‘Werkweigeraar’ Özbiliz baalt: ‘Die wissel kon naar mijn mening niet’

Vrijdag, 5 april 2019 om 15:44Robin Bruggeman

Willem II huurde Aras Özbiliz eigenlijk tot het einde van het lopende seizoen van Besiktas. Donderdag kwam er echter een einde aan de samenwerking tussen de Tilburgers en de aanvaller, die afgelopen weekend tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard weigerde in te vallen. Na een onderhoud tussen de twee partijen werd besloten een einde te maken aan de samenwerking en Özbiliz laat nu weten te balen van het beeld van ‘werkweigeraar’ dat er van hem is ontstaan.

“Door alle vragen omtrent mijn situatie voel ik mij genoodzaakt om duidelijkheid te verschaffen”, verklaart hij via een bericht op zijn social media-kanalen. “Het klopt dat ik weigerde warm te lopen tegen Fortuna Sittard. Dat was fout en ik heb daar mijn excuses voor aangeboden. Mijn emoties namen de overhand nadat ik zag dat de trainer een wissel toepaste die naar mijn mening niet kon”, verwijst hij naar Kristofer Kristinsson, die net terug was van een blessure en vooralsnog weigert om zijn contract te verlengen. De IJslander werd daarom begin deze week teruggezet naar de beloftenploeg.

“Er viel een speler in die twee weken geblesseerd was en één dag voor de wedstrijd maar één keer had getraind. Als dezelfde speler twee dagen na die wedstrijd uit de selectie wordt gezet, neemt mijn frustratie alleen maar toe. Het gaat niet om de speler in kwestie of waarom ik niet inviel! Het gaat om de situatie op zich. Ik vind het oprecht jammer dat het zo is afgelopen, en ik word weggezet als ‘werkweigeraar.’”

“Iedereen die mij kent weet dat ik professioneel, gedisciplineerd en eerlijk ben. Ook ik maak fouten”, sluit Özbiliz zijn bericht af. De aanvaller, die verder van de mogelijkheid gebruikt maak om iedereen binnen Willem II te bedanken, lijkt nu vervroegd terug te keren naar Turkije. Besiktas verhuurde hem in de afgelopen seizoenen ook al aan Rayo Vallecano en Sheriff Tiraspol.


Poll

Snap jij de frustratie bij Aras Özbiliz?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door vernon)

Ik begrijp het best. Je hebt veel ervaring, bent van mening dat je beter bent dan diegene die in de basis staat, en als er dan iemand in mag vallen kiest de trainer voor iemand die niet eens heeft getraind. Ja, dat is even slikken en dan is het moeilijk je professioneel op te stellen. Als jet bij mij op mijn werk zou gebeuren met een promotie ofzo zou ik reageren van bekijk het allemaal maar. Soms heb je even een moment van bezinning nodig, maar tijdens een wissel gaat dat natuurlijk niet. Jammer voor Özbiliz dat het nu zo loopt. Maar het is de voetballerij, drie goede wedstrijden bij een nieuwe werkgever en iedereen is het weer vergeten.

5 april 2019 om 16:53

Nou, ik begrijp best dat het vervelend is. Maar ik begrijp niet dat je weigert om warm te lopen of in te vallen. Dit soort teleurstellingen horen gewoon bij het zijn van profvoetballer. En daar heb je gewoon mee te dealen. Dan ga je maar met tegenzin warm lopen, of met tegenzin invallen. Het hoeft niet altijd leuk of naar je zin te zijn.

Een vergelijking met een promotie vind ik ook niet zo bruikbaar. Dat jij op dat moment baalt en even een half uur eerder naar huis gaat, prima. Zou ik ook doen, maar niet op de echte presteer-momenten. Dan moet je er staan.

Bij een voetballer kunnen dat soort frustraties ook wel hun weg vinden, maar dan tijdens de training of een teambespreking. Eigenlijk op elk gewenst moment, behalve op de wedstrijddag. Dan gaat je eigen ego aan de kant. Elke voetballer die weigert om in te vallen, kan lekker wieberen. Die plaatst zichzelf buiten het team.

5 april 2019 om 17:44

Ben ik niet met je eens. Ik vind in de laatste minuut invallen iets wat verboden zou moeten worden. Het is gewoon een belediging naar de speler toe. Alsof het een compliment is dat je nog even 2 minuten rond mag rennen. Persoonlijk zou ik er ook voor bedanken. Op amateurniveau heb ik dat ook gedaan trouwens.

5 april 2019 om 17:57

"ik vind in de laatste minuut invallen iets wat verboden zou moeten worden"

Tot wanneer mag er dan wel gewisseld volgens jou, waar leggen we de grens? Bij 5 min voor het einde? Dan kan je er donder op zeggen dat het niet lang duurt voor er een voetballer zegt dat hij zich ook daar te goed voor voelt en dan wordt het 10 min voor het einde, een kwartier en dan gaan ze eisen dat ze minimaal een helft willen spelen. Feit is dat hij betaald wordt om te voetballen. Wanneer hij voetbalt en hoelang is niet aan de voetballer maar aan de trainer. Vraag dat maar aan dat mannetje die vorig jaar bij Ajax niet meer van de bank wilde komen in de laatste minuten.

5 april 2019 om 19:54

De wissel in de laatste minuut is alleen maar om tijd te rekken. Het geeft de coach het idee dat hij de loop van het restant kan beïnvloeden. Zo’n jongen gaat niets toevoegen in twee minuten, en heeft daarnaast het gevoel dat hij voor lul het veld in loopt. Laat ze lekker tot de 80e minuut wisselen en daarna alleen bij een blessure. Maar dat is een utopie. Ik zie echter niet het nut van een wissel in de laatste minuten. Het is tevens storend voor de toeschouwer.

8 april 2019 om 11:35

"ben ik niet met je eens. Ik vind in de laatste minuut invallen iets wat verboden zou moeten worden. Het is gewoon een belediging naar de speler toe."

Het is een tool van de trainer. Of het nut heeft, is ter beoordeling van hem. Als een voetballer daar moeite mee heeft, dan moet hij lekker een individuele sport gaan doen. Dan heeft hij geen last van trainers.

5 april 2019 om 16:54

Als je bij Willem II niet eens veel speelt met 29 jaar, kun je maar beter gewoon doen wat de trainer zegt en je wat bescheidener opstellen. Een voetballer in het veld zit nog vol adrenaline en dan kan ik me zo'n momentopname nog voorstellen. Bij een wisselspeler gaat dat met name in dit soort wedstrijden niet echt op.

Ik kan zijn frustratie zeker begrijpen, maar het is wel de bedoeling dat je in het belang van het team blijft denken en je gewoon warm gaat lopen. Naderhand kun je best één op één met de trainer je onvrede aangeven, daar moet ruimte voor zijn. Maar dit is natuurlijk geen oplossing, dat blijkt ook wel weer.

daar heb je niks aan joh, kan wel leuk verhaal ophangen met een zogenaamd goede reden maar je hoort gewoon te luisteren naar je trainer.
zijn hele carriere is best een teleurstelling.
heeft 1 goed jaar gehad bij kuban krasnodar, daarna was het allemaal vrij matig.

moet gewoon op een niveautje lager gaan voetballen, of kijken waar er nog knaken te verdienen zijn.

5 april 2019 om 17:01

3 kruisbrand blessures en nog steeds bij een paar topclubs in die landen gespeeld. Echt knap.

5 april 2019 om 18:57

En jij? Haha internet held spelen 😂

Wat een enorme onzin dit... De trainer bepaald dus je moet niet zeuren als je niet mag invallen. Adrie Koster zal zijn redenen er wel voor hebben om hem niet te laten invallen. Ga eerst bij jezelf te raden waarom een geblesseerde speler er eerder in mag en ga dan het gesprek aan ipv weigeren.

Ik begrijp zijn frustratie, maar vertaal dat in daden en praat er anders later nog over. In de wedstrijd weigeren te spelen is geen moment om je gram te halen, dan is de keus voor de coach alleen maar makkelijker.

We spelen niet bij de amateurs. Als de trainer denkt dat Kristofson meer kan toevoegen, ondanks dat hij nauwelijks getraind heeft, dan is het zijn goed recht om hem op te stellen. Het gaat om punten pakken, niet om een mislukt talent z'n ego te strelen.

5 april 2019 om 17:07

Het is best genant dat Willem 2 daarna ook nog Kristinson uit de selectie zet.. Willem 2 weet zelf ook niet wat het aan het doen is. Zelfs bij de amateurs speel je niet als je maar 1 training erop hebt na een blessure.. Het gaat bij Ozbiliz denk ik om het principe

5 april 2019 om 18:49

Goh wat weet jij allemaal goed wat er bij Willem II gebeurd. Jij weet zelfs beter dan de trainer wil er op welk moment mag invallen; heel knap. BTW kijk naar de ranglijst en je weet of ze daar goed bezig zijn/ of niet. Principekwestie bij Ozbiliz? Gewoon je werk doen in het belang van het team als dat gevraagd wordt. Hij had, heeeel misschien recht van spreken als hij 4 goede wedstrijden had gespeeld dit seizoen, nou dat is hem zeker niet gelukt. Wel 4 goede acties overigens

Misschien moeten we het hele wisselen maar afschaffen... Gewisseld worden is niet goed, invallen ook niet meer....

Kijk eerst eens naar je eigen optredens de afgelopen tijd met name die tegen AZ voor de beker. Zo ongemotiveerd en zielloos liep hij daar op het veld rond was voor mij een reden om hem nooit meer op te stellen. Ozbiliz is gewoon enorm tegen gevallen en als je dan ziet dat zn instelling ook niet is wat je mag verwachten dan houdt het op. Als je dan weigert in te vallen omdat een jeugdspeler eerder de keus krijgt dan jij kan je dat op de trainer afreageren maar je kan ook naar je eigen optreden kijken. Een tip je bent nu vrij. Kijk even al je optredens bij Willem II eens terug. Kijk hoe je begon en kijk hoe je na je blessure in het veld staat. Wereld van verschil vind je ook niet?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. SaddikiMiddenvelder191
M. KöhlertAanvaller193
C. NunnelyAanvaller194
M. SvenssonAanvaller191
K. WriedtAanvaller184
G. SağlamMiddenvelder171
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

23 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren