‘Marc Overmars praat met Eric Abidal en zaakwaarnemer over transfer’

Dinsdag, 9 april 2019 om

Ajax en Barcelona lijken werk te maken van een overgang van Carles Aleña. De 21-jarige middenvelder wordt de laatste weken in verband gebracht met een overstap naar de huidige koploper van de Eredivisie, mede door een naderende samenwerkingsverband. Beide clubs zouden al gesprekken hebben gevoerd over een transfer van Aleña.

Catalunya Radio meldt dat directeur spelersbeleid Marco Overmars heeft gesproken met vakcollega Eric Abidal van Barcelona, terwijl de bestuurder van Ajax ook contact heeft gehad met de zaakwaarnemer van de middenvelder. Het is onduidelijk of er hier sprake is van een verhuur of een definitieve transfer voor de Spaans jeugdinternational, die nog tot medio 2022 vastligt.

Barcelona en Ajax hebben de laatste periode vaak contact. Nadat de zomerse transfer van Frenkie de Jong voor maximaal 86 miljoen euro naar Barcelona werd beklonken, focuste de Catalaanse grootmacht zich op de komst van Matthijs de Ligt. Mogelijk gaat Aleña onderdeel uitmaken van de megadeal die De Ligt eveneens naar het Camp Nou moet zien te loodsen.

SPORT meldde vorig week nog dat Aleña hoog op het verlanglijstje van Ajax staat. De middenvelder komt weinig aan spelen toe in de hoofdmacht van Barcelona, waardoor een verhuur tot de mogelijkheden zou behoren. Eerder meldde Catalunya Radio dat Barcelona verdedigers Juan Miranda en Jean-Clair Todibo en middenvelders Oriol Busquets en Riqui Puig had gevraagd naar een eventuele verhuurperiode bij Ajax.


Poll

Verwacht jij dat Carles Alena in de toekomst bij Ajax speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Zou wel lekker zijn al ben ik geen fan van huren.

9 april 2019 om 09:07

Huur ben ik ook geen fan van, maar een soort tussenoplossing zou mooi zijn!

Indien het niet mogelijk blijkt om de speler definitief te kopen moet Ajax inzetten op een definitieve overgang met een terugkoopclausule. Bijvoorbeeld door Barca het recht van eerste koop te geven met een gelimiteerde transfersom (ajax koopt nu voor €10m en Barca kan binnen 2 jaar terugkopen voor €30m bijvoorbeeld). Zo kan je toch een deel van het economische voordeel naar je toe trekken en heeft Barca zekerheid dat als deze speler zich ontwikkelt tot een nieuwe Messi, zij voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.

Voor Ajax begrippen een hele nuttige speler natuurlijk!

9 april 2019 om 10:06

Chrissie, zoiets zal het wel worden. Kan me huur niet voorstellen, dan houdt Ajax er niks aan over en zal ie eigen talenten en evt geld alleen maar in de weg zitten. Dit is echter ook niet een ideaal, maar anders krijg je dit soort spelers never nooit niet.

9 april 2019 om 13:28

Daarom, huur gaat niet werken. Ajax heeft te veel financiële middelen om terug te moeten vallen op een huurconstructie zonder winstoogmerk voor de lange termijn

9 april 2019 om 10:20

Ik ben geen tegenstander van huren, maar enkel als er een afkoopsom in het huurcontract opgenomen word. Zo blijft de bal deels bij ons zelf liggen...

9 april 2019 om 10:59

Alleen heb je niks aan zo'n afkoopsom als de speler zelf geen contract wilt ondertekenen bij Ajax. Dus zo'n afkoopsom is dan alleen weer leuk als je van te voren ook al een contract sluit met de speler. Weet niet of dat eigenlijk kan?

9 april 2019 om 12:51

Als jij een huurcontact opmaakt met daarin een afkoopsom en de speler tekent daar voor dan heeft hij na de verhuurperiode weinig te willen als je hem afkoopt. Een speler weet waarvoor hij tekent, en dan heeft hij weinig te willen. Wil hij niet het risico lopen langer in Amsterdam vast te liggen moet hij ook niet voor de verhuur tekenen. Zo simpel werkt het... je sluit de verhuurcontract namelijk niet alleen met de betreffende club af hoor maar ook de speler zal moeten tekenen.

9 april 2019 om 11:44

Het samenwerkingsverband waar over gepraat wordt, gaat alleen maar nadelig uitpakken voor Ajax. Barcelona gaat haar grootste talenten alleen verhuren, maar wil tegelijkertijd wel een eerste optie op de spelers van Ajax. Ajax is gek als ze dit aangaan, want de kleinere club profiteert zelden, tenzij ze geen geld hebben en huren de enige optie is!

Alleen kopen, anders focussen op wat anders. Mooie speler maar huren is zonde, tenzij je hem voor twee jaar kan huren en Gravenberch kan klaarstomen. Ben erg benieuwd wie er weggaan en bijkomen.

9 april 2019 om 08:41

Hangt allemaal van meer factoren af. Bv huurprijs en afspraken. Wat nu als je voor De Ligt 60 milj + 2 jaar enkele spelers krijgt? Dat brengt best mogelijkheden met zich mee. Zo’n team heeft niveau waardoor andere spelers willen blijven komen, geeft je tijd om andere te kopen/op te leiden. Enz enz.

9 april 2019 om 11:21

Het vervelende daarvan is dat je die spelers weliswaar voor twee jaar krijgt, maar daarna voor nop ziet vertrekken. Dan ben je tijd en moeite aan het steken in een speler waar je enkel sportief de vruchten van plukt. Dan kun je in mijn ogen beter iemand kopen, waardoor je zowel sportief als financieel de vruchten ervan plukt.

9 april 2019 om 17:21

Je zou daarom een clausule moeten hebben dat je of een percentage van de verkoop incasseert of dat Ajax een opleidingsvergoeding krijgt van enkele miljoenen. Zo dek je de korting op de Ligt financieel af en ook wordt iedereen er beter van.

9 april 2019 om 08:57

Ik vind persoonlijk Gravenberch al erg rijp voor zijn nog jonge leeftijd. Fysiek is hij al zoveel verder dan zijn leeftijdsgenoten. Komende maand wordt hij 17 en wat mij betreft zou hij volgend seizoen al aan de selectie van Ajax 1 toegevoegd mogen worden. Zeker gezien een mogelijke leegloop is hij een optie om de selectie aan te vullen.

Overigens is Gravenberch een rechtspoot, terwijl Charles Aleñá lingsbenig is. Ik zou verder enkel jonge spelers bij Barcelona halen, wanneer ze gekocht kunnen worden en ze geen eigen talent in de weg lopen. Of een huur met koopoptie.

9 april 2019 om 10:56

Gravenberch zit bij Riola, heeft een contract tot 2021. Ajax is geen vrijblijvende speeltuin meer voor talenten en hun zaakwaarnemers. Het niveau waarop er nu gepresteerd wordt moet worden gehandhaafd. Kortom exceptionele talenten krijgen een kans en de rest zal de deur uit gedaan worden en aangevuld worden door iets oudere aangekochte spelers met meer ervaring en een goed doorverkoop profiel (Pirie). Ik hoop ook dat Gravenberch, deWit e.d. van exceptionele klasse zijn, maar Ajax kan niet meer blind op de jeugd vertrouwen, daar zijn de ambities te hoog voor.

9 april 2019 om 09:21

Dit is een toptalent wees blij als je zo iemand kan huren hoor. Ik zeg doen. Ik huur liever dit soort talenten dan kopen van pure middelmaat bij Emmen en Heerenveen.

9 april 2019 om 10:05

Lee

Niet eens met je. Wij zijn Ajax he, wij zijn de top van de talenten. Zo een jongen kan je ook best uit de jeugd halen op termijn. We gaan toch geen speler van Barcelona huren tegenwoordig, kom op. Tenzij ze Messi of Coutinho oid sturen, dan wel natuurlijk

9 april 2019 om 10:29

Dus jij laat een speler die het beste is van de jeugdopleiding uit Barcelona dus maar gewoon gaan? Hij is echt heel goed en in een jaar of twee miss kan hij echt heel veel betekenen.

9 april 2019 om 10:54

Ik ben normaal ook geen fan van (korte) huurperiodes, maar een speler als Aleñá kan je niet uit de jeugd halen. Unuvar is wellicht een talent van vergelijkbare potentie, maar nog te jong voor het eerste.

9 april 2019 om 16:20

Dat ligt eraan hoe hoog de terugkoop optie is. Als die op een acceptabel bedrag ligt is dit een prima deal. Mocht Barca de speler toch nog willen betalen ze een redelijke transfersom zo niet kun je hem verkopen voor het bedrag wat je wil.

Goede voetballer. Valverde maakt nog -vind ik- te weinig gebruik van dit talent. Technisch begaafd, heeft een goed spelinzicht, speelt de bal zo veel mogelijk in aanvallende richting en belangrijk: hij past in het Barca-spel. Wat mij betreft heeft Ajax zeker wel een goede aan Carles. Kanttekening is natuurlijk dat de kans erg groot is dat dit om een verhuurperiode gaat, mocht het doorgaan.

Enkel doen als het om verkoop gaat. De Nederlandse topclubs zouden structureel tegen huren moeten zijn. Of het moet een speler van het kaliber Messi zijn. Maar goed, die worden niet verhuurd natuurlijk.

9 april 2019 om 09:04

Waarom zou je tegen huren moeten zijn? Als je geen spelers in de jeugd hebt rondlopen die goed genoeg zijn voor een bepaalde positie, dan heb je met huren veel minder risico dan met kopen. Bertje Traore deed het goed toen bij Ajax. En stel dat je een Bojan of Cuenca had gekocht in plaats van gehuurd. Daar had je een flink verlies op moeten nemen. Terwijl aankopen als Kristensen, Bande of Sinkgraven nou niet echt succesvol hebben uitgepakt en je meer dan 20 miljoen euro hebben gekost. Dan kun je beter huren. Ik snap die weerstand niet zo goed.

9 april 2019 om 10:01

Over Bande kan je nog niets zeggen. Wat heeft die jongen al kunnen spelen? Te weinig voor een goed oordeel. Sinkgraven heeft prima wedstrijden gespeeld. Kristensen is niet zo slecht als mensen stellen. Is hij geweldig? Nee, maar heel slecht ook weer niet.

9 april 2019 om 11:00

Kristensen kan echt niet voetballen joh, hij zit er op, maar kan het nauwelijks. Het is een blind ongeleid projectiel. Het spel gaat te snel voor hem, hij heeft het vermogen niet om zich aan te passen en door te groeien.

9 april 2019 om 11:46

Ik ben er geen voorstander van. Je leidt spelers op voor een andere club om er vervolgens niets aan over te houden. Dat kleinere clubs met een kleiner budget dit doen, snap ik. Ajax heeft een prima budget om dit soort spelers zelf aan te trekken en er nog iets aan over te houden.

Ik ben toch voor kopen en dan maar een terugkoopclausule erin. Nu kopen voor 15 miljoen en terug te kopen voor 30 voor mijn part. Liever dan een huurdeal. En mocht het nodig zijn kun je altijd nog bijv een Miranda huren als linksback, maar dan puur uit noodzaak

9 april 2019 om 08:39

En dan genoegen nemen met 15 mio winst, en Barca de regie geven over het moment van terugkopen en aan wie(barca kan immers ook kopen en direct doorverkopen). Nee dat Barca lekker in Spanje blijft en dat Ajax gewoon doet waar ze de afgelopen jarengoed in zijn. Sportief en financieel onafhankelijk groeien.

9 april 2019 om 08:45

Liever 15 miljoen, dan huren en helemaal geen winst. En terugkoopclausule kan gewoon na 2 seizoenen actief worden.

9 april 2019 om 08:57

Dan kun je die 15 Mlj wellicht beter al direct op de Ligt pakken. Waarom zou je die voor een vriendendeal verkopen aan Barca als je dan ook nog een talent klaar mag stomen voor slecht 15 Mlj winst. Staan ze straks voor Gravenbergh ook weer vooraan zeker?

9 april 2019 om 09:07

Jaap noemt gewoon 2 bedragen. Marc Overmars is slim genoeg om dit goed uit te onderhandelen. Je kan ook 40 miljoen terugkoop doen. Of dat Barcelona een doorverkoop percentage van bijvoorbeeld 20% krijgt. Die hoeven ze uiteraard niet aan zichzelf te betalen zodat ze uiteindelijk hem dan ook altijd goedkoper terug kunnen halen.

9 april 2019 om 11:33

Er zijn heel wat opties. Je hebt ook nog het recht om elk bod te evenaren, waarbij wanneer er een bod op hem komt wat Ajax wil accepteren, Ajax dit doorgeeft aan Barca, en Barca de kans krijgt om het bod te evenaren, zodat de speler de kans heeft om weer terug te gaan naar Barca.

Wat mij een goede optie lijkt, is dit: kopen voor 15m. In de zomer van 2020 terugkoopclausule van 40m. In de zomer van 2021 terugkoopclausule van 30. Daarna recht op evenaren van elk bod dat Ajax zou accepteren, en wanneer hij vertrekt naar een andere club dan Barca 10 procent op de transfersom naar Barca.

Zo heeft Ajax ofwel 25m winst en 1 jaar plezier van de speler, ofwel 2 jaar plezier en 15m winst, ofwel nog langer en Barca heeft nog altijd de kans om hem terug te halen als ze dat willen. Goed voor iedereen.

Ajax moet alleen maar akkoord gaan mits het een koop is. Ben wel terughoudend, want spelers die van Barca komen zijn nooit echt een overtuigende meerwaarde geweest in het verleden. Snap ook niet zo goed wat het belang van Ajax is om vriendjes te worden van Barca.

9 april 2019 om 11:01

Gabri?!

Alena krijgt steeds vaker minuten in het eerste elftal van Barcelona. Ondanks de komst van De Jong, denk ik dat door roulatie er nog steeds genoeg minuten voor hem overblijven, derhalve acht ik de kans klein dat hij de overstap (op huurbasis) maakt naar Ajax...

Vriendjes worden is nooit verkeerd.
Vaak wordt je er beter van, zeker als het vriendje rijker is dan jij.

9 april 2019 om 08:44

Maar is Barca rijker dan Ajax? Ze zijn wel groter, dat staat vast.

9 april 2019 om 09:00

Bekijk even voor het gemak naar de centen die zijn betaald voor coutinho en dembele

9 april 2019 om 09:03

Barca is een van de rijkste clubs van de wereld. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Ajax komt niet eens in de buurt.

9 april 2019 om 09:09

Heb je daar ook bronnen voor, waar ook de schulden en dus ook lopende verplichtingen in staan opgenomen? Dat ze 100 mio kunnen uitgeven aan speler zegt natuurlijk niets over potentiã«le rijkdom.

9 april 2019 om 09:20

Waarom noem je schulden, dat spreekt tegen je punt. Hoe rijker je bent, hoe meer je gebruik kunt maken van schulden. Jaarverslagen van Ajax en Barcelona staan beiden online.

9 april 2019 om 09:28

Dat is geheel afhankelijk van jouw definitie van rijkdom. Daar begon de discussie over...

Zou echt top zijn als we hem kunnen huren en helemaal geweldig als we hem definitief kunnen overnemen

Als je hem kunt krijgen altijd doen. Huren of kopen maakt niet uit voor zo'n uitstekende speler.
Wat is nou exact het verschil tussen huren en kopen? Bij huren weet je vooraf hoelang een speler bij je is. Meestal 1 jaar maar kan ook voor 2 jaar. Je betaalt een huursom. Bij een aankoop betaal je een prijs, geeft een speler een contract voor meer jaren. Maar kun je er dan ook vanuit gaan dat die speler zolang blijft?
Nee. Kijk naar Sanchez. Nu gaan weer geruchten omtrent Tadic. Eerst zei hij 100% zeker te blijven, nu hoor je toch weer andere geluiden. Het grote verschil met kopen is dat je eerst betaald en later casht. Soms meer dan je betaald hebt, soms minder. Maar geld is geen issue bij Ajax. Het gutst werkelijk over de plinten. Dus waarom niet huren? Niet als regel maar voor uitzonderlijk goede spelers wel incidenteel. Zeker als je weet dat er uit de eigen opleiding talenten aankomen maar die nog een of twee jaar nodig hebben om het vereiste niveau te halen.

9 april 2019 om 09:08

Helemaal met je eens Kakka. Huren is echt niet slechter dan kopen, terwijl het echt om een mega talent gaat dat je voor een lage prijs kunt halen. Maar dat is zo zeldzaam. Een Isak of Odegaard bijvoorbeeld, die gaan je sowieso meer dan 25 miljoen kosten. Ik denk dat je dan beter kunt huren, natuurlijk pak je de eventuele winst niet maar je kunt die aankoopcenten beter steken in de Davinson Sanchezen, Tagliafico's of Neresjes van deze wereld (maw talenten die echt gescout zijn en nog niet echt ontdekt door andere clubs).

9 april 2019 om 09:14

Het geld gutst over de plinten onder anderen doordat ze spelers kopen die aanzienlijk in waarde stijgen, of spelers opleiden die vervolgens voor grote bedragen verkocht worden. Met andere woorden: juist door niet te huren zijn ze zo vermogend worden. Kijk naar Sanchez, kijk naar Tadic. Je geeft er geld aan uit en vervolgens gaan ze (mogelijk) eerder weg dan hun contract afloopt. Voor een flinke smak geld en winst. Exact dát is het verschil. Als je als club goed kan opleiden en 'weet' dat je spelers beter maakt, moet je júist niet gaan huren. Dat is te makkelijk en destructief voor zowel de financiële kant als het perspectief dat je de spelers die wél bij je onder contract staan die hierdoor minder minuten krijgen, minder ontwikkelen en zich waarschijnlijk ook minder gewaardeerd voelen. Als je dan al een speler haalt die een andere speler uit je team speelt, kan je maar beter eigenaar zijn want dan levert het je tenminste nog wat centen op. In plaats van dat je na een goed seizoen afscheid neemt van een huurling en de speler die dankzij hem minder speelde ook weg wil of zich niet ontwikkeld heeft.

9 april 2019 om 09:28

Helemaal mee eens, liever kopen dan huren.. Met kopen heb je de kans dat je iets opbouwt. Ajax heeft daar genoeg voorbeelden van, die de club geen windeieren heeft gelegd. Anderzijds als je een keer een toptalent kunt huren, mag je daar best een uitzondering voor maken. In het geval van Alena zou ik dat zeker doen, een prachtige speler die qua spel prima bij Ajax past. Maar nogmaals liever kopen, als dat niet lukt is huur een prima alternatief.

Nou dit is wel een heerlijke voetballer, die zeker bij Ajax goed gaat gedijen.

Straks een middenveld met Van de Beek - Marin - Alena - Schöne - Lang - Gravenberch. En evt Mazraoui nog. Dat is een sterke linie hoor !!

En dan neem ik aan dat Sinkgraven verkocht en De Wit verhuurd worden.

9 april 2019 om 09:33

Volledig mee eens.

Dit is absoluut een aanwinst voor Ajax, al zie ik Puig ook heel erg graag naar Amsterdam komen!

Sinkgraven mag van mij vertrekken aankomende zomer. Zijn contract is geloof ik in december nog verlengt met een jaar tot medio 2020. Maar dat is denk ik puur gedaan vanwege hij niet gratis de deur uit loopt. Ajax moet zijn verlies nemen en door selecteren. De Wit heeft mij ook nog niet volledig kunnen overtuigen. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat hij aankomend seizoen een basis plaats weet af te dwingen. Dan is een verhuur optie misschien nog niet eens een gek idee.

Waarom zijn mensen geen fan van huren. Het is een tussenoplossing. Het geeft Ajax de tijd om een goede vervanger van een andere speler te vinden of ze geven een talent uit de jeugd nog ff wat tijd voor ze die gaan brengen. Niks mis mee in mijn ogen. In ieder geval beter dan te snel een speler halen die we later weer als miskoop kunnen bestempelen.

9 april 2019 om 11:13

Met huren schiet je niks op. Jonge spelers hebben vaak een half jaar nodig om te acclimatiseren en te wennen. Op het moment dat ze een beetje beginnen te draaien dan gaan ze alweer bijna terug. Daarnaast kost het geld ipv dat je investeert en later een speler met winst verkoopt. Ik heb liever dat Ajax 15 miljoen betaalt voor een goede speler. Het verleden leert ook dat huur-spelers bij Ajax ook zelden echt een toegevoegde waarde zijn geweest. De enige was Traoré in mijn ogen, maar dat duurde ook een hele lange tijd voordat hij op het gewenste niveau zat.

9 april 2019 om 12:02

Maar zit die aankoop van 15 miljoen waar jij aan denkt, geen toptalent van Ajax in de weg binnenkort? Ajax heeft al een Marin gekocht voor veel geld, dus "moet" spelen om de investering er weer uit te krijgen en geld op te leveren voor de toekomst. Frenkie gaat weg, maar gaat Beek ook weg? Zo niet, dan zal die ook wel spelen. Ik heb ook gehoord van plannen om Blind naar het middenveld te schuiven. Gravenbergh heeft zijn debuut in het eerste al gemaakt. Misschien willen ze die binnekort aan laten sluiten en veel minuten laten maken. Echter kunnen we niet verwachten dat hij volgend jaar er al echt staat. Misschien het jaar erop wel, als deze gehuurde speler van Barca weer terug gaat.

Ik meen in het verleden opgepikt te hebben dat Overmars huren ook ziet als een manier om een periode te overbruggen om te wachten op eigen talenten.

Dit alles gezegd hebbende, ben ik over het algemeen ook geen voorstander van huur en ben het eens met je bijdrage. Overmars zal natuurlijk tegenwerpen dat hij het idee heeft dat deze speler van Barca zo kan inschuiven en vanaf het begin makkelijk meetikt.

9 april 2019 om 12:44

Als het puur om het overbruggen gaat van een periode dan is dat nog wel te verantwoorden. Maar dan moet die speler er wel direct staan en vaak bij jonge spelers is dat niet het geval. Puntje bij paaltje ben je een speler aan t opleiden voor een andere club. Daarnaast heb ik altijd het gevoel dat een gehuurde speler minder voor het teambelang is dan contract spelers. Het is namelijk de doelstelling van de gehuurde speler om zichzelf te laten zien voor de club die hem verhuurt. Het teambelang is voor hemzelf altijd van minder groot belang.

Aleã±a is een toptalent en het grootste talent van zijn leeftijd bij Barcelona. Hij traint al een tijdje mee in het eerste en mag ook regelmatig spelen. Waarom zou je iemand die zich zo goed heeft geã¯ntegreerd in het eerste elftal en nog veel meer potentieel heeft verhuren?

Als je nu een random 20-jarige Mexicaan of Braziliaan zou halen dan kun je die verhuren aan een club als Ajax, Benfica, Braga, Celta ja maar niet Aleã±a of Puig.

Alleen kopen. Desnoods met een gunstige terugkoop clausule voor Barca. Maar als we gaan huren dan is Marc niet goed bezig.

Welke veldspeler (huur of koop) van Barcelona is nou echt gelukt bij Ajax? Aleã±a functioneert in een eenheid die precies zo denkt en speelt als hij. Daarom komt hij momenteel ook niet uit de verf bij Barcelona, omdat wanneer hij een keer speelt, hij dan moet samenspelen met spelers als Vidal, Semedo, Malcom. Ik betwijfel of dit een succes gaat worden, vooral als volgend jaar de enige Ajax-spelers die een fatsoenlijke kaats in de voeten hebben vertrekken.

Het hangt allemaal een beetje af van hoe groot de leegloop wordt komende zomer.
De Jong is al bekend, De Ligt is volgens mij voor 99% zeker. Maar daarnaast verwacht ik Zyech, Neres en ws ook Tagliafico.
Met Marin speel je al in op het vertrek van De Jong, dus Alena lijkt me niet direct noodzakelijk, behalve wanneer ook VD Beek vertrekt. Ik denk dat de verdediging meer prio geniet, evenals een buitenspeler met diepgang.

9 april 2019 om 11:29

In mijn ogen wordt Marin meer gehaald voor de positie van Schone die toch meer naar de bank zal verdwijnen.

Mensen moeten niet zo zeuren over dat huren. Sowieso kan Ajax hem niet definitief vastleggen want hij heeft een transferclausule van 75 miljoen. Onbetaalbaar dus voor Ajax.
Net als met Bertrand Traore moet Ajax gewoon blij zijn als ze een jaartje kunnen beschikken over een exceptioneel groot talent.
Met Traore heeft Ajax ook geen kapitaalverlies geleden en was hij zelfs een zeer belangrijke schakel in het bereiken van de EL finale. Bovendien is huren een goed middel om de totale kosten wat te drukken want Ajax zal veel spelers moeten zien te vervangen waarschijnlijk.
Dus gewoon huren die Alena. Geweldige speler.
Samen een middenveld vormen met Vd.Beek, Alena en Marin.
Als Ajax dan ook nog Todibo, Cucurella en Puig in de deal met Mathijs kan betrekken zou helemaal mooi zijn. Dat zijn veel betere spelers dan Schuurs, Sinkgraven of Dani De Wit. Daar kun je dan een geweldige selectie mee maken:

Onana
Mazraoui E.Alvarez Blind Tagliafico
Vd.Beek Alena Marin
Neres Dolberg Tadic

Varela
Veltman Todibo Magallan Cucurella
Odegaard Schone Puig
Cantalapiedra Huntelaar Cerny

9 april 2019 om 18:11

Ja joh, huur meteen 4 spelers van Barca en zet er drie op de bank. Haha, dat gaan we natuurlijk nou juist niet doen gap. Je vergeet trouwens Bandé en Eiting.

Sorry hoor, maar één speler huren maakt geen nieuw beleid.
Zeker niet als het zo'n groot talent is.
Er gaan zeker 4 basisspelers weg, vind maar eens kant en klare vervangers.
Het doel moet zijn kampioen worden, jeugd, die er talent voor heeft, verder inpassen.
Kortom, Marc is goed bezig.

9 april 2019 om 18:09

Zeker 4? Wie bedoel je? Frenkie is al rond, en de Ligt zal ook gaan, maar wie is er verder 'zeker' dan?

9 april 2019 om 20:08

Zyech is toch ook geen geheim meer dat hij weg wil?
Ook zie ik Nico weggaan, deze loopt ook te roepen dat hij een volgende stap wil maken.

9 april 2019 om 23:51

Ziyech heeft vorig jaar een aantal subtoppers afgeslagen, omdat hij daar niet voor bij Ajax weg wilde. Denk dat de top voor hem niet komt, en hij is bij Ajax een grote jongen, dat is belangrijk voor hem. Is een jongen uit de provincie die een vertrouwde omgeving nodig heeft. Zie hem zo nog een jaar blijven.
Nico is gewoon bezig om een sterkere onderhandelingspositie te krijgen voor zijn contract. Die gaat niet weg. En Ajax kan hem sowieso aan zijn contract houden als er al 3 anderen weggaan. Ziyech en Nico zijn in elk geval niet 'zeker' weg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla305
4.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

46 jaar
126 fans

In de wandelgangen

Zondag 8 december
Chelsea is bereid 110 miljoen euro neer te tellen om Jadon Sancho los te weken bij Borussia Dortmund. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren