‘Ze kunnen tegen Ajax weleens op snelheid verslagen worden’

Woensdag, 10 april 2019 om

Ajax staat voor een loodzware dubbele ontmoeting met Juventus in de kwartfinale van de Champions League. De Italiaanse grootmacht behoort dit seizoen tot de topfavorieten voor het winnen van het miljardenbal en David Endt heeft er dan ook moeite mee om zwakke plekken te ontdekken in de selectie van trainer Massimiliano Allegri.

De voormalig teammanager van Ajax noemt Juventus een ‘robuust blok met veel kwaliteit’. Zwakke punten lijkt Juventus volgens Endt nauwelijks te hebben, “Voorin en op het middenveld is Juventus top. Als het er dan toch één is, dan de verdediging. Dat is bijna een contradictie, want Italië wordt vaak vereenzelvigd met verdedigen, maar zonder Chiellini is de belangrijkste verdediger er niet bij”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Giorgio Chiellini raakte afgelopen maandag geblesseerd aan zijn kuit en is achtergebleven in Turijn. Zijn afwezigheid is volgens Endt een grote aderlating voor Juventus. “Hij is sterk, gewiekst en slim. Staat altijd op de goede plek en doet zowel binnen als buiten het veld zijn zegje. Zonder hem verliest Juventus aan kracht. Ze kunnen tegen Ajax weleens op snelheid verslagen worden.”

Gianluigi Buffon verdedigde jarenlang het doel van la Vecchia Signora, maar na zijn vertrek naar Paris Saint-Germain heet de doelman van Juventus Wojciech Szczesny. “Die overgang verliep moeiteloos. Vorig jaar was hij er al en toen heeft hij veel gespeeld. Buffon is een mythe, maar wel een keeper die aan slijtage onderhevig is. Szczesny heeft minder uitstraling, maar keept uitstekend. Ik had tegen Ajax liever Buffon gezien.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door ajaxf1)

De verdediging is toch juist 1 van de sterke punten ondanks dat ze hun aanvoerder missen.

10 april 2019 om 09:23

Chiellini is gewoon de laatste die je daar wilt missen, Rugani is soms zoals Bambi on ice en mist veel strijd in zijn spel, dat word het zwakke punt.

Matchday guys.. werd wakker en eerste wat ik dacht was Ajax! Chiellini een aderlating ja... maar maak me geen illusies dat we nu wel even zomaar winnen. Wél heb ik er vertouwen in dat t kan! Tadic en Neres ongrijpbaar vanavond. Gaan dr voor!

10 april 2019 om 10:22

Zelfs met Chiellini in het team zag ik wel mogelijkheden tegen het centrum, met Tadic in de spits. Dit soort verdedigers hebben zoveel liever een spits als Dolberg of Huntelaar waar ze zich in vast kunnen bijten dan een speler die continu wegloopt uit die positie.

10 april 2019 om 13:04

Hey Siep,

Dat is ook zo. Tadic laat zicht constant terugzakken en is erg balvast. En sneller in de combi dan een KJH of Dolberg.
We gaan t zien man vanaaf..
Ben al aan t aftellen op werk!

Ik snap niet helemaal waar die adoratie voor Juventus ineens vandaan komt. Omdat ze zo nu en dan wat mooie spelers in de gelederen hebben? Het blijft een club met meer zwarte bladzijdes in de geschiedenis, dan welke andere club dan ook. Die nare, corrupte geur van bedrog heeft nogal wat schade toegebracht aan de magie en charme van de Serie A en daar is menig Italiaan het met mij eens. Ook nu zit het elftal eigenlijk vol met naaiers op het veld, waarbij het nog flink kan schelen dat Chiellini dit keer niet meedoet. Nee, ik mag hopen dat Ajax de sympathie en support van echte voetballiefhebbers gaat krijgen en dat verwacht ik eigenlijk ook.

10 april 2019 om 08:55

Tsja als je je verdiept in de club cultuur en de winnaarsmentaliteit van Juve dan begrijp je beter waarom mensen van de club houden. Ze hebben alles Europese prijzen gewonnen. De beste in Italië. Ze hebben de meeste spelers geleverd voor de wereldtitels van Italië. Tsja als mensen dan in het verleden blijven hangen. Doping (Ajax gebruikte ook in de jaren 70). Dan kan ik wel meer dingen aandragen. Bv de Duitsers. Zijn die nog steeds fout na zoveel jaar? Aan iedere club is wel iets fouts geweest. Bijv. Foute supporters etc. Blijf positief en leef in het heden. Forza Juve.

10 april 2019 om 09:03

Palombo: je komt alleen met doping. Maar ben je het grootste recente schandaal in de Italiaanse competitie vergeten? De hele omkopingsaffaire waardoor Juve twee titels in moest leveren en teruggezet werd naar de Serie B? Wat heel veel clubs en voetballiefhebbers de wenkbrauwen deed fronsen, want dat was een vrij milde straf in veler ogen. Aan Juve blijft voor mij ook nog altijd de geur van vals spelen hangen. Het ebt wat weg, naar het is er zeker nog steeds. En Duitsers als vb gebruiken? Daar is ook minstens een jaar of 40 tot 60 overheen gegaan bij de meeste mensen om het een beetje los te zien van de huidige generaties, als het al weg is (verder niet te vergelijken natuurlijk, maar dingen kosten tijd om te helen)

10 april 2019 om 09:05

De schoonheid van Juve vind ik dat ondanks ze terug werden gezet naar de serie B een aantal héle grote spelers de club trouw bleven. Natuurlijk zijn er zwarte bladzijdes, maar het team, het collectief maakt voor mij het verschil

10 april 2019 om 09:09

Formus Zoek die zaak op in het Italiaans en laat het vertalen, ik daag je uit, Juve werd zo zwaar gestraft ( vanwege Moggi die, lees, poging deed tot omkoping ) en als enige club teruggezet en titels ontnomen, er zijn toen enorm veel clubs, waaronder Inter en Milan, aan de dans ontsprongen met milde of zelfs geen straffen. Waarom heeft Juve de dag van vandaag een zaak van meer dan een half miljard lopen tegen de FIGC denk je? Jullie denken dat je alles weten van de club en wat er toen gebeurd is, maar de doorsnee Italianen die niet deluded zijn weten wel beter, Juve is toen buitensporig gestraft waar andere clubs, waaronder Inter en Moratti, een hand boven het hoofd werd gehouden. Zoek het op, of blijf onwetend, up to you.

10 april 2019 om 09:29

Alex, niet te erg op de teentjes getrapt zijn hoor 😉. Ik heb het hieronder ook uitgelegd in een hele lap tekst wat ik over Juve denk. In nette bewoordingen en met alle respect naar Juve fans. Lees maar ff als je wilt. Maar dat Inter niet gestraft is en Milan alleen een geldboete heeft gekregen (toch?), wil toch niet zeggen dat ik het Juve niet kwalijk hoef te nemen? Het gaat hier om Juve. Ik ben echter sowieso niet zo'n fan van Italiaanse clubs, de voetbalcultuur qua spelopvatting is niet zo mijn ding (alhoewel er uitzonderingen zijn), het veelvuldige theater op het veld vind ik niet thuishoren op het voetbalveld, er heerst een zweem van corruptie om veel clubs, veel clubs hebben/hadden ontzettend narcistische voorzitters etc. Over racisme en fascistische trekjes bij bepaalde supportersverenigingen nog te zwijgen. Het is gewoon niet mijn competitie. Maar nu kwam Juve ter sprake, omdat het een topic is over Juve. Dus voel je niet aangevallen Alex. Het is gewoon een mening gebaseerd op dingen uit het verleden die ik actief heb meegemaakt. En er kunnen ook veel voorbeelden zijn van andere clubs, competities en landen waar dingen fout zijn, vind ik ook, maar het ging nu over Juve (en Italie).

10 april 2019 om 09:39

Helemaal eens Formus, hoop dat Ajax die Italianen het flink moeilijk gaat maken en heb het ook totaal niet op die competitie en de vele aandachtsgeile theaterspelers in veel Italiaanse teams.

Corruptie en valsspelen vind ik dan wel weer kunnen, maar dat komt omdat ik voor Fc Twente ben.

10 april 2019 om 09:45

Dank je formus, ik sluit mij compleet bij je aan mbt je mening over Italiaanse clubs. Van racisme tot corruptie ze doen alles om te winnen.

10 april 2019 om 09:46

Haha, heerlijke zelfspot Twenteov. Love it.

10 april 2019 om 11:59

Ik dacht dat Milan toen het nieuwe seizoen met -9 of -12 punten moest beginnen? Ok, niet zo erg als wat Juve overkwam natuurlijk maar ze werden ook serieus gestraft.

10 april 2019 om 15:40

Twenteov

Zelfspot, +1.

Zo zwaar zijn jullie niet gestraft, jullie zijn al bijna weer terug

10 april 2019 om 09:06

Fc Word je niet moe van jezelf? Misschien moet je Google eens raadplagen en wat opzoeken over corrupte clubs, je zal nog schrikken van de namen die daar passeren, maar hier op VZ heerst een algehele teneur dat enkel Juve corrupt geweest is gedurende bepaalde periodes. Jullie zijn compleet maar dan ook compleet deluded wat Juve betreft, jarenlang werd onze club hier bewonderd voor hun knappe beleid waardoor ze weer naar de top zijn gegaan en nu lees je hier van niemand ook maar één positief commentaar meer over Juventus. Ajax, Milan, Juve, Real, Barcelona, Benfica, Porto, PSG, Marseille, etc etc etc, allemaal clubs met lange verledens vol corruptie en schandalen, maar nee, voor jullie is er maar één corrupte bende en dat is Juve, triestaards.

10 april 2019 om 13:13

Ja ik heb hem nog nooit in een topic van Juve dit zien zeggen, dus het is eerder wat provoceren.

10 april 2019 om 09:06

Jij hoeft dat dan ook helemaal niet de snappen beste Exclusief. Iedereen heeft een eigen beeld en visie over ploegen en spelers. Daarnaast als je het neutraal bekijk kan je ook veel positieve punten bekijken zoals:

- Eerste ploeg met een eigen stadion dat gemiddeld over een seizoen +95 procent bezet is
- Omzet die jaar na jaar blijft groeien
- Club die ook andere projecten op poten heeft gezet wat goed is voor de economie en werkloosheid
- Club die op enkele grote bedragen na sinds 2010 niet eens monsterbedragen uitgeeft. En als deze werden uitgegeven waren ze gegrond en financieel haalbaar
- Club die hun schuld zelf aan het aflossen is zonder Arabieren, Chinezen, Russen of wat dan ook.
- Club die de laatste jaren prachtige voetballers in hun geleden heeft / heeft gehad
- Club die ondanks dat de tegenstand minder is toch maar ff 8x na elkaar kampioen wordt en twee a drie keer de halve finale haalt in de cl, minstens.

10 april 2019 om 09:16

Mensen mensen, Juve doet het fantastisch allemaal, maar de geur uit het verleden blijft bij veel voetballiefhebbers hangen. Dat kan toch? Ik heb er zelf ook last van merk ik. Zoals al eerder gezegd, het ebt weg, maar het is er zeker nog wel. Naar mij toe heeft het geen zin om met argumenten te komen hoe mooi Juve is, want het is een gevoel dat is ontstaan uit het verleden. Ik heb een ontzettend rechtvaardigheidsgevoel (beroepsdeformatie 😉), dus veroordeel ik Juve voor wat ze gedaan hebben. Maar nogmaals, het ebt weg. Gelukkig maar. En voor alle mensen die Juve een warm hart toedragen heb ik ook begrip, want ik weet dat mensen een ander gevoel voor rechtvaardigheid hebben of het misschien niet hebben meegemaakt of het een andere plek hebben gegeven. Juve is namelijk wel een mooie club, met een mooi shirt, een mooie traditie e.d.. Dus dat begrijp ik ook. En je (voetbal)hart bewandelt onberekenbare wegen. Heerlijk toch juist?! Aan de Juve fans, veel succes vanavond, ik hoop dat we het jullie zo moeilijk mogelijk kunnen maken. Moge het een fantastische, faire wedstrijd worden met een mooi resultaat (Die voor jullie weer anders is dan voor mij 😉).

10 april 2019 om 09:57

Formus
Ik was mn kleren met dash en men eigen met axe dus ik bespeur helemaal geen geuren En als de geur toch blijf hangen bij voetballiefhebbers dan blijft die ook hangen bij een Ajax uit de jaren zeventig waar een geurtje aan zat, het Ac Milan van de jaren tachtig dat werd teruggezet naar de Serie B en zo zullen er nog ploegen zijn die geurtjes hebben. Met dat omkoopschandaal in Italië waren ook trouwens andere grote ploegen betrokken waaronder Milan, Inter, Fiorentina & Lazio. Processen etc zijn nog steeds lopenden, wat ook al iets wilt zeggen.

En ik verwacht vanavond ook dat Juventus het zeer moeilijk gaat hebben in Amsterdam. Zou mij ook niet verbazen mochten ze nu Chiello er niet bij is minstens 1 tegendoelpunt slikken. Maar bon, succes en dat de beste over twee wedstrijd mag doorgaan naar de volgende ronde en finale (als Ajax Juve elimineert mogen zij daar van mij staan ipv Spurs of City).

10 april 2019 om 10:16

Sa2Juve, over die andere ploegen gaf ik dat ook aan, maar in dit topic gaat het over Juve, daarom dit relaas. En ik heb ergens ook specifiek gezegd dat het gaat om misstanden die ik bewust heb meegemaakt. Dus Ajax jaren 70 en Milan jaren 80 zijn voor mij te ver van mijn bed. En nogmaals, ieder zijn eigen voetbalhart hè, met alle respect. Die van mij is ontstaan omdat mijn eerste wedstrijd waar ik naar toe ging VVV-Ajax was met mijn opa. Mijn opa voor VVV, ik raakte verknocht aan Ajax. Had zomaar anders kunnen zijn, als het bijvoorbeeld Groningen-Feyenoord was geweest bij wijze van spreken (Wat ik me nu never nooit meer kan voorstellen natuurlijk 😉). Veel kijkplezier vanavond en succes

10 april 2019 om 13:47

@formus
"naar mij toe heeft het geen zin om met argumenten te komen hoe mooi Juve is, want het is een gevoel dat is ontstaan uit het verleden"

Het lijkt wel of je in de discussie gesleurd wordt, maar daar kies je hier toch zelf voor?

Voor anderen hoeft Juve niet louter omschreven te worden als club van 'zwarte bladzijdes', 'nare, corrupte geur', 'bedrog', 'schade toegebracht aan de magie en ccharme van de Serie A', 'elftal vol naaiers', 'ik mag hopen dat de sympathie van -echte- voetballiefhebbers'.

Dan kun je er moeilijk verstelt van staan dat er Juve aanhangers met wat positievere beelden reageren, om dat ook enigszins in perspectief te zetten toch?

10 april 2019 om 14:41

Mozias, sorry, misschien niet helemaal duidelijk, maar ik bedoelde dat het geen zin heeft om mij te proberen te overtuigen omdat het een gevoel is. Ik wilde ook niemand overtuigen, alleen even wat uitleggen. Ik respecteer echter ook de Juve fan en geef ook heel duidelijk aan dat ik snap dat iemand het kan zijn én de redenen waarom ik het niet kan zijn. En dat dat gevoel door de nare historie hopelijk weg ebt. Juist omdat ik er, door alles wat er gebeurd is, zo naar kijk. En dat gevoel kan bij mij alleen veranderen door tijd, weet ik uit ervaring. Tijd heelt. Oh, als laatste: nogmaals, ik probeerde ook niemand te overtuigen. Ik probeerde alleen mijn mening en gevoel te beargumenteren. Een supportershart is toch never nooit te overtuigen 😉

10 april 2019 om 09:22

hahaha heerlijk deze troll! Ja de echte voetballiefhebbers zijn voor Ajax inderdaad. Je hebt helemaal gelijk man. Ik heb een hekel aan voetbal, daarom ben ik voor Juve

Ben ook hoeveel mensen deze reactie als 'arrogant' bestempelen. Maar zo werkt dat natuurlijk weer niet...

10 april 2019 om 09:25

Dan kan je beter Inter of PSV supporten, dan heb je pas echt een hekel aan je leven.

10 april 2019 om 09:27

Als PSV'er hou ik wel van het leven hoor

10 april 2019 om 09:35

Groot gelijk. Gekkigheid natuurlijk. Brabanders zijn over het algemeen toch wel echte levensgenieters.

10 april 2019 om 09:46

Ben geen brabander maar begrijp wat je bedoelt

10 april 2019 om 11:31

Ow dus over 10 jaar mag je hierover niet meer praten neem ik aan. Bovendien is juve keihard gestraft door naar de serie b teruggezet te worden en twee titels van ze af te pakken. Dit is niet gebeurd bij andere clubs die ook gefraudeerd hebben. Bijna elke club heeft gefraudeerd (oa ajax in de jaren 70). Hiermee wil ik niks goedpraten, want dat blijft fout. Maar juventus is als geen andere club gestraft. En over dat schade aan de magie en charme van de serie a gesproken, zonder juventus had de serie a nu nooit 4 directe kwalificatie plekken voor de ucl gehad. Juventus is de laatste 8 jaar de enige italiaanse club die de serie A in de top 3 competities houdt en die europees concurreert. Dus elke club heeft zwarte bladzijdes. Juventus heeft veel gedaan voor Italiaanse voetbal.

10 april 2019 om 13:14

Jij mag over een zwarte bladzijde spreken. En in het verleden blijven maar juvé en de fans kijken naar voor. Ze hebben structureel een zeer goede ploeg compact en stabiel. Qua spel is het niet Barça maar als je kijkt hoe ze in het algemeen op Europees vlak presteren is het vrij positief. De adoratie van Juventus is al langer dan vandaag. En dat is niet een schandaal of schandalen dat het ik vraag gaan stellen! Het bestuur is veranderd de ploeg enz. Dit is een juvé dat hard aan zijn imago heeft gewerkt. Ze spelen niet als gekken volop op de aanval maar meer op een blok. Wat soms saai kan oogsten maar ze boeken resultaat in Italië en in de champions ligue net niet. Hopelijk met cr7 is dat een supplement voor eindelijk een winst in cl1

Het zal een verschrikkelijk lastige wedstrijd worden, maar ze hebben dit seizoen al vaker laten zien dat niets onmogelijk is. Met het publiek erachter en met de huidige vorm heeft Ajax altijd een kans (hoe klein die misschien ook is over een tweeluik).

Ag, omdat 1 klasse verdediger niet mee doet zijn ze zogenaamd wel kwetsbaar? Kijk eens naar de bank van Juve en wat er allemaal op het veld rond loopt. Ik zie de excuses van derden alweer verschijnen mocht Ajax vanavond in staat zijn om opnieuw te stunten. Nee, dit Juve is in mijn ogen echt een kanshebber op het winnen van de CL dit jaar, deze ploeg is zo geslepen en als team bijna niet te kloppen. En dan heb je ook nog eens Ronaldo..

Heb er veel zin in vanavond, hopelijk wordt het weer een spektakel!

10 april 2019 om 09:38

Juve is zeker een kanshebber. Maar als de beste verdediger ontbreekt, wordt het een ander verhaal. Ik mis liever Ronaldo dan Chiellini. Het wordt voor het middenveld zaak om de strijd tegen De Jong, Schöne en VD Beek te winnen. Zo wordt de verdediging minder belast. Gelukkig hebben Pjanic en Matuidi rust gehad afgelopen weekend en kunnen ze makkelijker de strijd aan.

Ik ben er iig niet helemaal gerust op kan ik je vertellen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1056 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Juventus3611
3.Lazio3321
4.Cagliari2912
5.AS Roma2911
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. BonucciVerdediger152
J. CuadradoMiddenvelder140
M. PjanićMiddenvelder143
F. BernardeschiAanvaller130
P. DybalaAanvaller134
G. HiguaínAanvaller134
Han Kwang-SongAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

319 fans
Keeper, 41 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 5 0 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 0 0 0
2017/2018 Juventus 21 0 1 0
2016/2017 Juventus 33 0 0 0
2015/2016 Juventus 35 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Juventus begint met drie nieuwe namen en De Ligt aan topwedstrijd in Serie A

Juventus begint zaterdagavond met Matthijs de Ligt aan de topwedstrijd in de Serie A tegen Lazio. De international van het Nederlands elftal vormt in het Stadio Olimpico het hart van de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren