Controversiële DFB-president stopt vanwege geheime betalingen en horloge

Dinsdag, 2 april 2019 om

Reinhard Grindel vertrekt bij de Duitse voetbalbond (DFB). De voorzitter raakte de afgelopen dagen in opspraak vanwege schimmige praktijken. Grindel zou volgens informatie van Der Spiegel als voorzitter van de raad van toezicht van een dochtermaatschappij van de bond geheime betalingen hebben ontvangen. De hoogte van de som zou in totaal 78.000 euro zijn.

Daarnaast meldde BILD vorige week dat Grindel in 2017 een duur horloge van Grigori Surkis, voormalig president van de Oekraïense voetbalbond, had gekregen. De voorzitter was maandag aanwezig om de Duitse Hall of Fame te openen, maar weigerde in te gaan op de recente verhalen. Grindel kreeg maandag op het gala eveneens kritiek.

"Als je zo'n functie bekleed en dergelijke dingen aan het licht komen, moet je minimaal met argumenten komen om die zo snel mogelijk in de kop te drukken", stelde recordinternational Lothar Matthäus. Grindel werd eerder al onder vuur genomen door de Duitse media, omdat hij bij het conflict met Mesut Özil rond het afgelopen WK niet goed zou hebben gehandeld.

Verschillende Duitse media speculeren al over de opvolger van Grindel. Onder anderen Christoph Metzelder, die ook in beeld is bij Schalke 04, en Philipp Lahm worden genoemd als kandidaten. Volgens BILD zou oud-verdediger Metzelder al hebben gesproken met de bond over de invulling van de functie. Lahm heeft al laten weten dat hij 'absoluut geen interesse' heeft.Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door bbayern1990)

Hahahaha toppunt van hypocrisie. Publiekelijk lopen janken dat Ozil op de foto ging met Erdogan en vervolgens Ozil verketteren, maar in de tussentijd zelf corrupte handelingen verrichten. Bye bye. Hoop dat die nergens meer aan de bak geraakt.

2 april 2019 om 15:09

Zulke mensen komen wel aan de bak. Die hebben zoveel gelobbyd dat het makkelijk kan

'absoluut geen interesse'. Fantastisch. De DFB blijft toch ook wel een gekke organisatie. Snap dat de alom rustige en beleefde Lahm daar geen zin in heeft

2 april 2019 om 15:38

Lahm stippelt zijn toekomst goed uit. Hij kreeg ook bij Bayern een bestuursfunctie aangeboden en heeft toen alleen gezegd akkoord te gaan als Hoeness macht zou inleveren, want anders zou hij niet zijn eigen visie en invloed kunnen uitoefenen en kan je net zo goed een willekeurig schoothondje (brazzo) nemen. De kleine Lahm is een grotere man dan velen denken. Niet voor niets jarenlang aanvoerder geweest van zowel Bayern als Duitsland, boven andere natuurlijke leiders als Schweinsteiger, Neuer of Muller.

2 april 2019 om 15:55

Totaal met je eens, behalve dan het laatste. Ik vind Schweini veel hebben, behalve natuurlijk leiderschap .
On: natuurlijk weer een schandalig geval. Ik hoop dat het nu weer eens een heel lange tijd rustig zal blijven. Want matchfixing, omkoping en dergelijke lijken echt aan de orde van de dag in de voetbalwereld.

2 april 2019 om 16:28

Ballack

2 april 2019 om 17:18

Formus: Logisch, geld regeert immers en voor genoeg geld is iedereen te koop.

2 april 2019 om 17:33

Lahm kreeg geen bestuursfunctie aangeboden bij Bayern. Lahm wilde al in het bestuur terwijl de raad van toezicht hem nog te onervaren vond. Brazzo is enkel technisch directeur, maar geen bestuurder.

Nog gewoon om te kopen op de ouderwetse manier met cash en klokjes mis nog het gegeven dat zijn vrouw een mooie nerts bontjas heeft gekregen. Weg met deze prutskoning.

Het ontslag van Grindel is een zegen voor het Duitse voetbal. Eindelijk zal het Duitse voetbal weer de goede richting uitgaan, in het bijzonder de Duitse nationale ploeg. De redenen liggen voor de hand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 11
163 fans
Actuele wedstrijden

1189 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Arsenal 24 5 2 0
2017/2018 Arsenal 26 4 4 0
2016/2017 Arsenal 33 8 2 0
2015/2016 Arsenal 35 6 4 0
2014/2015 Arsenal 22 4 0 0

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren