‘Ik denk niet dat Ziyech vindt dat hij ’maar‘ bij Hoffenheim zou moeten spelen’

Zaterdag, 6 april 2019 om

Hakim Ziyech lijkt zo goed als zeker bezig aan zijn laatste maanden in het shirt van Ajax, maar het is de vraag waar de Marokkaans international volgend seizoen speelt. Volgens Kenneth Perez is de buitenspeler fysiek niet goed genoeg voor de Europese top en kan hij zich daarom beter richten op een vertrek naar een club uit de middenmoot van de Bundesliga.

Volgens de analist van FOX Sports is de stap naar de Premier League vanuit de Eredivisie bijna niet te maken. Hij neemt Davy Klaassen als voorbeeld. De middenvelder werd bij Ajax gezien als een van de beste spelers van de Eredivisie, maar desondanks wist hij niet te slagen bij Everton. Perez plaatst een kanttekening door te melden dat Ziyech het dit seizoen wel laat zien in de Champions League tegen clubs als Bayern München en Real Madrid. “Maar ja, dat zijn uitzonderlijke prestaties waar hij zich helemaal op kan richten”, aldus de oud-speler tegen de NOS. “Dat soort wedstrijden heb je qua intensiteit bijna iedere week in de Premier League. Daar is hij denk ik fysiek niet sterk genoeg voor.”

Ondanks zijn veertien doelpunten en tien assists dit Eredivisie-seizoen, denkt Perez niet dat Ziyech goed genoeg is voor de Europese top. Hij denkt aan TSG Hoffenheim, de club waar Alfred Schreuder volgend seizoen hoofdtrainer is. “Dat zou een mooie stap zijn, de middenmoot van de Bundesliga en een club waar hij de ster kan zijn. Ik denk dat een trainer het ontzettend in hem moet zien zitten en dat doet Schreuder”, aldus de Deen, die een kanttekening plaats. “Ik denk niet dat Ziyech vindt dat hij 'maar' bij Hoffenheim zou moeten spelen."

Volgens Perez, oud-speler van onder meer AZ en Ajax, denkt dat Ziyech er goed aan zou doen om te luisteren naar een eventuele aanbieding van Hoffenheim. “Ik kan me niet voorstellen dat de absolute top op Ziyech zit te wachten, om eerlijk te zijn”, klinkt het. Volgens Perez is de technisch begaafde speler vanwege zijn 26-jarige leeftijd niet interessant meer voor de scouts van de topclubs die speuren in de Eredivisie. “Ik denk dat die clubs meer kijken naar jonge talenten uit de Nederlandse competitie", aldus Perez, die nog een minpunt van Ziyech noemt: “Zijn grote hoeveelheid balverlies. Dat wordt vaak goedgepraat onder de noemer dat hij heel veel risico neemt, maar als ik kijk naar wedstrijden van clubs van dat kaliber dan zie ik niemand die in de buurt komt van zo veel balverlies en toch op het veld mag blijven staan."


Poll

Ben jij het eens met Kenneth Perez?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Wauw normaal zegt Perez altijd zinnige dingen maar hij ziet hij het echt verkeerd. Ziyech naar Hoffenheim, are you serious? Dat is wel een lichte belediging richting Ziyech. PL te fysiek voor hem? Weet ik niet.. ik zou Arsenal wel een mooie club voor hem vinden. Daarnaast Klaassen met Ziyech vergelijken is ook onzin. Klaassen moest her van zijn werklust en loopvermogen hebben, helaas beheersen ze dat bijna allemaal wel in de PL, daarom kon hij zich niet onderscheiden daar denk ik. Ziyech is heel creatief en doet dingen die toch wel uniek zijn, elke ploeg onder de absolute top zou hij wel aankunnen denk ik.

6 april 2019 om 08:05

Klaassen is gewoon te matig aan de bal en kon daarom het tempo van de premier league niet aan. Ik hoor nu wel mensen roepen dat die pech heeft gehad en dat die het nu wel laat zien bij werder, maar de Duitse competitie is gewoon een stuk matiger dan de Engelse. Het onderscheiden maakt niet uit, je moet gewoon goed genoeg zijn en dat is die dus niet.

6 april 2019 om 08:07

Ik moet er niet aan denken hem bij Arsenal te zien eerlijk gezegd. Ziyech is goed hoor, maar vergelijk hem eens met andere jongens die rond dat niveau spelen. Kijk alleen al naar Eriksen die erg weinig balverlies lijdt maar wel met keypasses strooit. Hij wacht op de juiste momenten. Satzelfde geldt voor de bruyne, pogba, Mata noem maar op. Ziyech wil/kan dat niet. Met Ziyech heb je een geniale steekpass in huis, maar ook een grote stoorfactor als je de wedstrijd wil controleren. In de eredivisie is ie echter wel van enorme waarde

6 april 2019 om 08:35

Kijk eens naar de statistieken zou ik zeggen. Ziyech scoort veel beter dan eriksen in zn tijd bij ajax. Meer assists en meer goals. Ziyech heeft meer van beide in zn slechtste jaar dan eriksen in zn beste jaar. Maar.. Eriksen speelde in een tijd van tikkie terug, tikkie breed. Het was allemaal Heel veilig en saai om naar te kijken. Ik vind het geweldig dat ajax meer spelers heeft met lef. Het saaie is er uit en je krijgt meer goals te zien. Het balverlies neem ik voor lief als je in ieder geval maar probeert de diepte te zoeken. In de tijd van eriksen tikte ze eeuwig breed en achteruit. Zeker minder balverlies, maar amusementswaarde nul. Overigens werd over eriksen ook gezegd dag ie fysiek niet mee kon in de PL. Voor ziyech zou ik Juve ook een mooie club vinden. Topclub, speel je niet iedere wedstrijd op ‘PL’ intentie, maar wel voor alle prijzen. Die kunnen de aanvallende kwaliteiten van ziyech wel waarderen denk ik.

6 april 2019 om 08:44

Ziyech scoort beter ja leuk man. Alleen heeft ziyech wel al meer dan 500 schoten misschien al 600

6 april 2019 om 08:46

Ik denk dat Perez gelijk heeft. Het balverlies is erg hoog en dat vinden ze bij Ajax misschien goed en kan ook prima in de eredivisie aangezien Ajax daar 9 van de 10 de bovenliggende partij is. En jij vindt de amusementswaarde misschien belangrijk maar daar doen ze in de top echt niet aan. Al helemaal niet in Italië bij Juventus is het resultaat heilig is.

Daarnaast was Eriksen 21 jaar toen hij vertrok bij Ajax en destijds was Tottenham ook nog maar subtop in Engeland. Inmiddels is Eriksen fysiek ook een stuk verder en in tegenstelling tot Ziyech heeft hij zelden balverlies maar is hij wel ontzettend beslissend. Eriksen is echt wel 2 niveautjes hoger dan Ziyech.

6 april 2019 om 10:17

Ehm kleine kanttekeningen eriksen was 19/20 toen hij bij ajax speelde. En hij is slechts een jaar ouder dan ziyech op het moment. Eriksen speelt al bijna 6 jaar in de bpl.

6 april 2019 om 08:08

Perez heeft juist helemaal gelijk. Ziyech doet briljante dingen maar procentueel.....

6 april 2019 om 08:56

Grappig, vind juist dat Perez over komt als een analist die maar roept, zonder echt zicht te hebben op het spelletje terwijl dit meestal juist niet het geval is. Hij begint met Klaassen als voorbeeld waarom Ziyech het niet zou halen. Zou Sanchez, Propper of Wijnaldum als voorbeeld kunnen nemen waarom hij het wel zou halen. Hij noemt balverlies als een van de redenen. Toen Ziyech overkwam van Twente zou hij zogenaamd totaal niet mee verdedigen. Was echt in no time afgelopen bij Ajax. Ziyech zou zijn neus niet moeten ophalen voor middenmoot? En of hij dat moet doen. Moet toch minimaal subtop zijn.

6 april 2019 om 09:40

Subtop ben ik zeker met je eens. Ook PL idd. Die wedstrijd in München heeft hij mij overtuigd.

6 april 2019 om 11:15

Ik vrees ook dat Ziyech zomaar eens zou kunnen tegenvallen in het buitenland. Het ligt er maar heel erg aan bij welke club hij komt en hoe ze willen spelen. Ziyech heeft enorm veel technisch talent en presteert vooral goed in wedstrijden waarin hij de vrijheid heeft om zich creatief uit te leven. Hoewel hij de nodige meters maakt moet er ook nog het nodige aan verdedigend werk voor hem door anderen worden gericht. Kortom, ik denk dat hij één van je spelers is waar je bereid voor moet zijn een ploeg omheen te bouwen en ik vraag me af welke ploeg in de buitenlandse subtop bereid is dat te doen. Bij Ajax fluiten ze al soms als hij een beetje loopt 'te sjokken', maar ik denk dat men bij Arsenal oid nog iets minder vergevingsgezind is.

6 april 2019 om 08:08

Ik denk toch eerder aan een Liverpool. Die missen nog een creatieve speler op het middenveld. Vooral in wedstrijden waarin je tegen een muur voetbalt zie je dat het middenveld van Liverpool moeite heeft om hun stempel te drukken in aanvallend opzicht. Met Ziyech zou je dat gat prima kunnen opvullen.

6 april 2019 om 08:09

Ben het helemaal met je eens, vind de vergelijking met Klaassen ook niet kloppen. Vergelijk m dan eerder met Eriksen, was ook niet fysiek de sterkste toen hij naar Tottenham ging. Ziyech kan best naar de Premier League. Als hij een vrije rol krijgt zie ik m best slagen.

6 april 2019 om 09:10

@joostinho88

Klaassen is fysiek ook niet sterk. dat is een van de redenen dat hij niet slaagde in de Premier League

Ziyech is fysiek ook niet sterk maar hij heeft wel een goede techniek dus in de rol zoals Mahrez die bv had bij een Leicester zou hij daar wel bij een club kunnen slagen denk ik

6 april 2019 om 11:36

Misschien niet de sterkste, maar je kunt niet zeggen dat Klaassen niet fysiek sterker is dan Ziyech. Zijn ook twee totaal verschillende spelers, daarom trok ik eerder de vergelijking met Eriksen.

6 april 2019 om 08:44

Perez noemt nu Klaassen op, maar hij had net zo goed Eriksen op kunnen noemen. Als je ziyech gewoon als hangende rechtsbuiten zet komt het helemaal goed in de subtop, Tottenham, Arsenal, Ac Milan, Dortmund, denk dat het voor zowel ziyech als de clubs een goede match zal zijn. Of misschien leverkusen met Bosz🙃 op je 26e nog een tussenstap maken is ook een risico.

6 april 2019 om 09:06

Niks belediging, gewoon realiteit gebaseerd op feiten. Speler van Ajax met elke wedstrijd weer het meeste balverlies. En daar vallen de hopeloze mislukte afstandschoten niet eens onder, zijn succes moyenne van doelpogingen buiten de 16 is dramatisch. Hij compenseert aardig met zijn overige skills maar deze jongen heeft niks te zoeken bij de top, vandaar dat hij nog eredivisie voetbalt. Het eerste wat een toptrainers bij een andere club tegen Ziyech zal zeggen is jij mag niet van afstand op doel schieten, bal afpakken en inleveren graag.

6 april 2019 om 11:14

Doe eens niet zo raar. Die club is de laatste 2 jaar 2x in de top 4 gekomen. Dat zijn betere prestaties dan Leverkusen, Schalke en Gladbach. Hebben gewoon een uitstekende selectie met Kramaric, Joelington, Amiri, Bittencourt, Nelson, Demirbay, Kadebarek, Schulz, Vogt, Hubner en Baumann.

Brenet is daar wisselspeler, speelde bij PSV alels. Hoogma zelfs verhuurd, was bij Heracles een ijzersterke verdediger. Zuber verhuurd, een van de beste spelers bij Zwistersland op het afgelopen WK , maar kwam bij Hoffenheim niet aan spelen toe. Bovendien met Sule, Firmino, Volland, Uth, Rudy, Wagner hebben veel spelers ook een mooie stap gemaakt na een grotere club.

6 april 2019 om 11:28

Ik geef je gedeeltelijk gelijk. Hoffenheim is beter dan iedereen denkt dat is zeker waar, maar Hoffenheim is gewoon een club zonder rijke historie en ook geen club met uitstraling ( vind ik ) .

6 april 2019 om 12:37

En welke gedeelte geef je hem geen gelijk?

6 april 2019 om 12:43

Het feit dat hij indirect aangeeft Hoffenheim wel een goede club te vinden voor Ziyech. Ik zie Ziyech bij een club die meer aanspreekt dan Hoffenheim.

Ziyech moet lekker nog een jaar bij Ajax blijven. Nog een jaar CL spelen en dan op de top van zijn kunnen naar een subtopper in Engeland. Sevilla lijkt mij ook een mooie club voor hem. Altijd prima voetbal daar en net onder de absolute top van Spanje.

6 april 2019 om 09:59

Sevilla of Valencia lijkt me ook een geweldige match voor hem. Echter, vooral Sevilla gaan ze geen astronomische bedragen neertellen.

6 april 2019 om 11:37

Bayer Leverkusen lijkt me een mooie club voor Ziyech. Samen met Bosz. Havertz, Brandt en Bailey vertrekken misschien en lijkt me een mooie club in een grote competitie

6 april 2019 om 12:48

Juist omdat deze mannen vertrekken zou ik niet gaan.

Ik vind zyech een hele leuke voetballer om naar te kijken, maar ik denk dat Perez hier wel een goed punt heeft. Welke topclub wil 30m aan zyech uitgeven en welke suptopclub kan dat en wil zyech naar zo'n suptopclin. Ik hoop voor hem dat er iets voorbij komt dat aantrekkelijk genoeg is, maar het zou ook zo maar kunnen dat hij nog een jaar in Nederland speelt.

6 april 2019 om 08:37

Dan betalen topclubs niet voor hem. Lekker boriend! Zolang hij bij Ajax en in Nederland één van de “zo niet” de beste is, mogen ze van hem vinden wat ze willen. Dan blijft hij maar bij Ajax. Des te beter voor ons. Wat wordt deze man toch zo ondergewaardeerd!

6 april 2019 om 09:07

Ik denk als Sarabia van Sevilla vertrekt, kans schijnt groot te zijn, want hij is namelijk aan een voortreffelijk seizoen bezig en heeft nog maar een contract die tot en met 2020 loopt, dat Ziyech in de picture komt om hem op te vangen. Dat zou de ideale team en club zijn waar hij zijn voetbalkwaliteiten in een topcompetitie kan laten zien. Anders denk ik Bayern voor de positie voor James of Leverkusen wanneer Brand of Havertz vertrekt. Serie A en Premier League passen denk ik gewoon niet bij hem, op Tottenham na wanneer Eriksen vertrekt, maar dan moet die inderdaad wat meer fysiek kweken, en Ligue 1 staat niet zo hoog aangeschreven ten opzichte van de andere vier competities.

Ongelooflijk! Ik heb het al eens eerder gezegd. En ook nu zie je het weer in de berichtgevingen. Eerst Bergwijn en nu ook Ziyech die grote clubs of zelfs wel überhaupt een buitenlandse club maar beter uit hun hoofd moeten houden. Nu maakt die de vergelijking met Klaassen die ondanks zijn matige kwaliteiten wel naar een topclub werd gepraat. En zelfs bij een middenmoter hopeloos faalde. Maar let op, wanneer een speler als Vd. Beek strax 3 wedstrijden achter elkaar scoort dan is dat wel een opeens een speler die die bij elke topclub zou passen en die de eredivisie ontgroeid zou zijn zogenaamd. Zie Siem en Luuk de Jong en nog een paar van die brave jongetjes. Nee, Ziyech is er klaar voor, technisch en werklust op eenzame hoogte. Moet alleen wel werken aan zijn afstandschoten of ze gewoon helemaal niet meer lossen. Want die slaan werkelijk nergens op

6 april 2019 om 08:27

Wat ik dan wel vreemd vind is dat afgelopen seizoen Ziyech weg mocht maar er was geen ploeg duidelijk beter dan Ajax die zich meldde en het gevraagde bedrag neer wilde tellen. En ook nu blijft het nog angstvallig stil wat geruchten betreft. Een club als Hoffenheim zou prima zijn maar als hij blijft wachten op Barca of Man City dan kan Ajax nog jaren plezier aan Ziyech beleven.

6 april 2019 om 10:21

Het js zeker niet stil. Of heb je de geruchten over Dortmund & Bayern niet gehoord?

6 april 2019 om 11:17

Ik zie hem bij Bayern er niet instaan hoor. Als zelfs James al geen zekerheidje is. En met Gnabry op rechts die een stormachtige ontwikkeling doormaakt. Bij Dortmund heb je Sancho op rechts en Reus op 10. Waar moet die spelen?

kunnen we geld inzamelen om deze man uit de media (liefst uit de wereld; weten we zeker dat je m niet ziet als de tv aangaat) te verbannen.... wat ik me afvraag is hoeveel zwaarder of sterker Frenkie is ... daar heb ik nog nooit iemand horen lullen over het fysieke en dat ie het niet gaat redden... ik hoor mensen zeiken over Ten Hag ze voorkomen, accent en manier van praten... Perez ze voorkomen accent en manier van praten zijn pas irritant

Waarom voelen veel Ajax supporters zich zo aangevallen? Perez doet een objectieve analyse van Ziyech en in mijn ogen ook nog eens die hout snijd. Hij zegt niet dat Ziyech een slechte speler is. Ook niet dat hij niet beslissend is voor Ajax. Hij benoemt de tekortkomingen die hij ziet bij Ziyech en die juist zo belangrijk worden gevonden bij de buitenlandse topclubs. Hij is inmiddels 26 en kan zich nog wel ontwikkelen maar het lijkt onwaarschijnlijk dat zijn tekortkomingen nog sterk verbeterd worden. Daarom denkt Perez dat hij het niet redt bij de absolute top.

Ik vind Perez een objectieve analist en deel hierin zijn mening.

6 april 2019 om 08:59

Dat is het probleem van veel Ajacieden, sinds de transfer van Frenkie de Jong zijn ze het zicht op de realiteit kwijt en denken ze dat iedere speler voor minimaal 50 miljoen naar een absolute topclub gaat verkassen.

6 april 2019 om 09:15

@burdym

ik ben geen Ajax fan maar ik vind alleen zijn tekortkomingen benadrukken erg makkelijk. laten we ook naar zijn kwaliteiten kijken. hoeveel spelers in Europa zie je lopen die aanvallers meerdere keren in een wedstrijd in stelling brengen met een geniale pass? zulke spelers zijn echt heel zeldzaam hoor

6 april 2019 om 11:08

James, Isco, Modric, Messi, Havertz, Ozil, Eriksen, Coutinho, Maddison, Sigurdsson, De Bruyne, David Silva, Pogba, Kroos, Arthur etc etc. Het valt dus echt reuze mee met de hoeveelheid "zeldzame" spelers die aanvallers in stelling kunnen brengen.

Ziyech is al 26 jaar en als hij echt zo zeldzaam was, had hij al lang bij Real Madrid in de basis gestaan. Niks is minder waar nu hij nog bij Ajax speelt op z'n 26ste. Hij heeft idd geniale steekpasses, maar dat hebben de bovengenoemde spelers die ik net opnoemde ook.

6 april 2019 om 13:31

Hij heeft ook wel degelijk kwaliteit, maar die wegen niet op tegen zijn minpunten. Er zijn maar weinig teams die dezelfde spelopvatting hebben als Ajax. In een dergelijke spelopvatting komen zijn kwaliteiten goed van pas. De clubs zoals Barcelona met dezelfde spelopvatting die hebben al veel betere spelers op zijn positie of richten zich op een niveautje of 3 hoger. Bij de meeste clubs in de top draait het op resultaat en niet verliezen en tja dan wegen zijn minpunten zwaarder dan zijn kwaliteit.

6 april 2019 om 16:39

@burdym

ik zeg ook nergens dat hij naar Barcelona moet wat de absolute Europese top is maar in de categorie daaronder kan hij echt wel van meerwaarde zijn. ik zie daar vaak nog wel mindere voetballers rondlopen als Ziyech

Ik zou hem juist wel eens bij real willen zien. De andere topteams is hij niet echt geschikt voor. Misschien bayern of spurs maar dan houd het wel op.

6 april 2019 om 09:16

Hmmm, Ziyech is een prima speler maar ik heb hem liever niet bij Real. Hij lijdt nog weleens wat balverlies en als er iets is wat Real moet zien te voorkomen is balverlies op het middenveld. Ik denk ook niet dat Ziyech veel aan spelen toe gaat komen met de mogelijke komst van Pogba. Dat zou voor Hakim echt zonde zijn. Bij Spurs o.i.d zie ik hem dan wel slagen.

6 april 2019 om 09:43

Hij moet niet op het middenveld spelen. Als je ziet hoeveel kansen hij creeërt zie ik alleen maar voordeel voor real.

feit is wel dat Ziyech in de grote wedstrijden van Ajax vaak een van de grote uitblinkers is, ook in de Europa League toen met Bosz en ook dit jaar tegen Bayern bv in de Champions League. ik snap daarom niet zo goed dat Perez aan komt zetten met Hoffenheim. Ziyech kan echt nog wel op een hoger niveau spelen als zo een club

6 april 2019 om 09:41

In de nationale topwedstrijden is hij juist altijd een van de minste spelers op het veld.

6 april 2019 om 09:44

Bullshit.

6 april 2019 om 10:23

Eerst naar jezelf kijken voordat je iets zegt, Bergwijn.

Dan kan je net zo goed gewoon bij Ajax blijven. Als het moet komen van Hoffenheim en ploegen van hetzelfde kaliber, waarom zou je dan gaan? Kampioen is voor Bayern en heel misschien een keer Dortmund, Europees hebben ze nu 2x meegedaan maar nu lijkt het erop dat ze niet gaan en Hoffenheim stelt niet zo veel voor. Qua competitie ga je vooruit maar qua club niet.

6 april 2019 om 09:49

Ik ben het helemaal eens met Perez en ook met jou. Ik denk namelijk ook dat Ziyech het beste bij Ajax kan blijven. Zijn balverlies en zijn gebrek aan fysiek maakt het moeilijk voor hem om bij een grote club te slagen. Ik denk dat hij snel op de bank belandt. Bij Ajax komt hij voorlopig altijd aan spelen toe in wat waarschijnlijk een stabiele top-20 club in Europa zal worden. Salaris zal iets minder zijn, maar je verdient er echt niet slecht. Je speelt zo goed als zeker Europees. Je blijft in beeld bij het Marokkaanse elftal. Daarbij lijkt de Duitse competitie er niet beter op te worden.
Perez vergelijkt hem met Klaassen, maar hij kan vele andere voetballers ook noemen, want Klaassen is lang niet de enige die het niet gered heeft.

6 april 2019 om 11:16

Dat er betere alternatieven dan Hoffenheim zijn ben ik het absoluut mee eens. Als Ziyech na Dortmund of Arsenal kan gaan moet die dat meteen doen. Maar waarom stelt Hoffenheim niks voor dan? Ik denk dat Ajax daar over 2 wedstrijden nog niet zomaar van gewonnen heeft als ik eerlijk ben. Ik hoor mensen clubs als Valencia, Leverkusen en Milan noemen. Dat zijn grotere clubs, maar die zijn niet eens aantoonbaar beter dan Hoffenheim op dit moment.

Ik als Nederlander met Marokkaanse roots kan je zeggen dat Ziyech bepaalde maniertjes uit zijn spel moet halen wil hij slagen bij een Europese subtopper laat staan bij een absolute topclub. Met maniertjes heb ik het over dat onnodig risico nemen en onstuimige acties. Zie bijv tegen Real in de laatste kwartier. Het zou zomaar kunnen zijn dat dat soort dingen de reden is waarom de clubs niet voor hem in de rij staan. Maar ik denk wel dat met de juiste trainer die met heem weet om te gaan hem kan smeden tot een echte volwassen speler die zijn momenten kiest en zo kan groeien tot een betere speler. Ik ben heel benieuwd welke club het gaat worden. Ik zou Ajax sowieso niet verlaten voor clubs in Spanje, Italie, Engeland, Duitsland die geen CL spelen.

6 april 2019 om 10:25

Wat hebben jouw roots te maken met de kwaliteiten van Ziyech? Als je iets over het nationale elftal zou vertellen zou ik t nog snappen, aangezien Ziyech daar veruit de beste is.

6 april 2019 om 11:33

Omdat mijn landgenoten vaak met een gekleurde bril kijken naar Marokkaanse spelers, helmaal als het gaat in clubverband. We moeten juist kritisch zijn en altijd het beste eisen van spelers die nog veel beter kunnen.
Beste zijn bij Marokko is ook niet zo heel moeilijk als we eerlijk zijn.

Hahahahahaha normaal zegt hij zinnige dingen maar Ziyech naar Hoffenheim is echt lachwekkend. Dan kan hij beter bij Ajax blijven: niveau is hoger of op zijn minst gelijkwaardig en Ajax beter betaalt ook niet minder, daarnaast weet hij wat hij heeft hier.

Ziyech moet naar mijn mening bij Ajax blijven, daar wordt die gerespecteerd en gewaardeerd en zal uiteindelijk ook publiekslieveling worden, zo ver hij dat nog niet is.

Als de Europese top niet voor hem komt, loont het wat mij betreft niet de moeite om een transfer te maken. Zeker financieel niet, met zijn huidige salaris. Zeker een club als Hoffenheim is naar mijn idee een flinke stap achteruit. Dat zijn lievelingstrainer Schreuder daar straks zit veranderd daar niets aan.

Perez heeft een hekel aan ziyech,hij heeft nog nooit iets positief over hem gezegd,heeft het er misschien te maken,dat ziyech door velen werd gezien,als een van de beste spelers ooit van Twente,terwijl hij nooit kampioen daar is geworden en Perez wel, Erik Dijkstra(bureausport) en Twente fan noemde ziyech ooit de beste speler ooit van Twente...

Zie zulke opmerkingen vaker verschijnen en vraag ik me af of er ook zo zou worden gepraat als ziyech voor het Nederlandse elftal zou zijn uitgekomen. Want er word elke keer wel iets gezocht om hem neer te halen en 2 of 3 artikelen later weer een bericht over hoe geweldig de ligt of de Jong zijn.

6 april 2019 om 13:38

Hij wordt toch niet neer gehaald? Hij is voor Ajax een geweldige speler met veel kwaliteit. Hij laat veel goede dingen zien maar ook mindere. Hij is inderdaad beter dan Hoffenheim maar hij is toch echt niet goed genoeg voor de Europese top. Barcelona, Real, Bayern, City, dat zijn stuk voor stuk clubs die wereldtop nastreven. Ik vind Ziyech ook een goede speler maar hij is geen absolute top en zal daar m.i. ook niet belanden.

Bovendien noemt Perez Hoffenheim als voorbeeld omdat Schreuder daar straks trainer is. Als Schreuder trainer was geworden bij Valencia dan had hij die club genoemd. Zijn punt is dat Schreuder een trainers is die hem op voorhand het vertrouwen geeft, iets dat andere trainers echt niet zo maar doen.

Ik zal blij zijn als die kerel met zijn arrogante trekjes is vertrokken. Let op! Ik bedoel dat in een wedstrijd niet in real life. Maar Hoffenheim is prima voor hem. Absolute top gaat hij nimmer halen.

Ziyech heeft het op elk niveau en bij elke club laten zien.

Ja Perez was ook de gene die zei dat Ajax te zwaar voor hem was. Ik denk dat perez niet echt een fan is van Ziyech. Helemaal als hij hem vergelijkt met Klaassen (lees: hele andere type speler). Die was zelfs in zijn tijd bij Twente al beter dan Klaassen. Daarbij begrijp ik de logica niet, Ziyech wordt op handen gedragen binnen de selectie van Ajax waarom zou hij, met alle respect, voor hoffenheim moeten kiezen. Wat is de sportieve verbetering. Aangezien Ziyech in zijn carrière nog nooit financiële keuzes op 1 heeft gezet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3527
4.PSV2813
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

268 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 15 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Daar gaat Ten Hag echt niet naartoe, al bieden ze hem zes keer zoveel’

De naam van Donny van de Beek werd afgelopen week opnieuw concreet gelinkt aan Real Madrid. De geruchten over de toekomst van de middenvelder leiden niet tot zorgen bij Ajax-trainer Erik...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren