Marino Pusic: ‘We hadden wekenlang maar twaalf selectiespelers’

Vrijdag, 5 april 2019 om 11:16Justus Dingemanse • Laatste update: 11:16

Aan het eind van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie worden zoals gebruikelijk de bronzen schilden uitgereikt. FC Twente kreeg ditmaal maar liefst drie schilden toebedeeld: die voor beste speler (Aitor Cantalapiedra), beste keeper (Joël Drommel) en beste coach (Marino Pusic). Onder leiding van Pusic werd een reeks van vijftien ongeslagen wedstrijden neergezet waardoor de ploeg uit Enschede afstevent op het kampioenschap en directe promotie naar de Eredivisie. Reden genoeg voor Voetbalzone eens af te reizen naar het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo en de coach te interviewen.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.


Poll

Denk je dat FC Twente de komende jaren in de Eredivisie actief is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door juga)

Ja dus? Jullie hebben blijkbaar toch nog genoeg geld over voor goede spelers van een hoog niveau waar de rest niet aan kan tippen. Je kan ook meegaan met de rest van de teams en voor goedkoper gaan dan had je wellicht meer spelers gehad in t begin. Dat zielig doen vind ik echt nergens op slaan want je kiest er zelf voor.

4 april 2019 om 17:39

Twente heeft alles gehuurd of transfervrij opvepikt. Veel goedkoper kan het vgm niet.

4 april 2019 om 17:48

Er is bijna geen enkele club in de eerste divisie koopt. Bijna elke club doet het met jeugdspelers of met transfer vrije spelers. Echter doen de meeste clubs met geld dat ze hebben en dat binnen de begroting past. Twente doet met geld dat er niet is. Dat is een groot verschil.

4 april 2019 om 17:56

Dat het geld nog niet 100% binnen is is idd een risico. Maar Twente heeft geen enkele speler binnen gehaald die bijvoorbeeld het Sparta niet zou kunnen halen.

4 april 2019 om 18:13

Twente heeft naast een hele hoge schuld een begrotingstekort van ruim 4 miljoen. Dit betekend dat je o.a. veel te veel uit geeft aan salarissen. Twente leeft nog steeds ver boven stand en mogelijkheden en het is belachelijk dat ze zo veel dure spelers gehaald mochten halen. Ze hebben spelers gehaald die ze niet kunnen betalen

4 april 2019 om 18:29

Boven je stand leven.. ik weet niet of dit in deze van toepassing is. Kijk, Twente heeft schulden en die moeten worden terugbetaald. De inkomsten in de eerste divisie zijn niet toereikend. Twente heeft een organisatie die je niet volledig terug kunt brengen (contracten, huisvesting, etc.) naar die divisie. Om voldoende inkomsten te genereren om op termijn de schulden te kunnen aflossen is promotie noodzakelijk binnen 2 seizoenen. Lukt dat niet, dan is de club definitief failliet. Een veel gehoorde reactie is dat dat het beste zou zijn. Echter gaan velen voorbij aan het feit dat schuldeisers dan geen cent meer gaan zien. Met een goedkope selectie promoveren is niet realistisch. Dus heeft Twente ingezet op spelers die qua salaris iets meer zullen kosten, maar wel gratis zijn gekomen. Een duivels dilemma.. maar wel te verdedigen. Of Twente nou je club is of niet.

4 april 2019 om 18:30

Een BVO kan winst draaien en verlies draaien. Als er structueel verlies wordt gedraaid is dat idd niet best. Dat is ook wel logisch gezien de schulden last, verminderd inkomen etc. Maar met de nieuwe financiering kan Twente zeker twee seizoenen (inclusief dit seizoen) in de KKD overleven. Alles is dan ook gericht op een terug keer binnen twee jaar. En dat is niet geheel risicoloos nee.

4 april 2019 om 18:35

@92643 sluit ik me volledig bij aan

4 april 2019 om 19:48

Dat begrotingstekort kwam omdat ze die zaakwaarnemer van Corona 6,5m moesten betalen. Alweer een erfenis van vroeger kunnen huidige mensen niks aan doen. Dusss, eigenlijk dit jaar een overschot van 1,5 miljoen - keurig toch

5 april 2019 om 11:25

Teleurstellend Janssen. Je mening negatief uiten over iets terwijl je geen flauw idee waar je het over hebt, gewoon omdat je liever had dat ze al failliet waren.

5 april 2019 om 11:32

Plus dik 4 miljoen afgetikt met de belastingdienst

5 april 2019 om 11:34

En 2 trainerssalarissen doorbetaald. Dat stopt eind van dit seizoen ook gelukkig.
Moeten ze alleen nog van Pusic af, die zelf zegt nog een jaar contract te hebben. Maar volgens mij niet als hoofdtrainer. Dus als ze die volgend seizoen assistent maken van Maurice Steijn dan hoeven ze hem in ieder geval niet af te betalen.

5 april 2019 om 11:39

Van Leeuwen heeft steeds gezegd dat Nederlandse spelers duurder zijn dan deze buitenlanders. Kijk naar een Holla. Die ging als een speer ervandoor omdat zijn salaris bij Twente naar beneden werd bijgesteld. Zit nu bij Den Bosch. Dus zo riant is het niet meer bij Twente.

5 april 2019 om 11:54

Exact, T-W, Holla is het perfecte voorbeeld, Den Bosch betaalt hem meer dan hij bij FCT zou hebben gekregen.

5 april 2019 om 13:02

@janssen

Dan is het natuurlijk beter om gewoon niets te kopen en Jong Twente het veld in te sturen. Dan weet je zeker dat je binnen een jaar failliet bent, maar dan leven ze in ieder geval niet boven hun stand...

Niet echt een bijzonder argument. Er is natuurlijk wel een immens verschil tussen de beslissingen toen en de beslissingen van nu. Bovendien betwijfel ik of jongens als Aitor en Espinosa veel verdienen.

5 april 2019 om 13:31

Dag Rik,

Je weet dat betrokkene zelf dit ten stelligste ontkent?
Je weet dat Holla naar Den Bosch ging omdat hij daar meer ging verdienen?

4 april 2019 om 17:43

Want jij kan gelukkig in de kas kijken wat mogelijk is. Jij kan zien hoeveel onze spelers hebben gekost in vergelijking met de rest? Misschien is het wel gewoon een goede scouting van onze TD, waardoor hij voor dezelfde prijs in het buitenland andere spelers haalt als een Sparta of iets, die dat in Nederland zochten.

4 april 2019 om 22:36

Haha, wat een reactie. Zeg je nu echt je dat je beter kunt gaan voor kwantiteit dan kwaliteit? Teveel naar jullie suikeroomclupje gekeken waar alles los en vast gekocht wordt waarna achteraf wordt gekeken wat boven komt drijven. Qua transferkosten, zoals meerdere hier al aangegeven hebben, kun je niets zeggen. Alles gehuurd of transfervrij, met genoeg eigen jeugd zoals Bijen, Drommel, Oosterwijk, Van der Lely en Brama (technisch gezien). Er zijn gerichte versterkingen gehaald waarmee je aan kop gaat in één van de meest competitive eerste divisies in jaren. Kun je ook gewoon van Leeuwen de credits geven die hij verdient. En hoger salaris? Wat wil je als de opkomst van de gemiddelde Jupiler League clup bijna 10x in de opkomst van Twente past. Hogere inkomsten leiden tot hogere begroting. Dat is hetzelfde als NAC nu gaat zeuren dat Ajax hogere salarissen betaald. Kunnen we het geld beter gebruiken om de schulden af te betalen ja? Wat heeft dat voor nut als we binnen 2 jaar failliet zouden zijn. Dan kan ik als seizoenskaarthouder beter direct schuldeisers gaan betalen want dan heeft doorvoetballen geen zin meer. Het is alsof je aan iemand die aan het verdrinken is, voorstelt een anker om zijn enkel te binden in de verwachting dat dat beter is. Met alleen eigen jeugd (die al eerder was weggesaneerd) had je het linkerrijtje niet eens gehaald. Beter mik je op structureel hogere inkomsten via de Eredivisie om op termijn de schulden weg te werken. Het is inderdaad een risico, maar te verantwoorden en één die zich duidelijk terugbetaald als we naar de ranglijst kijken.

5 april 2019 om 13:15

@catalunya11

Hij heeft natuurlijk wel een punt dat zielig doen vanwege het feit dat je laat een selectie bij elkaar had nogal overtrokken is. Pusic wist hoe de vork in de steel zat toen hij instapte en voor een trainer die statistisch ver ondermaats presteert, kan hij zich maar beter stilhouden en heel blij zijn dat de spelers zijn CV opvijzelen. Daar heeft hij namelijk zelf aantoonbaar niets aan bijgedragen. Verder ben ik het volledig eens met jouw betoog.

Spelers kunnen wel gehuurd of transfervrij zijn, maar dienen wel salaris te ontvangen. Twente heeft met afstand het hoogste spelersbudget dus het is niet zo gek dat ze een kwalitatief goede en brede selectie hebben.

Ik snap niet waarom Pusic die opmerking nog even moet maken. Heeft hij het zo moeilijk gehad? Bij de start van de competitie waren de meeste spelers al binnenboord. Een aantal kwamen wat later binnen, maar kwalitatief betere spelers raken over het algemeen ook sneller ingespeeld lijkt me. Dat er zelfs in de winterstop spelers zijn aangetrokken toont wel aan dat directe promotie binnen een jaar echt een must is.

5 april 2019 om 11:56

Twente heeft ook by far de hoogste inkomsten, dus zo gek is dat niet.
Een holla verdient bij Den Bosch meer dan hij bij FCT zou hebben gekregen getuige zijn overhaaste vertrek, het is allemaal niet zo klip en klaar zoals sommigen hier graag willen voordoen.

5 april 2019 om 13:08

Zoals Vak104 al aangeeft heeft de club ook veruit de hoogste inkomen al koop je daar natuurlijk niets voor met een (nog steeds) torenhoge schuld. Enfin:

Je vergeet nog een belangrijke factor. Dat hoge spelersbudget komt ook grotendeels door jongens die al een poos onder contract staan en nog een oud salaris hebben. Spelers als Assaidi, van der Lely, Bijen, Drommel en Vuckic hebben waarschijnlijk nog een subtop-salaris of iets dat daar in de buurt komt.

Niet alleen is dat veel te veel voor de inbreng die ze hebben; dat zorgt er ook voor dat het spelersbudget exponentieel stijgt in vergelijking met een aantal andere jongens. We moeten namelijk niet vergeten dat de jongens die dit seizoen goed presteren (drommel en Bijen bijvoorbeeld) vorig jaar compleet door de mand vielen en bij de slechtere spelers behoorden.

Pusic is zichzelf nu aan het verheerlijken om zichzelf in een betere positie te manoeuvreren bij zowel FC Twente als de voetballerij in het algemeen. Statistisch heeft hij namelijk geen enkel aandeel in het feit dat de club nu bovenaan staat in de Keuken Kampioen Divisie.

Wat is dit een uitputtende man (pusic). Elk argument maar aanhalen om het feit dat je nu eerste staat meer glans te geven, terwijl dit FC Twente statistisch geheel afhankelijk is van individuele klasse. FC Twente staat eerste door een aantal spelers, maar ondanks Pusic.

Nu snap ik wel dat de achterban de laatste jaren vaker zeer kritisch is geweest over trainers, maar nog nooit had een trainer zo weinig effect bij FC Twente als nu en dat is gewoon aan te tonen met cijfers. Dan vind ik het walgelijk dat deze man zichzelf op de borst slaat.

Twente, traditioneel de vierde club van Nederland. Een beetje net als de Hearts in Schotland. Nooit winnen maar steevast 2e t/m 5e eindigen decennia lang tussen clubs als Psv,ajax en Feyenoord en ook in de hoogtijdagen van die clubs altijd goed meedoen. Het deed pijn om ze te zien degraderen en het is goed om te zien dat ze terugkomen in de Eredivisie. Nu Sparta nog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper290
DaniloAanvaller2914
T. EbuehiVerdediger281
J. BoschMiddenvelder282
G. RoemeratoeMiddenvelder270
Q. MenigAanvaller278
L. NarsinghAanvaller120
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Nederland
1 fan
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren