

Mensah raakt geen pepernoot in engeland

17 april 2019 om 20:42

Deed Tadic ook niet

17 april 2019 om 21:02

Mensah doet het best aardig bij Fulham laatste tijd. Vaak nog wel concentratiefouten.

17 april 2019 om 20:04

weet je op dit moment kunnen we alleen maar vertrouwen op de beslissingen van Overmars. We moeten pierie voordeel van de twijfel geven Hij is nog jong en we zullen zien. We kunnen alleen (helaas) achteraf zeiken want dan weten we ook daadwerkelijk of het een goede beslissing was of niet

17 april 2019 om 20:19

In Engeland zullen ze wel opgelucht adem halen dat hij nog niet speelgerechtigd is tijdens de halve finales . Ben niet kapot van hem maar hij is nog erg jong dus hopelijk kan hij zich nog voldoende verbeteren bij ons.

Goede aankoop, Ben benieuwd of hij de stap hogerop aankan.

Van SC Heerenveen naar een halve finalist van de Champions League, dat is een mooie stap vooruit!

17 april 2019 om 19:54

Had beter misschien eerst een tussenstap kunnen maken ipv direct naar de Europese top te gaan .

17 april 2019 om 19:59

hahahahahah heerlijke reactie!!!!

17 april 2019 om 20:01

Kan hier zelfs als afgedroogde Juve fan wel om lachen 😂

17 april 2019 om 20:03

Haha die is mooi! Hopelijk zie ik je club in de halve finale (al denk jij daar anders over gok ik zo 😛)

17 april 2019 om 21:08

@etihad, ik denk dat het voor Ajax niet heel veel uit maakt welke van de twee het wordt. Ik denk dat ze tegen beide een kans maken. Ik zie wel liever de Spurs omdat ik er buiten de grens een groot fan van ben en omdat er natuurlijk veel oud Ajacieden spelen. Het beloofd in ieder geval weer een spektakel te worden. Succes vanavond! 1-1 al..

17 april 2019 om 21:33

@Zytto34: heerlijke grap! Heb hier even heel hard om gelachen, Thanks!

17 april 2019 om 21:57

Top reactie ahahaha kijk dit is nou leuke 'arrogantie'

Mooie aankoop, hopen dat hij zich goed ontwikkeld.

Niet helemaal mee eens en ik vind 4 miljoen ook een behoorlijk bedrag, zeker met nog maar 1 jaar contract. Ik ben benieuwd en ik hoop dat ik ongelijk krijg.

Edit: Ajax kan het makkelijk betalen hoor daar niet van, maar mijn persoonlijke mening is dat ik de potentie in hem niet echt zie en daarom vind ik die 4 miljoen voor 1 jaar contract behoorlijk.

17 april 2019 om 20:51

Tja wat is een behoorlijk bedrag nog tegenwoordig? Dit is toch een redelijk standaard bedrag geworden in NL: Dumfries, Lukassen, Ramselaar, Labyad, Haps, St Juste, Amrabat etc. waren ook allemaal ergens in die orde van grootte

17 april 2019 om 21:00

Ik hoop dat Ajax, intensief met dit soort jongens (ook met Scherpen, keeper van FC Emmen) bezig gaat, om ze beter te maken... Mocht het dan uiteindelijk bij Ajax niet lukken om daar aan het spelen toe te komen, dat deze jongens ergens anders in de eredivisie kunnen gaan spelen. Daar zou de eredivisie dan wel in niveau omhoog gaan, wat dan dus weer beter is voor de gehele competitie.

18 april 2019 om 04:36

Ik ben het helemaal met je eens.

Daarnaast las ik ook al weer in een artikel dat ze bij Ajax vonden dat Blind wel een goede mentor voor hem zou zijn. Wat dus in de praktijk gaat betekenen dat hij volgend jaar als backup zal fungeren bij Ajax 1 en zijn minuten zal gaan pakken bij Jong Ajax in de JL en hij niet verhuurd zal worden.

Ik denk niet dat hij in de JL ineens heel veel beter zal worden dan nu. Wat dat betreft hadden ze hem misschien beter nog een jaar kunnen verhuren aan Heerenveen.

Tja, wat gaan ze nu met Schuurs doen dan? Veel held uitgegeven aan twee verdedigende talenten, schijnbaar geen doorstroom vanuit de jeugd, ik vind het toch een beetje een gok, zeker voor deze bedragen.

17 april 2019 om 19:54

Schuurs is rechtsbenig, Pierie is linksbenig. Ze lopen elkaar in principe niet in de weg. Kik is gehaald als "vervanger" van Botman, die gewoon echt tekort komt. Al zou Pierie ook verhuurd kunnen worden.

17 april 2019 om 20:00

Momenteel is de realiteit dat Ajax kan gokken met deze bedragen.
De concurrentie binnen de selectie omhoog gooien en zorgen dat hierdoor het algemene niveau omhoog gaat. Veel Nederlands sprekende spelers worden er binnen gehaald en Ajax heeft nu een vast spelbeeld wat ze op ieder niveau willen uitvoeren. Om op dit niveau van Ajax te spelen kost ook gewoon tijd en daarom ook geen ramp om eerst een jaar op de bank te zitten.
Je ziet het bij Mazraoui, v/d Beek, Onana, de Jong spelers die moeiteloos mee konden bij het eerste na de doorstroom van jong Ajax.

17 april 2019 om 20:41

Klopt inderdaad dat ze met de huidige bankrekening wel een gokje kunnen wagen. Hoop alleen niet dat het uitmondt in Chelsea beleid, lekker allemaal van die jongens kopen en dan maar kijken hoeveel er doorbreken. Dat zou toch wel problematisch worden voor het niveau van de ED

17 april 2019 om 20:45

Denk dat altijd al zo geweest is, alleen bij Ajax krijgt de jeugd eerder de kans om zich te bewijzen..

17 april 2019 om 21:08

Gaat niet gebeuren, de basis van dit succes is de filosofie van Cruijff, oftewel: Zoveel mogelijk eigen jeugd, alleen kopen wanneer nodig. Aangezien de kans groot is dat de Ligt weggaat (en er naast Magallan sowieso nog verdediger zou komen) is dit gewoon in lijn met de filosofie van Cruijff.

Ik heb vertrouwen in Overmars. Als hij denkt dat Pierie bij Ajax pas, geloof ik dit ook.

ik snap deze aankoop niet helemaal. je hebt ook nog Veltman en Magallan die naast Blind kunnen spelen en die waarschijnlijk niet minder zijn als Pierie. waar blijft die lange, fysiek sterke verdediger die straks naast Blind kan spelen om De Ligt te vervangen? Wober voldeed aan dat profiel maar die is al verkocht. Schuurs ook maar die lijkt amper een kans te krijgen in Ajax 1

17 april 2019 om 20:16

Blind gaat de Jong op het middenveld vervangen. Magallan zal zijn plaats innemen. Pierie zal vermoedelijk gehaald worden als back up voor de Lb en LCV positie. Veltman en Schuurs gaan vechten voor de RCV positie, hoewel een aankoop, misschien Alvarez, ook nog zou kunnen. Schuurs heeft nog niet zoveel wedstrijden in Jong Ajax als de Jong of van de Beek, dus amper een kans is wel erg voorbarig.

17 april 2019 om 20:30

Waarom willen mensen zo graag dat Blind op het middenveld komt te spelen? Ik zou voor volgend jaar iig een van de mannen centraal achterin constant houden. Met Schone, van de Beek en een derde speler als Martin heb je een sterken middenveld en een sterkere verdediging.

17 april 2019 om 21:09

Blind is positioneel zo ijzersterk speelt daarnaast vrijwel alles naar voren. Imo twee vereisten in het spel dat Ajax wil spelen.

17 april 2019 om 20:18

Hoewe doorstroming vanuit de jeugd het handelsmerk van Ajax is herft Ancelotti wel een punt. Als Ajax zo goed in Europa wil blijven presteren heb je voorlopig niets aan een Pierie. Daar zou dus een kwaliteitsinjectie moeten komen die voorkomt dat schuurs en pierie de komende jaren doorstromen naar een basisplaats.

17 april 2019 om 20:35

Veltman was vorig seizoen al een transfer gegund voordat hij geblesseerd raakte. Daarnaast kan Kik ook een jaar aan het niveau verschil wennen

17 april 2019 om 21:10

Gaan nog wel klappers komen, zien het op 31 augustus wie Overmars uit zijn overhemd heeft getoverd.

18 april 2019 om 09:30

Onana
Veltman - Schuurs - Blind - Tagliafico
Schone - v.d. Beek - Sinkgraven
Odengaard - Tadic - Neres

Dit zou mijn opstelling zijn als ik het mocht bepalen. Er van uitgaand dat Neres en Tagliafico nog 1 seizoen blijven. Anders moet er voor henook een vervanger worden gehaald.

Welkom! Ik ben zeer benieuwd naar zijn verdere ontwikkeling. Hij heeft dan ook al meer dan 60 wedstrijden in de Eredivisie gespeeld en dat op zijn leeftijd.. Een goede links benige verdediger is voor mij altijd welkom. Vier miljoen is een bedrag dat voor Ajax “makkelijk” te betalen is tegenwoordig en ik vind het voor een talent in de huidige markt dan ook een prima bedrag. Spreekt de Nederlandse taal, kent de competitie, prima aanwinst.

‘Miljoenen!’ Spraakmakend hoor VZ! Technisch niet onjuist, maar dit is toch een schijntje? PSV legde voor Dumfries de helft meer neer!

17 april 2019 om 20:02

kan zijn dat ik me vergis maar Dumfries was toch 5 miljoen en geen 8 miljoen? Pierie kost volgens dit verhaal 4 miljoen

17 april 2019 om 20:07

De helft meer zou 6miljoen zijn, maar ik weet niet hoeveel Dumfries kostte

17 april 2019 om 22:24

Zes miljoen. De helft van 4 miljoen is twee. Dus de helft meer is dus zes miljoen.

17 april 2019 om 20:03

Daarnaast is Ajax nu zo godsgruwelijk rijk dat het ze niet zoveel uit zou maken. Als hij flopt missen ze die 4m niet. Zeker niet met wat er dit jaar al binnen is gekomen aan inkomsten en nog binnen gaat komen. Nederlandse jongen, toch wel een talent en dat voor 4m. Kan erger.

17 april 2019 om 20:18

Als ze hem konden kopen voor 2 miljoen hadden ze dat liever gedaan, je moet nog altijd op je geld letten ook al komt er veel binnen.

Alle kleine clubs vragen nu gewoon veel meer (omdat 1. Ajax nu veel geld heeft 2. de markt ook veranderd is).

17 april 2019 om 22:29

Dit is vooral arrogante supporterspraat. Je mag blij zijn dat Overmars niet zo denkt. Dat het geld nu tegen de plinten klotst in Amsterdam wil niet zeggen dat ze het voor de kat zijn vagien maar koning te rijk overal tegen aan smijten.

Overigens begrijp ik de keuzes voor Pierie en vooral Scherpen niet helemaal. Beide hebben zichtbaar gebreken die zeker of zeer waarschijnlijk structureel blijven. Tel daar bovenop dat spelers uit de subtop of lager doorgaans niets aan je niveau toevoegen - zie Feyenoord - dus waarom Ajax ineens oog heeft voor Eredivisiespelers...

17 april 2019 om 22:38

@medellin: daar zou ik als Ajax en PSV dus niet meer meegaan. Alleen van AZ kan ik al niemand bedenken die een club uit de top 3 werkelijk veel meerwaarde heeft gebracht en ook de voorbeelden van spelers van clubs daaronder zijn schaars. Van Ajax en PSV vind ik het goed dat men meer aan meer uitgaat van de combinatie van eigen jeugd en gerichte aankopen van buitenaf. Daarmee gaan ze mooi voorbij aan de volstrekt belachelijke retoriek van subtopclubs. Kijk ik bijvoorbeeld naar de toegevoegde waardes van Sam Lammers en Ritsu Doan bij respectievelijk SC Heerenveen en FC Groningen dan schat ik die in op gelijk of zelfs in het voordeel van Lammers. Groningen zou Doan niet van de hand doen voor minder dan 10 miljoen, terwijl ze dat bedrag - al zouden ze er de middelen voor hebben - nooit voor Lammers zouden neertellen.

17 april 2019 om 20:15

Ik las over de CL al ‘miljardenbal’ dus Vz is in vorm als het gaat om opkloppen.

17 april 2019 om 20:24

Totale prijzenpot was 2,04 miljard euro. Wederom dus technisch gezien niet incorrect

17 april 2019 om 20:38

Nee tuurlijk, daar heb jij weer een punt. Maar ‘miljardenbal’...

17 april 2019 om 21:12

Als je daarbij ook de waardes van de clubs bij elkaar optelt, kom je op miljarden uit. Ligt er maar net aan hoe je de term 'miljardenbal' interpreteert.

Leuk spelertje voor op de bank als reserve. En misschien ontwikkeld het zich nog flink maar voor de basis komt die vooralsnog zwaar te kort.
Ik verwacht nog wel een grote aankoop die het vertrek van de Ligt moet opvangen. Of zal Magallan naast Blind in het centrum worden gezet ? Hij werd wel als grote aankoop binnen gehaald dus het zou zo maar kunnen.

Ajax timmert aan de toekomst. Het huidige Ajax speelt briljant goed maar daar achter zit het nodige aan te komen en daarbij zat nog geen linksbenige centrale verdediger. Naar mijn inziens een logische aankoop. Juist met het opleiden van talent moet Ajax het verschil maken. Daarbij is het uit balanceren van de selectie alleen een middel om het talent door te ontwikkelen.

Ajax is officieel doorgedrongen tot de top 20 van Europa in de puntenlijst van de Uefa. De kunst is nu om in de top 20 van Europa te blijven. Ben benieuwd hoe Marc en Edwin de huidige situatie gaan benutten en hoe Ajax zich op de iets langere termijn gaat ontwikkelen.

Voor de meeste clubs uit de eredivisie is 4 miljoen waarmee een basisspeler gekocht wordt, Ajax trekt hem aan voor de langere termijn.

Veelbelovend talent. Goeie aankoop. Wat een stap omhoog voor die jongen. Van een midenmotor van de Eredivisie, naar een halve finale CL club. Zal wel mee hebben zitten juichen gisteren.

Voor Ajax natuurlijk een relatief goedkoop gokje, maar ik hoop wel vooral gehaald voor de toekomst. Maar dat zal ongetwijfeld zo zijn.

Kan zich rustig ontwikkelen en hier en daar wat minuten meepakken als backup van Blind of Tagliafico. Zijn beide ook niet de langste dus snap niet zo goed waarom mensen over zijn lengte beginnen.

Ik vind deze voetballer persoonlijk vrij matig qua verdedigende skills. Aan de bal is het oke maar niet meer dan oke. Ik ga er toch wel vanuit dat Ajax van het huidige niveau ook niet helemaal overtuigd is mar op een of andere manier potentie zien. Het feit dat ik dat niet zie heeft natuurlijk geen waarde aangezien ik gewoon een willekeurige burgertje ben maar ik hoop dat Ajax hier gelijk in krijgt net als die Magallan.

Duidelijk nog niet goed genoeg. Maar voor 4 miljoen is een Nederlands talent met een nuchtere mentaliteit en Eredivisie ervaring een relatief goedkope en veilige keuze voor de toekomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren