De Graafschap verlaat degradatiezone na ongelukkig moment Marco Bizot

Zaterdag, 6 april 2019 om

Voor het eerst sinds een half jaar is De Graafschap weg uit de degradatiezone van de Eredivisie. De ploeg van Henk de Jong staat vijftiende na een verdienstelijk 1-1 gelijkspel thuis tegen AZ. Het is voor het eerst onder John van den Brom dat AZ in vier opeenvolgende uitduels in de Eredivisie niet tot winst komt: drie remises, een nederlaag.

De Graafschap speelde een verdienstelijke eerste helft tegen AZ, dat de grootste kansen had om de score te openen. Hoewel het team van De Jong met lef aan het duel begon, werd al snel duidelijk dat de thuisploeg moest oppassen voor de individuele kwaliteiten van AZ. Na acht minuten was er al sprake van een hachelijke situatie voor het doel van De Graafschap, maar Calvin Stengs kwam net niet lekker bij de bal en niet veel later doken ook Oussama El Idrissi en Mats Seuntjens gevaarlijk op voor het doel van Nigel Bertrams.

De Graafschap kwam in bepaalde fases niet verder dan alleen tegenhouden, maar deed dat hoe dan ook met verve en beet zo nu en dan ook van zich af. Een kopbal van Youssef El Jebli na voorbereidend werk van Leeroy Owusu was een prooi voor Marco Bizot, een schot van Azor Matusiwa vloog naast en Bizot redde ook goed op een harde vrije trap van Owusu. Op slag van rust kreeg AZ nog een dot van een kans. Na voorbereidend werk van Owen Wijndal kopte Jonas Svensson het leer naast het doel van Bertrams.

Het was Til die zes minuten na rust de score op De Vijverberg opende. Seuntjes omzeilde buitenspel en legde af op de captain, die kon binnen tikken: 0-1. Daar had het team van De Jong niet meer van terug. Voor rust was de thuisploeg in staat om AZ te ontregelen, maar na de 0-1 waren de Doetinchemmers volkomen onmachtig. AZ werd zo nu en dan onder druk gezet, maar De Graafschap was nimmer gevaarlijk. AZ overtuigde evenmin en kreeg in de extra tijd een flinke domper te verwerken. Daryl van Mieghem schoot de bal via de binnenkant van de paal en het lichaam van Bizot tegen de touwen: 1-1.


Poll

Denk jij dat De Graafschap boven de rode streep eindigt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door excellent)

Was een slechte wedstrijd zeg pff. Maar zo blij met een punt! Voor nu boven de streep en veilig daar gaan we voor! Superboeren!!

7 april 2019 om 00:02

Ja slechte wedstrijd. Vorige wedstrijden speelden we beter maar kregen we niets. Dan heb ik liever dit.

Ongelukkig moment? Gewoon een blunder! Afijn, John vd Brom. Nog 1x wil ik jou vragen om de persoon Ricardo van Rhijn nooit meer op te stellen. De beste man denk met nog een paar minuten te spelen de bal ff cross te geven op idrissi terwijl er 4/5 man voor de bal staan. Wat een verschrikkelijk matige voetballer die mij zoveel frustraties heeft bezorgd in de tijd dat hij hier speelt. Na de zomer weg s.v.p. Ik breng hem wel!

6 april 2019 om 23:01

Van Rhijn is niet de beste speler nee en het sloeg ook weer nergens op deze wissel maar kom op, hoe ongekend dom balverlies Til heel vaak lijdt maar ook anderen... Heel veel spelers van AZ zijn leuk voor dit niveau maar kunnen hogerop niet aan.

6 april 2019 om 23:30

Til moet het ook niet hebben van zijn kwaliteiten aan de bal, maar meer van zijn werklust en loopvermogen. Van Rhijn daarentegen denkt af en toe dat hij De Bruyne is met die crossballen. Jammer dat Ricardo nog geen 2% heeft van het talent van De Bruyne.

Dit punt lijkt weinig, maar is o zo belangrijk voor De Graafschap. Of ze er veel mee opschieten zal morgen duidelijk worden.
Als ik nu even naar de ranglijst kijk zie ik dat ze gelijk staan met Excelsior, maar dan 15e ipv 16e.
Echter hebben beide ploegen 26 punten, maar is Emmen in de achtervolging met 25 punten, terwijl ze morgen bij winst op Heerenveen weer kunnen klimmen naar de 15e plek.

6 april 2019 om 23:03

En wij krijgen Emmen ook nog thuis. Dat moeten 3 punten zijn om echt veilig te spelen.

Nounou, voor het eerst zit het geluk een keer mee. Werd ook wel tijd hoor, alles zat tegen de afgelopen weken. Belangrijk punt!

Balen verlies mijn toto in de laatste minuut. Overigens heeft az het volledig aan zichzelf te dankenm

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Actuele wedstrijden

34 fans
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Kai Havertz staat bovenaan het verlanglijstje van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren