Barcelona loopt blauwtje bij revelatie: ‘Hij heeft geen interesse’

Donderdag, 11 april 2019 om

Luka Jovic bereidt zich met Eintracht Frankfurt voor op de Europa League-wedstrijd tegen zijn oude club Benfica van donderdagavond, maar zijn toekomst houdt de gemoederen ook bezig. De revelatie van Eintracht wordt de afgelopen weken voortdurend in verband gebracht met Barcelona. Volgens zijn vader Milan heeft de Spaanse grootmacht inderdaad interesse, maar die lijkt niet wederzijds.

"Barcelona heeft inderdaad navraag gedaan naar Luka, maar hij heeft er geen interesse in", stelt Jovic senior in gesprek met BILD. "Hij weet niet of hij daar aan spelen zou toekomen. Hij wil zich met Eintracht kwalificeren voor de Champions League en bij die club blijven." De vader van Jovic lijkt daarmee de berichtgeving van Mundo Deportivo te bevestigen: de krant meldde dinsdag dat Jovic geen tweede viool wil spelen achter Luis Suárez. Volgens Milan heeft zijn zoon andere prioriteiten.

"Een paar dagen geleden zei hij nog tegen me: 'Pap, het geld interesseert me niet. Ik wil gewoon voetballen.' Hij wil de Champions League in", benadrukt de vader van Jovic. Eintracht staat momenteel op de vierde plek in de Bundesliga en die positie zou recht geven op deelname aan de groepsfase van het miljardenbal. Milan sluit een transfer van zijn zoon niet volledig uit. "Hij wil zijn goede relatie met de club niet op het spel zetten. Als de club aangeeft dat ze geld aan hem moeten verdienen, dan wil hij daar ook niet tegenin gaan."

Jovic staat feitelijk nog onder contract bij Benfica, de club die Eintracht donderdagavond treft in de kwartfinale van de Europa League. In een eerder stadium liet de club uit de Bundesliga al weten gebruik te zullen maken van de optie tot koop, die volgens directeur Fredi Bobic minder dan zeven miljoen euro bedraagt. Barcelona zou vanwege de uitstekende prestaties van Jovic bereid zijn om vijftig miljoen euro voor hem uit te trekken, terwijl Eintracht zou inzetten op een bedrag van 65 à 70 miljoen euro.

De 21-jarige Serviër kwam in 38 officiële wedstrijden tot 24 doelpunten en 7 assists. Van zijn 22 treffers maakte hij er 7 in de Europa League, waarvan één in de meest recente wedstrijd op bezoek bij Internazionale (0-1 zege) in de achtste finale. Bij die wedstrijd waren Ramón Planes en Éric Abidal namens Barcelona aanwezig. Overigens werd ook Real Madrid onlangs nog met de jonge aanvaller in verband gebracht.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door millonario)

Dan staat deze jongen erg sterk in zijn schoenen. Barcelona afwijzen in niet niets, maar wel echt mooi dat hij speeltijd verkiest!

11 april 2019 om 12:33

Ligt misschien aan mij hoor, maar ik vind dit niet meer dan logisch. Waarom zou die naar Barcelona willen, waar die moet vechten met Suarez, Messi en mogelijk zelfs nog mannen als Dembele/coutinho/malcolm? De man heeft heel Europa achter hem aanzitten en Barcelona zou sportieve zelfmoord zijn.

Genoeg andere clubs waar die hetzelfde kan bereiken en wel gewoon nagenoeg zeker zal zijn van een basisplek.

11 april 2019 om 13:10

Dat wordt Bayern...mark my words.. Oude aanval die wel wat opfrissing kan gebruiken. Bewezen in Bundesliga. 1 1 is vaak 2 in de voetbalwereld.

11 april 2019 om 13:28

Nou, de doelstelling van Barcelona is het aantrekken van een speler die in het eerste seizoen stand-in van Luis Suárez kan zijn en hem op langere termijn op kan volgen. Dan lijkt het me logisch dat je dan bij spelers als Luka Jovic of Nicolás Pépé uitkomt. De vraag is alleen of zo'n speler zich voldoende kan ontwikkelen om volgend seizoen van absolute wereldklasse te zijn. In principe is zijn enige concurrent Luis Suárez, de andere spelers die je noemt worden op de vleugels geposteerd. Dus het aantal speelminuten hoeft niet direct marginaal te zijn.

Maar bij welke topclub wordt Luka Jovic op dit moment dan wel meteen basisspeler? Bij Bayern München moet hij concurreren met Robert Lewandowski, bij Liverpool met Roberto Firmino, bij Chelsea met Gonzalo Higuaín, bij Juventus met Cristiano Ronaldo... Zo kan ik wel even doorgaan. Je zou hooguit Borussia Dortmund kunnen noemen als (sub)topclub waar hij direct een basisspeler wordt. Het gaat om perspectief en dat is er wel degelijk bij Barcelona. De vraag is alleen of hij bereid is om te wachten en of hij zich dusdanig kan ontwikkelen met minder speelminuten.

11 april 2019 om 14:54

Op dit moment durft geen enkele beschikbare nummer 9 de strijd aan te gaan met Suarez. Dat zegt ook genoeg.

11 april 2019 om 16:00

Higuain heb je in 3 minuten uit de basis gespeeld in de vorm waar hij nu verkeerd..

11 april 2019 om 13:43

Zeker! En ik lees net, in de wandelgangen a la, dat hij Bayern ook lijkt af te wijzen. Erg knap als hij met interesse van dit soort clubs zou blijven

Auch. Dit zag ik niet aankomen. Soms denk je echt ‘wie wil er nou niet voor Barcelona uitkomen’. Dit zou toch de ideale opvolger zijn van Suarez. Denk dat hij na de zomer ook aardig wat minuten zou kunnen maken en zich opwerken tot een volwaardig basisspeler.

11 april 2019 om 12:47

Maar die jongen heeft geen zin zijn eerste jaar bankzitter te zijn en wellicht zoals Alcacer te eindigen. Zou niet de eerste keer zijn dat een topclub een jonge speler op de bank houdt en die later elders alles aan gort schiet.

Jammer als dat echt waar is, geloof het zelf niet zo. Als er een contract voor je klaar ligt en mensen van de club komen zelf naar je toe ben je gewoon weg. Als Barca of Real komen en echt willen, ben je weg. Maar goed, als hij echt niet wil is dat zijn volste recht. Die trein komt geen tweede keer.

11 april 2019 om 14:49

Als hij zo blijft doorgaan bij Eintracht en veel doelpunten blijft maken, ook in de CL dan zie ik Barca over 1 of 2 seizoenen wel terug komen als Suarez ermee kapt of niet goed genoeg meer is. Dit is toch wel echt een hele talentvolle speler die ik heel goed bij Barca zie passen!

11 april 2019 om 18:56

Ja, maar ik denk niet dat Barca twee jaar nog gaat wachten tot Jovic beslist om te komen. Die zullen dan weer naar iemand anders kijken nu, aangezien hij niet de enige zal zijn op hun verlanglijstje.

Wat moet Benfica spijt hebben,dat ze hem voor zo weinig moeten verkopen...

Damn, een club als Barca afwijzen omdat je altijd wilt spelen en met Eintracht de CL in wilt vind ik toch wel een knappe beslissing. Je wijst een club van dat formaat ook niet zomaar af, ook al weet je dat je minder zal spelen. Dit soort clubs komen vaak 'once in a lifetime' voorbij. Als er zon club voor mij zou komen zou ik het wel weten Toch wel respect mocht het waar zijn.

11 april 2019 om 12:18

@koeral

als hij goed genoeg is komt hij uiteindelijk toch wel bij een Europese topclub terecht. misschien acht hij dit nog niet het juiste moment

11 april 2019 om 12:25

Ja zeker weten dat is ook zo, maar het lijkt mij als speler heel lastig om een club als Barca af te wijzen. Stel hij raakt langdurig geblesseerd en komt nooit meer op niveau, dan ga je wel spijt krijgen denk ik. En misschien gaat hij wel steeds slechter spelen. Dat zijn wel allemaal 'als' redenaties waar niemand wat aan heeft, maar ik denk dat de meeste spelers deze kans zullen pakken.

11 april 2019 om 13:20

Zoals Affelay? Die raakte ook zwaar geblesseerd. Maakt dan weinig uit of je dan bij Barcelona zit of niet. Oké het staat leuk op je cv en daarna kom je altijd wel weer ergens terecht.

We kunnen dit alleen maar goedkeuren omdat Jovic voor het sportieve kiest. De sterren staan gewoon nog niet helemaal recht; om het maar zo te zeggen.

Bayern, Liverpool en Man City zijn ook mogelijke kanshebbers en daar ben je echt niet veel slechter af als bij Barca. Juventus zou hem ook kunnen halen als vervanger van Ronaldo/mandzukic.

11 april 2019 om 13:24

Ik bedoel dat als Jovic bijvoorbeeld begin volgend seizoen zwaar geblesseerd zou raken, hij wellicht nooit meer een dergelijke aanbieding krijgt. Dus als hij deze kans laat schieten, komt de club misschien geen tweede keer meer. Het lijkt me als voetballer heel moeilijk om een club als Barca dan af te wijzen.

'pap, het geld interesseert me niet. Ik wil gewoon voetballen.'

Die speelt over 4 jaar in China

11 april 2019 om 12:20

Of hij heeft het financieel al goed genoeg, wetende dat als Eintracht hem overneemt hij ook een meer dan prima salaris heeft de aankomende jaren.

We gaan het meemaken

Ik denk dat het een kwestie wordt of Eintracht de Champions League haalt. Halen ze die wel dan hebben ze financieel meer zekerheid en zullen ze hem zeker willen behouden voor de Cl. Voor Jovic bovendien een club waarbij hij in de basis CL speelt.

Mocht het misgaan en Frankfurt haalt geen CL dan acht ik de kans wel wat hoger in dat hij vertrekt.

Kom naar Atletico, hier ga me wel spelen. Lemar - Koke - Griezmann met daarvoor Jovic is wel echt dodelijk.

11 april 2019 om 13:21

Zo aanvallend gaat Simeone echt nooit spelen.
Jovic zou dan samen met Griezmann in de spits spelen denk ik. 4 mans middenveld met het oog op controle en duelkracht.

Dan maakt Real meer kans voor hem. Benzema speel je wel uit de ploeg. Jovic én Hazard erbij, zou al niet slecht zijn voor hen als eerste stappen in operatie vernieuwing

11 april 2019 om 13:18

De spitsen die Benzema uit de basis zouden kunnen spelen bij Real, zijn op één hand te tellen. En daar hoort Jovic, die net 1 seizoen uitstekend presteert, niet bij..

Mooi. Een echte liefhebber die gewoon wilt voetballen. Heeft bij Eintracht zijn kans gekregen en lijkt dat te willen terugbetalen. Als hij zijn lijn doortrekt dan komt er nog wel een nieuwe kans bij een grote club.

Verstandige opmerkingen van een speler waarvan ik dat, afgaande op zijn verhalen over zijn periode bij Benfica en 'shady' transfer naar Portugal via Cyprus, eerlijk gezegd niet verwachtte. Zijn voetbalkwaliteiten staan wat mij betreft buiten kijf, maar als je hoort dat hij zich pas echt als een professional is gaan gedragen toen hij onder Niko Kovac bij Eintracht Frankfurt speelde lijkt het me niet meer dan logisch dat je daar wat vraagtekens bij plaatst.

Overigens is dit precies waarom Barcelona in mijn ogen beter af is om aankomende zomer (of de volgende zomer) de portemonnee te trekken voor een aanvaller van absolute wereldklasse á la Kylian Mbappé of Leroy Sané. De daadwerkelijk talentvolle en verstandige aanvallers zullen altijd speelminuten bij een subtopper prefereren boven een plaats achter Luis Suárez bij Barcelona. En mocht een speler als Luka Jovic dan wel bereid zijn om te wachten op zijn kans, dan moet je ook maar afwachten hoe hij zich gaat ontwikkelen met minder speelminuten.

11 april 2019 om 13:33

Wat moeten we nou met Sane? Barca heeft genoeg vleugelspelers. Malcom verdient ook speelminuten. Ik zie juist dat barca gewoon een spits haalt. Zag deze Jovic perfecte kandidaat en anders misschien bij Jesus proberen

11 april 2019 om 13:39

In mijn ogen moeten we verder vooruit kijken. We willen toch dat Lionel Messi nog zo lang mogelijk een centrale rol kan spelen in het elftal? Dan moeten we een rol voor hem vinden waarin hij zo min mogelijk afstand af hoeft te leggen; als valse spits net zoals onder Guardiola. Dan hoef je niet zozeer een centrumspits aan te trekken, maar misschien wel een aanvaller die ook vanaf de vleugels voor doelpunten kan zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een voorhoede met Dembélé-Messi-Mbappé. Gabriel Jesus zou inderdaad een geschikte kandidaat zijn, dan speel je met Dembélé-Messi-Gabriel Jesus. Klinkt ook goed!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4903 fans
Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Nikola Milenkovic heeft over belangstelling niets te klagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren