Kamp-Bergwijn erkent interesse: ‘Ik heb met de directeur gesproken'

Maandag, 8 april 2019 om

Steven Bergwijn staat nog altijd hoog op het lijstje van Internazionale, zo meldt onder meer La Gazzetto dello Sport maandag. De 21-jarige aanvaller van PSV werd eerder al veelvuldig gelinkt met een overstap naar i Nerazzurri en naar verluidt heeft de Italiaanse topclub de wens om Bergwijn te halen nog niet opgegeven.

Het is niet de eerste keer dat Bergwijn in verband wordt gebracht met Inter. Naast de club uit Milaan zouden ook onder meer Arsenal, Tottenham Hotspur, Bayern München en AC Milan interesse hebben in de Oranje-international. Inter zou aan een bedrag van 35 miljoen euro genoeg hebben om de concurrentie te slim af te zijn en PSV te verleiden tot een verkoop.

Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen erkent in gesprek met FC InterNews dat Bergwijn op de radar staat van Inter. De belangenbehartiger heeft zelfs al een of meerdere gesprekken gevoerd met sportief directeur Piero Ausilio. "Iedere club die Steven op waarde schat en hem de juiste basis kan garanderen bij de volgende stap in zijn carrière, is een serieuze kandidaat. En Inter heeft interesse”, aldus Van Kooperen.

“Inter is een topclub met een geweldige historie. Ze hebben geweldige fans, het is een prachtige stad en een schitterend land. Ik heb ook met Piero Ausilio gesproken”, besluit Van Kooperen. Bergwijn, die nog tot de zomer van 2022 vastligt bij de huidige nummer twee van de Eredivisie, heeft tot op heden 115 duels gespeeld voor PSV, met 23 goals en 28 assists als resultaat.


Poll

Verwacht jij dat Steven Bergwijn na dit seizoen vertrekt bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door dubbel f)

Ik mag hopen dat hij iets verstandiger is dan dit. Denk dat hij eigenlijk het beste nog een jaartje bij PSV kan blijven maar anders niet naar Italië en zeker niet naar Inter. Daar red je het als jonge buitenspelen niet. Als hij gaat dan kan die het beste naar een Duitse subtopper lijkt mij.

8 april 2019 om 20:14

Duitse subtopper? Denk niet dat die gemakkelijk 35-40 miljoen neer leggen voor 1 speler.

8 april 2019 om 23:14

Goede speler ,maar nog niet helemaal klaar voor het buitenland. Mocht hij toch beslissen om te gaan dan aub niet naar het racistische Noord Italië. Helaas moet je daar als donkere speler rekening mee houden.

9 april 2019 om 10:03

racisme heb je overal..in nederland stemmen meer dan 2 miljoen mensen op wilders en baudet!bergwijn maar direct weghalen uit de eredivisie?

8 april 2019 om 20:17

Inderdaad, zulk voetbal dat Inter speelt moet je echt niet willen als jonge buitenspeler. Club als Dortmund, Leverkusen, Lyon, Napoli lijkt me prima voor Bergwijn om vervolgens een grotere stap te zetten.

8 april 2019 om 20:29

Om vervolgens een grotere stap te zetten? Zie jij Bergwijn echt in de absolute top eindigen?

8 april 2019 om 21:19

Op dit moment nog niet, maar ik zie in hem veel meer potentie dan in bijvoorbeeld Lozano.

8 april 2019 om 21:58

Zie niet in waarom hij niet ooit bij Arsenal/Spurs/United/Liverpool kan spelen.

8 april 2019 om 22:06

@ajaxcunian: Bergwijn heeft mij vaker verbaasd. In eerste instantie vond ik hem een blinde draver. Echter, plotseling haalde hij rendement. Bij de Champions League fase vond ik hem echt ontzettend goed en dwingend spelen. De laatste weken draait hij een stuk minder. Desalniettemin heeft hij in mijn ogen dit seizoen wel aangetoond goede potentie te bezitten voor een zwaardere competitie. Daarvoor zal hij wel het niveau van de eerste helft van het seizoen langer dienen door te trekken. En wie weet, verbaast hij ons wederom.

Aan zijn motivatie en inzet zal het niet liggen. Zijn lichaam is echt zwaar opgepompt.

8 april 2019 om 23:15

Ja maar niet afgetraind zoals.Memphis, heeft een te hoge vetpercentage. Verder enorm met je eens.

Ik denk dat Bergwijn liever niet naar Inter moet gaan, een club waar je niet 1,2,3 stappen gaat maken. Liever een ander club met kansen om je carriére een boost te geven

8 april 2019 om 22:50

Het feit dat de zaakwaarnemer Inter noemt, betekend waarschijnlijk dat Bergwijn wil weten wat zijn waarde is, en Inter het meeste interesse heeft getoont tot dusver. Ik zou er me roestige reet waarde aan hechten. Veel te nikszeggend

Milaan echt een mooie stad. Inter echter al jaren geen schim meer van de club van vroeger. En Italiaanse competitie is met Juve als kampioen begin april nou ook niet top of the bill. Plus vaak racisme op bepaalde plekken. Ik zou iets anders doen denk ik. Zeker ook als jonge winger.

8 april 2019 om 20:14

Leverkussen lijkt me perfect onder Bosz en als opvolger voor Leon Bailey.

8 april 2019 om 20:18

Bosz, laten we eerst het einde van het seizoen afwachten. Daarbij, Bergwijn nog een jaartje ED zou niet slecht zijn.

8 april 2019 om 20:23

Dat kan ook.

8 april 2019 om 21:20

Is nooit verstandig om voor een trainer te kiezen als je naar een club gaat. Zeker niet midden in het seizoen. Voor hetzelfde geld staat bosz over een paar wedstrijden niet meer voor de selectie.

8 april 2019 om 21:36

Milaan een mooie stad?? Weinig moois aan kan ik je vertellen, tenzij je van shoppen houdt..

8 april 2019 om 22:11

nou, die kathedraal is echt afzichtelijk...🤨

8 april 2019 om 22:13

Dan weet ik niet waar jij in Milaan bent geweest. Ik heb er gewoond en kan je vertellen; het is echt een mooie stad. Tuurlijk, het is anders dan Rome of Florence, maar dan nog.

9 april 2019 om 09:51

Kvibe: heb in Italië gestudeerd en vaak in Milaan bij vrienden geweest en is echt een heerlijke stad om te verblijven kan ik je vertellen. Heerlijke mentaliteit (niet zo emotioneel als zuidelijker), niet die enorme drukte (en massatoerisme) als in Rome en lekker Bourgondisch.

9 april 2019 om 10:06

jij zou iets anders doen?wedden als inter komt dat je gaat! verder staat de serie a gewoon op plek 3! lijken velen nog weleens te vergeten zeker omdat ajax voor het eerst na 16 jaar zo ver komt in cl!

9 april 2019 om 10:24

Dubbel f, het gaat er hier om dat Bergwijn genoeg andere opties zal hebben. En ja, ik zou dan eerder naar Spanje, Engeland of Duitsland gaan ja. Dus iets anders dan Inter, zeker als jonge speler Dat lijkt mij niet al te ingewikkeld als je die keuzes hebt. Ieder zijn mening toch?! En ja, tuurlijk, als Inter morgen bij mij op de stoep staat ga ik. Maar ik zou zelfs naar Emmen gaan om profvoetballer te kunnen worden. Pas precies in die cultclub met niet afgetrainde spelers. Maar daar gaat het toch totaal niet om?!

hoop eigenlijk nog dat stevie een jaar blijft. en volgend jaar hopelijk [wat ik niet denk] met robben kan gaan spelen. en elke week minimaal een 6je haalt. want hij is nog een beetje grillig

Doe nog een seizoen Psv. Bergwijn is dit seizoen sterker en sneller geworden. Nu moet hij nog een seizoen proberen constant te presteren en kijken of hij het team kan dragen als het niet loopt.

Het schijnt dat Bergwijn op 11 jarige leeftijd reeds kon tekenen in Italië bij Inter. Dit via een arbeidsconstructie van zijn vader in een functie als aandachtsfunctionaris externe betrekkingen... zijn vader weigerde echter, omdat hij geen definitie kon geven aan deze vage term die overigens geheel uit de duim is gezogen...

Nee alsjeblieft niet. Weer zo een net niet speler, maakt Inter echt niet beter. Wanbeleid gaat gewoon door bij Inter 👍👍

8 april 2019 om 21:14

Helemaal mee eens milito, deze Bergwijn is nog lang niet toe aan deze stap.

8 april 2019 om 21:22

Behalve natuurlijk als ze hem kopen en voor 2 seizoenen aan PSV (Of uiteraard een club van hetzelfde niveau) verhuren.

Ondanks dat ik ontzettend van hem als voetballer kan genieten, moet hij dit nu nog niet doen. Hij heeft te veel up en downs en in de grote wedstrijden is hij tot heden te onzichtbaar geweest. Gewoon nog minimaal een jaar blijven en dan kijken of je er klaar voor bent. Iets wat nu na mijn mening nog niet het geval is.

Volgens Ajacieden is Bergwijn nog niet klaar voor de stap, maar ze zien Neres wel bij een (bijna) topclub spelen, ik zie niet zo’n heel groot verschil tussen de statistieken van deze twee spelers

8 april 2019 om 21:45

Beide zijn daar niet aan toe, en ik heb ook mijn twijfels of ze ooit naar het niveau van de absolute top kunnen toe groeien. Het voordeel voor Neres is dat hij zich internationaal heeft laten zien, waardoor de kans groter is dat zo'n club komt. Ook al is hij daar niet aan toe.

8 april 2019 om 21:45

Dat is de media. Zowel Bergwijn als Neres zijn zeker niet klaar voor een stap hoger, laat ze beide eerst is een jaar constant spelen

8 april 2019 om 22:16

Met enige verschil dat neres het ook laat zien in de champions league en tegen psv en Bergwijn met name tegen (met alle respect) PEC Zwolle en de Graafschap

8 april 2019 om 23:16

Bergwijn heeft het ook laten zien in de CL, daarin blonk hij juist uit. Was helaas niet genoeg om tegen o.a. Barca en Spurs te winnen maar het is een teamsport.

8 april 2019 om 23:24

Precies dit. Neres laat het veel meer zien dan Bergwijn. De een krijgt alle vertrouwen en de ander heeft zich opnieuw volledig onterecht terug moeten knokken in het elftal. Dat dus de statistieken nagenoeg gelijk zijn, zegt vrij weinig. Als je vervolgens gaat beoordelen op wat ze laten zien, is het verschil vrij behoorlijk. Steven deed het goed in de CL, Neres maakt het verschil. Steven is een beetje onzichtbaar bij het nationale elftal, Neres drukt meteen zijn stempel. Mensen lijken echt te makkelijk te vergeten dat Neres al inzicht was bij Dortmund, nog voordat hij het echt liet zien in Europa. En Dortmund is toch een van de weinige clubs met een neusje voor talent, nog voordat de hele wereld het een mega talent vindt. Nu ook weer met Sancho. Neres is ondanks zijn uiterlijk, gewoon veel dwingender aanwezig. Dat wil trouwens niet zeggen dat hij per definitie verder gaat komen dan Bergwijn. Ze zijn beide enorm getalenteerd, maar drive en bewijsdrang lijken groter bij Neres. Hoeft niet perse goed te zijn (zie fisher), maar het helpt Neres om dit moment wel ontzettend.

8 april 2019 om 23:30

Onzin. Zeker Barca in Eindhoven was echt ultra zwak. Net zo zwak, zo niet zwakker dan het Bayern en Real dat Ajax trof. Inter was ook echt veel minder dan deed voorkomen. Barca uit en de Spurs twee keer waren zeer zeker erg sterk. Maar in de andere 3 wedstrijden was vooral de naam van de tegenstander groot en niet zo zeer hetgeen wat ze op het veld lieten zien. Daarbij blonk Bergwijn niet uit, hij speelde goed. Dat is iets anders. De man die ik de gehele campagne uistekend vond spelen, of uitblinken, is Luuk de Jong. Die maakte echt het verschil. Sleuren, knokken, duels winnen en gewoon goals maken. Ook kopgoals tegen een Engelse defensie...

Lekker naar Duitsland, Spanje of Engeland.. Verder denk ik dat Bergwijn het niveau wel zou aankunnen in Italiã«.. was geen fan van hem maar ben teruggekomen hierop na de afgelopen 3 wedstrijden van Psv. Veel groter talent dan lozano.

8 april 2019 om 21:51

Dat is grappig, want hij heeft dit seizoen nog nooit zo'n bedroevend niveau gehaald als in de afgelopen 3 wedstrijden..

8 april 2019 om 21:54

Nou bedroevend? Je kan ook erg overdrijven. Ja hij scoort niet.. maar hij is altijd gevaarlijk, komt zijn man voorbij, loopacties zijn geweldig, fysiek is hij super sterk. Dat zijn dingen die voor mij belangrijker zijn. Dan goals en assist maar ja iedereen heeft andere criteria voor buitenspelers.

8 april 2019 om 21:59

Tegen Ajax niet gezien, tegen PEC niet gezien (muv één goede actie) en gisteren tegen Vitesse niet gezien. Bergwijn maakt een hartstikke goed seizoen door, maar de afgelopen 3 wedstrijden was hij echt uit vorm als je het afzet tegen zijn normale niveau. Heb hem niet op een goede actie kunnen betrappen. En zijn loopacties zijn juist een van zijn verbeterpunten. Wil de bal vrijwel altijd in zijn voeten en zelden diep.

8 april 2019 om 22:15

Nogmaals jij houdt bepaalde criteria aan een buitenspeler en ik andere. Jij vindt hem minder bepalend ik vind hem gevaarlijker dan lozano. Maar ga niet heen en weer over mijn mening over bergwijn, zal hem niet al te vaak zien spelen omdat ik hem niet bij mijn favoriete clubs terecht zie komen. Veel succes verder met het volgen van bergwijn!

Ik denk dat hij beter nog een jaar kan blijven. Hij kan zeker nog groeien bij psv. En aan het eind van volgend seizoen heb je ook het EK nog. Als hij daar iets laat zien komen er genoeg clubs.

Denk dat PSV hier wel rond de 50m uit kan halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder202
C. GakpoAanvaller204
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller143
K. MitroglouAanvaller91
S. LammersAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

46 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 16 5 4 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Financiële meevaller voor Ajax bij transfer Bergwijn naar Tottenham

Ajax deelt mee in de transfersom van Steven Bergwijn. De Amsterdammers hebben recht op een opleidingsvergoeding van 150.000 euro, zo meldt clubwatchter Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren