NAC Breda grijpt laatste strohalm met doelpunt diep in blessuretijd

Woensdag, 3 april 2019 om

NAC Breda heeft woensdagavond mogelijk zijn laatste strohalm in de Eredivisie gegrepen. De hekkensluiter keek in de uitwedstrijd tegen Excelsior bij rust tegen een achterstand aan, maar wist de wedstrijd in de tweede helft volledig te kantelen: 1-2. De winnende treffer van Menno Koch viel pas in minuut 93. NAC blijft hekkensluiter in de Eredivisie, maar kan wel weer enigszins omhoog kijken: de achterstand op zowel De Graafschap als FC Emmen bedraagt met nog zeven speelrondes voor de boeg nu vier punten. Excelsior heeft vijf punten meer dan NAC en staat vijftiende.

Voor Excelsior is het resultaat een nieuwe tegenvaller. De laatste vijf competitiewedstrijden leverden immers ook al slechts één punt op, waardoor de druk er enigszins opzat bij het elftal van Adrie Poldervaart. Excelsior begon nog wel prima op het eigen kunstgrasveld, maar grote kansen bleven in de openingsfase uit. NAC kwam gaandeweg beter in de wedstrijd en was halverwege de eerste helft via Gervane Kastaneer en Giovanni Korte dicht bij de openingstreffer: zij stuitten op doelman Alessandro Damen.

NAC goal

NAC goal

NAC leek de wedstrijd langzaam maar zeker in handen te krijgen, maar na een halfuur spelen moest de ploeg van Ruud Brood toch toezien hoe Excelsior op voorsprong kwam. Marcus Edwards kwam over de rechterflank door, waarna de Engelsman in het strafschopgebied een assist afleverde op Mounir El Hamdaoui: 1-0. Excelsior hield de voorsprong vervolgens met enig fortuin vast tot aan de rust: Damen keerde in de slotfase van de eerste helft een inzet van Ramon Pascal Lundqvist, waarna Giovanni Korte in de rebound op de buitenkant van de paal schoot.

Na de onderbreking bleef NAC zoeken naar de gelijkmaker. De bezoekers speelden gedurfd en kwamen halverwege de tweede helft verdiend langszij. Korte belandde op het scorebord als doelpuntenmaker, nadat een voorzet van de buitenspeler door iedereen gemist werd en pardoes achter Damen belandde: 1-1. NAC wilde vervolgens doorpakken, maar moest behoedzaam zijn voor de spaarzame uitvallen van Excelsior. Ryan Koolwijk kreeg een kwartier voor tijd een goede schietkans, maar zijn poging belandde uiteindelijk in de handen van Benjamin van Leer. Het duel leek vervolgens af te stevenen op een gelijkspel, maar in de derde minuut van de blessuretijd wist NAC de zege via Koch toch nog uit het vuur te slepen.


Poll

Blijft NAC Breda in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door theedge)

Jezus wat voelt dit heerlijk zeg...in de eerste helft had het al 0-3 moeten staan, die keeper van Excelsior had echt de dag van zijn leven. Goddank pakken we in de laatste minuut die bevrijdende overwinning.

Nu Emmen thuis! Bij winst ziet de wereld er opeens weer een stuk rooskleuriger uit. Maar ik reken me niet rijk, want NAC is kwalitatief nog steeds niet eredivisiewaardig.

3 april 2019 om 21:46

Die gaan Emmen ook kloppen hoor! Het gaat een Houdini act worden, maar ik geloof daar wel in. Succes!

3 april 2019 om 21:57

Emmen gaat gewoon van dit NAC winnen. Ik vind dat Emmen meer kwaliteiten heeft dan dit NAC en ik verwacht ook dat NAC dit seizoen laatste gaat worden in de Eredivisie.

3 april 2019 om 22:10

Dirk, ik word altijd een beetje moe van jou reacties. Je zit altijd je clubjes Almere en Emmen te verdedigen zonder enige inhoud. Waarop baseer je dat Emmen ‘gewoon’ van NAC gaat winnen? Van een NAC dat met het volste vertrouwen en het fanatieke publiek de wedstrijd ingaat? Van het Emmen dat op het moment helemaal van de mat wordt gespeeld door Ajax, en een dramakeeper heeft? Nee, NAC wint van Emmen en het wordt zinderend spannend onderin!

3 april 2019 om 23:49

Jij doet toch precies hetzelfde, je onderbouwt ook helemaal niks. NAC heeft 1 wedstrijd gewonnen en zou nu bol staan van het vertrouwen, ja hoor geloof je het zelf.

4 april 2019 om 12:37

Ze spelen de laatste 2 wedstrijden veel beter dan eerst en hadden ze naar mijn mening ook allebei kunnen winnen, dus ik denk ook dat NAC Emmen

4 april 2019 om 12:37

Verslaat (kan niet bewerken op telefoon )

Mooi! Nog een sprankje hoop voor Breda! Nu tegen Heracles uit (dat zal vrij lastig worden) en Emmen thuis (die MOET gewonnen worden). Misschien kunnen ze dan toch nog een beetje druk op de nummers 15 t/m 17 zetten. Hoop dat ze de play-offs nog weten te halen!

3 april 2019 om 21:48

Zeker mooi dit!
ze krijgen nog Emmen en PEC thuis, en fortuna uit waar wel degelijk punten gepakt kunnen worden!

3 april 2019 om 23:32

Vergeet Feyenoord thuis niet, wij kunnen helaas van iedereen verliezen...

Ik had de hoop al opgegeven en ik ga nog steeds uit van het ergste, maar NAC is wel opgeleefd onder Brood. Ik zie een aanvallende ploeg die wil winnen. Net als tegen VVV dan weer op achterstand nadat je enkele grote kansen hebt gemist, en ik dacht... daar gaan we weer.

Maar eindelijk, eindelijk is die uitzege er dan. Ik denk dat het verdiend is op basis van deze wedstrijd. Voorzichtig hopen dat deze lijn zich doorzet.

3 april 2019 om 21:46

Daar hopen wij in Enschede niet op. Gezien het programma van de Graafschap hebben jullie zeker kans.

3 april 2019 om 21:49

Doorknallen nu en zorgen dat de Graafschap eruit valt en weer in de divisie gaat spelen waar ze horen! Wat zou dat fantastisch zijn als de Graafschap degradeert...

3 april 2019 om 21:53

Waarom de haat op De Graafschap?

3 april 2019 om 22:02

Zal wel een vriend zijn van sjaak swart

3 april 2019 om 22:08

Heb ook liever dat NAC erin blijft want het is een mooie club met een geweldige aanhang net zoals bij ons. Heb liever Excelsior of Emmen er dan uit

4 april 2019 om 08:04

Zowel Graafschap als NAC vind ik mooie clubs met veel aanhang. Ik zou liever een Rotterdamse club zien degraderen puur er al een grote Rotterdamse broer voetbalt. Vind dat de eredivisie gespreid moet zijn over het land. Subjectief uiteraard.

Mook voor NAC, hou ze er graag bij en dan Emmen of een andere kunstgras club eruit. Weg met dat plastic

3 april 2019 om 21:48

Plastic weg, zeker weten. Betere verdeling van de gelden. En clubs kunnen overgaan op echt gras.

3 april 2019 om 21:48

Precies dit! Hoewel ik het Excelsior wel een beetje gun om in de eredivisie te blijven omdat ze met zo weinig vermogen zich vaak wonderbaarlijk veilig weten te spelen, kies ik eerder voor lijfsbehoud voor NAC. Laten Emmen en Excelsior maar kijken wie degradeert.

3 april 2019 om 22:06

Excelsior speelt al die jaren in de eredivisie vanwege de ligging. Kunnen al die spelers uit de Randstad oppikken.

3 april 2019 om 21:53

Neem toch aan dat bijna iedereen liever Nac in de eredivisie ziet dan Emmen en Excelsior 🤔

3 april 2019 om 22:03

Dat gezeik om kunstgras. Ik heb mijn beste wedstrijden (individueel en als team) gespeeld op kunstgras. Heerlijk voor goed positiespel en passing.

3 april 2019 om 22:26

Jij hebt dan niet op niveau gespeeld, derhalve boeit het me dus ook vrij weinig hoe jij er op speelt. Wat hierboven ook al gezegd wordt, ik ben niet de enige.

Nog Emmen, Fortuna en PEC (en Feyenoord thuis wat ook regelmatig punten zijn in Breda). Als je vindt dat je erin ‘hoort’ dan moet je daar 7+ punten pakken de komende weken.

3 april 2019 om 21:52

Feyenoord op bezoek bij een degradatiekandidaat. Gegarandeerd 3 punten voor de thuisploeg, zeker in deze vorm. On: Hoop dat NAC erij blijft. Veel te mooie club voor de Jupiler League, net als Twente. Laat Emmen maar weer terugkeren.

4 april 2019 om 02:05

Er hebben veel betere ploegen hier flink verloren. Je moet hopen op een flater van ons zoals vandaag wil NAC hier een kans maken.

Wat een zure week zeg. Je moet gewoon 4/6 punten pakken waardoor je gewoon op plek 15 zou staan. Nu moet je nog vrezen voor directe degradatie ook zeker met t lastige programma.

3 april 2019 om 22:00

Ik ben bang dat het nog knap lastig gaat worden. Thuis tegen Emmen moet je winnen en eigenlijk ook zaterdag tegen az. Az mist trouwens koopmeiners en ouwejan door schorsingen zaterdag. Uit bij vvv moet je een resultaat halen. Excelsior heeft ook nog een lastig programs. Nac daarintegen heeft een wat makkelijker programma

3 april 2019 om 22:09

Ja Emmen heb je ook nog die hebben ook geen makkelijk programma. Het gaat nog zeer spannend worden.

3 april 2019 om 22:36

Is het raar als ik zeg dat het ergens wel gunstig is voor de graafschap? Uitgaande van t feit dat emmen, Excelsior en Nac niks winnen. Graafschap winnen van emmen en je staat 15e. Maar dat is natuurlijk als als als

3 april 2019 om 22:39

Emmen nac dan gelijk

4 april 2019 om 12:40

Als je ziet hoe NAC nu speelt gaan die nog wel meer punten pakken tegen hun relatief makkelijkere tegenstanders

3 april 2019 om 23:51

Ah joh niet zo schijterig, jullie pakken nog wel 3 punten en dan moet NAC alweer 7 en eigenlijk 8 punten gaan halen de resterende wedstrijden. Nou dat gaan ze echt niet doen.

Meer en meer dan verdient. Speelde een hele goede wedstrijd, vergeten alleen meer doelpunten te maken. Als ze deze lijn door kunnen zetten ben ik ervan overtuigd dat rechtstreekse degradatie voorkomen kan worden. Zeker met het speelschema tegen directe concurrenten.

Van de week schreef ik op deze site nog dat ik niet begreep dat Brood er in stapte, omdat er zo weinig perspectief in zat. En nu nog ‘maar’ 4 punten achter op Emmen. Kan nog alle kanten op in zo’n gekke competitie als de Eredivisie.

Zeer broodnodig dit en het zou toch zonde zijn als NAC zou degraderen.
Altijd al een mooie club gevonden met opmerkelijke spelers zoals Lokhoff, van Hooijdonk, Karelse en zo zijn er genoeg waar ik nu niet op kan komen.

4 april 2019 om 12:41

En lurling

Wat een lekkere overwinning. Ook zwaar terecht. Zondag al 2 punten te weinig gekregen, nu toch wat gerechtigheid. Het kleine beetje hoop is terug. NAC speelt weer positief in plaats van dat afbraakvoetbal.

Mooi dan zeg, er is nog hoop. NAC is een van de mooiste clubs van Nederland. Rat verlegh hoort in de Eredivisie. Liever dan die clubs met die nep velden. Hopen dat Emmen dit weekend word verslagen dan is alles mogelijk!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. MeijerAanvaller90
E. ÓmarssonAanvaller910
J. ZwartsAanvaller92
A. DamenKeeper90
M. van RooijenAanvaller80
T. VerhaarAanvaller60
Voor de complete selectie: Clubpagina Excelsior.

5 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 SC Cambuur 8 5 0 0
2019/2020 SC Cambuur 10 1 1 0
2018/2019 NAC Breda 26 2 1 0
2017/2018 NAC Breda 25 3 5 0
2016/2017 NAC Breda 37 7 4 0
Laatste voetbalnieuws

Alleen 19-0 zege De Graafschap kan periodetitel Cambuur in de weg staan

SC Cambuur heeft vrijdagavond nog niet de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie kunnen opeisen. Het team van Henk de Jong won zelf ruim van Roda JC Kerkrade en leek...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren