Van Bommel blij met ‘unieke’ actie: ‘Zegt hij ‘doei kerel’ terug, fantastisch’

Donderdag, 4 april 2019 om

PSV heroverde donderdagavond dankzij een 4-0 overwinning op PEC Zwolle de koppositie op Ajax, maar tijdens de wedstrijd in het Philips Stadion was er niet alleen aandacht voor het spel op het veld. Dankzij een speciale actie van de club kon de zieke, veertienjarige, fan Natan door middel van een robotje live meekijken en maakte hij voor aanvang van het duel ook de opkomst van de spelers mee. Trainer Mark van Bommel spreekt na afloop van een mooi initiatief.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Fantastisch dat deze robot actie in het leven geroepen is Ondanks dat je er niet lichamelijk echt bij aanwezig bent Ben je er toch bij en beleef je het net als wanneer je hand in hand loopt Vind het echt geweldig Voetbal is en blijft voor iedereen Hoop dat we dit nog heel vaak gaan zien op deze manier

Prachtige actie! Mooi dat dit soort supporters zo nauw betrokken worden. Helaas zijn er ook nog mensen die hier grappen over gaan maken. Zo zag ik op andere platformen alweer langskomen: ''kan hij via die robot het kutvoetbal van PSV aanzien''. Buitengewoon triest, maar zullen we die zelfde zieke zielen zijn die Kjell Scherpen overal voor wat dan nog uitmaken en zelfs zijn broer erbij halen. Maar gewoon een goede actie! Laten we dit bij alle clubs doen en zo de ongeneeslijk zieke kinderen die niet naar het stadion kunnen op deze manier toch laten voelen dat ze er volledig bijhoren!

4 april 2019 om 22:17

Oja we pakken Ajax er gelijk weer bij! Hoe krijg je het voor elkaar!

4 april 2019 om 22:18

Hij geeft gewoon een voorbeeld van debiele supporters aan. Want dat zijn het. Niet alle supporters dus.

4 april 2019 om 22:22

Zo bedoelde ik het niet. Dit soort zieke zielen noem ik het maar heb je bij iedere club. In de tijd van Nouri zijn er heus ook supporters (als je ze zo al kan noemen) geweest die ook nare dingen hebben gezegd. Alleen dat van Scherpen is nu actueel en dat haal ik aan. Ik geef alleen maar aan dat we geen nare opmerkingen over niemand moeten maken, en al helemaal niet richting zo'n ongeneeslijk ziek jongetje dat thuis zit mee te kijken. Laten we dit bij iedere club doen en alsjeblieft iets meer respect voor elkaar hebben!

4 april 2019 om 22:25

Nee, hij vertelt dat hij het een mooie actie vindt en vervolgens haalt ie Ajax naar beneden. Helemaal niet nodig en gewoonweg triest

4 april 2019 om 22:39

Ik kan niet voor PSV-mark spreken, maar het lijkt mij duidelijk dat hij een vergelijking maakt op basis van het soort "supporters" dat grappen denkt te maken over dit soort serieuze zaken, en haalt daar het meest recente voorbeeld bij, toevallig Ajax ja, maar hij had net zo goed de paar leeghoofden van Feyenoord met hun verwijzingen naar Nouri op een spandoek kunnen benoemen. Niet alles door een club-bril proberen te zien

4 april 2019 om 22:42

@frietmet Dit heeft niks met clubbril te maken. Als iemand ergens reageert dat hij Messi geweldig vindt spelen hoeft hij Ronaldo er toch ook niet bij te betrekken?

4 april 2019 om 22:56

Hij geeft toch alleen maar aan dat de mensen die dit soort opmerkingen denken te kunnen maken, dezelfde (soort) mensen zijn die zich schuldig maken aan achterlijke spandoeken en/of spreekkoren.

4 april 2019 om 23:01

Maar waarom iets negatiefs aanhalen bij iets heel positiefs?

4 april 2019 om 23:41

@ajacied-020 daarop blijf ik je een antwoord schuldig. Was wat mij betreft ook niet nodig, maar het is in beginsel géén sneer Ajax en dat is wel wat jij meent te lezen

4 april 2019 om 23:56

Omdat je dan contrast krijgt wat het positieve mooier maakt een en statement kracht bij zet. Ik zie ook niet hoe jij het interpreteert als een sneer naar Ajax omdat hij rechtstreeks een vergelijking maakt met de personen en niet de club zelf of de supporters daarvan. En eerlijk gezegd vind ik het helemaal raar dat het na zijn tweede uitleg nog niet duidelijk voor je is en ik meer het idee dat je zelf op het negatieve doorgaat dan het positieve te zien in Marks reactie.

On-topic: Mooie en grappige in positieve zin (ik zal het er maar voor de zekerheid bij zeggen) actie om te zien.

Jammer van de uitslag ik had gehoopt op puntverlies, maar de actie met die robot vond ik heel ontroerend! En alleszeggend over de club Psv, echt een erg menselijke en hele warme actie van de Brabanders. Die jongen vergeet deze bijzondere interactie nooit meer, dat was echt een hele bijzondere manier nooit eerder gezien. En om dan vervolgens met de captain het veld op komen, het is die jongen gegund... Chappeau Psv! 👏🏾

4 april 2019 om 22:28

Het zijn eigenlijk maar kleine dingen, maar wel van die momenten die je er aan helpen herinneren dat voetbal slechts bijzaak is.

4 april 2019 om 22:42

Valceryn zeker waar, je gaat echt alles meer in perspectief zien.

4 april 2019 om 22:30

Klasse reactie!

4 april 2019 om 22:43

Thanks Bart! En gefeliciteerd met de welverdiende drie punter.

4 april 2019 om 22:34

Mooie reactie. Hopelijk gaat dit vaker gebeuren. Helaas zijn er meer zieke kinderen/jongeren die niet naar het stadion van hun favoriete club kunnen. Zo'n oplossing is realiseerbaar voor elke club in Nederland en kan voor de fans veel betekenen.

Een jaar geleden zag ik hetzelfde fenomeen bij een wedstrijd van Everton. Waarschijnlijk heeft dat PSV ook geïnspireerd.

4 april 2019 om 22:48

Dankjewel, est-1913! Precies wat je zegt, ik hoop dat de andere clubs volgen. En het bijvoorbeeld een paar keer maand realiseren, ik begrijp ook wel dat er heel veel achter de schermen is gedaan.

En ik baal natuurlijk wel vreselijk van de uitslag, maar deze actie overheerst die teleurstelling volledig! Men klaagt weleens inclusief ikzelf, van oh wat heb ik een k*'t dag en wat heb ik het zwaar soms ik moet zoveel. Terwijl de meesten van ons zich kunnen verplaatsen, en de kans hebben gekregen om mobiel te zijn in het leven. En toch zeuren mensen die beperkter door het leven gaan, bijna nooit, zijn heel dankbaar en tanken gelijk heel veel voldoening uit zo een moment voor vele jaren.

En dat is een voorbeeld voor ons allen denk ik, die actie van Everton is volledig langs mij heen gegaan voor mij was alle de eerste keer.😊

5 april 2019 om 00:11

Ik word heel blij van deze conversatie! Mooi dat er ondanks de spanning in de competitie er nog steeds focus is op mensen die het overduidelijk slechter hebben en daaruit merken dat we allemaal naast elkaar staan. Soms doet het vermoeden door de rivaliteit tussen beide clubs we tegenover elkaar staan maar we willen slechts één ding liever, dat je eigen club wint en de anderen niet (maar dat is een luxeprobleem van ons) . Als deze jongen een top dag heeft gehad kan hij voor Schubbekuttenveen, Zwolle of PSV zijn, dat valt gelukkig toch even weg.

5 april 2019 om 14:00

Corian, ik ook van jouw woorden. Het is inderdaad mooi om te zien, dat we als rivalen ook gewoon elkaar kunnen waarderen en respecteren toch. 😇

Prachtig dit. Geweldige actie.

In alles was dit een fantastische avond. Resultaat, mooie acties (bergwijn, wat een sprint!), mensen een hart onder de riem steken die het nodig hebben en band tussen spelers en supporters. Zo moet voetbal zijn.

Ja mooi! Alleen voelt het toch een beetje zo dat we hier worden afgeleid van de keiharde realiteit; PSV staat nog steeds 2 punten voor het is niet méér geworden en 6 potjes is nog best een hoop! Heel mooi en lieve actie om die zieke jongen een hart onder de riem te steken. Ik zeg eerlijk dat het me best heel.erg ontroerde en dat ik een soort van emotioneel werd. Dat PSV dit regelde geeft voor mij echt aan dat het niet alleen maar gaat om geld en hoge transfersommen zoals momenteel bij AJAX het geval is. Blijft toch dat er geen reden is voor euforie (neem die ui voor Rie mee). Eindhoven staat nog steeds slechts 2 punten voor met nog 6 potjes en de selectie twijfelt de laatse tijd enorm, behalve vandaag dan. Een vlieg maakt nog geen lente. Het worden 6 billenknijpende rondes vanaf hier. May the best win and... may the best be AJAX!

4 april 2019 om 22:50

Ik vind dit een beetje een ongepaste reactie op zo'n topic, maar goed.. De keiharde realiteit is niet dat PSV 2 punten voorstaat op de ranglijst, maar dat er kinderen/jongeren zijn die zo ziek zijn dat ze niet eens een uitje naar het stadion kunnen maken.

4 april 2019 om 23:02

Ik liet gewoon mijn gevoel spreken. Het was nooit mijn bedoeling iemand te kwetsen.. Als dat het geval is bied ik mijn welgemeende excuses aan! Maar toch een oprechte vraag, wat vond je niet acceptabel in mijn post?

4 april 2019 om 23:19

Nou, je hebt t over keiharde realiteit en verwijst naar de 2 punten achterstand. Ik baal ook van die achterstand maar de keiharde(re) realiteit is dat er dit kind ziek is. Zo ziek dat ie naar n stadion kan. Dan is voetbal toch ff minder belangrijk...

4 april 2019 om 23:23

Het is een beetje pijnlijk dat voor jou blijkbaar het belangrijkste is hoe Ajax er voor staat en dat een ernstig ziek je daar van 'afleidt'.

altijd vreselijk nieuws om te horen over zo een zwaar ziek kind, maar hopelijk dat deze prachtige actie van PSV hem een beetje een hart onder de riem kan steken in deze moeilijke tijden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder202
C. GakpoAanvaller204
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller143
K. MitroglouAanvaller91
S. LammersAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

ED: Geschrokken clubleiding PSV laat zich niet wegjagen door fans

De clubleiding van PSV piekert er niet over om op te stappen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch directeur John de Jong liggen onder vuur bij...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren