Van Bronckhorst: ‘Ik vond dat ik een lijn moest trekken, ook door het verleden’

Woensdag, 3 april 2019 om

Feyenoord ging zondag met 3-2 onderuit op bezoek bij FC Utrecht, maar na afloop van dat duel ging het bij de Rotterdammers vooral over het passeren van Steven Berghuis. Giovanni van Bronckhorst laat woensdag op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met sc Heerenveen weten dat die beslissing te maken had met een te zware tackle op de training. De oefenmeester laat tevens weten dat Berghuis donderdagavond waarschijnlijk weer speelt.

“Berghuis heeft een tackle ingezet op een speler tijdens de training, dat vond ik te zwaar. Daarom nam ik deze beslissing, ik vond dat ik een lijn moest trekken. Niet alleen door afgelopen week, ook door het verleden”, zo tekent RTV Rijnmond op uit de mond van Van Bronckhorst. “Ik heb met alle goede bedoelingen geprobeerd het team te beschermen. Dus maakte ik de keuze om het zo te verwoorden naar buiten toe. Uiteindelijk is dat achteraf niet de juiste keuze geweest, daar leer ik van.”

Bij een 2-0 achterstand bracht Van Bronckhorst Berghuis in De Galgenwaard in het veld. Feyenoord kwam vervolgens nog terug tot 2-2, waarna FC Utrecht in de laatste minuut de winnende treffer maakte. “Ik heb de beslissing genomen om hem niet te starten, daarna hadden we dingen kunnen voorkomen”, stelt de oefenmeester, die de afgelopen dagen met Berghuis sprak en laat weten dat hij hoogstwaarschijnlijk zal starten tegen Heerenveen. “Hij is altijd heel schuldbewust, hoor. Steven maakte ook zijn excuses en we moeten vooruit. Steven, ik ook.”

“Dit had voorkomen kunnen worden, maar we moeten het niet groter maken dan het is. We hebben veel andere dingen aan ons hoofd, om het tij te keren”, zegt Van Bronckhorst. Feyenoord wist in 2019 nog geen uitwedstrijd te winnen en is de derde plaats afgelopen weekeinde verloren aan AZ. “Natuurlijk is het nu teleurstelling na teleurstelling, maar we hebben nog niets verspeeld. We moeten nu wel punten pakken, we moeten de achtervolging inzetten op AZ. Daar moeten wij donderdag mee beginnen.”

Van Bronckhorst sluit uit dat hij nog voor het einde van het seizoen de handdoek in de ring gooit. “Het is niet de eerste keer dat ik voor een uitdaging sta bij Feyenoord. De insteek is om eruit te komen. Het is niet het belangrijkste hoe ik het stadion uit ga, daar ben ik niet mee bezig. We willen het seizoen goed eindigen, voor de club”, aldus Van Bronckhorst, die tegen Heerenveen geen beroep kan doen op de geblesseerde Robin van Persie.


Poll

Wordt Feyenoord nog derde?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door kaassie)

Vind Berghuis een goede voetballer, maar hij heeft best vaak van die momenten waar je dan merkt dat hij het dan puur uit frustratie of wat dan ook doet.

Nu heeft er afgelopen week dus blijkbaar een incident op de training plaatsgevonden, maar ook vorig seizoen kreeg Berghuis het aan de stok met van Beek op de training. Daar trapte Berghuis bewust door bij van Beek en reageerde van Beek vervolgens boos, waarna ze door teamgenoten uit elkaar gehaald moesten worden en zo kan ik mij nog een aantal momenten herinneren zoals aan het begin van dit seizoen waar hij tegen Trencin een speler best hard onderuit haalde en echt wel rood had moeten krijgen, maar van geluk mocht spreken dat hij geel kreeg en volgens mij deed hij dat dit seizoen in de eerste competitiewedstrijd tegen de Graafschap ook al.

Dat is allemaal zo jammer, want ergens is het gewoon een mentaliteitskwestie bij Berghuis. Voetballen en talent kan en heeft hij ook echt wel, maar als het niet loopt dan gaat hij een beetje gefrustreerd om zich heen lopen schoppen en weet ik veel wat allemaal.

3 april 2019 om 15:16

Op de meeste trainingen gaat wel eens iets mis. Deze keer heeft hij blijkbaar een te zware tackle ingezet maar het ijkt me sterk dat hij dat bewust heeft gedaan met de intentie de ander te blesseren zoals hieronder wordt beweert.

Het is niet zo fraai dat hij gefrustreerd rondloopt en om zich heen gaat schoppen zoals jij beweert maar dat heb ik dan nog liever dan dat ze er als een zoutzak bij staan en alles maar laten gebeuren.

Hij zal gerust nare trekjes hebben maar dat hebben we allemaal en de een wat meer dan de ander. De grote oranje spelers uit 74 en 78 waren ook bepaald geen lieverdjes maar ze worden nu allemaal vereerd. Zoals van Bronckhorst al aangeeft, laten we het niet groter maken dan het is.

3 april 2019 om 17:16

Toch komen er bij andere spelers lang niet zo vaak verhalen naar boven van dat ze zich niet kunnen gedragen, ondanks jouw bewering dat er op elke training wel iets gebeurd. Bij Berghuis gaat het gewoon vaker mis dan gemiddeld, of zal heel de grote boze wereld dan bevooroordeeld naar Berghuis kijken en is iedereen tegen hem? Lijkt me sterk.

3 april 2019 om 18:40

Het zal gerust zo zijn dat er bij andere spelers lang niet zo vaak verhalen naar boven komen maar zegt dat iets over Berghuis en zo ja, wat zegt dat dan precies? Ik geloof net zo min als jij dat iedereen tegen hem is maar misschien is hij wel wat fanatieker en scherper in de trainingen dan de rest van Feyenoord. Ik zeg niet dat het zo is maar ik geloof ook niet zo in het verhaal dat hij een moeilijke jongen is en zelfs al zou hij een moeilijke jongen zijn, wat is daar mis mee? Het is niet zo dat hij wekelijks het uitgaansleven in Rotterdam onveilig maakt en hij zit naar mijn weten ook niet aan de drugs, steelt niet, verkracht niet en moord niet. De buitenwereld moet eens aanvaarden dat niet iedereen in de pas loopt.

Nogmaals, we moeten het niet groter maken dan het is. De sportjournalistiek begint elk jaar meer op de story te lijken waar elke scheet die je laat nieuwswaardig blijkt te zijn.

3 april 2019 om 19:12

Als je bij 3 van je 4 voorgaande clubs problemen had met trainers en of spelers, dan zal het vast niet aan Berghuis liggen. Het zal me worst wezen hoe de journalist het brengt, Berghuis heeft problemen met medespelers en z'n coach in dit geval, hoe de journalistiek dat dan ook brengt, het is gewoon een feit dat er iets is voorgevallen waardoor van bronckhorst een sanctie op z'n plaats vond. Dat de sanctie te zwaar was mag best zo zijn, maar het geeft wel aan dat men als het om Berghuis gaat op scherp staat en dat heeft hij toch echt aan z'n eigen houding te danken vrees ik.

4 april 2019 om 09:58

Dat is toch ook prima man, loop jij maar gewoon mee in de polonaise die de pers heeft opgestart, ik ben wat bedachtzamer. Ieder zijn ding toch?

3 april 2019 om 15:48

“Als het niet loopt, gaat hij gefrustreerd om zich heen slaan” Was de rest ook maar zo. Lijkt wel of iedereen binnen de club zich maar neerlegt op deze uitzichtloze situatie. Gebrek aan kwaliteit en motivatie bij de selectie, een zwak bestuur zonder scoutingsapparaat en een stagnerend stadiondossier. Berghuis is een vervelend mannetje maar durft tenminste wel dwars te liggen. Geef hem dan een boete van 50.000 ofzo.

Een te zware tackle valt dus eigenlijk onder de catogorie, een medespeler moedwillig letsel willen toebrengen. Het rommelt in de selectie en de prestatie zijn om te janken maarjah, we blijven ze steunen, daar zijn we supporter voor, ondanks wat er allemaal speelt.

3 april 2019 om 15:22

Als van Bronkhorst spelers blijft opstellen die niet goed genoeg zijn moet iemand anders maar aan de noodrem trekken heeft Berghuis zeker gedacht..

3 april 2019 om 15:42

@adjx

probleem is alleen dat wat er op de bank zit ook niet goed genoeg is. van een Ayoub bv word je ook niet vrolijk

Berghuis en Kokcu moeten wel altijd spelen imo want hun creativiteit heb je echt nodig in dit elftal

3 april 2019 om 16:22

Dat ben ik niet met je eens, een zware tackle valt onder de noemer te fanatiek op de training. Op de training moet je je een beetje inhouden om blessures te voorkomen. Of dat een schorsing waard is met al dat gedoe er omheen om maar niet uit te laten lekken dat Berghuis disciplinair gestraft is, ik heb mijn twijfels.

Niet tegen je verlies kunnen en dan wild om je heen gaan trappen, slaan, bijten en naar de grond gaan zijn tekenen van een winnaar toch?

Althans, dat hoorde ik vaak bij Suarez of tegenwoordig bij Lozano of, braak, Veltman.

Snap dat totaal niet. Berghuis is een irritant ventje, net als de mensen die ik erboven noem. Waar die onzichtbare graadmeter is weet ik niet.

3 april 2019 om 16:24

Ik hoor het ook vaak bij Vilheana. Kan me zijn tackle op Bazoer in de klassieker nog herinneren. resulteerde in een zware blessure voor Bazoer. Dit jaar had Feyenoord ook nog een paar zware tackles in de uitwedstrijd bij Ajax, resulteerde nog in een rode kaart. Maar bij de eigen spelers noemt men het dan weer vaak mannelijk voetbal.

3 april 2019 om 17:05

De logica van deze reactie, zoals ik wel vaker bij jou heb met Feyenoord topics, ontgaat mij dan weer volledig... wat hebben Vilhena en wedstrijdsituaties van veel eerder hier nu weer mee te maken? Soms is het echt het beste om gewoon niet op versturen te klikken.

3 april 2019 om 17:08

Wat hebben Suarez en Veltman (ajax) hier mee te maken? Waarom wordt er achter Veltman's naam braak gezet? Waarom wordt Lozano (psv) erbij gehaald?

Ik vul dat lijstje even aan met een paar spelers van Feyenoord. Het topic gaat tenslotte over Berghuis, een speler van Feyenoord.

Maar als jij uit kan leggen wat Suarez, Veltman en Lozano hier mee te maken hebben, heel graag. Ik ben benieuwd.

3 april 2019 om 17:14

FrDirk, dan mag jij mij uit gaan leggen waarom je hier een Ajacied wel van irrelevantie beticht, maar een medesupporter die Veltman te pas en te onpas af moet zeiken niet? Of vind je het veel logischer om wederom over Veltman te beginnen in een topic over Berghuis, ipv over Vilhena? Beetje kinderachtig om zo op de man te spelen, terwijl de man waarop gereageerd wordt ook 'zoals wel vaker in Ajax topics' onlogisch reageert. Maar goed daar zul je dan wel weer 1 of andere onzinnige verklaring voor hebben.

3 april 2019 om 17:39

Ik vind 1 tackel van jaren geleden tegen Bazoer niet bepaald genoeg reden om Vilhena in dit rijtje te noemen.

3 april 2019 om 18:19

Veltman is bijna een jaar geblesseerd geweest, maar wordt er ook bijgehaald. Ergo, als Vilhena er niet bij hoort, hoort Veltman ook niet genoemd te worden.

3 april 2019 om 20:48

"waarom wordt er achter Veltman's naam braak gezet?"

Dat is simpel, ik heb, om met de woorden van Harry Jekkers te spreken, een vliegende vinketering hekel aan Joã£â«l Veltman. Daarom laat ik geen kans onbenut om de beste man zwart te maken. Zo laaghartig ben ik nu eenmaal, maar kom op, nadat zogenaamd stoppen met spelen bij een blessure incident, moet je van goede huize komen om enige sympathie op te brengen voor die jongen, mits je geen Ajacied bent.

Dan kan je Vilhena ook prima in dat rijtje scharen, of voor mijn part heel Feyenoord, maar als je voorbeelden hebt van iets dat gelijkstaat aan voordeel halen uit de blessure van een tegenstander wens ik je veel succes. Wat mij betreft schaar ik dat nog boven iemand bijten in de overtreffende trap van laakbare daden in het voetbal.

Overigens heeft mijn afkeer tegen Veltman geen hol te maken met het feit dat hij een Ajax shirt draagt hoor. Mocht-ie morgen tekenen voor Feyenoord verandert er niets. Hetzelfde geldt voor Berghuis, dat vind ik ook een eikel, ondanks het feit dat-ie voor Feyenoord speelt. Of Dirk Kuyt, blegh. Daarom noemde ik ook expres Lozano en Berghuis, voor de balans. Van alle grote clubs 1tje, maar goed, het mocht niet baten.

Oh en wat betreft mensen noemen die hier zogenaamd niet bij horen. Mijn reactie was een algemeen statement op de mening van sommige experts over spelers die zich bedienen van gemeen spel zoals bijvoorbeeld Berghuis. Voor verdere uitbreiding van dit statement noem ik een paar andere namen. Spelers van verschillende clubs om aan te tonen dat het overal gebeurt. Lijkt me duidelijk dat er tussen dit onderwerp en deze spelers dus wel degelijk een verband bestaat. Dat iedereen daar gelijk clubvoorkeur achter zoekt tja, over wie zegt dat nou het meest.

Sinds Gio gezegd heeft te vertrekken komen komt er opeens een beetje druk van buitenaf of die niet eerder moet stoppen. Hij moet natuurlijk altijd door de voordeur naar buiten gaan en een groots afscheids krijgen aan het eind van het seizoen. 3 van de 4 seizoenen dramatisch maar wel eindelijk weer eens kampioen geworden. Er zijn maar weinig Feyenoorders groter dan hem.

Ik snap gio wel. Als het goed gaat zie je het plezier bij berghuis, maar als het slecht gaat krijgt hij nare trekjes. Daar moet hij aan werken , al begrijp ik zijn frustratie wel. Feyenoord kan heel behoorlijk voetballen, maar het niveau van de ondergrens is wel erg laag. Dat Gio ingrijpt snap ik wel, maar hij heeft niet de luxe positie om een goede vervanger er in te brengen. Ook hoe hij zijn verhaal 2 x heeft aangepast en het moment dat berghuis gelijk belangrijk was voor feyenoord , is niet in het voordeel van hem uitgepakt.

Berghuis zou soms zijn agressie meer onder controle moeten houden want het heeft veel te vaak verkeerde keuzes en fratsen tot gevolg. Wordt daar absoluut niet blij van en je dupeert zomaar je eigen ploeg ermee. Zowel door rode kaarten of een slechte sfeer in de ploeg. Al moet ik zelfs met mijn principes bekennen dat ik in deze situaties liever dit heb als de makke schapen die ik soms zie.

Het is jammer dat Berghuis zo'n kort lontje heeft (kijk maar hoe vaak hij een gefrustreerde tackle inzet in een wedstrijd als het even tegen zit, verbazingwekkend dat hij vaak met geel weg komt). Hij heeft dat niet nodig. Hij is de beste speler aan Feyenoord kant en daar zou het alleen over moeten gaan. Hij heeft het helemaal aan zichzelf te danken men hem zo ziet.

Gio is natuurlijk niet handig geweest in zijn communicatie, maar ben het nu ook wel met hem eens. Niet groter maken dan het is, Feyenoord moet nu vooral focussen om de 3e plaats veilig te stellen.

Opmerkelijker dan het voorval vind ik het verschillende verhaal dat Gio en Steven naar buiten brengen. Je weet dat er vragen gaan komen dus of (onwaarschijnlijk) ze zijn zo naïef om dat niet voor te bespreken of Berghuis heeft zich niet aan afspraken gehouden wat er met de buitenwacht wordt gecommuniceerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie

135 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015-2019 Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

‘Het gat is groot, maar toch kan Feyenoord er volgend seizoen tussen staan’

Feyenoord eindigde afgelopen seizoen met een straatlengte achterstand op Ajax en PSV op de derde plek in de Eredivisie. De Rotterdammers hopen hier in de aankomende voetbaljaargang verandering in te kunnen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 juni
Voormalig PSV-doelman Cássio Ramos is bij AS Roma in beeld als opvolger van Robin Olsen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren