‘Marcel Brands hoopt op deal van tientallen miljoenen met Ajax’

Vrijdag, 5 april 2019 om 11:47Robin Bruggeman • Laatste update: 11:55

David Neres heeft zich de afgelopen tijd in de kijker gespeeld bij Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en AC Milan en volgens het doorgaans goed ingevoerde UOL Esporte kan er nog een naam aan het rijtje worden toegevoegd. Het Braziliaanse medium weet vrijdag namelijk te melden dat Everton serieus nadenkt over de komst van de aanvaller van Ajax.

De club van Director of Football Marcel Brands zou inmiddels de gesprekken met Neres’ zaakwaarnemers Giuliano Bertolucci en Kia Joorabchian al hebben opgestart. The Toffees onderhouden een goede band met het tweetal, daar Richarlison en Bernard eveneens deel uitmaken van de stal van het tweetal. De verwachting van het kamp-Neres is dat Everton binnen afzienbare tijd een overtuigend bod neer zal gaan leggen bij Ajax, dat de dribbelaar zou hebben laten weten mee te willen werken als het juiste bedrag op tafel komt.

Neres kon in de winterse transferperiode voor om en nabij de 45 miljoen euro naar het Chinese Guangzhou Evergrande verkassen en dit bedrag zou aankomende zomer ook minstens geboden moeten worden om uitzicht te houden op een deal met de Amsterdammers. Neres is door zijn recente prestaties in de Champions League en zijn debuut bij de Braziliaanse nationale ploeg bijzonder populair en Ajax kan waarschijnlijk op korte termijn een aantal aanbiedingen verwachten.

Wat Everton een streepje voorgeeft op andere gegadigden als AC Milan en PSG is dat Neres graag naar Engeland wil verhuizen. De vriendin van de dribbelaar, het Duitse model Kira Winona, woont in Londen en een dienstverband in Liverpool zou de twee qua dichter bij elkaar brengen. PSG geeft zich vooralsnog echter niet gewonnen en heeft naar verluidt technisch directeur Maxwell ingezet in de strijd om Neres. Namens Milan heeft Leonardo voorzichtig gepolst hoe de aanvaller tegenover een verhuizing naar het San Siro staat.


Poll

Lijkt Everton jou een goede club voor David Neres?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

124 reacties (laatste reactie door mayarood)

Als Neres in de winter voor 45 miljoen weg kon, vraag ik me af wat hij nu moet gaan kosten. Aangezien hij nu international is geworden en met Ajax kwartfinalist CL is. Zijn toch factoren die meespelen in de prijs.

5 april 2019 om 11:59

Aan de andere kant kwam die 45 miljoen uit China, die betalen vaak wat meer. Denk dat 45 miljoen een heel erg mooi bedrag is voor Neres.

5 april 2019 om 13:30

45M is idd top, hij moet lekker in Duitsland of beter voor hem Spanje gaan voetballen. Spanje past het beste, qua taal en klimaat. Sevilla oid?

5 april 2019 om 13:53

Ajax had dat bod van 45 miljoen toch afgewezen? Waarom zou hij nu dan wel weg mogen voor dat geld?

5 april 2019 om 13:59

Het bod was vooral afgewezen omdat het in de winter was, halverwege het seizoen en Ajax plan B (Lainez) Betis koos over Ajax. Wat andere reacties al aanduiden, clubs uit China betalen altijd meer. 45 miljoen zal idd gewoon een adequaat bedrag zijn in de zomer

5 april 2019 om 14:08

Ik zou hem voor de helft al wegdoen

5 april 2019 om 15:15

Want in Sevilla spreken ze portugees

5 april 2019 om 15:18

Hoezo voor de helft? Is gewoon een erg goede speler die op meerdere niveaus heeft laten zien dat je mee zou kunnen. Kan nog wel werken aan efficientie qua afronden maar compenseert dat wel met een behoorlijk aantal assists.

5 april 2019 om 11:59

In de winter was het een club uit China die bieden altijd meer. Dus dat is geen goed argument. De rest klopt wel, een prijs van 45 is prima lijkt mij voor neres.

5 april 2019 om 12:00

Daar dacht ik wel aan maar goed. Als Ajax daar 45 miljoen voor kon vangen, gaan ze denk niet voor minder akkoord. Tenzij hij uit de gratie raakt of dat hij een rechtszaak aan gaat spannen tegen Ajax.

5 april 2019 om 12:03

45 is een mooie prijs voor neres. Het is een bod uit China dat is altijd hoger.

5 april 2019 om 12:12

45 is wel erg schraal. Voor een basisspeler van Ajax, die onderscheidend is in de knock-out fase van de CL verwacht ik toch minimaal 60 mio.

5 april 2019 om 12:16

60 miljoen? Grapje zeker. Een speler die zich in Engeland bewezen heeft is 60 miljoen waard. Iemand die een paar goede wedstrijden speelt tegen serieuze tegenstanders is dat niet. Is hij dat waard omdat hij 2 keer scoort tegen een Fc Emmen? Dit soort bedragen slaan nergens op voor in de eredivisie. Ja een de ligt en frenkie wel, dat zijn echt uitzonderlijke goede spelers.

5 april 2019 om 12:19

Je kan Emmen als voorbeeld nemen. Je zou ook Psv, Real Madrid, Bayern en zijn interland voor Brazilie als voorbeeld kunnen nemen. Is maar net of je hem positief of negatief wilt belichten.

5 april 2019 om 12:27

Of je bent gewoon realistisch. Die wedstrijden tegen goede tegenstanders zijn op 1 hand te tellen. door 5 leuke potjes ben je niet ineens 60 miljoen waard. zeker niet in de eredivisie.

5 april 2019 om 12:37

Je vergeet wel heel makkelijk dat ajax niet hoeft te verkopen. Ajax ging eerder al niet akkoord met 45 miljoen, dus er zal echt wel meer moeten worden geboden. Ik denk dat 55 miljoen een redelijke prijs is.

5 april 2019 om 12:43

Of jij bent realistisch aangezien het misschien maar 10 wedstrijden zijn tegen serieuze tegenstanders laat het wel heel duidelijk de potentie zie van deze jongen.... Net als de ligt en frenkie is potentie duur tegenwoordig dus 60 mio is een realistisch bedrag

5 april 2019 om 12:45

Ja die 20 minuten in een oefenpotje tegen Tsjechië nemen topclubs ook echt als referentie om 70 miljoen te betalen? Tegen Bayern en Real was die goed maar heb nergens een speler gezien die 70 miljoen waard is.

5 april 2019 om 12:46

De Jong is dat ook waard en de Ligt ook dus wat nou grapje zeker? Neres gewoon 60 anders wachten clubs maar lekker een tijdje. Neres is ook uitzonderlijk goed.

5 april 2019 om 12:50

Ze gingen niet akkoord omdat Lainez niet kwam. Met 45 mln waren ze echt wel akkoord gegaan. Maar ze hoeven inderdaad niet te verkopen, dus laat ze maar bieden.

5 april 2019 om 12:51

Hou toch op man. Ja de ligt en de jong zijn uitzonderlijk maar neres echt niet. 45 is mooie prijs, 60 en 70 is echt veel te veel. Beetje realistisch blijven.

5 april 2019 om 13:04

Het bod op Neres uit China was geen 45 miljoen, maar “wel wat meer dan dat”, volgens Overmars. Die 45 komt van de Telegraaf geloof ik, terwijl Overmars aan het eind van de winterse transferperiode in een interview aangaf dat het dus een hoger bod was. Ik denk dat hij meer dan 60 miljoen op zal leveren. Het is toch een jonge Braziliaanse aanvaller die al international is, en in de kwartfinale CL staat. Is vaak bepalend in belangrijke wedstrijden, heeft een goed rendement..

5 april 2019 om 13:16

Bergwijn laat bij oranje anders niks zien. Ook in de Cl kon hij zich niet onderscheiden. Neres daarentegen is meteen bij zijn eerste interland voor Brazilië (waar de concurrentie echt enorm is) van grote waarde. Ook in de Clcampagne is hij belangrijk met zijn goals en assists.

5 april 2019 om 13:19

@Rochus wat heb jij gerookt? Sommigen slaan hier echt door qua vraagprijzen voor Ahax spelers. Je kan ook je hand over spelen door te gierig te zijn. 60 miljoen voor Neres, schei toch uit man!

5 april 2019 om 13:34

Ronaldoo77 ik denk ook dat 55 miljoen en zeker de genoemde 60 miljoen wel erg veel is. Maar als er in de winter meer dan 45 miljoen is geboden (ja door een Chinese club, maar daarna heeft Neres zich op het hoogste niveau bewezen) dan zal Ajax zeker rond de 50 willen of een doorverkooppercentage. Brands is (zie Lozano) erg creatief met dat soort constructies.
Maar je opmerking over Bergwijn is grote onzin; Hoe weet je dat hij goedkoper is? en onderbouw even waarom hij beter zou zijn.
Bergwijn is in de groepsfase kansloos gesneuveld, Ajax staat in de kwartfinale en heeft de CL winnaar van de afgelopen drie jaar uitgeschakeld. Dat zijn de getallen die tellen voor de grote Europese clubs.
En Ronaldooo77 je weet zelf dat Brands jaren bij PSV heeft gewerkt. Als Bergwijn beter en goedkoper zou zijn, zou Brands nu bij PSV aan de bel trekken en niet bij Ajax. Daar is Brands slim genoeg voor......

5 april 2019 om 13:38

Waarom doen mensen hier alsof Ajax hem per se wil verkopen? Verkopen jullie ook je huis omdat iemand biedt wat het waard is ondanks dat je helemaal niet wil verhuizen?

5 april 2019 om 14:46

@xyzz: inderdaad, iedereen doet maar alsof Ajax Moet verkopen. Natuurlijk niets van waar en voor het geld hoeven we het niet te doen. Als Neres weg gaat, zal dat gaan om een bedrag 'die je niet kan weigeren'. Prima als mensen Neres maar 15 of 20 miljoen waard vinden. Als andere clubs dat bieden, vind ik het helemaal goed, want dan blijft hij lekker in Amsterdam!

5 april 2019 om 15:36

soccersupp.

Bergwijn is ten eerste echt niet gefaald in de Champions League. Psv heeft gewoon niet een team dat voetballend erg goed speelt maar juist goed presteert als team. In de CL is het dan moeilijk om als buitenspeler te presteren.

En ik denk dat je even terug moet lezen wat je redenatie is. Psv schat bergwijn in op ongeveer 40 miljoen euro. Dat is een bedrag die al erg vaak langs komt van mensen die vaak goed geïnformeerd zijn.

En als ik voor mezelf spreek vind ik bergwijn een stuk verder dan Neres. Bergwijn scoort en geeft assists aan de lopende band en staat al 2 jaar in de basis bij psv en is nu al een jaar international.

Ik zeg dus dat als Neres 55 miljoen zou moeten kosten, bergwijn goedkoper is. En dan zou Brands inderdaad nooit aan de bel trekken bij ajax voor Neres. Oftewel, Neres is gewoon niet zoveel waard en denkt Brands dat je hem ook voor een bedrag van ongeveer 40 miljoen euro op kunt halen. Dat is een andere redenatie als die jij zegt. Bergwijn is dus niet goedkoper zoals jij stelt.
En tot slot denk ik dat Everton geen kans maakt bij Bergwijn. Die staat al jaren bij topclubs op de lijst en dan zou een nummer 10 van engeland hem over kunnen nemen. Neres in dat geval is wel haalbaar voor everton.

5 april 2019 om 15:56

Mensen, waarde en prijs zijn twee verschillende dingen. Hij is zelf misschien niet 60 mio waard. Maar door andere factoren kan Ajax zeker wel 60 mio houden. Ze hoeven hem helemaal niet te verkopen (wat beter zou zijn overigens imo) en bovendien heeft hij het denk ik prima naar zijn zin in Amsterdam. De transfermarkt is nou geflatteerd en daar moet Ajax (en ook andere clubs in de ED) gewoon op inspelen. Het is ook een feit dat Ajax spelers nou eenmaal duurder zijn dan spelers van een andere club in de ED. Dat kan je als positief of als negatief zien. Voor Ajax is het in ieder geval positief.

5 april 2019 om 16:00

@Ronaldooo mooi betoog maar niet relevant. Je kunt niet zomaar spelers met elkaar vergelijken en er dan een prijs op plakken. Als Bergwijn beter is en goedkoper dan een Neres dan zou Brands toch voor Bergwijn gaan? Al helemaal met zijn PSV contacten. Daarnaast zijn spelers van Ajax iets meer waard alleen al vanuit het merk.

5 april 2019 om 16:16

Sjezes zeg ook al zo iemand die het niet snapt.

Bergwijn is dus niet goedkoper. Dat is het hele punt. Maar mensen doen met deze vraagprijs net of Neres duurder is. Denk je nou echt dat everton met 60 miljoen aan komt zetten bij ajax voor Neres terwijl spelers als bergwijn op te halen zijn voor 40 miljoen. Oftewel Neres is dus niet zo duur als veel mensen denken. Jij snapt het blijkbaar ook niet

6 april 2019 om 07:05

Want die deed het zo goed in de Champions League? En fantastisch bii Oranje!!

5 april 2019 om 12:00

60 a 70 miljoen is een marktconforme prijs lijkt me, Brazialianen zijn zonder echt wat te presteren al veel waard haha.

5 april 2019 om 12:07

Kan je nagaan wat een Braziliaan die in de CL presteert en uitkomt voor zijn land wel niet ward moet zijn.

5 april 2019 om 12:13

Kanttekening is wel dat Vinicius en Neymar geblesseerd waren en dat hij even mee mocht doen in een oefenwedstrijd tegen een vergeleken met Brazilië zeer zwakke tegenstander. Dat maakt hem inderdaad internationaal, dat maakt hem geen 60-70 miljoen waard..

5 april 2019 om 12:20

Toch had hij hiervoor met een fitte Neymar al meerdere keren bij de voorselectie gezeten. Dat je uberhaupt als aanvaller bij de voorselectie van Brazilie komt zegt al genoeg.

5 april 2019 om 12:38

Ene Everton van Gremio zat ook bij de definitieve selectie. Wat is je punt nou als hij er ook bij zat als minder imposante aanvaller?

5 april 2019 om 12:47

Gellukkig bepaal jij dat niet en mag Ajax vragen wat het wil

5 april 2019 om 12:52

Ajax mag sowieso vragen wat het wil maar dat is discussie toch niet. Wat Ajax vraagt is die toch niet gelijk waard. Als een club dat bedrag betaald dan wel..

5 april 2019 om 13:25

Volgens de meeste is de materiaalman van Ajax nog 20 miljoen waard. Echt compleet doorgeslagen ik denk dat 40 miljoen + bonussen toch echt wel de max. Is voor Neres goede voetballer maar zeker nog geen 60-70 miljoen waard.

5 april 2019 om 13:58

Dat werd in de winter al geboden, nu is hij international van t grote brazilie en heeft nog meer laten zien op t hoogste podium(cl) dusja waarom niet mikken op 60 miljoen?

5 april 2019 om 14:49

Waarom niet mikken op een langer verblijf van Neres bij Ajax? Ajax hoeft helemaal niets, dus zal hij alleen weg gaan bij een bedrag die 'niet te weigeren is'. Dus zolang er 'lage bedragen' worden geboden, gaat Ajax echt niet over stag. Persoonlijk heb ik ook veel liever dat hij blijft.

5 april 2019 om 12:17

Zag ergens in de wandelgangen tussen de 70 en 80 miljoen maar lijkt me iets veel maar je hoeft niet te verkopen.

5 april 2019 om 12:30

Ik las laatst een bericht van Foxsports waarin stond dat Ajax ene vraagprijs van 70 miljoen hanteerde. Maar dit waren ook maar geruchten.

Everton is de laatste club waar ik heen zal gaan als ik neres was. Je kan beter naar dortmund gaan want daar ontwikkelen spelers afgelopen jaren al heel goed.

5 april 2019 om 14:09

Sorry maar dan weet jij niet veel van Everton af, Richarlson, Gueye, Keane, Pickford, Gomes, Zouma en Digne zijn toch lekker bezig daar en eerder deden Lukaku, Arteta en Cahill dat ook.

5 april 2019 om 15:00

Precies.

The Guardian: "football transfer rumours: Liverpool want Everton's Richarlison for £70m?"

In Neres en Engeland zie ik geen juiste match, tenzij het een team is dat aanvallend ingesteld is en om de bovenste plekken meedoet. Spanje zou beter bij hem passen. Maar het liefst zie ik hem nog een jaar bij Ajax!

5 april 2019 om 15:11

Neres speelt zijn beste wedstrijden tegen goede ploegen. In de cl en tegen psv is die het gevaarlijkste geweest. Juist met ruimte is die jongen dodelijk. Een aanvallend ingestelde ploeg staat vaak al ver naar voren en dan valt zijn grootste kracht imo juist weg. Everton zou of iets rond die plek op de ranglijst zou juist juist goed zijn. Misschien niet engeland idd, maar iig niet bij een ploeg dat bovenin meedoet.

Everton zou denk ik wel een goede stap zijn voor Neres, zoals in de tekst aangewezen spelen er al 2 brazilianen in de voorhoede daar. Richarlison doet het erg goed, ik denk dat hij het samenspel met hem wel ziet zitten. Neres heeft hoe dan ook de kwaliteiten om bij Everton te slagen, althans dat hoop ik.

5 april 2019 om 18:00

Ik denk dat Neres gewoon niet naar Everton zou moeten gaan. Hij heeft er nu belang bij zich internationaal te laten zien en hoort dus bij een club die Europees speelt. Op die manier kan hij doorgroeien in het Braziliaanse elftal. Dat is heel belangrijk voor hem.

Spurs is een hele mooie club voor hem. Ik zou er nooit heen gaan, maar als Ajacied met een vriendin in Londen lijkt mij dit iets te mooi om waar te zijn.

5 april 2019 om 15:21

Ik denk, als je het talent had, niet dat je zo stellig zou zijn als Spurs voor je aanklopte.

Ik hoop dat Ajax de standvastigheid heeft om Neres nog een jaartje te behouden. Veel zal daarbij ook afhangen van de wens van de speler zelf natuurlijk, maar ik denk dat hij echt nog stappen kan zetten en zo een structureel hoger niveau kan halen, mits hij onomstreden basisspeler wordt. Dan kan je volgens jaar minstens hetzelfde bedrag ontvangen (en anders, €5ml minder boeit Ajax onderaan de streep toch niet) maar houd je voor komend seizoen wel een topspeler in huis. Als je Neres óók verkoopt, ervan uitgaande dat De Jong, De Ligt en Ziyech sowieso gaan en Tagliafico misschien, krijg je wel echt veel omzettingen.

5 april 2019 om 15:23

Maar Tagliafico moet toch ook gewoon nog een seizoen houdbaar zijn? Die is er pas net. Gewoon een jaartje aan zijn contract houden, hij krijgt goed betaalt speelt bij een mooie club, niks te klagen. Dan mag hij zomer 2020 lekker gaan rondshoppen. Niet iedereen hoeft bij de eerste interesse maar verkocht. Neres idem, die heeft dit seizoen nog niet eens volledig basis gespeeld. Wacht nog maar een jaartje, Ajax kan ze altijd wat meer betalen als dat het punt is.

Lijkt me qua club niet bepaald een stap hogerop. Neres kan prima naar Europese top of clubs die daarbij in de buurt komen. Daarbij is 45miljoen veel te weinig voor een basisspeler van dit Ajax dat Real Madrid sloopt en in de kwartfinale CL speelt.

5 april 2019 om 12:07

Alsof de prijs op 1 wedstrijd word gebaseerd. Welke Europese topclub zou nou neres halen?

5 april 2019 om 12:14

Het wordt op zijn totale prestaties gebaseerd en zijn selectie voor de Braziliaanse ploeg, vandaar dat ik verwacht dat ie voor 60 weggaat. Het is niet zoals bijvoorbeeld Lozano, die amper wat presteert, met uitzondering van enkele flitsen in een paar wedstrijden.

5 april 2019 om 12:15

Nee, de prijs wordt op meerdere wedstrijden gebaseerd, bijvoorbeeld die wedstrijd uit tegen Bayern, maar ook de thuiswedstrijd tegen Madrid waar Neres het prima deed. Dan blijft natuurlijk de uitwedstrijd in Madrid ook nog een belangrijke om mee te nemen en men kijkt natuurlijk ook naar de topper van afgelopen zondag waarin Neres excelleerde. Tot slot heb je nog zijn debuut bij Brazilie waar hij ook meteen opviel. Dat wekt echt wel interesse van grote clubs

5 april 2019 om 12:18

Welke grote clubs? Je noemt het zelf al Bayern en real. En een nietszeggende oefenwedstrijd. Voor 60 miljoen en interesse door grote clubs zal je echt wel meer moeten laten zien hoor.

5 april 2019 om 12:28

Ik ga Lozano hier niet verdedigen want vindt hem de laatste weken/maanden echt dramatisch maar ondanks zn matige spel zijn de statistieken van Lozano een beter dan die van Neres:
Lozano: 36 wedstrijden 19 goals, 9 assists

Neres: 42 wedstrijden, 11 goals, 14 assists

Dit terwijl Ajax ook nog eens meer doelpunten maakt en zelfs bij een slecht presterend PSV in de CL heeft die meer goals dan Neres. Ook nog 2 wedstrijden minder. Tuurlijk zeggen statistieken niet alles want ik zie Neres en Lozano allebei voetballen en dan kan ik ook wel zien dat Lozano als een natte krant speelt en Neres vrij goed maar ondanks dat slechte spel heeft Lozano wel meer impact. In de CL heeft Neres in 8 wedstrijden, 1 doelpunt en 2 assists wat niet heel slecht is maar bij een topclub moet je dit het hele seizoen laten zien en niet een paar wedstrijden per jaar. Dit zijn gewoon geen statistieken voor een aanvaller van 60/70 miljoen..

5 april 2019 om 12:53

(arsenal890)
En waarom zal hij naar Everton willen zo'n verbetering is dat nu ook weer niet hoor ze spelen niet eens CL voetbal iets wat bij Ajax nog steeds mogelijk is , en Neres is gewoon een hele goede voetballer die zeker niet maar een wedstrijd goed heeft gespeeld en die gaat Ajax echt niet zomaar inruilen voor Everton hoor die in de middenmoot speelt in de PR.

5 april 2019 om 13:01

(tilburg013)
Leuk hoor die statistieken maar waar was Lozano in de CL want dat is nu net het podium waar Neres het wel laat zien en dat gaat de wereld over , zoveel verschil is het nu ook weer niet hoor 19 goals en 9 Ass en 11 en 14 ass jonge jonge wat een verschil zeg pff.

5 april 2019 om 13:08

Sloep01
Ik heb ook nooit gezegd dat Everton wel een verbetering is? Het niveau is wel stukken hoger en je verdient daar meer geld. Je speelt met betere spelers waardoor je zelf ook beter word. Dat zijn toch een aantal redenen voor een speler om naar Everton te gaan.

5 april 2019 om 13:08

Lozano heeft meer doelpunten in de CL dan Neres in minder wedstrijden. Ik zeg niet dat het een groot verschil. Pff wat een zure reacties hier als je iets zegt over Ajax niet normaal. Ik zeg toch nergens dat de verschillen groot zijn, Neres heeft 6 wedstrijden meer en slechtere statistieken. Daarna reflecteer ik nog dat statistieken niet alles zeggen en je zegt dat Neres het in de CL
liet zien, nou ik vond dat allemaal wel meevallen met 1 goal en 2 assists in 8 wedstrijden in een vrij matige poule voor CL begrippen. Ik probeer het zo te vergelijken omdat volgens jullie Ajacieden Lozano 20-25 miljoen waard is en Neres 60/70 miljoen. Hou toch op..

5 april 2019 om 13:26

Laat gaan Tilburg013. De reactie van sloep01 is typisch voor de mensen die vinden dat je louter alleen enthousiast mag zijn over alles wat met Ajax te maken heeft.

5 april 2019 om 13:29

Tilburg, het is natuurlijk ook nog zo dat Neres meerdere keren invaller was en alsnog scoorde. Ik ben benieuwd naar de statistieken op basis van de gespeelde minuten ipv wedstrijden.

5 april 2019 om 13:37

@Kyle daar ging mijn gedachte later ook naar uit. Neres was geen basisspeler onder Ten Hag aan het begin dus heb het even opgezocht. Lozano 2890 minuten dit seizoen en Neres 2881 minuten. Ze ontlopen elkaar dus niks op dat gebied..

5 april 2019 om 13:47

@Rochus stop met roken! Dit is al je 2e onzin post op 1 dag.Lozano: amper presteert? Staat op 15 goals, speelde CL, kampioen van NL, heeft een heel goed WK achter de rug. Enige wat Neres op Lozano heeft is verder gekomen in de CL. Thats it!

5 april 2019 om 13:57

Ik zou Lozano ook niet gaan verdedigen als je zomaar wat stats erbij pakt en niet kijkt naar de gespeelde minuten. Lozano speelt 93% in de basis en 84% vd minuten, Neres 61% basis en 63% minuten... In die 21(!)% verschil in minuten had Neres die 4 goaltjes echt wel ingehaald. En nee, Neres is niet slechter omdat hij minder speelt bij z’n club, hij heeft gewoon veel meer concurrentie van Ajacieden dan Lozano (die ook concurrentie heeft van Ajacieden ;-))..

Lekker selectief beargumenteerd joh!

5 april 2019 om 14:01

Als je mijn latere reactie ziet, kun je ziet dan Lozano 9 minuten meer heeft gespeeld dan Neres dit seizoen. Zoek het maar op..

5 april 2019 om 14:06

Leuk die statistieken. En hoeveel van die 42 speelde Neres de volle mep en hoeveel Lozano? Want zijn de statistieken betreffende goals en assists per minuten. Denk dat je dan een behoorlijk ander beeld krijgt. Goals en assist met gespeelde wedstrijden zegt niets. Iemand kan in 80 wedstrijden gespeeld hebben. De statistiek 10 goals en 12 assists op zichzelf zegt niets. Als hij telkens 15 minuten mag invallen dan is het zeer indrukwekkend. Speelt de persoon in kwestie telkens 90 minuten, dan wordt het flink minder. Is het de spits van crystal palace dan is het zwaar indruk wekkend.

5 april 2019 om 14:11

Als jullie gewoon lezen voordat jullie reageren. Lozano heeft 9 minuten meer gespeeld dan Neres dit seizoen. Lozano 152 minuten per goal. Neres 262 minuten per goal. Het is toch echt zo, jullie proberen het weer mooier te maken maar Lozano en Neres hebben gewoon evenveel gespeeld dit seizoen..

5 april 2019 om 15:27

Noem even de minuten erbij

5 april 2019 om 15:35

Minuten invalbeurten goals blalala. Ik heb zondag Neres eigenhandig PSV zien slopen terwijl Lozano de zenuwen niet had om de bal langs Onana te schuiven. Schwaab schijnt nog met een verdraaide nek en knieschijven over de Herdgang te strompelen, zo dol werd die gedraaid.

5 april 2019 om 15:41

Als jullie een verkoopprijs willenrechtvaardigen? Neem dan ook even mee dat Ajacieden simpelweg meer opleveren dan spelers van PSV. Scheelt zo weer 10 miljoen.

5 april 2019 om 12:17

Tja ik wil niks af doen aan de prestatie maar zowat elke club die een beetje kan voetballen sloopt Real dit seizoen. Eergisteren nog Valencia gezien? Daarbij wordt de prijs inderdaad niet op 1 of 2 wedstrijden gebaseerd maar moet je het over een heel seizoen op hoog niveau laten zien, dat kan helaas niet in de eredivisie. 45 miljoen zou een uitstekend bedrag zijn voor Neres. Van Real winnen blijft natuurlijk een geweldige prestatie en het speelt zeker ook mee maar wat moeten ze dan krijgen 60/70 miljoen? Dan draaien mensen hier een beetje door denk ik.

5 april 2019 om 14:54

Je vergeet 1 ding, Ajax wil liever niet verkopen. Dus waarom dan maar 45 miljoen accepteren? Als hij wordt verkocht, dan voor een bedrag die echt niet te weigeren is. De financien van Ajax zijn dermate goed dat Overmars ook gewoon kan besluiten Neres te houden. Jij doet net overkomen alsof Neres in de verkoop staat, dat is het absoluut niet.

Zie hem liever bij Ajax blijven, want er komt een serieuze leegloop. Met de Jong, de Ligt, Ziyech, Tagliafico en dan ook nog Neres ook nog weg gaat er te veel kwaliteit verloren. Als dat zo is hoop ik dat hij naar Dortmund gaat, daar zie ik hem wel schitteren

Liverpool - Londen of Amsterdam - Londen? Zie de winst niet

5 april 2019 om 12:48

De winst zit hem in de bankrekening.

Met de gewijzigde koers van Ajax, vriendjes worden met allerlei clubs belangrijker dan een fatsoenlijk/marktconform transferbedrag zal Neres denk ik tien miljoen opleveren.

5 april 2019 om 15:31

ja want overmars houdt altijd uitverkoop. laatste uitgaande transfer was meen ik 75-84 miljoen, een mogelijke verdubbeling (!!!) van het NL transferrecord, Sanchez ook op zijn naam overigens. Nu rep je over ‘allerlei’ vriendjes en weggevevertjes... Maar is daar al iets van rond? Nog helemaal niks. Alleen heb je één keer een artikeltje gelezen dat De Ligt zijn prijs wellicht gedrukt wordt als Barca Ajax op een andere manier tegemoet komt. Wat een ziekelijke denkwijze als je op basis van zo’n roddeltje concludeert dat ze Neres weggeven voor drie grijpstuivers. Baseer je op feiten en die zijn dat Overmars goed weet wat hij kan vragen voor zijn koopwaar.

Het zou wat zijn als Neres persoonlijk een wedstrijd beslist tegen Juventus. Als hij zoiets presteert, zullen er echt wel clubs zijn die nu 50-60 miljoen op de tafel gaan leggen.

Ajax doet zaken met topclubs als Barcelona en subtopclubs als Tottenham en Napoli.
Everton zit ver onder dat niveau en is voor Ajax spelers helemaal geen interessante club meer om naar toe te gaan aangezien er vele andere topclubs zijn die interesse hebben na de goede prestaties van die spelers bij Ajax en bij hun nationale team. Ik acht de poging van Bands en Everton kansloos.

5 april 2019 om 12:52

Misschien kan Brands Lozano kopen ik denk dat je die wel kan binnen hengelen voor 30 miljoen

Ik hoop dat Overmars en Van der Sar hun woorden waar proberen te maken en tot het uiterste zullen gaan om Neres te behouden. Ik hou hem veel liever, ookal krijgen we er weer 48 voor, dan dat we weer een andere krijgen. Hou Neres nou maar gewoon, samen met Tadic en eventuele aankoop, prima voorhoede. Dan hou je het voorin nog enigzins intact.

Alsjeblief Ajax , verkoop deze man zsm!!! Hij is eventjes goed geweest en speelt nu ook wel redelijk tegen eredivisie teams.. maar hoe langer je wacht deste minde hij waard wordt! Deze man is zo overschat. In engeland zal die ook niet redden qua fysiek en snelheid. Als je rond 30 mln kan krijgen , weg ermee.

5 april 2019 om 12:49

Hahaha grapjas. Ajax verkoopt niemand voor een fooi. Hij is te belangrijk voor Ajax. Als een club hem wil hebben betalen ze gewoon wat Ajax wil hebben. Zo werkt het nou eenmaal.

5 april 2019 om 13:05

Dus onder deze schuilnaam zit Van Bommel hier op het forum.

Hoe zou hij het bij Bayern doen denken jullie? Jullie mening deel ik op het Bayern forum omdat zij daar redelijk positief zijn over Neres door hem paar keer te zien spelen( op Transfermarkt).

5 april 2019 om 12:56

Zal binnen no time een soort van nieuwe Mbappe worden. Alleen veel mensen in Nederland willen dat nog niet zien omdat hij nu nog voor Ajax speelt. Wacht maar als hij weg is dan zal je zien dat mensen ineens gaan zeggen dat het een ontzettende aderlating is etc. etc. De waardering van suppporters van andere clubs komt vaak pas als de spelers vertrokken zijn uit Nederland.

5 april 2019 om 13:05

Neres bij Bayern word volgens mij een goede match, Robben 2.0 😀

5 april 2019 om 13:09

Volgens “Paris United” zou Bayern ook interesse hebben...kan wel kloppen want onze directeur en scout zaten in het stadion van Ajax maandje geleden ofso dacht ik😛 ( tegen Real als ik juist ben)

5 april 2019 om 13:48

Robben was voorspelbaar en toch effectief. Neres is onvoorspelbaar maar ook effectief. Levert veel assists, kan binnendoor, buitenom, heeft een goede voorzet en een aardig schot. Is denk ik iets meer een teamspeler dan Robben, maar Robben was denk ik nog iets sneller en had een goede dribbel. Zou denk ik een goede opvolger zijn voor Robben al hoop ik dat hij komend jaar nog gewoon bij Ajax blijft.

Everton is geen verbetering ten opzichte van Ajax. Als deze clubs elkaar nu zouden treffen in de CL was Ajax makkelijk doorgegaan. Neres kan dus beter bij Ajax blijven.

Everton, speelden die 15 jaar geleden niet ook eens Champions League..? Voor de centjes zou ik het echter wel begrijpen ;-)

Naar Everton?! Das stap omlaag sportief en qua prijzen... Ajax maakt grote kans komende jaren CL te spelen,gezien het gat met Feyenoord. Je gaat naar Everton en haalt echt maximaal EL voetbal en niet eens ieder jaar, verre van. Ja Wijnaldum ging van laagvlieger naar Liverpool maar hij is uitzondering die regel bevestigd. Hij kan veel beter naar Dortmund, Juventus, Arsenal, City etc

5 april 2019 om 15:14

Juventus en City hoeven Neres echt niet hoor. Juventus heeft spelers als Douglas Costa en Dybala op de bank en City heeft spelers als Mahrez en Sane op de bank. Neres gaat daar nooit en dan ook nooit tussen komen. Arsenal en Dormund zouden wel geschikte clubs zijn. Hij zou misschien Sancho kunnen opvolgen indien hij vertrekt. Arsenal zit niet al te goed in de buitenspeler en is wel een hele mooie club in Londen. Dus die lijkt me het meest geschikt. Aubameyang - Lacazette - Neres lijkt we wel een dodelijke aanval. Helemaal als je daar nog Özil achter zet.

met Neres en Richarlison op de flanken heb je wel een hele goede voorhoede staan hoor

Als je in Liverpool woont ben je niet zoveel dichter bij London hoor... met een uurtje vliegen ben je er vanuit Amsterdam, met de trein van Liverpool naar London kost je minstens anderhalf uur.

5 april 2019 om 14:56

En inchecken , controles etc dan ? Duurt zeker 3 uur in totaal

5 april 2019 om 15:06

Nee joh. Voor een vlucht naar Londen check je online in, zonder ruimbagage kun je 1 of 1.5 uur van tevoren op het vliegveld zijn, no problemo.

Ik schreef dit al in de winterstop toen iedereen graag die Mexicaan zag komen die uiteindelijk naar Betis ging.
Ik schreef toen dat ik hoopte dat die Mexicaan zou komen omdat ik het niet veel vond en Neres enorm gevaarlijk wat voordelig voor PSV zou zijn.
Ik kan me nog herinneren dat vele Ajax supporters Neres graag zagen gaan en die Mexicaan graag zagen komen.

Neres is de meest onderschatte voetballer bij Ajax. Hij hoort altijd in de basis te staan omdat hij diepgang heeft aan de bal en zonder bal wat hem gevaarlijk maakt.
Ondanks dat hij weleens het overzicht mist, compenseert hij dat door zijn timing in de diepte.

5 april 2019 om 16:06

En Neres is een teamspeler. Dat maakt hem speciaal voor een type speler zoals hij. Neres legt net zo lief de bal af fan dat hij alleen voor eigen succes gaat. Kan een man uitspelen op de cm. Hij is idd onderschat en kan in veel grote teams gewoon meekomen.

Neres hoeft niet weg, 45 miljoen al geweigerd, bezig om hem langer te binden /in elk geval nog een jaar te houden. Na de jong en waarschijnlijk de Ligt, kun je nog 1 speler verkopen, de groep Onana, Ziyech, Nico, Neres, Tadic en van den Beek. En daar hoef je geen haast mee te maken.

Lekker naar Dortmund gaan 50 miljoen plus isak

Matige ploeg Everton. Als ik allerlei geruchten hoor waar David nog meer naar toe zou kunnen gaan, waaronder Dortmund. Dan zou de keuze toch makkelijk zijn. Garantie op Europees voetbal heb je bij Everton trouwens nooit. Dus, nee. Niet naar Everton gaan David! #ditismijnmening

Dit moet neres gewoon niet doen! Ok betere competitie denk iets meer geld maar hij is dit jaar ook door het plafond getrokken bij Ajax dus zal heus niet heel veel meer zijn maar.... een kansloze zwaar mindere ploeg dan waar hij nu zit! Club zonder uitstraling! Het zou echt een sportieve achteruitgang zijn en dat moet hij nu net niet doen!

Ik snap mensen niet (zoals Suchsupport) die zeggen dat Ajax makkelijk door zou gaan in een duel met Everton. Ajax doet het ontzettend goed. Zeker Europees subtopniveau, maar de Engelse competitie wil wel is onderschat worden.

Heb je gezien wat er bij een Everton rondloopt?

Richarlison, Gueye, Keane, Pickford, Zouma en Digne. Het zou een gelijk opgaande strijd worden.

Pure luxe dat Ajax op dit moment in staat is een bod van 45 miljoen te weigeren. Een resultaat van goed beleid. Het argument dat Lozano meer waard is dan Neres op basis van statistieken is voor de rest helemaal niet relevant omdat PSV genoodzaakt is een dergelijk bod wel te accepteren willen ze financieel gezien aansluiting houden met Ajax.

Dus Everton kan hopen op een deal van miljoenen maar gezien de situatie waarin Ajax financieel nu zit en al veel sterkhouders aan het verkopen is zou ik als technisch directeur zeggen dat de vraagprijs 60 miljoen is. Willen ze dat niet betalen dan kunnen ze hun vizier misschien beter op Eindhoven richten.

50 millies graag exclusief bonussen. En bij deze prijs is minimaal 1 doelpunt meegerekend tegen Juventus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Southampton40-24
16.Everton39-23
17.Leeds United38-37
18.Burnley 35-19
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. GordonAanvaller354
RicharlisonAanvaller3010
AllanMiddenvelder280
J. PickfordKeeper350
A. IwobiAanvaller282
A. TownsendMiddenvelder213
S. ColemanVerdediger301
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

57 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren