Ronaldo stapt op het vliegtuig; Chiellini en Emre Can ontbreken

Dinsdag, 9 april 2019 om 12:32Dominic Mostert • Laatste update: 12:44

Cristiano Ronaldo reist met Juventus mee naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Ajax. De aanvaller is fit genoeg om mee te doen in de Johan Cruijff ArenA, maar dat geldt niet voor Giorgio Chiellini. De aanvoerder liep maandag een kuitblessure op tijdens de training en is er niet bij. Emre Can, Martin Cácares en Andrea Barzagli ontbreken eveneens.

Over de inzetbaarheid van Ronaldo was de afgelopen weken veel te doen. De Portugees raakte tijdens de interlandperiode geblesseerd aan zijn hamstring tegen Servië, maar na afloop wist hij het al zeker: hij zou hoe dan ook op tijd fit zijn voor de dubbele ontmoeting met de ploeg van Erik ten Hag. Ronaldo heeft zijn doel gehaald en stapt dinsdagmiddag op het vliegtuig. Ook Douglas Costa, achter wiens naam een vraagteken stond, is op tijd fit.

Het gemis Chiellini is echter een flinke domper voor trainer Massimiliano Allegri. De trainer heeft Daniele Rugani als alternatief achter de hand, omdat Cáceres en Barzagli al langer in de ziekenboeg zitten. Emre Can viel zaterdag uit in de wedstrijd tegen AC Milan (2-1 zege) en zijn enkelblessure houdt hem tegen Ajax aan de kant, zo is duidelijk geworden.

Juventus begon om 12.15 uur aan de afsluitende training en vliegt om 16.30 uur richting Nederland. Vanaf 18.40 uur staat de persconferentie van de Italiaanse grootmacht op het programma. De persconferentie van Ajax begint om 15.15 uur al. Woensdagavond wacht de eerste ontmoeting in de kwartfinale van de Champions League; zes dagen treffen beide clubs elkaar in Turijn en wordt bepaald wie naar de halve finale gaat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

177 reacties (laatste reactie door sirius)

Dat is toch wel echt een meevaller voor Ajax, vergelijkbaar met het ontbreken van Ramos bij Real.

9 april 2019 om 12:42

Zinloze vergelijking , Ramos is veel belangrijker bij real dan chilienni bij juve.

9 april 2019 om 12:45

Nou bonucci en rugani? Varane speelde de helft zo goed zonder Ramos. Rugani is 'oke' en Bonucci speelt altijd (zelfs in t Italiaanse team) met de professor... Het is hoe dan ook een forse meevaller.

9 april 2019 om 12:49

Bonucci is ook wel echt een goeie hoor. Rugani wel substantieel minder dan chielini

9 april 2019 om 13:01

Forse meevaller ? Ajax zou het worst wezen wie er speelt. heb het volste vertrouwen dat Ajax thuis wint,en uit op een uiterst geslepen wijze Juve de genadeklap geeft. Dit Ajax kan dat. we praten hier niet over naieve koekenbakkers,maar over een rood witte machine die op koers ligt.

9 april 2019 om 13:05

Zinloze vergelijking? Met Chiellini 0.52 tegendoelpunten per duel en zonder iets van 1.42.. Dat lijkt me toch wel duidelijk..

9 april 2019 om 13:07

Chielini is gewoon na Ramos de beste CV die er rondloopt. Dus wat een lulkoek. Bonucci is redelijk, maar echt wel een klasse of 2 minder. Bonucci teert op zijn naam, maar speelt eigenlijk al 2 jaar zwak. Bij Juve is het makkelijk voetballen natuurlijk. Vorig jaar bij Milan hebben we gezien dat die als defensie leider compleet door de mand viel.

9 april 2019 om 13:14

Chiellini is de aanvoeder en de regisseur van de verdediging bij Juve en daarnaast is hij altijd degene die het hele team op sleep touw neemt in de belangrijke wedstrijden, net als Ramos bij Real.

9 april 2019 om 13:14

Laten wij het hopen, alhoewel wij de wedstrijden tegen real en bayern in het juiste perspectief moeten zetten. Real en Bayern zaten in de competitie in een crises wegens het verliezen van veel wedstrijden. Juventus is het hele seizoen al top fit en denk dat het lastiger zal zijn voor Ajax om hier tegen een goed resultaat neer te zetten in een twee luik.

9 april 2019 om 13:18

Heb het meer over de impact op de ploeg vorig jaar werd het 1-3 Voor juve zonder ramos met ronaldo op een haartje na was juve door , zo'n matchen worden gewonnen op het middenveld zal je morgen terug zien .

9 april 2019 om 13:44

Topfit? 4 basisspelers zijn geblesseerd, en Ronaldo is een vraagteken. Mocht hij spelen, dan is hij eveneens niet topfit. Dit zijn enorme meevallers!

9 april 2019 om 14:15

Ramos is imo niet de beste verdediger. Ja, als je naar totaalplaatje kijkt, maar puur verdedigend zijn er echt wel betere te vinden, waaronder Chiellini. Enorm gemis voor Juventus, maar ik acht Juve wat slimmer dan Real, daar Juventus altijd vanuit een gesloten defensie speelt en Real open huis hield. Hadden geen enkel benul hoe ze Tadic, met alle respect maar dat hoort Varane gewoon te kunnen zonder Ramos, uit de wedstrijd moesten spelen. Tevens stond de laatste linie op 60 meter van de goal en dat gaat bij Juventus dus echt niet gebeuren. Ik geef Ajax zeker een kans, helemaal wanneer ook Ronaldo niet meedoet, maar in principe hoort Juventus, zelfs met blessures, gewoon door te gaan.

9 april 2019 om 14:30

beetje erg optimistisch. het kan, maar het kan ook zo maar 1-4 worden. Dit Ajax kan van vrijwel iedereen winnen, maar ook ruim verliezen.

9 april 2019 om 12:56

Rugani is ook gewoon een groot verdedigend talent en bovendien had Real Madrid geen Ronaldo. Ook draait dit Juventus beter en heeft het ook op andere posities spelers die het verschil kunnen maken. Ajax gaat het gewoon heel erg zwaar krijgen en ze zullen uit een ander vaatje moeten tappen dan de voorgaande Champions League-wedstrijden.

9 april 2019 om 12:58

Nou, met hetzelfde vaatje als tegen Real ben ik best tevreden 😉

9 april 2019 om 13:02

Rugani is bijna 25 jaar. Dan is het toch geen talent meer?

9 april 2019 om 13:04

Denk inderdaad dat ze uit exact hetzelfde vaatje moeten gaan tappen...

9 april 2019 om 13:33

Ik ben van mening dat Varane niet minder is dan Bonucci en Nacho niet minder is dan Rugani, maar het klopt inderdaad dat Juventus beter draait op dit moment. Het zal hoe dan ook een hele opgave worden voor Ajax.

9 april 2019 om 13:38

@formus

In zo'n geval ben je tegen Juventus kansloos. Ik blijf me toch verbazen hoe makkelijk sommigen alles in een zo positief mogelijk perspectief plaatsen. Ajax had namelijk ook zwakke punten, maar die worden niet belicht. Dat is risicovol. Real Madrid was namelijk echt matig en zo slecht zal Juventus absoluut niet gaan spelen. Bovendien zal Juventus aanzienlijk effectiever zijn. Daar zullen ze zich op in moeten stellen.

9 april 2019 om 13:51

Sirius, tuurlijk had Ajax zwakke punten, maar als de strijd en het voetbal hetzelfde zijn als tegen Real, ben ik blij. Mocht het resultaat dan onverhoopt tegenvallen, heeft Ajax er in ieder geval alles aan gedaan. En je zegt: "Ik blijf me toch verbazen hoe makkelijk sommigen alles in een zo positief mogelijk perspectief plaatsen". Ja, daar verbaas ik me ook wel eens over, maar soms hebben die ook wel eens gelijk. Nog erger waren vele reacties van Real-fans (en Ramos met zijn gele kaart) na de eerste wedstrijd. Dat Real op 60% had gespeeld en dat varkentje wel even zou wassen in Madrid. Nou, dat is ze tegen gevallen. En als laatste: hoop doet leven. En Chiellini die niet meedoet is een meevaller, hetzelfde dat een niet totaal fitte Ronaldo voor Ajax altijd beter is dan een fitte Ronaldo. En daar mag je hoop uit putten, toch? Net als uit het feit dat Ajax zich in de CL ontzettend kan opladen. We zullen zien.

9 april 2019 om 17:01

Absoluut. Als Ajax de scherpte en intensiteit vol kan houden die ze met periodes tegen Real Madrid hadden, kunnen ze hoge ogen gooien. Of dat genoeg is om Juventus te verslaan, dat betwijfel ik maar ik acht het niet onmogelijk. Het valt me alleen op dat de objectiviteit soms ver te zoeken is bij sommigen betreft bepaalde aspecten binnen de ploeg van Ajax.

10 april 2019 om 11:42

Waarop gebaseerd? Er werden nog aardig wat fouten gemaakt en Real Madrid was nou niet bepaald scherp voor de goal in de tweede wedstrijd. Ik hoop dat Ajax wint, maar de grootheidswaanzin waarmee sommigen opeens praten is nergens op gebaseerd. Nu zeg ik niet dat ze kansloos zijn, maar een Europese topclub 'in vorm' is nooit(!!!) kansloos tegen Ajax.

Had ik nou niet verwacht. Ronaldo is een machine kon je verwachten!

9 april 2019 om 12:47

Maar twee weken voor een hamstringblessure is toch niet normaal? Hoe is dit mogelijk?

9 april 2019 om 12:53

Waarschijnlijk was het een lichte blessure en heeft die geen risico's genomen om die 3 competitiewedstrijden te spelen. Had zelf dit seizoen ook al eens een lichte blessure aan mijn hamstring. Na een week kon ik alweer het veld op en 90 minuten spelen. Gewoon goed rust pakken en je revalidatie nauwkeurig opvolgen.

9 april 2019 om 12:56

Dat hij op het vliegtuig zit wil niet zeggen dat hij (de volle wedstrijd) speelt...

9 april 2019 om 12:57

Als t al een hamstring blessure was. Riekt meer naar een poging de tegenstander zand in de ogen te strooien. Zo doorzichtig als t maar kan

9 april 2019 om 13:15

Lijkt me sterk dat Ronaldo dit deed om de tegenstander zand in de ogen te strooien. Hij viel uit in een EK-kwalificatiewedstrijd, volgens mij bij een stand van 0-0.. waarom zou hij dat dan?

9 april 2019 om 13:20

Lijkt me niet dat ronaldo portugal in zo'n belangrijke pot in de steek laat om een blessure te faken voor een wedstrijd tegen ajax die pas 2 weken later is.

9 april 2019 om 13:22

Het is te hopen dat hij er dan niet vanaf valt, anders speelt hij helemaal niet

Toch denk ik dat hij gewoon zal spelen. Hij wordt klaargestoomd voor deze wedstrijden. Maar kan natuurlijk ook weer gevaarlijk zijn. Ben benieuwd!

9 april 2019 om 15:19

Het lijkt me dat Ikweetalles07 hiermee bedoelt dat Juve nú probeert zand in de ogen van Ajax te strooien door Ronaldo mee te nemen in het vliegtuig maar dat hij tóch nog te geblesseerd is om te starten of überhaupt te spelen. Er wordt denk ik niet bedoeld dat Ronaldo in de wedstrijd waarin hij uitviel al dacht aan het strooien van zand in de ogen van Ajacieden.

Goed nieuws! Ik zie wel kansen voor Ajax. Zeker nu Chiellini ontbreekt zit een doelpuntje of 2 er echt wel in.

9 april 2019 om 12:43

Er staat ook nog een keeper op doel. Als het zo is dat Juve minder is zonder Chiellini maar die keeper een Top-top dag heeft dan kan Ajax nog zo veel geluk hebben en goed spelen. Ik denk aan 'van de Beek hoe die vaak zijn 1 op 1 kansen mist. Zulke kansen moeten erin wilt Ajax een goed resultaat zetten.

9 april 2019 om 12:51

Zekerheid heb je nooit maar het scheelt wel een slok op een borrel.

9 april 2019 om 12:53

Vd Beek is wel in redelijke vorm, begin van het seizoen (vooral in CL) had hij teveel missers. Hij gaat in de positie komen, hopelijk maakt hij ze.

9 april 2019 om 12:58

Dan vestig ik m'n hoop toch liever op Tadic, Ziyech en Neres. Niet alleen zijn die drie minstens 2 a 3 klasses beter, ze zijn ook effectiever op een hoog niveau.

9 april 2019 om 12:59

Kan zijn, maar vind Szczesny toch nog wel een stuk minder dan Buffon... Die keeper vind ik een van de mindere aspecten van Juve eerlijk gezegd.

9 april 2019 om 13:51

Szczesny tikt gewoon een hoger niveau aan dan Buffon de laatste 3 seizoenen.

9 april 2019 om 14:08

Szczesny is op dit moment net iets beter dan buffon, ik ben zelf echt fan van buffon, maar szcsney is ook heel goed, hij wordt echt onderschat.

Goed nieuws! Al zullen de vervangers wel net zo gebrand zijn op succes!

Voor de Juventus kenners, wie gaat Chiellini opvangen aangezien Barzagli er ook niet bij is? Bonucci en Rugani centraal neem ik dan aan?

9 april 2019 om 12:37

Ja, dat is normaal wel hoe ze t doen

9 april 2019 om 12:42

Het is voor Ajax te hopen dat Juventus het spel wil maken. Anders zie ik het somber in.

9 april 2019 om 13:01

Ga er maar vanuit dat het spel gaat golven gezien de voorgaande Champions League duels van beide ploegen. Het is voor Ajax vooral te hopen dat Juventus de boel gaat onderschatten of gewoon niet in de wedstrijd komt. Kwalitatief heeft Ajax met jongens als Van De Beek, Mazraoui en Schone namelijk echt een paar matige spelers voor dat niveau.

9 april 2019 om 13:09

@sirius

Die drie spelers speelde ook tegen Real en we weten allemaal hoe dat uitpakte Dus om het dan matig te noemen, gaat wat te ver imo.


9 april 2019 om 13:09

Mazraoui doet al niet mee

9 april 2019 om 13:10

Van de Beek was een van de beste spelers tegen Real..

9 april 2019 om 13:29

Vergeet alleen niet dat ajax tegen Real in het begin heel erg mazzelde, bal op de lat en de eerste beste kans ging erin

9 april 2019 om 13:38

@robin

En vergeet ook niet het volgende: zonder geluk vaart niemand wel.

9 april 2019 om 16:57

Dat is natuurlijk geen argument. De kracht van Ajax ligt absoluut(!!!) niet bij Van De Beek, Schone of Mazraoui. Voor dat niveau zijn die drie gewoon behoorlijk matig en ik merk ook dat mensen eigenlijk redenen zoeken om ze goed te vinden, enkel omdat Ajax het zo goed doet.

Dit Ajax is goed vanwege Onana, Tagliafico, De Ligt, De Jong, Tadic, Ziyech en inmiddels ook Neres. Spelers als Blind, Van De Beek, Mazraoui en Schone kunnen weleens een leuke wedstrijd spelen, maar zijn in de Champions League pure middelmaat.

9 april 2019 om 12:37

Idd. Er zijn anders geen opties.

9 april 2019 om 15:58

De Sciglio speelt heel soms CB maar is meestal vrij waardeloos daar. Ook heeft Allegri pas nog geëxpirimenteerd met Alex Sandro op CB maar dat was ook niet zo'n succes.

9 april 2019 om 12:37

Yup dat is nog de enige optie.

9 april 2019 om 12:47

Als noodoplossing kan heel miss Matuidi of de Sciglio centraal spelen.

9 april 2019 om 12:54

Ja maar de sciglio als cv is geen goede optie. En matuidi kan niet, want can ligt er ook uit, dus er is dan niemand behalve bentancur om zijn plek te nemen

9 april 2019 om 13:03

Miss kan een middenveld met Khedira, Pjanic en Betancur. En dan Betancur in de rol van Matuidi. Khedira kan dat niet belopen. Als Bonucci of Rugani uitvalt moet er wel een plan zijn.

9 april 2019 om 13:15

Ja, dan moet er een plan zijn. Laten we hopen dat er niemand uitvalt natuurlijk.

Met Ronaldo in de basis verwacht ik dat Juventus gaat winnen in de ArenA met 3-1. Aub geen haatreacties, dit is gewoon wat ik denk. Wat ik hoop is dat Ajax wint maar ik geloof er niet echt in

9 april 2019 om 13:00

Ik geloofde er ook niet in tegen Bayern en Real. Het blijft voetbal en alles is gewoon mogelijk. Vooral nu juventus gehavend is.

9 april 2019 om 13:03

Bayern en Real Madrid staken in een slechte vorm. Wellicht niet leuk om te horen, maar dat zijn wel de keiharde feiten. Dit Juventus is gewoon oppermachtig in de Serie A en ondanks ze niet altijd geweldig spelen, zijn ze ontzettend stabiel. Dit Juventus is gewoon een klasse beter dan het huidige Bayern en Real Madrid.

9 april 2019 om 13:10

Nou we gaan het zien morgen, mocht Ajax winnen ligt het vast aan het feit dat Chielini niet mee heeft gedaan

9 april 2019 om 13:11

Onzin. Juve speelt al tijden zwak. Zaten in een makkelijke CL poule en het is dat Atletico zich ging ingraven in Turijn. Ik had het anders nog maar moeten zien. Dit Juve zit op hetzelfde level als Bayern en Real. Wat me vooral opvalt is dat dit 3 traditionele Europese topploegen zijn die te lang geteerd hebben op dezelfde namen. Alle 3 moeten ze flink aanpakken en verjongen aankomende zomer op de transfermarkt.

9 april 2019 om 13:54

Het verschil is echter dat bij Bayern en Real in slechte vorm alles misgaat, daar waar Juve in slechte vorm 17 punten los staat in de competitie en Atletico met 3-0 naar huis stuurt. Aardig groot verschil.

9 april 2019 om 16:52

@elphenomeno

Het verleden heeft al uitgewezen dat Juventus veel minder moeite heeft met het doorselecteren van spelers. Bovendien is het in Italie veel minder vreemd om oude spelers te laten spelen.

Bayern heeft zich inmiddels aardig herpakt, maar hoe kun je nou stellen dat Juventus dit jaar van hetzelfde niveau is? Je doet alsof de Serie A niets voorstelt. Juventus staat een straatlengte voor op ploegen die bijna of minstens zo goed zijn als dit Ajax.

Dat is toch een onverwachte meevaller. Chiellini is wel de lijm achterin bij Juventus, Bonucci is echt minder zonder chiellini naast m

9 april 2019 om 12:44

Juist. Zelfde laken een pak als Ramos bij Real.

9 april 2019 om 13:05

Men vergeet alleen wel dat Real Madrid uberhaupt hopeloos uit vorm was. Die konden in geen enkele linie eigenlijk het verschil maken. Juventus heeft veel meer zelfvertrouwen en zijn dit seizoen echt een stuk beter dan Real Madrid.

9 april 2019 om 14:50

Dat klopt Sirius echter zijn er volgens de berichten een aantal mutaties. We wachten de opstelling wel af, is het beste.

9 april 2019 om 15:26

Het is niet hetzelfde als bij Real. Verdedigend is Real in het algemeen niet het niveau van Juventus. Ondanks alle blessures zie ik juve als favoriet, maar ajax mag niet onderschat worden.

Hopelijk ontbreekt het bij hem aan wedstrijdritme morgen

Dat chielini mist is echt een aderlating voor juve. Ik heb echt een goed gevoel, kan niet wachten!

Zeer positief voor Ajax dat de verdediging niet optimaal is. Zonder de aanvoerder kan een ploeg soms minder goed reageren op een tegenslag (zoals Real zonder Ramos😁) Hoop hierdoor dat de wedstrijd meer open komt te liggen en het een waar spektakelstuk gaat worden!

Wauw, Dit is toch wel een klap. Had liever Ronaldo er niet bij dan dat we Chiellini moeten missen.

9 april 2019 om 12:41

Rugani en Bonnuci kunnen dat prima opvangen. Niemand kan Ronaldo vervangen van Juve.

9 april 2019 om 12:44

Douglas Costa is weer terug, Voorin hebben we meer opties. Qua verdedigers is niemand als Chiellini

9 april 2019 om 12:45

Rugani? Hahaha dat is een aderlating voor Juventus.

9 april 2019 om 12:45

Er zijn genoeg spelers die kunnen scoren bij juve, maar chiellini is niet vervangbaar. Want als je denkt dat rugani dat kan opvangen dan zit je fout, het is een goede verdediger, maar veel ste onervaren en maakt vaak kleine foutjes. Chiellini is morgen belangrijker dan ronaldo, omdat er geen andere verdedigers meer zijn. Dus als er eentje uitvalt tijdens de wedstrijd is dat pech.

9 april 2019 om 12:50

Rugani is een beetje een kip zonder kop zonder leider naast hem.

9 april 2019 om 12:41

Ik ook, als Benatia er nog was, had ik je mening niet gedeeld. Chiellini is echter zo belangrijk voor en Rugani is nog echt niet betrouwbaar genoeg in dit soort wedstrijden.

9 april 2019 om 14:15

Zou benatia die vertrokken is chiellini beter opvangen dan rugani?

9 april 2019 om 14:28

Zeker en vast.

9 april 2019 om 17:37

Zeker weten, Benatia was na Chiellini de beste CB die Juve had. Bonucci heeft meer voetballende kwaliteiten, dat wel.

Wat is dit toch goed nieuws voor Ajax. Chiellini al jaren de onbetwiste leider van hun sterke defensie en dat zal je merken morgen.

Top, na Ramos nu aanvoerder Chiellini.

Het zit niet tegen in ieder geval. Ajax gelukkig heel het seizoen nog amper blessures. Moet je eens voorstellen dat de Ligt nu geblesseerd af zou haken, zou een aderlating zijn. Chiellini veruit belangrijkste verdediger bij Juventus, dir vergroot de kansen weer want Ronaldo zal ook niet 100% fit zijn.

9 april 2019 om 13:08

Er is natuurlijk wel een groot verschil. Ajax kan De Ligt absoluut niet opvangen, terwijl Juventus dat wel tot op een zekere hoogte kan met Chiellini. Met Blind en Magallan (wat ik tot nog toe van hem heb gezien) achterin ben je eigenlijk kansloos.

9 april 2019 om 13:48

Hmm Rugani is ook niet alles hoor voor dit niveau. Zeker met zon onrustige Bonucci naast zich. Dit doet Juventus meer pijn dan je denkt.

9 april 2019 om 16:42

Een Daley Blind opstellen doet in de Champions League sowieso al pijn. Bovendien is het maar afwachten hoe onrustig Bonucci in dit tweeluik is. Dat word nu ook wel erg overdreven. Uiteindelijk gaat het gewoon om Ronaldo en de vorm van Juventus als ploeg in het tweeluik.

Jammer als hij niet speelt morgen. Niet omdat ik wil dat Ajax het moeilijker heeft maar als liefhebber. Hopen dat Ajax een goed resultaat neer kan zetten voor de terugwedstrijd, want dan zal deze geweldenaar er zeker bij zijn.

Pfff Rugani ipv Chiellini, dat is toch wel een enorme aderlating voor Juve zeg.

9 april 2019 om 12:45

Vergelijkbaar met Ramos bij Real, nu maar hopen dat onze aanval genoeg kan scoren. Hoop overigens dat Kean wel mag starten morgen.😉

Dit is echt een grote klap voor juve, de belangrijkste speler valt een dag van tevoren uit. Van chiellini naar rugani is een grote stap achteruit.

Wow dit is nog beter. Ronaldo zal echt niet voluit kunnen gaan maar chiellini er niet bij is als ramos niet bij real. Onze aanval kan weer wat extra kansen erbij krijgen.

Ik heb echt een heel goed gevoel over de wedstrijd van morgen! Natuurlijk moeten we realistisch blijven maar ik denk dat Ajax morgen best een prima uitslag neer kan gaan zetten zonder Chiellini (2-3 doelpunten maken en dan hopelijk 0 of 1 doelpuntje tegen). Dat zou een zeer goede uitgangspositie zijn en dan zie ik het Ajax wel redden

Chiellini gaat echt gemist worden.. Milan kreeg al enorm veel kansen, laat staan Ajax.. Bonucci is geen echte leider achterin en Rugani hangt echt af van wedstrijd tot wedstrijd. Hopen dat hij een topdag heeft.

9 april 2019 om 12:47

Sorry maar ik vind het huidige Milan nog altijd beter dan Ajax hoor, ze spelen voor een CL-ticket in de serie A, ze zijn niet meer het Milan van vroeger dat is waar maar er lopen daar nog altijd goeie spelers rond zoals Suso, Piatek en Paqueta.

9 april 2019 om 12:59

Ik vind Ajax minimaal 2 klasses beter dan Milan. Ze spelen voor het kampioenschap in de Eredivisie. Het is niet meer het Ajax van vroeger, maar er lopen nog altijd goede speler rond zoals de Jong, de Ligt, Tadic, Zyech, Onana.

9 april 2019 om 12:59

In welk opzicht is Milan momenteel beter dan Ajax? Ik kan er zelf namelijk niet èèn opnoemen. Ze staan 32 punten achter op de koploper en zijn al jaren geen schim meer van de vroegere jaren. Zelfs in de onderlinge confrontaties was Ajax de betere ploeg onder de Boer, laat staan met de huidige selectie.

9 april 2019 om 13:06

Het is waar dat Milan geen De Jong of De Licht heeft, maar ik vind Piatek, Paqueta en Donnarumma toch wel beter dan Tadic, Ziyech en Onana.

9 april 2019 om 13:14

Dus omdat ze voor een CL plek spelen in Italie zijn ze beter? Atalant heeft evenveel punten en die zijn ook niet beter dan Ajax.

Paqueta is helemaal niet beter dan een Ziyech. Die gozer komt net kijken. Milan was zelfs zo goed dat ze in de EL niet eens konden overwinteren.

Ajax zit eerder op het niveau van Napoli momenteel dan van Milan.

9 april 2019 om 13:42

Ajax is verre van het niveau Napoli hoor, Napoli heeft spelers zoals Koulibaly, Allan, Fabian, Hamsik, Insigne, Mertens. Dat jouw mening is dat Ajax beter is dan Milan kan ik nog begrijpen maar Napoli is toch wel minstens een klasse hoger.

9 april 2019 om 13:49

Ja wat is je punt?

Ajax heeft toch ook Tagliafico, De Ligt, Ziyech, Frenkie, Tadic en Neres in de gelederen.

Napoli valt altijd buiten de boot. Zowel in Italie, als in de CL.

Dat is gewoon een ploeg waar Ajax prima zal tegen kunnen voetballen. Waarbij het een onderliggende ontmoeting Napoli licht favoriet zal zijn.

9 april 2019 om 14:00

Het is niet moeilijk om buiten de boot te vallen in de Serie A zolang Juventus er is he.😉 Ik ben het wel eens dat in een ontmoeting het een mooi match zal worden waar Napoli licht favoriet zal zijn, alhoewel Napoli het ook niet gemakkelijk had in de CL met Liverpool en PSG in de groepsfase.

9 april 2019 om 14:09

Milan speelt voor een CL ticket, Ajax speelt kwartfinale CL.

9 april 2019 om 12:47

Ja dat hoop ik ook. Het middenveld moet morgen echt goed gaan presenteren, matuidi zal een grote rol gaan spelen.

9 april 2019 om 12:56

Vind Matuidi ook echt belangrijk, kan in zijn eentje zo het spel van Ajax ontregelen. Hopelijk heeft ie geen topdag 😉

9 april 2019 om 14:34

Snap echt niet waarom Benatia zo makkelijk is weggedaan valt Chelini weg heb je een probleem en Cereres is blessure gevoelig enorm risico om hem terug te nemen...

9 april 2019 om 13:06

Ja dit weegt toch zwaarder dan Ronaldo hoor. Met chiellini had ik geen zorgen achterin. Maar nu zeker wel.

Daar wordt je wel zwakker van als Juventus. Wel een meevaller voor ze dat Ronaldo fit is om mee te doen, maar achterin is het een aderlating. Ben benieuwd of Ajax hier een beetje van kan profiteren. Het is niet dat er met het wegvallen van Chiellini een slecht elftal staat of zo.

Dat scheelt een behoorlijke slok op de borrel! Als Ajax lekker hun eigen spel kan maken in een kolkende JC Arena dan kan het weer behoorlijk gaan spoken!

Al heeft Juve wel echt de (defensieve) kwaliteiten om van iedere aanvallend goed voetballende tegenstander het spel dood te maken.

Als barzagli niet geblesseerd was of als benatia er nog was, was het geen grote probleem geweest. Bonucci en een van die twee is het veilig achterin. Maar dat is dus niet het geval.

Dat Ronaldo mee gaat zegt nog niet dat hij daadwerkelijk zal spelen denk ik. Denk dat ze hem pas zullen inzetten als de nood hoog is. Liever zullen ze hem willen sparen gezien het grote risico dat zijn blessure verergerd.

9 april 2019 om 13:00

Ja dat denk ik ook, hamstring is een sluipmoordenaar he, je denkt dat het genezen is maar met een sprint kan ie weer driedubbel toeslaan!

9 april 2019 om 14:36

Costa is dat paar keer overkomen dat hij na 10 minuten eruit lag en je heb een wissel minder niet onbelangrijk....

Ok duidelijk. Ronaldo stapt in het vliegtuig, maar dat zegt natuurlijk absoluut niet dat hij 100% fit is. Dus vraag 1 is: kan hij spelen.?Vraag 2: doet hij dit met een spuit erin, zodst hij zonder pijn kan spelen? Vraag 3: zoja wat is het risico? Kan hij hierdoor eventueel de return missen?. Allemaal vragen waar ik nog geen antwoord op heb en vermoedelijk ook voor woensdag geen antwoord op ga krijgen. Het is dus nog totaal onduidelijk of hij kan spelen.

9 april 2019 om 13:01

Veltman moet vandaag nog even een belletje plegen naar Boulahrouz . Mocht Ronaldo toch gaan spelen.

Onze capitano gaat echt gemist worden. Ik zie juventus dit toch winnen. Bonucci is natuurlijk ook een wereldtop. En als het middenveld het goed doet, kunnen we met een 1-2 en 1-1 eruitkomen.Het wordt een zware, maar vooral een hele leuke wedstrijd. Forza Juve!💪

9 april 2019 om 13:16

Bonucci viel anders vorig jaar volledig door de mand bij Milan. Straalde veel minder uit dan in de jaren daarvoor en leek het spoor bijster te zijn. Chiellini houdt het achterin echt bij elkaar. Ik denk inderdaad dat het middenveld cruciaal is voor Juve nu. Zij moeten nu de uitzakkende Tadic gaan opvangen. Maar als Ajax in de goede flow komt en er weer zo veel beweging voorin is, zal dat centrale duo als eerste barsten.

9 april 2019 om 13:53

Ik vind Bonucci zeker geen wereldtop. Ramos, Chiellini, Van Dijk, Pique, Godin. Dát is wereldtop.

Waarom maakt iedereen zich druk om ene ronaldo die op het vliegtuig stapt ? Als Ajax daar al niet van wakker ligt,waarom zouden wij dat dan moeten doen ? Laat hem nog maar effe genieten van een zorgeloze vlucht hier naar toe. terug naar huis zal ie tijdens zn vlucht de ene kalmeringstablet na de andere moeten slikken vanwege de afstraffing door Ajax.

9 april 2019 om 13:19

Ik hoop met je mee barca1, zou toch fantastisch zijn als je het in Amsterdam al beslist tegen één van de favorieten..

Ik heb zo'n gevoel dat Ronaldo geblesseerd is maar dat hij te graag wil spelen en zo risico loopt in deze wedstrijd geblesseerd raakt. De verdediging van Juve is nu wel kwetsbaar. Maar we zullen alsnog niet veel kansen gaan krijgen (en die moeten er vervolgens in) en ik denk dat Juve ook altijd gaan krijgen. Die hebben genoeg snelheid, creativiteit en dreiging voorin te lopen.

Mooie meevaller voor Ajax. Ik maak mij echter meer zorgen om de spelers van Ajax die op scherp staan (daley Blind, Matthijs de Ligt, Nicolas Tagliafico, Donny van de Beek én Hakim Ziyech). Ga er maar vanuit dat minimaal één van die spelers er in Turijn niet bij is omdat hij morgen een kaart pakt tegen het geslepen Juve..

De rol van Tadic als valse 9 wordt nu cruciaal. Het leiderschap achterin ontbreekt, dus hoe gaan ze al die lopende mensen met Tadic opvangen? Als Tadic, net als in alle voorgaande wedstrijden, in bloedvorm is en weer gigantisch veel ruimte voor opkomende spelers kan scheppen gaan Bonucci en Rugani echt onder hoogspanning staan. Als Donny dan de kansen afmaakt die hij toch telkens in de huidige campagne om zeep hielp, dan zie ik Ajax toch echt wel een goede kans maken.

Het is te hopen dat Ronaldo er niet vanaf valt. Je kunt beter in een vliegtuig stappen

Ronaldo gaat gewoon spelen natuurlijk. Wordt helemaal klaargestoomd voor beide CL wedstrijden en ik verwacht hem ook aan de start. Chielini is wel een groot gemis natuurlijk.

Dit doet mij terugdenken aan de confrontatie met Real Madrid. Die moesten Ramos missen en moest Nacho spelen. Daar heeft Ajax van kunnen profiteren. Als er een moment is dat Ajax Juventus zou kunnen uitschakelen is het de komende confrontaties wel!

Met chiellini en Ronaldo maakt ajax niet uit als ze de vorm kunnen pakken van de Europese wedstrijden met een fanatiek publiek erachter. Daar ben ik echt van overtuigd, kunnen gewoon 2 of 3 nul winnen thuis en dan uit niet zelfde fout maken als tegen atlético

9 april 2019 om 14:06

Ik ben er echt van overtuigd dat je nooit 3 goals zal maken tegen Juventus met Chiellini achterin, echter geef ik ze nu alle kans met het gemis van hem. Ondanks dat zie ik Ronaldo er over 2 wedstrijden gewoon 3 maken.

9 april 2019 om 14:31

Met chiellini en bonucci scoort ajax geen 2 of 3 keer. Zelfs zonder chiellini zie ik juventus geen 3 goals tegen krijgen morgen.

ik ben benieuwd. het gemis van Chiellini is een aderlating voor Juve en dat Veltman moet spelen is een aderlating voor Ajax. weet Ajax Ronaldo te neutraliseren zijn ze niet kansloos maar je moet hem echt uit de kopduels zien te houden. de enige bij Ajax achterin die de lengte heeft een kopduel van de kopsterke Ronaldo te winnen is De Ligt

9 april 2019 om 16:48

Echter kan Veltman wel verdedigen, terwijl Mazraoui op dat gebied en op dat niveau een ramp is. Uiteindelijk valt of staat het naar mijn mening bij de vorm van Juventus en de inzetbaarheid van Ronaldo. Dit is namelijk geen Bayern of Real Madrid die beiden op een goed moment kwamen voor Ajax. Dit is een ploeg die ruim bovenaan staat in de Serie A en ook nog eens 1 van de twee allerbeste spelers in de gelederen heeft.

9 april 2019 om 17:01

@sirius

ik vind Veltman verdedigend ook een ramp en aanvallend brengt hij helemaal niks

je moet zelf idd top zijn en Juventus moet een offday hebben. dan heb je wel een kans maar een ding is zeker, dit gaat niet makkelijk worden

Gewoon 3-0 er af rammen en bidden dat je uit stand houdt! Forza Ajax!

Maak me natuurlijk een beetje zorgen want zonder Chiellini is het allemaal een stuk minder "waterdicht" bij Juve
Maar Juventus is in elke linie sterker dan Ajax dit moet een koud klusje zijn wil je de Champions League weer een keer winnen.
ik zeg 0-2
Forza Juve

9 april 2019 om 14:08

De Bayern en Real fans zeiden precies hetzelfde voor de confrontaties met Ajax

9 april 2019 om 14:23

we zullen het morgen avond weten.

Ach, dat middenveld is zoveel beter van Juventus. Ik vrees voor een 1-2 of maximaal een gelijkspel.

Het punt met spelers zoals Can en Chiellini is dat ze ijzersterk zijn, maar ze voldoende opgevangen kunnen worden. Juventus hoeft geen ander spelletje te spelen zonder hen. Ik heb de samenvattingen van de wedstrijden van Juventus tegen Parma (Serie A), Atalanta (Copa Italia) en Atletico Madrid (Champions League) gekeken en er liggen ruimtes voor Ajax in de counter en de flanken met strakke, lage voorzetten. Met Ajax’ voorhoede die in vorm is zie ik kansen liggen. Tegen Juventus is het gewoon een mentale wedstrijd waar je geconcentreerd moet blijven en Ronaldo goed moet blijven bewaken in de 16.

9 april 2019 om 14:08

Chiellini is totaal niet op te vangen, Rugani is 10 klassen minder.

Dikke meevaller want die Chilini is zo gehaaid,met beide benen in het gips haalt die de hele aanval uit zn spel. Ronaldo is ook niet topfit. Dat scheelt toch. Aan de andere kant heb je een Veldman waarvan je je afvraagt of hij 100% scherpte kan tonen. Iets wat hij ook nooit heeft gehad. Een 0-0 zou al heel mooi zijn want Ajax krijgt daar meer ruimte en dan geef ik ze een aardig goede kans en wens ze veel succes.

Wie zijn er nu derde en vierde achter Bonucci en Rugani, iemand die dat kan vertellen?

9 april 2019 om 14:24

Caceres is ook geblesseerd. Dan zijn de Cv's van de A-selectie op. Ik denk dat normaliter Can nog op CV zou kunnen spelen evt, maar ook die is geblesseerd. Parodi of Alcibiade van Juve U23 zouden dan logische back-ups zijn misschien, gezien de backs van Juve ook weinig tot geen ervaring in het centrum hebben en allemaal vrij aanvallend ingesteld zijn.

9 april 2019 om 14:32

Niemand, maar noodoplossing zal dan De Sciglio zijn, onze back.

9 april 2019 om 15:28

Grazi x2

Geen Chiellini is een ramp. Can was ook nog eens goed bezig. Het zit toch echt niet mee dit jaar. Hopen op een uitdoelpunt en een resultaat waarmee we ons thuis nog kunnen kwalificeren.

Wel een prachtig affiche zo Ajax vs Juventus met Ronaldo erbij. Genieten toch! Moge de beste winnen.

Chiellini is gewoon te oud. Al 34 jaar en gewoon te traag voor dit niveau. Zal Juventus absoluut niet minder maken. Ronaldo wel of niet spelen, dat maakt wel uit

9 april 2019 om 15:30

Juventus is blijkbaar zo een geheimzinnige club waar velen niks over weten als ik kijk naar de comments.

9 april 2019 om 16:44

Chiellini is doorgewinterd op het hoogste niveau en kan z'n snelheid compenseren met andere kwaliteiten. Wellicht alweer 34 jaar, maar nog steeds een geweldige verdediger en bij Italiaanse verdedigers zegt leeftijd over het algemeen niet zoveel.

Ideaal zou zijn als het er bij z'n eerste sprintje in de 3e minuut weer inschiet en ze een wissel moeten gebruiken.

Het gemis van Chiellini is ook zeer gunstig.

PS: als je nu gaat schreeuwen dat het schandalig is om iemand een blessure toe te wensen ben je af en krijg je -1 internet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan6322
3.Juventus6234
4.Atalanta6133
5.Napoli5931
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller2725
A. RabiotMiddenvelder262
F. ChiesaAanvaller257
MorataAanvaller258
F. BernardeschiAanvaller240
W. SzczęsnyKeeper240
L. BonucciVerdediger212
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

3866 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 27 25 2 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ronaldo slaat uit woede over ploeggenoten tegen muur van kleedkamer’

Over de toekomst van Cristiano Ronaldo bij Juventus lijkt steeds meer onduidelijkheid te ontstaan. La Gazzetta dello Sport pakt maandag uit met het verhaal dat de 36-jarige aanvaller uit Portugal woedend...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren