‘Ajax maakt Scherpen binnen enkele dagen tot duurste FC Emmen-speler ooit’

Zondag, 7 april 2019 om

Kjell Scherpen wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar Ajax en het einde van de onderhandelingen tussen de Amsterdammers en FC Emmen lijkt in zicht te komen. Voetbal International weet zondagmiddag namelijk te melden dat de Drentenaren binnen enkele dagen ‘witte rook’ verwachten wat betreft de transfer van de jonge doelman.

Emmen is al geruime tijd in gesprek met Ajax en Scherpen kan, zodra zijn overstap rond is, een meerjarig contract signeren in de Johan Cruijff ArenA. De negentienjarige keeper wordt volgens het weekblad met afstand de duurste uitgaande transfer voor Emmen aller tijden. Dat record staat nu nog op naam van Bas Dost, die in 2008 voor driehonderdduizend euro de overstap maakte naar Heracles Almelo.

De naderende transfer van Scherpen zorgt overigens voor nogal wat opschudding onder een deel van de achterban van zijn nieuwe werkgever. De doelman liet in het verleden op social media en in gesprekken met de media duidelijk zijn voorliefde voor Feyenoord blijken en dat wordt hem door de harde kern van Ajax niet in dank afgenomen.

De F-Side hing afgelopen woensdag toen de wedstrijd tussen de twee ploegen op het programma stond (2-5 overwinning voor Ajax) nog een spandoek met daarop de tekst ‘Scherpen kakkerlak’ op bij het uitvak van De Oude Meerdijk. De supportersgroep liet een dag later middels een verklaring bovendien nog maar eens weten niet op de komst van het talent te zitten wachten.


Poll

Denk jij dat Kjell Scherpen een goede aanwinst wordt voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door jeron)

Ik snap dit echt niet, het is gewoon een hele matige keeper. Met El Maach en Kotarski heb je toch prima back-ups als 3de keeper?

7 april 2019 om 16:44

@m_balotelli

blijkbaar vind Ajax dat geen hele bijzondere keepers want anders stel je Lamprou niet op om Onana te vervangen. die heeft helemaal niet de lengte om op goal te staan

7 april 2019 om 16:54

Te makkelijk, El Maach is eerste keeper van de o19, Kotarski van Jong Ajax. Die ga je met 18 geen jaar op de bank plaats laten nemen als tweede doelman. Optie tot koop bij Varela (huidige 2e doelman) en verlenging van Onana maken naar mijn mening aankoop van Scherpen eerder onnodig. Verwacht dat ze hem kopen en verhuren omdat er geen plaats voor hem is bij Ajax 1 en kan me niet voorstellen dat hij jaar in de KKD wilt keepen waar ook al 2 contractkeepers voor zijn komend seizoen. Lijkt me gevalletje voorkomen dat een andere ploeg hem haalt.

7 april 2019 om 16:59

@wolterx

ik zou toch nog liever een onervaren jongen van 18 jaar met lengte op de bank hebben zitten dan een keeper als Lamprou die maar 1.76 meter lang is. dat kan echt niet op dit niveau. elk goed geplaatst schot in de kruising of in de verre hoek is onhoudbaar voor iemand met zijn lengte

7 april 2019 om 22:52

Ben het met je eens dat het belachelijk is dat Lamprou bij Ajax onder contract staat. Jeugdkeepers laten ze scans maken in het ziekenhuis om een meer accurate inschatting van hun lengte te krijgen, lijken ze te klein te worden moeten ze vaker weg maar zelf een tweede keeper hebben die de gewenste lengte niet aantikt. Die keuze kan ik dan ook niet begrijpen maar om nu een eerste keeper te hebben en dan 2e en 3e keeper die nog tiener zijn erbij te pakken zou ook voor problemen hebben gezorgd.

7 april 2019 om 16:49

Dan zal 1 van de 3 misschien eerste keeper worden als Onana vertrekt volgend jaar. En Onana heeft ook stappen gemaakt, wie weet kan een ander dat ook.

Ik houd het bijna niet voor mogelijk dat dit op een gelukkig huwelijk uit zal draaien.

Je zou toch zeggen dat Ajax van hem af zou zien na vorige week 🙃

7 april 2019 om 16:42

Zou toch erg zijn als je na een spandoek je plannen overboord gooit.. Vind het een domme zet van Scherpen, maar hij was en is nog heel jong, en doe je wel eens domme dingen!

7 april 2019 om 16:43

Denk meer dat hij de blinders van scherpen die wedstrijd bedoelt. Blijft onbegrijpelijk om zo een matige keeper vast te leggen.

7 april 2019 om 16:43

Ik denk dat hij meer zijn prestaties bedoelde van vorige week, maar ik kan het mis hebben.

7 april 2019 om 16:46

Je gaat niet iemand niet kopen omdat ie een mindere wedstrijd speelt. Dan gaat er niemand meer een transfer maken.

7 april 2019 om 16:53

Ik doelde inderdaad op zijn prestaties! 😉

Zit genoeg rek in die jongen. Betere aankopen dan van leer en Lamprou. Tevens een duidelijk signaal naar die idioten van de F-side.

7 april 2019 om 16:43

Beter dan Lamprou is niet moeilijk, maar om te zeggen dat hij beter is dan Van Leer betwijfel ik. Echter sla je met de opmerking over de F-side de spijker op de kop. Hun hebben niks te melden en Ajax bepaalt gewoon.

7 april 2019 om 16:44

Ja, want Overmars moet een tiener natuurlijk gebruiken om een signaal af te geven aan de f-side.. Overmars haalt Scherpen, omdat hij er om de een of andere reden in gelooft dat hij een uitstekende keeper voor Ajax kan worden. Overmars haalt hem niet om een soort politiek statement te maken richting de f-side.

7 april 2019 om 18:54

Precies dit.!! Ik zie het niet vind hem erg matig. Maar hoop dat de scouts het goed gezien hebben.. en natuurlijk geen statement richting de f-side.

7 april 2019 om 16:48

als er iemand bij Ajax dit plan kan dwarsbomen is het de F side wel... je kent de actieve krachten binnen de organisatie Ajax niet

7 april 2019 om 17:05

@damskomoker

deze geruchten komen niet uit de lucht vallen neem ik aan, Overmars trekt Scherpen gewoon aan. terecht ook want je kan je beleid als club niet laten afhangen van een groep supporters

Scherpen is nog heel indrukwekkend maar met het geld wat Ajax heeft kan je wel een risico nemen. mocht Scherpen opeens wel goed blijken te kunnen keepen dan heb je de beste keeper in jaren in huis met zijn lengte, wat echt een heel erg groot voordeel is voor een keeper

7 april 2019 om 16:44

De wonderen zijn de wereld nog niet uit? 😂

7 april 2019 om 16:47

@nickos1985

ik vind hem zelf ook nog niet heel bijzonder hoor op dit moment maar je kan toch beter een lange keeper als Scherpen op goal hebben staan als de veel te kleine Lamprou

7 april 2019 om 16:53

Volgens die redenatie zou je ongeveer iedere willekeurige jonge keeper van minstens 2 meter wel een contract kunnen geven, en dan hopen dat de trainers bij Ajax er wat talent in naar boven weten te halen. Ik zie het bij Scherpen écht nog niet tot een succes worden, die jongen is mij te houterig.

7 april 2019 om 17:00

@magnetics

ik zou hem zelf ook niet halen maar ik probeer gewoon te bedenken wat de reden van Ajax is om hem te halen en dat is niet zijn overtuigende spel, dus dan zal het wel de leeftijd en lengte zijn

7 april 2019 om 17:00

Precies je kan echt wel trainen hoe die jongen goed moet staan en hoe hij uit moet komen. Lengte heeft hij en dat is wel een plus punt. Nu het wilde eraf halen en hem op die punten verbeteren. Denk dat je hem wel bij jong Ajax moet neerzetten zodat de trainers van Ajax deze jongen een jaar lang kunnen trainen. Na een jaar dan kijken als Onana weg zou gaan en wie hem dan opvolgt en mocht Scherpen dat nog niet worden dan kan je hem een jaar verhuren aan een eredivisie club. Of Ajax maakt een deal met Emmen en verhuren die jongen nog aan Emmen uit wanneer ze in de eredivisie blijven en begeleiden hem ook nog wat extra.

goed nieuws ook al zeikt iedereen deze jongen af . talent heeft hij zeker en een jaartje als 2e keeper bij Ajax zou niet verkeerd zijn . ik heb er vertrouwen in dat hij op ten duur onana op een goede mannier kan vervangen

Leuk voor op de bank bij Jong Ajax... Het enige dat deze jongen mee heeft is zijn leeftijd. Uit armoe staat hij onder de lat bij Emmen, maar daar overtuigd hij mij niet. De enige reden dat Ajax hem lijkt te halen, zijn de leeftijd en Eredivisie ervaring. Niet om zijn kwaliteiten lijkt mij.. Kansloos dat deze jongen waarschijnlijk weer een miljoen of zo gaat kosten.

7 april 2019 om 16:46

@De Toekomst

zal eerder met zijn lengte te maken hebben en jonge leeftijd idd. elke club wil het liefst een keeper van rond de 2 meter op goal hebben staan

Niet goed genoeg maar hij is welkom

Maar wat gaat die kosten dan?

Tja je kan het risico nemen, maar ik blijf het een belachelijke transfer vinden. Jongen laat bij Emmen al zien dat hij voor dat niveau zelfs tekort komt. Laat me graag verassen tho. Benieuwd wat hij volgend jaar kan laten zien in de Kkd.

Ben benieuwd wat het bedrag wordt, voor 1 tot 2 miljoen kan je best een gokje wagen met deze jongen. Is voor Ajax gezien ook peanuts, dus valt te veroorloven mocht dit een miskoop blijken. Alles boven dit bedrag lijkt me teveel betaald.

7 april 2019 om 16:46

Alles boven de 8 ton is te veel voor deze jongen en daarvoor zal ik het niet eens doen..

7 april 2019 om 16:52

Hoezo? Scherpen is een speler met restwaarde, die kan je over een paar de deur uit doen voor nog een redelijke prijs als hij niet voldoet, als hij wel voldoet dan haal je deze transfersom er makkelijk uit

Nou die kleuterpraat hebben we nu wel gehad. Ajax wil Scherpen en Scherpen wil naar Ajax. #catch

Scherpen is van harte welkom !!! Volgend seizoen hebben we gelukkig Onana nog en wat mij betreft wordt Van Leer de 2e keeper.

Dan kunnen Scherpen - Kotarski - El Maach gaan strijden om de rol van 3e keeper en die van jong-Ajax. De 'winnaar' heeft dan goede vooruitzichten om Onana daarna op te volgen.

7 april 2019 om 16:57

Ik verwacht dat Van Leer weg zal gaan en optie tot koop bij Varela gebruikt gaat worden, Scherpen verhuren. Onana eerste doelman, Varela 2e doelman en om de week andere 3e doelman (die wat niet op de bank zit keept dan bij Jong Ajax) wat dus Kotarski en El Maach zijn. Gorski zal vertrekken want kan me niet voorstellen dat hij bij Jong Ajax blijft.

Het lijkt echt wel of alleen Marc Overmars en consorten iets zien in deze jongen. Een deel van de Ajacieden is principieel tegen omdat hij Feyenoorder is, en de rest ziet weinig tot niets in zijn kwaliteiten. Wat moet je ermee?

Het zou me echt gigantisch verbazen als hij een succes weet te worden in Ajaxshirt, alleen al omdat ik de potentie voor het beoogde niveau écht niet in hem zie. Ik vind dit echt een raadselachtige aankoop.

Onbegrijpelijk wat Ajax ziet in al die spelers die ze perse willen. Scherpen is gewoon een hele matige keeper, die alleen zijn lengte mee heeft. Hij beheerst nog niet eens basisprincipes van het keepen. Waarom zou je een keeper halen die je nog moet leren keepen? Zelfde met Pierie. Die kan niet verdedigen, fysiek zwak en volledig afhankelijk van wie er naast hem staat. Daar ga je nooit een moer aan hebben. Verbrand het geld dat je hieraan uitgeeft voor de Kuip of zo, dan heb je hetzelfde effect, maar tenminste nog een paar minuten lol van het bedrag.

Leuk voor deze jongen Het talent heeft hij zeker Alleen dan wel de eerste 2 a 3 jaar verhuren In deze vorm nog niet goed genoeg voor ajax 1

Persoonlijk zie ik Scherpen wel graag komen, in tegenstelling tot wat andere Ajacieden en dan heb ik het niet over die gekken die Scherpen van alles toewensen over z'n overleden broer en weet ik veel wat allemaal, dan heb ik het over dat er toch wel wat mensen zijn die twijfelen of hij goed genoeg zal zijn voor Ajax.

Ik zie zeker wel potentie in hem en hij zal dan als tweede doelman achter Onana beginnen, maar Onana zie ik volgend jaar zomer wel vertrekken en hopelijk kan Scherpen in die periode klaargestoomd worden om eerste doelman van Ajax te worden.

Vind het als Ajacied wel weer goed om te zien dat Ajax wederom vrij vroeg al aankopen doet. Afgelopen seizoen werden Bandé en Schuurs al vrij vroeg binnengehaald en ook voor het aankomende seizoen heeft Ajax met Marin en waarschijnlijk Scherpen al twee aankopen binnen.

De Jong zal sowieso vertrekken bij Ajax na dit seizoen en ook de Ligt, Tagliafico en Ziyech zie ik (helaas) vertrekken in de aankomende transferperiode. Voor de rest zou ik proberen om (verhuurde) spelers als Sinkgraven, Bruno Varela (gehuurd van Benfica, optie tot koop voor 5 miljoen maar als Scherpen komt zal dat niet gebeuren verwacht ik), Cerny, van Leer en Siem de Jong verkopen.

Dan zou ik proberen om ongeveer zo'n selectie te krijgen:

GK: André Onana - Kjell Scherpen - Kostas Lamprou.
RV: Noussair Mazraoui - Joël Veltman - Rasmus Kristensen.
CV: Lisandro Magallán - Edson Álvarez - Daley Blind - Perr Schuurs.
LV: Filipe Luis - Domagoj Bradaric.
CM: Razvan Marin - Lasse Schöne - Carel Eiting - Ryan Gravenberch.
AM: Martin Ødegaard - Donny van de Beek - Zakaria Labyad.
RB: David Neres - Cristian Pavón.
CA: Klaas Jan Huntelaar - Kasper Dolberg - Danilo Pereira.
LB: Dusan Tadic - Hassane Bandé.

Net als dit seizoen zal ten Hag aankomend seizoen dan ook regelmatig gaan rouleren en aangezien Ajax dit seizoen regelmatig met Ziyech, Tadic en Neres in de aanval speelt sluit ik niet uit dat ze dat aankomend seizoen weer gaan doen, maar dan zonder Ziyech (die dan vertrokken zal zijn verwacht ik) en met Neres, Tadic en Pavón.

Onana
Mazraoui
Álvarez
Blind
Filipe Luis
Ødegaard
Marin
van de Beek
Neres
Tadic
Pavón
7 april 2019 om 17:23

Lamprou blijft echt niet. Kotarski wordt wss doorgezet.

Zit echt niet op deze jongen te wachten.. noem een ding waar hij in uitblinkt?? En trouwens die leuzen die hij heeft genoemd zou nooit worden geaccepteerd in de Ajax- kern

Mooi man een Feyenoorder in jet doel bij Ajax. Bij Feyenoord keept een Ajacied... dus... SO WHAT! Het is voetbal lieve kijkbuis kinderen... get a life.. ga lekker naar het stadion, drink een paar potten bier, zing een paar liederen, geef elkaar een boks en klaar.. dan is het weer maandag en begint het gedram weer van voor af aan...😜

Heb nu een paar keer op hem gelet maar ik vind het echt een verschrikking in de goal. Wat zien ze in deze jongen. Dan zie ik liever Varela maar ja die laten ze natuurlijk weer lopen

Heb wel twijfels over zijn keepers kwaliteiten. Kan zijn dat hij na een jaartje 2e keeper wel een goede ontwikkeling doormaakt en dichter naar het niveau van Onana toe groeit. Kwa lengte heeft hij natuurlijk alles mee. Kwa reactie en positionering heeft hij denk ik nog veel te leren. Wat de f side allemaal roept en vindt is allemaal niet relevant. Ik zou gewoon die hele f side een stadion verbod geven en die hooligans met spandoeken nog een vette boete geven. Vermeer speelt toch ook gewoon voor Feijenoord. Wat is nou het probleem? Als die gozer vroeger fan van Feijenoord was en nu graag voor Ajax wil uitkomen dan moet dat gewoon kunnen. Voetbal is maar een spelletje en een beetje rivaliteit is ok en moet kunnen maar die kinderachtige strijd tussen clubs en hun hooligans is gewoon dwaas.

Wat is de verwachte som?

Als hij zo keept als tegen Ajax dan hoop ik van harte dat Ajax hem binnenhaalt. Keepers in Nederland zijn van matige niveau.

Naar verluidt 8 ton gekost. Voor dat geld kan je de gok wagen en wie weet hoe die zich ontwikkeld. Frenky de Jong was ook niets bijzonders en bankzitter en is nu veruit de duurste eredivisie speler

Hij gaat zeker als derde keeper en reserve keeper in jong Ajax

Scherpen mag dan wel jong en lang zijn, het is één van de mindere keepers in de Eredivisie, en de Eredivisie blinkt nou al bepaald niet uit in keepers. Raadselachtige aankoop.

Ben benieuwd voor welk bedrag!
Als er maar een doorverkoopclausule bij zit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Twente19-5
13.FC Emmen15-14
15.VVV-Venlo15-23
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TelgenkampKeeper160
M. de LeeuwMiddenvelder165
S. PeñaMiddenvelder132
J. AriasAanvaller130
N. LaursenAanvaller132
L. SlagveerAanvaller82
F. QuispelAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

4 fans
Keeper, 119 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren