‘SC Heerenveen wil hoofdprijs en eist acht miljoen euro'

Woensdag, 3 april 2019 om

Michel Vlap stapt na dit seizoen mogelijk over naar Anderlecht. Het Laatste Nieuws meldt dat de Belgische club zich bij sc Heerenveen heeft gemeld om te praten over een overgang van de aanvallende middenvelder. De Friese club wil de smaakmaker niet zomaar laten gaan, want naar verluidt vraagt men circa acht miljoen euro.

De 21-jarige Vlap maakt dit seizoen indruk in het shirt van Heerenveen en heeft reeds veertien keer gescoord en zes keer een medespeler in stelling gebracht in de Eredivisie. Anderlecht zou in Vlap een nieuwe nummer tien zien en heeft al meerdere keren met Heerenveen gesproken over een mogelijke transfer van de creatieveling.

Anderlecht moet echter wel diep in de buidel tasten, want de Belgische krant meldt dat Heerenveen ongeveer acht miljoen euro verlangt voor Vlap. In totaal heeft de aanvallende middenvelder 58 duels gespeeld voor de Friezen, met 19 goals en 9 assists als resultaat. Vlap ligt nog tot de zomer van 2022 vast in het Abe Lenstra Stadion.

'Bij onze Nederlandse collega's klinkt het dat Vlap wat lijkt op Hans Vanaken: groot, met goeie voeten, spelinzicht en scorend vermogen', zo schrijft de krant. Naast Vlap zou Anderlecht ook azen op Dieumerci Mbokani van Royal Antwerp. De Belgische club zou de 33-jarige spits al langer in het vizier hebben en mogelijk gaat Anderlecht deze zomer toeslaan en de routinier strikken.


Poll

Verwacht jij dat Michel Vlap deze zomer een transfer gaat maken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door bereta)

Terecht, en ik denk ook marktcomfort

3 april 2019 om 11:25

Zit je comfortabel? Je bedoelt marktconform?

Is Vlap niet iets voor Feijenoord of Psv?

3 april 2019 om 07:52

Psv heeft genoeg aanvallers denk ik. Feyenoord moet eerst verkopen voor ze in de buurt van dat bedrag gaan komen. Misschien dat Heerenveen iets kan met de categorie Tapia, verdonk. Dan kun je misschien die bij de deal betrekken.

3 april 2019 om 08:13

@morodin

ik denk niet dat Heerenveen zit te wachten op die spelers en gewoon flink willen cashen op Vlap zodat ze zelf wat spelers kunnen scouten voor dat geld die ze echt beter maken. 8 miljoen is wel een bedrag waar je wat mee kan

3 april 2019 om 08:15

Lijkt mij ook. Het is meer stille hoop 😊

3 april 2019 om 08:25

@morodin

spelers als Vlap en Doan zouden best een versterking kunnen zijn voor Feyenoord maar zijn idd onbetaalbaar. Feyenoord gaat ook nooit voor dat soort technische spelers als ze Eredivisie aankopen doen en prefereren meestal harde werkers als Toornstra en Amrabat. ik zou het liever anders zien maar Feyenoord denkt volgens mij dat je tegenstanders kapot kan spelen zonder creativiteit op je middenveld

ik verwacht ook niet dat Feyenoord nog snel wat uit de Eredivisie subtop of middenmoot gaat halen na alle miskopen uit die vijver de afgelopen jaren, wat ik ook wel zou kunnen begrijpen. wij kopen altijd standaard de verkeerde spelers.

een Haller laten we lopen voor 5 miljoen een tijdje terug en we halen dan wel een speler als Larsson die niet eens wekelijks uitblonk bij Heerenveen voor 6 miljoen. een Uth laten we lopen voor 2,5 miljoen en we halen wel een Kramer voor ongeveer datzelfde bedrag. de scouting van Feyenoord laat zwaar te wensen over de laatste jaren

3 april 2019 om 08:29

Denk dat die 8 miljoen grotendeels nodig zijn om de openstaande schulden af te lossen en andere financiële gaten te dichten.

3 april 2019 om 08:32

@arno_p

ik ken de financiele situatie daar niet zo goed maar als dat nodig is moet Heerenveen dat zeker doen

3 april 2019 om 08:33

Je noemt harde werkers en dan noem je vervolgens Michiel Kramer.. Ik weet of het een kwestie van harde werkers halen is, of een kwestie van gewoon slecht scouten. Zelf denk ik het tweede.

3 april 2019 om 08:38

@azrsenal

daar heb je een ijzersterkpunt ja. als er een speler is die niet hard werkt is het Kramer wel

Feyenoord kijkt volgens mij niet naar de statistieken van een speler. ze dachten volgens mij Pelle had nog nooit ergens gescoord en was een schot in de roos dus vanaf nu halen we alleen nog maar spelers die nog nooit ergens hebben gescoord en we halen gasten als Kazim en Larsson die niet bekend staan om hun hoge rendement.

Jorgensen bv had ook nog nooit ergens gescoord en dat was dan een gok die uitstekend uitpakte maar met beleid heeft het verder weinig te maken als je niet eens kijkt naar de statistieken van een speler

3 april 2019 om 09:42

Ach, AZ haalt wel spelers op basis van statistieken schijnt het, maar de aankopen van dit seizoen zijn ook drama. Johnsen, Rotariu en Gudmundsson zijn allen erg matig. Statistieken zijn ook geen garantie, dat blijkt wel. Al geeft het misschien wel enige houvast.

"met beleid heeft het verder weinig te maken als je niet eens kijkt naar de statistieken van een speler"

Dat vind ik nou bij Johnsen van AZ andersom, die scoorde vorig jaar veel maar ik heb het idee dat ze niet eens hebben gekeken naar hoe hij speelt. Leuk, al die doelpunten, maar je moet ook bekijken wat hij verder nog kan.

3 april 2019 om 10:04

@azsrenal

mee eens maar ik neem aan dat je eerst een paar keer een speler gaat bekijken om te kijken hoe goed hij voetballend is en om dan daarna te controleren hoe zijn rendement is op basis van zijn statistieken

3 april 2019 om 10:14

Dat lijkt mij ook maar blijkbaar doen ze dat dus niet altijd. Anders hadden Feyenoord en AZ toch nooit Kramer en Johnsen gehaald?

3 april 2019 om 10:44

Ja, misschien wel. Gelukkig zijn Hahn en Woudenberg wat beter gaan presteren, want de vorige feyenoorders die die weg behandelt hebben, hebben geen potten kunnen breken. Ik zou Vlap graag bij feyenoord willen zien. Het is eigenlijk een wat technischer Immers achtige 10.

3 april 2019 om 12:16

@moridin: Wat betreft PSV hangt het natuurlijk af wat er aankomende zomer gebeurd op de transfermarkt gebeurd. Ze hebben natuurlijk Lammers nog die terugkomt en ook speelminuten zal eisen of elders zijn heil wil zoeken. Als topclub zou ik toch eerder voor Isak gaan, wat kan die jongen voetballen! (ziet medespelers, kan dribbelen en afmaken)

Vlap is in mijn ogen ook eerder een middenvelder. Ondanks zijn kwaliteiten denk ik dat ook bij Feyenoord hij het zoe moeten uitvechten met Kokcu. Vandaar juist een positie wat het investeren niet waard is. Kunnen ze daar beter voor een goede winger op links gaan.

3 april 2019 om 08:10

Niet nodig. Genoeg talentvolle middenvelders die doorgeschoven kunnen worden vanuit de jeugd. Kokcu, Burger, El Bouchatoui, Wehrmann.

3 april 2019 om 08:13

Nee want dan ga je er ten opzichte van Feyenoord op achteruit, een goede speler verkopen en er een minder goede voor terug. Dan zie ik liever in Scandinavie of eerste divisie

3 april 2019 om 08:16

Haal 'talentvolle' maar weg, enkel Kocku kan waarschijnlijk het niveau van Feyenoord 1 aan. De rest is opvulling voor jong Feyenoord.

3 april 2019 om 08:21

Geef ze eerst de kans, dan pas oordelen. Ik neem liever risico met een jeugdig talent dan 8 miljoen voor weer een 'aardige' Eredivisie speler. El Bouchataoui en Burger kunnen fantastisch voetballen. Over Wehrmann heb ik inderdaad ook mijn twijfels.

3 april 2019 om 09:09

Zonde dat Gio dat soort spelers dan niet alvast een kans geeft. Dan kan je ten eerste bepalen of ze het aankunnen en ten tweede om ze alvast de vlieguren te maken die nodig zijn om volgend jaar aan te kunnen pikken bij het eerste elftal.

3 april 2019 om 09:34

Die zijn allen nog niet goed genoeg voor de ambities van Feyenoord. El Bouchataoui en Wehrmann gaan okk nooit goed genoeg worden.

3 april 2019 om 10:48

Ik hoorde inderdaad goed verhalen over Burger.. maarja niet gezien dit seizoen.

3 april 2019 om 08:12

Psv gaat toch geen 8 miljoen betalen voorheen speler die nog niks heeft bewezen. Heeft wat potjes in de Nederlandse competitie gespeeld, wat gechargeerd gezegd, maar nul internationale ervaring.

3 april 2019 om 09:00

Maximiliano Romero?

3 april 2019 om 14:34

Vlap gaat bij lange na geen 8 miljoen euro kosten, hooguit 2 of 3 miljoen. Maar ik denk dat PSV ook voor dat bedrag geen interesse zal hebben, want Vlap is gewoon niet goed genoeg voor Psv.

3 april 2019 om 08:46

Voor Feyenoord misschien wel, als Vilhena weg gaat is dat een prima optie dacht ik. Maar goed Ayoub zit daar ook op de bank te verpieteren, maar denk dat flap meer heeft.. Psv niet, dan wordt het een Bart Ramselaar dingetje.. Anderlecht is wel afgegleden de laatste jaren moet ik zeggen.. Waarom wil Ajax hem eigenlijk niet, die hebben straks een leegloop, of zit dat zoveel talent achter in jong ajax enz?

3 april 2019 om 09:35


Feyenoord kab zonder het Europese voetbal deze zomer geen 8 miljoen euro neerleggen voor zon speler.

Ajax heeft vd Beek, Labyad en Lang voor de nr 10 positie.

3 april 2019 om 10:13

Ajax moet niet willen concurreren om spelers met Anderlecht of Feyenoord. Ik denk dat Ajax in een ander segment moet mikken.

3 april 2019 om 11:29

Beide teams hebben al vergelijkbare spelers. Ik zie Flap niet direct als een verbetering vergeleken met wat die clubs al hebben rondlopen.

Vind dit niet echt de hoofdprijs, vind dit eerder gewoon marktconform. Hoofdprijs zou mijn inziens 12 miljoen zijn, maar dan moet een club hem per se willen hebben en moet hij nog een sterke afsluiting van het seizoen draaien.

3 april 2019 om 08:29

Ik vind het weldegelijk de hoofdprijs. Hij is pas dit seizoen onbetwist basisspeler. Halverwege vorig seizoen werd hij nog gelinkt aan Heracles en Twente. Dan is 8 miljoen wel een hoofdprijs.

3 april 2019 om 09:47

Voor een speler die het driekwart jaar goed doet in een kleine competitie als de eredivisie, is 8 miljoen een zeer mooi bedrag.

3 april 2019 om 10:08

Met 8 miljoen mag je de handjes dichtknijpen. Sinds kort basisspeler bij een club die onderin de kleine Eredivisie heeft gespeeld, geen Europese ervaring etc. Als je dat bijvoorbeeld vergelijkt met Luuk de Jong destijds bij Twente. Kampioen geworden, kwartfinale Europaleague, dat jaar weer meedoen om het kampioenschap, 30+goals bij een ploeg die al een paar jaar bovenin meedeed. En die werd verkocht voor 'maar' 13 of 14 miljoen. De tijden zijn veranderd maar het is 'maar' Heerenveen en 'maar' Vlap.

3 april 2019 om 10:43

Heerenveen gaat nooit 8 miljoen euro ontvangen voor Vlap.

Iedereen weet dat Heerenveen financiële problemen heeft.
Zonder de transfers van Jeremiah St. Juste, Sam Larsson, Dennis Johnson, Denzel Dumfries en Joost van Aken zou Heerenveen vorig seizoen een verlies van 11 miljoen euro hebben gedraaid.
Door deze transfers kwam de club uit op een winst van 6 miljoen euro, maar heeft ondanks dat dit seizoen geld moeten lenen om de salarissen te kunnen betalen.

Heerenveen is daarom niet in de positie om een miljoenenbod af te slaan.
Ik denk dat Heerenveen met 2 of 3 miljoen euro voor Vlap de handen mag dichtknijpen.

3 april 2019 om 11:48

Hij speelt op dit moment bij een grauwe middenmoter, doet het daar leuk en je hebt niet de zekerheid dat hij dit trucje nog een keer kan, laat staan op een hoger niveau. Dit is toch geen groot talent?! Ik vind 8 miljoen behoorlijk veel geld voor zo'n speler, maar voor Heerenveen natuurlijk een welkom bedrag.

3 april 2019 om 12:21

8 miljoen voor Vlap niet de hoofdprijs noemen, waar gaat het heen zeg

Feyenoord kan vlap niet betalen.psv wel
Maar die hebben sam Lammers ook nog achter de hand.

3 april 2019 om 08:22

Sam Lammers is een spits en Vlap een nummer 10. Die spelen dus niet op dezelfde positie.

Vlap is een aanvallende middenvelder, die komen bij psv nauwelijks aan bod. Van Bommel speelt liever met 2 verdedigede (en als het moet zelfs 3) middenvelders. Voor de positie van aanvallende middenvelder hebben ze ook al Ilataran, Guti en Pereiro.

3 april 2019 om 08:55

En zelfs dan zou ik eerder voor een Odegaard gaan. Ik vind Vlap meer een tweede spits dan een echte nummer 10. Bij PSV ontbeert het op het moment niet aan scorend vermogen, maar meer aan een man die oog heeft voor de steekpass dus denk daarom dat ze meer zouden hebben aan een speler als Odegaard dan Vlap.

3 april 2019 om 09:01

Odegaard is ook meer dan 2x zo duur

3 april 2019 om 09:23

Het gaat mij dan ook niet om specifiek Odegaard, maar dat het PSV ontbeert aan zo een speler op het middenveld.

3 april 2019 om 09:41

Ik ben het met je eens dat Vlap geen echte nummer 10 is, geen rasvoetballer en eerder een doelpuntenmaker dan een aangever. Maar hij is wel een type dat juist in een mindere wedstrijd voorop gaat in de strijd en een kilometervreter. Ik zie wel gebeuren dat hij een Propper-achtige ontwikkeling door kan gaan maken.

3 april 2019 om 09:00

Die komen juist wel aan bod bij Psv. Guti is eigenlijk een 6 en die komt er dus niet aan bod nee, maar als je goed bent dan krijg je daar heus wel de kans. PSV kan die 8 miljoen trouwens beter in iets anders steken. PSV heeft namelijk Pereiro en Ihattaren al dus zo erg nodig is Vlap ook weer niet. Ik heb liever dat PSV voor 8 miljoen een centrale verdediger of een buitenspeler (mocht Lozano of Bergwijn weggaan) haalt.

3 april 2019 om 09:40

Nou in die minuten die Gutierrez speelde heeft hij al meer laten zien dan Hendrix de afgelopen 3 jaar.

Mocht Pereiro vertrekken zou ik dit een goede opvolger voor PSV vinden. Dan mag ie samen met Lammers laten zien of ze die kunstjes ook bij PSV kunnen uitvoeren. Vlap halen, Unnerstall in de basis, Obispo kansen geven en een ervaren goede centrale verdediger erbij halen en je bent een heel stuk verder dan dat je nu bent. In dat geval zou je voor de financien Zoet, de Jong en Pereiro kunnen verkopen.

3 april 2019 om 10:20

Klopt wat je zegt! Maar ik denk dat je voorhoede versterken ook een must is, aangezien er aan Bergwijn en Lozano getrokken gaat worden en Luuk de Jong ook nog aast op het buitenland.

3 april 2019 om 10:39

Lammers komt terug, je hebt Gakpo, Romero, Malen nog. Pas als zowel Bergwijn en Lozano weggaan zou ik gaan investeren. Anders sta je een pareltje als Gakpo in de weg.

3 april 2019 om 12:37

Rendement halen in de Eredivisie is zelfs voor pure middelmaat weggelegd. Als je het rendement even buiten beschouwing laat, zie ik absoluut geen bijzondere speler en PSV is wel even hele andere koek dan met alle respect Heerenveen. Pereiro is wel echt twee klassen beter.

Iemand die me als anderlechtfan beetje kan inlichten over deze jongen? Met wie is z’n speelstijl te vergelijken en hoeveel potentieel heeft hij?

Vlap lijkt me een goede versterking voor Feyenoord. Vilhena verkopen en als het kan ook toornstra verkopen en dan proberen Odegaard te huren als kopen te duur is.

3 april 2019 om 13:13

Haha odegaard komt echt niet naar feyenoord. En kopen wordt zeker te duur voor feyenoord aangezien ajax 20 miljoen zou moeten betalen.

Dit is geen Ajax niveau. Een paar seizoenen geleden hadden we Stefano Denswil. In alle opzichten een topper in de dop. Nu moeten we 8 miljoen betalen voor een speler die nog niet de helft van de kwaliteiten van Denswil heeft. Echt slecht management maar ook slechte scouting. Er moet echt naar spelers van een ander niveau worden gekeken. Laat deze speler maar lekker bij Heerenveen blijven. Er is geen club die 8 miljoen hiervoor gaat betalen.

3 april 2019 om 12:39

Men staart zich weer eens blind op het rendement in plaats van de voetbalkwaliteiten. In de afgelopen jaren zijn er genoeg spelers van pure middelmaat de revue gepasseerd met een aardig rendement in de Eredivisie. Ik vind Vlap niet beduidend beter dan al die spelers.

Anderlecht is een goeie club voor hem denk ik.

Ondanks zijn productiviteit in de eredivisie ben ik lang niet overtuigd van deze speler. Hij is verrassend technisch voor iemand van zijn lengte, maar niet technisch genoeg om het spel te maken bij de Neerlandse top 3 (ajax, Psv, Az). Wens hem veel succes in Belgie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
W. HahnKeeper200
S. BotmanVerdediger202
I. DreševićVerdediger202
H. FaikMiddenvelder202
R. KongoloMiddenvelder203
C. EjukeAanvaller197
M. van BergenAanvaller193
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

2 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren