‘Deze Bergwijn heeft nog niets in het buitenland te zoeken’

Zaterdag, 6 april 2019 om

Steven Bergwijn wordt al lange tijd gelinkt aan de grootste clubs in Europa, maar Wim Kieft denkt niet dat de aanvaller van PSV al klaar is voor de stap naar het buitenland. De oud-international vindt dat het hoog tijd is voor de Oranje-international om de lat hoger te leggen, omdat hij anders op hetzelfde niveau blijft steken en niet bepalend genoeg zal zijn voor zijn club. Volgens Kieft kan de 21-jarige Bergwijn onmogelijk tevreden zijn over zijn huidige seizoen en zou hij er goed aan doen komende zomer niet te kiezen voor een vertrek, maar nog een jaar in Eindhoven te blijven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Wim Kieft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Kieft doet net alsof Bergwijn al heel lang op dit niveau zit. Hij heeft het afgelopen jaar grote stappen gezet, is beslissender, scoort vaker en geeft meer assists. Ik zou het toejuichen als hij nog een jaar blijft. Hij is ook pas 21 jaar. Bergwijn is een nuchtere jongen, die komt er wel. De klasse druipt er geregeld vanaf (maar inderdaad, nog niet altijd).

6 april 2019 om 07:56

Depay droeg PSV destijds samen met Wijnaldum. Voor nu is hij nog niet de man bij PSV die het team continu bij de hand neemt. Hij is nog maar 21 en heeft hier nog genoeg te leren. Ik vind persoonlijk dat je hier pas klaar bent als je er consequent met kop en schouders bovenuit steekt. Nou dat zijn er maar weinig.

6 april 2019 om 08:32

Dat wordt vaak gezegd inderdaad maar men vergeet voor het gemak vaak dat Guardado toen een klasse beter was dan alles en iedereen in de Eredivisie en Luuk de Jong ook erg veel scoorde. Niet te vergeten dat er met Willems en Arias ook uitstekende backs rondliepen. Depay was erg goed maar het was echt niet zo dat PSV in zijn eentje (of met Wijnaldum) droeg.

6 april 2019 om 09:15

Ik zal niet zeggen dat de rest niet belangrijk was, maar die twee maakten wat mij betreft wel het verschil. Depay besliste heel wat wedstrijden en was voor heel wat tegenstanders ongrijpbaar. Op zijn positie op dat moment dus continu bepalend zoals het hoort te zijn.

6 april 2019 om 10:25

Klopt maar Depay was gewoon veel constanter dan Bergwijn. Bergwijn heeft zich geweldig ontwikkeld maar is nog niet zo ver als Depay destijds was.

6 april 2019 om 11:13

Dit is pure onzin natuurlijk. Depay scoorde veel, waaronder veel vrije trappen, maar technisch gezien was het erg matig. Dat werd toen ook vaak naar voren gebracht. Enige wat depay meer had was een soort agressie in zijn spel, en dat samen met zijn kracht maakte hem gevaarlijk. Bergwijn daarentegen is technisch veel verder en kan veel beter dribbelen. Hij mag alleen met veel meer zelfvertrouwen voetballen. En inderdaad de laatste tijd zie ik ook vaak een slechte aanname. daar moet aan gewerkt worden.

6 april 2019 om 11:16

Nee, wellicht was Depay inderdaad beter toen hij 21 was. Maar leeftijd is echt naar een nummer. De 1 is mentaal en lichamelijk nou eenmaal een stuk eerder volwassen dan de ander. Kijk naar Matthijs de Ligt bijvoorbeeld, die is 19 en mentaal denk ik al meer volwassen dan ik met 29 (zegt ook iets over mij). Ik denk dat Bergwijn over 2 jaar echt een topper kan zijn, want hij speelt op dit moment inderdaad nog een beetje als een pupil. Lekker bij PSV blijven dus!

6 april 2019 om 11:54

RyanBabel, Depay droeg dat elftal? Depay was de tweede helft van het seizoen volledig onzichtbaar dat jaar en ook voor hem kwam de stap te vroeg. Mensen die nog steeds roepen dat Depay een dragende kracht was, hebben de helft van het seizoen gemist. Depay was nog niet klaar voor United en is, net zoals men nu van Bergwijn vind, nog niet eens klaar voor Lyon omdat hij niet constant genoeg is. Als Depay en ook Bergwijn constant konden presteren, had je een geweldige aanval met Bergwijn, Depay en Promes.

6 april 2019 om 12:36

In wedstrijden als tegen bv Ajax dan moet je je laten zien maar Bergwijn was onzichtbaar. Kieft heeft dus gelijk.

6 april 2019 om 13:51

Dit is er een in de categorie makkelijk scoren. Zullen we de potjes waar Ziyech of de Jong onzichtbaar waren er even bijhalen? Maakt hen dat tot mindere spelers, zo'n zaadpotje?

6 april 2019 om 12:41

Vind het ook een beetje makkelijk scoren van Kieft (blijft een spits he). Bergwijn vond ik in de cl groepsfase beduidend beter dan Lozano, die toen best wel door de mand viel en te geforceerd zich in de kijker wilde spelen. Na de winterstop is het allemaal wat minder, wat heel normaal is bij een talent die hele snelle stappen heeft gemaakt. Dan vind ik dit wel erg goedkoop, straks maakt Bergwijn de beslissende 0-1 tegen AZ en is het weer allemaal fantastisch en prachtig. Als je naar het complete seizoen kijkt heeft Bergwijn zich zeer goed ontwikkeld. Lijkt mij goed als hij nog een jaar in NL blijft, maar als er een hele mooie subtop club uit Engeland komt kan ik het begrijpen als hij die kans pakt.

Bergwijn is een prima winger.. echter vind ik vaak zijn balaanames van ongekend laag niveau. Bij het Nederlands elftal als het even iets sneller gaat springt werkelijk alles van zijn voet. Maar goed dit kan veranderen.. ik snap wel waarom topclubs interesse in hem hebben. Maar of het allemaal er uit gaat komen heb ik mijn twijfels over. Maar ik laat mij graag verrassen mocht die naar het buitenland gaan.

6 april 2019 om 08:24

De laatste wedstrijd bij het Nederlands Elftal vielen mij zijn slechte balaannames ook op. Maar dat is echt niet structureel. Dat had volgens mij niks met tempo te maken, want daar zaten hele simpele ballen bij. Hij speelde onwennig en liep overal en nergens, ik denk dat hij bij PSV een duidelijkere rol heeft.

6 april 2019 om 09:01

@wouerke: Daar kan ik mij ook in vinden. In de Champions League wedstrijden was het juist Bergwijn die een heel hoog niveau haalde. Hij lijkt nu even een mindere fase door te maken. Maar ook de ploeg PSV lijkt een iets minder sprankelende fase door te gaan.

6 april 2019 om 09:52

Lekker kort door de bocht. Tekortkomingen zoals je beschrijft zijn prima trainbaar zoals een balaanname. Ik denk dat die tekortkomingen dan zeker verbeterd kunnen worden en zal die ze dus niet blijven houden.

6 april 2019 om 10:21

Kieft heeft gelijk. Bergwijn heeft meer ervaring nodig

Je kunt het ook omdraaien door te stellen dat het juist wel goed zou zijn om wel naar het buitenland te verkassen door in een betere competitie te spelen. Een jaar extra blijven is ook geen garantie.

6 april 2019 om 07:37

Als hij daar en waar dan ook een periode heeft zoals recentelijk bij PSV zit hij op de bank. Vind hem een leuke speler met veel talent maar nog niet klaar voor het buitenland.

6 april 2019 om 08:54

Ligt er natuurlijk maar helemaal aan waar die heen gaat. Of die tekent bij bv Bayern München of Wolfsburg is nog wel een verschil maar allebei buitenland

6 april 2019 om 09:04

Uiteraard deel ik jouw mening in deze. Maar als ze praten over de top is dat niet, met alle respect Wolfsburg.

6 april 2019 om 08:13

Dat roep ik ook al jaren over Ted van de Pavert. Die moet ook op een hoger niveau gaan trainen om te groeien, wwnt dit kan namelijk niet langer. Ook die staat stil.

Hij moet nog 10 jaar bij psv blijven. Dat vind ik beter voor zijn ontwikkeling.

6 april 2019 om 07:49

Dat is het andere uiterste.
Maar een half jaar geleden schreeuwde aardig wat supporters van PSV dat Bayern echt wel wat voor hem zou kunnen zijn.
50+ mil zou je ervoor moeten vragen werd er gezegd, even normaal doen hoor.
In het Nederlands elftal kan hij tot op heden nog geen potten breken, en is het nog maar de vraag of hij überhaupt meespeelt.
Wellicht naar Everton of een duitse subtopper?
Ik denk dat hij bij de echte top momenteel verzuipt, waar je nog minder ruimte krijgt voor zijn snelheid.

6 april 2019 om 07:59

Haha volgens mij was dat sarcastisch.

6 april 2019 om 08:03

Mag het hopen, maar ze camoufleerden het erg goed als dat zo was.

6 april 2019 om 08:10

Nou ja, in de huidige markt vind ik 50 miljoen helemaal niet zo'n gekke prijs. Ja hij moet zeker nog wat stappen maken, maar je moet wel blind zijn om zijn potentie niet te herkennen. Ideaal zou zijn nog 1 jaartje bij PSV en dan een club als Dortmund om te zien waar hij dan werkelijk staat. Faal je daar dan kan je het altijd nog via een andere weg proberen.

6 april 2019 om 08:37

Ach ik lees altijd dat de Ajax spelers vooral zo duur zijn vanwege de potentie. Nou daar heeft Bergwijn erg veel van. Daarnaast onbetwist basisspeler bij de landskampioen, Europese ervaring in de CL en international bij Oranje. Hij is minimaal 40 miljoen waard in deze markt en misschien wel 50 miljoen. Ik denk juist dat een stap naar het buitenland wel goed kan zijn. Het lijkt me namelijk een lieve jongen en in het buitenland moet hij juist mentaal wat harder zijn en dat kan hij daar goed ontwikkelen.

6 april 2019 om 09:12

Hey Burdy Vergelijk Bergwijn eens ff met Frenkie, zoveel leeftijdsverschil zit daar namelijk niet tussen. Dan zie je meteen wat met potentie wordt bedoeld. Met Kluivert vergelijken is makkelijk aangezien Kluivert een aantal jaar jonger is. Het lijkt er juist op dat Bergwijn minder potentie heeft dan gedacht. Vorig seizoen was het echt een komeet, dit seizoen is het juist wat minder. Kan een dipje zijn, maar het lijkt allemaal minder. Zou Bergwijn nog altijd veel eerder nemen dan Lozano, maar dat is weer een ander verhaal.

6 april 2019 om 10:28

Wat is er zo gek aan 50 miljoen dan? Voor Neres wordt dat bedrag ook normaal gevonden en beide spelers zijn momenteel ongeveer van hetzelfde niveau.

Bergwijn mist helaas voetbalintelligentie. Als hij de loopacties en het instinct van Lozano had, speelde hij allang bij Barcelona. Voetbaltechnisch is hij net als Memphis top, daar ligt het niet aan.

6 april 2019 om 09:22

Voetbaltechnisch net als Memphis? Daar ben ik het zwaar oneens. Nederland-Frankrijk in de Kuip gezien? Daar zag je dat Memphis aardig perfect is qua techniek op het hoogste niveau. In de champions league en bij het Nederlands elftal springen de ballen bij Bergwijn nog zover van de voeten!

6 april 2019 om 10:57

Voetbaltechnisch vind ik Bergwijn zelfs nog iets beter dan Memphis was op die leeftijd. Maar mijn punt is dat ze allebei prima kunnen voetballen, alleen de spelintelligentie missen om de absolute top te halen

6 april 2019 om 11:32

Ik denk niet dat t spelintelligentie is, maar ervaring. Ik vind Bergwijn een van de meest intelligente spelers van dit PSV.

Hij lijkt wel wat vermoeid de laatste tijd. Ik heb soms ook wel het idee dat hij te veel in het krachthonk zit. Het heeft natuurlijk voordelen als je zo sterk bent, maar de massa neem je natuurlijk wel elke stap mee. Gewoon lekker relaxen in de zomerstop, nog een jaar bij psv zorgen dat je de beste speler van het elftal wordt en dan door naar een mooie club in het buitenland Talent en tijd heeft hij genoeg!

6 april 2019 om 11:52

Opvallend ja, ik zie eenzelfde vermoeiheid bij meerdere spelers zoals een Dumfries.

6 april 2019 om 12:19

Zou dat niet aan een zwaar seizoen onder veel druk kunnen liggen?

in de grote wedstrijden is hij nog zelden bepalend. zodra hij dat gaat worden zie ik hem wel een stap omhoog maken want hij heeft zeker talent maar op dit moment vind ik het buitenland nog te vroeg voor hem

We hebben hem "internationaal" kunnen zien tegen Wit-Rusland en Duitsland en die prestaties tonen dat Kieft gelijk heeft.ook in de CL was het niet veel en dat is toch een andere graadmeter dan de Eredivisie hè.
Ik vind hem enorm overrated ook als je die geluiden van 40 miljoen transferwaarde hoort,maar ik sluit niet uit dat hij nog doorgroeit,is idd nog maar 21.
Gewoon nog een jaartje Eredivisie doen om zichzelf door te ontwikkelen ipv wegkwijnen op de bank bij een buitenlandse club

6 april 2019 om 09:02

Ik vind hem ook een tikkeltje overrated hoor, maar in de CL speelde hij echt goede wedstrijden met goede acties. Kon dit alleen niet helemaal in rendement uitdrukken, maar dat is ook lastig in zo'n team.

Jawel, 50 miljoen minimaal. Ajax krijgt immers ook top bedragen voor hun sterspelers en PSV staat bovenaan.

Klopt helemaal wat Kieft zegt. Bergwijn is een groot talent, maar enorm wisselvallig en dus zeker niet uitgeleerd. Als hij in Amsterdam was gebleven, was hij verder geweest. Maar goed zijn gevoel zei wat anders. Prima dan.

6 april 2019 om 09:16

hoezo was hij verder geweest als hij in Amsterdam was gebleven dan?

6 april 2019 om 09:23

Brak relatief wat later door. Zijn leeftijdsgenoten hadden bij Ajax al hun minuten gemaakt. Zeker een aanvaller a la Bergwijn was waarschijnlijk vroeg doorgebroken. Maar zoals gezegd, hij had er geen goed gevoel over. Dus respect voorzien keuze. Er zijn meerdere wegen.

6 april 2019 om 09:29

@fcbogarde

ok, dan snap ik wat je bedoeld. wie weet was hij idd eerder doorgebroken bij Ajax maar op zich heeft hij zich wel goed ontwikkeld bij Psv. het enige wat nog ontbreekt is dat hij bepalend is in de grote wedstrijden maar wie weet gebeurd dat volgend seizoen. Frenkie De Jong bv had daar ook een tijdje last van maar is nu vaak een van de belangrijkste spelers in de topwedstrijden bij Ajax

6 april 2019 om 09:30

@FCBogarde
Naar alle waarschijnlijkheid zou hij dan ook bij Ajax later zijn doorgebroken of zou in de KKD hebben meegespeeld afgaande op je reactie of denk je echt dat hij het daar wel op jongere leeftijd doorgebroken was? Als ook verder?

Denk dat Kieft wel een punt heeft. Bergwijn startte dit jaar heel goed. Draait net als de rest van psv na de winter wat minder. Voor eredivisie begrippen was hij dus vooral voor de winterstop van grote kwaliteit, maar het verschil tussen de Nederlandse competitie en de buitenlandse grote competities is behoorlijk. Denk ook dat hij in Duitsland beter tot zijn recht komt dan in Engeland.

6 april 2019 om 09:24

Duitsland of Spanje past inderdaad beter bij hem maar ook bij die competitie komt het nog wat te vroeg. Nog één seizoen knallen bij PSV lijkt mij een beter plan.

6 april 2019 om 09:32

In de CL was hij vaak wel de enige die gevaarlijk was dus daar ben ik niet zo bang voor.

6 april 2019 om 09:36

@lepenseur

maar alleen dreigend zijn is niet genoeg. een aanvaller word afgerekend en beoordeeld op zijn rendement en dan voornamelijk in wedstrijden zoals die in de Champions League. dat je 2 keer scoort tegen FC Groningen maakt niet zoveel indruk in het buitenland. maak je een goal tegen de Spurs of Barca word daar veel meer waarde aan gehecht

6 april 2019 om 09:39

Maar dat ben ik helemaal met je eens hoor, bedoel meer te zeggen dat hij op dat niveau zich staande wist te houden. Ook in de eredivisie heef thij teveel kansen nodig.

6 april 2019 om 09:44

@lepenseur

het talent om op dat niveau te spelen heeft hij zeker. Bergwijn is een heel groot talent met de potentie om uit te groeien tot een topspeler. zodra zijn rendement in de grote wedstrijden er gaat komen dan is hij dat ook meteen imo want hij kan voor de rest geweldig voetballen

Bergwijn valt mij ook al maanden tegen. Loopt zich vaak dom vast, zelfzuchtig, kansen missend, niet meer zoveel meeverdedigen, slap in de duels (trekt zijn been terug of houdt bewust in). Daarbij ook niet echt scherp voor de goal. Als over rechts iemand doorbreekt is hij veel te weinig voor de goal te vinden om een bal binnen te tikken. Dan staat hij vaak nog buiten de 16. Das toch gebrek aan scherpte en zonde. Want zeker Dumpfries trekt nogal eens een bal goed Voor die dan voorlangs vliegt. Echt veel punten om je aan te ergeren. Irritanter is nog wel dat je weet dat hij meer kan. Misschien toch beetje vedetteneigingen of gebrek aan de absolute winnaarsmentilateit?

Jaartje extra is zeker niet verkeerd. Rijpt ie mooi door, misschien dat ie net als Depay dan als topscorer kan vertrekken. En dan zijn de huidige gegadigden ook overtuigd en waarschijnlijk bereid meer te betalen. Aan de andere kant, nadar Luuk de Jong in de belangstelling stond eb besloot te blijven viel het seizoen erop vies tegen. Wat transfers betreft kun je het ijzer misschien beter smeden als het heet is, zeker als je afhankelijk bent van de centen voor je inkomende transfers.

Deze jongens hebben het altijd hoog in hun bol. En daarom is de Eredivisie een gevaarlijke competitie voor jongens zoals Bergwijn. Je bent hier al gauw een grote talent. Kijk naar wat hem voor ging. Drenthe, Emanuelson, Babel, Depay, Maduro... Allemaal te vroeg naar een grote club gegaan.. En mislukt in het de grote competitie. Kijk Babel en Depay zijn er wel weer bovenop gekomen later. En Emanuelson doet het redelijk bij Utrecht. Maar deze Bergwijn moet voorlopig lekker bij PSV blijven. Hij komt net pas kijken man..

Hij kan het wel. Alleen moet van Bommel anders gaan voetballen. Er worden steeds maar lange ballen op Luuk de jong gestuurd als t niet gaat . Deze j jonge man past niet bij PSV

Bergwijn is veel verder dan de Memphis van toen. Heeft laten zien in nationale topwedstrijden belangrijk te kunnen zijn (en met goed veldspel), verdedigd wel mee, leidt veel minder balverlies en heeft net zoveel rendement in een minder team. Als Bergwijn Willems en Guardado ipv Angelino en Hendrix had zou hij het nog beter kunnen doen. Willems was in het vooruit voetballen dat jaar best speciaal. Mensen hebben het dan vaak over die lange passes over 60 meter, maar hij bereikte Memphis toen ook heel vaak met schitterende passes tussen die linies met zijn zwakke been (En als hij onder druk stond kapte hij de tegenstander gewoon simpel uit). En wat Guardado ipv Hendrix brengt wil ik niet eens vertellen. 😂

Bergwijn is een groot talent maar echt nog een talent. Hij moet zich nog in erg veel ontwikkelen voordat hij een stap kan maken, vooral zijn functionele basistechniek laat te wensen over (slechte aannames, wild schieten). Ook moet hij nog veel meer gebruik maken van zijn fysieke kwaliteiten. Minimaal nog een jaartje Eredivisie en CL zou hem goed doen.

Lekker nog een jaar bij PSV basis, verder bij NL op hoog niveau trainen en spelen en CL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder202
C. GakpoAanvaller204
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller143
K. MitroglouAanvaller91
S. LammersAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

46 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 16 5 4 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Financiële meevaller voor Ajax bij transfer Bergwijn naar Tottenham

Ajax deelt mee in de transfersom van Steven Bergwijn. De Amsterdammers hebben recht op een opleidingsvergoeding van 150.000 euro, zo meldt clubwatchter Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren