‘De boete voor landen is evenveel als wat ik op een avond in Londen uitgeef’

Vrijdag, 5 april 2019 om

Danny Rose kan niet wachten tot het moment dat zijn loopbaan voorbij is, ook al verdient hij dik 65.000 euro per week. De linksback annex Engels international van Tottenham Hotspur walgt van racisme onder de fans. Rose erkent vrijdag in gesprek met diverse Engelse media dat ook hij geregeld het slachtoffer is geweest van racistische uitingen. Harde straffen blijven vrijwel echter altijd uit en dat baart de 28-jarige verdediger zorgen.

Enkele gekleurde voetballers waaronder Rose waren afgelopen maand het mikpunt van racisme in de EK-kwalificatiewedstrijd van Engeland in en tegen Montenegro (1-5 winst). Deze week was Juventus-aanvaller Moise Kean nog het slachtoffer. “Ik speelde ongeveer acht jaar geleden voor Engeland Onder-21 in Servië en daar gebeurde het. Dus ik had van tevoren al het idee dat het wellicht weer zou gebeuren en dat gebeurde. Ja, het gebeurde. Ik weet nog precies op welk moment in de eerste helft het gebeurde.”

“Het had geen invloed op mijn spel. Ik ben nu een grote jongen. Ik weet dat drie punten niet het belangrijkste zijn als je zoiets meemaakt, maar ik wilde gewoon drie punten pakken en zo snel mogelijk uit Montenegro vertrekken.” De UEFA heeft de voetbalbond van Montenegro in staat van beschuldiging gesteld, maar daar verwacht Rose weinig van. “Het is een beetje triest dat ik me op zoiets als racisme moet voorbereiden. De boete voor landen is waarschijnlijk evenveel als wat ik op een avond in Londen uitgeef. Wat verwacht je dan?”

“Als de straffen niet zwaar zijn, wat kun je dan verwachten? Je ziet dat mijn trainer (Mauricio Pochettino, red.) een schorsing van twee duels krijgt omdat hij na het duel met Burnley een confrontatie met scheidsrechter Mike Dean had”, geeft Rose als voorbeeld. “Maar een land krijgt een kleine boete als er sprake is van racisme. Het is puur theater en politiek. Zolang er geen zware straffen worden uitgedeeld, kunnen we niet veel verwachten.”

“Ik vind het genoeg geweest. Op dit moment kijk ik naar mezelf en denk ik: ik heb nog vijf, zes jaar te gaan in het voetbal en ik kan niet wachten tot het moment dat ik de deur achter mij dichttrek. Als ik zie hoe er met bepaalde situaties wordt omgegaan. Ik wil het gewoon achter mij laten. Zo voel ik het. Ik wil tot die tijd nog zo lang mogelijk van voetbal genieten”, benadrukt Rose.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door koftheprof)

Als je de titel leest denk je dat het weer zo'n arrogante opmerking is, maar als je de tekst leest begrijp je de opmerking pas. Ik vind dat ze landen en clubs veel harder aan moeten pakken bij racistische uitlatingen

5 april 2019 om 07:29

Gewoon het stadion leeg de eerstvolgende twee thuiswedstrijden. Dan neemt het land hier wel voorzorgsmaatregelen tegen de volgende keer

5 april 2019 om 08:02

Vast niet als het gaat om landen zoals Montenegro.

5 april 2019 om 12:32

Als het niet helpt, de straf steeds verzwaren, totdat ze uiteindelijk zonder publiek spelen dan. Als ze niet op een normale manier kunnen supporten, dan maar niet

Dit is echt wel serieus. Dat je uitkijkt naar het einde van je loopbaan vanwege het racisme in het voetbal. Ik vind het echt vervelend voor die jongen dat hij er zo veel last van heeft.

5 april 2019 om 07:45

Het is niet anders dan in het echte leven, hij kan zichzelf nog troosten met zijn 65k per week. Andere hebben dat geluk niet, racisme in het voetbal gaat echt niet weg door straffen etc, probeer eerst maar de racisme in het samenleving aan te pakken.

5 april 2019 om 08:00

Die jongen kan natuurlijk nu ook al stoppen als je er zo’n last van hebt. Maar dat doet hij ook niet omdat het leventje hem waarschijnlijk wel bevalt.
Neemt niet weg dat racisme absoluut verbannen moet worden en daar echt tegen opgetreden moet worden want dat is echt niet goed te praten maar de speler praat nu wel een beetje naar wat het publiek wilt horen.

5 april 2019 om 08:29

Of je haalt er gewoon alles uit voor je familie de komende generaties. Er zijn genoeg mensen die niet genieten van hun baan.

5 april 2019 om 08:36

Als je niet geniet van je baan, dan moet je iets anders gaan doen en niet zeuren dat je niet geniet van je baan om wat voor reden dan ook.

5 april 2019 om 09:15

Beetje makkelijk gezegd.

5 april 2019 om 15:11

@sebasjuh

Denk jij dat alle voetballers voor hun zelf spelen? Als ik me kan herinneren had deze jongen ook nog privé problemen. Dus als hij wilt door voetballen om zo voor zijn familie te zorgen is dat zijn goed recht. niet alles is gelijk hypocriet.

5 april 2019 om 18:34

@kleinegeneraa7 Selectief lezen, dat is wat jij heel goed kan zo te zien. Misschien ben jij iemand die opgeeft bij kleine tegenslagen, maar Danny rose is daar tegenover gewoon een prof die door gaat met zijn beroep en waar hij goed in is. Alles heeft mooie kanten en mindere kanten, raciisme is al veel te lang een probleem, en problemen bestrijd je.

Zeer triest dat dit anno 2019 nog steeds zo is.

Deze jongen heeft absoluut helemaal gelijk. Manier waarop het nu gaat slaat natuurlijk nergens op

En weer krijgt de minderheid de aandacht die het wil. Van de 400+ wedstrijden die Rose gespeeld heeft, heeft hij bij misschien een hand of 2 handen vol te maken gehad met racisme. Door dit overal in de media te gooien gaat het probleem gewoon niet opgelost worden, want die gasten krijgen zo aandacht en er zijn mensen in de wereld die daar juist van genieten. Net zoals die gasten bij Feyenoord gister het geweldig vinden dat ze een artikel krijgen, omdat ze vuurwerk het stadion invliegen.

5 april 2019 om 10:08

Hou toch eens op met het praten als je precies weet wanneer en hoe hij last heeft gekregen van discriminatie. Echt wat een domme opmerking.

5 april 2019 om 11:13

ik heb het nergens over hoeveel last hij er van heeft, maar over het feit dat hoe meer aandacht je het geeft niet betekent dat het eerder wordt opgelost. eerder vice versa.

5 april 2019 om 11:04

Een hand vol is al veels te veel. Het is 2019, kom op man.

5 april 2019 om 13:58

Dus, doodzwijgen dan maar? In de doofpot gooien? Nee, keihard aanpakken. Al speelt hij 3000 wedstrijden en is er 1 wedstrijd waaein hij hiermee te maken krijgt, is het al teveel.

5 april 2019 om 14:21

nee, keihard aanpakken, zonder dat elke hansworst er weer een mening over moet ventileren in de media.

5 april 2019 om 18:35

@HarryLoenst Hoevaak heb jij in je leven te maken gehad met racisme?

5 april 2019 om 22:38

Vaak genoeg in mijn omgeving om te weten dat racisme niet uit te bannen is, hoe graag je het ook zou willen.

6 april 2019 om 00:41

@HarryLoenst Dat ben ik helemaal met je eens, betekend niet dat we het maar moeten accepteren..

Wat maak deze jongen zich druk zeg om weinig, ja het is vervelend maar kom op het is de balkan, hij woont er toch niet? Die mensen hebben geen imigratie en kennen geen buitenlanders alleen dan van tv. Wij deden dat ook 70 jaar geleden. Je kunt je druk maken of accepteren en doorgaan, dat laatste brengt je een stuk verder. En het zegt nogal wat dat hij bedragen noemt die hij uitgeeft. Landen als Montenegro hebben niet veel te besteden. In Engeland is het doorgeslagen en staan vergoedingen niet meer in de realiteit. En juist dat is mijn probleem met hem, hij staat ook niet meer in de realiteit.

Wij zijn ook doorgeslagen, we schelden tegenwoordig alles uit wat los en vast zit. Maar als je boe zegt tegen een donkere speler dan ben je een racist. Als je een hazenlip hebt en je wordt er door gepest dan moet je maar sterker worden. Ik zeg niet dat het goed is om iemand te oordelen op huidskleur maar iedereen word beoordeeld en veroordeeld bij een afwijking....(helaas maar blijkbaar erg menselijk)

5 april 2019 om 10:47

Dus wat? We moeten racisme accepteren omdat het nu bestaat? Met diezelfde instelling zou slavernij ook nog bestaan want ja, accepteren en doorgaan brengt je een stuk verder he.

5 april 2019 om 13:36

Nee het positieve omarmen en het negatieve loslaten...dat haal ik er uit. Die slavernij die er altijd begehaald word( die van de vs en europa, want daar doelen ze op) heeft niemand meegemaakt die nu nog leeft...dus voel je niet zo gekwetst. Wij zijn tegenwoordig toch ook weer vriendjes met de duitsers ..

5 april 2019 om 14:00

Het maakt niet uit dat niemand die momenteel leeft de slavernij heeft meegemaakt. Het gaat om de overblijfselen uit die periode, het institutionele racisme dat nog steeds onbewust aanwezig is in de samenleving.

Dat Westerse superioriteitsgevoel is een overblijfsel uit het koloniale verleden, en dat is echt bij lange na nog niet verdwenen.

5 april 2019 om 14:02

Het negatieve loslaten... Racisme dus in de doofpot gooien, anti racisme campagne stoppen want hey, als je erover praat gaat het nooit weg en iedereen maar doen alsof het niet bestaat. Top idee! Haha en omdat niemand die het heeft meegemaakt nu nog leeft moeten we het vergeten, of in jouw woorden, loslaten, nooit meer over praten.

5 april 2019 om 15:18

@babelagtig

Ik weet niet in welke wereld jij leeft, maar er zijn nog genoeg Nederlanders die moeite hebben met wat de Duitsers gedaan hebben. Of denk je dat de Nationale Dodenherdenking of Bevrijdingsdag voor de lol wordt gedaan?

En ook betalen de Duitsers nog steeds reparaties kosten aan de desbetreffende slachtoffers voor wat zij hen aangedaan hebben.

passende straf is gewoon zware punten aftrekt en geen kwalificaties voor grote toernooien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea409
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Lucas MouraMiddenvelder224
M. SissokoMiddenvelder202
H. KaneAanvaller2011
H. WinksMiddenvelder190
Son Heung-MinAanvaller196
P. GazzanigaKeeper170
H. LlorisKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

2 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Tottenham Hotspur 12 0 5 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 26 0 5 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 10 0 4 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 18 2 8 0
2015/2016 Tottenham Hotspur 24 1 7 0
Laatste voetbalnieuws

Verbazing bij Mourinho na berichtgeving over ‘clash’ op trainingsveld

José Mourinho ontkent dat hij een aanvaring heeft gehad met Danny Rose op de training van Tottenham Hotspur. Volgens de Daily Mail kregen de manager en Engels international woorden tijdens een...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren